БигЦоммерце вс Схопифи: Упоређивање цена и карактеристика

Свака еЦоммерце платформа креирана је за разлику од сљедеће. На нивоу вашег искуства и удобности на мрежи, можда ће вам требати опција која може да модификује кодирање или она која је спремна за лансирање директно из кутије. Схопифи и БигЦоммерце спадају у прва два избора за платформу за развој е-трговине.


Преко милион продавница користи Схопифи за креирање сајта; док БигЦоммерце држи четврто место у категорији Топ 1 милион локација у Хостед Солутион према статистика из БуилтВитх.

Ако сте неко ко има мало предузеће, Схопифи можда изгледа привлачније, али ако имате и дугорочне планове за раст, БигЦоммерце би могао бити кориснији – па, погледајмо обе платформе и упоредимо њихове карактеристике и предности.

Брзи скок

Упоредите Схопифи и БигЦоммерце у:

 • Сторе дизајне шаблона
 • Градитељ интернет продавнице
 • Подршка муштеријама
 • Таленат базен
 • Избор апликације
 • Популарност
 • Цене

Како раде БигЦоммерце и Схопифи?

Схопифи и БигЦоммерце су платформе еЦоммерце које вам омогућавају продају производа (физичких или дигиталних) на мрежи. Оба произвођача веб продавница раде у веб претраживачу, што значи да на рачунару или веб хостингу не постоји софтвер за куповину, можете да одржавате своју продавницу било где у свету под условом да имате интернетску везу.

БигЦоммерце и уредник продавнице Схопифи

Централни концепт који стоји иза оба градитеља је да свако може да их користи за стварање интернетске продавнице без потребе да било шта шифрујете или дизајнирате – изаберете предложак из одабраног избора, пребаците производе које желите да продате, поправите свој процес и јесте, у теорији, добро је ићи.

Схопифи уредник трговинеСхопифи едитор продавача – Одељак тема са леве стране је место на коме можете прилагодити поставке за своју тему. За сваке различите странице имате различит тематски одјељак у којем можете мијењати садржај и изглед.
Уређивач продавница БигЦоммерце-аУређивач продавница БигЦоммерце – Са леве стране је главна навигациона трака за подешавања теме. Већину дизајна продавнице можете довршити употребом самог овог одељка за подешавање.

Корисно је ипак рећи да иако не морате запошљавати Услуге развоја е-трговине када развијате БигЦоммерце или Схопифи продавницу, добра идеја о дизајну, заједно са појединачним сликама које су професионално снимљене, су ипак кључне занемаривање платформе коју на крају изаберете.

И БигЦоммерце и Схопифи су СааС (софтвер као услуга) алати. То подразумева да постоје стални трошкови за њихово коришћење, који могу бити годишњи или месечни.

БигЦоммерце вс Схопифи: Коју еЦоммерце платформу треба да одаберете?

Сада да упоредимо Схопифи и БигЦоммерце – која је боља платформа гледајући и упоређујући њихов дизајн продавница, алате за е-трговину, корисничку подршку, професионално тржиште, апликације и цене.

1. Која платформа има боље шаблоне за складиштење?

Будући да људи брзо оцењују, кључно је имати атрактивно излагање јер пружа кредибилитет вашој интернетској трговини.

Схопифи теме продавнице

У овом случају, Схопифи има теме које су могуће неке од привлачнијих тема трговине на тржишту. Професионални су, елегантни, модерни и свежи. Један од главних разлога који тако изгледају на ставкама Схопифи-а је чињеница да они ослобађају аутономне дизајнере да развију дизајн.

Схопифи тема - без границаСхопифи тема – без граница
Схопифи тема - Дебут ДефаултСхопифи тема – Дебут Дефаулт

Дакле, док Схопифи креира платформу или алат, они професионалним дизајнерима пуштају да раде своје планове. То такође значи да, иако неке теме добијате бесплатно, многе су премиум које можете купити од 100 до 180 долара.

Погледајте више предложака Интернет продавнице компаније Схопифи

Теме за куповину у БигЦоммерце-у

С друге стране, БигЦоммерце се у последње време доста побољшала јер се више фокусирају на развој професионалних и атрактивних излога за своје купце. Раније је лош квалитет њихових дизајна био недостатак, али почињу сустизавати теме Схопифи. БигЦоммерце такође вам нуди бесплатне и премиум теме које се крећу у распону од 145 до 235 долара.

