BigCommerce vs Shopify: Cijene i značajke u usporedbi

Svaka eCommerce platforma stvorena je za razliku od sljedeće. Na razini vašeg iskustva i udobnosti na mreži, možda će vam trebati opcija koja može izmijeniti kodiranje ili ona koja je spremna za lansiranje izravno iz okvira. Shopify i BigCommerce nalaze se među prva dva izbora za razvojnu platformu e-trgovine.


Preko milion dućana koristi Shopify za izradu svoje stranice; dok BigCommerce drži četvrto mjesto u kategoriji Top 1 Milion Sites in Hosted Solution prema statistika iz BuiltWith.

Ako ste netko tko ima malu tvrtku, Shopify može izgledati privlačnije, ali ako imate i dugoročne planove za rast, BigCommerce bi mogao biti korisniji – pa, pogledajmo obje platforme i usporedimo njihove značajke i prednosti.

Brzi skok

Usporedite Shopify i BigCommerce u:

 • Pohranite predloške dizajna
 • Graditelj internetske trgovine
 • Korisnička podrška
 • Bazen talenata
 • Izbor aplikacije
 • Popularnost
 • cijena

Kako rade BigCommerce i Shopify?

Shopify i BigCommerce su platforme za e-trgovinu koje vam omogućuju prodaju proizvoda (fizičkih ili digitalnih) putem interneta. Oba graditelja internetskih trgovina djeluju u web-pregledniku, što znači da na vašem računalu ili web hostingu nema softvera za kupnju, već možete održavati svoju trgovinu s bilo kojeg mjesta na svijetu sve dok imate internetsku vezu.

Uređivač trgovine BigCommerce i Shopify

Središnji koncept koji stoji iza oba graditelja jest taj da ih svatko može upotrijebiti za izradu internetske trgovine bez potrebe za bilo kakvim kodiranjem ili dizajniranjem – odabirete predložak iz odabranog izbora, prebacite proizvode koje želite prodati, popravite svoj postupak i teoretski, dobro je ići.

Shopify urednik trgovineShopify urednik trgovine – odjeljak teme s lijeve strane je mjesto na kojem možete prilagoditi postavke za svoju temu. Za svake različite stranice imate različit tematski odjeljak u kojem možete mijenjati sadržaj i izgled.
Uređivač trgovine BigCommerceUređivač trgovine BigCommerce – S lijeve strane je glavna navigacijska traka za postavke teme. Većinu dizajna trgovine možete dovršiti pomoću ovog odjeljka za podešavanje.

Korisno je, međutim, reći da iako je ne trebate zapošljavati Usluge razvoja e-trgovine kada razvijate BigCommerce ili Shopify trgovinu, dobra ideja o dizajnu, zajedno s pojedinačnim fotografijama koje se profesionalno slikaju, su ipak ključni zanemarivanje platforme koju na kraju odaberete.

I BigCommerce i Shopify su SaaS (softver kao usluga) alati. To znači da postoje stalni troškovi za njihovo korištenje, koji mogu biti godišnji ili mjesečni.

BigCommerce vs Shopify: Koju biste platformu e-trgovine trebali odabrati?

Usporedimo sada Shopify i BigCommerce – koja je bolja platforma gledajući i uspoređujući njihov dizajn trgovine, alate za e-trgovinu, korisničku podršku, profesionalno tržište, aplikacije i cijene.

1. Koja platforma ima bolje predloške za pohranu?

Budući da ljudi brzo ocjenjuju, atraktivno izlaganje je presudno jer pruža kredibilitet vašoj internetskoj trgovini.

Otkrijte teme trgovina

U ovom slučaju, Shopify ima teme koje su moguće neke od privlačnijih tema trgovine na tržištu. Profesionalni su, elegantni, moderni i svježi. Jedan od glavnih razloga koji tako izgledaju na Shopify-ovim stavkama je činjenica da oni oslobađaju autonomne dizajnere da razviju dizajn.

