Πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων με WordPress

Έτσι έχετε αποφασίσει να ζήσετε μια πλήρη απασχόληση με ένα blog τροφίμων?


Φοβερός!

Ξέρετε… πολλά ιστολόγια που κερδίζουν εξαψήφιο εισόδημα σήμερα δημιουργήθηκαν από κάποιον σαν εσένα, με τίποτα άλλο από ένα αδιάκοπο πάθος για τη θέση τους.

Και είμαι ενθουσιασμένος που κάνεις το πρώτο σου βήμα σήμερα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Πλοήγηση

 • Βήμα 1: Αποφασίστε τον τύπο του ιστολογίου τροφίμων σας
 • Βήμα 2: Όνομα τομέα, φιλοξενία ιστού και δημιουργός ιστότοπων
 • Βήμα # 3: Θέματα και προσθήκες του blog για τα τρόφιμα του WordPress
 • Βήμα # 4: Αποκτήστε το ιστολόγιο των τροφίμων σας από το έδαφος
 • Πώς να κερδίσετε χρήματα blogging τροφίμων – ένα αλάνθαστο σχέδιο

Λίστα εργαλείων 

FTC Disclosure: BuildThis λαμβάνει τέλη παραπομπής από εργαλεία που αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όμως, οι απόψεις βασίζονται στην εμπειρία μας και όχι στο πόσο πληρώνουν. Επικεντρωνόμαστε στην παροχή βοήθειας σε μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες για τη δημιουργία ιστότοπων ως επιχείρησης. Υποστηρίξτε τη δουλειά μας και μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κέρδη μας.

Contents

Πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων

Βήμα 1 – Αποφασίστε τι είδους blog blog θέλετε να ξεκινήσετε

Η εκκίνηση ενός blog για φαγητό είναι εύκολη, αλλά είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι να γράψεις.

Το θέμα του blog για τα τρόφιμα, γενικά, είναι πολύ ευρύ.

Είναι πάντα καλύτερο να περιορίσετε τα θέματα σας σε μερικές θέσεις στις οποίες μπορείτε να εστιάσετε. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το ιστολόγιο των τροφίμων σας ως πραγματική επιχείρηση. Οι θέσεις που μπορείτε να λάβετε υπόψη είναι πιθανώς, γλουτένη, χωρίς γλουτένη, υδατάνθρακες, vegan ή λιτή μαγειρική.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ειδικευτείτε στον τύπο μαγειρέματος για τα ιστολόγια τροφίμων όπως το ψήσιμο στη σχάρα, το ψήσιμο ή το ψήσιμο.

Βήμα 2 – Επιλέξτε ένα όνομα τομέα, φιλοξενία και ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων 

Αφού αποφασίσετε για τη θέση του ιστολογίου τροφίμων σας, ακολουθούν τα 3 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσετε:

 1. Ένα όνομα τομέα
 2. Μια φιλοξενία
 3. Ένας δημιουργός ιστότοπων

Πρώτα έρχεται το όνομα τομέα. Με απλά λόγια, το όνομα τομέα σας είναι η διεύθυνση ιστού σας.

Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τη χρήση «λέξεων-κλειδιών» στο όνομα τομέα, έτσι ώστε η Google να την εμφανίζει στην κορυφή για όταν οι χρήστες αναζητούν αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Ωστόσο, η παρουσία της λέξης-κλειδιού στο όνομα τομέα δεν επηρεάζει πλέον τον αλγόριθμο μηχανών αναζήτησης.

Έτσι, εάν θέλετε να ανοίξετε ένα ιστολόγιο σχετικά με το παλιό φαγητό, δεν πρέπει να καλέσετε το ιστολόγιό σας paleofood.com. Τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν θα σας δώσει πόντους brownie SEO.

Τούτου λεχθέντος, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς τι είδους όνομα τομέα επιλέγετε.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι εντάξει να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων και να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όνομα ως όνομα τομέα. Έτσι, εάν είστε Jane Doe, είναι εντάξει να καλέσετε το blog τροφίμων σας JaneDeo.com.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε υψηλότερες αποδόσεις μακροπρόθεσμα επειδή, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα γίνετε μια δημοφιλής μάρκα στη θέση σας. Μπορεί επίσης να γίνετε επιρροή.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας προσωπικής μάρκας είναι η επιρροή στην υποστήριξη πελατών, Σιπ Χάκεν. Θα μπορούσε εύκολα να ονομάσει το ιστολόγιό του, “customersupportadvice.com”.

