Shopify vs Volusion: Безпристрастен преглед и сравнение

С течение на времето Shopify и Volusion може да изглеждат насочени към различни пазарни сегменти. В съответствие на звездите (или може би маркетингови мениджъри), тези двама създатели на сайтове за електронна търговия вече са с цена, за да се сблъскат почти директно.


В миналото Volusion е била насочена към средата на края на пазара, но времената са се променили. Дигиталната революция наблюдава подем в малки мащаби. С Shopify вече има здравословна преднина в този силно конкурентен пазарен сегмент, Volusion е оборудван с подходящия набор от функции?

Shopify vs Volusion: С поглед

Ето таблицата за сравнение Shopify vs Volusion;

Характеристика
Shopify
Volusion
планОсновенперсонален
Цена (годишна база)$ 26.10 / месец$ 26.10 / месец
Наличен безплатен планНеНе
Онлайн магазиндада
Многоканалендада
POS поддръжкаограниченда
Брой продуктинеограничен100
Такса за основна транзакцияНеНе
Посетете онлайнПосетете ShopifyПосетете Volusion

Сравнете Shopify и Volusion в

 • Лесно използване
 • Добавяне на продукти
 • Контрол на инвентара
 • Работа с цифрови продукти
 • Точка за продажба (POS)
 • Обработка на плащания
 • Поддръжка на клиенти
 • Други функции

Shopify vs Volusion: Ключовото сравнение

1. Лесно използване

Табло за потребител на Volusion Volusion не е лесен за използване и в много случаи е невъзможен за нови потребители без помощ.

Използвайки Shopify много пъти в миналото, винаги съм чувствал, че системата, която е на разположение там, е цялостна. По-важното е, че всичко от самото начало е изключително удобно за потребителя и интуитивно.

Всъщност новите потребители изобщо не трябва да имат никакви затруднения да заобиколят Shopify, освен ако преди това вероятно никога не са използвали графичен потребителски интерфейс (GUI). Предвид ниската вероятност за това, оформлението на Shopify е почти близко до идеалното.

Volusion от друга страна ми напомня за модерен дизайн, плеснат на много стара училищна навигационна система. Това само по себе си не е основен проблем. За съжаление оформлението също е малко лошо обмислено.

Volusion също изостава далеч зад Shopify във възможностите на своите възможности за изграждане на сайтове с предлагани шаблони, но малко свобода на действие по отношение на персонализация. Дори да се опитате да промените логото си, трябва да се насочите към друга страница.

Като се има предвид, че това е основно сравнение на строителите на онлайн магазини между Shopify и Volusion, няма да навлизам в по-големи подробности относно лекотата на използване. Призовавам обаче всеки, който обмисля Volusion, да се запише за 14-дневния си пробен период и да провери системата за себе си, преди да вземе решение за покупка.

Кое е по добре?

Не усещам, че Volusion е лесен за използване изобщо, нито е подходящ за използване, без да се отделя голямо време за четене на документацията им и молба за помощ. Shopify е ясен победител от гледна точка на лесното използване.

Вижте нашия подробен преглед на Shopify тук.

2. Управление на продуктите

Управлението на артикулите за вашия онлайн магазин е един от най-критичните аспекти на създателите на сайтове за електронна търговия. За потенциалните собственици на магазини тук вероятно ще отделите значителни количества време.

2а. Добавяне на продукти

Добавяне на категории продукти на воля Изскачащите менюта добавят ненужни нива към това, което трябва да бъде просто упражнение за добавяне на продукт.

Shopify има много рационализиран процес за добавяне на продукти, с почти всичко, което трябва да добавите, за да изброите нещо точно на една ръка разстояние. Всеки набор от свързани данни се организира спретнато в техните собствени зони на една и съща страница.

Обработката на продуктите на Volusion е малко подобна, с изключение на това, че въвежда падащи етикети за отделни набори от свързани данни (например Основна информация, управление на изображения, контрол на инвентара). Ако обаче обърнете по-голямо внимание, някои от избираемите променливи ще създадат изскачащи менюта за по-подробни подробности. Това има тенденция да забави процеса и понякога може да бъде леко досадно.

Докато експериментирах с добавяне на продукти и промяна на настройките, се сблъсках с не по-малко от 3 изскачащи прозорци и още два допълнителни раздела на менюто на браузъра! Междувременно Shopify ме прехвърли безпроблемно в сегменти в зависимост от това, което редактирах.

Освен това има някои необичайни етикети, с които не всеки може да е запознат (изисква отново да се върнете към тяхната база знания за помощ). Някои от тези етикети включват правила за доставчици и мрежа за контрол на инвентара.

Кое е по добре?

Управлението на продуктите е много по-просто и опростено в Shopify в сравнение с Volusion. Странно е, че последният също позволява GIF изображения за използване на сайта, което потенциално води до използване на изображения с ниско качество.

2б. Контрол на инвентара

Контрол на инвентара в сила

В търговията на дребно връзката между продукт и инвентар е ясна и добре дефинирана. Продуктите са артикули, които продавате, а запасите се управляват въз основа на продажбите. Процесът на управление трябва да е безпроблемен.

Всеки от тези раздели е дефиниран добре в Shopify и Volusion, но последният е добавил това, което нарича Inventory Control Grid в сегмент на продуктовата страница. Това добавя съвсем друго ниво на сложност вместо удобство.

Със сигурност мога да видя потенциала на идеята, но както става с много неща, Volusion я е реализирал по прекалено труден начин за повечето хора, които не са достатъчно технични..

Кое е по добре?

