BigCommerce vs Shopify: Cene in funkcije v primerjavi

Vsaka platforma za e-trgovino je ustvarjena za razliko od naslednje. Na ravni izkušenj in udobja v spletu boste morda potrebovali možnost, ki lahko spremeni kodiranje ali tisto, ki je pripravljena za zagon neposredno iz škatle. Shopify in BigCommerce sta med najboljšima dvema možnostma za razvojno platformo za e-trgovino.


Več kot milijon trgovin uporablja Shopify za izdelavo svojega spletnega mesta; medtem ko BigCommerce drži četrto mesto v kategoriji Top 1 milijon spletnih mest v gostovani rešitvi po statistika BuiltWith.

Če ste nekdo, ki ima majhno podjetje, bo Shopify morda videti bolj privlačen, če pa imate tudi dolgoročne načrte za rast, vam bo BigCommerce morda bolj koristen – zato si oglejmo obe platformi in primerjamo njihove značilnosti in prednosti.

Hiter skok

Primerjajte Shopify in BigCommerce v:

 • Shrani predloge modelov
 • Izdelovalec spletne trgovine
 • Pomoč strankam
 • Bazen talentov
 • Izbira aplikacije
 • Priljubljenost
 • Cenitev

Kako delujejo BigCommerce in Shopify?

Shopify in BigCommerce sta platformi e-trgovine, ki omogočata prodajo izdelkov (fizičnih ali digitalnih) v spletu. Oba graditelja spletnih trgovin delujeta v spletnem brskalniku, kar pomeni, da ni programske opreme, ki bi jo lahko naložili v računalnik ali spletnega gostovanja, zato lahko svojo trgovino vzdržujete od kjer koli na svetu, če imate internetno povezavo.

Urejevalnik trgovine BigCommerce in Shopify

Osrednji koncept obeh graditeljev je, da jih lahko vsakdo uporabi za ustvarjanje spletne trgovine, ne da bi bilo treba ničesar kodirati ali oblikovati – izberete predlogo iz izbranega izbora, naložite izdelke, ki jih želite prodati, popravite postopek in ste, teoretično, dobro.

Shopify urednik trgovineShopify urejevalnik trgovine – V tematski razdelku na levi strani ste prilagodili nastavitve za svojo temo. Za vsake različne strani imate različno tematsko poglavje, kjer lahko spremenite vsebino in postavitev.
Urejevalnik trgovine BigCommerceUrejevalnik trgovine BigCommerce – Na levi strani je glavna vrstica za krmarjenje za nastavitve teme. Večino zasnove trgovine lahko dokončate s tem razdelkom za nastavitve.

Koristno je povedati, da vam kljub temu ni treba najeti Storitve razvoja e-trgovine ko razvijate prodajalno BigCommerce ali Shopify, je dobra ideja o oblikovanju, skupaj s posameznimi slikami, ki so profesionalno posnete, vseeno ključnega pomena, če ne upoštevate platforme, ki jo na koncu izberete.

BigCommerce in Shopify sta orodja SaaS (programska oprema kot storitev). To pomeni, da za njihovo uporabo obstajajo stalni stroški, ki bi lahko bili letni ali mesečni.

BigCommerce vs Shopify: Katero platformo za e-trgovino morate izbrati?

Zdaj pa primerjajmo Shopify in BigCommerce – katera je boljša platforma, če pogledamo in primerjamo njihov dizajn trgovine, orodja za e-trgovino, podporo strankam, profesionalno tržišče, aplikacije in cene.

1. Katera platforma ima boljše predloge za shranjevanje?

Ker ljudje hitro presodijo, je ključno imeti privlačno prodajalno, saj daje verodostojnosti vaše spletne trgovine.

Poiščite teme v trgovini

V tem primeru ima Shopify teme, ki so mogoče nekatere bolj privlačne teme na trgu. So profesionalni, elegantni, moderni in sveži. Eden glavnih razlogov, da so izdelki Shopify videti tako super, je dejstvo, da pri razvijanju modelov uporabljajo avtonomne oblikovalce..

