Tutorial: Πώς να φτιάξετε τον πρώτο σας ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Wix (Οδηγός βήμα προς βήμα)

Το Wix είναι ένα αρκετά διαισθητικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Αλλά επειδή προσφέρει έναν τόνο επιλογών, θα μπορούσατε εύκολα να αισθανθείτε λίγο συγκλονισμένοι όταν χρησιμοποιείτε το Wix για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο για πρώτη φορά.


Εάν ψάχνετε ένα σεμινάριο για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο Wix, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας παρουσιάσουμε στον πίνακα ελέγχου Wix και θα σας δείξω πώς λειτουργεί. Θα δούμε επίσης τις διαφορετικές ρυθμίσεις και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να δημοσιεύσετε έναν νέο λαμπερό ιστότοπο Wix.

Ετοιμος? Ας ξεκινήσουμε.

Πίνακας Περιεχομένων

 • Βήμα 1: Εγγραφείτε για λογαριασμό Wix
 • Βήμα 2: Επιλέξτε Wix ADI ή Wix Editor
 • Βήμα # 3: Επιλέξτε ένα προ-ενσωματωμένο πρότυπο
 • Βήμα # 4: Προσθέστε στοιχεία και λειτουργίες ιστότοπου
 • Βήμα # 5: Δημοσίευση και ζωντανή μετάδοση 
 • Χρήση του Wix Site Manager
 • Συχνές ερωτήσεις

Εξερευνήστε το Wix

 • Ξεκινήστε με το Wix
 • Πρότυπα ιστότοπου Wix για επιχειρήσεις (δωρεάν)
 • Πρότυπα διαδικτυακών καταστημάτων Wix
 • Wix για online βιογραφικό
 • Wix για γάμο / φωτογραφία
 • Wix για συγγραφείς και συγγραφείς βιβλίων
 • Wix για κτηματομεσίτες

* Αυτοί είναι εξερχόμενοι σύνδεσμοι που οδηγούν στον ιστότοπο Wix.

5 βήματα για να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο Wix

Βήμα 1 – Εγγραφή για λογαριασμό Wix

Η Wix προσφέρει πέντε premium σχέδια. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Χαρακτηριστικά
πολύ σπουδαίο πρόσωπο
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Απεριόριστος
Συνδυασμός
Συνδέω-συωδεομαι
εύρος ζώνηςΑπεριόριστος10 GBΑπεριόριστος2 GB1 GB
Αποθήκευση20 GB20 GB10 GB3 GB500MB
Δωρεάν τομέαςΝαίΝαίΝαίΝαίΟχι
Διαφημίσεις WixΚαταργήθηκεΚαταργήθηκεΚαταργήθηκεΚαταργήθηκεΝαί
Προσαρμοσμένο FaviconΝαίΝαίΝαίΝαίΟχι
Εφαρμογή Form BuilderΝαίΝαίΝαίΟχιΟχι
Εφαρμογή ενίσχυσης ιστότοπουΝαίΝαίΝαίΟχιΟχι
Ηλεκτρονικό κατάστημαΝαι (Δείγμα)Ναι (Δείγμα)ΟχιΟχιΟχι
Καμπάνιες μέσω emailΝαι, 10 / μήναΟχιΟχιΟχιΟχι
Τιμή24,50 $ / μήνα16,50 $ / μήνα12,50 $ / μήνα8,50 $ / μήνα4,50 $ / μήνα

Για αρχάριους, θα συνιστούσα να ξεκινήσετε με το πρόγραμμα Wix Combo και στη συνέχεια να κάνετε αναβάθμιση καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει. Για επιχειρήσεις, ακολουθήστε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Τα Wix Premium Plans (Combo – VIP) συνιστώνται πάντοτε επειδή προσφέρουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σύνδεσης του δικού σας τομέα, αφαίρεσης της διαφήμισης Wix, καθώς και επιπλέον εύρος ζώνης και αποθηκευτικού χώρου.

Ακολουθούν ορισμένα δείγματα ιστότοπων που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το Wix.

Θεωρούμε το Wix ως έναν από τους καλύτερους δημιουργούς ιστότοπων, αλλά λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν πάντα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με κάθε εργαλείο. Για παράδειγμα, υπήρξαν αναφέρει τόσο της αγάπης για την ευκολία χρήσης όσο και είναι υπερβολικά περιορισμένη με κάποιους τρόπους.

