BigCommerce срещу Shopify: Сравняване на цени и функции

Всяка платформа за електронна търговия е създадена за разлика от следващата. На нивото на вашия опит и комфорт онлайн може да ви е необходима опция, която да променя кодирането или такава, която е готова да стартира директно извън кутията. Shopify и BigCommerce са сред първите два възможности за избор на платформа за развитие на електронната търговия.


Над 1 милион магазина използват Shopify за създаване на своя сайт; докато BigCommerce държи четвърто място в категорията Топ 1 милион сайтове в хоствано решение според статистика от BuiltWith.

Ако сте някой, който има малък бизнес, Shopify може да изглежда по-привлекателен, но ако имате и дългосрочни планове за растеж, BigCommerce може да бъде по-полезен – така че, нека да разгледаме двете платформи и да сравним техните характеристики и предимства.

Бърз скок

Сравнете Shopify и BigCommerce в:

 • Съхранявайте дизайни на шаблони
 • Строител на онлайн магазин
 • Поддръжка на клиенти
 • Басейн с таланти
 • Избор на приложение
 • популярност
 • Ценообразуване

Как работят BigCommerce и Shopify?

Shopify и BigCommerce са платформи за електронна търговия, които ви позволяват да продавате продукти (физически или цифрови) онлайн. И двамата производители на онлайн магазини работят в уеб браузър, което означава, че няма софтуер за изтегляне на вашия компютър или уеб хостинг, за да закупите, можете да поддържате магазина си от всяка точка на света, стига да имате интернет връзка.

Редактор на магазини на BigCommerce и Shopify

Централната концепция, която стои зад двамата строители, е, че всеки може да ги използва за създаване на онлайн магазин, без да е необходимо да кодира или проектира нищо – избирате шаблон от предлагана селекция, качвате продуктите, които искате да продавате, оправяте процеса си и сте, на теория е добре.

Shopify редактор на магазинаShopify store editor – Разделът с темата вляво е мястото, където персонализирате настройките за вашата тема. За всяка различни страници имате различна тематична секция, в която можете да променяте съдържанието и оформлението.
Редактор на магазина на BigCommerceРедактор на магазина на BigCommerce – Вляво е основната лента за навигация за настройките на темата. Можете да завършите по-голямата част от дизайна на магазина, като използвате самия раздел за настройка.

Полезно е да се каже обаче, че въпреки че не е нужно да се наемате Услуги за развитие на електронна търговия когато разработвате магазин на BigCommerce или Shopify, добрата идея за дизайн, заедно с отделни снимки, които са направени професионално, са от съществено значение за пренебрегване на платформата, която в крайна сметка изберете.

Както BigCommerce, така и Shopify са инструменти на SaaS (софтуер като услуга). Това означава, че за използването им има непрекъснати разходи, които могат да бъдат годишни или месечни.

BigCommerce vs Shopify: Коя платформа за електронна търговия трябва да изберете?

Сега, нека сравним Shopify и BigCommerce – коя е по-добрата платформа, като разгледаме и сравним дизайна на магазина им, инструментите за електронна търговия, поддръжката на клиенти, професионалния пазар, приложенията и цените.

1. Коя платформа има по-добри шаблони за съхранение?

Тъй като хората бърза да преценят, да имате атрактивна витрина е от решаващо значение, тъй като дава надеждност на вашия онлайн магазин.

Шофирайте темите на магазина

За този случай Shopify има теми, които са възможни някои от по-привлекателните теми на пазара в момента. Те са професионални, елегантни, модерни и свежи. Една от основните причини зад артикулите на Shopify да изглеждат толкова страхотно е фактът, че те се възползват от автономните дизайнери да разработват дизайни.

Shopify тема - БезграничнаShopify тема – Безгранична
Shopify тема - Дебют по подразбиранеShopify тема – Дебют по подразбиране

Така че, докато Shopify създава платформата или инструмента, те оставят професионалните дизайнери да правят своите планове. Това също означава, че докато получавате някои теми безплатно, много от тях са премиум, който можете да закупите от 100 до 180 долара.

Вижте още шаблони на онлайн магазина от Shopify

Теми на витрината в BigCommerce

BigCommerce, от друга страна, се подобри много напоследък, тъй като те се фокусират повече върху разработването на професионални и атрактивни витрини за своите клиенти. По-рано лошото качество на дизайна им беше недостатък, но те започват да догонват темите на Shopify. BigCommerce също ви предлага безплатни и премиум теми, които варират от $ 145 до $ 235.

