Граматичен преглед: Граматически струва ли си?

Когато Grammarly за пръв път се натъкна на радара ми, това беше с малко друго по пътя на придружаващата информация. Когато научих за какво е предназначено, страхът ми мина през ума, докато си представях как драконовска фигура, подобна на училищна гимназия, която контролира всяка моя дума.


Въпреки това, бидейки писател и редактор, със сигурност мога да видя предимството, което носи на масата в много случаи. Въпреки че не съм напълно сигурен, че това би отговаряло на всичките ми нужди, усещам, че определено има пазар за нещо подобно.

Резюме на граматичния преглед

Функционален инструмент за писане за професионално работещи възрастни и студенти.

Име: Grammarly

Описание: Граматиката е полезен инструмент, който може да се използва от всеки, за да подобри лесно писането си. Предлага се както онлайн, така и като инсталируем формат, работи безпроблемно, докато пишете.

Операционна система: Windows, macOS

Категория на приложение: писане

[ Повече ▼ ]

 • Лесно използване

 • Характеристика

 • Съотношение качество-цена

 • Потребителска поддръжка

 • Точност / надеждност

цялостен

4.7

резюме

Grammarly предлага гъвкаво решение за бързо намиране и отстраняване на грешки в писането. Grammarly Free предлага основни корекции при писане на цена от $ 0; Grammarly Premium, който се предлага с много повече функции, е сравнително достъпен при $ 11.66 / месец.

С две думи, Grammarly е много гъвкав и може да побере широк кръг от аудитории. Някои от ключовите от тях ще включват бизнес мениджъри, блогъри, студенти (дори до специализанти), млади писатели, търговски персонал и други.

Научете повече

 • Планове и цени
 • Безплатно срещу Premium
 • Започнете: Как да използвате?

Професионалисти

 • Граматично се предлага навсякъде
 • Автокорекцията е интересна
 • Работи за повече от правопис
 • Персонализирайте речника си
 • Лесни предложения за коригиране
 • Налична е ограничена безплатна версия

Против

 • Разширение за Chrome в бета версия
 • Не е подходящ за специализирана работа
 • Понякога пропуска корекции
 • планове & Ценообразуване
 • Опитайте Grammarly безплатно

{
"@context": "http://schema.org",
"@Тип": "преглед",
"itemReviewed": {
"@Тип": "SoftwareApplication",
"име": "Grammarly",
"описание": "Граматиката е полезен инструмент, който може да се използва от всеки, за да подобри лесно писането си. Той е достъпен както онлайн, така и като инсталируем формат, работи безпроблемно, докато пишете. \ R \ n",
"изображение": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"URL": "/ Вижда се / grammarly",
"операционна система": "Windows, macOS",
"applicationCategory": "писане"
},
"reviewRating": {
"@Тип": "оценка",
"ratingValue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"bestRating": 5,
"worstRating": 0
},
"автор": {
"@Тип": "човек",
"име": "Тимотей Шим"
},
"reviewBody": "

Grammarly предлага гъвкаво решение за бързо намиране и отстраняване на грешки в писането. Grammarly Free предлага основни корекции при писане на цена от $ 0; Grammarly Premium, който се предлага с много повече функции, е сравнително достъпен при $ 11.66 / месец.

\ Г \ п

С две думи, Grammarly е много гъвкав и може да побере широк кръг от аудитории. Някои от ключовите от тях ще включват бизнес мениджъри, блогъри, студенти (дори до специализанти), млади писатели, търговски персонал и други.

\ Г \ п

Научете повече

\ Г \ п \ г \ п

  \ Г \ п
 • Планове и цени
 • \ Г \ п

 • Безплатно срещу Premium
 • \ Г \ п

 • Започнете: Как да използвате?
 • \ Г \ п

\ Г \ п"
}

Плюсове: Какво харесах за граматически

1. Граматиката е достъпна (почти) навсякъде

Използване на Grammarly в Chrome Граматично работих с много инструменти на трети страни, до които съм имал достъп чрез Chrome Writebox

Grammarly не е само онлайн инструмент, който ви позволява да качите документ, който да бъде проверен. Той предлага голяма доза гъвкавост благодарение на способността си да се интегрира с други приложения. В основата на Grammarly е оригиналната онлайн версия. Тук можете да качите документ за проверка или просто да създадете онлайн онлайн и да го проверите в движение, докато пишете. В допълнение към това има и Grammarly за Windows, Microsoft Office и Chrome.