Τι κάνει καλά το Wix:

Οι χρήστες που έδωσαν στο Wix μια θετική βαθμολογία ήταν ικανοποιημένοι με το πόσο διαισθητικό είναι το σύστημα Wix. Η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης είναι εύκολη στη χρήση και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν ιστότοπους χωρίς κωδικοποίηση γνώσεων.

Τι δεν κάνει καλά το Wix:

Οι αρνητικοί αναθεωρητές Wix παραπονιούνται για τους αργούς διακομιστές του. Οι ιστότοποι που δημιουργούνται με το Wix μερικές φορές φορτώνουν αργά και πιστεύεται ότι δεν είναι πολύ φιλικοί προς το SEO, πράγμα που σημαίνει ότι ιστότοποι που έχουν δημιουργηθεί με Wix ενδέχεται να μην εμφανίζονται ιδιαίτερα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Βήμα 2 – Δημιουργία με Wix ADI ή Wix Editor

Το Wix προσφέρει δύο μεθόδους για τη δημιουργία ενός ιστότοπου – το Wix ADI και το Wix Editor.

Το Wix ADI (ή το Wix Artificial Design Intelligence) είναι ένα μοναδικό εργαλείο που αξιοποιεί τη δύναμη του A.I. – το μόνο που χρειάζεστε είναι να παράσχετε μερικές βασικές πληροφορίες (όπως τον τύπο της επιχείρησής σας και το όνομα του ιστότοπου) και το σύστημα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσει αυτόματα έναν ιστότοπο. Το Wix Editor από την άλλη πλευρά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από την αρχή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο, παρουσιάζουμε πώς να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο επιχείρησης χρησιμοποιώντας και τις δύο επιλογές.

adi-ή-editorΔύο επιλογές για τη δημιουργία του ιστότοπού σας με το Wix: Wix ADI ή Wix Editor.

Επιλογή # 1: Δημιουργήστε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Wix ADI

Για να δημιουργήσετε με το Wix ADI, κάντε κλικ στο “Έναρξη με το Wix ADI”.

Στη συνέχεια, η Wix θα ζητήσει το είδος του ιστότοπου της επιχείρησης που θέλετε να δημιουργήσετε και προτείνει ορισμένες βασικές επιλογές. Εάν δεν είστε σίγουροι για το είδος του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, απλώς εισαγάγετε μερικές λέξεις-κλειδιά και το Wix ADI θα κάνει τη μαγεία.

wix-adi-βήμα-1Διάλεξα το “ψηφιακό μάρκετινγκ” για αυτό το σεμινάριο.

Όταν καθορίζετε τη φύση του ιστότοπου της επιχείρησής σας, το Wix ADI ζητάει το επιθυμητό σύνολο δυνατοτήτων στον ιστότοπό σας. Εδώ, πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε με τον ιστότοπό σας.

wix-adi-βήμα-2Για το παράδειγμά μας, θα επιλέξουμε όλες τις δυνατότητες που προτείνει το Wix εκτός από τις επιλογές “Λήψη κρατήσεων” & δυνατότητα ραντεβού.

Αφού μάθετε σχετικά με τις επιθυμητές δυνατότητες του ιστότοπού σας, το Wix ADI ζητά το όνομα του ιστότοπου.

Για χάρη αυτού του παραδείγματος, ονομάζω τον ιστότοπό μας «BuildThisDigitalMarketing».

Στη συνέχεια, το Wix ADI θα σας ζητήσει περισσότερες επιχειρηματικές πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση της επιχείρησης και άλλες λεπτομέρειες.

Δώστε στο Wix ADI όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, επειδή θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να συμπληρώσει τις σχετικές ενότητες στον ιστότοπό σας (όπως το υποσέλιδο και τη σελίδα επαφών του ιστότοπού σας.)

wix-adi-βήμα-3

Τέλος, αφού δώσετε όλες τις προτιμήσεις και τις πληροφορίες χαρακτηριστικών σας, το Wix ADI θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει τον ιστότοπό σας.

Κάντε κλικ στο «Έναρξη».Κάντε κλικ στο “Έναρξη”.

