Схопифи вс Волусион: Непристрани преглед и поређење

Временом, чини се да су Схопифи и Волусион могли циљати на различите тржишне сегменте. У поредјењу звезда (или можда менаџера маркетинга), ова два градитеља сајта за електроничку трговину сада се цене да се скоро директно сукобе..


У прошлости је Волусион био усмерен ка средини тржишта, али времена су се променила. Дигитална револуција доживела је пораст малих е-репертоара. С тим да Схопифи већ има здраве водеће позиције у овом веома конкурентном тржишном сегменту, Волусион је опремљен правим сетом функција?

Схопифи вс Волусион: У поглед

Ево табеле Схопифи вс Волусион упоређивања;

Карактеристике
Схопифи
Волусион
ПланОсновниЛични
Цена (годишње)$ 26.10 / месечно$ 26.10 / месечно
Бесплатни план је доступанНеНе
Онлине продавницадада
Вишеканалнидада
ПОС подршкаОграниченда
Број производаНеограничено100
Накнада за базне трансакцијеНеНе
Посетите на мрежиПосетите СхопифиПосетите Волусион

Упоредите Схопифи и Волусион у

 • Лакоћа коришћења
 • Додавање производа
 • Контрола инвентара
 • Руковање дигиталним производима
 • Место продаје (ПОС)
 • Обрада плаћања
 • Подршка муштеријама
 • Остале карактеристике

Схопифи вс Волусион: Кључно упоређивање

1. Лакоћа коришћења

Волусион Усер Дасхбоард Волусион није једноставан за употребу и у многим случајевима је немогућ за нове кориснике без помоћи.

Употребљавајући Схопифи више пута у прошлости, увек сам осећао да је систем који је доступан тамо био свеобухватан. Оно што је још важније, све из темеља је изузетно корисно и интуитивно.

У ствари, нови корисници не би требали имати никаквих тешкоћа да се крећу по Схопифију, осим ако раније никада нису користили графички кориснички интерфејс (ГУИ). С обзиром на ниску вероватноћу за то, Схопифив изглед је готово близу идеалног.

С друге стране, волузија ме подсећа на модеран дизајн оборен на навигациони систем у старој школи. То само по себи није главни проблем. Нажалост, изглед је такође мало лоше осмишљен.

Волусион такође знатно заостаје за Схопифи-ом у погледу могућности својих градитеља сајтова, са понуђеним предлошцима, али мало слободног простора у погледу прилагодљивости. Чак и ако покушате да промените свој логотип морате да пређете на другу страницу.

С обзиром да је ово углавном поређење произвођача веб продавница између Схопифи-а и Волусион-а, нећу улазити у више детаља у погледу једноставности коришћења. Међутим, позивам све који размишљају о Волусион-у да се пријаве за 14-дневно пробно и да сами провере систем пре него што донесу одлуку о куповини..

Које је боље?

Не мислим да је Волусион уопште једноставан за употребу, нити је погодан за употребу без дужег времена проведеног у читању њихове документације и тражењу помоћи. Схопифи је јасан победник у погледу лакоће употребе.

Погледајте наш детаљни преглед Схопифи овде.

2. Менаџмент производа

Управљање ставкама ваше веб продавнице један је од најкритичнијих аспеката градитеља веб локација е-трговине. Овде ћете вероватно потрошити значајне количине времена за потенцијалне власнике продавница.

2а. Додавање производа

Додавање категорија производа у волузији Поп-уп менији додају непотребне нивое ономе што би требало да буде једноставна вежба у додавању производа.

Схопифи има веома поједностављен процес додавања производа, са готово свим потребним за додавање нечега што вам је при руци. Сваки скуп повезаних података уредно је организиран у властите зоне на истој страници.

Волусион-ово руковање производом је мало слично, осим што уводи падајуће налепнице за одвојене скупове повезаних података (нпр. Основне информације, управљање сликама, контрола залиха). Међутим, ако обратите више пажње, неке од варијабли које се могу одабрати могу створити скочне меније за веће детаље. Ово обично успорава процес и понекад може бити мало неугодно.

Док сам експериментирао са додавањем производа и променом поставки, суочен сам са не мање од 3 скочна прозора и још две додатне картице са менијем прегледача! Схопифи ме у међувремену неприметно пренео унутар сегмената у зависности од тога шта сам уређивао.

Такође поседује неке необичне налепнице са којима можда нису сви познати (захтевајући да се поново вратите њиховој бази знања за помоћ). Неке од ових налепница укључују Правила добављача и Мрежу за управљање залихама.

Које је боље?

Управљање производима је у Схопифи-у много једноставније и поједностављено у односу на Волусион. Чудно је да ова последња такође омогућава само коришћење ГИФ слика на веб локацији, што потенцијално резултира коришћењем неквалитетних слика.

2б. Контрола инвентара

Контрола залиха у вољи

У малопродаји су однос производа и залиха јасни и добро дефинисани. Производи су предмети које продајете, а залихама се управља на основу продаје. Процес управљања треба да буде беспрекоран.

Сваки од ових одељка је добро дефинисан у Схопифи и Волусион, али последњи је додао оно што назива мрежица за управљање залихама унутар сегмента на страници производа. Ово додаје сасвим други ниво сложености уместо практичности.

Свакако могу видети потенцијал идеје, али као што то чини у многим стварима, Волусион ју је имплементирао на начин превише тежак за већину људи који нису паметни за управљање.

Које је боље?

