Shopify vs Ecwid: Katera platforma je najboljša za vas?

Shopify je s skoraj 11-odstotnim tržnim deležem v izjemno konkurenčni panogi navzoč, ime, za katerega bi mnogi slišali. Glede na to, da je v šovu Shopify proti Ecwidu možno, da se slednji izkaže na vrhu?


Ecwid ima tudi zelo obsežne lastnosti izdelkov in je usmerjen v tiste, ki želijo z večjo lahkoto vzpostaviti trgovino e-trgovine. Ima tudi brezplačen načrt, ki ga Shopify ne. Da bomo stvari še izboljšali, si bomo ogledali načrte, ki so enaki ceni med Shopifyjem in Ecwidom.

Shopify proti Ecwid: V pogled

Če se vam mudi, spodaj je primerjalna tabela Shopify vs Ecwid;

Lastnosti
Shopify
Ecwid
NačrtOsnovniPosel
Cena (letna osnova)26,10 USD / mesečno29,17 $ / mesečno
Na voljo brezplačen načrtNeDa
Spletna trgovinaDaDa
VečkanalniDaDa
POS podporaOmejenoNe
Število izdelkovNeomejeno2.500
Osnovna transakcijska provizijaNeNe
Obiščite spletno stranObiščite ShopifyObiščite Ecwid

Primerjajte Ecwid in Shopify v:

 • Enostavnost uporabe
 • Dodajanje in upravljanje izdelkov
 • Omejitve izdelkov
 • Podpora za digitalne izdelke
 • Prodajno mesto
 • Obdelava plačil
 • Zapuščeno ravnanje z vozički
 • Pomoč strankam

Shopify proti Ecwid: The Head-na glavo primerjava

Shopify in Ecwid sta graditelja spletnih strani za e-trgovino in sta v mnogih pogledih primerljiva. Oglejmo si nekaj bistvenih lastnosti, ki bi jih morali ponudniki, kot je ta, racionalizirati:

1. Enostavnost uporabe

Shopify vmesnik za graditelje Shopify vmesnik za graditelje

Vmesnik za graditelje EcwidVmesnik za graditelje Ecwid

Eden od glavnih razlogov, da bi kdo plačeval več kot 20 dolarjev mesečno za gostovanje spletnega mesta, je, da se Shopify in Ecwid razvijata okoli ustvarjalcev spletnih strani. To pomeni, da lahko skoraj vsakdo z nekaterimi osnovnimi internetnimi znanji hitro izdela funkcionalno spletno mesto za e-trgovino – kodiranje ni potrebno.

Zaradi tega pomena, kako preprosta je uporaba njihovih sistemov, ni mogoče podceniti. Oba teh oblikovalcev spletnih mest uporabnikom ponujata izkušnjo povleci in spusti. Predpostavka je preprosta – na eni strani imate navigacijsko vrstico z orodji, na drugi pa platno, na katerem lahko delate.

Shopifyjev ustvarjalec spletnih strani ima izgled in videz zelo oster profesionalni občutek. To je močno v nasprotju z velikimi sekcijskimi krmilniki, ki jih ima Ecwid. Vendar pa se zaradi uporabnosti slednji zdi veliko lažji za uporabo za začetnike.

Shopify ponavadi uporablja tudi nekaj svojega žargona, kot so “zbirke”, na kar se lahko nekaj navadi.

Ker sta oba ustvarjalca namenjena hitremu razvoju, ne dovoljujeta širokega nabora prilagajanj v primerjavi s samo gradnjo spletnega mesta iz nič. Vendar pa vam obe ponujata ravno dovolj prožnosti, da lahko prilagodite osnovni videz.

Seveda lahko ozadja in podobno nadomestite z lastnimi osebnimi slikami, da bodo vaša spletna mesta edinstveno vi. Za obseg prilagajanja razstavite robove Ecwid po malem – le majhen delček.

Kateri je boljši?

Shopify je nekoliko težje krmariti in uporabljati, vendar ponuja več možnosti pri oblikovanju. Ecwid je po drugi strani bolj uporabniku prijazen, zlasti tistim, ki so novi za graditelje spletnih strani.

Več o našem obsežnem pregledu Shopify najdete tukaj.

