Shopify vs Volusion: Nepristranski pregled in primerjava

Sčasoma se morda zdi, da sta Shopify in Volusion usmerjena v različne tržne segmente. V poravnavi zvezd (ali morda vodje trženja) sta se ta dva oblikovalca spletnih mest za e-trgovino zdaj že skoraj neposredno spopadla..


V preteklosti je bil Volusion usmerjen proti koncu trga, časi pa so se spremenili. Digitalna revolucija je zaznala naraščanje manjših e-sporočil. Volusion ima že tako zdravo prednost v tem zelo konkurenčnem tržnem segmentu in je Volusion opremljen s pravim naborom funkcij?

Shopify vs Volusion: Na pogled

Tu je primerjalna tabela Shopify vs Volusion;

Lastnosti
Shopify
Volzija
NačrtOsnovniOsebno
Cena (letna osnova)26,10 USD / mesečno26,10 USD / mesečno
Na voljo brezplačen načrtNeNe
Spletna trgovinaDaDa
VečkanalniDaDa
POS podporaOmejenoDa
Število izdelkovNeomejeno100
Osnovna transakcijska provizijaNeNe
Obiščite spletno stranObiščite ShopifyObiščite Volusion

Primerjaj Shopify in Volusion v

 • Enostavnost uporabe
 • Dodajanje izdelkov
 • Kontrola inventarja
 • Ravnanje z digitalnimi izdelki
 • Prodajno mesto (POS)
 • Obdelava plačil
 • Pomoč strankam
 • Druge lastnosti

Shopify vs Volusion: Ključna primerjava

1. Enostavnost uporabe

Volusion Uporabniška nadzorna plošča Volusion ni enostaven za uporabo in v mnogih primerih za nove uporabnike brez pomoči nemogoč.

Ko sem v preteklosti že večkrat uporabljal Shopify, sem vedno čutil, da je sistem, ki je na voljo tam, celovit. Še pomembneje pa je, da je vse od zgoraj navzgor nadvse prijazno in intuitivno.

V bistvu novi uporabniki ne bi smeli imeti težav pri Shopifyju, razen če morda še nikoli niso uporabili grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI). Glede na majhno verjetnost za to je postavitev Shopifyja skoraj blizu idealne.

Volusion me na drugi strani spominja na moderno zasnovo, ki je prislonjena na zelo star šolalni navigacijski sistem. To samo po sebi ni največja težava. Žal je postavitev tudi malo slabo premišljena.

Volusion prav tako močno zaostaja za Shopify po zmogljivostih svojih graditeljev spletnih strani, s ponujenimi predlogi, vendar malo prilagodljivosti v smislu prilagodljivosti. Tudi če želite spremeniti svoj logotip, se morate obrniti na drugo stran.

Glede na to, da gre predvsem za primerjavo ustvarjalcev spletnih trgovin med Shopify in Volusion, ne bom podrobneje opisal enostavnosti uporabe. Vendar pozivam vse, ki razmišljajo o Volusionu, da se predpišejo na 14-dnevno preskusno različico in si sami ogledajo sistem, preden se odločijo za nakup..

Kateri je boljši?

Menim, da Volusion sploh ni enostaven za uporabo, niti ni primeren za uporabo, ne da bi porabil veliko časa za branje njihove dokumentacije in prosil za pomoč. Shopify je jasen zmagovalec v smislu enostavnosti uporabe.

Oglejte si naš podroben pregled Shopify tukaj.

2. Upravljanje izdelkov

Upravljanje predmetov v spletni trgovini je eden najpomembnejših vidikov graditeljev spletnih strani za e-trgovino. Za potencialne lastnike prodajaln boste v začetku verjetno porabili veliko časa.

2a. Dodajanje izdelkov

Vključno dodajanje kategorij izdelkov Pojavni meniji dodajo nepotrebne ravni, kaj naj bo preprosto dodajanje izdelka.

Shopify ima zelo racionaliziran postopek za dodajanje izdelkov, s skoraj vsem, kar morate dodati, da naštejete nekaj na dosegu roke. Vsak niz povezanih podatkov je urejen v svoje cone na isti strani.

