Gramatički pregled: Vrijedi li gramatika?

Kad je Grammarly prvi put naišla na moj radar, bilo je s malo drugog na putu popratnih informacija. Kad sam saznao što je to namijenjeno, strah mi je prelazio na um dok sam zamišljao lik drakonskog školskog školarca koji prati svaku moju riječ.


Međutim, i kao pisac i kao urednik sigurno mogu vidjeti prednost koju ona donosi u stolu u mnogim slučajevima. Iako nisam sasvim siguran da bi to odgovaralo svim mojim potrebama, osjećam da definitivno postoji tržište za nešto takvo.

Sažetak gramatičkog pregleda

Opremljeni alat za pisanje za odrasle i studente koji rade profesionalno.

Ime: Grammarly

Opis: Gramatika je koristan alat koji svatko može koristiti da bi poboljšao svoje pisanje. Dostupan je i putem interneta i u formatu koji se može instalirati, radeći neometano dok kucate.

Operacijski sustav: Windows, macOS

Kategorija aplikacije: Pisanje

[Više]

 • Jednostavnost korištenja

 • Značajke

 • Vrijednost za novac

 • Korisnička podrška

 • Točnost / pouzdanost

Sve u svemu

4.7

Sažetak

Grammatično nudi fleksibilno rješenje za brzo i ispravljanje pogrešaka pri pisanju. Grammarly Free nudi osnovne ispravke pisanja po cijeni od 0 USD; Grammarly Premium, koji dolazi s puno više mogućnosti, relativno je pristupačan od 11,66 dolara mjesečno.

Ukratko, Grammarly je vrlo svestran i može pristajati širokom rasponu publike. Neki od ključnih uključuju poslovne rukovoditelje, blogere, studente (čak i do postdiplomskih studenata), mlade pisce, prodajno osoblje i još mnogo toga.

Saznajte više

 • Planovi i cijene
 • Besplatno vs Premium
 • Započnite: Kako koristiti?

prozodija

 • Gramatika je dostupna svuda
 • Automatsko ispravljanje je zanimljivo
 • Radi više od pravopisa
 • Prilagodite svoj vokabular
 • Lagani prijedlozi za korekciju
 • Dostupna je ograničena besplatna verzija

kontra

 • Chrome proširenje u beta verziji
 • Nije pogodno za specijalizirani rad
 • Ponekad propuste ispravke
 • Planovi & cijena
 • Isprobajte gramatiku besplatno

{
"@kontekst": "http://schema.org",
"@tip": "Pregled",
"itemReviewed": {
"@tip": "Softverska aplikacija",
"Ime": "Grammarly",
"opis": "Gramatika je koristan alat koji svatko može koristiti da bi poboljšao svoje pisanje. Dostupan je i putem interneta i u formatu koji se može instalirati. Jednostavno radi dok kucate. \ R \ n",
"slika": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"uRL": "/ Go / grammarly",
"operacijski sustav": "Windows, macOS",
"applicationCategory": "Pisanje"
},
"reviewRating": {
"@tip": "Ocjena",
"ratingValue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"BestRating": 5,
"worstRating": 0
},
"Autor": {
"@tip": "Osoba",
"Ime": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

Grammatično nudi fleksibilno rješenje za brzo i ispravljanje pogrešaka pri pisanju. Grammarly Free nudi osnovne ispravke pisanja po cijeni od 0 USD; Grammarly Premium, koji dolazi s puno više mogućnosti, relativno je pristupačan od 11,66 dolara mjesečno.

\ R \ n

Ukratko, Grammarly je vrlo svestran i može pristajati širokom rasponu publike. Neki od ključnih uključuju poslovne rukovoditelje, blogere, studente (čak i do postdiplomskih studenata), mlade pisce, prodajno osoblje i još mnogo toga.

\ R \ n

Saznajte više

\ R \ n \ r \ n

  \ R \ n
 • Planovi i cijene
 • \ R \ n

 • Besplatno vs Premium
 • \ R \ n

 • Započnite: Kako koristiti?
 • \ R \ n

\ R \ n"
}

Pros: ono što sam volio gramatički

1. Gramatika je dostupna (gotovo) svugdje

Korištenje gramatike u Chromeu Gramatički sam surađivao s puno alata drugih proizvođača kojima sam pristupao putem Chromea Writebox

Grammatično nije samo internetski alat koji omogućava prijenos dokumenta koji se provjerava. Nudi veliku fleksibilnost zahvaljujući mogućnosti integracije s drugim aplikacijama. U srži Grammarlyja nalazi se originalna internetska inačica. Ovdje možete prenijeti dokument koji treba provjeriti ili ga jednostavno izraditi na mreži i provjeriti ga u letu dok kucate. Pored toga, tu je i Grammarly za Windows, Microsoft Office i Chrome.