Shopify tema - BrezmejnaShopify tema – Brezmejna
Shopify tema - debut privzetoShopify tema – debut privzeto

Medtem ko Shopify ustvarja platformo ali orodje, profesionalnim oblikovalcem dovoli, da naredijo svoje načrte. To pomeni tudi, da čeprav dobite nekaj tem brezplačno, so številne nagrade, ki jih lahko kupite od 100 do 180 dolarjev.

Oglejte si več predlog spletnih trgovin podjetja Shopify

Teme v prodajalni BigCommerce

Po drugi strani se je BigCommerce v zadnjem času precej izboljšal, saj se bolj osredotočajo na razvoj profesionalnih in privlačnih prodajnih salonov za svoje stranke. Prej je bila slaba kakovost njihovih modelov pomanjkljivost, vendar jih začenjajo dojemati teme Shopify. Tudi BigCommerce vam ponuja brezplačne in premium teme, ki se gibljejo od 145 do 235 dolarjev.

Tema Bigcommerce - Cornerstone BoldTema Bigcommerce – Cornerstone Bold
BigCommerce tema - Fortune HighlightBigCommerce tema – Fortune Highlight

Tako Shopify kot BigCommerce vam ponujata brezplačne teme in plačljive teme, ki so odzivne na mobilne naprave. Shopify vam ponuja 10 brezplačnih številk in 62 premium, medtem ko vam BigCommerce nudi 10 brezplačnih tem in 127 premijskih.

Oglejte si več predlog za spletno trgovino podjetja BigCommerce

Razsodba: Shopify zmaga

Čeprav ima BigCommerce več tem v primerjavi s Shopifyjem, oblikovanje tem omogoča Shopify zgoraj. Teme Shopify so zelo prilagodljive. Z edinstvenim naborom možnosti lahko temo prilagodite z naborom parametrov.

2. Katera platforma ponuja boljšega graditelja trgovin?

Shopify graditelj trgovine

Shopify vam ponuja vsa osnovna orodja za ustvarjanje delujoče spletne trgovine. Vendar pa bo treba v trgovino dodati napredna orodja, kot so pregledi izdelkov, seznam želja, predlogi izdelkov itd. Nekatera orodja so brezplačna, nekatera pa so plačana, ta orodja pa so plačana, ker jih zunanji razvijalci ustvarijo.

Shopify poziva razvijalce, naj svoja orodja združijo v platformo, tako da lahko njihove stranke uporabljajo tudi ta orodja, ne da bi pri tem delali kodo. Torej, dodatni denar, ki ga plačate, gre večinoma tem zunanjim razvijalcem. Vsa ta orodja niso potrebna, toda če želite razviti svojo trgovino, jih boste morda potrebovali.

Shopify builder store – to je mesto, kjer upravljate in sledite svoji spletni trgovini. Iz zgornje preizkusne trgovine lahko vidite, da Shopify ponuja seznam funkcij, s katerimi lahko hitro zaženete spletno trgovino.

Graditelj trgovine BigCommerce

BigCommerce je eden najbolj izčrpnih zbirke orodij med vsemi vodilnimi ustvarjalci spletnih strani za e-trgovino. Ponujajo vam orodja, ki so že dodana v mesečni načrt.

Če potrebujete več orodij, je v trgovini BigCommerce App Store na voljo ta napredna orodja zunanjih razvijalcev, kot je Shopify. To je koristno, saj ne veste, katera dodatna orodja boste morda potrebovala, ko se vaše podjetje začne.

Graditelj trgovine BigCommerceGraditelj trgovine BigCommerce – Do večine funkcij BigCommerce lahko dostopate, čeprav ste na preizkusnem načrtu. Kliknite na posamezen razdelek, da greste korak naprej v nastavitve.

Razsodba: Tie

Res je odvisno od tega, kako želite, da vaše podjetje raste. Oba ustvarjalca spletnih mest imata orodja, ki so uporabna v različnih fazah poslovanja, zato je razsodba tu nekoliko zmedena.

3. Kdo ima boljšo podporo strankam?

BigCommerce in Shopify vam ponujata 24-urno podporo strankam z različnimi kanali – klepet v živo, telefon in e-pošta. Če imate poizvedbe ali težave, tudi ob polnoči lahko vedno pomagate pri tehnični podpori obeh platform.

