Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου συγγραφέα

Ως συγγραφέας, είστε το πρόσωπο της επωνυμίας σας και ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου συγγραφέων σας εισάγει σε νέους αναγνώστες καθώς και σας δίνει μια επαγγελματική κάρτα κλήσης για πιθανούς πελάτες και εκδότες. Ωστόσο, ως συγγραφέας, πιθανότατα δεν γνωρίζετε πολλά για την κωδικοποίηση ιστοτόπου ή πώς να τα συνδυάσετε όλα.


Ευτυχώς, είμαι και οι δύο συγγραφέας και σχεδιαστής ιστοσελίδων και θα σας βοηθήσω βήμα προς βήμα στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου συγγραφέων εύκολα, φθηνά και να σας δώσω λεπτομέρειες σχετικά με το τι να βάλετε στο χαρτοφυλάκιό σας για μέγιστο αντίκτυπο. Ο καλύτερος σχεδιασμός ιστότοπου για συγγραφείς είναι ό, τι προβάλλει το έργο σας και εσείς ως συγγραφέας, καθώς η επωνυμία σας είναι ποιος είστε και αυτό που ρίχνετε στην τέχνη σας.

Η σελίδα προφίλ του συγγραφέα μου στο Amazon.com.

Contents

Ε: Γιατί χρειάζεστε ένα χαρτοφυλάκιο ψηφιακών συγγραφέων?

Υπάρχουν περίπου 45.200 συγγραφείς και συγγραφείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο το 21% των δημοσιευμένων συγγραφέων πλήρους απασχόλησης κερδίζουν από το να γράφουν μόνο βιβλία. Αν θέλετε να ανταγωνιστείτε στον εξαιρετικά ψηφιακό κόσμο της σημερινής εκδοτικής βιομηχανίας, δημιουργήστε έναν ιστότοπο που προσελκύει επισκέπτες και μετατρέψτε τους σε αναγνώστες.

Εάν δημοσιεύσετε μόνοι σας, ο ιστότοπός σας λειτουργεί ως μέρος της βιτρίνας σας στο Διαδίκτυο. Εάν πουλάτε τα βιβλία σας μέσω ενός εκδότη, τότε ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι πιο ενημερωτικός. Ο ιστότοπός σας δείχνει ποιοι είστε ως άτομο και γιατί γράφετε τα βιβλία που κάνετε.

Σύμφωνα με τη Statista: Το 2018, υπήρχαν πάνω από 45.200 συγγραφείς και συγγραφείς που εργάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 – το οποίο είναι 10% υψηλότερο από το ποσοστό που καταγράφηκε πριν από επτά χρόνια (40.930).

Ε: Τι είδους ιστοσελίδα χαρτοφυλακίου συγγραφέων χρειάζεστε?

Το είδος του ιστότοπου που χρειάζεστε εξαρτάται πολύ από τον τύπο της εργασίας που κάνετε. Δεδομένου ότι πολλοί συγγραφείς μυθιστοριογραφίας συμπληρώνουν το εισόδημά τους δουλεύοντας σε ανεξάρτητα έργα, μπορεί να χρειαστείτε έναν ιστότοπο που να αντικατοπτρίζει και τις δύο πλευρές της προσωπικής σας γραφής.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ιστοτόπων συγγραφέων και ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε περισσότερους από έναν τύπους για να προσεγγίσετε τους πιο δυνατούς αναγνώστες ή πελάτες.

 1. Ένα απλό προσωπικό blog
 2. Ένας στατικός ιστότοπος με προσωπικά στοιχεία
 3. Προφίλ συγγραφέα στο Medium, Clippings.me κ.λπ..
 4. Μια σελίδα κοινωνικών μέσων

Στην ιδανική περίπτωση, οι διαφορετικές καταχωρίσεις συνεργάζονται έτσι ώστε να προσεγγίζετε τα περισσότερα άτομα. Θα συνδέατε ξανά το ιστολόγιό σας από τον ιστότοπό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας συνδέσμους σε νέα άρθρα και αποσπάσματα ειδήσεων. Θα συνδέσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ιστότοπό σας προσθέτοντας συνδέσμους στις σελίδες κοινωνικών μέσων στις σελίδες του ιστότοπού σας και ούτω καθεξής.

Δωρεάν επιλογές για τη δημιουργία ενός ιστοτόπου συγγραφέα

Εάν γράφετε κυρίως σε μία θέση, τότε πιθανότατα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλούστερο σχεδιασμό για να δείξετε μερικά παραδείγματα και να προσφέρετε πληροφορίες για το πώς να επικοινωνήσετε μαζί σας. Υπάρχουν μερικές δωρεάν επιλογές και διαδικτυακοί κατασκευαστές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε, αλλά αυτοί έχουν ορισμένους περιορισμούς και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως διακοπή έως ότου μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο που να δείχνει τις μοναδικές δεξιότητές σας ως συγγραφέας.

