Σχέδια χρωμάτων ιστότοπου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Μόλις εγγραφήκατε WordPress, και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε ιδέα πώς θέλετε να μοιάζει. Δεν μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα θέμα και κολλήστε με αυτό – είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το τέλειο συνδυασμό χρωμάτων.


Ακούγεται τρομακτικό; Μην ανησυχείς. Έχω συγκεντρώσει μερικά εκπληκτικά παραδείγματα συνδυασμών χρωμάτων ιστότοπου από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε. Θα συζητήσουμε επίσης τι πρέπει να κάνετε για να επιλέξετε την τέλεια παλέτα για τον ιστότοπό σας.

Γιατί τα χρωματικά σχήματα είναι σημαντικά

Πριν μπείτε στη λίστα, ας συζητήσουμε γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά χρώματα για τον ιστότοπό σας.

Πρώτον, ένα ξεχωριστό συνδυασμό χρωμάτων κάνει την επωνυμία σας πιο αξέχαστη.

Τα μεγάλα εταιρικά ονόματα χρησιμοποιούν συνήθως τα χρώματα του λογότυπού τους για τους ιστότοπους, τις διαφημίσεις και άλλες προσπάθειες καθιέρωσης επωνυμίας. Για παράδειγμα, το FedEx χρησιμοποιεί μοβ και πορτοκαλί, ενώ το PayPal επιλέγει πολλές αποχρώσεις του μπλε. Χρησιμοποιώντας αυτά τα χρώματα με συνέπεια, το κοινό συνδέει αυτό το συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων με τη μάρκα.

Ένα καλό συνδυασμό χρωμάτων μπορεί επίσης να προσελκύσει το κοινό-στόχο σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Scott Design, το Blue and Green φαίνεται να είναι τα δύο αγαπημένα χρώματα.

Κάθε δημογραφική ομάδα έχει τη δική του προτίμηση χρώματος. Η γεύση τους θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ανατροφή τους, τον πολιτισμό, την κοινωνία και πολλούς άλλους παράγοντες.

Για παράδειγμα, ένα χρώμα μπορεί να έχει διαφορετικές έννοιες σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Το μαύρο σημαίνει συνήθως κομψότητα, αλλά σε ορισμένους πολιτισμούς, αντιπροσωπεύει ταλαιπωρία.

Οι εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των χρωμάτων για τα δικά τους οφέλη. Για παράδειγμα, τα παιδιά αντιδρούν συνήθως πιο θετικά σε έντονα χρώματα. Έτσι, ένας ιστότοπος όπως Παιδιά PBS χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων για να προσελκύσει τα παιδιά.

Τέλος, τα χρώματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αφοσίωση των χρηστών.

Πρόσφατο μελέτη αποκαλύπτει ότι τα κουμπιά CTA με χρώματα υψηλής αντίθεσης έχουν υψηλά ποσοστά μετατροπής. Αυτό σημαίνει ότι το κουμπί πρέπει να είναι σε χρώμα που ξεχωρίζει έναντι του συνδυασμού χρωμάτων του ιστότοπου.

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα χρώματα κάθε στοιχείου του ιστότοπού σας, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα κουμπί.

Πώς να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων για τον ιστότοπό σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιλέξετε ένα καλό συνδυασμό χρωμάτων είναι χρησιμοποιώντας τις γεννήτριες χρωμάτων. Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρώμα– προεπισκόπηση των χρωμάτων σε ένα πρότυπο ιστότοπου.
 • Παλέτον– δείτε πώς θα μοιάζει ο συνδυασμός χρωμάτων σας σε διάφορες διατάξεις.
 • Ψύκτες– Δημιουργήστε χρωματικούς συνδυασμούς από εικόνες της επιλογής σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε ένα συνδυασμό χρωμάτων από το μηδέν, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 1. Επιλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα. Αυτό είναι το χρώμα που θέλετε να ξεχωρίζετε περισσότερο. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το χρώμα της επωνυμίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.
 2. Διαλέξτε τα δευτερεύοντα χρώματα. Αυτά τα χρώματα συμπληρώνουν ή ενισχύουν το κυρίαρχο χρώμα σας.
 3. Καθορίστε πού να τοποθετήσετε τα χρώματα. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν το κυρίαρχο χρώμα για έμφαση χαρακτηριστικά όπως κουμπιά και συνδέσμους. Άλλοι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν για μεγάλα οπτικά στοιχεία, ενώ τα δευτερεύοντα χρώματα είναι για κείμενα. Εξερευνήστε τις επιλογές και βρείτε τις καλύτερες για εσάς.
 4. Επιλέξτε ένα χρώμα φόντου. Οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν έναν ουδέτερο τόνο για να διατηρήσουν την ανάγνωση του ιστότοπου.