Verzija sustava Windows (ili Mac) lokalizirani je format Grammarlyja na mreži. To znači da je u biti ista stvar, ali kojeg možete preuzeti na radnu površinu. Potom ga pokrećete kao i bilo koji drugi program na računalu. U osnovi, to je kao alternativa MS Wordu.

Grammarlyjev dodatak Officeu omogućuje mu rad u programu Microsoft Word i Outlook. Mislim da je ovo sjajan potez, jer postoji mnogo nas koji ne mogu sudjelovati s tim aplikacijama bilo osobno ili zbog posla..

Napokon, imate Gramatično proširenje za Chrome što mu omogućuje rad na različitim web stranicama na mreži. Iako kao što je Google dokumenti i druge aplikacije trećih strana.

Ovo je daleko jedno od najšireg područja djelovanja koje je alat za ispravljanje teksta gledao do sad da sam naišao. Većina će imati aplikaciju koju ste prisiljeni koristiti i koja će raditi samo u tom malo ograničenom prostoru.

2. Automatska ispravka je zanimljiva

S većinom softvera za ispravljanje teksta koji traže da provjerite što su označili kao netočno, značajka automatskog ispravljanja na Grammarly-u je osvježavajuća. Ona je poput masovno povećane verzije automatske ispravke teksta za mobilne uređaje.

Iako ovo dolazi s nekoliko pogrešaka (zbog nedostatka bolje riječi), to je ipak novo izdanje dugogodišnje mobilne implementacije.

3. Radi za više od pravopisa

Ispravljanje teksta u gramatičkom prikazu korisničke nadzorne ploče Dok upisujete, popis prijedloga za ispravke vašeg teksta će rasti

Jedna od glavnih prednosti koju vidim u Grammarlyju je ta što djeluje ne samo na pravopis, već i na mnoga druga područja. Gramatički procjenjuje vaš pisani tekst na temelju nekoliko područja – Ispravnost, Jasnoća, Angažman i isporuka..

Ispravnost & Jasnoća

Ispravnost je više s tehničke strane, što znači da Grammarly’s catchall za stvari poput pravopisa, gramatike i slično. Jasnoća ima više veze s tim što vam pomaže da osigurate da ne postanete plijen navikama poput pretpostavke da vaša publika zna na što se odnosi..

Angažman

Angažiranje se bavi više korisničkim iskustvom. Na primjer, ako biste često ponavljali uporabu riječi, Grammarly će to vjerojatno označiti pažnjom pod klauzulom Angažman. Razlog je taj što bi publiku željeli angažirati, trebate koristiti razne riječi, čak i ako imaju slična značenja.

dostava

Dostava vam pomaže kod poliranja. To je faktor koji razlikuje pisce od dobrih pisaca. Dobar pisac zna kako instinktima postaviti pravi ton u člancima, a Grammarly to oponaša u Dostavljanju.

Gramatički za plagijarizam Ček

Mnogi su prije bili krivi za to – kopiramo dijelove teksta i zatim to uređujemo vlastitim riječima. Međutim, u prošlosti su bile pogreške, a ponekad čak i nemamo pojma kako promijeniti tekst i na kraju ostaviti previše originala u.

Čuvanje od plagijata jedna je od najvažnijih stvari koje bilo koji pisac treba učiniti – bez obzira na vaš stvarni posao. Grammarly čini skeniranje teksta na mnoštvo web sadržaja i omogućuje vam da znate da li kopirate previše.

Smatrajte ga ugrađenim zaštitnim mehanizmom.

4. Prilagodite svoj vokabular

Za one koji će možda trebati često koristiti nestandardne riječi u svom tekstu, Grammarly također daje mogućnost stvaranja dodatnog rječnika. Istina je da je ova značajka dostupna u mnogim sposobnim programima za obradu teksta MS Word, tako da nije nešto o čemu zapravo trebate vikati.

Ipak, značajka je tu i već čujem kako inženjeri i programeri među nama odahnu s olakšanjem.

5. Lagani prijedlozi za ispravljanje

Ako se možete sjetiti, na početku ovog članka predviđala sam uslugu korekcije jezika poput stroge školske ame. Srećom, Grammarly uopće nije takva. U stvari, bio sam prilično zadivljen vrlo pojednostavljenim prijedlozima koji su dali.

