Shopify vs Ecwid: Koja je platforma najbolja za vas?

S gotovo 11% tržišnog udjela u izuzetno konkurentnoj branši, Shopify je ime za koje bi mnogi mogli čuti. S obzirom na to da postoji šansa da se posljednji pojavi na vrhu Shopify vs Ecwid.?


Ecwid također ima vrlo sveobuhvatne značajke proizvoda i usmjeren je prema onima koji žele s većom lakoćom uspostaviti trgovinu e-trgovine. Ima i besplatni plan koji Shopify ne. Da još pojednostavimo, pogledat ćemo slične planove između Shopifyja i Ecwida.

Shopify vs Ecwid: U pogled

U slučaju da vam se žuri, u nastavku je tablica usporedbe Shopify vs Ecwid;

Značajke
Shopify
Ecwid
PlanOsnovni, temeljniPoslovanje
Cijena (godišnje)26,10 $ / mj29.17 $ / mj
Dostupan besplatni planNeDa
Internetska trgovinaDaDa
VišekanalniDaDa
POS podrškaograničenNe
Broj proizvodaNeograničen2500
Naknada za transakcijsku bazuNeNe
Posjetite onlinePosjetite ShopifyPosjetite Ecwid

Usporedite Ecwid i Shopify u:

 • Jednostavnost upotrebe
 • Dodavanje i upravljanje proizvodima
 • Ograničenja proizvoda
 • Podrška za digitalne proizvode
 • Prodajno mjesto
 • Obrada plaćanja
 • Napušteno rukovanje s kolicima
 • Korisnička podrška

Shopify vs Ecwid: The Head-Usporedba

Shopify i Ecwid su graditelji web mjesta eCommerce i usporedivi su na više načina. Pogledajmo nekoliko vitalnih značajki koje bi davatelji usluga poput ovog trebali pojednostaviti:

1. Jednostavnost upotrebe

Shopify sučelje za graditelje Shopify sučelje za graditelje

Ecwid sučelje za graditeljeEcwid sučelje za graditelje

Jedan od glavnih razloga zašto bi svatko plaćao preko 20 USD mjesečno za hosting web stranica je taj što su Shopify i Ecwid razvijeni oko stvaranja web stranica. To znači da gotovo svatko s nekim osnovnim internetskim vještinama može brzo izgraditi funkcionalno web mjesto za e-trgovinu – nije potrebno kodiranje.

Zbog toga se ne može zanemariti ni važnost upotrebe njihovih sustava. Oba ova graditelja web stranica nude korisnicima povuci i ispusti iskustvo. Prostor je jednostavan – s jedne strane imate navigacijsku traku s alatima, a s druge platno na kojem možete raditi.

Shopifyjev graditelj web mjesta ima izgled, ali i izgled. To je u velikoj suprotnosti s velikim kontrolama presjeka koji ima Ecwid. No, zbog iskoristivosti, potonji se čini mnogo lakšim za početnike.

Shopify također nastoji koristiti neki svoj žargon poput “kolekcija” na koje se mogu naviknuti.

Budući da su oba ova graditelja namijenjena brzom razvoju, ne dozvoljavaju veliki izbor prilagodbi u odnosu na izgradnju web lokacije od nule. No, oboje nude upravo dovoljno fleksibilnosti da biste prilagodili osnovni izgled.

Naravno, pozadine i slično mogu se zamijeniti vlastitim osobnim slikama kako bi vaše web stranice učinile jedinstvenim. Za potrebe prilagodbe, Shopify malo rubove Ecwid – samo mali dio.

Koje je bolje?

Shopify je malo teže za navigaciju i korištenje, ali nudi više mogućnosti dizajna. Ecwid je, s druge strane, prilagođen korisnicima, posebno onima koji su novi vlasnicima web stranica.

Saznajte više o našem opsežnom Shopify pregledu ovdje.

2. Upravljanje proizvodima

Izmijenite SEO postavke na pojedinim proizvodima u Ecwidu

2a. Dodavanje i upravljanje

Rukovanje proizvodima sastavni je dio proizvođača web trgovina i na sreću, i Shopify i Ecwid imaju vrlo sposobne sustave.

