Сайтове като Fiverr (за фрилансери и наематели)

Fiverr е сайт, който позволява на фрийлансъри да предлагат на пазара своите услуги. През последните няколко години се наблюдава огромен растеж в индустрията на свободна практика. Новите бизнес модели и възможности породиха икономиката на концертите.


Поради този растеж, както фрилансери, така и собственици на бизнес, които търсят услуги, сега имат много по-голям избор. И все пак изборът означава, че трябва да се вземат решения. Независимо дали сте фрийлансър на някой, който търси услуги – коя платформа трябва да изберете?

Какво е Fiverr и как работи??

Начална страница на FiverrНачална страница на Fiverr (Посетете тук)

Fiverr.com се превърна в един от най-големите пазари за цифрови услуги в света. Той свързва купувачи и продавачи за всичко – от кодиране до изкуство. Продавачите идват с различни умения и нива на опит.

Фрилансерите, използващи платформата Fiverr, могат да предложат почти всичко, което може да се представи, стига да е достъпно по интернет. Техните портфейли, цитирани цени и отзиви от бивши клиенти помагат за продажбата им на нови.

Регистрирането тук е безплатно, но трябва да се регистрирате при тях, за да търсите работа или да ангажирате техните фрийлансъри. Сайтът е подреден по категории работа и можете да го разглеждате като онлайн каталог.

За продавачи (фрилансери)

Ако искате да изброите услугите си в Fiverr, уверете се, че профилът на продавача ви е завършен. Добре написаната оферта за концерт, описваща вашите услуги ясно, не само може да ви помогне да продадете концерта, но и да избегне потенциални спорове.

Получаването на добри оценки след предоставяните от вас услуги е плюс, тъй като се вижда във вашия профил. Fiverr плаща незабавно за завършени концерти, но отнема таксата ви. Уверете се, че сте фактор за това, когато посочвате цените си. Платформата ви плаща 80% (което означава Fiverr вземат 20% разфасовка) от това, за което продава концерта ви.

Предимствата включват:

 • Безплатна обява за вашите услуги
 • Няма нужда да наддавате за работни места
 • Съвети за цените на концертите

За купувачи (наематели)

С десетки хиляди концерти, изброени на Fiverr, това наистина е пазар на купувачите. Те също разполагат с много широка гама от концерти, така че можете да намерите почти всичко тук. Цените са прозрачни и това, което виждате, е основно това, което ще плащате без скрити разходи.

Нещата, които трябва да знаете:

 • Евтините концерти могат да дойдат с цена като качество
 • Популярните концерти могат да имат луди дълги срокове
 • Случайната работа

5 по-добри алтернативи за фрилансери и наематели

Както споменах по-рано, икономиката на концерта означава още по-голям избор. Freelancing не започва и не приключва с Fiverr, има безброй алтернативи Fiverr наоколо. Ето 5-те сайта като Fiverr, които трябва да разгледате:

1. Довършителни работи

Upwork - Алтернатива на FiverrАктуална страница

Upwork е подобен пазар като Fiverr, но е по-фокусиран върху някои области. Тук ще намерите предложения като графичен дизайн, литература и уеб разработка. По същия начин този сайт предлага на специалисти, търсещи допълнителна работа средства за намиране на проекти, комуникация с потенциални клиенти и безопасен начин да получат заплащане.

Вашият профил служи като същата цел като общо портфолио за бъдещи работодатели, така че е от съществено значение да изградите подходящо. Най-вече рекламирайте себе си и работата си правилно.

Как работи Upwork?

Попълнете категорията за работа, в която искате да се поберете, и не забравяйте да споменете какви умения имате и нивото на познания. Важно е също така работата ви да бъде извършена по най-добрия начин, тъй като ако не можете да доставяте работни места, потенциалът ви може да бъде закрит.

Имайте предвид обаче, че тук има някои високи разходи, свързани с работните места. Обновяването на таксите е около 25% от таксите ви, а с 2,75% такса за обработка + ДДС + валутна ставка. С други думи, може би е трудно да се изкарва за препитание тук поради тези комисии.

Ако искате да знаете повече, ето сравнението между главата на Upwork и Fiverr.

Предимствата на Upwork вместо Fiverr

За фрилансера:

 • Безплатно членство
 • Странични перспективи за доход
 • Плащайте по-малко комисионни за дългосрочни клиенти

За наемател:

 • Ефективно търсене и прегледи
 • Интегрирани инструменти за сътрудничество
 • Справедливи сметки

2. Топтал

ToptalНачална страница на Toptal

Toptal е изключителна мрежа от най-добрите софтуерни разработчици, дизайнери, финансови експерти, продуктови мениджъри в света. Топ компаниите наемат фрилансери от Toptal като идеалната им възможност за много важни проекти.

Просто отидете на уебсайта им и кликнете върху „Наемете най-добрите таланти“ и се регистрирате с вашите данни, за да започнете. Когато добавяте вашите умения и услуги, екипът на Toptal преглежда профила ви за работа и след това ви сравнява с най-добрите кандидати. След като вашият преглед е направен, можете да започнете с работа.

Как топтал печели пари?

Toptal прави пари, като таксува онези, които искат да ангажират неговите фрийлансъри. Самите фрилансери не плащат нищо за услугата. Сумата, която таксувате, е точно тази, която ще получите (възможно по-малко такси за банков превод).

Клиентите плащат почасова ставка, която е приблизително двойно по-голяма от исканата от фрийлансърите. Това може да се окаже с доста твърди сметки в зависимост от таксите, които участват. Например, ако фрилансерите поискат 20 долара на час, наемателите се таксуват по 40 долара на час.

