Tutorial: Πώς να πουλάτε Art Online χρησιμοποιώντας το Shopify

Το Shopify στην καρδιά του είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να πουλήσετε. Αυτό το καθιστά ιδανική πλατφόρμα για τους καλλιτέχνες για να δουλέψουν για να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για να καταφέρουν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τον κόσμο.


Η ομορφιά ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι ότι είναι κάτι που μπορείτε να ρυθμίσετε μία φορά και να ενημερώνετε όποτε εισέρχονται νέα προϊόντα. Αυτό μειώνει την ανάγκη για καλλιτέχνες να αφιερώσουν χρόνο για να βρουν περιοχές προβολής για τα αντικείμενα που έχουν δημιουργήσει επίσης.

Το καλύτερο από όλα, καθώς τα διαδικτυακά καταστήματα αποτελούν μέρος του ψηφιακού κόσμου, η δημιουργία ενός στο Shopify μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε πολλά άλλα κανάλια πωλήσεων με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εάν η ανησυχία σας για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι απλώς η τεχνολογία, μην ανησυχείτε. Θα σας καθοδηγήσω σε μια εμπειρία με το Shopify για να σας επιτρέψω να δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας κατάστημα cyber art χωρίς να γνωρίζετε καμία γραμμή κώδικα.

Πώς λειτουργεί το Shopify

ΑγοράστεΔημιουργήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα χρησιμοποιώντας το Shopify

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε για το Shopify είναι ότι είναι μια υπηρεσία. Δεν αγοράζετε ένα προϊόν, ούτε πληρώνετε για ένα λογισμικό. Το Shopify έχει ως στόχο να βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δημιουργήσουν τα ψηφιακά τους καταστήματα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κατανοεί ότι οι πελάτες της δεν είναι απαραιτήτως οι πιο γνώστες της τεχνολογίας στη γη. Το Shopify προσφέρει σε όλους τα μέσα για να συγκεντρώσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιώντας ένα απλό σύστημα προτύπων και δομικών στοιχείων – πώς λειτουργεί το Lego.

Το Shopify επίσης δεν χρεώνει στους πελάτες ένα τεράστιο ποσό για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, αλλά προσιτές τιμές ξεκινούν από μόλις 29 $ το μήνα. Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει, η τιμή μπορεί να αυξηθεί εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερες λειτουργίες. Είναι μια win-win πρόταση.

Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας στο Shopify εδώ.

Πίνακας Περιεχομένων

 • Βήμα 1: Εγγραφείτε για λογαριασμό
 • Βήμα 2: Προσθέστε προϊόντα στο κατάστημά σας
 • Βήμα # 3: Επιλέξτε ένα θέμα Shopify
 • Βήμα # 4: Προσαρμόστε το θέμα
 • Βήμα # 5: Εξερευνήστε τις δυνατότητες
 • Βήμα # 6: Χρήση εφαρμογών Shopify
 • Βήμα # 7: Ενσωμάτωση με κοινωνικά κανάλια
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης του Shopify για την πώληση τέχνης

Εξερευνήστε το Shopify

 • Ξεκινώντας με το Shopify
 • Δείτε όλα τα θέματα Shopify
 • Παράδειγμα καταστήματος κατασκευασμένο με το Shopify
 • Σχέδια και τιμές για Shopify

Ξεκινώντας στο Shopify

1. Εγγραφείτε για λογαριασμό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε για λογαριασμό στο Shopify. Αυτό είναι τόσο απλό όσο επισκέπτεστε τον ιστότοπό του και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Έναρξη δωρεάν δοκιμής”. Το Shopify προσφέρει σε όλους τους χρήστες δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό 14 ημερών. Το μόνο που θα πρέπει να εισαγάγετε είναι μια διεύθυνση email, κωδικός πρόσβασης και όνομα καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου μπορείτε να ζήσετε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας του διαδικτυακού σας καταστήματος, αλλά δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας ή να ξεκινήσετε να πωλείτε προϊόντα μαζί του ακόμη.

Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Παράλειψη” εάν δεν είστε σίγουροι για τις απαντήσεις.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής, το Shopify θα ξεκινήσει την εμπειρία σας με μια σύντομη συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων. Αυτό προορίζεται για το Shopify για να μάθει λίγο περισσότερα για το πώς θέλετε να είναι το κατάστημά σας.

Αυτή είναι η κύρια ενότητα που θα σας οδηγήσει στο επόμενο βήμα.

Μόλις ξεπεράσετε αυτό το σύντομο ερωτηματολόγιο, ο επόμενος τομέας στον οποίο πρέπει να εστιάσετε είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς στη μέση της οθόνης. Θα υπάρχει μια ενότητα με τρεις κύριες περιοχές που σας επιτρέπει να προσθέσετε προϊόντα στο κατάστημά σας, να προσαρμόσετε την εμφάνισή του και, στη συνέχεια, να συνδέσετε ένα όνομα τομέα.