Έχετε την ιδέα, σωστά?

εντάξει.

Αφού επιλέξετε ένα όνομα τομέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία καταχωρητή ονόματος τομέα όπως το Namecheap για να το κάνετε κράτηση. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να το αγοράσετε από τον πάροχο φιλοξενίας σας εάν προσφέρει ένα. (Πολλοί από αυτούς δίνουν ακόμη και δωρεάν τομείς με ετήσια προγράμματα.)

Μόλις λάβετε το όνομα τομέα, πρέπει να βρείτε έναν αξιόπιστο κεντρικό υπολογιστή για να κάνετε τον ιστότοπό σας ζωντανό.

Υπάρχουν πολλοί οικοδεσπότες Ιστού για να διαλέξετε και πολλοί από αυτούς έρχονται επίσης με διαχειριζόμενα πακέτα WordPress. Η διαφορά μεταξύ ενός κανονικού λογαριασμού φιλοξενίας WordPress και ενός διαχειριζόμενου λογαριασμού φιλοξενίας WordPress είναι ότι στον τελευταίο, οι πάροχοι φιλοξενίας φροντίζουν την ασφάλεια του ιστότοπού σας και διατηρούν τον ιστότοπό σας ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση του WordPress.

Παρακάτω, προτείνω τέσσερις παρόχους φιλοξενίας φιλικούς προς τον πελάτη. (Συνδέω κάθε επιλογή με τη λεπτομερή κριτική της από το άλλο ιστολόγιό μου που επικεντρώνεται σε οικοδεσπότες Ιστού.)

 • iPage – Η επιλογή # 1 Budget Hosting, κατάλληλη για αρχάριους.
 • eHost – Μια άλλη επιλογή για αρχάριους. φιλικό προς το χρήστη και προσιτό.
 • SiteGround – Premium επιλογές φιλοξενίας με καλή υποστήριξη πελατών.
 • InMotion Hosting – Πολύ αξιόπιστος οικοδεσπότης Ιστού, σπίτι του BuildThis.io.

Οι οικοδεσπότες Ιστού μπορεί να είναι τόσο φθηνοί όσο 1,99 $ / μήνα και τόσο ακριβοί όσο 29 $ / μήνα. Μη διστάσετε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας με ένα πρόγραμμα αρχικού επιπέδου και στη συνέχεια να πληρώσετε περισσότερα καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητά σας.

Με τον οικοδεσπότη Ιστού και το όνομα τομέα, το επόμενο πράγμα που πρέπει να επιλέξετε είναι μια πλατφόρμα για την κατασκευή του ιστότοπού σας – ή το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Σε αυτό το σεμινάριο, κάνουμε προεπιλογή στο WordPress CMS (περισσότερα
στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων εδώ.)

Μόνος-φιλοξενούμενος έναντι WordPress.com

Το WordPress τροφοδοτεί το 31,8% του Διαδικτύου και υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του WordPress.org και του WordPress.com. Ο ευκολότερος τρόπος για να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ ενός αυτο-φιλοξενούμενου και ενός λογαριασμού WordPress.com είναι να δείτε πώς θα μοιάζουν οι διευθύνσεις URL σας.

yourfoodblog.wordpress.com

Ή

yourfoodblog.com

Ο πρώτος είναι ένας ιστότοπος που φιλοξενείται ελεύθερα με το WordPress.com. Προφανώς, το WordPress έχει επωνυμία σε όλο αυτό.

Ο δεύτερος – yourfoodblog.com – είναι ένας αυτο-φιλοξενούμενος ιστότοπος που είναι ανεξάρτητος με την πραγματική έννοια.

Ένας ιστότοπος που φιλοξενείται ελεύθερα με τον ιστότοπο WordPress.com είναι για εσάς εάν:

 • Είστε ΜΟΝΟ hobbyist blogger
 • Δεν θέλετε να… ή δεν είστε σοβαροί για να κάνετε τα προς το ζην στο διαδίκτυο
 • Δεν ενδιαφέρεστε για την προσωπική σας επωνυμία
 • Είστε ευχαριστημένοι με τις διάφορες περιοριστικές επιλογές, όπως χωρίς υποστήριξη για προσθήκες και άλλα
 • Δεν θέλετε να πουλάτε διαφημίσεις στον ιστότοπό σας (τουλάχιστον έως ότου γίνετε ιστότοπος με υψηλή επισκεψιμότητα)

Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πηγαίνετε σε έναν αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress. Κάτι τέτοιο θα σας επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε τα χιλιάδες θέματα και προσθήκες του WordPress
(τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή) και δημιουργήστε έναν ιστότοπο που μπορείτε να εκτελέσετε και να κλιμακώσετε.

