Tutorial: Πώς να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο με το Weebly

Η Weebly είναι ένας από τους πιο ισχυρούς κατασκευαστές ιστότοπων στην επιχείρηση. Προσφέρει σε όσους θέλουν μια παρουσία στο Διαδίκτυο την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα χωρίς να χρειάζεται να μάθουν κωδικοποίηση Ιστού. Για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με αυστηρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό, αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος επέκτασης των επιχειρήσεων χωρίς σημαντική αύξηση των γενικών εξόδων.


Η χρήση ενός δημιουργού ιστοτόπων είναι μια πολύ οπτική εμπειρία και η κατασκευή ενός ιστότοπου με τη χρήση ενός είναι σαν να παίζετε με μια στοίβα Lego – εκτός από ακόμη πιο εύκολη. Σήμερα θα σας καθοδηγήσω τα βασικά όλων όσων χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο με το Weebly.

Στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας WeeblyΔημιουργήστε τον επαγγελματικό σας ιστότοπο ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με το Weebly.

Πίνακας Περιεχομένων

 • Βήμα 1: Εγγραφή για λογαριασμό Weebly
 • Βήμα 2: Επιλέξτε ένα θέμα Weebly
 • Βήμα # 3: Επιλέξτε τον τομέα σας
 • Βήμα # 4: Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας Weebly
 • Βήμα # 5: Δημοσιεύστε τον ιστότοπό σας Weebly
 • Πόσο θα κοστίσει ο πρώτος ιστότοπός μου με Weebly?
 • Συμπέρασμα: Ισχυρό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων

Εξερευνήστε Weebly

 • Ξεκινήστε με το Weebly
 • Δείτε όλα τα Θέματα Weebly (πρότυπα ιστότοπου)
 • Πραγματικοί ιστότοποι που δημιουργήθηκαν με το Weebly
 • Σχέδια και τιμές Weebly

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Weebly για να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο

1. Εγγραφείτε για λογαριασμό Weebly

Σχέδια Weebly
Ελεύθερος
Υπέρ
Επιχείρηση
Ετήσια τιμή0,00 $ / μήνα12,00 $ / μήνα25,00 $ / μήνα
Αποθήκευση δίσκου500 MBΑπεριόριστοςΑπεριόριστος
Ασφάλεια SSLΝαίΝαίΝαί
Σύνδεση τομέαΟχιΝαίΝαί
Δωρεάν τομέαςΟχιΝαίΝαί
Τέλη συναλλαγής3%0%
Προσθήκη προϊόντων25 προϊόνταΑπεριόριστος
Κατάλληλο για…Ιστότοπος FlyerΜικρές επιχειρήσεις / ηλεκτρονικό κατάστημαΌλα και άλλα

Η Weebly είναι πάροχος υπηρεσιών και για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες τους, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό μαζί τους. Υπάρχουν τρεις τρόποι εγγραφής στο Weebly – χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Facebook, τον λογαριασμό σας Google ή μέσω email.

Η δημιουργία λογαριασμού στο Weebly είναι Ελεύθερος.

Ξεκινήστε εδώ > Κάντε κλικ για εγγραφή και δημιουργία ιστότοπου στο Weebly.

2. Επιλέξτε ένα θέμα

Θέματα Weebly - Ενσωματωμένα πρότυπα ιστότοπου στο WeeblyΓρήγορη ματιά στα Θέματα Weebly.

Μόλις δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, το Weebly θα ξεκινήσει με τα βασικά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιλέξετε είναι αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν βασικό ιστότοπο ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Εάν αυτός είναι ο πρώτος ιστότοπός σας, μην ανησυχείτε πάρα πολύ για αυτό και απλώς επιλέξτε το ένα ή το άλλο.

Μόλις τελειώσει, θα εμφανιστεί ένα σύνολο θεμάτων (αυτό ονομάζει το Weebly τα πρότυπά τους) από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Η Weebly οργανώνει τα θέματα τους σε κατηγορίες όπως επιχειρήσεις, προσωπικά ή ιστολόγια. Αφιερώστε χρόνο και περιηγηθείτε στα θέματα για να επιλέξετε τι θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Εξερευνήστε και δείτε όλα τα Θέματα Weebly εδώ.

3. Επιλέξτε τον τομέα σας

Επιλέξτε το όνομα τομέα σας στο WeeblyΕπιλέξτε το όνομα τομέα σας στο Weebly

Μόλις επιλέξετε το θέμα σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα όνομα τομέα. Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε έναν τομέα στον ιστότοπό σας Weebly.