 • WordPress.com – Το WordPress προσφέρει βασικούς, δωρεάν ιστότοπους που μπορείτε να δημιουργήσετε. Δεν θα μπορείτε να εργαστείτε στο backend του ιστότοπου ή να κάνετε πολλή προσαρμογή με έναν δωρεάν ιστότοπο WordPress, αλλά μπορεί να σας κάνει online και να σας βοηθήσει να πάρετε τη λέξη μέχρι να έχετε τα επιπλέον χρήματα για να δημιουργήσετε έναν δικό σας ιστότοπο . Αυτό είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για συγγραφείς, επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη βοήθεια από την κοινότητα με αυτό το λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
 • Κατοικία του συγγραφέα – Δημιουργήστε ένα απλό διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο δωρεάν και στη συνέχεια πληρώστε 8,99 $ ανά μήνα. Και πάλι, είστε περιορισμένοι με το τι μπορείτε να κάνετε και ότι η τιμή των 9 $ ανά μήνα αυξάνεται κατά τη διάρκεια του έτους, όταν θα μπορούσατε εύκολα να φιλοξενήσετε τον δικό σας ιστότοπο με λιγότερα μέσα από μια φτηνή εταιρεία φιλοξενίας.
 • Clippings.me – Θέλετε απλώς ένα μέρος για να μοιραστείτε μερικά από τα άρθρα σας και να προσελκύσετε νέους πελάτες; Το Clippings.me σας επιτρέπει να ανεβάζετε 10 κλιπ δωρεάν και στη συνέχεια χρεώνετε μια μικρή μηνιαία χρέωση για οτιδήποτε υπερβαίνει αυτό.
 • Με συνέπεια – Δημιουργήστε ένα δωρεάν διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο και πάρτε μπροστά στους πελάτες του ιστότοπου. Αυτή η πλατφόρμα είναι πιθανώς πιο κατάλληλη για ανεξάρτητους συγγραφείς, αλλά θα μπορούσατε επίσης να μοιραστείτε μερικές από τις μυθοπλασίες σας και να προσπαθήσετε να πάρετε συναυλίες φαντασμάτων.

Θυμηθείτε, ίσως θελήσετε να προσθέσετε έναν στατικό ιστότοπο και ιστολόγιο σε κάποια στιγμή, αλλά αυτά είναι εξαιρετικά εκκινητές.

Πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο χαρτοφυλακίου του συγγραφέα σας

Η παραπάνω δωρεάν λύση ιστότοπου θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε προσωρινή βάση ή επιπλέον μιας πιο προσαρμοσμένης λύσης. Δεν κοστίζει πολύς χρόνος ή χρήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο και να επισημάνετε τη γραφή σας. Στην πραγματικότητα, θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα για να κάνετε κοινή χρήση φιλοξενίας και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress από τις ετήσιες χρεώσεις εταιρειών όπως το Wix. Βρίσκομαι στη διαδικασία μετακίνησης του ιστότοπου ενός οικογενειακού φίλου σε έναν διακομιστή τώρα, επειδή ο Wix τους έστειλε έναν λογαριασμό που δεν μπορεί να δικαιολογήσει για τον επόμενο χρόνο. Το Squarespace και παρόμοιες εταιρείες χρεώνουν επίσης υψηλές τιμές χωρίς να προσφέρουν τα ίδια οφέλη που θα κερδίσετε από το δικό σας πακέτο φιλοξενίας μέσω μιας εταιρείας φιλοξενίας.

Εάν αυτός είναι ο πρώτος ιστότοπός σας ή δεν έχετε δημιουργήσει έναν για λίγο, ίσως αναρωτιέστε από πού πρέπει να ξεκινήσετε. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Βήματα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου συγγραφέα

 • Βήμα 1: Αποκτήστε έναν τομέα
 • Βήμα 2: Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας / δημιουργίας ιστότοπων
 • Βήμα # 3: Συγκεντρώστε στοιχεία για τον ιστότοπό σας
 • Βήμα # 4: Δημιουργήστε έναν ιστότοπο συγγραφέα χρησιμοποιώντας το WordPress
 • Παραδείγματα ιστοτόπων συγγραφέων

Συνιστώμενα εργαλεία

Αποκάλυψη: Το BuildThis.io λαμβάνει τέλη παραπομπής από εργαλεία που αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όμως, οι απόψεις βασίζονται στην εμπειρία μας και όχι στο πόσο πληρώνουν. Επικεντρωνόμαστε στην παροχή βοήθειας σε μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες για τη δημιουργία ιστότοπων ως επιχείρησης. Υποστηρίξτε τη δουλειά μας και μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κέρδη μας.

1. Λάβετε ένα όνομα τομέα

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα όνομα τομέα. Για μένα, το όνομά μου είναι αρκετά μοναδικό, επομένως κατάφερα να χρησιμοποιήσω το LoriSoard.com. Ωστόσο, εάν το όνομά σας είναι Smith ή Johnson, ενδέχεται να βρείτε ότι το όνομα τομέα σας έχει ήδη ληφθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε τη λέξη “συγγραφέας” ή να χρησιμοποιήσετε την επέκταση .author. Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας καταγράφουν το όνομα τομέα σας μέσω των πακέτων τους, οπότε ελέγξτε το πριν εγγραφείτε, αλλά το GoDaddy είναι μια δημοφιλής επιλογή για εγγραφή. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες καταχωρητή τομέα εκεί έξω, οπότε επιλέξτε αυτήν που σας έχει νόημα.