Το όνομα τομέα είναι η δημόσια διεύθυνση που οι πελάτες θα πρέπει να επισκεφθούν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Σκεφτείτε το ως μια ψηφιακή διεύθυνση που επιτρέπει στους χρήστες να σας εντοπίσουν στο διαδίκτυο.

Ξεκινήστε εδώ > Κάντε κλικ για να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα Shopify.

2. Προσθήκη προϊόντων

Εδώ είναι η σελίδα όπου συμπληρώνετε τις πληροφορίες σχετικά με την τέχνη σας.

Αυτό είναι ένα μέρος για το οποίο θα πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι – προσθέτοντας το πρώτο της τέχνης σας στο κατάστημα! Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη προϊόντος” και θα μεταφερθείτε σε μια φόρμα που θα σας επιτρέψει να πληκτρολογήσετε λεπτομερώς τι θα πουλήσετε.

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, συμπλήρωσα δείγμα κειμένου για να δείξω τι μπορείτε να προσθέσετε για τα πεδία λεπτομερειών προϊόντος. Οι πληροφορίες που εισάγετε εδώ δεν είναι μόνο για σκοπούς προβολής. Πεδία όπως τύπος προϊόντος, συλλογές και ετικέτες μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το έργο τέχνης σας. Βοηθά επίσης τους πελάτες σας να βρίσκουν τέχνη πιο εύκολα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Μόλις συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες στη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης και θα έχετε μια εγγραφή για το πρώτο σας στοιχείο προς πώληση!

3. Επιλέγοντας ένα θέμα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Επιλέξτε το σωστό θέμα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Από την αρχική σελίδα του λογαριασμού σας στο Shopify, κάντε κλικ στο “Προσαρμογή θέματος” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Τα θέματα είναι προ-σχεδιασμένα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εάν δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Σας προτείνω να προσαρμόσετε τη δική σας, ώστε να μπορείτε να δώσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα αυτό το προσωπικό άγγιγμα. Για να επιλέξετε ένα πρότυπο, κάντε κλικ στην επιλογή “Εξερεύνηση δωρεάν θεμάτων”. Θα εμφανιστεί μια αναδυόμενη συλλογή θεμάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Μετακινηθείτε σε αυτά και κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Αν σας αρέσει το θέμα, κάντε κλικ στο «Προσθήκη στη θεματική βιβλιοθήκη».

Εξερευνήστε και δείτε περισσότερα θέματα Shopify.

4. Προσαρμόστε το θέμα

Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του καλλιτεχνικού σας καταστήματος

Επιστροφή στην αρχική σελίδα, κάντε κλικ στο «Προσαρμογή» δίπλα στο θέμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα θέματα που έχετε επιλέξει νωρίτερα θα είναι διαθέσιμα στην ενότητα με τίτλο «Βιβλιοθήκη θεμάτων». Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί το πρόγραμμα επεξεργασίας θεμάτων.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή που βασίζεται στην αρχή What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG). Όπως εφαρμογές όπως το Microsoft Word, η οθόνη σχεδίασης θα σας δείξει ακριβώς πώς θα μοιάζει ο ιστότοπός σας καθώς τον επεξεργάζεστε.

Μπορείτε να επιλέξετε πού να τοποθετήσετε mages, κείμενο, πώς να τακτοποιήσετε ενότητες, ακόμη και να προσαρμόσετε τις λεπτομέρειες μέχρι το μέγεθος και το χρώμα της γραμματοσειράς. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι είναι εύκολο να χαθείτε στη διαδικασία σχεδιασμού, οπότε ξοδεψτε το χρόνο σας με σύνεση και ολοκληρώστε την προσθήκη προϊόντων στο απόθεμά σας πρώτα πριν σχεδιάσετε το κατάστημά σας.

Μόλις τελειώσετε με το σχεδιασμό, κάντε κλικ στο “Αποθήκευση”.

5. Εξερεύνηση των χαρακτηριστικών του Shopify

Η λίστα των χρήσιμων δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρονται από το Shopify.

Μέχρι στιγμής, αυτό που σας έδειξα είναι μόνο τα βασικά για το πώς να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να προσθέσετε προϊόντα σε αυτό, με μικρές προσαρμογές. Το Shopify είναι μια πλήρης πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, που σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να πουλήσετε.

Η διαδικασία πωλήσεων περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την απλή δημιουργία καταστήματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αναλυτικά στοιχεία για να μάθετε για τους πελάτες σας, να χειριστείτε καμπάνιες μάρκετινγκ για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας και ακόμη και να δημιουργήσετε εκπτώσεις.

Αυτές είναι απλώς βασικές λειτουργίες Shopify και εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε πάντα να προσθέσετε σε άλλες εφαρμογές για να βελτιώσετε τις δυνατότητες που προσφέρει το κατάστημά σας.