 1. Αναζήτηση και αγορά – Χρησιμοποιήστε το Weebly για να αναζητήσετε ένα όνομα τομέα και να τα αγοράσετε μέσω αυτών. Αυτό συνεπάγεται το συνηθισμένο κόστος για το όνομα τομέα και θα υπάρχουν επίσης ετήσια τέλη ανανέωσης για αυτό. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια βολική επιλογή, δεν το συνιστώ πραγματικά, καθώς τα ονόματα τομέα Weebly και οι τιμές ανανέωσης είναι αρκετά απότομες στα 19,95 $ το χρόνο.
 2. Συνδέστε ένα υπάρχον όνομα τομέα – Η μεταφορά θα είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα τομέα που ήδη διαθέτετε. ΑΛΛΑ, θυμηθείτε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα πληρώνετε τέλη ανανέωσης ονόματος τομέα Weebly μετά τη μετακίνηση.
 3. Χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν υποτομέα – Δεν είναι η βέλτιστη επιλογή, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Οι δωρεάν υποτομείς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την επωνυμία Weebly στον ιστότοπό τους, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να εξερευνήσετε πρώτα το σύστημα πριν συνδέσετε ένα επίσημο όνομα τομέα αργότερα.

4. Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας Weebly

Το Weebly Website builder λειτουργεί πολύ σαν ένα WYSIWYG Word ProcessorΤο Weebly Website builder λειτουργεί πολύ σαν ένα WYSIWYG Word Processor.

Το εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων Weebly λειτουργεί πολύ σαν ένας επεξεργαστής λέξεων WYSIWYG. Χρησιμοποιεί στοιχεία όπως πλαίσια κειμένου, εικόνες και άλλα δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Η χρήση τους είναι απλώς θέμα συνένωσης και συμπλήρωσης κενών σημείων με το δικό σας κείμενο.

Επεξεργασία του ιστότοπού σας στο Weebly

Επεξεργασία του πρώτου ιστότοπού σας στο WeeblyΕπεξεργασία του πρώτου ιστότοπού σας στο Weebly

Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία του ιστότοπού σας, λάβετε υπόψη τυχόν προειδοποιητικά σημάδια στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Οι συντάκτες Weebly εκτελούν σενάρια για τα οποία θα προειδοποιήσει κάποιο πρόγραμμα περιήγησης και πρέπει να τους επιτρέψετε να εκτελούν το Weebly για εργασία χωρίς προβλήματα.

Μόλις το κάνετε αυτό, υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον ιστότοπό σας. Το πρώτο είναι να σύρετε δομικά στοιχεία από την αριστερή γραμμή πλοήγησης στον ιστότοπό σας που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Το δεύτερο είναι να επεξεργαστείτε αυτό το δομικό στοιχείο για να το προσαρμόσετε.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι κάνετε κλικ σε ένα πλαίσιο κειμένου και σύρετέ το στο θέμα στα δεξιά. Μόλις γίνει αυτό, πρέπει να πληκτρολογήσετε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται σε αυτό το πλαίσιο. Η αποτελεσματική χρήση των δομικών στοιχείων μπορεί να απαιτήσει λίγο πειραματισμό, αλλά είναι μια αρκετά απλοποιημένη εμπειρία.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος

Βασικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα WeeblyΣχεδιάστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, αποδεχτείτε την πληρωμή, ρυθμίστε τους κανόνες και τις τιμές αποστολής, ρυθμίστε τους φόρους και χειριστείτε τις παραγγελίες πελατών χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό κατάστημα Weebly.

Εάν κάνετε κλικ στο “Κατάστημα” στην επάνω γραμμή πλοήγησης, μπορείτε να διαμορφώσετε επιπλέον ρυθμίσεις που θα είναι χρήσιμες εάν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Απλώς συμπληρώστε αυτές τις λεπτομέρειες εάν τις χρειάζεστε. Το μενού διαμόρφωσης καταστήματος θα σας επιτρέψει να κάνετε σχεδόν ό, τι χρειάζεστε για το ηλεκτρονικό εμπόριο, από βασικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να αποδεχτείτε πληρωμές έως τη δημιουργία κουπονιών και τον χειρισμό αποστολών.

