Веб локације попут Фиверр (за слободне и изнајмљиваче)

Фиверр је веб локација која омогућава фрееланцерима да пласирају на тржиште своје услуге. У посљедњих неколико година дошло је до огромног раста у индустрији фрееланцинга. Нови пословни модели и могућности покренули су економију свирки.


Због овог раста, фрееланцери и власници предузећа који траже услуге сада имају много више избора. Ипак, избор значи да се морају доносити одлуке. Без обзира да ли сте слободни посао некога ко тражи услуге – за коју платформу треба да се одлучите?

Шта је Фиверр и како то функционише?

Фиверр почетна страницаФиверр почетна страница (посетите овде)

Фиверр.цом прерасла је у једно од највећих светских тржишта за дигиталне услуге. Повезује купце и продавце за све, од кодирања до уметности. Продавци долазе са различитим вештинама и нивоима стручности.

Слободњаци који користе Фиверр платформу могу понудити готово све што је могуће замислити, све док је доступан путем Интернета. Њихов портфељ, цитиране цијене и рецензије бивших купаца помажу их у продаји нових.

Пријављивање овде је бесплатно, али морате да се региструјете код њих да бисте тражили посао или ангажовали своје слободњаке. Веб локација је распоређена по категоријама рада и можете је прегледати као онлајн каталог.

За продавце (фрееланцере)

Ако желите да наведете своје услуге на Фиверру, проверите да ли је профил вашег продавца довршен. Добро написана понуда концепта која јасно описује ваше услуге не може вам само помоћи да продате концерт, већ такође избегне потенцијалне спорове.

Добијање добрих оцена након пружених услуга је плус, као што је видљиво и на вашем профилу. Фиверр плаћа одмах завршене свирке, али смањује део ваше накнаде. Обавезно водите рачуна о томе када наводите своје цене. Платформа вам плаћа 80% (што значи Фиверр скида 20%) онога за шта се ваша свирка продаје.

Предности укључују:

 • Бесплатан списак за ваше услуге
 • Нема потребе да лицитирате за послове
 • Савети за цене на концертима

За купце (најамнике)

Са десетинама хиљада свирки наведених на Фиверру то је заиста тржиште купца. Они такође имају веома широк спектар свирки, тако да овде можете пронаћи готово све. Цене су транспарентне, а оно што видите је у основи оно што ћете платити без скривених трошкова.

Ствари које треба бити свесно:

 • Јефтини концерти могу коштати квалитетом
 • Популарне свирке могу имати лудо дуге рокове
 • Повремени превара

5 Фиверр алтернативе за фрееланцере и најамнике

Међутим, као што сам раније напоменуо, економија концерата значи још већи избор. Фрееланцинг се не почиње и не завршава Фиверр-ом, постоји безброј Фиверр-ових алтернатива. Ево 5 локација попут Фиверра које треба размотрити:

1. Упворк

Надоградња - алтернатива ФиверруУпворк почетна страница

Надоградња је слична пијаца као Фиверр, али је више фокусирана на нека подручја. Овде ћете пронаћи понуде као што су графички дизајн, литература и веб развој. На исти начин, ова страница нуди професионалцима који траже додатни посао средства за проналажење пројеката, комуникацију са потенцијалним клијентима и сигуран начин да се плати..

Ваш профил служи као једнака сврха као и општи портфељ за будуће послодавце, па је кључно да изградите одговарајући. Највише од свега, рекламирајте себе и свој посао како треба.

Како функционише надоградња?

Попуните категорију послова у коју желите да се уклопите и обавезно напишите које сте вештине и ниво стручности. Такође је важно да ваш посао буде обављен у најбољем реду јер ако не можете да испоручујете послове, ваш рачун би могао бити затворен.

Имајте на уму да постоје неки високи трошкови везани за послове овде. Надоплата наплаћује око 25% од ваших накнада, а уз то 2,75% накнаде за обраду + стопе ПДВ-а + ФКС. Другим речима, овде би могло бити тешко зарадити за живот захваљујући тим комисијама.

Ако желите знати више, ево директног упоређивања Упворк-а и Фиверр-а.

Предности надоградње уместо Фиверра

За слободњака:

 • Бесплатно чланство
 • Споредни изгледи за приход
 • Плаћајте мање провизија за дугорочне клијенте

За најмопримца:

 • Ефикасна претрага и прегледи
 • Интегрисани алати за сарадњу
 • Поштени рачуни

2. Топтал

ТопталТоптал почетна страница

Топтал је ексклузивна мрежа врхунских софтверских програмера, дизајнера, финансијских стручњака, менаџера производа у свету. Врхунске компаније унајмљују Топтал фрееланцере као идеалну опцију за многе важне пројекте.

Једноставно идите на њихову веб страницу и кликнете на „Унајмите врхунски таленат“ и пријавом са вашим детаљима започет ћете. Када додајете своје вештине и услуге, тим Топтал прегледава ваш посао и затим вас усклађује са најбољим кандидатима. Након завршетка прегледа, можете почети са послом.

Како зарађује Топтал?

Топтал зарађује новац наплаћујући оне који желе да ангажују његове слободњаке. Сами фрееланцери не плаћају ништа услузи. Износ који наплаћујете управо је оно што ћете добити (евентуално мање накнаде за банковни пренос).

Купци плаћају сатницу која је отприлике двострука од онога што траже слободњаци. То може завршити прилично крутим рачунима у зависности од накнада. На пример, ако фрееланцери траже 20 УСД на сат, изнајмљивачима се наплаћује 40 УСД по сату.

