Perkhidmatan Pemasaran E-mel Terbaik untuk Perniagaan pada tahun 2020

Sebilangan besar daripada kita menggunakan e-mel tetapi dalam fikiran kita, ia diturunkan ke belakang sebagai sesuatu yang hanya dianggap biasa yang ada untuk kita gunakan. Namun seperti yang akan diketahui oleh setiap pemasar digital, pemasaran e-mel adalah asas dari apa yang mereka lakukan.


Namun, itu tidak hanya berlaku untuk pemasar e-mel tetapi hampir semua peranan pekerjaan yang mengintegrasikan fungsi pemasaran digital. Itu meluaskan ruang lingkup untuk merangkumi lebih banyak orang seperti pemilik laman web atau blog, kakitangan penjualan dan banyak lagi.

Jadual kandungan

Panduan Pemasaran E-mel

 • Adakah anda memerlukan pemasaran e-mel?
 • Platform pemasaran e-mel terbaik yang saya cadangkan
 • Ciri-ciri ideal yang harus dimiliki oleh sistem pemasaran e-mel
 • Pemikiran terakhir: Siapa yang harus pergi?

Penyedia Perkhidmatan Disemak

 • Hubungan Tetap
 • DapatkanResponse
 • MailChimp
 • Aweber
 • SendinBlue
 • SendPulse

Pendedahan: BuildThis.io menerima bayaran rujukan dari beberapa syarikat yang kami sebutkan di laman web ini. Ketahui mengenai bagaimana kami membiayai operasi laman web kami dan pendedahan pendapatan penuh di sini.

Sekiranya sekarang anda masih tidak pasti bagaimana elemen ini sesuai dengan anda, maka kami akan mempermudah sesuatu dengan satu soalan …

Adakah Anda Memerlukan Pemasaran E-mel?

Sekiranya anda memerlukan petunjuk penjualan, lalu lintas laman web atau melakukan perkara lain yang memerlukan anda menghubungi seberapa banyak orang yang anda dapat dengan cepat, maka anda perlu melakukan pemasaran e-mel.

Sama ada anda tidak mempunyai akses langsung ke orang atau tidak bersentuhan langsung dengan mereka pada masa itu atau jika anda tidak dapat menghubunginya secara langsung pada bila-bila masa, pemasaran e-mel adalah yang membantu anda berhubung dengan mereka.

Dengan pembuatan satu surat yang mengubah beberapa tetapan dan satu klik, anda dapat menghubungi dan menyentuh seseorang tanpa mengira waktu, ruang lingkup maklumat atau ketersediaan.

Mari kita lihat beberapa faedah yang lebih terperinci dari Pemasaran E-mel.

Apa yang Boleh Dilakukan Pemasaran E-mel untuk Anda?

Pemasaran e-mel mempunyai anggaran pulangan pelaburan (ROI) sebanyak 3,800% yang bermaksud bahawa secara purata, setiap dolar yang dilaburkan dalam jaring pemasaran e-mel mendapat pulangan $ 38. Selain dari sudut kewangan sahaja, terdapat banyak aspek lain yang bermanfaat dalam pemasaran e-mel seperti;

Jangkauan yang Dipanjangkan

Pelawat laman web datang dan pergi, tetapi setelah mereka pergi, banyak yang tidak pernah kembali. Dengan mengumpulkan maklumat e-mel dari pelawat anda, anda akan dapat menghubungi mereka lagi pada masa akan datang. Dengan senarai e-mel, anda akan menghantar keseluruhan senarai kandungan berharga yang mungkin tidak dijawab. Anda juga mungkin mendapat lalu lintas tambahan apabila ada yang memilih untuk mengikuti pautan kembali ke laman web anda berdasarkan maklumat yang dihantar kepada mereka.

Kenaikan Jualan

Penukaran e-mel diperhatikan untuk mengatasi trafik carian sosial dan organik. Sebenarnya, statistik menunjukkan bahawa media sosial mempunyai kadar penglibatan keseluruhan hanya 0.58% berbanding kadar klik-tayang (CTR) 3.71% untuk e-mel. Jualan akan meningkat sama ada dalam talian atau di kedai hasil daripada apa yang pengguna baca dalam e-mel, misalnya, mendapat tawaran istimewa atau harga eksklusif.