2. Upravljanje izdelkov

Spremenite nastavitve SEO za posamezne izdelke v Ecwidu

2a. Dodajanje in upravljanje

Ravnanje s proizvodi je sestavni del proizvajalcev spletnih trgovin in k sreči sta Shopify in Ecwid zelo sposobna sistema.

V primeru Shopify so strani izdelkov linearne, kar pomeni, da je vsaka možnost, ki jo lahko spremenite, na eni neprekinjeni strani. Seveda je to razdeljeno na logične segmente, kot so podrobnosti o izdelku, zaloge, cene, pošiljanje in drugo.

Za Ecwid so strani izdelkov razdeljene na zavihke, pri čemer vsak zavihek obravnava posamezno zadevno področje. Nekateri zavihki so nekoliko nenavadno poimenovani, čeprav so atributi in datoteke. Prvi je za upravljanje prodajalcev, drugi za upravljanje digitalnih izdelkov.

Ecwid je v upravljanju izdelkov eno naprednejših možnosti tudi možnost, da neposredno upravljajo SEO za sorodni izdelek. Lahko nastavite (in celo predogled) nekatera področja, kot so videz iskanja in meta opisi. Te funkcije so na voljo na vseh plačljivih načrtih.

Kateri je boljši?

Čeprav je upravljanje izdelkov Shopify nekoliko lažje (in bolj jasno), bi rekel, da možnosti SEO, ki jih ponuja Ecwid, čeprav so majhne, ​​vendar morda vodijo v mojo prednost tako.

2b. Omejitve izdelkov

Ni dvoma o tem, da je Shopify radodarnejši pri tem, v koliko izdelkov lahko gostite gostitelja – neomejen je za vse načrte. Ecwid vas omejuje glede na načrt, ki ga uporabljate, pri čemer brezplačni načrt podpira samo 10 izdelkov.

V enaki primerjavi med osnovnim načrtom Shopify in poslovnim načrtom podjetja Ecwid, slednji dvigne ante na zelo radodarno raven in vam omogoča shranjevanje do 2500 izdelkov. To se morda sliši veliko, vendar ne pozabite, da je vsak izdelek enaka SKU.

Za neomejene izdelke na Ecwid boste morali svoj načrt nadgraditi na Unlimited, kar znaša 82,50 USD na mesec na osnovi letnega plačila.

Kateri je boljši?

Roke dol Shopify na tej.

2c. Podpora za digitalne izdelke

Oba načrta, ki ju preučujemo, omogočata prodajo digitalnega blaga, kot so glasba, video in drugo. Če želite to upravljati, morate uporabiti dodatno aplikacijo na Shopify, ki vas omejuje na velikosti digitalnih izdelkov 5 GB.

Ecwid vam omogoča, da z digitalnimi izdelki izvirno rokujete, poleg tega pa je velikodušnejši z velikostmi datotek, kar omogoča do 25 GB.

Kateri je boljši?

Kar zadeva ravnanje, bi domači sistem običajno zmagal, toda Shopify ima močno stabilno dodatno opremo, ki je odlična. To bi jim pokazalo bolj ali manj vrat na vratu pri digitalnem upravljanju izdelkov.

3. Prodajno mesto (POS)

Shopify ima izjemen POS sistem, ki vam omogoča digitalno integracijo s fizično prodajo.

Če imate fizično in digitalno trgovino, je lahko integriran sistem neprecenljiv za vaše podjetje. Ta segment je eden najpomembnejših trgovin Shopify in tisto, zaradi česar se običajno izstopa od drugih graditeljev spletnih mest za e-trgovino.

Shopify ponuja veliko funkcionalnosti v zvezi s POS in celo njihov načrt Shopify Basic lahko izkoristi njihovo POS aplikacijo. Aplikacija vam omogoča prodajo na katerem koli mestu in celo integrira čitalnik kartic za sprejem plačil.

Zaloge in naročila so racionalizirani, čeprav osnovni načrt nima naprednih funkcij, kot je podpora namenski strojni opremi POS. Kljub temu lahko prodajate iz kombiniranega nabora izdelkov neopazno in natančno spremljate svoj zalog.

Kateri je boljši?

Ecwid ima POS integracijo, vendar to velja samo za njihove Neomejene načrte. Zaradi tega in odličnosti sistema Shopify POS zmaga z roko navzdol.