Версията на Windows (или Mac) е локализиран формат на Grammarly онлайн. Това означава, че по същество е едно и също нещо, но изтегляне на вашия работен плот. След това го стартирате като всяка друга програма на вашия компютър. По същество тя е като алтернатива на MS Word.

Граматически приставка за Office позволява да работи в Microsoft Word и Outlook. Мисля, че това е чудесен ход, тъй като има много от нас, които не могат да се разделят с тези приложения нито на лична основа, нито по причини на работа.

И накрая, имате Граматично разширение за Chrome което му позволява да работи на различни сайтове онлайн. Въпреки, че например с Google Документи и други приложения на трети страни.

Това е един от най-широките обхвати, към който инструментът за коригиране на текст е погледнал досега, в който попаднах. Повечето ще имат приложение, което сте принудени да използвате и ще работят само в това малко ограничено пространство.

2. Автокорекцията е интересна

С повечето софтуер за коригиране на текст, който изисква да проверите какво са маркирали като неправилно, функцията за автоматично поправяне на Grammarly е освежаваща. Това е като мащабирана мащабирана версия на автокорекцията на мобилния текст.

Въпреки че това идва с няколко грешки (поради липса на по-добра дума), това все пак е ново пристанище на дългогодишна мобилна реализация.

3. Работи за повече от правопис

Корекция на текст в граматически - изглед на таблото на потребителя Докато пишете, списъкът с предложения за корекции на вашия текст ще расте

Едно от основните предимства, които виждам в Grammarly е, че работи не само за правопис, но и за много други области. Граматично оценява вашия писмен текст въз основа на няколко области – Коректност, Яснота, Ангажираност и Доставка.

правилност & яснота

Коректността е по-скоро от техническа страна, което означава, че Grammarly’s catchall за неща като правопис, граматика и други подобни. Яснотата има много общо с това да ви помогне да гарантирате, че не сте жертва на навици, като например да приемете, че аудиторията ви знае за какво се отнасяте.

ангажимент

Ангажиментът се занимава повече с потребителското изживяване. Например, ако трябва да повтаряте употребата на дума често, Grammarly вероятно ще я маркира за внимание под клаузата си за ангажиране. Причината е, че за да запазите аудиторията си ангажирана, трябва да използвате различни думи, дори и да имат сходни значения.

Доставка

Доставката ви помага с лак. Това е различаващият фактор между писатели и добри писатели. Добрият писател знае как да зададе правилния тон в статиите по инстинкт, а Граматично имитира това в Доставка.

Граматично за плагиатство Проверка

Много от нас са виновни за това преди – копираме парчета текст и след това го редактираме със собствени думи. В миналото обаче са правени грешки, а понякога дори нямаме идея как да променим текста и в крайна сметка оставяме твърде много от оригинала в.

Пазенето от плагиатство е едно от най-важните неща, които всеки писател трябва да направи – независимо от реалната ви работа. Това, което прави Grammarly, е да сканира вашия текст спрямо множество уеб-базирано съдържание и ви уведомява дали сте копирали твърде много.

Считайте го за вградена защита.

4. Персонализирайте своя речник

За тези, които може да се наложи често да използват нестандартни думи в текста си, Grammarly също дава възможност да създадат допълнителен речник. Честно казано, тази функция е достъпна в много способни текстообработващи като MS Word, така че не е нещо, за което наистина да викаме.

Все пак функцията е налице и вече мога да чуя инженерите и програмистите сред нас да въздъхнат с облекчение.

5. Лесни предложения за коригиране

Ако можете да си спомняте, в началото на тази статия предвидих услуга за корекция на езика като сурова училищна школа. За щастие, Граматиката изобщо не е така. Всъщност бях доста изумен от силно опростените предложения, които направи.