Με αυτό, όλα τα logistics είναι εκτός δρόμου.

Είστε πλέον έτοιμοι να αρχίσετε να δημιουργείτε το ιστολόγιό σας. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα θέμα και μερικά πρόσθετα.

Βήμα 3 – Διαλέξτε τα καλύτερα θέματα ιστολογίου φαγητού WordPress

Δεδομένου ότι ξεκινάτε μόλις με το ιστολόγιό σας και επειδή κάποια στιγμή θα αρχίσει να κερδίζει χρήματα για εσάς, είναι εντάξει να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν θέμα.

Δωρεάν θέματα

Εδώ είναι τρία δωρεάν θέματα φαγητού WordPress από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε:

Δυάδα

δυάδαΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Dyad είναι ένα υπέροχο θέμα ιστολογίου τροφίμων με όμορφη διάταξη ιστολογίου. Διατηρεί τις εικόνες στο επίκεντρο, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα επιθυμητό χαρακτηριστικό για ένα θέμα blog blog. Θα λατρέψετε επίσης το τεράστιο ρυθμιστικό αρχικής σελίδας που μπορείτε να επιλέξετε για να εμφανίσετε τις καλύτερες συνταγές σας. Επίσης, προέρχεται από την Automattic (την εταιρεία πίσω από το WordPress.com), οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τηρεί τα κορυφαία πρότυπα κωδικοποίησης και ποιότητας.

Κούκι

ΚούκιΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Kouki είναι για εσάς αν σας αρέσει το κενό διάστημα και προτιμάτε ένα ζεν και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Ο Κούκι χρησιμοποιεί μια υπέροχη γραμματοσειρά και εμφανίζει εικόνες πολύ κομψά. Συνδυάστε το με ένα από τα δωρεάν πρόσθετα συνταγών (συνιστάται παρακάτω) και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ζήσετε ζωντανά με το blog των τροφίμων σας.

Veggie Lite

veggiΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Veggie Lite είναι ένα άλλο απλό θέμα WordPress για bloggers τροφίμων. Έχει μια εστιασμένη διάταξη που θα τραβήξει την προσοχή των αναγνωστών σας. Και με όλο το κενό, επιτρέπει στον ιστότοπό σας να αναπνέει και είναι εύκολο για τα μάτια.

Δείτε περισσότερα δωρεάν θέματα ιστολογίου τροφίμων από το Αποθήκη WordPress.org.

Θέματα επί πληρωμή

Τώρα – Δωρεάν θέματα είναι καλό να ξεκινήσετε, αλλά αν έχετε τον προϋπολογισμό και μπορείτε να φιλοξενήσετε ένα κλασικό θέμα premium φαγητού, με κάθε τρόπο, αγοράστε ένα.

Η οπτική γοητεία ενός blog τροφίμων παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του. Ακολουθούν μερικά εκπληκτικά θέματα που μπορείτε να δείτε:

Θέμα Cook’d Pro

cookdΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Cook’d Pro είναι ένα εκθαμβωτικό θέμα φαγητού WordPress που φαίνεται υπέροχο σε όλες τις συσκευές. Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στις εικόνες.

Επίσης, είναι χτισμένο στο πλαίσιο Genesis, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι γρήγορο και ελαφρύ. Το πλαίσιο Genesis έρχεται επίσης με ένα ξεχωριστό πλαίσιο για ρυθμίσεις SEO και για άλλες ρυθμίσεις διάταξης επίσης.

Σημειώστε ότι τα θέματα Genesis φέρνουν μόνο τις δυνατότητες που χρειάζεστε. δεν έρχονται με πάρα πολλά κουδούνια και σφυρίχτρες. Τούτου λεχθέντος, κάνουν τη δουλειά τους όμορφα.

ο Καθημερινό πιάτο είναι ένα άλλο θέμα Genesis που πρέπει να δείτε. Τροφοδοτείται από τη σταθερότητα και την ταχύτητα του πλαισίου Genesis και χρησιμοποιεί μια ελκυστική, κομψή επίπεδη σχεδίαση
αυτό ανταποκρίνεται πλήρως.

Κόστος: 129 $

Θέμα Blogger τροφίμων

Food Blogger WordPress Θέμα από TemplaticΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

ο Θέμα Blogger τροφίμων είναι για εσάς εάν θέλετε ένα καθαρό, επαγγελματικό ιστολόγιο φαγητού και ιστότοπο συνταγών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων Elementor για να αναδιαρθρώσετε ή να επανασχεδιάσετε τις σελίδες σας εύκολα.