Obstaja tudi forum skupnosti o Shopify in BigCommerce, na katerem lahko postavljate vprašanja in rešitve za druge uporabnike. To metodo lahko celo uporabite, da se obrnete na njihove podporne skupine. Ker je to javni kanal, je čas obratovanja podpornih članov običajno hitrejši.

shopify center za pomočShopify center za pomoč (obisk)
BigCommerce center za pomoč (obisk)

Glavna prednost foruma je, da si lahko ogledate, kaj počnejo drugi kupci (lastniki podjetij, kot ste vi), težave ali poizvedbe, ki jih imajo, in tudi nekatere koristne rešitve, ki bi jih lahko imeli. Morda boste izbrali celo koristne nasvete, če boste na takšnih forumih porabili dovolj časa.

Razsodba: Tie

Čeprav gre za kravato, se tu bolj nagibam k Shopifyju zaradi skupnosti, ki jo je z leti pridobil. Za začetnike je Shopify morda boljše mesto za začetek, saj ponujajo obsežno dokumentacijo za samopomoč v primerjavi z BigCommerce. Rešitve svojih težav sem lahko našel z obiskom njihovega spletnega centra za pomoč.

4. Kdo ima večji bazen talentov?

Shopify vam ponuja najem strokovnjakov na trgu (neobvezno). Ti strokovnjaki vam lahko pomagajo pri dvigu vaše trgovine na drugo raven, hkrati pa vam omogočajo, da bodite pozorni na druge lastnosti vašega podjetja. Ti strokovnjaki vključujejo razvijalce, oblikovalce, tržnike, prodajalce in fotografe. Shopify celo našteje njihove strokovnjake geografsko, da boste brez težav najeli pomoč.

Čeprav lahko še vedno pridobite strokovnjake, ki vam bodo pomagali ustvariti trgovino na BigCommerceu, je strokovnjakov manj kot Shopify. Najmanj težje je najti pravega strokovnjaka za BigCommerce, še posebej, če želite nekoga, ki živi blizu vas.

Shopify ima večjo množico strokovnjakov in ekosistem je videti bolj napreden.

S tega vidika je podporni ekosistem podpore Shopify videti bolj napreden, vendar pomoč pri najemanju ni neposredna skrb, ko še vedno začnete. Pomoč pri najemu je le nekaj, kar morate upoštevati, ko stvari postanejo preveč za vas.

Razsodba: Shopify zmaga

Zmagovalec odide v Shopify. Enostavno je lažje najti strokovnjake za Shopify v kateri koli državi kot BigCommerce.

5. Na katero platformo lahko dodate več aplikacij?

Ko se vaše podjetje širi, najverjetneje vgrajene funkcije ne morejo ustrezati vašim potrebam. Za rast podjetja potrebujete več orodij. Na voljo so napredna orodja tako iz trgovine Shopify kot Bigcommerce, da razširite funkcionalnost vaše trgovine.

Shopify Apps

Brezplačno Shopify aplikacijo za pošiljanjeOglejte si aplikacije za pošiljanje in izpolnitev

Shopify vam trenutno ponuja več kot 1500 aplikacij v njihovi trgovini. Te aplikacije vam lahko pomagajo pri trženju in prodaji, integraciji družbenih medijev, avtomatizirajo ali vzdržujejo vodstvene naloge, povezane s poročanjem, vodenjem knjig, podporo strankam, pošiljanje, izpolnitev, zaloge itd..

Trg aplikacij BigCommerce

Aplikacije za BigcommerceTrg aplikacij BigCommerce

Kar zadeva BigCommerce, je v primerjavi s Shopify 1500 samo 250 aplikacij. Vendar to ne pomeni, da je BigCommerce sekundarni pri Shopifyju, saj BigCommerce v svoj osnovni načrt že doda veliko orodij (na primer ponudbe za pošiljanje v realnem času, profesionalna orodja za poročanje, ocena izdelka in ocene itd.). Vendar to pomeni, da je ekosistem razvijalcev v Shopifyju obsežnejši kot BigCommerce.

