Схопифи вс Ецвид: Која је платформа најбоља за вас?

Са готово 11% тржишног удела у изузетно конкурентној вертикали индустрије, Схопифи је име за које би многи чули. С обзиром на то да код главе Схопифи-а вс Ецвида постоји шанса да потоњи изађе на врх?


Ецвид такође има веома свеобухватне карактеристике производа и усмерен је према онима који желе да са већом лакоћом поставе трговину е-трговине. Такође има бесплатан план који Схопифи не. Да све порадимо, погледаћемо планове сличних цена између Схопифи-а и Ецвид-а.

Схопифи вс Ецвид: У поглед

У случају да се журите, испод је табела упоређивања Схопифи вс Ецвид;

Карактеристике
Схопифи
Ецвид
ПланОсновниПосао
Цена (годишње)$ 26.10 / месечно$ 29,17 / месец
Бесплатни план је доступанНеда
Онлине продавницадада
Вишеканалнидада
ПОС подршкаОграниченНе
Број производаНеограничено2.500
Накнада за базне трансакцијеНеНе
Посетите на мрежиПосетите СхопифиПосетите Ецвид

Упоредите Ецвид и Схопифи у:

 • Једноставност употребе
 • Додавање и управљање производима
 • Ограничења производа
 • Подршка за дигиталне производе
 • Место продаје
 • Обрада плаћања
 • Напуштено руковање колицима
 • Подршка муштеријама

Схопифи вс Ецвид: Тхе Хеад-упоређивање главе

Схопифи и Ецвид су и градитељи веб локација еЦоммерце и упоредиви су на више начина. Погледајмо неке виталне карактеристике које би провајдери попут овог требало да усмере:

1. Једноставност употребе

Схопифи градитељски интерфејс Схопифи градитељски интерфејс

Ецвид буилдер интерфејсЕцвид буилдер интерфејс

Један од главних разлога зашто би свако плаћао преко 20 УСД месечно за хостовање веб страница је тај да су Схопифи и Ецвид развијени око стварања веб страница. То значи да скоро свако са неким основним вештинама на Интернету може брзо да направи функционално место за е-трговину – није потребно кодирање.

Због тога се не може умањити важност лакоће рада њихових система. Оба ова градитеља сајтова корисницима нуде искуство превлачења и повлачења. Простор је једноставан – на једној страни имате навигациону траку са алатима, а на другој платну на којој можете радити.

По питању изгледа и изгледа, Схопифијев градитељ сајтова има врло оштар, професионалан осећај. Ово је у великој супротности са великим секционим командама које има Ецвид. Међутим, због употребљивости, потоњи се осећа много лакшим за почетнике.

Схопифи такође користи неке своје жаргоне, попут „колекција“ на које се могу навикнути.

Будући да су оба ова градитеља намењена брзом развоју, не дозвољавају велики избор прилагођавања у поређењу с изградњом веб локације од нуле. Међутим, обоје нуде управо довољно флексибилности да бисте прилагодили основни изглед.

Наравно, позадине и слично могу се заменити вашим личним сликама како би ваше веб локације биле јединствене. За опсег прилагођавања, Схопифи ивице мало одвојите – само мали део.

Које је боље?

Схопифи је мало теже за навигацију и употребу, али нуди више могућности у дизајну. Ецвид је, с друге стране, прилагођенији корисницима, посебно онима који су нови за прављење веб локација.

Сазнајте више о нашем свеобухватном Схопифи прегледу овде.

2. Управљање производима

Измените СЕО подешавања за поједине производе у Ецвид-у

2а. Додавање и управљање

Руковање производима је саставни део произвођача интернет продавница и на срећу, и Схопифи и Ецвид имају веома способне системе.

У случају Схопифи-а, странице производа су линеарне, што значи да свака опција коју можете да модификујете о њима има у једној континуираној страници. Наравно, ово је подељено на логичке сегменте као што су детаљи о производу, залихе, цене, отпрема и друго.

За Ецвид, странице производа су подељене на картице с тим да свака картица обрађује појединачно подручје које вас занима. Неки од картица су помало чудно названи, попут атрибута и датотека. Први је за управљање добављачима, други за руковање дигиталним производима.

Једна област у којој Ецвид напредује у управљању производима је могућност да се такође рукује СЕО директно за сродни производ. Можете поставити (па чак и прегледати) нека подручја као што су изглед претраживања и мета описи. Ове функције су доступне на свим плаћеним плановима.

Које је боље?

Иако је управљање производима Схопифи мало лакше (и јасније) за руковање, рекао бих да СЕО опције које нуди Ецвид, мада незнатне, ипак воде моју преференцију на тај начин.

2б. Ограничења производа

Нема сумње да је Схопифи великодушнији у томе колико производа можете да играте домаћину – неограничено је за све планове. Ецвид вас ограничава на основу плана који користите, а бесплатни план подржава само 10 производа.

У подједнаком поређењу између Схопифи-овог основног плана и Ецвид-овог пословног плана, овај последњи подиже анте на веома великодушан ниво и омогућава вам да сместите до 2.500 производа. Ово може звучати као пуно, али имајте на уму да је сваки производ једна СКУ.

За неограничене производе на Ецвиду морат ћете надоградити свој план на Унлимитед, а то износи 82,50 УСД месечно на годишњој основи.

Које је боље?