Επιπλέον, το θέμα του blogger τροφίμων είναι φιλικό προς το SEO και διαθέτει όλες τις δυνατότητες που πρέπει να έχει ένα blog τροφίμων – έναν ειδικό τύπο δημοσίευσης για τις συνταγές, έναν σχεδιασμό αρχικής σελίδας για όλους, υποστήριξη WooCommerce, υποστήριξη διαφημίσεων και φιλική προς κινητά σχέδιο.

Το Food blogger είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και καθιστά δυνατή τη ζωντανή προβολή του ιστολογίου τροφίμων σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Κόστος: 79 $

Θέμα ιστολογίου τροφίμων

φαγητόΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Θέμα Blog Τροφίμων προέρχεται από το NimbusThemes. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο για το θέμα εκτός από την οπτική πινελιά που κάνει είναι η εστίαση του θέματος στην επωνυμία.

Το θέμα του Blog Blog συνοδεύεται από την προσθήκη της κάρτας συνταγής WordPress που σας επιτρέπει να προσθέσετε συνταγές φιλικές προς το SEO στο ιστολόγιό σας. Έφτιαξαν bloggers τροφίμων μερικές εξαιρετικές ιστοσελίδες με αυτό το θέμα.

Κόστος: 39 $

Θέμα YumBlog

yumblogΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Αυτό το προϊόν Up Themes είναι εύκολα ένα από τα πιο μελετημένα θέματα για το blog των τροφίμων. Έρχεται με ένα προσαρμοσμένο πρότυπο συνταγών και σας επιτρέπει επίσης να αποδεχτείτε υποβολές συνταγών από τους αναγνώστες σας. Αυτές οι υποβολές συνταγών τροφοδοτούνται από το Cooked – ένα premium πρόσθετο $ 39. Οι λίστες οδηγιών και συστατικών των συνταγών σε αυτό το θέμα συνοδεύονται από ένα πλαίσιο ελέγχου, επιτρέποντας έτσι στους αναγνώστες σας να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν κανένα σημαντικό βήμα ή αντικείμενο.

Κόστος: 125 $

Βήμα 4 – Εγκαταστήστε τις σωστές προσθήκες WordPress για να μεγιστοποιήσετε το ιστολόγιο των τροφίμων σας

Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα παραπάνω θέματα, θα είστε έτοιμοι με ένα λειτουργικό ιστολόγιο.

Όμως – Ανεξάρτητα από το πόσο καλά μελετηθεί ένα θέμα για μια θέση, δεν είναι δυνατό να συμπεριληφθούν όλες οι λειτουργίες που μπορεί να χρειαστεί ένας κάτοχος ιστότοπου.

Για παράδειγμα, για το ιστολόγιό σας για φαγητό, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεστε έναν καλύτερο και πιο βελτιστοποιημένο τρόπο για να δείξετε τις συνταγές σας ή ότι ίσως θέλετε να κάνετε τις εικόνες σας για την ανάρτηση τροφίμων να μοιράζονται εύκολα στο Pinterest. Λειτουργίες όπως αυτές δεν θα πρέπει απαραίτητα να ενσωματωθούν στο θέμα.

Για να αποκτήσετε τέτοιες λειτουργίες, πρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα.

Εδώ είναι μερικά ωραία πρόσθετα blog για τρόφιμα στο WordPress που θα προσθέσουν αξία στο ιστολόγιό σας:

WP Ultimate Συνταγή

απόλυτη συνταγήΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το WP Ultimate Recipe είναι ένα φιλικό για κινητά WordPress blog blog plugin που σας επιτρέπει να προσθέσετε συνταγές στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε οποιοδήποτε κανονικό θέμα WordPress σε θέμα φαγητού.

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να μοιράζονται και να εκτυπώνουν τις συνταγές σας.

Η premium έκδοση του WP Ultimate Recipe ξεκλειδώνει λειτουργίες όπως επιτρέποντας στους χρήστες να υποβάλλουν συνταγές, να βαθμολογούν τις συνταγές σας, να δείχνουν διατροφικές αξίες και άλλα.