2. Επιλέξτε έναν ιστότοπο φιλοξενίας / δημιουργού

Υπάρχουν μερικές εταιρείες φιλοξενίας για μικρές επιχειρήσεις ή κατασκευαστές ιστότοπων που είναι φθηνές και προσφέρουν πολλά χρήματα για τα χρήματά σας. Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων για συγγραφείς ή ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Έχουν επίσης εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και είναι ανοιχτοί σε αρχάριους δημιουργούς ιστοσελίδων.

Φιλοξενία Α2

Αρχική σελίδα φιλοξενίας A2 (κάντε κλικ για επίσκεψη)

Αυτή είναι η εταιρεία που χρησιμοποιώ αυτήν τη στιγμή και η εξυπηρέτηση πελατών τους ήταν εξαιρετική. Θεωρώ τον εαυτό μου πιο έμπειρο προγραμματιστή ιστού, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν ξέρω και είναι πάντα χαρούμενοι να με καθοδηγούν σε τεχνικά θέματα. Προσφέρουν επίσης μερικά λεπτομερή μαθήματα και είναι πολύ αξιόπιστα και γρήγορα.

Μπορείτε να αποκτήσετε έναν κοινόχρηστο ιστότοπο φιλοξενίας με μόλις 2,96 $ το μήνα. Δεν είστε σίγουροι πώς να χειριστείτε την εγκατάσταση και τη διαχείριση του WordPress; Μπορείτε να αποκτήσετε έναν διαχειριζόμενο ιστότοπο για περίπου 9,78 $ ανά μήνα. Για νέους συγγραφείς, χωρίς μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία ιστότοπων, η φιλοξενία WordPress 1-Ιστότοπου του A2 με μόλις 9,78 $ το μήνα είναι η καλύτερη επιλογή σας (η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασης και πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων για να λάβετε τις καλύτερες τιμές ). Αυτό το πακέτο καλύπτει έναν μόνο ιστότοπο και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

Περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του χαρτοφυλακίου WordPress παρακάτω στο βήμα # 4.

Επισκεφτείτε το A2 Hosting

Γουέμπλι

Δημιουργία ιστότοπου Weebly (κάντε κλικ για επίσκεψη)

Το Weebly είναι κατασκευαστής ιστότοπων και όχι εταιρεία φιλοξενίας. Χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα θέματα και, στη συνέχεια, μεταφέρετε και αποθέστε εικόνες και πληροφορίες στο εργαλείο δημιουργίας για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας χαρτοφυλακίου. Το Weebly είναι πολύ εύκολο στη χρήση και διαθέτει ορισμένα πρότυπα για χαρτοφυλάκια, καθώς και λειτουργίες διαδικτυακού καταστήματος, ώστε να μπορείτε να πουλάτε τα δικά σας βιβλία αν θέλετε. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να σας μιλήσει μέσω της διαδικασίας δημιουργίας ενός απλού χαρτοφυλακίου.

Οι συγγραφείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το πρόγραμμα σύνδεσης για $ 5 ανά μήνα, επειδή λαμβάνουν ένα δωρεάν όνομα τομέα, το οποίο μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπό τους. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε βιβλία μέσω του ιστότοπού σας, τότε θα χρειαστείτε το Pro Plan ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να εισπράξετε πληρωμές. Το Pro τρέχει 12 $ ανά μήνα. Όλες οι τιμές ή όταν πληρώνετε για το έτος εκ των προτέρων.

Μάθετε περισσότερα για το Weebly στην κριτική του Jason.

Επισκεφτείτε το Weebly

Φιλοξενία InMotion

Αρχική σελίδα InMotion Hosting (κάντε κλικ για επίσκεψη)

Το InMotion Hosting είναι μια άλλη εταιρεία φιλοξενίας που προσφέρει μια ποικιλία πακέτων και τιμών πολύ λογικές. Μπορείτε να πάτε με τα σχέδια φιλοξενίας WordPress και προσφέρουν ακόμη και το BoldGrid, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Υπάρχει ακόμη μια μικρή καμπύλη μάθησης για να καταλάβουμε πώς να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο με το BoldGrid, αλλά είναι ένα πολύ διαισθητικό σύστημα.

Μερικές από τις δυνατότητες που λαμβάνετε με τα πακέτα τους περιλαμβάνουν ένα δωρεάν όνομα τομέα, χώρο αποθήκευσης SSD 40 GB για μόνο 5,99 $ ανά μήνα και δωρεάν SSL. Το καλύτερο πακέτο για τους συγγραφείς είναι το διαχειριζόμενο πακέτο WordPress που φιλοξενεί WP-1000s. Εάν περιμένετε λιγότερους από 20.000 επισκέπτες ανά μήνα, αυτός ο ιστότοπος θα ικανοποιεί εύκολα τις ανάγκες σας. Παίρνετε ένα δωρεάν όνομα τομέα και έναν ιστότοπο στην τιμή των 6,99 $ ανά μήνα.

Επισκεφτείτε το InMotion

Hostinger

Αρχική σελίδα Hostinger (κάντε κλικ για επίσκεψη)

Η Hostinger δημιουργεί τη λίστα μας, επειδή προσφέρουν τόσο φθηνές επιλογές για κατόχους ιστοτόπων για πρώτη φορά ή συγγραφείς με περιορισμένο προϋπολογισμό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι περισσότεροι συγγραφείς πρέπει να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με κάποιο τρόπο. Πιθανότατα δεν έχετε πολλά χρήματα να ξοδέψετε για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χαρτοφυλακίου, εκτός εάν το όνομά σας είναι Steven King και, στη συνέχεια, ο εκδότης σας είναι πιθανό να το αναθέσει για εσάς.