Volusion-ovo ravnanje z izdelki je nekoliko podobno, le da uvaja spustne nalepke v ločene naloge povezanih podatkov (npr. Osnovne informacije, upravljanje slik, nadzor zalog). Če pa boste pozornejši, bodo nekatere izbirne spremenljivke ustvarile pojavne menije za večje podrobnosti. To ponavadi upočasni postopek in je na trenutke lahko nekoliko moteče.

Medtem ko sem eksperimentiral z dodajanjem izdelkov in spreminjanjem nastavitev, sem se spopadel z manj kot tremi pojavnimi okni in še dvema dodatnima zavihkoma v meniju brskalnika! Shopify me je medtem brez težav prenesel v segmente, odvisno od tega, kaj urejam.

Vsebuje tudi nekaj nenavadnih nalepk, ki jih morda vsi ne poznajo (za ponovno pomoč morate ponovno poiskati njihovo bazo znanja). Nekatere od teh oznak vključujejo pravila za prodajalca in mrežo za nadzor zalog.

Kateri je boljši?

Upravljanje izdelkov je v Shopifyju veliko bolj preprosto in poenostavljeno v primerjavi z Volusion. Nenavadno je, da slednja omogoča tudi samo uporabo slik GIF na spletnem mestu, kar lahko povzroči uporabo nizkokakovostnih slik.

2b. Kontrola inventarja

Nadzor popisa v volji

V trgovini na drobno so odnosi med proizvodom in zalogom jasni in dobro opredeljeni. Izdelki so izdelki, ki jih prodajate, z zalogami pa se upravlja na podlagi prodaje. Proces upravljanja mora biti brezhiben.

Vsak od teh odsekov je v Shopify in Volusion natančno opredeljen, vendar je slednji v segment izdelka na strani izdelka dodal tisto, kar imenuje Inventory Control Grid. To pa namesto praktičnosti doda še čisto drugo stopnjo zahtevnosti.

Vsekakor vidim potencial ideje, toda Volusion je, kot to počne pri mnogih stvareh, izvedel na način, ki bi ga večini ljudi, ki ne poznajo tehnicarjev, preveč težko upravljal..

Kateri je boljši?

Čeprav je sistem Volusion bolj zapleten, je mreža zalog lahko uporabna za velike prodajalne, ki prevažajo velike količine. Kljub temu pa ostaja čist zapletena naloga, ki naj bi bila brezhibna.

2c. Ravnanje z digitalnimi izdelki

Pojasnite opis izdelka V Shopify lahko dodate digitalni prenos izdelka.

Navdelo, Shopify ne obravnava digitalnih izdelkov, vendar obstaja dodatek, ki ga lahko brezplačno uporabite. Po namestitvi je dodajanje digitalnega izdelka skoraj enako fizičnemu – z nekaj dodatnimi koraki. Za prodajo morate na digitalni izdelek dejansko naložiti digitalni izdelek.

Bi se morali vsakič, ko v Volusion dodate digitalni izdelek, navesti delček te strani pomoči?

Tudi tukaj je Volusion ustvaril osupljivo kompleksen način upravljanja nečesa, kar ne bi smelo biti nič drugega kot norma. Volusion namesto da bi ga preprosto želeli dodati, si zapomnite zapleten splet nastavitev, ki jih potrebujete za upravljanje, če želite izdelek razvrstiti kot digitalni.

Kateri je boljši?

Nimam pojma, zakaj Volusion na tak način upravlja digitalne prenose in jih nočejo spraševati. Dovolj je reči, da bi veliko raje samo kliknil, da bi dodal, kot pa si zapomnil kup polj, ki bi jim bilo treba dodati 0.

3. Prodajno mesto (POS)

Volusion POS Volusionov POS sistem je enostaven za uporabo in deluje skoraj takoj.

POS sistem je morda ena največjih milosti Volusion. Je zelo tesno integriran in potrebuje samo enkratne nastavitve, da lahko začnete teči. Nastavitve vključujejo omogočanje čistega načina POS ali hibrid.

Ko to storite, lahko za vstop v naročilo uporabite POS skener na prodajnem mestu ali pa za isti namen tudi tam vmesnik v trgovini. Kakor koli že, navezan je na vašo trgovino in zaloge Volusion.