Συνταγές του Simmer

σιγοβράζωΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Οι συνταγές του Simmer είναι ένα άλλο πρόσθετο που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε συνταγές στο ιστολόγιό σας. Προσφέρει εύκολες ρυθμίσεις για να απαριθμήσετε τα συστατικά, να δώσετε οδηγίες μαγειρέματος και άλλες πληροφορίες. Οι συνταγές που προσθέτετε χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο είναι φιλικές προς τη μηχανή αναζήτησης, επειδή αυτή η προσθήκη χρησιμοποιεί τη σήμανση σχήματος της Google για τη δημιουργία δομών φιλικών προς το SEO.

Συστατικά συνταγής ραδικιού

ραδίκιΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Chicory Recipe Ingredients είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη blog blog που σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα κουμπί αγοράς κάτω από όλα τα συστατικά της συνταγής σας.

Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε αυτό, οδηγούν σε διαδικτυακά παντοπωλεία όπου μπορούν να αγοράσουν απευθείας. Προφανώς, λαμβάνετε μια περικοπή για κάθε πώληση που αναφέρεστε. Όχι μόνο αυτό, λαμβάνετε επίσης εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναφορές σχετικά με την απόδοση των συνταγών σας όσον αφορά τη δημιουργία εσόδων.

Μαγείρευτος

μαγείρευτοςΔιαδήλωση & Λεπτομέριες

Το Cooked είναι ένα premium πρόσθετο συνταγών WordPress που συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα δημιουργίας συνταγών μεταφοράς και απόθεσης. Έρχεται επίσης με 10 έτοιμες προς χρήση διατάξεις.

Με το Cooked, κάθε αναγνώστης λαμβάνει μια σελίδα προφίλ. Το Cooked διαθέτει επίσης χρονοδιακόπτη, μια ισχυρή γραμμή αναζήτησης και στοιχεία διατροφής σχετικά με τις συνταγές / συστατικά. Για όλες τις δυνατότητες που προσφέρει, αυτό το πρόσθετο είναι ένα πλήρες κλέψιμο στα 39 $.

Εκτός από αυτά τα πρόσθετα, υπάρχουν μερικά πρόσθετα που προτείνω να έχει κάθε ιστότοπος. Αυτά δεν είναι ειδικά για οποιαδήποτε θέση ως τέτοια και προσθέτουν αξία σε οποιονδήποτε ιστότοπο χρησιμοποιούνται. Δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Εντάξει – έτσι αυτό φροντίζει για την εφοδιαστική. Έχετε τον τομέα, τη φιλοξενία και ένα θέμα… και ορισμένες προαιρετικές προσθήκες.

Σε αυτό το σημείο, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εργάζεστε στο ιστολόγιό σας και να καθορίσετε ποια θέματα θα καλύψετε, πόσο συχνά θα δημοσιεύετε, ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα δοκιμάσετε και ούτω καθεξής. Για να διευκολύνετε τα πράγματα, δοκιμάστε να ακολουθήσετε το σχέδιο 5 βημάτων που αναφέρεται παρακάτω.

Αποκτήστε το ιστολόγιο των τροφίμων σας από το έδαφος – 5 συμβουλές για παρακολούθηση

1. Σχεδιάστε τη δομή του ιστολογίου τροφίμων σας

Θέλετε να αποκτήσετε τη δομή του ιστολογίου τροφίμων σας απευθείας από την αρχή, επειδή η δομή ενός ιστότοπου (περισσότερο, το κύριο μενού πλοήγησης) καθορίζει πώς θα είναι η εμπειρία πλοήγησης των χρηστών σας.

Αυτό είναι πιο σημαντικό για ένα blog τροφίμων επειδή το περιεχόμενο ενός blog τροφίμων μπορεί να καλύπτει διάφορες κατηγορίες, γεύματα, κουζίνες και άλλα. Έτσι, εάν λάβετε σωστά το κύριο μενού του ιστότοπου, θα ξεκινήσετε μια υπέροχη αρχή.

Εκτός αυτού, το να σκεφτείτε τη δομή του ιστότοπού σας ή απλώς να σχεδιάσετε το μενού του ιστότοπού σας θα σας δώσει χρόνο να σκεφτείτε τι θα είναι το περιεχόμενό σας και τα διάφορα πράγματα που θα εξερευνήσετε στο ιστολόγιό σας.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα για να σας δώσει μια πρώτη ιδέα.

Δημοφιλής blogger τροφίμων Kate από CookieAndKate έχει ένα πλήρες μενού ιστοτόπων. Απλώς ρίξτε μια ματιά στο πόσο περιγραφικά είναι τα στοιχεία του μενού και πόσο καλά λειτουργεί το αναπτυσσόμενο μενού:

cookie-and-kate

Επομένως, εάν πρόκειται να έχετε έναν ιστότοπο με μεγάλο περιεχόμενο, μπορείτε να αναζητήσετε ένα τέτοιο μενού.

