Shopify vs Volusion: Nepristrani pregled i usporedba

S vremenom su se činili da Shopify i Volusion ciljaju u različite tržišne segmente. U skladu sa zvijezdama (ili možda marketinškim menadžerima), ove dvije graditeljice web lokacije za e-trgovinu sada su cijenjene kako bi se sukobile gotovo izravno.


U prošlosti je Volusion bio usmjeren prema sredini tržišta, ali vremena su se promijenila. Digitalna revolucija doživjela je porast u malim e-trgovinama. Shopify ima već zdravu prednost u ovom visoko konkurentnom tržišnom segmentu, a Volusion je opremljen pravim setom značajki?

Shopify vs Volusion: Ukratko

Evo tablice za usporedbu Shopify vs Volusion;

Značajke
Shopify
Volusion
PlanOsnovni, temeljniosobni
Cijena (godišnje)26,10 $ / mj26,10 $ / mj
Dostupan besplatni planNeNe
Internetska trgovinaDaDa
VišekanalniDaDa
POS podrškaograničenDa
Broj proizvodaNeograničen100
Naknada za transakcijsku bazuNeNe
Posjetite onlinePosjetite ShopifyPosjetite Volusion

Usporedite Shopify i Volusion u

 • Jednostavnost korištenja
 • Dodavanje proizvoda
 • Upravljanje zalihama
 • Rukovanje digitalnim proizvodima
 • Mjesto prodaje (POS)
 • Obrada plaćanja
 • Korisnička podrška
 • Druge značajke

Shopify vs Volusion: ključna usporedba

1. Jednostavnost korištenja

Volusion korisnička nadzorna ploča Volusion nije jednostavan za upotrebu, a često je nemoguć za nove korisnike bez pomoći.

Upotrebljavajući Shopify više puta u prošlosti, uvijek sam smatrao da je sustav koji je tamo dostupan biti sveobuhvatan. Što je još važnije, sve što je iz temelja je vrlo korisno i intuitivno.

U stvari, novi korisnici ne bi trebali imati nikakvih poteškoća da se kreću po Shopifyju, osim ako prije nikad nisu koristili grafičko korisničko sučelje (GUI). S obzirom na nisku vjerojatnost za to, Shopifyv izgled gotovo je idealan.

S druge strane, voluzija me podsjeća na moderan dizajn oboren na vrlo stari školski navigacijski sustav. To samo po sebi nije glavni problem. Nažalost, izgled je također malo loše osmišljen.

Volusion također zaostaje Shopify po mogućnosti svojih graditelja web stranica, s ponuđenim predlošcima, ali malo slobodnog prostora u pogledu prilagodljivosti. Čak i ako pokušate promijeniti svoj logotip morate se prebaciti na drugu stranicu.

Obzirom da je ovo uglavnom usporedba proizvođača web trgovina između Shopifyja i Volusiona, neću ulaziti u više detalja o jednostavnosti upotrebe. Međutim, pozivam sve koji razmišljaju o Volusionu da se prijave za svoje 14-dnevno suđenje i sami provjere sustav prije nego što donesu odluku o kupnji..

Koje je bolje?

Ne osjećam da je Volusion uopće jednostavan za upotrebu, niti je prikladan za upotrebu bez dugogodišnjeg vremena na čitanje njihove dokumentacije i traženje pomoći. Shopify je jasan pobjednik u pogledu jednostavnosti upotrebe.

Pogledajte naš detaljni pregled Shopify ovdje.

2. Upravljanje proizvodima

Upravljanje stavkama vaše internetske trgovine jedan je od najvažnijih aspekata graditelja web lokacija e-trgovine. Za potencijalne vlasnike prodavaonica ovo će vjerojatno potrošiti znatne količine vremena u početku.

2a. Dodavanje proizvoda

Dodavanje kategorija proizvoda u voljnom obliku Skočni izbornici dodaju nepotrebne razine onome što bi trebala biti jednostavna vježba u dodavanju proizvoda.

Shopify ima vrlo pojednostavljen postupak dodavanja proizvoda, a gotovo sve što trebate dodati za popis nešto što vam stoji na dohvat ruke. Svaki skup povezanih podataka uredno je organiziran u vlastite zone na istoj stranici.