Αυξήστε τη λειτουργικότητα χρησιμοποιώντας εφαρμογές

Κέντρο εφαρμογών WeeblyΚέντρο εφαρμογών Weebly

Το Weebly από μόνο του είναι ένα πολύ βασικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων και αυτό είναι υπέροχο επειδή προσφέρει στους χρήστες έναν απλό και διαχειρίσιμο τρόπο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Ωστόσο, οι χρήστες που είναι πιο προηγμένοι μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν μέσω του Weebly App Center.

Κάντε κλικ στο «Εφαρμογές από την επάνω γραμμή πλοήγησης και μπορείτε να περιηγηθείτε στο Κέντρο εφαρμογών. Εδώ θα μπορείτε να βρείτε έναν τόνο εφαρμογών που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του καταστήματός σας. Ορισμένα από αυτά έχουν κατασκευαστεί από τον ίδιο τον Weebly, ενώ άλλα προέρχονται από προγραμματιστές τρίτων.

Υπάρχουν εφαρμογές για σχεδόν οτιδήποτε και μπορείτε να προσθέσετε όσα θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε εφαρμογές που σας βοηθούν να δημιουργήσετε πιο ισχυρές φόρμες επικοινωνίας ή άλλες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητά με τον ιστότοπό σας.

Ορισμένες εφαρμογές είναι δωρεάν, ενώ άλλες μπορεί να έχουν μηνιαίες χρεώσεις που πρέπει να πληρώσετε για να τις χρησιμοποιήσετε. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις εφαρμογές που προσθέτετε, καθώς το κόστος λειτουργίας του ιστότοπού σας ενδέχεται να κλιμακωθεί εκτός ελέγχου εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλές εφαρμογές επί πληρωμή.

Αλλαγή ρυθμίσεων ιστότοπου

Βασική ρύθμιση ιστότοπου WeeblyΒασική ρύθμιση ιστότοπου Weebly

Η επιλογή Ρυθμίσεις στη γραμμή πλοήγησης θα σας επιτρέψει να αλλάξετε κάποια γενική επιλογή σχετικά με τον ιστότοπό σας. Από το όνομα του ιστότοπου έως τις επιλογές SEO και τα άτομα με τα οποία θέλετε να συνεργαστείτε στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας – όλα αυτά μπορούν να προστεθούν ή να αλλάξουν εδώ.

Θυμηθείτε ότι πολλές από αυτές τις επιλογές, για παράδειγμα SEO, είναι πολύ βασικές, καθώς ο κύριος στόχος του Weebly είναι να δημιουργείτε εύκολα έναν ιστότοπο. Πιο προηγμένη λειτουργικότητα SEO μπορεί να επιτευχθεί εάν βρείτε τη σωστή εφαρμογή στο Κέντρο εφαρμογών τους.

Δημιουργία για κινητά

Δημιουργήστε και δείτε σε προεπισκόπηση τον ιστότοπό σας Weebly σε κινητάΔημιουργήστε και δείτε σε προεπισκόπηση τον ιστότοπό σας Weebly σε κινητά

Σε αυτήν την εποχή της κινητικότητας, είναι σημαντικό οι ιστότοποι να λειτουργούν καλά σε κινητές συσκευές καθώς και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Για να διασφαλίσετε ότι η δική σας εμφάνιση είναι καλή σε κινητό, μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο στη γραμμή πλοήγησης για εναλλαγή των διαφορετικών προβολών (επιτραπέζιος ή κινητός).

Δυστυχώς, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ειδικά για κινητά και πρέπει να βασιστείτε στο θέμα απόκρισης για να το κάνετε αυτό για εσάς. Αυτό το εργαλείο σας βοηθά τουλάχιστον να διασφαλίσετε ότι ό, τι κάνετε ταιριάζει και στις δύο μορφές.

5. Δημοσιεύστε τον ιστότοπό σας Weebly

Μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά και είστε ικανοποιημένοι, μπορείτε να δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας Weebly. Απλώς κάντε κλικ στη δημοσίευση και είστε έτοιμοι.

Στιγμιότυπο οθόνης του δημοσιευμένου ιστότοπου Weebly

Φαρσέρ & Πόδια (Δες εδώ) – Ο ιστότοπος που δημιουργήσαμε χρησιμοποιώντας το Weebly κατά τη σύνταξη αυτού του σεμιναρίου.