Το Hostinger προσφέρει επίσης ένα γρήγορο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων για όσους δεν έχουν μεγάλη τεχνογνωσία. Θα ακολουθήσετε τα βήματα, όπως η επιλογή ενός προγράμματος φιλοξενίας για μόλις 99 σεντς το μήνα και η δημιουργία ενός βασικού ιστότοπου επιλέγοντας από κάποια προεγκατεστημένα θέματα και ανεβάζοντας τις δικές σας εικόνες και πληροφορίες. Ο ιστότοπος είναι αρκετά διαισθητικός, αλλά ίσως χρειαστεί να ανατρέξετε στα εγχειρίδιά του εδώ και εκεί.

Όσοι δεν διαθέτουν πολλή τεχνική τεχνογνωσία θα τα πήγαιναν καλά με το ενιαίο πρόγραμμα φιλοξενίας κοινόχρηστων ιστότοπων για 0,99 σεντ ανά μήνα με εύρος ζώνης 100 GB και μια εύκολη πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων όπου μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε εικόνες και κείμενο.

Επισκεφτείτε το Hostinger

3. Συγκεντρώστε στοιχεία που χρειάζεται ο ιστότοπος του συντάκτη σας

Είτε πηγαίνετε με έναν κατασκευαστή ιστότοπων εκτός του κουτιού είτε χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα όπως το WordPress ή ακόμη και δημιουργείτε έναν ιστότοπο HTML, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που κάθε ιστότοπος συγγραφέα πρέπει να είναι πλήρως αποτελεσματικό.

 • Κατανόηση του κοινού – Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε το κοινό-στόχο σας. Εάν γράφετε ιστορικά ρομάντζα, το κοινό σας είναι πολύ διαφορετικό από το εάν γράφετε επιστημονική φαντασία. Εάν γράφετε άρθρα μη μυθοπλασίας, το κοινό σας είναι και πάλι διαφορετικό.
 • Personas αγοραστή – Δημιουργήστε προσωπικότητες αγοραστών με βάση το διαφορετικό κοινό αναγνώστη, ώστε να καταλάβετε με ποιον μιλάτε μέσω του ιστότοπού σας.
 • Λογότυπο – Χρειάζεστε ένα λογότυπο κάποιας μορφής, ακόμα κι αν είναι μόνο το όνομα του συγγραφέα σας σε ένα φανταστικό σενάριο. Το λογότυπό σας επικοινωνεί ποιοι είστε ως συγγραφέας. Αντιμετωπίστε το γραπτό σας έργο ως επιχείρηση και επωνυμία του. Εδώ είναι τα δωρεάν λογότυπα που μπορείτε να κατεβάσετε.
 • Σχετικά με τη σελίδα – Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ποιοι είστε και γιατί γράφετε τι κάνετε. Σκεφτείτε για διάσημους συγγραφείς που γνωρίζετε, όπως ο Steven King. Πιθανότατα γνωρίζετε λεπτομέρειες για τη ζωή σας.
 • Σελίδα βιβλίων – Χρειάζεστε μια σελίδα για να απαριθμήσετε όλα τα βιβλία σας. Ακόμα κι αν τα τοποθετήσετε στην αρχική σας σελίδα, όπως έχω κάνει, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σε μεμονωμένες σελίδες προϊόντων / βιβλίων.
 • Πρόσκληση σε δράση – Ποια ενέργεια θέλετε να κάνουν οι χρήστες όταν φτάνουν στη σελίδα σας; Εάν θέλετε απλώς να εγγραφούν στη λίστα αλληλογραφίας σας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να τις αγοράζετε, εστιάστε στη διατύπωση, την τοποθέτηση και το ποσοστό μετατροπής του CTA σας.

4. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο συγγραφέα χρησιμοποιώντας το WordPress

Προσωπικά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το WordPress για τον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου συγγραφέων μου. Νομίζω ότι προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία και μπορώ να συνδυάσω ένα blog με το τμήμα χαρτοφυλακίου του ιστότοπού μου, προσφέροντας ενημερώσεις όταν βιάζομαι χωρίς να ξοδεύω πολύ χρόνο για τη δημιουργία σελίδων. Στην πραγματικότητα, το WordPress είναι τόσο δημοφιλές που χρησιμοποιείται από το 34% των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Η σελίδα μου έχει προσαρμοστεί λίγο με ένα μοναδικό φόντο και ορισμένα άλλα στοιχεία που δεν θα βρείτε έξω από το κουτί. Μπορείτε να προσθέσετε μοναδικές λειτουργίες έως χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη επιλογή CSS ή μπορείτε να προσλάβετε κάποιον για να τροποποιήσετε το θέμα σας μόλις ολοκληρωθεί. Θα σας καθοδηγήσω στα βήματα της χρήσης του WordPress για να δημιουργήσετε τον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου συγγραφέων.

Βήμα 1. Εγκαταστήστε το WordPress

Χρησιμοποιώ το A2 Hosting, το οποίο συνοδεύεται από το ControlPanel. Η προσθήκη του WordPress στον ιστότοπό σας μέσω του ControlPanel είναι πολύ απλή. Εάν αισθάνεστε χαμένοι αφού διαβάσετε αυτές τις οδηγίες, μπορείτε επίσης να πληρώσετε για διαχειριζόμενο WordPress και να τον εγκαταστήσει ο διακομιστής για εσάς. Υπόσχομαι όμως ότι είναι εύκολο.

