Πώς να προσθέσετε εύκολα συνδέσμους αγκύρωσης στο WordPress και γιατί;

0

Αξιοποιούμε τους συνδέσμους αγκύρωσης στις μακρές δημοσιεύσεις μας στο WordPress, ώστε να βοηθήσουμε τους χρήστες να μεταβούν στο θέμα που αναζητούν γρήγορα.


Απλώς ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση Domain Registrars εκεί, θα δείτε παραδείγματα συνδέσμων αγκύρωσης στην επικεφαλίδα “Γρήγορη πλοήγηση”. Οι σύνδεσμοι αγκύρων συνήθως τοποθετούνται στον πίνακα περιεχομένων, έτσι ώστε ο χρήστης που αναζητά συγκεκριμένο περιεχόμενο να μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση σε αυτό.

Επιπλέον, είναι επίσης καλό από την πλευρά του SEO, καθώς η Google μπορεί να εμφανίσει την καταχώριση κάτω από τον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Δεν υπάρχει επιστήμη πυραύλων σε αυτό, οπότε αν είστε αρχάριος, αισθανθείτε ελεύθεροι, είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία.

Κυρίως υπάρχουν 2 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους αγκύρωσης: Μη αυτόματη και αυτόματη. Θα συζητήσουμε και τα δύο εδώ.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ξεκινήστε με ένα ζωντανό παράδειγμα συνδέσμων αγκύρωσης. Παρακάτω είναι η λίστα των θεμάτων που θα καλύψουμε.

Κάντε κλικ σε ένα θέμα που θέλετε να μάθετε και θα σας μεταφέρει στην τοποθεσία.

Γρήγορη πλοήγηση

Τι είναι το Anchor Link / tag?

Ένας σύνδεσμος αγκύρωσης είναι ένας τύπος συνδέσμου σε μια ανάρτηση για άλμα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην ίδια ανάρτηση / σελίδα. Οδηγεί τους χρήστες σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στην ανάρτηση στην οποία ενδιαφέρονται περισσότερο. Έτσι αποδεικνύεται πραγματικά ένα βοηθητικό χέρι για τους χρήστες που προσγειώνονται στον ιστότοπό σας.

Ένας μέσος χρήστης διαρκεί περίπου δύο έως τρία δευτερόλεπτα είτε θα παραμείνει στον ιστότοπο είτε όχι. Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να τους κάνετε να παραμείνουν στον ιστότοπό σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να τους πείσετε είναι να παρέχετε το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Και εδώ είναι που οι δεσμοί αγκύρωσης παίζουν επιτακτικό ρόλο. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο, οι χρήστες μπορούν να παραλείψουν το άλλο περιεχόμενο και να μεταβούν στο μέρος που θέλουν να διαβάσουν.

Όφελος της ετικέτας Anchor?

Βοήθεια στην οργάνωση του περιεχομένου: Με τη βοήθεια των αγκυρίων, μπορείτε να διατηρείτε τα πράγματα σε τάξη. Για παράδειγμα, έχετε μεγαλύτερη ανάρτηση. Χρησιμοποιώντας μια ετικέτα αγκύρωσης, μπορείτε να την οργανώσετε και να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, αντί να χωρίζουν το περιεχόμενο σε διαφορετικές αναρτήσεις, οι άγκυρες επιτρέπουν στον webmaster να διατηρεί όλα σε ένα μέρος χωρίς να μπλέκει το περιεχόμενο.

Εξοικονομήστε χρόνο και χωρίς κύλιση: Σχεδόν το μεγαλύτερο όφελος για το κοινό σας ότι δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν στο τέλος για να διαβάσουν το περιεχόμενο που τοποθετήσατε στο τέλος της ανάρτησης. Και μερικές φορές, όταν κάνετε γρήγορη κύλιση, περνάτε ακόμη και από το περιεχόμενο που αναζητάτε, το οποίο προκαλεί σύγχυση. Έτσι, για να μεταβείτε στο σωστό περιεχόμενο, οι ετικέτες αγκύρωσης είναι πραγματικά χρήσιμες για τους χρήστες.