Perbaiki Operasi Anda

Oleh kerana pemasaran e-mel berdasarkan statistik, adalah mungkin untuk mengumpulkan data ini dan menganalisisnya. Maklumat itu kemudian dapat digunakan untuk meningkatkan lagi kempen e-mel anda untuk meningkatkan keberkesanan. Sebagai contoh, pelajari tentang suka, tidak suka dan minat pangkalan pengguna anda dan hantarkan bahan yang berkaitan.

Platform Pemasaran E-mel Terbaik yang Saya Cadangkan

Terdapat banyak sistem pemasaran e-mel yang tersedia hari ini dan anda akan sukar untuk tidak memukulnya dengan batu (jika dilemparkan). Sama seperti platform hosting perniagaan – memilih platform pemasaran e-mel yang tepat boleh menjadi tugas, jadi saya telah menguji dan memilih enam perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik.

Sebilangan besar sistem pemasaran E-mel akan mempunyai ciri yang serupa, tetapi hampir semuanya mempunyai percubaan percuma. Saya sangat mengesyorkan mendaftar dan mengujinya sebelum anda membeli untuk melihat apakah sistem ini sesuai untuk anda.

1. Sentuhan Sentiasa

Perisian pemasaran e-mel ConstantContact - klik di sini untuk mencuba secara percuma

Laman web: https://www.constantcontact.com

Constant Contact adalah salah satu nama yang paling dikenali dalam perniagaan sistem pemasaran e-mel. Di pasaran selama lebih dari satu dekad ia telah berkembang dari masa ke masa dan hari ini melayani lebih daripada 650,000 pelanggan. Berdasarkan kecekapan utama mereka dalam pemasaran e-mel, mereka berjaya dengan baik di bahagian fitur.

Selain mempunyai sistem yang efektif dan mudah digunakan, mereka telah menambahkan banyak ciri yang tidak ternilai seperti pengurusan acara, kemampuan kempen sosial dan bahkan alat tinjauan pengguna. Untuk penyelesaian teratas semua-dalam-satu, ini adalah pilihan utama.

Sokongan juga komprehensif dalam bentuk sembang langsung, e-mel dan forum dengan komuniti yang cukup besar. Yang terbaik, anda boleh mendaftar dengan mereka untuk percubaan percuma selama satu bulan untuk menguji perkhidmatan mereka. Selepas tempoh percubaan, harga berbeza bergantung pada jumlah kenalan e-mel yang anda miliki.

Juga – baca Ulasan Timothy Constant Contact yang mendalam di WHSR.

Harga Permulaan: Percubaan Percuma kemudian Bermula dari $ 20 / bln

Terbaik Untuk: Perniagaan kecil dan besar dan syarikat dengan keperluan khusus seperti pengurusan acara

2. GetResponse

Perisian pemasaran e-mel GetResponse - klik di sini untuk mencuba secara percuma

Laman web: https://www.getresponse.com

GetResponse memeriksa semua kotak yang betul untuk sistem pemasaran e-mel. Anda boleh memuat naik senarai mel ke pelayan mereka kemudian membuat surat pemasaran anda untuk dihantar ke senarai. Bahkan automasi dijaga dan ada rangkaian analisis yang komprehensif untuk keperluan pengumpulan data anda.

Mereka kini mempunyai sekitar 350,000 pelanggan di 183 negara di seluruh dunia dan menjual dirinya sebagai salah satu yang paling mudah digunakan di pasaran. Ketersediaan sangat tinggi, berkat penyetempatan ke dalam 27 bahasa sehingga hampir semua orang dari mana-mana sahaja dapat menggunakannya. Sekiranya anda menghadapi masalah, sokongan tersedia melalui sembang langsung, telefon dan e-mel (tentu saja!).