Εξερευνήστε περισσότερες μοναδικές δυνατότητες για το Shopify.

6. Χρήση εφαρμογών

Κατάστημα εφαρμογών Shopify (πηγή).

Για να δείτε ποιες επιπλέον εφαρμογές είναι διαθέσιμες, από το αριστερό μενού πλοήγησης, κάντε κλικ στο «Εφαρμογές» και στη συνέχεια «Επισκεφτείτε το Shopify App Store». Οι εφαρμογές εδώ είναι μικρά προγράμματα ή σενάρια που έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν συγκεκριμένες λειτουργίες στα καταστήματα Shopify.

Λόγω της δημοτικότητάς του, το Shopify έχει ένα τεράστιο οικοσύστημα χρηστών και προγραμματιστών εφαρμογών που συνεργάζονται για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του Shopify. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή όπως το Spocket που σας βοηθά να χειριστείτε την αποστολή της τέχνης σας και να την προσθέσετε στο κατάστημα Shopify. Μπορείτε ακόμη και να επεκταθείτε για να γίνετε μια επιχείρηση σταγονιδίων.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ορισμένες από τις εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν από εσάς να πληρώσετε πρόσθετα τέλη για χρήση. Οι τιμές εξαρτώνται από το τι χρεώνει ο προγραμματιστής για αυτές τις εφαρμογές. Το Shopify App Market είναι εκτεταμένο και έχει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να θέλει ή χρειάζεται ένας λιανοπωλητής στο διαδίκτυο. Θα βρείτε εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν με δραστηριότητες μάρκετινγκ, αποστολές ή περισσότερα.

7. Επέκταση των πωλήσεων στα κοινωνικά κανάλια

Το Shopify σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες για να επεκτείνετε το κανάλι πωλήσεών σας.

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του Shopify είναι ότι σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις δυνατότητες του διαδικτυακού σας καταστήματος πέρα ​​από τον ίδιο τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κανάλια για να αυξήσετε τις πωλήσεις – δημοφιλείς λεωφόρους όπως το Facebook, το Instagram ή ακόμα και το Amazon.

Για να προσθέσετε άλλα κανάλια πωλήσεων, κάντε κλικ στο σύμβολο “+” δίπλα στα “Κανάλια πωλήσεων” και επιλέξτε από τη λίστα εκεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από το μόνο το ηλεκτρονικό σας κατάστημα από μόνο του.

Συμπέρασμα: Είναι το Shopify η σωστή επιλογή για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα?

Τιμές καταστήματος Shopify.

Εάν δεν το έχετε παρατηρήσει μέχρι τώρα, το Shopify είναι πολύ παρόμοιο με πολλούς κατασκευαστές ιστότοπων όπως οι Wix και Weebly. Λειτουργεί με βάση την αρχή ενός εύχρηστου συστήματος μεταφοράς και απόθεσης που είναι διαισθητικό και χωρίς άγχος. Η βασική διαφορά είναι ότι το Shopify έχει σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Εξαιτίας αυτού, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η δομή τιμολόγησης είναι λίγο υψηλότερη από τη βασική κατασκευή ιστοσελίδων. Ό, τι κερδίζετε σε αντάλλαγμα αξίζει πολύ περισσότερο από τις μηνιαίες χρεώσεις που εισάγετε.

Οι βασικοί λογαριασμοί Shopify ξεκινούν από $ 20 ανά μήνα. Αυτό σας επιτρέπει να απαριθμήσετε και να πουλήσετε απεριόριστο αριθμό προϊόντων. Αυτό που πληρώνετε για λογαριασμούς υψηλότερου επιπέδου είναι περισσότερες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα προσθήκης περισσότερου προσωπικού στον λογαριασμό σας στο Shopify καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το Shopify θα μειώσει τις πωλήσεις σας με τη μορφή χρεώσεων συναλλαγής για online αγορές που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικής κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λογικό να αναβαθμίσετε το πακέτο Shopify καθώς οι πωλήσεις σας αυξάνονται, καθώς τα ποσοστά τους είναι χαμηλότερα για υψηλότερα επίπεδα προγράμματος.

Ξεκινήστε εδώ > Κάντε κλικ για να ξεκινήσετε με το Shopify.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Shopify για την πώληση τέχνης

 • Εύκολο στη χρήση οπτικό εργαλείο δημιουργίας καταστημάτων
 • Πώληση σε πολλά κανάλια
 • Ολοκληρωμένος χειρισμός αποστολών και πληρωμών
 • Χειρίζεται τόσο τη φυσική όσο και την ψηφιακή τέχνη
 • Διατίθενται πολλές πρόσθετες δυνατότητες

Μειονεκτήματα της χρήσης του Shopify για πώληση τέχνης

 • Υποχρεωτικά τέλη συναλλαγής
 • Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα (μόνο δοκιμή)
 • Περιορισμένες προσαρμογές θέματος
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map