Στην επόμενη οθόνη, το Wix ADI ζητά την προτίμησή σας χρωμάτων.

Για παράδειγμα, επιλέγω το συνδυασμό χρωμάτων Για παράδειγμα, επιλέγω το συνδυασμό χρωμάτων “Spark”.

Με το προτιμώμενο συνδυασμό χρωμάτων, το Wix ADI είναι πλέον έτοιμο να εργαστεί στην αρχική σελίδα του ιστότοπου.

Σε περίπου ένα λεπτό περίπου, το Wix ADI θα πρέπει να είναι έτοιμο με τον ιστότοπό σας.

Παράδειγμα: Ιστότοπος που δημιούργησα χρησιμοποιώντας το Wix ADI

Για αναφορά σας, εδώ είναι η αρχική σελίδα που δημιούργησα χρησιμοποιώντας το Wix ADI:

ιστοσελίδα wix

Για να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν ακριβώς οπαδός του σχεδιασμού WIX ADI που δημιουργήθηκε για μένα.

Στην πραγματικότητα, δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ.

Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι τελικός. Μπορείτε να προσθέσετε νέες ενότητες σε αυτό. Ο χρωματικός συνδυασμός και τα στοιχεία μπορούν επίσης να αλλάξουν. Μπορεί ακόμη και να επανασχεδιαστεί από το μηδέν.

Τέλος πάντων, ας ξεχάσουμε τη σχεδίαση για ένα δευτερόλεπτο και να δούμε τι άλλο έχει κάνει το πρόγραμμα Wix ADI για αυτόν τον ιστότοπο. Για παράδειγμα, ας δούμε αν το Wix ADI επέλεξε τουλάχιστον τις σωστές σελίδες για προσθήκη στον ιστότοπό μας.

Για να το ελέγξετε, κάντε κλικ στην επιλογή «Σελίδα: Αρχική σελίδα» στον αριστερό πίνακα του ταμπλό.

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις διαφορετικές σελίδες που επέλεξε το Wix ADI για τον ιστότοπο της εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ:

wix-adi-βήμα-7Όπως μπορείτε να δείτε, το Wix ADI πρόσθεσε μια σειρά από σελίδες «Shop» στον ιστότοπό μας, παρόλο που χτίσαμε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο. Υποθέτω ότι αυτές οι σελίδες προστέθηκαν επειδή επιλέξαμε τη δυνατότητα “Πώληση στο διαδίκτυο”. Εκτός από τις σελίδες καταστημάτων, το Wix ADI πρόσθεσε επίσης μια σελίδα ιστολογίου, κάτι που είναι εντάξει.

Η κατώτατη γραμμή: Το Wix ADI σίγουρα δεν είναι έτοιμο για πρώτη φορά

Όπως μόλις είδατε, παρόλο που ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου με το Wix ADI ήταν βολικό, τα αποτελέσματα ήταν πολύ μακριά.

Ίσως αυτό ήταν απλώς ένα μοναδικό παράδειγμα όπου το Wix ADI δεν το πήρε σωστά. Παρ ‘όλα αυτά, έχετε τώρα μια ιδέα για το τι να περιμένετε από αυτήν την επιλογή.

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στη δεύτερη επιλογή δημιουργίας ενός ιστότοπου και είναι χρησιμοποιώντας το Wix Editor. Αυτή η επιλογή σάς παρέχει πλήρη έλεγχο στην εμφάνιση, την αίσθηση, την πλοήγηση, τις δυνατότητες και οτιδήποτε άλλο στον ιστότοπό σας.

Επιλογή # 2: Δημιουργήστε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Wix Editor

Για να δείτε πώς λειτουργεί ο Επεξεργαστής Wix, ας υποθέσουμε ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τον ίδιο ιστότοπο της εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ με ένα παράδειγμα.

Καθώς κάνετε κλικ σε αυτό, το Wix θα σας ζητήσει ξανά τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε.Λεζάντα: Για να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο, κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία νέου ιστότοπου” από το στοιχείο μενού “Ιστότοπος”.

Καθώς κάνετε κλικ σε αυτό, το Wix θα σας ζητήσει ξανά τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε.