Volusionovo upravljanje proizvodom malo je slično, osim što uvodi padajuće naljepnice za odvojene skupove povezanih podataka (npr. Osnovne informacije, upravljanje slikama, kontrola zaliha). Međutim, ako obratite više pažnje, neke će se varijable koje se mogu odabrati stvoriti skočni izbornici za veće detalje. To teži usporavanju procesa i ponekad može biti malo neugodno.

Dok sam eksperimentirao s dodavanjem proizvoda i promjenom postavki, suočio sam se s ne manje od 3 skočna prozora i još dvije dodatne kartice izbornika preglednika! Shopify me u međuvremenu neprimjetno prenio u segmente, ovisno o tome što sam uređivao.

Tu su i neke neobične naljepnice s kojima možda nisu svi upoznati (od vas zahtijevaju da se ponovo vratite njihovoj bazi znanja radi pomoći). Neke od tih naljepnica uključuju Pravila prodavača i mrežu za upravljanje zalihama.

Koje je bolje?

Upravljanje proizvodima u Shopifyju je mnogo jednostavnije i pojednostavljeno u odnosu na Volusion. Čudno je da potonji također omogućuje samo upotrebu GIF slika na web mjestu što može rezultirati uporabom nekvalitetnih slika.

2b. Upravljanje zalihama

Kontrola zaliha u volji

U trgovini je odnos proizvoda i zaliha jasan i dobro definiran. Proizvodi su predmeti koje prodajete, a zalihama se upravlja na temelju prodaje. Proces upravljanja trebao bi biti nepristran.

Svaki od ovih odjeljaka je dobro definiran u Shopify i Volusion, ali ovaj je posljednji dodao ono što naziva mrežica za upravljanje zalihama unutar segmenta na stranici proizvoda. To dodaje sasvim drugu razinu složenosti umjesto praktičnosti.

Svakako mogu vidjeti potencijal ideje, ali kao što to čini mnoge stvari, Volusion ju je implementirao na način previše težak za većinu ljudi koji nisu pametni za upravljanje.

Koje je bolje?

Iako je Volusion-ov sustav složeniji, mreža inventara može biti korisna za velike trgovine koje barataju s velikim količinama. Ipak, sama složenost zadataka koji bi trebali biti besprijekorni ostaje zanimljivost.

2c. Rukovanje digitalnim proizvodima

Pojasnite opis proizvoda Dodavanje digitalnog preuzimanja za proizvod jednostavno je u Shopify.

Izvorno, Shopify ne upravlja digitalnim proizvodima, ali postoji dodatak kojim možete upravljati besplatno. Nakon što ste ga instalirali, dodavanje digitalnog proizvoda gotovo je isto što i fizičko – s nekoliko dodatnih koraka. Morate zapravo prenijeti digitalni proizvod koji će se prodavati na stranici proizvoda.

Treba li se obratiti ovom isječku stranice pomoći svaki put kada dodate digitalni proizvod u Volusion?

I ovdje je Volusion stvorio nevjerojatno složen način upravljanja nečim što bi trebalo biti drugačije od norme. Umjesto da jednostavno imate mogućnost dodavanja, Volusion zahtijeva da se sjetite složenog spleta postavki kojima trebate upravljati da biste klasificirali proizvod kao digitalni.

Koje je bolje?

Nemam pojma zašto Volusion upravlja digitalnim preuzimanjima na ovaj način i nemaju želju pitati. Dovoljno je reći da bih mnogo radije samo kliknuo za dodavanje, nego se sjećao hrpe polja u koje treba dodati “0”.

3. Mjesto prodaje (POS)

Volusion POS Volusionov POS-ov sustav jednostavan je za upotrebu i funkcionira gotovo izvan okvira.

POS sustav je možda jedna od najvećih milosti Volusion-a. Vrlo je čvrsto integriran i zahtijeva samo jednokratne postavke kako biste se pokrenuli. Postavke uključuju ili omogućavanje čistog POS načina ili hibrida.

Nakon što to učinite, za unos narudžbe možete koristiti POS skener na prodajnom mjestu ili tamo možete imati i sučelje za trgovinu u iste svrhe. Bilo kako bilo, povezuje se u vašu trgovinu i inventar Volusion izvorno.