За обикновения потребител това ще бъде много лесно да се следва заедно и дори да се разбере. Това е една от основните причини, поради която смятам, че Grammarly може да бъде добър за различни приложения. Ако сте работещ професионалист, да речем, можете да го използвате, за да подобрите писането си в движение, като използвате тези бързо коригиращи корекции.

Лично аз смятам, че степента на коректност и простотата на нейните обяснения прави Граматиката също подходяща като инструмент за езиково обучение. Обмислете това за ученик, който може би се сблъсква с трудности в езика;

Използвайки Grammarly за въвеждане на други задачи (история, литература и др.), Бихте могли едновременно да подобрите вашите английски умения. Разбира се, това не е перфектно решение, но е вариант, ако други методи се окажат не толкова успешни.

6. Има ограничена безплатна версия

Граматично за Chrome е до известна степен безплатно. Това е чудесно за тези, които търсят едно разширение, което може да се справи с основни корекции на широк спектър от уеб-базирани платформи за редактиране на текст. Въпреки че безплатната версия е много ограничена, функционалността все още има на нула цена.

Граматически планове и цени - наличен е безплатен планИзпробвайте Grammarly на цена от $ 0.

Минуси: Това, което не ми хареса в граматиката

1. Разширението на Chrome все още е в бета версия

Използвайте граматично в Google doc Граматически все още не е много добре с Google Документи, тъй като и двамата се борят за корекции.

Това нещо, което трябва да призная, всъщност не е въпрос на самата Граматика, а по-скоро като пречка за онези, които се регистрират и трябва да плащат за нея в момента. Бета режимът означава, че вероятно все още има грешки, които се въртят около инструмента Grammarly Chrome.

Честно казано, даден плъгин като Grammarly да работи в обширна среда като Chrome (по същество гледате на съвместимост с целия Интернет) не е лесно. Като се има предвид това предизвикателство, Grammarly за Chrome вече работи доста добре.

По време на моята оценка на разширението Chome забелязах три основни проблема, които искам да са вече отстранени. Първата е, че още не е готова WordPress, което означава, че за блогърите трябва да използвате родното приложение.

Второто е, че Beta изглежда има проблеми, които работят съвместно с Google Docs. GDOC има собствена проверка на правописа и намирам, че се сблъсква с Grammarly, когато прави корекции. Това не е нещо сериозно, но със сигурност се оказа досадно като дявол.

И накрая, повечето корекции, основани на трети страни, по които Grammarly е активен, имат ограничена употреба. Той функционира в много основен режим и ако искате цялата сила на предложенията от Grammarly, все пак ще трябва да се върнете към него в родна обстановка, например в приложението.

2. Не е подходящ за специализирана работа

Когато казвам специализирана работа, не визирам нишови роли като Инженери или подобни, а повече в контекста на истински редактор. Има повече за писане и редактиране на това, което Grammarly предлага в този момент от време.

Да, вярно е, че на техническа основа Grammarly може да помогне, особено ако писателят е нов и неопитен. С увеличаването на мащаба обаче Граматиката губи опит и възможността да помага на своите писатели е по-ограничена.

Някои идеи за това, което липсва, могат да бъдат способността да поставяме рамки по темите, да поставяме ъгъл върху историята и т.н. Това в никакъв случай не е сериозен негатив, тъй като вероятно тези области са извън обхвата на разработчиците на Grammarly, а са само наблюдение на разликите в ролята.

3. Понякога пропуска поправки

Има моменти, когато Grammarly някак си пропуска марката

Може би най-големият ми проблем с Grammarly е, че той може да бъде непостоянен ритъм при повод. По време на моите тестове на различни платформи намирам, че тази форма от време на време просто не работи. Въпреки че тези случаи са рядкост от това, което съм виждал, тези, които пропускат, могат да бъдат големи.

Ако трябва да вложите вярата си в инструмент като Grammarly, може да има последствия да го оставите да направи всичко без да проверява. Можете ли да си представите имейл, изпратен до шефа ви по важен проект, изпълнен с грешки?