Για αυτήν την καθοδήγηση επίσης, θα επιλέξουμε την κατηγορία ιστότοπου Για αυτήν την καθοδήγηση επίσης, θα επιλέξουμε την κατηγορία ιστότοπου “Επιχείρηση”.

Αλλά αυτή τη φορά, θα δημιουργήσουμε τον ιστότοπο με το πρόγραμμα επεξεργασίας Wix επειδή θέλουμε να δοκιμάσουμε το πρόγραμμα επεξεργασίας τώρα. Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3 – Επιλέξτε ένα προ-ενσωματωμένο πρότυπο ιστότοπου Wix

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Έναρξη με επεξεργαστή Wix”, θα μεταφερθείτε σε διάφορα πρότυπα.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το Wix επισημαίνει ήδη ορισμένα σχετικά πρότυπα στην κατηγορία “Επιχείρηση”.

Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και μια εύχρηστη επιλογή αναζήτησης που θα σας βοηθήσει να φιλτράρετε τα σωστά πρότυπα (δείτε τα προκατασκευασμένα πρότυπα του Wix εδώ).

wix-edit-βήμα-3Ας ξεκινήσουμε με το «Διαφήμιση & Υποκατηγορία μάρκετινγκ επειδή μοιάζει με την πιο σχετική για εμάς.

Για το πρότυπο, ας επιλέξουμε «Διαφήμιση και Εταιρεία Μάρκετινγκ».Για το πρότυπο, ας επιλέξουμε «Διαφήμιση και Εταιρεία Μάρκετινγκ».

Επεξεργασία προκατασκευασμένων προτύπων Wix

Μόλις επιλέξετε ένα πρότυπο, θα δείτε τον πλήρη πίνακα ελέγχου του Wix Editor.

Έχετε 3 βασικές περιοχές μέσα στον πίνακα ελέγχου Wix (δείτε επισημασμένες ενότητες): 1) Το κεντρικό τμήμα είναι ο ιστότοπός σας – και καθώς κάνετε αλλαγές, μπορείτε να τις κάνετε προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. 2) στα δεξιά σας, έχετε επιλογές που σας επιτρέπουν να διαγράψετε, να αντιγράψετε, να περιστρέψετε και να προσαρμόσετε την τοποθέτηση των διαφόρων στοιχείων στον ιστότοπό σας. και 3) στα αριστερά σας βρίσκονται τα δομικά στοιχεία και οι επιλογές σχεδίασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

wix-edit-adi-βήμα-5Πίνακας ελέγχου Wix Editor.

Βήμα 4 – Προσθέστε στοιχεία και λειτουργίες ιστότοπου

Ας ρίξουμε επίσης μια λεπτομερή ματιά σε όλα τα στοιχεία στα δομικά στοιχεία και στις επιλογές σχεδιασμού.

1. Ιστορικό ιστοτόπου

wix-edit-βήμα-6Για το φόντο ενός ιστότοπου, το Wix υποστηρίζει συμπαγή χρώματα, εικόνες και βίντεο.

Αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα του φόντου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή “Χρώμα” και το Wix θα παρουσιάσει μια παλέτα χρωμάτων. Καθώς τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού σε οποιοδήποτε χρώμα από την παλέτα, το Wix θα σας δείξει μια προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο.

Εάν προτιμάτε ένα φόντο εικόνας, μπορείτε είτε να ανεβάσετε τη δική σας εικόνα είτε να επιλέξετε από μια συλλογή όμορφων εικόνων που προσφέρει το Wix δωρεάν.

Όχι μόνο οι εικόνες είναι όμορφες, αλλά και τακτοποιημένες σε κατηγορίες.

Ομοίως, αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα φόντο βίντεο, μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας βίντεο ή να επιλέξετε από μία από τις συλλογές του Wix.

Μια δωρεάν βιβλιοθήκη εικόνων από το Wix.Δωρεάν βιβλιοθήκη εικόνων από το Wix.

Καθώς διαθέτετε τόσο premium πολυμέσα στη διάθεσή σας, το Wix σας βοηθάει να δημιουργήσετε όμορφους ιστότοπους με υπέροχες εικόνες ή μέσα.

Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ να δημιουργήσετε εκδηλώσεις για τα περισσότερα πρότυπα δημιουργίας ιστότοπων, ίσως γνωρίζετε πώς τα σχέδιά σας πέφτουν σε σύγκριση με αυτά. Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα λόγω έλλειψης ποιοτικών εικόνων, αλλά το Wix σας φροντίζει καλά σε αυτόν τον τομέα.