Να κάνω – Σκεφτείτε το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε και σχεδιάστε ένα μενού ιστότοπου βάσει αυτού. Κάνοντας αυτήν την άσκηση σε χαρτί θα σας βοηθήσει να δοκιμάσετε διάφορους δομικούς συνδυασμούς μέχρι να αισθανθείτε ότι το έχετε σωστό.

2. Βρείτε σχετικά θέματα και ολοκληρώστε ένα πρόγραμμα δημοσίευσης περιεχομένου

χλωμό-ωμ

Αρχικά, ας δούμε πώς μπορείτε να βρείτε θέματα για κάλυψη στο ιστολόγιό σας. Ο γρηγορότερος τρόπος για να βρείτε ιδέες για δημοσιεύσεις είναι να δείτε τι δημοσιεύουν τα δημοφιλή ιστολόγια.

Αρχικά, ας δούμε πώς μπορείτε να βρείτε θέματα για κάλυψη στο ιστολόγιό σας. Ο γρηγορότερος τρόπος για να βρείτε ιδέες για δημοσιεύσεις είναι να δείτε τι δημοσιεύουν τα δημοφιλή ιστολόγια.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να αρχίσετε να εργάζεστε στο ιστολόγιό σας τις επόμενες εβδομάδες, ξεκινήστε με την εγγραφή σε όλα τα bloggers τροφίμων που θαυμάζετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα
λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις περιεχομένου.

Έτσι, μετά από μια εβδομάδα, θα έχετε τουλάχιστον 7-10 μηνύματα όπως αυτό από τον Juli (από την PaleOMG). Στο πρώτο της email, η Juli μοιράζεται πολλές συνταγές.

Ακολουθεί μια ιδέα ανάρτησης που μπορείτε εύκολα να κλέψετε από τις συνταγές της:

“X συστατικό Y λεπτό πιάτο”

Επίσης, τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου / ενημερωτικά δελτία έχουν πάντα συνδέσμους προς το καλύτερο περιεχόμενο από τα ιστολόγια. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερες από αρκετές ιδέες για δημοσίευση ιστολογίου σε δημοφιλή θέματα.

Επιλέξτε τουλάχιστον 5 τέτοιες ιδέες και ξεκινήστε να γράφετε. Στο μεταξύ, θα λαμβάνετε περισσότερες ενημερώσεις από αυτά τα ιστολόγια και έτσι η λίστα ιδεών σας θα συνεχίσει να αυξάνεται οργανικά.

Για το μέρος του προγράμματος δημοσίευσης – πρώτα, κατανοήστε ότι οι αναγνώστες αγαπούν τα συνεπή προγράμματα δημοσίευσης. Εάν επιλέξετε να δημοσιεύσετε μια συνταγή κάθε Παρασκευή, σε ένα σημείο, θα έχετε πιστούς αναγνώστες που θα σκεφτούν:

«Η Jane δημοσιεύει μια υπέροχη συνταγή κάθε Παρασκευή. Πρέπει να καλωσορίσω, ώστε να μπορώ να το δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο! “

Το έπιασα?

Εξαιρετική! Κάντε αυτήν την προετοιμασία – Στην ιδανική περίπτωση, πριν ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 20 έτοιμες για δημοσίευση αναρτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι, εάν δημοσιεύετε δύο φορές την εβδομάδα, θα καλύπτεστε για περισσότερο από δύο μήνες.

3. Δημιουργήστε το περιεχόμενο (με ιδιαίτερη έμφαση στα γραφικά)

Το τμήμα κειμένου του περιεχομένου σας θα έρθει φυσικά σε εσάς. Χάρη στην εμπειρία σας στην εξειδικευμένη θέση. Ωστόσο, αυτό το κείμενο θα αντιστοιχεί στο ήμισυ του περιεχομένου σας
γιατί, τελικά, πόσο καλή θα είναι μια υπέροχη συνταγή χωρίς μερικές γευστικές εικόνες…

Δυστυχώς, η φωτογραφία δεν έρχεται φυσικά σε όλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μάθετε.