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και επιλέξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του WordPress (το W μέσα σε έναν μπλε κύκλο).

Όταν φορτώνεται η σελίδα, επιλέξτε το μπλε κουμπί με την ένδειξη “Εγκατάσταση τώρα”.

Βασικές συμβουλές διαμόρφωσης

Επιλέξτε τη διεύθυνση URL εγκατάστασης. Εάν θέλετε τον ιστότοπο στον ριζικό σας φάκελο όπως έχω το δικό μου (www.lorisoard.com), τότε απλά διατρήστε το domain σας.com. Αν θέλετε σε έναν υποφάκελο ή απευθείας, απλώς ονομάστε τον όπως θέλετε να εμφανίζεται. Παράδειγμα:

yourdomain.com/writing.

Αυτό λειτουργεί καλά αν έχετε έναν ιστότοπο επιχείρησης και θέλετε να προσθέσετε ένα χαρτοφυλάκιο για την εργασία σας ως συγγραφέας.

Στην περιοχή Ρυθμίσεις ιστότοπου, επιλέξτε το όνομα και την περιγραφή του ιστότοπού σας. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι, μπορείτε να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress κάτω από τις ρυθμίσεις και να αλλάξετε αυτές τις πληροφορίες αργότερα.

Για τον λογαριασμό διαχειριστή σας, επιλέξτε ένα όνομα χρήστη που θα θυμάστε και έναν περίπλοκο κωδικό πρόσβασης. Πρέπει επίσης να ορίσετε ένα email διαχειριστή. Μερικά άτομα προτείνουν να ορίσετε το email του ιστότοπού σας εδώ, όπως [προστασία μέσω email] Το πρόβλημα που έχω βρει με αυτό είναι ότι εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί ή κατεβεί, τότε είναι δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στο email. Χρησιμοποιώ ένα email από διαφορετικό διακομιστή για αυτό, αλλά η επιλογή είναι δική σας. Υπάρχουν πλεονεκτήματα στη χρήση ενός ίδιου email τομέα όπως η αναγνώριση χρήστη.

Ο διακομιστής μου επιτρέπει να επιλέξω κάποια πρόσθετα για προεγκατάσταση, όπως Περιορίστε τις προσπάθειες σύνδεσης και Κλασικό πρόγραμμα επεξεργασίας. Συνήθως επιλέγω και τα δύο.

Αφού ορίσετε τις επιλογές σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει το όνομα διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασης σε ασφαλές μέρος και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “Εγκατάσταση”.

Θα πρέπει να λάβετε τη διεύθυνση για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου WP. Συνήθως, είναι

yourdomain.com/wp-admin.

Βήμα 2. Ασφαλίστε τον ιστότοπό σας

Μην καθυστερήσετε σε αυτό το επόμενο βήμα. Πρέπει να ασφαλίσετε αμέσως τον ιστότοπό σας, όπως να αποκτήσετε πιστοποιητικό SSL και να εγκαταστήσετε βασικά πρόσθετα ασφαλείας.

Οι άνθρωποι λατρεύουν να κάνουν hack σε ιστότοπους WordPress. Οι ιστότοποι WordPress αντιπροσωπεύουν 90% όλων των παραβιασμένων περιεχομένων ιστότοποι συστήματος διαχείρισης (CMS). Ένας λόγος οφείλεται στην αποτυχία ενημέρωσης προσθηκών και θεμάτων. Ωστόσο, το WordPress έχει άλλες ευπάθειες που πρέπει να αντιμετωπίσετε μόλις εγκαταστήσετε το λογισμικό ανοιχτού κώδικα στον ιστότοπό σας. Τουλάχιστον, πρέπει να εγκαταστήσετε τις ακόλουθες προσθήκες:

 • Ασφάλεια Wordfence – Αυτό δημιουργεί ένα τείχος προστασίας και αποτρέπει επιθέσεις ωμής βίας. Φυσικά, υπάρχουν πολλά τέτοια πρόσθετα. Αυτό είναι που έχω διαπιστώσει ότι λειτουργεί καλά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο έχει νόημα για εσάς.
 • Απόκρυψη του WP μου – Αυτή η σύνδεση για τον πίνακα ελέγχου WP του τομέα σας.com/wp-admin; Όλοι το γνωρίζουν. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη σελίδα σύνδεσης με αυτήν την προσθήκη και να δυσκολέψετε την είσοδο των εισβολέων.

Ο έλεγχος ταυτότητας ασφαλείας WordPress (κλειδιά SALT) κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας. Ίσως να μην είστε σίγουροι για την αλλαγή των κλειδιών SALT επειδή πιστεύετε ότι χρειάζεστε κώδικα και μπορείτε να τα αλλάξετε χειροκίνητα μέσω ενός αρχείου wp-config.php.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος να τα αλλάξετε για όσους δεν γνωρίζουν κωδικοποίηση. Απλά προσθέτετε το Αλατιέρα plugin και μπορείτε να το ρυθμίσετε να αλλάζει τα κλειδιά κάθε εβδομάδα ή μήνα, με βάση τις προτιμήσεις ασφαλείας σας. Ρυθμίστε το και ξεχάστε το.