Čak i na ovom području, Shopify POS daje Volusionu novac za svoj novac. Uz standardnu ​​POS integraciju između fizičke i digitalne, Shopify dodaje dodatni element mobilne telefonije.

Omogućuje vlasnicima prodavaonica da koriste mobilnu aplikaciju kako za unose u kupovinu, tako i za prihvaćanje plaćanja. Iako cjelokupna implementacija malo zaostaje za Volusionom, mobilni element je danas relevantniji i u današnje doba.

Koje je bolje?

Ja bih to nazvao izvlačenjem između Shopify i Volusion u smislu podrške za POS.

4. Obrada plaćanja

Shopify plaćanjem upravlja se u odjeljku s postavkama; prikladno jer se vjerojatno neće često područje mijenjati. Budite zadani, PayPal je dostupan plus možete koristiti niz drugih pružatelja usluga plaćanja poput Pruga. Postoje i opcije koje možete iskoristiti ručni načini plaćanja poput bankovnih depozita i novčanih naloga.

Međutim, ako se odlučite za korištenje procesora plaćanja treće strane, naplatit će vam se transakcijska naknada, ovisno o kojoj se odlučite koristiti.

Volusion vam ne naplaćuje naknadu za osnovnu transakciju, ali morate se prijaviti kod vlastitog procesora plaćanja da biste ga koristili. To naplaćuje naknadu po transakciji počevši od 2,15% svaki put kad se izvrši nalog. Ako želite, možete se odlučiti i za korištenje platnog procesora treće strane, poput Stripe ili Skrill.

Koje je bolje?

Što se tiče upotrebljivosti, Shopify opet korisnicima čini stres stresnim, no što se tiče plaćanja, tu privilegiju naplaćuju. Ako imate veliku količinu prodaje na svojoj web lokaciji, troškovi se mogu brzo smanjiti na Shopify uplatama. U ovom bi području, rekao bih, vlasnici internetskih trgovina morali gledati na puno bolji dno s Volusionom.

5. Podrška kupcima

I Shopify i Volusion imaju sveobuhvatne kanale za korisničku podršku. Možete ih kontaktirati preko različitih kanala i oba su vrlo opsežna mrežne baze podataka i vodiči da vam pomognem.

Zapravo, Volusion čak ima i članak o bazi znanja o tome kako stupiti u kontakt s njima ukoliko vam treba podrška.

Koje je bolje?

Izjednačena je pucnjava između njih dvojice u smislu potpore.

6. Ostale značajke

Volzija je možda teško podnijeti, ali je svakako sveobuhvatna. Brojni dodaci zbog kojih se izdvajaju u odnosu na Shopify, poput mogućnosti rukovanja telefonskim narudžbama i povratima proizvoda (RMA).

Ako je vaša web lokacija dovoljno velika da razmotrite ta područja, Volusion je korak ispred Shopifyja. Međutim, osjećam da ti sadržaji nisu nešto najnovije ili male internetske trgovine što bi ih mnogo zanimalo zbog potencijalno manje količine.

Zaključak: Da li je volja još uvijek vrijedna kretnje?

Vjerojatno ste već odlučili da mrzim Volusion i lutam po njima. Uvjeravam vas da to nije istina. Zapravo, na mnogim područjima smatram da je Volusion dizajniran za rukovanje internetskim trgovinama koje imaju posebno veće količine prometa zbog načina na koji su konfigurirane svoje mogućnosti..

Međutim, gledajući planove za ulaznu razinu ove dvije strane i uzimajući u obzir tržišni segment na tim razinama na koje obje ciljaju, moram razmotriti publiku. Na ulaznoj razini Volusion nudi previše složenosti i malo prijaznosti za korisnika da bi podržao novog vlasnika internetske trgovine.

Stvaranje njihovih internetskih trgovina trebalo bi biti nešto na što troše malo truda – a sveobuhvatna baza podataka sama to neće smanjiti. Iz perspektive ulazne razine, išao bih s Shopifyjem, bez oklijevanja.

Besplatna suđenja

 • Shopify – kliknite ovdje kako biste isprobali Shopify besplatno 14 dana (bez kreditne kartice)
 • Volusion – Kliknite ovdje kako biste isprobali Volusion besplatno 14 dana (nije potrebna kreditna kartica)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map