Как да използвате граматически?

Граматично начална страница Можете да използвате Grammarly в Chrome. Безплатно е! (Посещение)

Как да използвате Grammarly - Добавяне на инструмента към различни платформиGrammarly Addon работи в големи платформи на SaaS, социални мрежи и електронни услуги.

Граматично работи по два основни начина – като добавка към или чрез родния си онлайн сайт. Всички обаче работят по подобни начини:

 1. Създайте нов документ и започнете да добавяте текст
 2. Докато продължавате, Grammarly ще подчертае думи или фрази, които се нуждаят от корекция
 3. Подчертанията с различни цветове представляват различни категории корекции
 4. Ръководства за направените предложения ще се покажат в меню от дясната страна на документа
 5. За да направите корекции, можете да задържите курсора на мишката върху подчертаната фраза, за да видите какво Grammarly иска да я промени.
 6. Ако искате да приемете промяната, просто кликнете върху нея.

Опитайте безплатно: Посетете Grammarly онлайн

Граматически планове и цени

Характеристики / Планове
Безплатно
Premium
Бизнес
употребаЗа физически лицаЗа физически лицаЗа екип
граматикададада
съгласуваностдада
четливостдада
лексикадада
Откриване на тонадада
Брой лицензидада
Административен панелдада
Централизирано таксуванедада
ЦенаБезплатно$ 11.66 / месец$ 12.50 / месец

За годишни абонаменти Grammarly е сравнително достъпна на цена от 11,66 долара на месец. Ако трябваше да се регистрирате за по-кратки срокове, цените са доста по-високи. Бих казал, че ако наистина трябва да го използвате като инструмент, цената е лесно оправдана за дългосрочно ангажиране.

Разгледайте го като опит с добавена стойност, който може да ви помогне не само в работата си, но и на индивидуална основа за саморазвитие. В този контекст годишният абонамент не изглежда толкова скъп, нали??

Граматично безплатен срещу премиум

Граматично безплатно предлага основна проверка на правописа и някаква форма на работа в области като яснота, ангажираност и доставка. Режимът Premium обхваща това, но включва и други области. Например, в техническата коректност, освен правописа и граматиката, Grammarly също ще разгледа плавността и последователността в пунктуацията. Най-важното е, че Grammarly Premium включва проверка за плагиатство.

Заключение: Граматично ли е за вас?

Вече сигурно сте разбрали, че въпреки че Grammarly е доста пълна с функции, това не е непременно правилното решение за всички. Ако трудно общувате за работа, наистина няма много смисъл от възможно самоусъвършенстване.

Но колко от нас наистина са толкова изолирани, че не можем да използваме нещо като Grammarly? Бих казал, че това е силна полза не само за професионално работещи възрастни, но както беше споменато и по-рано, в образователен контекст.

Кой е граматически добър за?

Като ръководство за потребители, които не искат да прекарват много време, усъвършенствайки езиковите си умения, Grammarly може да се окаже безценна придобивка. По същия начин, за тези, които искат да подобрят езика си, Граматиката е достатъчно ясна, за да не бъде натрапчива, като дава лесни за разбиране инструкции.

Горното дори се отнася за тези, които са направили писането на кариерата си, особено за младите писатели. Въпреки това, по-възрастните писатели като мен са склонни да са малко по-упорити, така че може да откриете промените, които Grammarly иска да направи доста досадни на моменти.

С две думи, Grammarly е много гъвкав и може да побере широк кръг от аудитории. Някои от ключовите от тях ще включват бизнес мениджъри, блогъри, студенти (дори до специализанти), млади писатели, търговски персонал и други.

Опитайте безплатно: Посетете Grammarly онлайн

Разкриване: BuildThis получава такси за реферали от инструменти, изброени на този уебсайт. Но, мненията се основават на нашия опит, а не колко плащат. Ние се фокусираме върху подпомагането на малкия бизнес и физическите лица да създават уебсайтове като бизнес. Моля, подкрепете нашата работа и научете повече в нашето разкриване на печалби.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map