Тема за Bigcommerce - Cornerstone BoldТема за Bigcommerce – Cornerstone Bold
Тема за BigCommerce - подчертаване на FortuneТема за BigCommerce – подчертаване на Fortune

Както Shopify, така и BigCommerce ви предлага безплатни теми и платени теми, които отговарят на мобилните устройства. Shopify ви предлага 10 безплатни броя и 62 премиум издания, докато BigCommerce ви предоставя 10 безплатни теми и 127 премиум такива.

Вижте още шаблони на онлайн магазини от BigCommerce

Присъда: Shopify победи

Въпреки че BigCommerce има повече теми в сравнение с Shopify, дизайнът на темата прави Shopify изрязване отгоре. Shopify темите са силно адаптивни. С уникален набор от опции можете да персонализирате темата си с набор от параметри.

2. Коя платформа предлага по-добър строител на магазини?

Shopify строител на магазина

Shopify ви предоставя всички основни инструменти за създаване на работещ онлайн магазин. Въпреки това, в магазина ви трябва да се добавят усъвършенствани инструменти като прегледи на продукти, списък с желания на клиенти, предложения за продукти и др. Чрез App Store. Някои инструменти са безплатни, а някои се плащат, а тези инструменти се плащат, защото външните разработчици ги създават.

Shopify кани разработчиците да консолидират своите инструменти в платформата, така че клиентите им да могат да използват и тези инструменти, без да извършват работа с кода. И така, допълнителните пари, които плащате, отиват най-вече за тези външни разработчици. Не всички тези инструменти са необходими, но ако искате да отглеждате магазина си, може да имате нужда от тях.

Shopify builder store – Това е мястото, където управлявате и проследявате своя онлайн магазин. От пробния магазин по-горе, можете да видите, Shopify идва със списък от функции, при които можете бързо да стартирате вашия онлайн магазин.

Строител на магазин на BigCommerce

Възможната BigCommerce е една от най-изчерпателните колекции от инструменти сред всички водещи създатели на уебсайтове за магазин за електронна търговия. Те ви предлагат инструменти, които вече са добавени в месечния им план.

Ако се нуждаете от още инструменти, BigCommerce App Store е мястото, където можете да намерите онези усъвършенствани инструменти, направени от външни разработчици – като Shopify. Това е полезно, тъй като не знаете какви допълнителни инструменти може да се нуждаете, след като бизнесът ви излети.

Строител на магазин на BigCommerceСъздател на магазин за BigCommerce – Можете да получите достъп до повечето функции на BigCommerce, въпреки че сте на пробен план. Кликнете върху всяка секция, за да отидете една стъпка по-нататък в настройките.

Присъда: Вратовръзка

Наистина зависи от това как искате бизнесът ви да расте. И двамата създатели на сайтове имат инструменти, които са полезни на различни етапи от бизнеса, така че присъдата е малко объркана тук.

3. Кой има по-добра поддръжка на клиенти?

Както BigCommerce, така и Shopify ви предлагат денонощна поддръжка на клиенти чрез различни канали – чат на живо, телефон и имейл. По принцип, ако имате въпроси или проблеми, дори в полунощ, винаги можете да се възползвате от техническа поддръжка на двете платформи.

Има и форум на общността за Shopify и BigCommerce, където можете да публикувате въпроси и решения за други потребители. Можете дори да използвате този метод, за да се свържете с техните екипи за поддръжка. Тъй като това е обществен канал, времето за изпълнение от страна на поддържащите членове обикновено е по-бързо.

shopify help centerShopify помощен център (посещение)
Помощен център на BigCommerce (посещение)

Основно предимство на форума е, че можете да разгледате какво правят другите клиенти (собственици на бизнес като вас), проблемите или запитванията, които имат, както и някои полезни решения, които биха могли да имат. Можете дори да вземете полезни съвети, ако прекарвате достатъчно време в такива форуми.

Присъда: Вратовръзка

Въпреки че е вратовръзка, аз се навеждам повече към Shopify тук заради общността, която е натрупала през годините. За начинаещи Shopify може да е по-доброто място за стартиране, тъй като предлагат изчерпателна документация за самопомощ в сравнение с BigCommerce. Успях да намеря решения на проблемите си, като посетих техния онлайн център за помощ.

4. Който има по-голям басейн с таланти?

Shopify разполага с пазар от експерти, които да наемете (по желание). Тези професионалисти могат да ви помогнат да изведете магазина си на друго ниво, като същевременно ви дава свобода да обръщате внимание на други функции на вашия бизнес. Тези професионалисти включват разработчици, дизайнери, маркетолози, настройка на магазини и фотографи. Shopify дори изброява техните географски експерти, за да наемете помощ лесно.

