Преглед на FreshBooks: Функционално счетоводно отчитане в облак

Като собственик на малък бизнес усещам, че инструменти като FreshBooks предлагат много необходимата спасителна линия за много хора. Макар че може да се спори, че основното счетоводство и фактуриране може да се извършва самостоятелно, на цената, която започва с FreshBooks – защо да си правим труда да го правите ръчно?


И все пак, както при всеки инструмент, има плюсове и минуси, така че нека да се потопим по-дълбоко в FreshBooks, за да видим какво наистина носи на масата, освен само цифри.

Резюме на преглед на FreshBooks

Функционален онлайн счетоводен инструмент за почти всички големи и малки предприятия

Име: FreshBooks

Описание: FreshBooks е друга в дълъг ред облачни базирани счетоводни системи, които са насочени към замяна на традиционните методи за счетоводство. Удобството и мощта му го правят изключително привлекателно предложение за съвременния бизнес, който иска да намали режийните разходи и броя на персонала с автоматизация.

Операционна система: Уеб-базирана

Категория на приложение: Софтуер за счетоводство

 • Лесно използване

 • Характеристика

 • точност & надеждност

 • Съотношение качество-цена

 • Поддръжка на клиенти

цялостен

4.6

резюме

FreshBooks е много добре проектиран, но същевременно оборудван с инструменти облачен счетоводен инструмент. Въпреки че е предназначен за счетоводство, неговият опростен потребителски интерфейс и ясни категоризации го правят лесно използваем от почти всеки.

Лесно мога да кажа, че това е използваемо от широка аудитория от потребители и че лесно може да се побере на предприятия от малък до среден размер. Ако се интересувате, те могат дори да създават персонализирани планове за по-големи компании при поискване.

Научете повече

 • Планове и цени на FreshBooks
 • Функции, които отличават FreshBooks
 • Присъда: FreshBooks е за вас?

Професионалисти

 • Отличен процес на борда на борда
 • Прост GUI-интерфейс
 • Решение от край до край
 • Висока степен на автоматизация
 • Високо съвместима система
 • Интегрира се добре с банкови сметки
 • Голям брой добавки
 • Поддръжка на живо на живо

Против

 • Може да се скъпи бързо
 • Начинът на изпращане на фактурите
 • Членовете на екипа струват допълнително
 • Планове и цени
 • Опитайте FreshBooks безплатно

{
"@context": "http://schema.org",
"@Тип": "преглед",
"itemReviewed": {
"@Тип": "SoftwareApplication",
"име": "FreshBooks",
"описание": "FreshBooks е друга в дълъг ред облачни базирани счетоводни системи, които са насочени към замяна на традиционните методи за счетоводство. Удобството и мощта му го правят изключително привлекателно предложение за съвременния бизнес, който иска да намали режийните разходи и броя на персонала с автоматизация.",
"изображение": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/freshbooks-review-home.jpg",
"операционна система": "Уеб-базирана",
"applicationCategory": "Софтуер за счетоводство"
},
"reviewRating": {
"@Тип": "оценка",
"ratingValue": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"bestRating": 5,
"worstRating": 0
},
"автор": {
"@Тип": "човек",
"име": "Тимотей Шим"
},
"reviewBody": "

FreshBooks е много добре проектиран, но същевременно оборудван с инструменти облачен счетоводен инструмент. Въпреки че е предназначен за счетоводство, неговият опростен потребителски интерфейс и ясни категоризации го правят лесно използваем от почти всеки.

\ Г \ п

Лесно мога да кажа, че това е използваемо от широка аудитория от потребители и че лесно може да се побере на предприятия от малък до среден размер. Ако се интересувате, те могат дори да създават персонализирани планове за по-големи компании при поискване.

\ Г \ п

Научете повече

\ Г \ п

  \ Г \ п
 • Планове и цени на FreshBooks
 • \ Г \ п

 • Функции, които отличават FreshBooks
 • \ Г \ п

 • Присъда: FreshBooks е за вас?
 • \ Г \ п

"
}

Плюсове: Какво ми хареса за FreshBooks

1. Отличен бордов процес

Процесът на борда е простБордовото качване е толкова просто, колкото 1, 2, 3.

Когато за първи път се регистрирате с FreshBooks, първото нещо, което ще забележите, е колко безпроблемно е преживяването. Когато им предоставите имейла си, ще трябва да го потвърдите и от там веднага ще бъдете въведен в процеса на борда му..

Отговорът на поредица от въпроси ще ви помогне да настроите профила си и да сте готови за него. Това помага на FreshBooks да установи някои основни положения, като валутата, в която трансактирате, какви части от системата ще използвате (фактуриране, счетоводство и т.н.) или дори основното оформление на вашите формуляри.

Изживяването е освежаващо и не се чувствате така, сякаш ви се задават куп въпроси, без да виждате крайна цел. Това определено е потока, през който искате нов потребител да премине.