8 Εκπληκτικά σχήματα χρωμάτων ιστότοπου

Με το 34% των ιστότοπων να χρησιμοποιούν WordPress, έχω επιλέξει προσεκτικά 8 τύπους χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για τον ιστότοπό σας στο WordPress:

1. Ζωντανή

Επισκεφτείτε το Climate Optimist

Τα φωτεινά, ζωντανά χρώματα μπορούν να είναι η τέλεια επιλογή για ιστότοπους που θέλουν να δημιουργήσουν έναν ζωντανό και ενεργητικό τόνο.

Ο ιστότοπος του Climate Optimist αποτελεί μια καλή χρήση τέτοιων χρωμάτων. Ως οργανισμός για την αλλαγή του κλίματος, θέλουν να εμπνεύσουν τη θετικότητα και την αυτοπεποίθηση για να κάνουν τους ανθρώπους να συμμετέχουν στην εκστρατεία τους. Αυτό ενσωματώνεται στο κίτρινο, ροζ και πράσινο χρώμα τους.

2. Σίγαση

Επισκεφτείτε το Mosole

Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να φαίνεται κομψός, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ήχους σε σίγαση. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακά, αλλά ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να φαίνεται κομψός.

Αυτός ο ιστότοπος της Mosole, ενός ιταλικού οινοποιείου, στοχεύει σε έναν τέτοιο τόνο. Αποκορεσμένα γήινα χρώματα όπως καφέ και πράσινο και δημιουργούν ένα αριστοκρατικό αποτέλεσμα που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το εμπορικό σήμα τους ως οινοποιείο.

3. Φως

Επισκεφτείτε το Bosumhus

Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να φαίνεται φιλόξενος, προτείνω να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερες αποχρώσεις. Όπως ένα άνετο σπίτι, ένας ευχάριστος ιστότοπος κάνει τους επισκέπτες να θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο στη σελίδα σας.

Το Bosumhus, ένας ιστότοπος οικοδόμων σπιτιών, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του συνδυασμού χρωμάτων. Ενώ τα κείμενα είναι σκοτεινά, άλλα στοιχεία έχουν ως επί το πλείστον ανοιχτό καφέ και μπεζ με υπαινιγμούς γης πράσινο εδώ και εκεί. Ο ιστότοπος είναι επίσης μια καλή εικόνα για το πώς οι φωτογραφίες σας μπορούν να αντιπροσωπεύουν την παλέτα χρωμάτων σας.

4. Σκοτεινό

Επισκεφτείτε το Critical TechWorks

Σε αντίθεση με τα ανοιχτά χρώματα, οι σκούρες αποχρώσεις συμβολίζουν συνήθως το μυστήριο. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση της νεωτερικότητας και του φουτουρισμού.

Σε αυτό το παράδειγμα, το Critical TechWorks χρησιμοποιεί σκούρα χρώματα για να συμπληρώσει την ταυτότητά του ως εταιρεία τεχνολογίας επόμενης γενιάς.

Ο ιστότοπος απεικονίζει επίσης πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα ενώ ταυτόχρονα γοητεύετε. Αν και τα περισσότερα χρώματα είναι βαθιά, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί επίσης μπλε νέον για τις καλύτερες στιγμές.

5. Παστέλ

Επισκεφθείτε το Mont-Roucous

Τα παστέλ αποτελούν τάση σχεδιασμού τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα χρώματα είναι μαλακά και ξεπλυμένα και στοχεύουν να φαίνονται καταπραϋντικά.

Συνήθως σχετίζεται με βρέφη, καθώς αυτά τα χρώματα απαντώνται συχνά στα νηπιαγωγεία. Ωστόσο, πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν αυτά τα χρώματα για να προσελκύσουν και τους νέους δημογραφικούς.