Бигцоммерце тема - Цорнерстоне БолдБигцоммерце тема – Цорнерстоне Болд
БигЦоммерце тема - Фортуне ХигхлигхтБигЦоммерце тема – Фортуне Хигхлигхт

И Схопифи и БигЦоммерце нуде вам бесплатне теме и плаћене теме које одговарају мобилним уређајима. Схопифи вам нуди 10 бесплатних издања и 62 премиум награде, док БигЦоммерце нуди 10 бесплатних тема и 127 премиум тема.

Погледајте више предложака Интернет продавнице компаније БигЦоммерце

Пресуда: Схопифи побјеђује

Иако БигЦоммерце има више тема у односу на Схопифи, дизајн теме чини Схопифи резом изнад. Схопифи теме су врло прилагодљиве. Помоћу јединственог скупа опција, можете прилагодити своју тему са скупом параметара.

2. Која платформа нуди бољег градитеља продавница?

Схопифи градитељ продавнице

Схопифи вам даје све основне алате за стварање радне интернет продавнице. Међутим, напредне алате као што су рецензије производа, листа жеља, предлози производа итд. Требаће бити додате у вашу трговину кроз Апп Сторе. Неки алати су бесплатни, а неки се плаћају, а ови се алати плаћају јер их спољни програмери стварају.

Схопифи позива програмере да консолидују своје алате у платформи како би и њихови клијенти могли да користе ове алате, а да не раде било који од кода. Дакле, додатни новац који плаћате углавном иде тим вањским програмерима. Нису сви ови алати потребни, али ако желите да узгајате вашу продавницу, можда ће вам требати.

Схопифи буилдер сторе – Ово је место на коме управљате и пратите своју интернет продавницу. Из горње пробне продавнице, можете видети, Схопифи долази са списком функција помоћу којих можете брзо покренути своју интернетску трговину.

Градјац продавнице БигЦоммерце

Могућа БигЦоммерце је једна од најисцрпнијих колекције алата међу свим водећим произвођачима веб локација за продавницу е-трговине. Нуде вам ван алата који су већ унети у њихов месечни план.

Ако вам је потребно више алата, БигЦоммерце Апп Сторе је место где можете пронаћи оне напредне алате које су направили спољни програмери – попут Схопифи. Ово је корисно јер не знате који додатни алати вам могу требати након што се ваше предузеће покрене.

Градјац продавнице БигЦоммерцеГрадитељ продавнице БигЦоммерце – Можете приступити већини функција БигЦоммерцеа иако сте на пробном плану. Кликните на сваки одељак да бисте отишли ​​корак даље у подешавањима.

Пресуда: Тие

Заиста зависи од тога како желите да вам посао расте. Оба градитеља сајтова имају алате који су корисни у различитим фазама пословања, тако да је пресуда овде мало збркана.

3. Ко има бољу корисничку подршку?

И БигЦоммерце и Схопифи вам нуде 24/7 корисничку подршку путем различитих канала – ливе цхат, телефон и е-пошта. У основи, ако имате питања или проблема, чак и у поноћ, увек можете да добијете помоћ техничке подршке обе платформе.

Постоји и форум заједнице на Схопифи и БигЦоммерце на коме можете постављати питања и решења за друге кориснике. Можете чак да употребите ову методу да бисте контактирали њихове тимове за подршку. Пошто је ово јавни канал, време преноса од стране чланова подршке је обично брже.

схопифи центар за помоћСхопифи центар за помоћ (посета)
БигЦоммерце центар за помоћ (посета)

Примарна предност форума је да можете сагледати шта раде други купци (власници фирми попут вас), проблеме или питања која имају, као и нека корисна решења која могу имати. Можете чак и покупити корисне савете ако проводите довољно времена на таквим форумима.

Пресуда: Тие

Иако је кравата, овде се више нагињем Схопифију због заједнице коју је стицао током година. За почетнике је Схопифи можда боље место за почетак јер нуде свеобухватну документацију о самопомоћи у поређењу с БигЦоммерцеом. Успела сам да пронађем решења за своје проблеме тако што сам посетила њихов онлајн центар за помоћ.

4. Ко има већи базен талената?

Схопифи има тржиште стручњака које ћете унајмити (факултативно). Ови професионалци могу вам помоћи у подизању ваше трговине на други ниво, истовремено вам пружајући слободу да обратите пажњу на друге карактеристике вашег пословања. Ови професионалци укључују програмере, дизајнере, трговце, продавнице и фотографе. Схопифи чак пописује њихове стручњаке географски да бисте лако унајмили помоћ.

Иако још увек можете да пронађете стручњаке који ће вам помоћи да направите своју продавницу на БигЦоммерце-у, стручњаци су мањи у поређењу са Схопифи-ом. Тако да је и мало теже наћи правог стручњака за БигЦоммерце, посебно ако желите некога ко живи у вашој близини.