Shopify tema - bez granicaShopify tema – bez granica
Shopify tema - Debut DefaultShopify tema – Debut Default

Dakle, dok Shopify stvara platformu ili alat, oni profesionalnim dizajnerima puštaju da rade svoje planove. To također znači da, iako neke teme dobijate besplatno, mnoge su premium cijene koje možete kupiti od 100 do 180 USD.

Pogledajte više predložaka internetske trgovine tvrtke Shopify

Teme trgovina na BigCommerce-u

S druge strane, BigCommerce se znatno poboljšala u posljednje vrijeme jer se više fokusiraju na razvoj profesionalnih i atraktivnih prodajnih prozora za svoje kupce. Ranije je loša kvaliteta njihovih dizajna bila nedostatak, ali počinju sustizavati Shopify teme. BigCommerce također nudi besplatne i premium teme koje se kreću u rasponu od 145 do 235 USD.

Bigcommerce tema - Cornerstone BoldBigcommerce tema – Cornerstone Bold
BigCommerce tema - Fortune IstakniteBigCommerce tema – Fortune Istaknite

I Shopify i BigCommerce nude vam besplatne teme i plaćene teme koje odgovaraju mobilnim uređajima. Shopify vam nudi 10 besplatnih izdanja i 62 vrhunska, dok BigCommerce nudi 10 besplatnih tema i 127 premium tema.

Pogledajte više predložaka internetske trgovine tvrtke BigCommerce

Presuda: Shopify pobjeđuje

Iako BigCommerce ima više tema u usporedbi s Shopifyom, dizajn teme čini Shopify rez iznad. Shopify teme su vrlo prilagodljive. Pomoću jedinstvenog skupa opcija, možete prilagoditi svoju temu s nizom parametara.

2. Koja platforma nudi boljeg graditelja trgovina?

Shopify graditelj trgovine

Shopify vam nudi sve osnovne alate za stvaranje radljive internetske trgovine. Međutim, u vašu trgovinu putem App Store-a morat ćete dodati napredne alate kao što su recenzije proizvoda, popis želja, prijedlozi proizvoda itd. Neki su alati besplatni, a neki su plaćeni, a ovi se alati plaćaju jer ih autori koji su u outsourcingu stvaraju.

Shopify poziva programere da konsolidiraju svoje alate u platformi kako bi i njihovi klijenti mogli koristiti ove alate, a da ne rade bilo koji od koda. Dakle, dodatni novac koji plaćate uglavnom ide tim vanjskim programerima. Nisu svi ovi alati potrebni, ali ako želite uzgojiti trgovinu, oni će vam možda trebati.

Shopify graditelj trgovine – ovo je mjesto na kojem upravljate i pratite svoju internetsku trgovinu. Iz gornje probne trgovine, možete vidjeti, Shopify dolazi s popisom funkcija pomoću kojih možete brzo pokrenuti internetsku trgovinu.

Graditelj trgovine BigCommerce

Moguća BigCommerce je jedna od najiscrpnijih zbirke alata među svim vodećim proizvođačima web stranica za trgovinu eCommerce. Nude vam vanjske alate koji su već dodani u njihov mjesečni plan.

Ako vam treba više alata, BigCommerce App Store je tu gde možete pronaći one napredne alate koje su napravili vanjski programeri – poput Shopify. Ovo je korisno jer ne znate koje biste dodatne alate mogli zatrebati nakon što se vaše poduzeće pokrene.

Graditelj trgovine BigCommerceGraditelj trgovine BigCommerce – Možete pristupiti većini funkcija BigCommercea iako ste na probnom planu. Kliknite svaki odjeljak za korak dalje u postavkama.

Presuda: Tie

Zaista ovisi o tome kako želite da vaše poslovanje raste. Oba graditelja web stranica imaju alate koji su korisni u raznim fazama poslovanja, tako da je presuda ovdje malo zbrkana.