Иако је Волусион-ов систем сложенији, мрежа залиха може бити корисна за велике продавнице које рукују великим количинама. Ипак, сама сложеност задатака који би требало да буду беспрекорни остаје радозналост.

2ц. Руковање дигиталним производима

Купите опис производа Схопифи је једноставно додавање дигиталног преузимања за производ.

Нативно, Схопифи не рукује дигиталним производима, али постоји додатак којим можете бесплатно да управљате овим. Након инсталирања, додавање дигиталног производа је готово исто што и физичко – с неколико додатних корака. Морате заправо да пошаљете дигитални производ који ће се продати на страници производа.

Да ли бисте требали да се обратите овом исјечку странице помоћи сваки пут када додате дигитални производ у Волусион?

Овде је Волусион створио запањујући сложен начин управљања нечим што би требало да буде другачије од норме. Уместо да једноставно имате могућност да је додате, Волусион захтева да запамтите сложен веб подешавања која су вам потребна да бисте успели да класификујете производ као дигитални.

Које је боље?

Немам појма зашто Волусион управља дигиталним преузимањима на овај начин и немају жељу да питају. Довољно је рећи, много бих радије само кликнуо за додавање, него запамтио гомилу поља којима треба додати „0“.

3. Место продаје (ПОС)

Волусион ПОС Волусион-ов ПОС систем је једноставан за употребу и ради скоро ван кутије.

ПОС систем је можда једна од највећих милости Волусион-а. Врло је чврсто интегрисан и захтева само једнократна подешавања да бисте могли да покренете. Подешавања укључују или омогућавање чистог ПОС начина или хибрида.

Након што то учините, можете да користите ПОС скенер на малопродајном месту за унос наруџбе или тамо можете да користите и интерфејс сучеља за исте сврхе. Било како било, повезује се у вашу продавницу и инвентар Волусион изворно.

Чак и у овом подручју, Схопифи ПОС даје Волусиону новац за свој новац. Поред стандардне ПОС интеграције између физичког и дигиталног, Схопифи додаје додатни елемент мобилног телефона.

Омогућава власницима продавница да користе мобилну апликацију како за уносе у куповину, тако и за прихватање плаћања. Иако целокупна имплементација заостаје за Волусион-ом, мобилни елемент је данас релевантнији у овом добу и старости.

Које је боље?

Ја бих то назвао извлачењем између Схопифи и Волусион у смислу подршке за ПОС.

4. Обрада плаћања

Схопифи исплатама се управља у одељку са њиховим подешавањима; прикладно јер се вероватно ово подручје често не мења. Будите подразумевани, ПаиПал је доступан плус можете да користите низ других добављача плаћања попут Стрипе. Постоје и опције које можете да искористите ручни начини плаћања попут банкарских депозита и новчаних налога.

Међутим, ако се одлучите за употребу платног процесора треће стране, наплатит ће вам се накнада за трансакцију, овисно о томе коју одлучите користити.

Волусион вам не наплаћује накнаду за основну трансакцију, али морате се пријавити код властитог процесора плаћања да бисте га користили. Ово наплаћује накнаду по трансакцији почев од 2,15% сваки пут када је наруџба извршена. Ако желите, можете се одлучити и за кориштење платног процесора треће стране, попут Стрипе или Скрилл.

Које је боље?

Што се тиче употребљивости, Схопифи поново чини ствари стресним за кориснике, али што се тиче плаћања наплаћују ту привилегију. Ако имате велику количину продаје на својој веб локацији, трошкови могу брзо да се повезују са Схопифи уплатама. У овом подручју, рекао бих да власници интернетских продавница морају да гледају много бољи резултат са Волусион-ом.

5. Корисничка подршка

И Схопифи и Волусион имају свеобухватне канале за корисничку подршку. Можете да их контактирате преко различитих канала и оба су веома опсежна онлине базе знања и водичи да вам помогнем.

У ствари, Волусион чак има и чланак базе знања о томе како ступити у контакт са њима уколико вам треба подршка.

Које је боље?

То је уједначена пуцњава између њих двоје у смислу подршке.

6. Остале карактеристике

Волзија је можда тешка за подношење, али је свакако свеобухватна. Бројни додаци због којих се издвајају у поређењу са Схопифи-ом, као што су могућност руковања телефонским поруџбинама и повратима производа (РМА).

Ако је ваша веб локација довољно велика да узме у обзир ове области, Волусион је корак испред Схопифи. Међутим, сматрам да ови садржаји нису нешто што би већина нових или малих веб продавница много занимала због потенцијално мање количине.

Закључак: Да ли је воља још увек вредна?

До сада сте вероватно одлучили да мрзим Волусион и лутам по њима. Уверавам вас да то није истина. Заправо, у многим областима, мислим да је Волусион дизајниран за руковање интернет продавницама које имају посебно веће количине промета због начина на који су конфигурисане њихове могућности..

Међутим, гледајући планове за почетни ниво ове две стране и узимајући у обзир тржишни сегмент на тим нивоима који обојица циљају, морам да размотрим публику. На улазном нивоу, Волусион нуди превише сложености и мало корисности да би се подржао нови власник веб продавнице.

Стварање њихових интернетских продавница требало би бити нешто на што троше мало труда – а свеобухватна база података сама то неће смањити. Из перспективе улазног нивоа, ишао бих са Схопифијем, без оклевања.

Бесплатна суђења

 • Схопифи – Кликните овде да бисте испробали Схопифи бесплатно током 14 дана (без кредитне картице)
 • Волусион – Кликните овде да бисте испробали Волусион бесплатно 14 дана (није потребна кредитна картица)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map