Για χρήση SEO / Search Engine: Ένα άλλο δελεαστικό όφελος είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google χρησιμοποιούν συνδέσμους αγκύρωσης στα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να προσγειωθούν απευθείας σε αυτό το συγκεκριμένο περιεχόμενο στο οποίο συνδέεστε. Είναι λοιπόν ένα πλεονέκτημα για περισσότερη επισκεψιμότητα και βελτίωση της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης

σύνδεσμος αγκύρωσης στο Google

Αυτό είναι αρκετό τώρα, ας προχωρήσουμε στη διαδικασία που μπορείτε να το προσθέσετε.

Πώς να προσθέσετε το Anchor Link χειροκίνητα στο WordPress:

Η μη αυτόματη διαδικασία είναι συνήθως προτιμότερη όταν θέλετε να προσθέσετε λιγότερους συγκεκριμένους συνδέσμους στο άρθρο σας. Αποτελείται από δύο βήματα.

 1. Ο σύνδεσμος αγκύρωσης χρησιμοποιώντας το σύμβολο #. Είναι το σημείο όπου ο χρήστης κάνει κλικ για να μεταβεί στο περιεχόμενο που θέλει να διαβάσει
 2. Το μέρος στο οποίο θέλετε να προσγειωθεί ο χρήστης ή μπορούμε να πούμε το κύριο περιεχόμενο στο οποίο συνδέεστε.

Ας ξεκινήσουμε

Βήμα 1:

Ανοίξτε την ανάρτηση WordPress στην οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους αγκύρωσης. Τώρα επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να συνδέσετε και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το κουμπί σύνδεσης που είναι διαθέσιμο στον επεξεργαστή WordPress

πώς να εισαγάγετε σύνδεσμο αγκύρωσης

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή, θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο όπου συνήθως τοποθετείτε συνδέσμους. Αυτή τη φορά για χρήση του συνδέσμου αγκύρωσης # και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την ενότητα στην οποία θέλετε να προσγειωθεί ο χρήστης.

Και μετά πατήστε το κουμπί Εφαρμογή. Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση του συνδέσμου #.

 • Μην χρησιμοποιείτε μακρές και περίπλοκες προτάσεις.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά με τις οποίες συνδέεστε.
 • Οι παύλες δεν είναι απαραίτητες, αλλά απλώς κάνει το κείμενο πιο ευανάγνωστο, οπότε χρησιμοποιήστε το.

Μέχρι στιγμής, δημιουργήσατε με επιτυχία τον σύνδεσμο αγκύρωσης, αλλά κάνοντας κλικ σε αυτόν δεν θα κάνει τίποτα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν τοποθετήσατε το αναγνωριστικό για τον σύνδεσμο, οπότε το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα σας οδηγήσει πουθενά.

Βήμα 2:

Το βήμα 2 είναι επίσης πολύ εύκολο ως το πρώτο βήμα και περιλαμβάνει μια απλή γραμμή κώδικα. Στον επεξεργαστή WordPress, παραμένοντας στην ανάρτησή σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο περιεχόμενο όπου θέλετε να πλοηγηθεί ο χρήστης όταν κάνει κλικ στον σύνδεσμο αγκύρωσης που δημιουργήθηκε στο πρώτο βήμα.

Για παράδειγμα, θέλουμε ο χρήστης να πλοηγηθεί στην παράγραφο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

ετικέτα αγκύρωσης

Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί “Κείμενο” που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία του επεξεργαστή WordPress.