Μάρκετινγκ στον ιστότοπό σας

Η εκκίνηση ενός ιστότοπου είναι κάτι παραπάνω από απλό χτύπημα. Για να είστε πιο αποτελεσματικοί, πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και να προσεγγίσετε άτομα. Για να σας βοηθήσει με αυτό, η Weebly διαθέτει μια δυνατότητα μάρκετινγκ όπου μπορείτε να διαμορφώσετε ορισμένα εργαλεία μάρκετινγκ.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά από τους επισκέπτες σας να εγγραφούν σε ένα ενημερωτικό δελτίο που μπορείτε να τους στέλνετε τακτικά ή για ειδικές προσφορές. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εξατομικευμένα ενημερωτικά δελτία και να τα προγραμματίσετε εκ των προτέρων για αυτόματη αποστολή.

Και πάλι, αυτές είναι βασικές επιλογές και πιο ισχυρά εργαλεία μπορείτε να βρείτε στο App Center.

Επιλογές μάρκετινγκ Ιστού στο WeeblyΕνσωματωμένες δυνατότητες μάρκετινγκ ιστού στο Weebly

Πόσο θα κοστίσει ο πρώτος ιστότοπός μου με Weebly?

Στο πιο βασικό του, μπορείτε να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε έναν ιστότοπο με το Weebly για απολύτως τίποτα – Δωρεάν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί σε έναν δωρεάν ιστότοπο με το Weebly. Για παράδειγμα, κάθε ιστότοπος που δημιουργείτε και δημοσιεύετε θα έχει επωνυμία Weebly και βασικά θα κολλήσετε στον δωρεάν υποτομέα Weebly.

Θα ήταν πιο ρεαλιστικό να λάβουμε υπόψη το χαμηλότερο επίπεδο του Weebly, το σχέδιό τους «Connect» το οποίο φτάνει τα 7 $ το μήνα (η τιμή μειώνεται στα 4 $ το μήνα εάν πληρώνετε σε ετήσια βάση). Επιπλέον, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την τιμή ενός ονόματος domain, το οποίο θα ήταν 19,95 $ ετησίως.

Κατά μέσο όρο τα πράγματα, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε?

(4 x 12 $) + 19,95 $ = 67,95 $ ετησίως

… Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε έναν βασικό ιστότοπο με το Weebly.

Γνωρίζοντας ότι ένας ρεαλιστικός ιστότοπος με το Weebly θα κοστίζει περίπου 67,95 $ ετησίως, μπορούμε να κάνουμε μια βασική συγκριτική τιμή. Εάν επρόκειτο να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο και να βρείτε τη δική σας φιλοξενία και το όνομα τομέα, θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα πάντα μαζί σας.

Η μέση τιμή ενός ονόματος τομέα θα σας αποφέρει περίπου 10 έως 12 $ ετησίως και η κοινή φιλοξενία προϋπολογισμού για web hosting θα κοστίζει οπουδήποτε από 1 έως 8 $ ανά μήνα, ανάλογα με τις δυνατότητες. Αυτό σημαίνει ότι εάν επρόκειτο να φτιάξετε και να φιλοξενήσετε τον δικό σας ιστότοπο, οι ετήσιες χρεώσεις σας θα διαμορφώνονται κατά μέσο όρο 59 $, οι οποίες για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι σημαντικά φθηνότερες.

Συμπέρασμα: Ισχυρό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων

Τέλος, έχουμε το κύριο πλεονέκτημα του Weebly – το γεγονός ότι είναι ένας οικοδόμος ιστότοπων στον πυρήνα του και επιτρέπει σε όσους δεν έχουν γνώσεις κωδικοποίησης ιστού να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο. Αυτό είναι κάτι που αξίζει πολύ περισσότερο από τη μικρή εξοικονόμηση κόστους που πιθανότατα θα επιτύχατε βρίσκοντας τη δική σας φιλοξενία.

Η δημιουργία του πρώτου ιστότοπού σας με το Weebly δεν είναι δύσκολο έργο. Εάν είστε εξοικειωμένοι ακόμη και με υπολογιστές ή ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Word Processor, νομίζω ότι θα έχετε ελάχιστα προβλήματα.

Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με το Weebly για τεχνική βοήθεια, να το εξερευνήσετε βάση γνώσεων για ιδέες και βοήθεια ή ακόμα και επικοινωνήστε με τον στρατηγό Κοινότητα Weebly για βοήθεια.

Ξεκινήστε, εγγραφείτε εδώ

Εγγραφείτε στο Weebly χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Facebook, τον λογαριασμό σας Google ή μέσω email.Εγγραφείτε και δημιουργήστε τον πρώτο σας ιστότοπο στο Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map