2. Μπλοκ περιεχομένου και στοιχεία σχεδίασης

Η επιλογή «Προσθήκη» σάς επιτρέπει να προσθέσετε στοιχεία σχεδίασης στον ιστότοπό σας. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

 • Κείμενο
 • Εικόνα
 • Εκθεσιακός χώρος
 • Παρουσίαση
 • Κουμπί
 • Κουτί
 • Λωρίδα
 • Σχήμα
 • βίντεο
 • ΜΟΥΣΙΚΗ
 • Κοινωνικός
 • Επικοινωνία
 • Μενού
 • Λίστα
 • Lightbox
 • Ιστολόγιο
 • Πληγή
 • Περισσότερο

Όταν προσθέτετε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, θα συνειδητοποιήσετε ότι το Wix έχει δώσει προσοχή στις «μικρές» λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, για τον ιστότοπό μας, αποφάσισα να προσθέσω ένα κουμπί CTA (Call to Action) στο κύριο μενού. Έτσι, όταν έκανα κλικ στο στοιχείο σχεδίασης κουμπιών, ο Wix μου έδειξε διάφορα στυλ κουμπιών και επίσης επέλεξε χειροκίνητα προτεινόμενα στυλ που θα ταιριάζουν με το πρότυπό μου. Δείτε τα «Θεματικά κουμπιά» στην ακόλουθη εικόνα:

wix-edit-βήμα-8

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτά τα στοιχεία σχεδίασης είναι εντελώς προσαρμόσιμα. Στο παράδειγμά μας, το κουμπί CTA που έβαλα στο μενού φαινόταν λίγο εκτός τόπου επειδή ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο και η γραμματοσειρά δεν ταιριάζει με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά μενού.

Αλλά υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό. Απλά κάνοντας κλικ σε ένα στοιχείο ανοίγει η εργαλειοθήκη σχεδίασης. Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο πινέλου, σας παρουσιάζεται μια σειρά από επιλογές προσαρμογής:

Για να ταιριάξουμε το κουμπί CTA με το υπόλοιπο μενού, θα μπορούσαμε εύκολα να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά του καθώς και το μέγεθός του. Αυτό αρκεί για να κάνει το στοιχείο που προστέθηκε πρόσφατα να μοιάζει με μέρος του σχεδιασμού.

wix-edit-βήμα-9

Αν συγκρίνετε αυτά τα εργαλεία σχεδίασης με αυτά που προσφέρονται στις περισσότερες άλλες πλατφόρμες όπως το Squarespace, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία με στυλ 100 και επιλογές προσαρμογής για κάθε εδώ. Το Wix έχει πολύ περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων.

3. Ο ιστότοπος λειτουργεί μέσω του Wix App Market

Το Wix App Market διαθέτει εφαρμογές για πιθανώς όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε στον ιστότοπό σας. Είτε πρέπει να προσθέσετε μια ενότητα FAQ είτε ένα απλό widget ζωντανής συνομιλίας, το Wix App Market σας καλύπτει.Το Wix App Market διαθέτει εφαρμογές για πιθανώς όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε στον ιστότοπό σας. Είτε πρέπει να προσθέσετε μια ενότητα FAQ είτε ένα widget ζωντανής συνομιλίας, το Wix App Market σας καλύπτει.

Η “Αγορά εφαρμογών Wix” είναι ένα αποθετήριο με πολλές εφαρμογές τρίτων και εγγενών εφαρμογών Wix που σας επιτρέπουν να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας.

Εάν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε έναν βασικό ιστότοπο, δεν θα χρειαστείτε επιπλέον εφαρμογές, επειδή το Wix καλύπτει σχεδόν όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες που ίσως χρειαστείτε.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν στιγμές που χρειάζεστε λειτουργίες που δεν υπάρχουν στο Wix αμέσως. Ή, ίσως θέλετε να επεκτείνετε τον ιστότοπό σας ή να προσθέσετε κάποια δύναμη μάρκετινγκ σε αυτόν. Για όλες αυτές τις στιγμές, κατευθυνθείτε προς το Wix App Market.