Είτε πρόκειται για τις εικόνες των τελικών πιάτων ή των συστατικών, οι εικόνες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος ενός blog τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε με μέτριες φωτογραφίες. Ευτυχώς, έχετε αυτά τα φανταστικά δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας φαγητού που μπορείτε να μάθετε από:

Εάν δεν έχετε χρόνο να μάθετε τόσα πολλά, τουλάχιστον ξεκινήστε με αυτό το γρήγορο και βρώμικο hack:

 • Φυλάσσετε το συστατικό ή το πιάτο στον πάγκο
 • Κρατήστε την κάμερά σας ακριβώς πάνω της
 • Ορίστε την αυτόματη εστίαση και κάντε κλικ

Απλώς βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονο φυσικό φως κατά τη λήψη.

Εκτός από τις εικόνες τροφίμων, δοκιμάστε να δημιουργήσετε πιο δημιουργικά γραφικά όπως συνταγές εικόνων και συμβουλές χρησιμοποιώντας δωρεάν εργαλεία όπως Κάναβα ή DesignBold.

Συμβουλή βελτιστοποίησης εικόνας – Βελτιστοποιήστε όλες τις εικόνες σας με TinyPNG. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να συμπιέζετε τα αρχεία PNG χωρίς να μειώνετε την ποιότητά του. Συμπιέζοντας τα αρχεία εικόνας σας, θα αποθηκεύσετε τον ιστότοπό σας από το να φουσκώνει και να επιβραδύνεται.

4. Ξεκινήστε με το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων

Δεδομένου ότι οι λάτρεις των τροφίμων τείνουν να αγαπούν τα εικαστικά, θα ήταν καλύτερο αν εστιάζετε σε οπτικά μέσα όπως το Pinterest. Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως εντάξει αν ξεκινήσετε μόνο με το Pinterest. Μπορείτε πάντα να προχωρήσετε σε άλλες πλατφόρμες μόλις μάθετε πώς να αναπτύξετε έναν ακόλουθο σε μια πλατφόρμα.

Ένα πρόσθετο για αύξηση μετά το Pinterest: Κουμπί “Pin It” Pinterest.

Με αυτό το πρόσθετο, κάθε φορά που ένας χρήστης αιωρείται πάνω από μια εικόνα στο ιστολόγιό σας, θα σας ζητείται να το καρφιτσώσετε στους πίνακες του Pinterest. Όχι μόνο αυτό, προσθέτει επίσης κουμπιά Pin It σε όλες τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.

5. Ξεκινήστε τη συλλογή email

Όταν εγγραφείτε στα διαφορετικά ιστολόγια για τη συλλογή ιδεών για δημοσιεύσεις, παρατηρήστε το είδος των μαγνητών μολύβδου που χρησιμοποιούν για τη δημιουργία των λιστών email τους.

Για παράδειγμα, η Ντάνα από MinimalistBaker προσφέρει μια δωρεάν μηνιαία συνταγή στους συνδρομητές του στο blog της.

Παρατηρήστε πώς η Dana προσφέρει πολύτιμα κίνητρα σε νέες εγγραφές.

Ομοίως, πρέπει επίσης να αναπτύξετε ένα freebie που θα δώσετε στους αναγνώστες που εγγράφονται.

Για να αναπτύξετε την πρώτη σας δωρεάν εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλώς συνθέστε 5 υπέροχες συνταγές και συνδυάστε τις σε ένα PDF. Και είστε έτοιμοι.

Εφόσον έχετε πλέον έναν λειτουργικό ιστότοπο και ένα πρόγραμμα εργασίας για το ιστολόγιό σας, ας δούμε πώς μπορείτε να επιλέξετε τις σωστές μεθόδους δημιουργίας εσόδων.

Πώς να κερδίσετε χρήματα Blogging τροφίμων – ένα ανόητο σχέδιο 

Για να κερδίσετε χρήματα ως blogger τροφίμων, αναλύστε πώς άλλοι bloggers τροφίμων βγάζουν χρήματα. Αυτή δεν είναι δύσκολη δουλειά, καθώς πολλοί μπλόγκερ τροφίμων δημοσιεύουν τις αναφορές εισοδήματός τους. Αυτές οι αναφορές προσφέρουν πολλές πληροφορίες για το πώς κερδίζουν χρήματα (καθώς και για τα έξοδα).

Πάρτε για παράδειγμα, το μηνιαία έκθεση εισοδήματος του Pinch of Yum – ένα μαζικά δημοφιλές blog WordPress.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, το Pinch of Yum βγάζει καλά χρήματα με την πώληση των δικών του προϊόντων (Tasty Food Photography και πώς να δημιουργήσετε έσοδα από το eBook Blog του φαγητού σας).

Ίσως και εσείς μπορείτε να σκεφτείτε δημιουργία προϊόντος για πώληση.