Za prosječnog korisnika to bi bilo vrlo lako pratiti, pa čak i razumjeti. To je jedan od glavnih razloga zašto smatram da Grammarly može biti dobra za razne aplikacije. Ako ste radili profesionalac, recimo, mogli biste ga upotrijebiti za poboljšanje svog pisanja u letu upotrebom tih brzo prilagodljivih prilagođavanja.

Osobno mislim da stupanj ispravnosti i jednostavnost njegovih objašnjenja Gramatiku čini također prikladnom kao alat za podučavanje jezika. Razmislite o studentu koji se može suočiti s jezičnim teškoćama;

Korištenjem Gramatike za upisivanje ostalih zadataka (povijest, literatura itd.) Možete istovremeno poboljšati svoje znanje engleskog jezika. Naravno, to nije savršeno rješenje, ali postoji mogućnost ako se i druge metode pokažu manje uspješnima.

6. Postoji ograničena besplatna verzija

Gramatički za Chrome je u određenoj mjeri besplatan. Ovo je izvrsno za one koji traže jedno proširenje koje može podnijeti osnovne ispravke na širokom rasponu web platformi za uređivanje teksta. Iako je besplatna verzija vrlo ograničena, funkcionalnost je i dalje prisutna bez nule.

Gramatički planovi i cijene - slobodan plan dostupanIsprobajte Grammarly po cijeni od 0 USD.

Protiv: Ono što mi se nije sviđalo u vezi s gramatikom

1. Chrome proširenje i dalje je u beta verziji

Gramatički upotrijebite u Google dokumentu Grammarly se još uvijek ne igra dobro s Google dokumentima, jer se obojica bore za ispravke.

Ovo priznanje moram priznati da se zapravo ne radi o samoj Grammarly, već više kao grižnja onima koji se prijave i moraju je odmah platiti. Beta način znači da još uvijek postoje greške koje lebde oko alata Grammarly Chrome.

Iskreno, dodatak kao što je Grammarly raditi u okruženju širokom kao Chrome (vi u osnovi gledate kompatibilnost s cijelim Internetom) nije lako. S obzirom na taj izazov, Grammarly za Chrome već djeluje prilično dobro.

Tijekom moje procjene proširenja Chome primijetio sam tri glavna pitanja za koja bih željela da su već otklonjena. Prva je da još nije spremna za WordPress, što znači da za blogere morate koristiti nativnu aplikaciju.

Drugi je način da izgleda da Beta ima problema u suradnji s Google dokumentima. GDOC ima svoju provjeru pravopisa i smatram da se sukobljava s Grammarlyjem pri unošenju ispravki. To nije ništa ozbiljno, ali sigurno je pokazalo neugodno kao kurac.

Konačno, većina isprava koje se temelje na trećim stranama na koje je Grammarly aktivna ima ograničenu upotrebu. Djeluje u vrlo osnovnom načinu rada i ako želite svu snagu Grammarly prijedloga, ipak ćete se morati vratiti u izvornom okruženju, primjerice u aplikaciji.

2. Nije prikladno za specijalizirani rad

Kad kažem specijalizirani rad, ne mislim na nišne uloge poput Inženjera ili slično, već više u kontekstu pravog urednika. Postoji još puno pisanja i uređivanja onoga što Grammarly nudi u ovom trenutku.

Da, istina je da Grammarly tehnički može pomoći, osobito ako je pisac nov i neiskusan. Međutim, kako se povećavate, Grammarly gubi na iskustvu i mogućnost pomaganja svojim piscima je ograničena.

Neke ideje o onome što nedostaje mogu biti sposobnost uokvirivanja predmeta, postavljanje kuta priče i tako dalje. To nikako nije ozbiljan negativan značaj jer su takva područja izvan dosega Grammarlyevih programera, već samo uočavanje razlika u ulozi.

3. Ponekad nedostaju ispravke

Postoje slučajevi kad Grammarly nekako propusti marku

Možda je moj najveći problem s Grammarly-jem to što može biti neskladan ritam. Kroz moje testove na raznim platformama, ustanovio sam da se obrazac s vremena na vrijeme jednostavno ne radi. Iako su ti primjeri rijetki od onoga što sam vidio, oni koje propusti mogu biti vrsni.

Ako biste svoju vjeru stavili u alat poput Gramatike, moglo bi doći do posljedica da ga pustite da radi svoje stvari bez provjere. Možete li zamisliti e-poštu poslanu šefu na važnom projektu koji je ispunjen pogreškama?