Руке доле Схопифи на овој.

2ц. Подршка за дигиталне производе

Оба плана које гледамо омогућавају продају дигиталне робе као што су музика, видео и још много тога. Да бисте ово управљали, морате да користите додатну апликацију на Схопифи-у, а она вас ограничава на дигиталне величине производа од 5 ГБ.

Ецвид вам омогућава да ручно радите са дигиталним производима плус је издашнији за величину датотека, омогућава и до 25 ГБ.

Које је боље?

Што се тиче руковања, матични систем би обично победио, али Схопифи има снажну стабилност додатних додатака који су одлични. То би им показало више или мање врата и деколтеа у дигиталном управљању производима.

3. Место продаје (ПОС)

Схопифи има сјајан ПОС систем који вам омогућава интегрисање дигиталног у физичку продају.

Ако имате и физичку и дигиталну трговину, имати интегрисан систем може бити од непроцењиве важности за посао. Овај сегмент је један од најважнијих схопова компаније Схопифи и оно што га обично издваја од осталих произвођача веб локација еЦоммерце.

Схопифи нуди велику функционалност с обзиром на ПОС, па чак и њихов Схопифи Басиц план може користити њихову ПОС апликацију. Апликација вам омогућава да продајете с било које локације, па чак и интегрише читач картица да бисте прихватили плаћања.

Залихе и наруџбе су поједностављене, мада основном плану недостају напредне функције као што је подршка наменском ПОС хардверу. Ипак, можете да продајете из комбинованог скупа производа неприметно и да тачно пратите залихе.

Које је боље?

Ецвид има ПОС интеграцију, али то је само за њихове Неограничене планове. Због тога и изврсности Схопифи ПОС система он осваја руке.

4. Плаћања

Ецвид интегрише пријаву за плаћање трећих страна под кишобраном властите робне марке.

4а. Обрада плаћања

И Схопифи и Ецвид раде са широким спектром платних процесора, али само Схопифи има изворну верзију коју можете користити – Схоп Паи. Поред тога, све остало функционише са спољним процесорима плаћања попут Стрипе, ПаиПал, и тако даље.

Схопифи’с Схоп Паи доступан је само у неколико земаља па је врло вероватно да ћете на крају морати да користите други процесор плаћања. То је прилично једноставно иако ћете морати да отворите рачун код тих провајдера да бисте их користили. То се мора учинити самостално, а подаци тих добављача плаћања тада морају бити унети у Схопифи.

Ецвид се разликује по томе што нема домаћи процесор плаћања као што је Схоп Паи и покушава да олакша интеграцију плаћања трећих страна. Одабиром процесора за плаћање отвориће се директна веза до те странице, са регистрационом страницом под марком Ецвид.

Које је боље?

Иако Схопифи има предност са сопственим процесором плаћања, више волим бешавне интеграције које Ецвид има са трећим провајдерима.

4б. Напуштено руковање са колицима

Ако сте икада користили систем е-трговине и купњу оставили недовршену – вероватно ћете добити е-поруке са подсетницима од њих. То је напуштено руковање колицима и нешто што ћете пожелети за своју продавницу.

Овај једноставан начин да покушате да повратите евентуално изгубљену продају непроцењив је за трговце путем е-трговине и може вам помоћи да промените свој основни резултат. И планови Схопифи и Ецвид које гледамо укључују део напуштених функција за опоравак колица као део договора.

Оба добављача нуде сличну функционалност, тако да можете да подесите подсетнике (за себе), прилагодите и шаљете е-пошту ручно или подешавате аутоматску е-пошту на основу предложака.

Које је боље?

Они су отприлике исти и пружају потребну функцију. Међутим, Схопифи омогућује опоравак напуштених кошарица доступним за све планове, док планови нижи од Бусинесс он Ецвид не добијају ово.

И Схопифи и Ецвид вам омогућавају лако слање напуштених порука е-поште за опоравак колица, али Схопифи сигурно има мало предности, једноставно зато што нуди значајку по нижој цени – као што је то случај са ПОС-ом, ова значајка је укључена у све Схопифи планове, чак и $ Лите ‘Лите’ план. Корисници Ецвид морају бити на плану од 35 УСД или више како би их искористили.

5. Корисничка подршка

И Схопифи и Ецвид нуде свеобухватну корисничку подршку путем е-поште или у ливе цхат-у. Ецвид ти то дозвољава ступите у контакт путем телефонског позива али начин на који су то спровели је компликован и по мом мишљењу, једноставно не вреди гњаваже.

Које је боље?

Уједначена је опклада на оба.

Закључак: Ко победи у Схопифи вс Ецвид-у?

Као што видите, многе карактеристике којих се ова два хвали имају заправо су врло сличне природе. На крају, све се своди на индивидуалне преференције о томе како желите да нуде функционалност, а не да ли је укључена или не.

Лично, више волим корисничко искуство Ецвид-а, али Схопифи такође има веома атрактивна подручја, посебно у њиховом ПОС интеграционом систему. За данашње тржиште овај мост који омогућава трговцима да рукују и са дигиталним и са физичким може бити непроцењив.

Бесплатна суђења

 • Схопифи – Кликните овде да бисте испробали Схопифи бесплатно током 14 дана (без кредитне картице)
 • Ецвид – Кликните овде да бисте испробали Ецвид
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map