Άλλοι κερδίζουν κανάλια blogging για τρόφιμα

Διαφημιστικά δίκτυα

Ο γρηγορότερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από το blog των τροφίμων σας είναι να συμμετάσχετε σε διαφημιστικά δίκτυα. Ορισμένα από τα διαφημιστικά δίκτυα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για την επισκεψιμότητα και τις προβολές σελίδας, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά εύκολα μέλη.

Το Google Adsense είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διαφημίσεων που προσφέρει διαφημίσεις προβολής, κινητά, βίντεο και δημιουργία εσόδων αναζήτησης. Είναι δωρεάν και εύκολο να συμμετάσχετε. Το Adsense θα αποδεχτεί ακόμα κι αν μόλις ξεκινήσετε. Άλλα δίκτυα διαφημίσεων που μπορείτε να εξερευνήσετε είναι Media.net, BuySellAds και Infolinks.

Πώληση διαφημιστικού χώρου

Βασικά, διαθέτετε ένα σημείο στον ιστότοπό σας για όσους είναι πρόθυμοι να αγοράσουν το χώρο απευθείας από εσάς. Η πώληση διαφημιστικού χώρου λειτουργεί συνήθως με μικρότερους διαφημιζόμενους ή ίσως με τους κατόχους.

Μπορείτε να δημιουργήσετε λίγα πλαίσια διαφημίσεων με διαφορετικές τιμές και να ενθαρρύνετε τον διαφημιζόμενο να τους πείτε γιατί θα πρέπει να διαφημίζονται στον ιστότοπό σας. Και μόλις συμφωνήσουν με τους όρους σας, λάβετε απλώς την πληρωμή μέσω PayPal. Είναι εύκολο και χωρίς προβλήματα.

Προγράμματα θυγατρικών

Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα θυγατρικών είναι ένας από τους εξαιρετικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα. Μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη θέση σας και να λάβετε προμήθεια όταν οι επισκέπτες κάνουν μια αγορά μέσω του ιστότοπού σας.

Οι ShareASales, CJ Affiliate και ClickBank είναι λίγα διάσημα συνεργαζόμενα δίκτυα που μπορείτε να εξερευνήσετε. Υπάρχουν πάνω από χιλιάδες διαφημιζόμενοι με διαφορετικά είδη προϊόντων και υπηρεσιών που μπορείτε να προωθήσετε. Μερικοί μπορείτε ακόμη και να προωθήσετε προϊόντα πληροφοριών που πωλούνται από άλλους bloggers.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να προωθήσετε τα προϊόντα που σχετίζονται με τη θέση σας.

Σημείωση: Μάθετε περισσότερα για το μάρκετινγκ συνεργατών εδώ.

Ξεκινήστε έναν ιστότοπο συνδρομής

Εάν έχετε κάτι εξαιρετικό να προσφέρετε, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο συνδρομής. Σε αυτήν την περίπτωση, χρεώνετε τους επισκέπτες σας για περιεχόμενο.

Μπορείτε να εισπράξετε ένα μηνιαίο ή ετήσιο τέλος συνδρομής για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από το blog των τροφίμων σας, αρκεί να είστε σε θέση να τα αξίζετε πραγματικά.

Ελέγξτε όσες αναφορές εισοδήματος μπορείτε και αναρωτηθείτε από ποια από αυτά τα κανάλια εισοδήματος μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο.

Ξεκινήστε με αυτές τις αναφορές εσόδων:

Επίσης, καταλάβετε ότι χρειάζεται χρόνος για να κερδίσετε χρήματα από ένα ιστολόγιο – έτσι κάνετε όλη τη φασαρία διατηρώντας την υπομονή. Σίγουρα θα φτάσετε εκεί αν δοκιμάσετε αρκετά.

συμπέρασμα

Αυτό είναι λοιπόν για να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων με WordPress. Εάν έχετε τα χρήματα για να επενδύσετε στη μάθηση, δείτε προγράμματα όπως το Food Blogger Pro. Ή, κάντε το επόμενο καλύτερο πράγμα και ακολουθήστε και μελετήστε άλλα ιστολόγια τροφίμων και μάθετε από αυτά.

Όλα τα καλύτερα για το blog των τροφίμων σας!

Έχετε απορίες σχετικά με τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του ιστολογίου σας; Ή κάτι άλλο σχετικά με αυτό το σεμινάριο; Φτάνω! Θα θέλαμε να γνωρίζουμε όλους και να μάθουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map