Tudi na tem področju Shopify POS Volusionu daje denar za svoj denar. Poleg standardne integracije POS-ja med fizičnim in digitalnim sistemom Shopify doda še dodaten element mobilnega telefona.

Lastnikom prodajaln omogoča uporabo mobilne aplikacije tako za vnose v nakupe kot za sprejem plačila. Medtem ko celotna implementacija zaostaja za Volusionom, je mobilni element v tem dnevu in starosti bolj pomemben.

Kateri je boljši?

Jaz bi to rekel žrebanje med Shopify in Volusion v smislu podpore za POS.

4. Obdelava plačil

Shopify plačila se upravljajo v razdelku z nastavitvami; primerno, ker verjetno ne gre za pogosto spreminjanje območja. Privzeto je PayPal na voljo, poleg tega pa lahko uporabite vrsto drugih ponudnikov plačil, kot so Stripe. Na voljo so tudi možnosti, ki jih lahko uporabite ročna plačilna sredstva kot so bančni depoziti in nakazili.

Če pa se odločite za uporabo plačilnega procesorja tretjih oseb, vam bomo zaračunali transakcijsko provizijo, odvisno od tega, ali se odločite za uporabo.

Volusion vam ne zaračuna pristojbine za osnovno transakcijo, vendar se morate za uporabo prijaviti pri njihovem plačilnem procesorju. To zaračuna pristojbino za transakcijo od 2.15% vsakič, ko je naročilo. Če želite, se lahko odločite tudi za uporabo plačilnega procesorja drugih proizvajalcev, kot je Stripe ali Skrill.

Kateri je boljši?

Glede uporabnosti Shopify znova naredi stvari za uporabnike brez stresa, toda pri plačilih zaračunajo ta privilegij. Če imate na svojem spletnem mestu velik obseg prodaje, lahko stroški hitro zapadejo pri plačilih Shopify. Na tem področju bi rekel, da morajo lastniki spletnih trgovin z Volusionom gledati na veliko boljšo spodnjo vrstico.

5. Podpora strankam

Tako Shopify kot Volusion imata celovite kanale za podporo strankam. Pokličete jih lahko prek različnih kanalov in oba sta zelo obsežna spletne baze znanja in vodniki da vam pomagam.

Pravzaprav ima Volusion celo a članek baze znanja o tem, kako stopiti v stik z njimi, če potrebujete podporo.

Kateri je boljši?

To je enakomerno streljanje med obema v smislu podpore.

6. Druge funkcije

Volusion je morda težko obvladljiv, vendar je vsekakor celovit. Obstajajo številni dodatki, ki v primerjavi s Shopifyjem izstopajo, na primer sposobnost urejanja telefonskih naročil in vračila izdelkov (RMA).

Če je vaše spletno mesto dovolj veliko, da upošteva ta področja, je Volusion korak pred Shopifyjem. Vendar menim, da te naprave niso nekaj najbolj novih ali majhnih spletnih trgovin, kar bi jih zanimalo zaradi potencialno manjše količine.

Zaključek: Ali je Volusion še vreden?

Do zdaj ste se verjetno že odločili, da sovražim Volusion in jih trgam. Lahko vam zagotovim, da to ni res. V resnici na mnogih področjih menim, da je Volusion zasnovan tako, da upravlja s spletnimi trgovinami, ki imajo posebno večji obseg prometa zaradi načina konfiguriranja njihovih možnosti..

Vendar, če pogledam načrte za vstopno raven teh dveh in ob upoštevanju tržnega segmenta na teh ravneh, na katera ciljata oba, moram upoštevati občinstvo. Na vstopni ravni Volusion ponuja preveč zapletenosti in malo prijaznosti do uporabnika, da bi podprl novega lastnika spletne trgovine.

Ustvarjanje njihovih spletnih trgovin bi moralo biti nekaj, za kar bi porabili malo truda – in celovita zbirka podatkov samo tega ne bo zmanjšala. Z vidika vstopne ravni bi šel s Shopifyjem, brez oklevanja sploh.

Brezplačne preizkušnje

 • Shopify – Kliknite tukaj, da poskusite brezplačno Shopify 14 dni (brez kreditne kartice)
 • Volusion – Kliknite tukaj, da poskusite brezplačno Volusion 14 dni (kreditna kartica ni potrebna)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map