Kako se koristi gramatički?

Gramatično početna stranica U Chromeu možete koristiti Grammarly. Slobodno je! (posjetiti)

Kako koristiti Grammarly - Dodavanje alata na različite platformeGrammarly Addon radi na većini SaaS platformi, društvenim mrežama i uslugama e-pošte.

Gramatički djeluje na dva glavna načina – kao dodatak na ili putem rodne internetske stranice. Ipak, svi rade na slične načine:

 1. Napravite novi dokument i počnite dodavati tekst
 2. Dok idete dalje, Grammarly će podvući riječi ili izraze kojima je potrebna korekcija
 3. Podvlake različitih boja predstavljaju različite kategorije korekcija
 4. Vodiči za dane prijedloge bit će prikazani na izborniku s desne strane dokumenta
 5. Da biste izvršili ispravke, pokažite mišem iznad podcrtane fraze da biste vidjeli što Grammarly želi promijeniti.
 6. Ako želite prihvatiti promjenu, jednostavno kliknite na nju.

Pokušajte besplatno: posjetite Grammarly online

Gramatički planovi i cijene

Značajke / Planovi
Besplatno
Premija
Poslovanje
upotrebaZa pojedinceZa pojedinceZa ekipu
GramatikaDaDaDa
DosljednostDaDa
ČitljivostDaDa
rječnikDaDa
Otkrivanje tonaDaDa
Broj licenciDaDa
upravljačka pločaDaDa
Centralno naplaćivanjeDaDa
CijenaBesplatno11.66 $ / mj$ 12.50 / mj

Za godišnje pretplate Grammarly je relativno pristupačan od 11,66 USD mjesečno. Ako biste se prijavili na kraće termine, cijene su dosta veće. Rekao bih da ako biste ga zaista iskoristili kao alat, cijena je lako opravdana za dugoročno angažiranje.

Smatrajte to iskustvom s dodatkom vrijednosti koje vam može pomoći ne samo u vašem radu, već i na individualnoj osnovi za samorazvoj. U tom se kontekstu godišnja pretplata čini da nije sve skupo, zar ne?

Gramatično besplatno vs Premium

Gramatički besplatno nudi osnovnu provjeru pravopisa i neki oblik rada na područjima kao što su jasnoća, angažman i isporuka. Premium način pokriva to, ali uključuje i druga područja. Na primjer, u tehničkoj ispravnosti, osim pravopisa i gramatike, Grammarly će također gledati na fluidnost i dosljednost u interpunkciji. Ono što je najvažnije, Grammarly Premium uključuje provjeru plagijata.

Zaključak: Da li vam gramatički odgovara?

Do sada ste vjerojatno shvatili da iako je Grammarly prepuna značajki, to nije nužno pravo rješenje za sve. Ako teško komunicirate na poslu, zaista nema puno smisla od mogućeg samo-poboljšanja.

Ipak, koliko je nas zaista toliko izolirano da ne možemo upotrijebiti nešto poput Grammarlyja? Rekao bih da je ovo snažan program, ne samo za odrasle profesionalne radnike, već kao što je spomenuto i u obrazovnom kontekstu.

Tko je gramatički dobar?

Kao vodič za korisnike koji ne žele potrošiti puno vremena poboljšavajući svoje jezične vještine, Grammarly može pokazati neprocjenjivu prednost. Isto tako, za one koji žele poboljšati svoj jezik, Gramatika je dovoljno jasna da ne bude nametljiva dok daje lako razumljive upute.

Navedeno se čak odnosi i na one koji su napisali karijeru, posebno na mlade pisce. Međutim, stariji pisci poput mene imaju tendenciju da su malo tvrdoglaviji, pa ćete možda naći promjene koje Grammarly želi ponekad učiniti dosadnim.

Ukratko, Grammarly je vrlo svestran i može pristajati širokom rasponu publike. Neki od ključnih uključuju poslovne rukovoditelje, blogere, studente (čak i do postdiplomskih studenata), mlade pisce, prodajno osoblje i još mnogo toga.

Pokušajte besplatno: posjetite Grammarly online

Otkrivanje: BuildThis prima naknade za preporuku iz alata navedenih na ovoj web stranici. Ali, mišljenja se temelje na našem iskustvu, a ne koliko plaćaju. Usredotočeni smo na pomaganje malim poduzećima i pojedincima da izgrade web stranice kao posao. Podržite naš rad i saznajte više u našem objavljivanju zarade.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map