U slučaju Shopify-a, stranice proizvoda su linearne, što znači da se svaka opcija koju možete promijeniti o njima nalazi na jednoj kontinuiranoj stranici. Naravno, to se dijeli na logičke segmente kao što su detalji o proizvodu, zalihe, cijene, otprema i drugo.

Za Ecwid stranice proizvoda razdijeljene su na kartice s tim da svaka kartica obrađuje pojedinačno problematično područje. Neke su kartice pomalo čudno nazvane, poput atributa i datoteka. Prvi je za upravljanje dobavljačima, a drugi za rukovanje digitalnim proizvodima.

Jedno područje u kojem Ecwid prednjači u upravljanju proizvodima je mogućnost da se također rukuje SEO izravno za srodni proizvod. Možete postaviti (pa čak i pregledati) neka područja poput izgleda pretraživanja i meta opisa. Te su značajke dostupne na svim plaćenim planovima.

Koje je bolje?

Iako je upravljanje proizvodima Shopify malo lakše (i jasnije) za rukovanje, rekao bih da SEO opcije koje nudi Ecwid, iako neznatne, možda, ipak vode moju preferenciju na taj način.

2b. Ograničenja proizvoda

Nema sumnje da je Shopify velikodušniji u tome koliko proizvoda možete igrati domaćinu – neograničeno je za sve planove. Ecwid vas ograničava na temelju plana koji imate, a besplatni plan podržava samo 10 proizvoda.

U jednakoj usporedbi između Shopifyevog osnovnog plana i Ecwidovog poslovnog plana, potonji podiže ante na vrlo velikodušnu razinu i omogućuje vam spremanje do 2500 proizvoda. Ovo možda zvuči puno, ali imajte na umu da je svaki proizvod pojedinačna.

Za neograničene proizvode na Ecwidu morat ćete nadograditi svoj plan na Neograničeno što ide za 82,50 USD mjesečno na godišnjoj osnovi plaćanja.

Koje je bolje?

Ruke dolje Shopify na ovoj.

2c. Podrška za digitalne proizvode

Oba plana koje promatramo omogućavaju prodaju digitalne robe poput glazbe, videa i više. Da biste to upravljali, morate koristiti dodatnu aplikaciju na Shopifyu i ona vas ograničava na digitalne veličine proizvoda od 5 GB.

Ecwid vam omogućuje izvorno rukovanje digitalnim proizvodima i još je izdašniji za veličinu datoteka, omogućujući do 25 GB.

Koje je bolje?

Što se tiče rukovanja, izvorni sustav obično pobjeđuje, ali Shopify ima snažnu stabilnost dodatnih dodataka koji su izvrsni. To bi im vidjelo više ili manje vrata i dekoltea u digitalnom upravljanju proizvodima.

3. Prodajno mjesto (POS)

Shopify ima sjajan POS sustav koji vam omogućava digitalnu integraciju s fizičkom prodajom.

Ako imate i fizičku i digitalnu trgovinu, posjedovanje integriranog sustava može biti neprocjenjivo za poslovanje. Ovaj segment je jedan od najvažnijih Shopifyja i ono što ga obično izdvaja od ostalih proizvođača web stranica eCommerce.

Shopify nudi veliku funkcionalnost s obzirom na POS, pa čak i njihov Shopify Basic plan može koristiti njihovu POS aplikaciju. Aplikacija vam omogućuje prodaju s bilo koje lokacije, pa čak i integrira čitač kartica za prihvaćanje plaćanja.

Zalihe i narudžbe su pojednostavljene, iako osnovnom planu nedostaju napredne značajke kao što je podrška za namjenski POS hardver. Ipak, možete kombinirati skupinu proizvoda neprimjetno, a precizno pratite svoj inventar.

Koje je bolje?

Ecwid ima POS integraciju, ali to vrijedi samo za njihove Neograničene planove. Zbog toga i izvrsnosti Shopify POS sustava osvaja ruke dolje.