Kot rečeno za zgornji segment, je imeti več aplikacij priročno, če razmišljate dolgoročno.

Razsodba: Shopify zmaga

Razsodba je očitno spet Shopify. Shopify izbiram ne le zaradi števila aplikacij, ampak zaradi velikega ekosistema razvijalcev, ki ga je zgradil. Veste, da so tam vedno razvijalci, ki bodo lahko zgradili naslednjo funkcijo, ki jo potrebujete.

6. Katera platforma je bolj priljubljena?

Trenutno Shopify ima več kot 2,4 milijona uporabnikov, vključno z zgodovinskimi podatki in je obdelal transakcije v vrednosti več kot 41 milijard dolarjev. Ponujajo več kot 70 privlačnih tem, ki jih lahko izbirate, 1500 1500 aplikacij in veliko skupnosti. Samo na teh statistikah lahko vidite, da je Shopify bolj priljubljen.

Če preverite Google Trends za graditelje trgovin na e-trgovini, Shopify v iskalnikih iščejo ljudje veliko v primerjavi z BigCommerce.

Po statistiki je BigCommerce zabeležilo več kot 159.000 strank z vključenimi preteklimi podatki in v njih so obdelane transakcije 17 milijard dolarjev. Ponujajo 130 tem in 250 aplikacij ter imajo manjšo skupnost strokovnjakov.

Upoštevajte, da so te statistike na izjemno visoki ravni in ne pomeni, da je Shopify bolj koristen kot BigCommerce.

Razsodba: Shopify zmaga

Čeprav se morda zdi nepravična razsodba, še posebej, ko je BigCommerce imel poznejši začetek kot Shopify, še vedno izberem slednje, ker pri odločanju običajno izberemo bolj priljubljene možnosti, kajne?

7. BigCommerce vs Shopify: Cene

V tehnološki industriji je pravilo, da ob vsaki nadgradnji na višji načrt dobite več sredstev. Ta praksa velja tako za BigCommerce kot tudi Shopify. Z višjim načrtom boste dobili bolj izboljšane funkcije in nižjo pristojbino.

Na prvi pogled posodobite načrte

 • Osnovni Shopify – 29 USD na mesec
 • Shopify – $ 79 / mesec
 • Advance Shopify – 299 USD / mesec
 • Shopify Lite – 9 USD / mesec (prodaja na socialnih medijih ali spletni strani)
Shopify Načrti / Cene
Osnovni Shopify
Shopify
Napredno Shopify
Mesečna cena29 USD / mesečno79 USD / mesečno299 USD / mesečno
Računi osebja2515
IzdelkiNeomejenoNeomejenoNeomejeno
Pristojbine za kreditne kartice2,9% + 0,30 USD2,6% + 0,30 USD2,4% + 0,30 USD
Transakcijske pristojbine / prehod tretje osebe2%1%0,5%
Potrdi plačila0%0%0%
Več prodajnih kanalovDaDaDa
Darilne karticeDaDa
Zapuščeno obnovitev vozičkaDaDaDa
Brezplačno SSL potrdiloDaDaDa
Shopify POS aplikacijaDaDaDa
Analiza goljufijDaDaDa
Strokovna poročilaDaDa
24/7 podporaDaDaDa

Obiščite Shopify

BigCommerce načrtuje na prvi pogled

 • Standardno – 29,95 USD / mesec
 • Plus – 79,95 USD / mesečno
 • Pro – 249,95 USD / mesec
BigCommerce načrti / cene
Standardno
Plus
Pro
Mesečna cena29,95 USD / mesečno79,95 USD / mesec249,95 USD / mesečno
Računi osebjaNeomejenoNeomejenoNeomejeno
IzdelkiNeomejenoNeomejenoNeomejeno
Prag prodaje na letoDo 50.000 dolarjevDo 150.000 dolarjevDo 400.000 dolarjev
Pristojbine za kreditne kartice2,9% + 0,30 USD2,5% + 0,30 USD2,2% + 0,30 USD
Brez transakcijske pristojbine0%0%0%
Več prodajnih kanalovDaDaDa
Google NakupovanjeDaDaDa
Darilne karticeDaDaDa
Zapuščen čuvaj vozičkaDaDa
Brezplačni HTTP in namenski SSLDaDaDa
Skupine strank in segmentacijaDaDaDa
Profesionalna orodja za poročanjeDaDaDa
24/7 podporaDaDaDa