3. Tko ima bolju korisničku podršku?

I BigCommerce i Shopify vam nude 24/7 korisničku podršku putem različitih kanala – live chat, telefon i e-pošta. U osnovi, ako imate pitanja ili probleme, čak i u ponoć, uvijek možete koristiti pomoć tehničke podrške obje platforme.

Postoji i forum zajednice na Shopify i BigCommerce gdje možete postavljati pitanja i rješenja za druge korisnike. Možete koristiti ovu metodu i zatražiti pomoć svojih timova za podršku. Budući da je ovo javni kanal, vrijeme prijenosa od članova podrške obično je brže.

shopify centar za pomoćShopify centar za pomoć (posjetiti)
Centar za pomoć BigCommercea (posjetiti)

Primarna prednost foruma je da možete vidjeti što rade drugi kupci (vlasnici tvrtki poput vas), probleme ili upite koje imaju, kao i neka korisna rješenja koja mogu imati. Čak možete pokupiti korisne savjete ako provodite dovoljno vremena na takvim forumima.

Presuda: Tie

Iako je kravata, ovdje se više naginjem Shopifyju zbog zajednice koju je nakupila tijekom godina. Za početnike je Shopify možda bolje mjesto za početak jer nude sveobuhvatnu dokumentaciju o samopomoći u usporedbi s BigCommerceom. Uspjela sam pronaći rješenja za svoje probleme posjetom njihovom mrežnom centru za pomoć.

4. Tko ima veći bazen talenata?

Shopify ima tržište stručnjaka koje ćete unajmiti (neobavezno). Ovi profesionalci mogu vam pomoći u podizanju vaše trgovine na drugu razinu, a istovremeno vam daju slobodu da obratite pažnju na druge značajke vašeg poslovanja. Ti profesionalci uključuju programere, dizajnere, trgovce, tvornice i fotografe. Shopify čak popisuje njihove stručnjake geografski kako biste lako zaposlili pomoć.

Iako još uvijek možete pronaći stručnjake koji će vam pomoći u stvaranju trgovine na BigCommerceu, stručnjaka je manje u usporedbi s Shopifyjem. Tako da je i malo teže naći pravog stručnjaka za BigCommerce, posebno ako želite nekoga tko živi u vašoj blizini.

Shopify ima veći bazen profesionalaca i ekosustav izgleda naprednije.

S ovog gledišta, Shopifyjev ekosustav podrške izgleda naprednije, ali pomoć pri zapošljavanju nije neposredna briga kada još uvijek započinjete. Pomoć pri zapošljavanju samo je nešto što treba uzeti u obzir kada stvari postanu previše za vas.

Presuda: Shopify pobjeđuje

Pobjednik odlazi u Shopify. Jednostavno je pronaći stručnjake za Shopify u bilo kojoj zemlji nego BigCommerce.

5. Koja platforma ima više aplikacija koje možete dodati?

Kako se vaše poslovanje širi, najvjerojatnije ugrađene značajke ne mogu udovoljiti vašim potrebama. Za rast poslovanja vam je potrebno više alata. Postoje napredni alati i za Shopify i za Bigcommerce aplikaciju za proširivanje funkcionalnosti vaše trgovine.

Shopify Apps

Shopify aplikacija za otpremuKupite aplikacije za otpremu i ispunjavanje

Shopify vam trenutno nudi više od 1500 aplikacija u njihovoj trgovini. Ove aplikacije mogu vam pomoći u marketingu i prodaji, integraciji društvenih medija, automatizirati ili održavati menadžerske zadatke vezane za izvještavanje, knjigovodstvo, korisničku podršku, otpremu, ispunjavanje, zalihe itd..

Tržište aplikacija BigCommerce

Aplikacije za veliku trgovinuTržište aplikacija BigCommerce

Što se tiče BigCommercea, postoji samo 250 aplikacija u usporedbi s Shopify 1500. Međutim, to ne znači da je BigCommerce sekundarna u odnosu na Shopify jer BigCommerce već sadrži mnogo alata u svoj osnovni plan (poput citata za dostavu u stvarnom vremenu, profesionalnih alata za izvještavanje, ocjena proizvoda i recenzije itd.). Ali to implicira da je ekosistem programera u Shopifyu opsežniji od BigCommercea.