Ползите от Toptal вместо Fiverr

За фрилансера:

 • Персонализирано профилиране на работа
 • Прост потребителски интерфейс
 • Работете за глобална аудитория

За наемател:

 • Ограничен набор от умения
 • Като цяло по-скъпи фрийлансъри

3. Freelancer.com

Freelancer.comНачална страница на Freelancer.com

Freelancer.com е уебсайт за краудсорсинг пазар, който помага на милиони фирми да намерят фрийлансъри. Ако искате висококачествена работа в разумен бюджет (както за купувачи, така и за продавачи), тогава Freelancer.com е за вас.

Какво предлага Freelancer.com?

Уебсайтът предлага широк спектър от възможности за работа като проекти за копирайтинг на уеб дизайн и др. Фрилансери, започнете, като си направите свои собствени профили. Избройте своите умения и опит и споделете своя опит с широката публика. След това намерете работа, която най-добре отговаря на вашите умения и опит. Напишете най-добрата си оферта, спечелете и спечелете.

Предимствата на Freelancer.com вместо Fiverr

За фрилансера:

 • Налични безброй проекти
 • Взаимодействие в реално време с клиентите
 • Евтин абонаментен план

За наемател:

 • Отзивчива техническа поддръжка
 • Лесно взаимодействие с фрийлансъри

4. PeoplePerHour

PeopleperhourНачална страница на PeoplePerHour

PeoplePerHour е друг уебсайт на пазара за работа на свободна практика, който отговаря на нуждите на бизнеса с таланти. Той е идеална платформа за малки фирми и физически лица. Докато платформата ви предоставя глобален фонд за таланти на място, тя също ви помага да дадете приоритет на местните таланти според вашите характеристики.

Как работи PeoplePerHour?

Тази платформа също осигурява гъвкавост на бюджета, което ви позволява да зададете фиксирана цена или цена за плащане на час, съобразена с вашите нужди и нужди.

Ползите от PeoplePerHour вместо Fiverr

За фрилансера:

 • Сигурни методи на плащане
 • Лесно взаимодействие с клиенти
 • Споделяйте файлове и документи

За наемател:

 • Лесно да се намери талант
 • Много квалифицирани кандидати
 • Лесен за използване интерфейс

5. Guru.com

Guru.comНачална страница на Guru.com

Guru.com е платформа за работа на свободна практика и работодатели по проекти. С глобален обхват работодателят може да има достъп до широк спектър от портфейли от богат набор от кандидати. Всичко това може да се направи с помощта на обикновено табло и чист интерфейс, което улеснява както свободна практика, така и работодатели.

Какво предлага Guru.com?

Гуру предлага работни места от програмиране & развитие към писане & преводачески услуги. Работната му област също предлага много различни умения от правни услуги до инженеринг и архитектура. Просто се присъединете безплатно, публикувайте задания и започнете да получавате оферти.

Предимствата на Guru.com вместо Fiverr

За фрилансера:

 • Добър екип за поддръжка
 • Лесна система за плащане

За наемател:

 • Глобална група таланти
 • Прост потребителски интерфейс
 • Изберете от няколко начина на плащане

Защо да използвате работни портали като Fiverr?

Това е въпрос, който са ми зададени от много хора, както на свободна практика, така и на фирми. Мотивацията за всеки може да е различна, но има убедителни причини да изберат работни портали като Fiverr или някой от конкурентите на Fiverr, изброени по-горе.

За търсещите работа, само защото тази икономика не означава, че това е пазар на продавача. Не забравяйте, че се състезавате и с останалите търсещи работа в икономиката на концертите.

Също така трябва да помислите дали ще имате време сами да привличате клиенти. Ако току-що започвате на свободна практика, може дори да не знаете къде да намерите следващите си работни места! (Ако имате нужда от помощ, изброихме 10 места, където можете да намерите законни онлайн работни места.) Докато опитните фрилансери често могат да оцелеят сами, това не е толкова лесно в началото.

За бизнеса става въпрос главно за това, което има паричен смисъл. Днес има толкова много малки фирми, които работят върху най-малкия бюджет. Най-големият проблем обикновено е изпъкналият ведомост, така че се съсредоточете върху основния си бизнес и възлагайте на други работи по уеб разработка или поддържащи работни места.

Това може да ви помогне да решите проблеми, като в същото време управлявате дъното си по-лесно.

Алтернативи на Fiverr – финални мисли

Икономиката на концерта предоставя възможност, но не е легло от рози. Фрилансерите се борят главно с трудна битка, дори да са готови да предлагат отлични услуги на разумни цени. Най-големият проблем между купувачите и продавачите е доверието – и там влизат уебсайтове като Fiverr.

Действайки като посредник, работните платформи помагат за подхранване на икономиката на концертите, като осигуряват изплащане на фрийлансъри, докато отварят спор за бизнеса. Все пак всичко това често идва на цена – понякога и много стръмна.

Моят съвет към фрийлансъри е да работят усилено на вашите концерти, но опитайте да създадете свой собствен уебсайт за портфолио. Мислете за това като за планиране за бъдещето. Учете се от сайтове като Fiverr и се възползвайте от опита си в работата с клиенти там, за да управлявате собствените си в бъдеще.

За бизнеса платформите за работа са най-вече безопасни за използване, но опитните фрилансери често се отклоняват поради това колко струват тези платформи. Имайте предвид този факт, така че ако търсите истински експерт, независимите изпълнители може да са ключът към вашия проблем.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map