Rancangan mereka dipisahkan berdasarkan jumlah e-mel dalam pangkalan data anda tetapi semua faedah utama sistem GetResponse tersedia untuk semua rancangan. Ini termasuk templat percuma, e-mel responsif (jadi melihat di telefon bimbit juga akan dijaga!) Dan segmentasi e-mel untuk pemasaran yang lebih berkesan.

Harga Permulaan: Percubaan 30 hari percuma diikuti dengan $ 15 / bln untuk 1,000 pelanggan

Terbaik Untuk: Perniagaan kecil dan besar

3. MailChimp

Perisian pemasaran e-mel Mailchimp - klik di sini untuk mencuba secara percuma

Laman web: https://mailchimp.com/

Saya ingat MailChimp sangat baik kerana ia adalah antara alat pemasaran e-mel pertama yang pernah saya gunakan. Sangat mudah digunakan dan sudah ada sejak pergantian abad ini (ya, sudah lama!). Hari ini ia telah jatuh sedikit dari kebanyakan pemasar e-mel tegar tetapi tetap sangat popular di kalangan pemilik laman web dan perniagaan kecil.

Salah satu sebab utama untuk ini adalah bahawa MailChimp mempunyai rancangan percuma, seperti model yang beberapa pembangun laman web ikut. Ini sahaja menjadikannya sangat menarik bagi perniagaan dengan anggaran rendah yang masih berusaha memanfaatkan kekuatan pemasaran e-mel.

Walaupun ada rancangan percuma, MailChimp tidak kekurangan pada fitur dan mempunyai kemampuan pelaporan yang luas bersama dengan editor templat visual yang kuat untuk e-mel anda. Terdapat juga banyak kemungkinan integrasi untuk MailChimp dan ia menawarkan penyelesaian all-in-one yang baik.

Harga Permulaan: PERCUMA

Terbaik Untuk: Blog, Usahawan dan Perniagaan Kecil

4. AWeber

Perisian pemasaran e-mel Aweber - klik di sini untuk mencuba secara percuma

Laman web: https://www.aweber.com

Ditubuhkan oleh Tom Kulzer pada tahun 1998, AWeber boleh dianggap sebagai perintis industri dan hari ini melayani sekitar 100,000 pelanggan. Ia berfungsi dengan baik dalam fungsi utamanya sebagai sistem pemasaran e-mel dan menawarkan integrasi yang baik dengan sejumlah perisian lain.

Ia masih merupakan jalan penyelesaian yang baik, terutamanya jika anda mempunyai keperluan asas dan tidak mahu dibanjiri oleh kekacauan daripada yang ditawarkan oleh sistem ‘kami mempunyai segalanya!’ Anda boleh mengimport pelbagai format fail ke dalam pangkalan data mereka dan memantau kempen pemasaran anda kerana ia sedang berjalan, yang sangat berguna.

Satu titik kuat mengenai AWeber adalah pemilihan templat e-melnya yang luas, yang sangat bagus jika anda baru menggunakan permainan ini. Ia juga mempunyai kemampuan sokongan pelanggan yang sangat komprehensif yang telah menjadi pemenang anugerah selama tiga tahun terakhir dalam Anugerah Stevie Persatuan Pelanggan Nasional AS.

Harga Permulaan: Percubaan percuma 30 hari kemudian $ 19 / bln

Terbaik Untuk: Blog, Perniagaan Kecil dan Usahawan

5. Sendinblue

Perisian pemasaran e-mel SendinBlue - klik di sini untuk mencuba secara percuma

Laman web: https://www.sendinblue.com

Semasa mula-mula mencuba mengakses SendinBlue, saya sedikit hairan bahawa saya harus mengatasi reCaptcha hanya untuk mengakses laman web ini. Satu-satunya sebab yang dapat saya fikirkan adalah kerana saya menggunakan monitor ultrawide, yang mungkin diberi bendera untuk ukuran paparan bukan tradisional.

Seperti MailChimp, SendinBlue juga menawarkan pakej langganan percuma tetapi agak terhad dalam apa yang anda boleh kirim. Tawaran percuma hanya untuk 300 e-mel sehari, yang bagi saya lebih seperti percubaan lanjutan daripada perkhidmatan percuma yang sebenar. Sebaik sahaja anda melepasi rancangan langganan mereka, jumlah kiriman meningkat jauh (seperti harganya).