2. Прост, GUI-интерфейс

FreshBooks има приятелски и лесен за четене оформление.Както можете да видите, оформлението е приятелско и лесно за четене.

Ако изобщо приличате на мен и изтръпвате, когато се споменава терминът „счетоводство“, това е още един положителен момент в полза на FreshBook. Целият интерфейс е, разбира се, много прост и лесен.

Най-хубавото е, че той е създаден да улеснява хората. Вместо строг, нежен вид, с който е известен повечето счетоводен софтуер, FreshBooks придобива, добре, свеж дизайн. Неговите пастелни цветове и лесно четливи видове и размер на шрифта са толкова удобни за потребителя.

3. Решение от край до край

За много нови собственици на бизнес счетоводството може да бъде предизвикателство, дори ако сте имали кратък опит в него. За щастие, той може да бъде разбит на отделни области, които са свързани по някакъв начин.

Това, което прави FreshBooks, е да помогне на потребителите да виждат ясно областите, които им трябва да работят, след това ще направи автоматично интегрирането в задния край. Това помага да се улесняват нещата за потребителите, като същевременно се предоставя цялостен счетоводен пакет.

4. Висока степен на автоматизация

Благодарение на това, че е ориентирана към услугата система, FreshBooks помага много повече с автоматизация, отколкото може да мислите. Например, помислете дали да използвате един от формулярите му за фактуриране. Това ви позволява да таксувате клиенти и всичко, което трябва да направите, е да попълните договорените покупки.

FreshBooks ще обобщи всичко, ще ви помогне да изпратите фактурата, да поддържате броя на вземанията по сметките и т.н. От гледна точка на разходите, това е основно едно и също нещо. Попълнете договорени позиции и качете необходимата документация като разписки. Всичко останало се следи автоматично за вас.

В края на деня, за да направите кратък преглед на това, което се случва с финансите на вашата компания, всичко, което трябва да направите, е да преминете към секцията Отчети и да изберете какво искате да видите.

5. FreshBooks е високо съвместима система

В бизнес финансите една от най-страховитите думи е спазването. Благодарение на тънкостите на бизнеса и правителството, голяма част от двата края е посветена на това да се гарантира, че всичко е законно – което означава спазване.

Ще се радвате да знаете, че FreshBooks е създаден, за да отговаря на много наредби, включително Осъществяване на цифров данък (MTD), PCI, PSD2, GDPR, и Повече ▼. Това означава, че без значение в коя държава пребивавате, ще се оправи с помощта на FreshBooks за работа с вашите акаунти.

6. Интегрира се добре с банкови сметки

FreshBooks се интегрира добре с банкови сметки.Добавянето на банковата Ви сметка е толкова просто, колкото търсенето и избора.

Може би една от най-добрите характеристики на FreshBooks е, че той може да се свърже директно с банковата ви сметка на вашата компания. Това помага много по-лесно да проверява (а също и да автоматизира) голяма част от вашите акаунти самостоятелно.

Няма да ви се налага да отделяте никакво време за актуализиране на данните, когато парите влязат или излязат. Това отново се връща към своята автоматизация – което много облачни услуги могат да направят. Въпреки това, не са много тези, които са в състояние да се интегрират с толкова голям брой финансови институции.

Като добър пример за това опитах да добавя малайзийска банкова сметка (от местна банка тук) и се изненадах, че всъщност я имат в своята база данни.

7. Обширен брой добавки

Голям брой добавкиFreshBooks ви позволява да свързвате и синхронизирате информация в различни платформи.

Ако някога сте използвали каквито и да е уеб-базирани услуги, ще разберете, че много от тях предлагат „основна услуга“ заедно с интеграционни възможности, които спомагат за разширяване на функционалността. FreshBooks прави това добре и можете да добавите към много допълнителни функции.

Като идея как става това, можете да добавите възможността да приемате плащания с кредитни карти, да създавате и насрочвате срещи и много други. Всичко, което трябва да направите, е да намерите подходящата добавка от 100-те или така, които FreshBooks предлага.

Това е лесно и може да се окаже много полезно за приспособяване на вашите бизнес нужди.

8. Поддръжка на клиенти на живо

Тъй като FreshBooks е облачна услуга, те имат централен контрол върху много неща. Това им позволява да предлагат много ефективно обслужване на клиенти, подобно на други продукти, базирани в облак. Например, можете да започнете да четете тяхната база знания за помощ.

Ако това не работи, щракнете върху иконата за чат от вашия акаунт в FreshBooks и можете да изведете меню за чат на живо. Потърсете помощ и ще получите! Макар че е вярно, че може да отнеме известно време в зависимост от натоварването на клиентите им в този момент, в крайна сметка ще се наложи да говорите с някой, който може да ви помогне директно.

Минуси: това, което не ми хареса за FreshBooks

1. Може да получите скъпо бързо

С толкова голям списък от функции и неща, които харесвам в него, не е изненадващо, че FreshBooks идва на цена. Сравних ги с няколко други приложения за счетоводство, базирани на облак, и те изглежда са малко по-добри.