Obiščite BigCommerce

Pomembno je omeniti, da vam BigCommerce ne zaračuna nobenih transakcij v vseh načrtih. Kar pomeni, da vam BigCommerce ne bo treba plačevati pristojbine ali provizije, ko stranka plačuje prek PayPala. Po drugi strani pa morate za Shopify uporabiti 0-odstotno transakcijsko provizijo, zato morate uporabiti Shopify plačilo.

Razsodba: Shopify zmaga

Čeprav sta oba imela cenovne točke, ki jih je mogoče prilagoditi proračunom, sem tu raje Shopify. Vrednost za denar dobite od istega zneska denarja od Shopifyja več.

BigCommerce vs Shopify: Kateri je pravi za vas?

Shopify vam ponuja bolj privlačne teme, ki so pripravljene za mobilne naprave. Imajo tudi veliko trgovino z aplikacijami, ki jo lahko uporabite za izboljšanje funkcionalnosti trgovine, in imajo več strokovnjakov v skupnosti kot kjer koli drugje. Uporabniki, ki jih plačujejo Shopify, so 15-krat več kot uporabniki BigCommerce-a, kar pove, da so bolj priljubljeni. Očitno je tudi, da lahko pri izbiri Shopify izberete več razvijalcev programov, ustvarjalcev tem in strokovnjakov, ki vam bodo v pomoč.

Orodja podjetja BigCommerce so nekoliko bolj izčrpna kot Shopify. Čeprav ima BigCommerce odlično zbirko tem, je Shopifyjev dizajn boljši. Prav tako niso vse teme BigCommerce pripravljene za mobilne naprave. Na voljo je 250 aplikacij, ki jih lahko izbirate v trgovini z aplikacijami BigCommerce, in ima omejen nabor strokovnjakov. Čeprav imajo manj uporabnikov, je ključno opaziti, da se je Shopify začel prej (2004) kot BigCommerce (2009). V celoti se zavedamo, da Shopify širi svojo uporabniško bazo hitreje kot BigCommerce.

Nauči se več

 • Kliknite tukaj, da raziščete BigCommerce na spletu
 • Kliknite tukaj, če želite raziskati spletno trgovino Shopify

Zaključek

Vse skupaj sta obe platformi priljubljeni ponudnik rešitev e-trgovine. Oba sta usposobljena in imata široko paleto orodij, s pomočjo katerih lahko razširite svoje podjetje. Čeprav je Shopify videti bolj privlačen kot BigCommerce, in ker dokončnega odgovora še ni, predlagamo, da oba preizkusite..

Kako začeti s Shopify?

V redu je miselnost brez tveganja. Nihče ni pripravljen vlagati v nekaj, preden ga poskusite. Zato Shopify ponuja 14-dnevno preizkušnjo. Uporaba je popolnoma brezplačna in vam ni treba niti izpolnjevati podatkov o svoji kreditni kartici.

Kliknite tukaj, če se želite prijaviti za brezplačen račun na Shopify.

Shopify stran za prijavo1. korak – Vnesite e-poštni naslov in ime trgovine, da začnete brezplačno preskusno različico Shopify.
Shopify Sign Up2. korak – Vnesite osebne podatke in podatke o trgovini.

Kako začeti z BigCommerce?

BigCommerce ponuja 15-dnevno preizkusno tveganje, da sami preizkusite platformo. Podrobnosti o kreditni kartici niso potrebne. Tako ste lahko zelo prepričani, da vam ne bodo zaračunali, če se odločite, da ne nadaljujete po 15 dneh.

Kliknite tukaj, če se želite prijaviti za brezplačen račun pri BigCommerce.

bigcommerce-signup1. korak – Vnesite e-poštni naslov za začetek preizkusa BigCommerce.
bigcommerce-trgovina2. korak – Vnesite ime trgovine (to lahko spremenite pozneje) in druge podatke za prijavo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map