Πολλές εφαρμογές είναι δωρεάν και υπάρχουν και κάποιες premium εφαρμογές.

Ενώ οι εφαρμογές που προσθέτετε θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες σας, υπάρχει μια που προτείνω και αυτή είναι η «Wix Get συνδρομητέςΕφαρμογή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε φόρμες εγγραφής και αναδυόμενα παράθυρα στον ιστότοπό σας και να δημιουργήσετε μια λίστα email πολύ γρήγορα.

4. Οι μεταφορτώσεις μου

Το «Οι μεταφορτώσεις μουενότητα στο Wix είναι σαν την προσωπική σας συλλογή εικόνων. Αυτή η ενότητα περιέχει όλα τα οπτικά αρχεία που έχετε ανεβάσει στο Wix όπως εικόνες, βίντεο, ήχο και άλλα που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας.

5. Wix για Blogging

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ακόμη περισσότερα στοιχεία σε αυτήν τη σελίδα. Απλώς χρησιμοποιήστε την επιλογή «Προσθήκη στοιχείων ιστολογίου» από το μενού «Διαχειριστής ιστολογίου»:

wix-edit-βήμα-10Η επιλογή “Έναρξη ιστολογίου” – όπως υποδηλώνει το όνομα – σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό σας.

Καθώς κάνετε κλικ στο κουμπί Καθώς κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη τώρα”, μια σελίδα ιστολογίου προστίθεται στον ιστότοπό σας. Αν κοιτάξετε τη διάταξη της σελίδας του ιστολογίου, θα παρατηρήσετε ότι έχει μια (εντελώς προσαρμόσιμη) πλευρική γραμμή με χρήσιμες επιλογές, όπως αναζήτηση με ετικέτες, ένα γραφικό widget αναρτήσεων και ένα widget πρόσφατων αναρτήσεων.

Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη περισσότερα στοιχεία σε αυτήν τη σελίδα. Απλώς χρησιμοποιήστε την επιλογή «Προσθήκη στοιχείων ιστολογίου» από το μενού «Διαχειριστής ιστολογίου».Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη περισσότερα στοιχεία σε αυτήν τη σελίδα. Απλώς χρησιμοποιήστε την επιλογή «Προσθήκη στοιχείων ιστολογίου» από το μενού «Διαχειριστής ιστολογίου».

Η επιλογή “Προσθήκη στοιχείων ιστολογίου” σάς επιτρέπει να προσθέσετε διαφορετικά στοιχεία στη σελίδα του ιστολογίου σας όπως:

 • Σχόλια Disqus
 • Σχόλια στο Facebook
 • Προσαρμοσμένη ροή
 • RSS
 • Κατηγορίες
 • Και μερικά ακόμη.

Εκτός από αυτά τα στοιχεία, αυτή η ενότητα προτείνει επίσης ορισμένες εφαρμογές Wix που μπορούν να προσθέσουν περισσότερη ισχύ στο ιστολόγιό σας.

Το Wix συμπληρώνει τη σελίδα ιστολογίου με πλαστές δημοσιεύσεις, οπότε η ενημέρωσή της με το περιεχόμενό σας γίνεται πολύ πιο εύκολη.

6. Κρατήσεις

Η επιλογή «Κρατήσεις» μπορεί να είναι χρήσιμη αν θέλετε να προσφέρετε συμβουλές ή άλλα πράγματα που απαιτούν σύστημα κράτησης.

Αυτό καλύπτει όλες τις επιλογές στον αριστερό πίνακα καθώς και τον επεξεργαστή Wix γενικά.

Βήμα 5 – Δημοσίευση και ζωντανή μετάδοση

Ο ιστότοπός σας είναι πλέον έτοιμος για δημοσίευση. Πριν κάνετε κλικ στο κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία για να δημοσιεύσετε τον πρώτο σας ιστότοπο Wix, μπορείτε να τον κάνετε προεπισκόπηση. Βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι με κάθε μέρος του ιστότοπού σας προτού κάνετε κλικ στο “Δημοσίευση”. Μόλις πατήσετε αυτό το κουμπί, θα δείτε το όνομα τομέα σας να εμφανίζεται στο αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδέσετε τον ιστότοπό σας Wix στον δικό σας τομέα (δείχνοντας τους διακομιστές ονομάτων τομέα σας στο Wixή αφήστε το από προεπιλογή.