4. Plačila

Ecwid združuje prijavo plačil tretjih oseb pod okriljem lastne blagovne znamke.

4a. Obdelava plačil

Shopify in Ecwid delujeta s širokim naborom plačilnih procesorjev, vendar samo Shopify ima izvorno različico, ki jo lahko uporabljate – Shop Pay. Poleg tega vse ostalo deluje z zunanjimi plačilnimi procesorji Stripe, PayPal, in tako naprej.

Trgovina Paypify je na voljo samo v peščica držav zato je zelo verjetno, da boste na koncu morali uporabiti drug plačilni procesor. To je precej preprosto, čeprav boste morali pri teh ponudnikih ustvariti račun pri teh ponudnikih. To morate storiti sami, podatke teh ponudnikov plačil pa morate nato vnesti v Shopify.

Ecwid se razlikuje po tem, da nima domačega plačilnega procesorja, kot je Shop Pay, in poskuša olajšati integracijo plačil tretjih oseb. Z izbiro plačilnega procesorja se bo odprla neposredna povezava do tega spletnega mesta s stranjo za registracijo pod blagovno znamko Ecwid.

Kateri je boljši?

Čeprav ima Shopify prednost s svojim lastnim procesorjem plačil, imam raje neopazno integracijo, ki jo ima Ecwid s ponudniki drugih ponudnikov.

4b. Zapuščeno ravnanje z vozički

Če ste že kdaj uporabljali sistem e-trgovine in ste svoj nakup pustili nedokončanega, boste verjetno od njih dobili opomnike. To je zapuščeno ravnanje z vozički in nekaj, kar boste želeli za svojo trgovino.

Ta preprosta metoda, s katero lahko poskusite izterjati morebitno izgubljeno prodajo, je neprecenljiva za prodajalce e-trgovine in vam lahko pomaga spremeniti vaš spodnji del. V načrtu Shopify in Ecwid, ki si ga ogledujemo, so vključene funkcije za obnovitev vozičkov kot del dogovora.

Oba ponudnika ponujata tudi podobno funkcijo, tako da lahko nastavite opomnike (zase), prilagodite in pošiljate e-pošto ročno ali nastavite samodejna e-poštna sporočila na podlagi predlog.

Kateri je boljši?

Ti so približno enaki in zagotavljajo prepotrebno funkcijo. Vendar Shopify omogoči obnovitev zapuščenih vozičkov na voljo za vse načrte, medtem ko načrti nižji od Business on Ecwid tega ne dobijo.

Tako Shopify kot Ecwid vam omogočata enostavno pošiljanje opuščenih e-poštnih sporočil za obnovitev vozička, toda Shopify ima verjetno nekaj prednosti, preprosto zato, ker ponuja funkcijo po nižji ceni – tako kot pri POS-ju je ta funkcija vključena v vse načrte Shopify, celo 9 ‘Lite’ načrt $ 9. Uporabniki Ecwid morajo biti na razpolago s 35 $ ali več ali več, da jih lahko izkoristijo.

5. Podpora strankam

Tako Shopify kot Ecwid ponujata celovito podporo strankam bodisi po e-pošti bodisi v klepetu v živo. Ecwid vam to omogoča se oglasite prek telefonskega klica toda način, kako so to izvedli, je zapleten in po mojem mnenju preprosto ni vreden težav.

Kateri je boljši?

Stavek je enakomeren.

Zaključek: Kdo zmaga v Shopify proti Ecwidu?

Kot lahko vidite, so številne lastnosti, s katerimi se ponašata, zelo podobne narave. Na koncu se izpiše na vprašanje posameznih želja, kako želite, da ponujajo funkcionalnost, ne glede na to, ali je vključena ali ne.

Osebno imam raje uporabniško izkušnjo Ecwida, vendar ima Shopify tudi nekaj zelo privlačnih področij, zlasti v njihovem sistemu POS integracije. Za današnji trg je ta most, ki prodajalcem omogoča digitalno in fizično upravljanje, neprecenljiv.

Brezplačne preizkušnje

 • Shopify – Kliknite tukaj, da poskusite brezplačno Shopify 14 dni (brez kreditne kartice)
 • Ecwid – Kliknite tukaj, da poskusite Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map