Ο ιστότοπος του Mont-Roucous είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χρήσης παστέλ χρωμάτων. Δεδομένου ότι τα προϊόντα τους προορίζονται για μωρά, χρησιμοποιούν απαλό ροζ και μπλε χρώμα για τη μάρκα τους.

6. Μονοχρωματικό

Επισκεφθείτε το Brightscout

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να συνδυάσετε χρώματα, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα χρώμα και να κάνετε ολόκληρο τον ιστότοπό σας μονοχρωματικό. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιείτε μόνο διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος σε ολόκληρη τη σελίδα σας.

Το Brightscout δείχνει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου στην ίδια σελίδα. Αν και τα πάντα είναι κυρίως πράσινα, η χρήση φωτεινών και σκούρων αποχρώσεων εμποδίζει τη σελίδα να φαίνεται επίπεδη.

7. Έμφαση

Επισκεφτείτε το Frakton

Τα χρώματα έμφασης αναφέρονται σε εκείνα που χρησιμοποιούνται για να τονίσουν σημαντικά στοιχεία. Αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούνται με φειδώ και ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν το χρώμα της επωνυμίας τους ως το χρώμα έμφασης.

Για παράδειγμα, το Frakton χρησιμοποιεί μια κυρίως ασπρόμαυρη παλέτα χρωμάτων με αναδυόμενα κίτρινα εδώ και εκεί. Το ασπρόμαυρο σχήμα συμβάλλει στην προσοχή όλων των κίτρινων επισημάνσεων, έτσι το χρώμα έμφασης χρησιμοποιείται για κουμπιά, επισημασμένα κείμενα και κεφαλίδες.

8. Χρώματα με αντίθεση

Επισκεφτείτε το Turner Dairy Farms

Ορισμένοι ιστότοποι θέλουν να χρησιμοποιούν δύο αντίθετα χρώματα για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Αυτά τα χρώματα συνήθως κάθονται στα αντίθετα άκρα του χρωματικού τροχού.

Το Turner Dairy χρησιμοποιεί κόκκινο και μπλε για να αντιπαραθέσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα με τα μη γαλακτοκομικά προϊόντα. Διατηρούν αυτήν την αντίθεση σε ολόκληρο τον ιστότοπό τους. Τα κουμπιά και οι επικεφαλίδες είναι κυρίως κόκκινο, ενώ τα οπτικά στοιχεία είναι μπλε. Χρησιμοποιούν επίσης ένα λευκό φόντο για αναγνωσιμότητα.

Τυλίγοντας

Η επιλογή του σωστού συνδυασμού χρωμάτων δεν αφορά μόνο το συνδυασμό όμορφων χρωμάτων. Πρόκειται για την επιλογή ενός κατάλληλου για την επωνυμία, το κοινό και την αφοσίωση των χρηστών σας.

Εάν θέλετε μια διαδικασία χωρίς προβλήματα στην εύρεση μιας καλής παλέτας, χρησιμοποιήστε γεννήτριες χρωμάτων. Αποφασίστε ποια θα είναι τα κυρίαρχα, δευτερεύοντα και χρώματα φόντου σας. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς πρέπει να τοποθετείται κάθε χρώμα στον ιστότοπό σας.

Παρόλο που έχω αναφέρει μόνο 8 συνδυασμούς χρωμάτων, υπάρχουν ατελείωτοι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Έτσι, μην φοβάστε να πειραματιστείτε και καλή τύχη.

Ο Simon Dwight Keller είναι επιχειρηματίας ψηφιακού μάρκετινγκ που είναι πρόθυμος να μεταφέρει τόνους επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας με δημιουργικό και συναρπαστικό περιεχόμενο. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς ως ελεύθερος επαγγελματίας, αποφάσισε να αναλάβει τις υπηρεσίες του στο επόμενο επίπεδο, συνέστησε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ PRable. Τελικά ο Simon θεώρησε ότι για να πετύχει περισσότερα, έπρεπε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία – SDK Marketing. Με τη μικρή, αν και επαγγελματική ομάδα του, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, να αυξήσει την κίνηση σας και να αυξήσει τα έσοδα. Εκτός από το πάθος του για SEO, ενδιαφέρεται για χόκεϊ επί πάγου και ταξίδια. Συνδεθείτε με τον Simon on LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map