Για να εγκαταστήσετε το Salt Shaker, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου, προσθήκες, προσθέστε νέο και αναζητήστε το Salt Shaker. Κάντε κλικ στην εγκατάσταση και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε.

Μόλις εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” κάτω από την λίστα προσθήκης Salt Shaker. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και, στη συνέχεια, ρυθμίστε τις αλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία). Κάντε κλικ στο κουμπί “Αλλαγή τώρα”. Εάν δοκιμάσετε ένα πρόσθετο για ασφάλεια και το μισείτε, απλώς διαγράψτε το και προσθέστε κάτι διαφορετικό. Το σπουδαίο πράγμα για το WP ως πλατφόρμα ιστότοπου είναι ότι έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προσθηκών και τρόπους προσαρμογής του ιστότοπού σας.

Βήμα # 3. Βρείτε το σωστό θέμα ιστότοπου

Η εύρεση του κατάλληλου θέματος για το διαδικτυακό σας χαρτοφυλάκιο δεν είναι εύκολη. Στην πραγματικότητα αγόρασα το θέμα με το οποίο τελείωσα γιατί μου άρεσαν μερικά από τα χαρακτηριστικά και τη διάταξη του. Θα μπορούσατε επίσης να προσλάβετε κάποιον για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα πολλά διαθέσιμα θέματα χαρτοφυλακίου.

Ξεκινήστε μελετώντας τους ιστότοπους των συγγραφέων και δείτε τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει για τα χαρτοφυλάκια τους.

Μόλις έχετε μια ιδέα για τις δυνατότητες που θέλετε, μεταβείτε στην καρτέλα εμφανίσεων στην αριστερή πλευρά του πίνακα ελέγχου του WP και κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη θέματος” και, στη συνέχεια, ταξινομήστε τις λειτουργίες για να βρείτε πιθανά θέματα που ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στο “Εφαρμογή φίλτρων”.

Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω τις επιλογές σας πληκτρολογώντας όρους αναζήτησης όπως “συγγραφέας,””βιβλία,” ή “χαρτοφυλάκιο.”

Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα θέματα που βρήκα ότι μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη:

Ιστολόγιο συγγραφέων VW

Διαδήλωση & Λεπτομέριες

Σελίδα προορισμού συγγραφέα

Διαδήλωση & Λεπτομέριες

Χαρτοφυλάκιο μίας σελίδας

Διαδήλωση & Λεπτομέριες

Αυτά είναι μόνο μερικά θέματα για να διαλέξετε. Υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμα θέματα. Ακόμα κι αν δημιουργείτε ένα χαρτοφυλάκιο, σίγουρα δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε ένα θέμα χαρτοφυλακίου. Μπορείτε να επιλέξετε από τα δωρεάν θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου εάν ταιριάζουν. Το κλειδί είναι στο περιεχόμενο που προσθέτετε.

Βήμα # 4. Δημιουργήστε τις σελίδες και τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας

Μόλις επιλέξετε ένα θέμα, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποιες σελίδες θέλετε και να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας προσθέτοντας εξώφυλλα βιβλίων και άλλες εικόνες. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε βιβλία στον ιστότοπό σας.

Προσθέστε βιβλία ως σελίδες με μια επιλεγμένη εικόνα που είναι το εξώφυλλο σας και μια περιγραφή και αγοράστε συνδέσμους σε κάθε σελίδα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε τις σελίδες στην πλοήγησή σας, ως στοιχεία υπομενού ή να τις προσθέσετε σε περιοχές περιεχομένου.

Χρησιμοποιήστε τις αναρτήσεις σας μόνο για ανακοινώσεις βιβλίων και ρυθμίστε τη σελίδα σας ως ιστολόγιο, ώστε να εμφανίζονται νέες κυκλοφορίες στην πρώτη σελίδα. Μπορείτε να αλλάξετε τι βλέπουν οι χρήστες της σελίδας προορισμού στην ενότητα Θέματα / Προσαρμογή ή Ρυθμίσεις / Ανάγνωση. Μπορείτε είτε να επιλέξετε “Οι τελευταίες σας αναρτήσεις”, οι οποίες θα εμφανίζουν τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου σας στην αρχική σελίδα του ιστότοπού σας ή μπορείτε να επιλέξετε “Μια στατική σελίδα” και να επιλέξετε μια σελίδα που έχετε δημιουργήσει για να χρησιμεύσει ως αρχική σελίδα του ιστότοπού σας.

Εάν δεν σας πειράζει να μελετήσετε μια νέα προσθήκη και να μάθετε πώς να τη χρησιμοποιείτε, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη αγορών και να πουλήσετε βιβλία απευθείας χρησιμοποιώντας το WooCommerce ή μια παρόμοια προσθήκη.

Βήμα # 5. Ελέγξτε για σφάλματα

Μόλις ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας με τον τρόπο που θέλετε, θα πρέπει να τον ελέγξετε προσεκτικά για σφάλματα. Έχετε πιθανώς ακούσει όλη τη φήμη σχετικά με την εμπειρία χρήστη (UX) και πώς μια κακή εμπειρία απομακρύνει τους πελάτες. Σύνδεσμοι που δεν λειτουργούν, φόρμες που δεν στέλνουν και 404 σφάλματα απογοητεύουν τους χρήστες.