Μεταβείτε στην παράγραφο και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε αυτήν τη γραμμή κώδικα

 

Στη θέση του ο τίτλος της ενότητας, τοποθετήστε τον ίδιο τίτλο που χρησιμοποιείτε στο πρώτο βήμα, αλλά χωρίς πρόθεμα #. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Για να δείτε αν έχετε τοποθετήσει την άγκυρα ή όχι, μπορείτε να επιστρέψετε στη λειτουργία “Visual” στον επεξεργαστή WordPress. Μπορείτε να δείτε ένα μικρό σημάδι σαν αυτό

Συγχαρητήρια! Έχετε τοποθετήσει με μη αυτόματο τρόπο τον σύνδεσμο / ετικέτα αγκύρωσης με επιτυχία. Τώρα αποθηκεύστε την ανάρτησή σας και “Προεπισκόπηση” για να ελέγξετε αν λειτουργεί ή όχι.

Γρήγορη περίληψη

 • Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως σύνδεσμο αγκύρωσης. Χρησιμοποιήστε ένθετο σύνδεσμο και αντί να παρέχετε άλλη διεύθυνση URL σελίδας πληκτρολογήστε μια λέξη-κλειδί με #. Για παράδειγμα # ταχύτερα αυτοκίνητα
 • Τώρα μεταβείτε στην ενότητα περιεχομένου όπου θέλετε να μεταπηδήσουν οι χρήστες σας όταν κάνουν κλικ στον σύνδεσμο αγκύρωσης.
 • Μεταβείτε στη λειτουργία “Κείμενο” του επεξεργαστή WordPress. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτόν τον κωδικό

Σύμφωνα με το παράδειγμά μας, θα είναι

Πώς να προσθέσετε αυτόματα συνδέσμους αγκύρωσης χρησιμοποιώντας το πρόσθετο?

Μέθοδος 1

Η χρήση του plugin wordpress είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε συνδέσμους αγκύρωσης σε μεγαλύτερες δημοσιεύσεις. Επομένως, κατευθυνθείτε στα πρόσθετα WordPress και εγκαταστήστε το TinyMCE Advanced. Είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα για την προσθήκη αγκύρωσης με εγκαταστάσεις 2M +. Μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση της προσθήκης, θα δείτε ότι προσθέτει μερικές πρόσθετες λειτουργίες στον επεξεργαστή WordPress

προσθήκη για προσθήκη συνδέσμου αγκύρωσης

Βήμα 1:

Μόλις εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε τώρα μεταβείτε στην ανάρτησή σας και κάντε τα εξής

 • Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως σύνδεσμος αγκύρωσης
 • Χρησιμοποιήστε το κουμπί εισαγωγής συνδέσμου

πώς να εισαγάγετε σύνδεσμο αγκύρωσης

 • Τώρα αντί να συνδεθείτε σε άλλη σελίδα / δημοσίευση απλώς πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί με # που σχετίζεται με το κείμενο στο οποίο συνδέεστε.

(Μέχρι στιγμής, είναι η ίδια διαδικασία που κάναμε στο Βήμα 1 κατά την περιγραφή της προσθήκης μη αυτόματων συνδέσμων αγκύρωσης.)

Βήμα 2:

Στο Βήμα 2 κάντε τα εξής

 • Μεταβείτε στην παράγραφο όπου θέλετε να πλοηγούνται οι χρήστες όταν κάνουν κλικ στον σύνδεσμο αγκύρωσης στον οποίο δημιουργήσατε Βήμα 1.
 • Επιλέξτε το κείμενο στο οποίο θέλετε να συνδέσετε.
 • Στη συνέχεια, από τις εμφανιζόμενες λειτουργίες, κάντε κλικ στο «Εισαγωγή» και μετά στο «Άγκυρα»

προσθέστε αυτόματα συνδέσμους αγκύρωσης

 • Πληκτρολογήστε το όνομα που του δώσατε στο Βήμα 1, όπως κάνουμε Μπαλί-Ινδονησία, αλλά δεν χρησιμοποιείτε το # κατά την εισαγωγή αναγνωριστικού.

Συγχαρητήρια! Το έχετε κάνει με επιτυχία. Αυτή η προσθήκη εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο σας επειδή δεν χρειάζεται να αφήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας “Visual” σε “Text”. Επίσης, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε καμία γραμμή κώδικα με μη αυτόματο τρόπο.

