Shopify vs Ecwid: Коя платформа е най-подходяща за вас?

С почти 11% пазарен дял в изключително конкурентна индустриална вертикала, Shopify е име, за което мнозина биха чували. Като се има предвид, че в главата на Shopify срещу Ecwid има ли шанс последният да излезе отгоре?


Ecwid също има много изчерпателни характеристики на продуктите и е насочена към тези, които искат да създадат магазин за електронна търговия с по-голяма лекота. Той също така има безплатен план, който Shopify не. За да изравним нещата, ще разгледаме плановете с аналогична цена между Shopify и Ecwid.

Shopify vs Ecwid: С поглед

В случай, че бързате, по-долу е сравнителната таблица Shopify срещу Ecwid;

Характеристика
Shopify
Ecwid
планОсновенБизнес
Цена (годишна база)$ 26.10 / месец$ 29.17 / месец
Наличен безплатен планНеда
Онлайн магазиндада
Многоканалендада
POS поддръжкаограниченНе
Брой продуктинеограничен2500
Такса за основна транзакцияНеНе
Посетете онлайнПосетете ShopifyПосетете Ecwid

Сравнете Ecwid и Shopify в:

 • Лесността на използване
 • Добавяне и управление на продукти
 • Ограничения на продуктите
 • Поддръжка за цифрови продукти
 • Точка на продажба
 • Обработка на плащания
 • Изоставена работа с колички
 • Поддръжка на клиенти

Shopify vs Ecwid: The Head-сравнение към главата

Shopify и Ecwid са създатели на сайтове за електронна търговия и са сравними по много начини. Нека да разгледаме някои от най-важните функции, които доставчиците като този трябва да оптимизират:

1. Лекотата на използване

Shopify интерфейс за програмисти Shopify интерфейс за програмисти

Интерфейс за изграждане на EcwidИнтерфейс за изграждане на Ecwid

Една от основните причини всеки да плаща над $ 20 на месец за хостване на уебсайт е, че Shopify и Ecwid са разработени около създателите на уебсайтове. Това означава, че почти всеки с някои основни умения в Интернет може бързо да изгради функционален сайт за електронна търговия – не се изисква кодиране.

Поради това не може да се подценява значението на това колко лесно се използват техните системи. И двата съставители на сайтове предлагат на потребителите опит за влачене и пускане. Помещението е просто – от едната страна имате навигационна лента с инструменти, а от другата – платно, върху което да работите.

По отношение на външния вид и усещането, създателят на сайта на Shopify има много остро, професионално усещане. Това силно контрастира с големите секционни контроли, които има Ecwid. Въпреки това, за използваемост, последният се чувства много по-лесен за използване за начинаещи.

Shopify също е склонен да използва някои от собствените си жаргони, като например „колекции“, за които може да отнеме някои.

Тъй като и двата съставители са предназначени за бързо развитие, те не позволяват огромен набор от персонализиране в сравнение с изграждането на сайт от нулата. И двете обаче предлагат достатъчно гъвкавост за вас, за да персонализирате основния външен вид.

Естествено, фонове и други подобни могат да бъдат заменени с ваши лични изображения, за да направят вашите сайтове по уникален начин. За обхвата на персонализиране, Shopify краищата извадете Ecwid от малко – само мъничко.

Кое е по добре?

Shopify е малко по-труден за навигация и използване, но предлага повече възможности в дизайна. Ecwid, от друга страна, е по-удобен за потребителите, особено за тези, които са нови за създателите на уебсайтове.

Научете повече за нашия изчерпателен преглед Shopify тук.

2. Управление на продуктите

Променете настройките на SEO за отделни продукти в Ecwid

2а. Добавяне и управление

Работата с продуктите е неразделна част от строителите на онлайн магазини и за щастие, Shopify и Ecwid имат много способни системи.

В случая на Shopify всички страници с продукти са линейни, което означава, че всяка отделна опция, която можете да промените за тях, е в една непрекъсната страница. Разбира се, това е разделено на логически сегменти като подробности за продукта, инвентар, цени, доставка и други.

За Ecwid страниците на продуктите се разбиват на раздели, като всеки раздел обработва отделна засегната област. Някои от разделите са малко странно наименовани, макар че като Attributes и Files. Първият е за управление на доставчици, вторият за обработка на цифрови продукти.

Една област, в която Ecwid изпъква напред в управлението на продукти, е възможността да се справят директно със SEO за свързания продукт. Можете да зададете (и дори да прегледате) някои области като външен вид на търсене и мета описания. Тези функции са достъпни във всички платени планове.

Кое е по добре?

Въпреки че управлението на продуктите на Shopify е малко по-лесно (и по-ясно) да се справя, бих казал, че опциите за SEO, предлагани от Ecwid, макар и ефикасни, въпреки че могат да бъдат, водят предпочитанията ми по този начин.

2б. Ограничения на продукта

Няма съмнение в това, че Shopify е по-щедър в това колко продукти можете да играете на домакин – това е неограничено за всички планове. Ecwid ви ограничава въз основа на плана, който използвате, като безплатният план поддържа само 10 продукта.

При еднакво сравнение между основния план на Shopify и бизнес плана на Ecwid, последният повишава антето до много щедро ниво и ви позволява да съхранявате до 2500 продукта. Това може да звучи много, но не забравяйте, че всеки продукт е с един артикул.