Ia memeriksa sebahagian besar pilihan sistem pemasaran e-mel tradisional tetapi juga mempunyai ciri pesanan transaksional. Ini memberi anda keupayaan tambahan seperti menghantar pengesahan pesanan, penerimaan dan e-mel lain yang serupa dengan penjenamaan anda. Ini adalah sesuatu yang perlu diperhatikan kerana tidak semua sistem pemasaran e-mel menyokongnya.

Harga Permulaan: PERCUMA

Terbaik Untuk: Blog, Usahawan, Perniagaan Kecil

6. SendPulse

Perisian pemasaran e-mel SendPulse - klik di sini untuk mencuba secara percuma

Laman web: https://sendpulse.com/

Syarikat ini dilancarkan sebagai permulaan yang bertujuan untuk menyampaikan letupan e-mel pukal dan segera mendapat populariti yang pantas di kalangan pemasar. Pada masa ini, syarikat telah berubah menjadi platform automasi pemasaran yang banyak ditawarkan dari segi promosi dalam talian.

Pengguna boleh sekarang menghantar e-mel pukal, SMS, Pemberitahuan Tolak Web.

Pasukan SendPulse bekerja keras untuk terus mengikuti tren pemasaran digital dan telah mengeluarkan chatbot messenger Facebook. Chatbot boleh dirancang untuk berfungsi sebagai barisan pertama sokongan pelanggan serta meminta maklumat hubungan untuk memupuk petunjuk selanjutnya.

Mengenai perkhidmatan pemasaran e-mel, di antara banyak ciri lain, SendPulse menawarkan penyunting templat e-mel, borang langganan khusus, e-mel transaksi dan data statistik pada kempen pemasaran e-mel anda.

Harga Permulaan: PERCUMA

Terbaik Untuk: Blog, Perniagaan Kecil, Pemasar

Pergi ke SendPulse

Ciri-ciri Ideal Sistem Pemasaran E-mel Terbaik

1. Keupayaan Reka Bentuk

Kerana e-mel pemasaran bertujuan untuk menarik perhatian penerima, aspek visual agak penting. Ini bermaksud bahawa salinan menarik yang ringkas dan berguna semestinya menarik bagi mereka.

Cari perkhidmatan pemasaran e-mel yang membolehkan anda mempunyai kawalan yang baik terhadap aspek visual kempen pemasaran e-mel anda. Ini termasuk penyebaran templat yang baik, rangkaian komponen yang kuat dan pemalam yang kuat untuk fungsi yang lebih panjang.

Templat e-mel yang telah dibina sebelumnya di perpustakaan MailChimpContoh – MailChimp: Templat e-mel yang dirancang sebelumnya untuk memenuhi pelbagai keperluan.

2. Integrasi CRM

Penjualan dan pemasaran bersifat simbiotik sehingga platform CRM anda harus berfungsi dengan baik dengan sistem pemasaran e-mel mana yang anda pilih. Ini akan menjimatkan banyak keringat dan air mata dari kedua-dua pasukan dan membantu mewujudkan potensi analisis yang lebih baik.

Contohnya, disatukan dengan baik, data pemasaran e-mel anda dapat menolong memacu kempen penjualan automatik dan sebaliknya. Lebih baik lagi, kerana ia disepadukan dan dikomputerkan, fungsi ini dapat diproses dalam masa nyata yang memberikan kelebihan pada kelancaran kepada perniagaan.

Integrasi dalam Hubungan TetapContoh – Hubungan Tetap: Bergaul dengan CRM, pembangun kedai dan media sosial yang popular untuk menarik maklumat pelanggan dan membuat segmen.

3. Analisis Data

Setelah menyebutkan kelebihan analisis di atas, adalah mustahak bahawa sistem pemasaran e-mel dilengkapi dengan alat analisis. Ini sangat berharga bagi pemasar mana pun kerana ini membantu anda memahami maklumat yang diterima berdasarkan kempen pemasaran anda.