Kao što je rečeno za gornji segment, korisno je imati više aplikacija kad razmišljate dugoročno.

Presuda: Shopify pobjeđuje

Presuda je očito opet Shopify. Shopify odabirem ne samo zbog broja aplikacija, već i zbog velikog ekološkog sustava programera. Znate da uvijek postoje programeri za izgradnju sljedeće funkcije koja vam je potrebna.

6. Koja je platforma popularnija?

Upravo Shopify ima više od 2,4 milijuna korisnika, uključujući povijesne podatke, i obradila je transakcije u vrijednosti većoj od 41 milijarda dolara. Oni nude više od 70 privlačnih tema iz trgovina, imaju 1500 aplikacija i veliku zajednicu. Samo na ovim statistikama možete vidjeti da je Shopify popularnija.

Ako provjerite Google Trendove za graditelje trgovina e-trgovine, Shopify pretražuju ljudi puno na tražilicama u usporedbi s BigCommerceom.

Prema statistici, BigCommerce zabilježilo više od 159.000 kupaca s uključenim povijesnim podacima i u obradi su transakcije 17 milijardi dolara. Nude 130 tema i 250 aplikacija i imaju manju zajednicu stručnjaka.

Imajte na umu da su ove statistike na vrlo visokim razinama i to ne znači da je Shopify korisniji od BigCommercea.

Presuda: Shopify pobjeđuje

Iako se može činiti nepravedna presuda, posebno kad je BigCommerce imao kasniji start od Shopifyja, ipak odabirem potonju jer kad je riječ o donošenju odluka, obično biramo popularnije opcije, zar ne?

7. BigCommerce vs Shopify: Cijene

Norma u tehnološkoj industriji je da svaki put kada nadogradite na viši plan dobivate više resursa. Ova se praksa odnosi i na BigCommerce i Shopify. S većim planom, dobit ćete poboljšane funkcije i nižu naknadu.

Ukratko razradite planove

 • Basic Shopify – 29 USD mjesečno
 • Shopify – 79 USD mjesečno
 • Advance Shopify – 299 USD mjesečno
 • Shopify Lite – 9 USD mjesečno (prodajte na društvenim mrežama ili web stranici)
Kupite planove / cijene
Osnovni Shopify
Shopify
Napredno Shopify
Mjesečna cijena29 dolara mjesečno79 $ mjesečno299 USD mjesečno
Računi osoblja2515
proizvodiNeograničenNeograničenNeograničen
Naknade za kreditne kartice2,9% + 0,30 USD2,6% + 0,30 USD2,4% + 0,30 USD
Naknade za transakcije / pristupnik treće strane2%1%0.5%
Kupite uplate0%0%0%
Višestruki prodajni kanaliDaDaDa
Darovne karticeDaDa
Napušteni oporavak kolicaDaDaDa
Besplatni SSL certifikatDaDaDa
Shopify POS aplikacijaDaDaDa
Analiza prijevaraDaDaDa
Stručna izvješćaDaDa
24/7 podrškaDaDaDa

Posjetite Shopify

BigCommerce planira na prvi pogled

 • Standardno – 29,95 USD mjesečno
 • Plus – 79,95 USD mjesečno
 • Pro – 249,95 USD mjesečno
BigCommerce planovi / cijene
Standard
Plus
profesionalac
Mjesečna cijena29,95 USD / mj79,95 USD mjesečno249,95 USD / mj
Računi osobljaNeograničenNeograničenNeograničen
proizvodiNeograničenNeograničenNeograničen
Prag prodaje godišnjeDo $ 50kDo 150knDo 400.000 dolara
Naknade za kreditne kartice2,9% + 0,30 USD2,5% + 0,30 USD2,2% + 0,30 USD
Nema naknade za transakcije0%0%0%
Višestruki prodajni kanaliDaDaDa
Google ShoppingDaDaDa
Darovne karticeDaDaDa
Napušteni čuvar kolicaDaDa
Besplatni HTTP i namjenski SSLDaDaDa
Grupe kupaca i segmentacijaDaDaDa
Profesionalni alati za izvještavanjeDaDaDa
24/7 podrškaDaDaDa