4. Plaćanja

Ecwid integrira prijavu za plaćanje trećih strana pod kišobranom vlastite robne marke.

4a. Obrada plaćanja

I Shopify i Ecwid rade sa širokim spektrom platnih procesora, ali samo Shopify ima izvornu verziju koju možete koristiti – Shop Pay. Osim toga, sve ostalo funkcionira s vanjskim platnim procesorima Pruga, PayPal, i tako dalje.

Shopify’s Shop Pay dostupan je samo u nekoliko zemalja pa je vrlo vjerojatno da ćete u konačnici morati iskoristiti neki drugi procesor plaćanja. To je prilično jednostavno, iako ćete morati koristiti račun kod tih pružatelja usluga da biste ih koristili. To se mora učiniti samostalno, a podaci tih pružatelja plaćanja tada se moraju unijeti u Shopify.

Ecwid se razlikuje po tome što nema domaći procesor plaćanja kao što je Shop Pay i pokušava olakšati integraciju plaćanja treće strane. Odabirom procesora plaćanja otvorit ćete izravnu vezu na tu stranicu, s registracijskom stranicom pod robnom markom Ecwid.

Koje je bolje?

Iako Shopify ima prednost s vlastitim domaćim procesorom plaćanja, više volim bešavne integracije koje Ecwid ima s vanjskim pružateljima usluga.

4b. Napušteno rukovanje s vozikom

Ako ste ikada koristili sustav e-trgovine i kupnju ostavili nedovršenu – vjerojatno ćete dobiti podsjetničke e-poruke od njih. To je napušteno rukovanje kolicima i nešto što ćete poželjeti za svoju trgovinu.

Ova jednostavna metoda pokušavanja i povratka eventualno izgubljene prodaje neprocjenjiva je vrijednost trgovca eCommerce-om i može vam pomoći da poboljšate vaš konačni rezultat. I planovi Shopify i Ecwid koje razmatramo uključuju kao napuštene značajke za oporavak kolica.

Oba dobavljača nude sličnu funkciju, tako da možete postaviti podsjetnike (za sebe), ručno prilagoditi i poslati e-poštu ili postaviti automatsku e-poštu na temelju predložaka.

Koje je bolje?

To su otprilike isto i pružaju prijeko potrebnu značajku. No, Shopify omogućuje oporavak napuštenih košarica dostupnim za sve planove, dok planovi niži od Business on Ecwid ne mogu ovo.

I Shopify i Ecwid omogućuju vam lako slanje napuštenih e-poruka za oporavak kolica, ali Shopify sigurno ima malo prednosti, jednostavno zato što pruža značajku po nižoj cijeni – kao što je to slučaj s POS-om, ova je značajka uključena u sve Shopify planove, čak i $ 9 ‘Lite’ plan. Korisnici Ecwid moraju biti na planu od 35 USD + ili više kako bi ih iskoristili.

5. Podrška kupcima

I Shopify i Ecwid nude sveobuhvatnu korisničku podršku putem e-pošte ili live chat. Ecwid ti to dopušta javite se putem telefonskog poziva ali način na koji su to implementirali je složen i po mom mišljenju jednostavno nije vrijedan gnjavaže.

Koje je bolje?

Ujednačena je opklada na obje.

Zaključak: Tko pobjeđuje u Shopify vs Ecwidu?

Kao što vidite, mnoge su karakteristike kojih se ova dva hvali ponašaju vrlo slične prirode. Na kraju se sve svodi na individualne preferencije na način na koji želite da nude svoju funkcionalnost, a ne uključuje li je ili ne.

Osobno više volim korisničko iskustvo Ecwida, ali Shopify ima i vrlo atraktivna područja, posebno u njihovom POS integracijskom sustavu. Za današnje tržište ovaj most koji trgovcima omogućava digitalno i fizičko upravljanje može biti neprocjenjiv.

Besplatna suđenja

 • Shopify – kliknite ovdje kako biste isprobali Shopify besplatno 14 dana (bez kreditne kartice)
 • Ecwid – Kliknite ovdje kako biste isprobali Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map