Въпреки че все още можете да получите експерти, които да ви помогнат да създадете своя магазин в BigCommerce, експертите са по-малко в сравнение с Shopify. Така че е най-малкото по-трудно да намерите подходящия експерт по BigCommerce, особено ако искате някой, който живее близо до вас.

Shopify има по-голям набор от професионалисти и екосистемата изглежда по-напреднала.

От тази гледна точка екосистемата за поддръжка на Shopify изглежда по-напреднала, но наемането на помощ не е непосредствена грижа, когато все още започвате. Помощта за наемане е просто нещо, което трябва да вземете предвид, когато нещата станат прекалено много, за които да се погрижите.

Присъда: Shopify победи

Победителят отива при Shopify. Просто е по-лесно да намерите експерти в Shopify във всяка страна, отколкото BigCommerce.

5. Коя платформа има повече приложения, които можете да добавите?

С разрастването на бизнеса ви най-вероятно вградените функции не могат да отговорят на вашите нужди. Необходими са ви повече инструменти за разрастване на вашия бизнес. Има разширени инструменти както от Shopify, така и от Bigcommerce магазин за приложения, за да разширите функционалността на вашия магазин.

Shopify Apps

Shopify приложение за доставкаШофирайте приложения за доставка и изпълнение

Shopify, в момента ви предоставя повече от 1500 приложения в магазина им. Тези приложения могат да ви помогнат при маркетинг и продажби, интеграция на социални медии, автоматизиране или поддържане на управленски задачи, свързани с отчитане, счетоводство, поддръжка на клиенти, доставка, изпълнение, инвентар и т.н..

Пазар на приложения за BigCommerce

Приложения за голяма търговияПазарът на приложения за BigCommerce

Що се отнася до BigCommerce, има само 250 приложения в сравнение с Shopify 1500. Това обаче не означава, че BigCommerce е второстепенна за Shopify, тъй като BigCommerce вече добавя много инструменти в основния си план (като котировки за доставка в реално време, професионални инструменти за отчитане и т.н. рейтинг на продукти и рецензии и т.н.). Но това означава, че екосистемата на разработчиците в Shopify е по-обширна от BigCommerce.

Както беше казано за горния сегмент, да имате повече приложения е удобно, когато мислите дългосрочно.

Присъда: Shopify победи

Присъдата очевидно отново е Shopify. Избирам Shopify не само заради броя на приложенията, но и заради екосистемата на големите разработчици, която е изградила. Знаеш, че винаги има разработчици, за да построят следващата функция, от която се нуждаете.

6. Коя платформа е по-популярна?

В момента Shopify има повече от 2,4 милиона потребители, включително исторически данни и е обработил транзакции на стойност повече от 41 милиарда долара. Те предлагат повече от 70 привлекателни теми от витрината, от които да избирате, имат 1500 приложения и огромна общност. Само по тези статистически данни можете да видите, че Shopify е по-популярната.

Ако проверите Google Тенденции за строителите на магазини за електронна търговия, Shopify се търси от много хора в търсачките в сравнение с BigCommerce.

Според статистиката BigCommerce записа повече от 159 000 клиенти с включени исторически данни и са обработили транзакции на стойност 17 милиарда долара. Те предлагат 130 теми и 250 приложения и имат по-малка общност от експерти.

Обърнете внимание, че тези статистики са в основата на изключително високи нива и това не означава със сигурност, че Shopify е по-полезен от BigCommerce.

Присъда: Shopify победи

Въпреки че може да изглежда несправедлива присъда, особено когато BigCommerce имаше по-късен старт от Shopify, аз все пак избирам последното, защото когато става въпрос за вземане на решения, обикновено избираме по-популярните опции, нали??

7. BigCommerce vs Shopify: Ценообразуването

В технологичната индустрия е норма, че получавате повече ресурси всеки път, когато надграждате на по-висок план. Тази практика важи както за BigCommerce, така и за Shopify. С по-високия план ще получите по-подобрени функции и по-ниска такса.

Опишете планове с един поглед

 • Основна Shopify – $ 29 / месец
 • Shopify – $ 79 / месец
 • Адванс Shopify – $ 299 / мес
 • Shopify Lite – $ 9 на месец (продава се в социални медии или уебсайт)
Shopify планове / цени
Основни Shopify
Shopify
Разширено Shopify
Месечна цена$ 29 / мес$ 79 / мес$ 299 / мес
Отчети на персонала2515
Продуктинеограниченнеограниченнеограничен
Такси за кредитни карти2,9% + $ 0,302,6% + $ 0,302,4% + 0,30 долара
Такси за транзакции / шлюз на трети страни2%1%0.5%
Shopify плащания0%0%0%
Множество канали за продажбидадада
Карти за подаръцидада
Изоставено възстановяване на количкатададада
Безплатен SSL сертификатдадада
Shopify POS приложениедадада
Анализ на измамитедадада
Професионални докладидада
24/7 поддръжкададада