Αφιερώστε χρόνο δοκιμών κάθε συνδέσμου στον ιστότοπό σας. Υποβάλετε κάθε φόρμα για να βεβαιωθείτε ότι φτάνει στο τέλος σας και ότι ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Δοκιμάστε τη διαδικασία παραγγελίας σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε σπασμένος ελεγκτής συνδέσμων για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προβάλλετε σφάλματα στο μέλλον.

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Περίπου 73% των ανθρώπων θα φτάσει στο Διαδίκτυο μέσω μόνο των smartphone τους έως το 2025. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά, πιθανότατα έχετε ήδη χάσει πολλά μέλη κοινού που δεν χρησιμοποιούν ποτέ υπολογιστές. Και πάλι, υπάρχει μια προσθήκη που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς κινητές συσκευές, αλλά θα πρέπει επίσης να επιλέξετε την απόκριση στα φίλτρα σας καθώς αναζητάτε πρώτα ένα θέμα. Θέματα όπως το Twenty Seventeen και το Twenty Nineteen έχουν ήδη δημιουργηθεί με μια προσέγγιση για κινητά.

Παράδειγμα ιστότοπου αποκριτικής συγγραφέαΠαράδειγμα: Εδώ είναι ο ιστότοπός μου σε κινητές συσκευές. Σημειώστε πώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία, αλλά εκτείνονται λίγο πιο κάτω στη σελίδα για τη μικρότερη οθόνη και περιορίζονται σε μια τελευταία έκδοση κάθε φορά ή σε μία ανάρτηση ιστολογίου κάθε φορά. Το μέγεθος του κειμένου και των εικόνων του ιστότοπου για κινητές συσκευές, παραμένουν ακόμη ευανάγνωστα αλλά συρρικνώνονται σε μέγεθος.

Βήμα # 6. (Μελλοντική βελτίωση) Προσλάβετε κάποιον για να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας

Μόλις κάνετε ό, τι μπορείτε να κάνετε, κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε τι μπορεί να λείπει. Θέλετε το φόντο να είναι διαφανές, αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε τον προσαρμοσμένο κώδικα CSS για να το κάνετε; Δεδομένου ότι έχετε κάνει το μεγαλύτερο μέρος της σκληρής δουλειάς, δεν θα πρέπει να κοστίσετε πάρα πολύ για να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να επιλύσετε μερικά δευτερεύοντα προβλήματα για εσάς. Μπορείτε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες μόνο τμήματα της εργασίας που δεν θέλετε να ολοκληρώσετε ή να προσλάβετε διαφορετικούς εργολάβους για εργασίες που είναι ειδικοί.

Ακόμα καλύτερα, ζητήστε από οποιονδήποτε προσλάβετε να εξηγήσει τι έκαναν, ώστε να μπορείτε να μάθετε και να το διορθώσετε την επόμενη φορά. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με πιο δημοφιλή θέματα, όπως Twenty Sixteen και Twenty Seventeen. Ακολουθούν μερικοί πόροι που αναφέρονται σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσαρμογές για Twenty Sixteen και Twenty Seventeen:

 • Είκοσι δεκαέξι φόρουμ υποστήριξης – Το επίσημο φόρουμ του WordPress.org για βοήθεια με το Twenty Sixteen Theme. Περιηγηθείτε σε αναρτήσεις ή κάντε μια δική σας ερώτηση.
 • Είκοσι δεκαεπτά φόρουμ υποστήριξης – Επίσης, στο WordPress.org, μια λίστα με ερωτήσεις που έχουν επιλυθεί στο παρελθόν και ένα φόρουμ γεμάτο με ειδικούς για το πώς να χρησιμοποιήσετε το θέμα και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.
 • Φόρουμ WordPress – Μεταβείτε στα φόρουμ του WordPress για γενικές ερωτήσεις ή κάντε ερωτήσεις προσαρμογής CSS στο φάκελο. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αναζήτηση ανά θέμα και να δείτε εάν η ερώτησή σας έχει ήδη τεθεί και επιλυθεί. Αυτό το φόρουμ καλύπτει περισσότερα θέματα από ένα μόνο.
 • Κίνστα – Εάν δεν φοβάστε να ανακαλύψετε τα αρχεία του θέματός σας και να αλλάξετε το φύλλο στυλ σας, αυτός ο οδηγός προσφέρει μερικές συμβουλές για την πραγματική προσαρμογή είκοσι κάτι θεμάτων. Ο συντονιστής είναι επίσης καλός για την απάντηση σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι αναγνώστες, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τα σχόλια και να κάνετε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.
 • Όλα σχετικά με τα βασικά – Υπάρχουν μερικές τυπικές προσαρμογές που ρωτούν οι χρήστες για ξανά και ξανά. Αυτός ο οδηγός εξετάζει μερικά από τα θέματα που βλέπουν οι άνθρωποι με το θέμα Twenty Seventeen, όπως το ύψος της κεφαλίδας στην αρχική σελίδα, η κατάργηση του τίτλου της σελίδας και το προκύπτον κενό και η κατάργηση του μηνύματος “Proudly Powered by WordPress”.