Схопифи има већи број професионалаца и екосистем изгледа напредније.

Са овог становишта, Схопифијев екосистем подршке изгледа напредније, али помоћ при запошљавању није тренутна брига када још увек започињете. Помоћ при запошљавању само је нешто што треба узети у обзир када ствари постану превише за вас.

Пресуда: Схопифи побјеђује

Победник иде у Схопифи. Једноставно је пронаћи стручњаке за Схопифи у било којој земљи него БигЦоммерце.

5. Која платформа има више апликација које можете додати?

Како се ваше пословање шири, највјероватније уграђене функције не могу удовољити вашим потребама. За раст пословања вам је потребно више алата. Постоје напредни алати и за Схопифи и за Бигцоммерце апликацију за проширивање функционалности ваше продавнице.

Схопифи Аппс

Схопифи апликација за отпремуКупите апликације за отпрему и испуњавање

Схопифи вам тренутно пружа више од 1500 апликација у њиховој продавници. Ове апликације могу вам помоћи у маркетингу и продаји, интеграцији друштвених медија, аутоматизовати или одржавати менаџерске задатке који се односе на извештавање, књиговодство, корисничку подршку, отпрему, испуњавање, залихе итд..

БигЦоммерце Аппс Маркет

Апликације за велику трговинуТржиште апликација БигЦоммерце

Што се тиче БигЦоммерце-а, у поређењу са Схопифи 1500 постоји само 250 апликација. Међутим, то не значи да је БигЦоммерце секундарна у односу на Схопифи, јер БигЦоммерце већ додаје много алата у свој основни план (као што су цитати за доставу у стварном времену, професионални алати за извештавање, оцена производа и рецензије итд.). Али то имплицира да је екосистем програмера у Схопифију опсежнији од БигЦоммерцеа.

Као што је речено за горњи сегмент, имати више апликација је корисно када размишљате дугорочно.

Пресуда: Схопифи побјеђује

Пресуда је очигледно поново Схопифи. Ја бирам Схопифи не само због броја апликација, већ и због великог екосистема програмера који је изградио. Знате да увек постоје програмери тамо да направе следећу функцију која вам је потребна.

6. Која је платформа популарнија?

Сада Схопифи има више од 2,4 милиона корисника, укључујући историјске податке, и обрадила је трансакције вредне више 41 милијарда долара. Они нуде више од 70 привлачних тема из трговина, имају 1500 апликација и велику заједницу. Само на овим статистикама можете видети да је Схопифи популарнија.

Ако проверите Гоогле Трендове за градитеље продавница е-трговине, Схопифи људи траже на многим претраживачима у поређењу са БигЦоммерцеом.

Према статистици, БигЦоммерце забележио је више од 159.000 купаца са историјским подацима и обрађују трансакције 17 милијарди долара. Они нуде 130 тема и 250 апликација и имају мању заједницу стручњака.

Имајте на уму да су ове статистике у основи изузетно високих нивоа и то не значи да је Схопифи кориснији од БигЦоммерцеа.

Пресуда: Схопифи побјеђује

Иако се може чинити неправедна пресуда, посебно када је БигЦоммерце имао каснији старт од Схопифи-а, ипак одабирем потоњу јер кад је ријеч о доношењу одлука, обично бирамо популарније опције, у праву?

7. БигЦоммерце вс Схопифи: Цене

Норма у технолошкој индустрији је да добијате више ресурса сваки пут када надоградите на виши план. Ова пракса се односи и на БигЦоммерце и Схопифи. Са вишим планом, добит ћете побољшане функције и нижу накнаду.

Окарактеризирајте планове на први поглед

 • Басиц Схопифи – 29 УСД месечно
 • Схопифи – 79 УСД месечно
 • Адванце Схопифи – $ 299 месечно
 • Схопифи Лите – 9 УСД месечно (продајте на друштвеним мрежама или на веб локацији)
Схопифи Планови / цене
Басиц Схопифи
Схопифи
Адванцед Схопифи
Месечна цена$ 29 / месец$ 79 / месец$ 299 / месец
Рачуни особља2515
ПроизводиНеограниченоНеограниченоНеограничено
Накнаде за кредитне картице2,9% + 0,30 УСД2,6% + 0,30 УСД2,4% + 0,30 УСД
Накнаде за трансакције / гатеваи треће стране2%1%0,5%
Куповина плаћања0%0%0%
Вишеструки канали продаједадада
Поклон картицедада
Напуштено опорављање колицададада
Бесплатан ССЛ сертификатдадада
Схопифи ПОС апликацијададада
Анализа преваредадада
Стручни извештајидада
24/7 подршкададада