Посетете Shopify

BigCommerce планира с един поглед

 • Стандартен – $ 29,95 / месец
 • Плюс – $ 79,95 / мес
 • Pro – $ 249,95 / месец
Планове / цени на BigCommerce
стандарт
плюс
професионалист
Месечна цена$ 29.95 / мес$ 79.95 / мес$ 249,95 / мес
Отчети на персоналанеограниченнеограниченнеограничен
Продуктинеограниченнеограниченнеограничен
Праг на продажби годишноДо $ 50kДо $ 150kДо $ 400k
Такси за кредитни карти2,9% + $ 0,302,5% + $ 0,302,2% + $ 0,30
Без такса за транзакция0%0%0%
Множество канали за продажбидадада
Пазаруване в Googleдадада
Карти за подаръцидадада
Изоставен защитник на количкатадада
Безплатни HTTP и специализиран SSLдадада
Групи клиенти и сегментиранедадада
Професионални инструменти за отчитанедадада
24/7 поддръжкададада

Посетете BigCommerce

Едно нещо, което си струва да се отбележи, BigCommerce не ви таксува за транзакции във всички планове. Което означава, че няма да е необходимо да плащате такса или комисионна на BigCommerce, когато клиентът ви плаща чрез PayPal. От друга страна, ако искате 0% такса за транзакция в Shopify, трябва да използвате плащане за Shopify.

Присъда: Shopify победи

Въпреки че и двете са имали ценови точки, които могат да се адаптират към бюджетите, тук предпочитам Shopify. По отношение на съотношението цена / качество, вие получавате повече от Shopify за същата сума, платена.

BigCommerce vs Shopify: Кое е точно за вас?

Shopify ви предоставя по-привлекателни теми, които са готови за мобилни устройства. Те също имат голям магазин за приложения, който можете да използвате, за да подобрите функционалността на вашия магазин и имат повече експерти в общността, отколкото където и да е другаде. Платените потребители на Shopify са 15 пъти повече от тези на BigCommerce, което казва, че са по-популярни. Също така е очевидно, че Shopify повече разработчици на приложения, създатели на теми и професионалисти, които да ви помогнат, ако изберете Shopify.

Инструментите от BigCommerce са малко по-изчерпателни от Shopify. Въпреки че BigCommerce има отлична колекция от теми, дизайнът на Shopify е по-добър. Освен това, не всички теми от BigCommerce са готови за мобилни устройства. Има 250 приложения, които можете да изберете от магазина за приложения на BigCommerce и има ограничен набор от експерти. Въпреки че имат по-малко потребители, жизненоважно е да забележим, че Shopify започва по-рано (2004 г.), отколкото BigCommerce (2009 г.). Като цяло осъзнаваме, че Shopify разширява своята потребителска база по-бързо от BigCommerce.

Научете повече

 • Щракнете тук, за да изследвате BigCommerce онлайн
 • Щракнете тук, за да разгледате Shopify онлайн

заключение

За да стане всичко това, двете платформи са популярни доставчици на решения за електронна търговия. И двете са компетентни и разполагат с богат набор от инструменти, които да ви помогнат да разширите бизнеса си. Въпреки че Shopify изглежда по-привлекателно от BigCommerce и тъй като няма окончателен отговор, предлагаме да ги тествате и двете.

Как да започнете с Shopify?

Добре е да имате безрисково мислене. Никой не е готов да инвестира в нещо, преди да го опита. Ето защо Shopify предлага изпитание от 14 дни. Той е напълно безплатен за използване и дори не е нужно да попълвате данните на кредитната си карта.

Кликнете тук, за да се регистрирате за безплатен акаунт в Shopify.

Shopify Регистрационна страницаСтъпка # 1 – Въведете имейл адрес и име на магазина, за да стартирате безплатна пробна версия на Shopify.
Shopify РегистрацияСтъпка # 2 – Въведете лични и съхранявайте данни.

Как да започнем с BigCommerce?

BigCommerce предлага 15-дневно безрисково изпитание, за да изпитате сами платформата. Не се изискват подробности за кредитната карта. Така че можете да сте много сигурни, че няма да ви таксуват, ако сте решили да не продължите след 15 дни.

Кликнете тук, за да се регистрирате за безплатен акаунт в BigCommerce.

bigcommerce се регистрираСтъпка # 1 – Въведете имейл адрес, за да стартирате вашата пробна версия на BigCommerce.
bigcommerce-магазинСтъпка # 2 – Въведете името на магазина (можете да промените това по-късно) и други идентификационни данни за вход.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map