Posjetite BigCommerce

Jedna stvar koju valja napomenuti, BigCommerce vas ne naplaćuje za transakcije u svim planovima. Što znači da nećete trebati plaćati naknadu ili proviziju BigCommerceu kada vaš kupac plaća putem PayPala. S druge strane, ako želite 0% transakcijsku naknadu u Shopify, morate koristiti Shopify plaćanje.

Presuda: Shopify pobjeđuje

Iako su obojica imali cijene, koje se mogu prilagoditi proračunima, ovdje više volim Shopify. U odnosu na vrijednost za novac, dobivate više od Shopify za isti iznos novca.

BigCommerce vs Shopify: Koji vam odgovara?

Shopify pruža vam privlačnije teme koje su mobilne. Oni također imaju veliku trgovinu aplikacija koju možete koristiti za poboljšanje funkcionalnosti trgovine, a imaju više stručnjaka u zajednici nego bilo gdje drugo. Korisnici koji su platili Shopify 15 puta su više od BigCommerce-a, što govori da su popularniji. Također je vidljivo da Shopify više programeri aplikacija, tvorci tema i profesionalci koji će vam pomoći, ako odaberete Shopify.

Alati tvrtke BigCommerce malo su iscrpniji od Shopifyja. Iako BigCommerce ima izvrsnu kolekciju tema, Shopifyjev dizajn je bolji. Također, nisu sve teme iz BigCommercea spremne za mobilne uređaje. Postoji 250 aplikacija koje možete birati u trgovini aplikacija BigCommerce i ima ograničen skup stručnjaka. Iako ima manje korisnika, ključno je primijetiti da je Shopify počeo ranije (2004.) nego BigCommerce (2009). Sve u svemu, shvaćamo da Shopify proširuje svoju korisničku bazu brže od BigCommercea.

Saznajte više

 • Kliknite ovdje da istražite BigCommerce na mreži
 • Kliknite ovdje da istražite Shopify na mreži

Zaključak

Kako bi se sve to zbližilo, obje su platforme popularni pružatelji rješenja za e-trgovinu. Oboje su kompetentni i imaju široku paletu alata koji vam pomažu da proširite posao. Iako Shopify izgleda privlačnije od BigCommerce-a i nema definitivnog odgovora, predlažemo vam da ih isprobate..

Kako započeti s Shopify?

U redu je misao bez rizika. Nitko nije spreman uložiti u nešto prije nego što ga isprobate. Zato Shopify nudi suđenje od 14 dana. Koristite je potpuno besplatno i čak ne morate ispunjavati svoje podatke o kreditnoj kartici.

Kliknite ovdje da biste se prijavili za besplatni račun na Shopify.

Shopify stranicu za prijavuKorak # 1 – Unesite adresu e-pošte i naziv trgovine da biste pokrenuli svoju Shopify besplatnu probu.
Shopify Sign UpKorak # 2 – Unesite osobne podatke i podatke o trgovini.

Kako započeti s BigCommerceom?

BigCommerce nudi 15-dnevno probno razdoblje bez rizika kako biste i sami iskusili platformu. Nisu potrebne pojedinosti o kreditnoj kartici. Dakle, možete biti vrlo sigurni da vam se neće naplatiti ako odlučite da ne nastavite nakon 15 dana.

Kliknite ovdje da biste se prijavili za besplatni račun na BigCommerceu.

bigcommerce-prijavuKorak # 1 – Unesite adresu e-pošte za pokretanje suđenja za BigCommerce.
bigcommerce-trgovinaKorak # 2 – Unesite naziv trgovine (ovo možete kasnije promijeniti) i ostale vjerodajnice za prijavu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map