За неограничени продукти в Ecwid ще трябва да увеличите плана си до Unlimited, което струва $ 82,50 на месец на база годишно плащане.

Кое е по добре?

Ръце надолу Shopify на този.

2в. Поддръжка за цифрови продукти

И двата плана, които разглеждаме, позволяват продажбата на цифрови стоки като музика, видео и други. За да управлявате това, трябва да използвате приложение за приложение на Shopify и то ви ограничава до цифрови размери на продукта от 5 GB.

Ecwid ви позволява да боравите с дигитални продукти, както и е по-щедър с размери на файловете, което позволява до 25 GB.

Кое е по добре?

От гледна точка на работа, родната система обикновено печели, но Shopify има стабилна стабилност на добавки, които са отлични. Това би ги видяло повече или по-малко врат и деколте при дигиталното управление на продуктите.

3. Точка за продажба (POS)

Shopify има страхотна POS система, която ви позволява да интегрирате цифрови с физически продажби.

Ако имате както физически, така и цифров, наличието на интегрирана система може да бъде безценно за бизнеса. Този сегмент е един от акцентите на Shopify и това, което го прави обикновено се откроява от другите създатели на сайтове за електронна търговия.

Shopify предлага много функционалност по отношение на POS и дори планът им Shopify Basic може да се възползва от тяхното POS приложение. Приложението ви позволява да извършвате продажби от всяко място и дори интегрира четец на карти, за да приема плащания.

Инвентаризацията и поръчките са опростени, въпреки че в основния план липсват разширени функции, като поддръжка за специализиран POS хардуер. Все пак можете да извършвате продажби от комбиниран пул от продукти безпроблемно и да следите точно своите запаси.

Кое е по добре?

Ecwid има POS интеграция, но това е само за техните неограничени планове. Поради това и съвършенството на Shopify POS системата, тя печели ръцете надолу.

4. Плащания

Ecwid интегрира регистрацията за плащания на трети страни под собствения си чадър.

4а. Обработка на плащания

Shopify и Ecwid работят с широк спектър от процесори за разплащане, но само Shopify има собствена версия, която можете да използвате – Shop Pay. Освен всичко останало работи с външни платежни процесори като райе, PayPal, и така нататък.

Плащането в магазина на Shopify е достъпно само в шепа държави така че е много вероятно в крайна сметка да се наложи да се възползвате от друг процесор за плащане. Това е доста просто, въпреки че ще трябва да създадете акаунт при тези доставчици, за да ги използвате. Това обаче трябва да направите сами и информацията от тези доставчици на плащания трябва да бъде въведена в Shopify.

Където Ecwid се различава е, че няма местен процесор на плащания като Shop Pay и се опитва да улесни интеграцията на плащания на трети страни. Изборът на платежен процесор ще отвори директна връзка към този сайт, със страница за регистрация под марката Ecwid.

Кое е по добре?

Въпреки че Shopify има предимство със собствен процесор за собствени плащания, предпочитам безпроблемната интеграция, която Ecwid има с доставчици на трети страни.

4Ь. Изоставена работа с колички

Ако някога сте използвали система за електронна търговия и сте оставили покупката си незавършена – вероятно ще получите напомнящи имейли от тях. Това е изоставена работа с колички и нещо, което ще искате за вашия собствен магазин.

Този прост метод за достигане до опит за възстановяване на евентуално изгубена продажба е безценен за търговците на електронна търговия и може да ви помогне да направите разлика в долния си ред. Както плановете Shopify, така и Ecwid, които разглеждаме, включват функции за възстановяване на изоставени колички като част от сделката.

И двамата доставчици предлагат подобна функционалност, като можете да настроите напомняния (за себе си), да персонализирате и изпращате имейли ръчно или да настройвате автоматични имейли въз основа на шаблони.

Кое е по добре?

Те са приблизително еднакви и осигуряват много необходима функция. Shopify обаче предоставя възстановяване на изоставена количка за всички планове, докато плановете по-ниски от Business on Ecwid не получават това.

Както Shopify, така и Ecwid ви позволяват лесно да изпращате изоставени имейли за възстановяване на количката, но Shopify може би има малко предимство тук, просто защото предоставя функцията на по-ниска ценова точка – както при POS, тази функция е включена във всички планове на Shopify, дори планът „Lite“ от $ 9. Потребителите на Ecwid трябва да имат план за $ 35 + или повече, за да се възползват от него.

5. Поддръжка на клиенти

Shopify и Ecwid предлагат цялостна поддръжка на клиенти или чрез имейл или чат на живо. Ecwid ви позволява да се свържете с телефонно обаждане но начинът, по който те са приложили това е сложен и според мен просто не си струва караница.

Кое е по добре?

Това е равномерно залагане и на двете.

Извод: Кой печели в Shopify срещу Ecwid?

Както можете да видите, много от характеристиките, с които тези две гордости са всъщност, са много сходни по своята същност. В крайна сметка всичко се свежда до индивидуални предпочитания как искате да предлагат функционалността, без значение дали е включена или не.

Лично аз предпочитам потребителското изживяване на Ecwid, но Shopify също има някои много атрактивни области, особено в тяхната система за интеграция в POS. За днешния пазар този мост, който позволява на търговците на дребно да обработват както цифрови, така и физически, може да бъде безценен.

Безплатни проучвания

 • Shopify – Кликнете тук, за да опитате Shopify безплатно за 14 дни (без кредитна карта)
 • Ecwid – Щракнете тук, за да опитате Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map