Μέθοδος 2:

Μια άλλη μέθοδος για να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους αγκύρωσης για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη είναι η χρήση άλλου πρόσθετου. Κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο γρήγορη από την προαναφερθείσα προσθήκη. Εύκολος πίνακας περιεχομένων είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα που είναι πολύ χρήσιμα για webmaster που χρησιμοποιούν για τη δημοσίευση μεγάλων άρθρων. Έχει περισσότερες από 100K εγκαταστάσεις με αρκετά καλή βαθμολογία.

Προχωρήστε στην αναζήτηση ενότητας προσθηκών WordPress Περιεχόμενα Easy Table και Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το.

Αυτή η προσθήκη εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας αρκετά αυτόματα. Θα δημιουργήσει έναν πίνακα περιεχομένου με συνδέσμους αγκύρωσης υποθέτοντας τις επικεφαλίδες ως ενότητα περιεχομένου όπου θέλετε να οδηγήσετε το κοινό σας. Ωστόσο, από τις ρυθμίσεις προσθηκών, μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ας ξεκινήσουμε

Βήμα 1

 • Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη
 • Τώρα μεταβείτε στις ρυθμίσεις προσθηκών όπως φαίνεται παρακάτω

ρύθμιση προσθήκης για αυτόματη αγκύρωση

 • Από προεπιλογή, το πρόσθετο είναι ενεργοποιημένο για σελίδες, οπότε στην ενότητα “Ενεργοποίηση υποστήριξης” ενεργοποιείται για αναρτήσεις.

 • Η επιλογή “Αυτόματη εισαγωγή” σάς επιτρέπει να προσθέτετε συνδέσμους αγκύρωσης για όλες τις αναρτήσεις αυτόματα. Αλλά αν θέλετε να το εμφανίσετε σε επιλεγμένες αναρτήσεις, καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω, όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις, όπως πού να εμφανίσετε τον πίνακα και πότε να τον εμφανίσετε κ.λπ..

πίνακας συνδέσμων αγκύρωσης περιεχομένου

 • Περαιτέρω ρυθμίσεις περιλαμβάνουν την εμφάνισή του.
 • Σε “Προχωρημένος” ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξετε ποια επικεφαλίδα θα συμπεριλάβετε ή θα εξαιρέσετε από τον πίνακα.
 • Αφού κάνετε την επιθυμητή ρύθμιση, μην ξεχάσετε να πατήσετε το κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών”.

Βήμα 2

Πώς μπορείτε λοιπόν να βάλετε έναν πίνακα περιεχομένου σε αναρτήσεις?

 • Εάν ενεργοποιήσετε Αυτόματη εισαγωγή, Η προσθήκη θα προσθέσει αυτόματα τον πίνακα περιεχομένων για όλες τις δημοσιεύσεις.
 • Για να εισαγάγετε τον πίνακα περιεχομένων συνδέσμων αγκύρωσης, μεταβείτε μη αυτόματα στη συγκεκριμένη ανάρτηση.
 • Μόλις βρεθείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων WordPress, μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα δείτε το “Πίνακας περιεχομένων” όπου μπορείτε να ελέγξετε την επιλογή “Εισαγωγή πίνακα περιεχομένων”.
 • Αποθηκεύστε τις αλλαγές και μεταβείτε στην προεπισκόπηση.

Η προσθήκη εμφανίζει αυτόματα τον πίνακα περιεχομένου στις ρυθμίσεις σας.

Συμπέρασμα:

Ακόμα κι αν είστε αρχάριος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους αγκύρωσης σχεδόν αβίαστα. Πάνω, αναφέραμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εισαγάγετε συνδέσμους αγκύρωσης χειροκίνητα και αυτόματα. Εάν συνήθως δημοσιεύετε μεγάλα άρθρα, η χρήση συνδέσμων αγκύρωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το κοινό σας να παρέχει γρήγορη πρόσβαση στο περιεχόμενο. Επιπλέον, σας προσφέρει επίσης ένα πλεονέκτημα από την άποψη της μηχανής αναζήτησης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map