Това става експоненциално по-лошо, докато бизнесът ви расте, тъй като ценообразуването им се основава на броя ви клиенти, които могат да се плащат. Чувствам, че това не е съвсем справедлив начин за работа с нещата, тъй като не всички бизнеси работят по един и същи начин.

Например, можете да ръководите бизнес, който се нуждае от непрекъснат поток от нови клиенти, чрез тази мярка ще преминете през техния Lite план с лека скорост, тъй като позволява само 5 клиенти с възможност за плащане.

От друга страна, някои бизнеси процъфтяват при многократни клиенти и това са тези, които ще получат максимална полза. Всъщност някои може дори да успеят да излязат на брега по план Lite за векове, без да се налага да надграждат.

2. Изпратени фактури

Пример за фактура FreshBooks.В днешно време хората просто искат да кликнат върху връзки.

По някаква причина изпращането на фактура в FreshBooks всъщност не изпраща фактурата. Това означава, че имейл се изпраща от FreshBooks до вашия клиент – той им казва, че има фактура, готова за гледане.

Макар и да не е най-лошият начин за правене на неща, виждам, че някои клиенти се присмиват да кликват върху връзки, които идват в имейл. Киберсигурността е истинска болка в наши дни и не е нужно да се обаждате един по един на клиентите си, за да ги уверите, че е добре да щракнете върху тази връзка!

3. Членове на екипа Допълнителни разходи

Повечето онлайн счетоводни планове ще имат надбавка за основния потребител плюс поне един счетоводител. Това поне позволява на собственика на бизнеса и лицето, което отговаря за управлението на финансите, да получи достъп до системата.

Да, можете да направите това и в FreshBooks, но бъдете готови да платите допълнително. Цената, която плащате при регистрация, е само за вас. Всеки, който искате да дадете достъп до вашите акаунти, е член на екипа – и струва допълнителни 10 долара на месец.

Планове и цени на FreshBooks

Ценовата структура в FreshBooks е много ясна. Почти всички важни основни характеристики са включени във всички планове, с няколко допълнителни предимства, които идват заедно с по-скъпите планове. Lite започва от $ 15 на месец и това се простира до Premium до $ 50 на месец. Има и опция за създаване на персонализиран план.

Характеристика
Lite
плюс
Premium
Клиенти за плащане550500
Cuztomized фактуринеограниченнеограниченнеограничен
Записи за разходинеограниченнеограниченнеограничен
предложенияНенеограниченнеограничен
Автоматизиран банков вносдадада
Отчети за двойни входни сметкиНедада
Клиентски резерваториНедада
Автоматизирани напомняния за късно плащанеНедада
Авансови плащанияНе$ 20 / месец$ 20 / месец
Членове на отбора$ 10 / човек$ 10 / човек$ 10 / човек
Цена$ 15 / месец$ 25 / месец$ 50 / месец

*Забележка: FreshBooks има отстъпка до 70% OFF. За най-добра точност в ценообразуването, моля, вижте официалния уебсайт: https://www.freshbooks.com/

Ако планирате да използвате FreshBooks за дълъг участък, изборът да плащате годишно ще ви даде малко отстъпка. Това възлиза на около 10% от намалението, което би било първоначалното Ви ценообразуване – всичко, което се плаща предварително, разбира се.

Най-важното нещо, което трябва да разберете за цените на FreshBooks, е, че всеки план задава броя на клиентите, подлежащи на плащане, които можете да управлявате със системата. Това означава, че дори и да зареждате 20 клиенти за стотинки, ще трябва да надстроите от плана Lite до Plus.

Това е нещо, което трябва да помислите сериозно, тъй като колко ще платите ще зависи до голяма степен от това как работи вашият бизнес.

Присъда: FreshBooks е за мен?

Време е за брутална честност FreshBooks е далеч един от най-добрите облачни счетоводни инструменти, на които съм се сблъсквал отдавна. Той е проектиран и работи изключително добре за малки предприятия като моя.

За съжаление, това е труден призив, тъй като и цените им са сравнително високи. Също така усещам, че начинът, по който те таксуват въз основа на платими клиенти, е малко трудно хапче за преглъщане, особено при плана Lite, позволяващ само на 5 клиенти.

За кого е предназначен FreshBooks?

Опитайте FreshBooks безплатно. Можете да имате неограничен достъп до FreshBooks за 30 дни.Опитайте FreshBooks безплатно. Можете да имате неограничен достъп до FreshBooks за 30 дни. (Посещение)

И така, докато FreshBooks може да не е за мен, лесно виждам малки и средни предприятия, които се възползват от тази система изключително много. Това е особено вярно предвид широкия им обхват на съвместимост с банките, както и високата степен на съответствие.

Опитайте за безплатно: Посетете FreshBooks онлайн

Разкриване: BuildThis получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map