Όσο περισσότερο εργάζεστε με το WordPress, τόσο περισσότερο θα το καταλαβαίνετε και θα μπορείτε να κάνετε μικρές τροποποιήσεις είτε μέσω κωδικοποίησης είτε μέσω πρόσθετων που μετατρέπουν το χαρτοφυλάκιό σας σε κάτι πολύ προσωπικό και προσαρμοσμένο.

Η δημιουργία ιστοτόπου συγγραφέα δεν είναι κάτι που συμβαίνει εν μία νυκτί, αλλά κάτι που χτίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Παραδείγματα ιστότοπων του Great Writer

Τζένετ Ντιν

Ιστότοπος χαρτοφυλακίου της Janet DeanΙστότοπος χαρτοφυλακίου της Janet Dean

Η Janet Dean είναι ένας εμπνευσμένος συγγραφέας που βρίσκεται στην Ιντιάνα. Γράφει για τη γραμμή εμπνευσμένη από την αγάπη του Harlequin. Ο ιστότοπός της είναι ένα καλό παράδειγμα χαρτοφυλακίου συγγραφέων επειδή παραθέτει τα πιο πρόσφατα βιβλία της, ενώ εξακολουθεί να δείχνει λίγο για τη συγγραφέα. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν όλα τα βιβλία της στο χαρτοφυλάκιό του στον σύνδεσμο «βιβλία» και επίσης να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες της σε διάφορες εκδηλώσεις. Ένα πράγμα που μου αρέσει ιδιαίτερα σε αυτήν τη σελίδα είναι το τμήμα της που απευθύνεται ειδικά στα μέσα ενημέρωσης.

Nicholas Sparks

Ιστότοπος χαρτοφυλακίου Nicholas SparksΙστότοπος χαρτοφυλακίου Nicholas Sparks

Ο συγγραφέας Nicholas Sparks χρησιμοποιεί τον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου συγγραφέων για να εστιάσει στην τελευταία του κυκλοφορία και προσκαλεί τους επισκέπτες στο “Order Now” με ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση. Ωστόσο, καθώς ο χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω, θα δει επιπλέον σελίδες στις οποίες μπορεί να πλοηγηθεί, όπως συνδέσμους προς ιστορίες και άλλες εργασίες. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε σχετικά με γεγονότα και ειδήσεις συγγραφέων. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο αφού βρίσκεστε στη σελίδα για λίγο, σας προσκαλεί να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας του.

Ντιν Κοόντζ

Ιστότοπος χαρτοφυλακίου Dean KoontzΙστότοπος χαρτοφυλακίου Dean Koontz

Ο συγγραφέας Suspense Dean Koontz είναι μπεστ σέλερ των New York Times. Κάνει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα με το χαρτοφυλάκιο συγγραφέων του. Πρώτον, βλέπετε τα εξώφυλλα των βιβλίων στην τελευταία σειρά του που οριζόντια εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας. Στη συνέχεια, εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στην καρτέλα πλοήγησης, σας δίνεται μια σειρά επιλογών, ανάλογα με τη σειρά του που σας ενδιαφέρει περισσότερο, όπως η Jane Hawk ή η επιλογή να τραβήξετε όλα τα βιβλία του ταυτόχρονα. Η πλοήγηση είναι πολύ διαισθητική και ικανοποιεί τις ανάγκες διαφορετικών τμημάτων του κοινού του.

Έμιλι Γουίνφιλντ Μάρτιν

Ιστότοπος χαρτοφυλακίου της Emily Winfield MartinΙστότοπος χαρτοφυλακίου της Emily Winfield Martin

Ο ιστότοπος της Emily Winfield Martin είναι πιθανώς ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρτοφυλάκια εκεί έξω. Είναι συγγραφέας παιδιών, αλλά και καλλιτέχνης. Όταν αρχικά προσγειώνεστε στην αρχική σελίδα της, δεν σας υποδεχόμαστε με εξώφυλλα βιβλίων, αλλά εικόνες της τέχνης της. Πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Βιβλία της για να δείτε πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία της. Ακόμα και το ηλεκτρονικό της κατάστημα σπάει τις δύο πλευρές του έργου της, με είσοδο στην τέχνη της ή στα βιβλία των παιδιών της.

Βγάλτε το Word

Τώρα που έχετε δημιουργήσει ένα όμορφο, μοναδικό χαρτοφυλάκιο για να επισημάνετε τη γραφή σας, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τη λέξη. Πείτε σε όλη την οικογένεια και τους φίλους σας και ζητήστε τους να μοιραστούν τη διεύθυνση του ιστότοπού σας στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Τοποθετήστε τη διεύθυνση του ιστότοπού σας σε επαγγελματικές κάρτες, στην υπογραφή του email σας και μοιραστείτε την σε διαφημίσεις. Συνεργαστείτε με άλλους συγγραφείς και μοιραστείτε τους ιστότοπους του άλλου στα ενημερωτικά δελτία σας.

Οποιοδήποτε μικρό πράγμα μπορείτε να κάνετε για να διαβάσετε τη λέξη βοηθά στη δημιουργία ενδιαφέροντος για τον ιστότοπό σας και τα βιβλία σας. Τελικά, έχετε την ευκαιρία να το μετατρέψετε σε επιχείρηση. Δημιουργήσατε έναν πανέμορφο ιστότοπο συγγραφέων – τώρα ήρθε η ώρα να το μοιραστείτε με τον κόσμο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map