Въпреки че системата на Volusion е по-сложна, решетката на инвентара може да бъде полезна за големи магазини, боравещи с големи обеми. И все пак огромната сложност на задачите, които трябва да бъдат безпроблемни, остава любопитство.

2в. Работа с цифрови продукти

Опишете описанието на продукта Добавянето на цифрово изтегляне за продукт е лесно в Shopify.

Родното Shopify не се справя с цифрови продукти, но има добавка, която можете да използвате безплатно за управление на това. След като го инсталирате, добавянето на цифров продукт е почти същото като физическото – с няколко допълнителни стъпки. Всъщност трябва да качите цифровия продукт, който да се продава на страницата с продукта.

Трябва ли да се обърнете към този фрагмент на помощната страница всеки път, когато добавите дигитален продукт към Volusion?

И тук Volusion създаде поразително сложен начин за управление на нещо, което не трябва да е по-различно от нормата. Вместо просто да имате възможност да го добавите, Volusion изисква да запомните сложна мрежа от настройки, които трябва да управлявате, за да класифицирате продукт като цифров.

Кое е по добре?

Нямам идея защо Volusion управлява цифрови изтегляния по този начин и нямам желание да питам. Достатъчно е да кажа, че по-скоро просто щракнете, за да добавите, отколкото да си спомняте куп полета, към които да добавите „0“.

3. Точка за продажба (POS)

Volusion POS POS системата на Volusion е лесна за използване и работи почти веднага.

POS системата е може би една от най-големите спестяващи грации на Volusion. Той е много плътно интегриран и изисква само еднократни настройки, за да можете да стартирате. Настройките включват или активиране на чист POS режим, или хибрид.

След като направите това, можете да използвате POS скенер на търговски обект за въвеждане на поръчка или можете да имате интерфейс на предния магазин и за същата цел. Така или иначе, той се свързва с вашия магазин и инвентар на Volusion.

Дори и в тази област обаче Shopify POS дава възможност на Volusion да спечели за парите си. В допълнение към стандартната POS интеграция между физическо и цифрово, Shopify добавя допълнителен елемент в – мобилни устройства.

Тя позволява на собствениците на магазини да използват мобилно приложение както за записвания за покупки, така и за приемане на плащания. Въпреки че цялостното внедряване изостава малко от Volusion, мобилният елемент е по-подходящ в този ден и възраст.

Кое е по добре?

Бих го нарекъл привличане между Shopify и Volusion по отношение на поддръжката на POS.

4. Обработка на плащания

Shopify плащанията се управляват в секцията им за настройки; подходящо, тъй като вероятно няма да бъде често променяна област. Бъдете по подразбиране, PayPal е на разположение, плюс можете да използвате редица доставчици на плащания от трети страни, като например райе. Има и опции, от които да се възползвате ръчни методи на плащане като банкови депозити и парични преводи.

Ако обаче решите да използвате процесор на плащания на трети страни, ще ви бъде начислена такса за транзакция в зависимост от това, което решите да използвате.

Volusion не ви начислява такса за основна транзакция, но трябва да се регистрирате със собствен процесор за плащания, за да я използвате. Това начислява такса за транзакция като се започне от 2,15% всеки път, когато е направена поръчка. Ако желаете, можете също да изберете процесор за плащане на трети страни, като Stripe или Skrill.

Кое е по добре?

По отношение на използваемостта, Shopify отново прави нещата без стрес за потребителите, но когато става въпрос за плащания, те таксуват тази привилегия. Ако имате голям обем продажби на вашия сайт, разходите може бързо да се съчетаят с Shopify плащания. В тази област бих казал, че собствениците на онлайн магазини трябва да се стремят към много по-добра дънна линия с Volusion.

5. Поддръжка на клиенти

Shopify и Volusion имат цялостни канали за поддръжка на клиенти. Можете да се свържете с тях по различни канали и двамата имат много обширни онлайн бази от знания и ръководства да ви помогна заедно.

Всъщност Volusion дори има a статия в базата знания за това как да се свържете с тях, ако имате нужда от поддръжка.

Кое е по добре?

Това е равномерна престрелка между двете по отношение на подкрепа.

6. Други функции

Volusion може да е трудно да се справи, но със сигурност е всеобхватен. Има редица екстри, които го отличават в сравнение с Shopify, като например възможността да се справят с телефонни поръчки и връщания на продукти (RMA).

Ако вашият сайт е достатъчно голям, за да вземе предвид тези области, Volusion е стъпка напред пред Shopify. Чувствам обаче, че тези съоръжения не са нещо, което най-новите или малки интернет магазини биха били много заинтересовани поради потенциално по-малки обеми.

Извод: все още струва ли Volusion да върви?

Досега сигурно сте решили, че мразя Volusion и се тъпча по тях. Мога да ви уверя, че това не е вярно. В действителност в много области смятам, че Volusion е създаден да обработва онлайн магазини, които са с по-голям обем на трафик поради начина, по който имат конфигурираните опции..

Обаче, разглеждайки плановете за влизане на тези две страни един до друг и обмисляйки пазарния сегмент на тези нива, към които и двете са насочени, трябва да разгледам аудиторията. На входно ниво Volusion предлага твърде много сложност и малко удобство за ползване, за да поддържа новия собственик на онлайн магазин.

Създаването на техните онлайн магазини трябва да бъде нещо, за което отделят малко усилия – а цялостна база данни сама по себе си просто няма да я намали. От гледна точка на входното ниво, бих отишла с Shopify, без никакво колебание.

Безплатни проучвания

 • Shopify – Кликнете тук, за да опитате Shopify безплатно за 14 дни (без кредитна карта)
 • Volusion – Кликнете тук, за да изпробвате Volusion безплатно за 14 дни (не е необходима кредитна карта)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map