E-mel yang tidak popular dapat mendorong calon pelanggan, jadi sangat penting agar anda menaruh perhatian pada nadi pelanggan anda. Cara untuk melakukannya adalah dengan menganalisis data dan mengoptimumkan kempen anda berdasarkan maklumat tersebut.

Data pemasaran anda dapat memberitahu anda;

 • Apa yang sedang atau tidak berfungsi
 • Apa kandungan yang anda hantar lebih menarik
 • Peranti apa yang cenderung digunakan oleh pelanggan anda
 • Demografi apa yang mempunyai minat

… dan banyak lagi.

Analisis & Pelaporan di Constant ContactContoh – Hubungan Tetap: Grafik visual dan jadual untuk menunjukkan kepada pengguna bagaimana prestasi kempen dibandingkan antara satu sama lain dan menggali lebih mendalam setiap laporan untuk kadar terbuka dan kadar klik.

4. Pematuhan

Terima kasih kepada peraturan seperti GDPR dan Akta Perlindungan Data, banyak pemasar e-mel akhirnya kandungan mereka ditandai sebagai spam. Ini jelas tidak produktif, jadi anda memerlukan sistem pemasaran e-mel yang dapat menganalisis kandungan anda. Ini untuk membantu mengesahkan bahawa ia mematuhi peraturan dan pautan anda (penting!) Juga baik.

GDPR di MailChimpContoh – MailChimp: Medan GDRP terbina dalam Form Builder untuk mengumpulkan persetujuan pengguna.

5. Automasi

Perniagaan cenderung berfungsi lebih awal dan sistem pemasaran e-mel yang mempunyai ciri automasi dapat sangat membantu. Sebagai contoh, katakan anda menjalankan perniagaan runcit dalam talian, tetapi kakitangan anda tidak bekerja semasa cuti.

Pra-rancangkan dan automatikkan kempen untuk memanfaatkan musim jualan tertinggi walaupun orang anda tidak berada di sekitar. Ciri automasi lain termasuk pelaporan, pengedaran kupon, respons e-mel dan seumpamanya.

6. Skalabiliti dan kos

Hari ini anda menghantar 1,000 e-mel tetapi bagaimana dengan perniagaan anda berkembang dan menghantar 50,000? Betapa besarnya sistem pemasaran e-mel yang anda lihat dan berapa banyak kos yang diperlukan untuk meningkatkannya?

Sebaiknya, pilih penyelesaian yang dapat disesuaikan dengan perniagaan anda semasa anda berkembang dan memanfaatkan bahawa keperluan anda mungkin berubah dari masa ke masa. Adakah sistem yang anda cari dapat memberikan kelonggaran untuk menangani perubahan seperti itu? Ia tidak perlu menawarkan keupayaan tambahan ini secara langsung, tetapi bolehkah ia berfungsi dengan baik dengan sistem pihak ketiga yang lain, mungkin?

7. Perkhidmatan Pelanggan

Sebagai pemilik perniagaan, anda tahu bahawa inti setiap perniagaan adalah perkhidmatan pelanggan anda. Semasa membeli perkhidmatan, itu juga berlaku. Ketahui tahap sokongan yang anda akan dapat dari syarikat yang menawarkan sistem pemasaran e-mel dan jika terdapat komuniti yang cukup besar untuk menyokongnya juga.

Pemikiran Akhir: Perkhidmatan Pemasaran E-mel Terbaik

Sekali lagi – hampir semua sistem pemasaran e-mel di pasaran mempunyai percubaan percuma. Saya sangat mengesyorkan mendaftar dan mengujinya sebelum anda membeli.

Namun, kerana ini adalah cadangan saya, saya akan mencadangkan bahawa jika anda adalah perniagaan yang besar maka adalah idea yang baik untuk melihat lebih dekat ke Constant Contact dan GetResponse. Sekiranya anda menjalankan blog, laman web kecil atau yang lain, jangan ragu untuk melihat mana-mana enam sistem pemasaran e-mel teratas yang saya cadangkan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map