Посетите Схопифи

БигЦоммерце планира на први поглед

 • Стандардно – 29,95 УСД / месечно
 • Плус – $ 79,95 / месечно
 • Про – $ 249,95 / месечно
БигЦоммерце планови / цене
Стандардно
Плус
Про
Месечна цена$ 29,95 / месечно$ 79,95 / месечно$ 249,95 / месечно
Рачуни особљаНеограниченоНеограниченоНеограничено
ПроизводиНеограниченоНеограниченоНеограничено
Праг продаје годишњеДо $ 50кДо $ 150кДо $ 400к
Накнаде за кредитне картице2,9% + 0,30 УСД2,5% + 0,30 УСД2,2% + 0,30 УСД
Без накнаде за трансакције0%0%0%
Вишеструки канали продаједадада
Гоогле куповинададада
Поклон картицедадада
Напуштени чувар колицадада
Бесплатни ХТТП и наменски ССЛдадада
Групе купаца и сегментацијададада
Професионални алати за извештавањедадада
24/7 подршкададада

Посетите БигЦоммерце

Једна ствар коју ваља напоменути, БигЦоммерце вас не наплаћује за било које трансакције у свим плановима. Што значи да нећете морати да плаћате накнаду или провизију БигЦоммерце-у када ваш клијент плаћа преко ПаиПал-а. С друге стране, ако желите 0% трансакцијску накнаду у Схопифи-у, морате да користите Схопифи плаћање.

Пресуда: Схопифи побјеђује

Иако су оба имала цијене, које се могу прилагодити буџетима, овдје више волим Схопифи. У односу на вредност за новац, добијате више од Схопифи-а за исту уплаћену суму.

БигЦоммерце вс Схопифи: Што је тачно за вас?

Схопифи вам пружа атрактивније теме које су спремне за мобилне уређаје. Такође имају велику продавницу апликација коју можете да користите за побољшање функционалности ваше продавнице и имају више стручњака у заједници него било где друго. Корисници који су платили Схопифију су 15 пута више него код БигЦоммерцеа, што говори да су популарнији. Такође је очигледно да Схопифи више програмера апликација, стваралаца тема и професионалаца који ће вам помоћи, ако одаберете Схопифи.

Алати компаније БигЦоммерце мало су исцрпнији од Схопифија. Иако БигЦоммерце има одличну колекцију тема, Схопифијев дизајн је бољи. Такође, нису све теме из БигЦоммерцеа спремне за мобилне уређаје. Постоји 250 апликација које можете изабрати из продавнице апликација БигЦоммерце и има ограничен скуп стручњака. Иако имају мање корисника, кључно је приметити да је Схопифи почео раније (2004.) него БигЦоммерце (2009). Све у свему, схватамо да Схопифи проширује своју корисничку базу брже од БигЦоммерцеа.

Сазнајте више

 • Кликните овде да истражите БигЦоммерце на мрежи
 • Кликните овде да истражите Схопифи на мрежи

Закључак

Да све буде заједно, обе платформе су популарни добављачи решења за е-трговину. Обоје су компетентни и имају широку палету алата који ће вам помоћи да проширите посао. Иако Схопифи изгледа привлачније од БигЦоммерце-а, а нема дефинитивног одговора, предлажемо вам да их испробате..

Како почети са Схопифи?

У реду је мисао без ризика. Нико није спреман да уложи у нешто пре него што проба. Зато Схопифи нуди суђење од 14 дана. Потпуно је бесплатна за употребу и не морате чак ни да испуњавате своје податке о кредитној картици.

Кликните овде да бисте се регистровали за бесплатан налог на Схопифи.

Схопифи страницу за пријавуКорак бр. 1 – Унесите адресу е-поште и име трговине да бисте започели своју бесплатну пробу за Схопифи.
Схопифи Сигн УпКорак бр. 2 – Унесите личне податке и податке о продавници.

Како започети са БигЦоммерцеом?

БигЦоммерце нуди 15-дневно пробно раздобље без ризика да бисте и сами искусили платформу. Нису потребни детаљи о кредитној картици. Дакле, можете бити веома сигурни да вам то неће наплатити ако одлучите да не наставите након 15 дана.

Кликните овде да бисте се регистровали за бесплатан рачун на БигЦоммерце-у.

бигцоммерце-сигнупКорак бр. 1 – Унесите адресу е-поште да бисте започели пробу за БигЦоммерце.
бигцоммерце-стореКорак # 2 – Унесите назив продавнице (ово можете касније да промените) и остале акредитиве за пријаву.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map