Ο ιστότοπός σας Wix είναι πλέον επίσημα ζωντανά!

Διαχειριστείτε και ενημερώστε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το Wix Site Manager

Όταν τελειώσετε με το σχεδιασμό του ιστότοπού σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του ιστότοπού σας από την επιλογή μενού “Ιστότοπος”:

Στις ρυθμίσεις Στις ρυθμίσεις “Διαχειριστής ιστότοπου”, έχετε πολλές επιλογές για το SEO, τα κοινωνικά, τα αναλυτικά στοιχεία και πολλά άλλα του ιστότοπού σας.

Θα εξετάσουμε καθεμιά από αυτές τις επιλογές.Θα εξετάσουμε καθεμιά από αυτές τις επιλογές.

Επιλογές στο Wix Site Manager

Τομέα

Η ρύθμιση τομέα σάς επιτρέπει να συνδέσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα και να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο favicon στον ιστότοπό σας Wix. Ωστόσο, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα premium Wix για να το κάνετε αυτό.

SEO

Οι ρυθμίσεις SEO σάς επιτρέπουν να προσθέσετε προσαρμοσμένη παρακολούθηση και άλλο κώδικα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να προσθέσετε κώδικα παρακολούθησης για εργαλεία Google για Webmaster, Bing Webmaster Tools, Twitter Cards, Pinterest Verification και άλλα *. Μάθετε περισσότερα για τα βασικά στοιχεία του SEO εδώ.

Κινητό

Αυτή η ρύθμιση διασφαλίζει απλώς ότι χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά.

Γλώσσα & Περιοχή

Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για το Wix είναι ότι σας βοηθά να δημιουργήσετε τοπικούς ιστότοπους απευθείας από το κουτί. Στην ενότητα «Γλώσσα & Ρύθμιση περιοχής, μπορείτε να καθορίσετε τη γλώσσα του ιστότοπού σας.

Πληροφορίες επιχείρησης

Κάτω από τη ρύθμιση “Πληροφορίες επιχείρησης”, μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες όπως το όνομα της επιχείρησής σας, τη διεύθυνση, το email και άλλα.

Κοινωνικός

Η ρύθμιση «Κοινωνική» σάς επιτρέπει να προσθέσετε το προφίλ σας στο Facebook με τον ιστότοπό σας. (Είμαι πραγματικά περίεργος γιατί μόνο το Facebook περιλαμβάνεται εδώ!)

Ανάλυση

Σε αντίθεση με ορισμένους κατασκευαστές ιστότοπων, το Wix δεν έχει το δικό του σύστημα παρακολούθησης μετρήσεων επισκεπτών ή ιστότοπων. Για σκοπούς παρακολούθησης, το Wix ενσωματώνεται στο Google Analytics, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε το σενάριο του Google Analytics εδώ.

Ρόλοι & Άδειες

Το Wix σάς επιτρέπει να προσθέτετε πολλούς χρήστες στον ιστότοπό σας και υποστηρίζει διαφορετικούς ρόλους χρηστών, όπως συνεισφέρων ιστολογίου, συντάκτη, διαχειριστής κ.ο.κ..

Πιστοποιητικό SSL

Το HTTPS ενεργοποιείται αυτόματα για όλους τους ιστότοπους Wix που δημιουργήθηκαν πρόσφατα χωρίς επιπλέον κόστος. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας. Τη στιγμή της σύνταξης, το Wix δεν υποστηρίζει πιστοποιητικά SSL τρίτων.

* Πρόσθετη σημείωση για τις ρυθμίσεις SEO:

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο Wix SEO εδώ είναι SEO Wiz. Το SEO Wiz βοηθά τους ιστότοπους με SEO στη σελίδα.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο, κάντε κλικ στο κουμπί «Ας πάμε» από την επιλογή του πίνακα SEO. Όταν αρχίσετε να βελτιστοποιείτε με το εργαλείο SEO Wiz, θα ζητήσει πρώτα κάποιες επιχειρηματικές πληροφορίες. Μόλις το παράσχετε, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε περίπου 5 λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας. Απλώς εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά σας και κάντε κλικ στην επιλογή «Δημιουργία σχεδίου SEO». Μόλις το κάνετε, θα εμφανιστεί μια λίστα ελέγχου με βήματα για να κάνετε τη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπού σας φιλική.Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο, κάντε κλικ στο κουμπί «Ας πάμε» από την επιλογή του πίνακα SEO. Όταν αρχίσετε να βελτιστοποιείτε με το εργαλείο SEO Wiz, θα ζητήσει πρώτα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις. Μόλις το παράσχετε, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε περίπου 5 λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας. Απλώς εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά σας και κάντε κλικ στην επιλογή «Δημιουργία σχεδίου SEO». Μόλις το κάνετε, θα εμφανιστεί μια λίστα ελέγχου με βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπού σας φιλική.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει το Wix?

Οι τιμές του Wix κυμαίνονται από 4,50 $ έως 24,50 $ ανά μήνα, ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγετε. Το πρόγραμμα συμμετοχής ξεκινά από 4,50 $ και σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα στον ιστότοπό σας. Το πρόγραμμα Combo κοστίζει 8,50 $ ανά μήνα, είναι χωρίς διαφημίσεις και περιλαμβάνει δωρεάν όνομα τομέα για 1 έτος. Το Απεριόριστο πακέτο 12,50 $ ανά μήνα είναι κατάλληλο για μεσαίες έως μεγάλες τοποθεσίες. Εάν πρόκειται να πουλήσετε προϊόντα στον ιστότοπό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα από τα «Business» του & Σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκινούν από 17 $ το μήνα.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω έναν ιστότοπο στο Wix?

Ακολουθήστε αυτά τα 5 απλά βήματα για να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο Wix:

1. Εγγραφείτε για λογαριασμό Wix > 2. Επιλέξτε Wix ADI ή Wix Editor > 3. Επιλέξτε ένα προ-ενσωματωμένο πρότυπο > 4. Προσθέστε στοιχεία και λειτουργίες τοποθεσίας > 5. Δημοσίευση. Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο Wix?

Ένας απλός ιστότοπος μπορεί να συγκεντρωθεί στο Wix μέσα σε λίγα λεπτά (ανάλογα με το πόσο ιδιότροποι είστε). Εάν θέλετε έναν πιο προσαρμοσμένο ιστότοπο τότε θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Θα περίμενα να περάσω κατά μέσο όρο από 2 έως 3 ώρες σε έναν αρκετά καλά προσαρμοσμένο ιστότοπο με βασικά χαρακτηριστικά.

Ποιο πρόγραμμα premium Wix είναι κατάλληλο για μένα?

Για αρχάριους, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το πρόγραμμα Wix Combo που κοστίζει μόνο 8,50 $ το μήνα. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση καθώς μεγαλώνει ο ιστότοπός σας. Για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ρίξτε μια ματιά στην τιμολόγηση Wix εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Πόσους ιστότοπους Wix μπορώ να δημιουργήσω ταυτόχρονα?

Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες τοποθεσίες Wix θέλετε με έναν λογαριασμό. Λάβετε υπόψη ότι κάθε ιστότοπος που δημοσιεύετε πρέπει να έχει το δικό του σχέδιο premium.

Είναι το Wix καλύτερο από το WordPress?

Τόσο το Wix όσο και το WordPress έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά σε γενικές γραμμές, το Wix είναι ευκολότερο στη χρήση σε σύγκριση με το WordPress.

Το Wix επιτρέπει στους χρήστες που δεν έχουν καταλάβει την τεχνολογία να δημιουργούν και να αναπτύσσουν ιστότοπους γρήγορα με τον επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης. Το WordPress, από την άλλη πλευρά, προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες με καλύτερη προσαρμοστικότητα και έλεγχο στον ιστότοπό σας. Αυτό έρχεται με κόστος μιας ελαφρώς πιο απότομης καμπύλης μάθησης.

Τυλίξτε το

Αυτό είναι πιθανώς όσο πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας με το Wix. Έχω καλύψει το Wix ADI, τον επεξεργαστή Wix και τις διάφορες διαθέσιμες ρυθμίσεις ιστότοπου.

Καλή τύχη με τον πρώτο σας ιστότοπο Wix!

* Μετάφραση: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map