Предности Топтал уместо Фиверр-а

За слободњака:

 • Прилагођено профилирање послова
 • Једноставно корисничко сучеље
 • Радите за глобалну публику

За најмопримца:

 • Ограничени базен вештина
 • Генерално скупљи фрееланцери

3. Фрееланцер.цом

Фрееланцер.цомПочетна страница Фрееланцер.цом

Фрееланцер.цом је веб локација веб страница за мноштво људи која помаже милионима предузећа да пронађу слободњаке. Ако желите квалитетан рад у разумном буџету (како за купце, тако и за продавце), онда је Фрееланцер.цом за вас.

Шта нуди Фрееланцер.цом?

Веб локација нуди широк спектар могућности за посао, као што су пројекти преписивања веб дизајна и још много тога. Слободни стручњаци, започните прављењем властитих профила. Наведите своје вештине и стручност и поделите своја искуства са широм јавношћу. Затим пронађите посао који најбоље одговара вашој вештини и стручности. Напишите своју најбољу понуду, освојите награду и зарадите.

Предности Фрееланцер.цом уместо Фиверр

За слободњака:

 • Доступно је безброј пројеката
 • Интеракција у стварном времену са купцима
 • Јефтин план претплате

За најмопримца:

 • Одговарајућа техничка подршка
 • Лака интеракција са фрееланцерима

4. ПеоплеПерХоур

ПеоплеперхоурПеоплеПерХоур почетна страница

ПеоплеПерХоур је још једно тржиште слободних послова које се заснива на интернету, а које пословне потребе усклађује са талентима. Идеална је платформа за мала предузећа и појединце. Док вам платформа на лицу места пружа глобални фонд талената, такође вам помаже да одредите локалне таленте према вашим спецификацијама.

Како функционише ПеоплеПерХоур?

Ова платформа такође пружа флексибилност буџета, омогућавајући вам да поставите фиксну цену или стопу плаћања по сату, прилагођавајући се вашим жељама и потребама.

Предности ПеоплеПерХоур Уместо Фиверр

За слободњака:

 • Сигурни начини плаћања
 • Лагана интеракција са клијентима
 • Дељење датотека и докумената

За најмопримца:

 • Лако је пронаћи талент
 • Многи квалификовани кандидати
 • Једноставан за употребу интерфејс

5. Гуру.цом

Гуру.цомПочетна страница Гуру.цом

Гуру.цом је платформа за фрееланцере и послодавце који сарађују на пројектима. Са глобалним дометом, послодавац може имати приступ широком спектру портфеља из великог броја кандидата. Све ово се може постићи једноставном контролном плочом и чистим интерфејсом, што олакшава и самосталним и послодавцима.

Шта нуди Гуру.цом?

Гуру нуди послове из програмирања & развој писања & преводилачке услуге. Његов посао такође нуди много различитих комплета вештина, од правних услуга до инжењерства и архитектуре. Једноставно се придружите бесплатно, објавите посао и почните примати котације.

Предности Гуру.цом уместо Фиверр-а

За слободњака:

 • Добар тим за подршку
 • Једноставан систем плаћања

За најмопримца:

 • Глобална група талената
 • Једноставно корисничко сучеље
 • Изаберите из више начина плаћања

Зашто користити радне портале као Фиверр?

Ово је питање које су ми поставили многи, како фрееланцери, тако и предузећа. Мотивација за сваког може бити различита, али постоје убедљиви разлози да се одлуче за портале за посао као што је Фиверр или било који од Фиверр-ових конкурената који су горе наведени..

За тражитеље посла, само зато што је ово економија не значи да је тржиште продавца. Запамтите, такмичите се и са осталим тражитељима посла у економији свирки.

Такође морате размотрити да ли ћете имати времена и да сами тражите клијенте. Ако тек започињете са фрееланцингом, можда ни не знате где ћете пронаћи следеће послове! (Ако вам је потребна помоћ, навели смо 10 места на којима можете наћи легитимне интернетске послове.) Док искусни фрееланцери често могу преживети сами, то у почетку није тако лако.

За предузећа се углавном ради о новцу који има смисла. Данас има толико малих предузећа који раде на великом буџету. Највећи проблем је обично повећана платна листа, зато се фокусирајте на своју основну дјелатност и додијелите другим радовима на развоју веб страница или пратећим пословима.

Ово вам може помоћи да решите проблеме, а истовремено лакше управљате задњим редом.

Фиверр алтернативе – финалне мисли

Економија свирки пружа прилику, али то није кревет ружа. Слободњаци се углавном боре узбрдо, чак и ако су вољни понудити одличне услуге по повољним ценама. Највеће питање између купаца и продавача је поверење – и ту се појављују веб локације попут Фиверра.

Дјелујући као посредник, радне платформе помажу да подстакну економију наступа, осигуравајући да се фрееланцери плаћају док отварају пут спора за предузећа. Ипак, све ово често долази по цени – понекад и врло стрмо.

Мој савет фрееланцерима је да напорно раде на својим свиркама, али покушајте да направите сопствени веб сајт. Замислите то као планирање будућности. Учите на веб локацијама попут Фиверра и искористите своје искуство бављења клијентима тамо да бисте управљали властитим у будућности.

За предузећа су платформе за посао углавном сигурне за употребу, али искусни фрееланцери често се устручавају због тога колико наплаћују ове платформе. Узмите у обзир ту чињеницу, па ако тражите правог стручњака, независни уговарачи би могли бити кључни за ваш проблем.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map