Τι δεν μπορεί να σας πει η Wikipedia για τη φιλοξενία ιστοσελίδων

Είμαι βέβαιος ότι το ιστολόγιό σας είναι καταπληκτικό.


Κάνετε τα πάντα σωστά: Έχετε σπουδαίους τίτλους, προμηθευτείτε μερικά υπέροχα οπτικά γραφικά, μπορεί ακόμη και να συμμετέχετε ενεργά σε κάθε τομέα δημιουργίας περιεχομένου, αναπτύσσοντας τις δικές σας εικόνες, γραφήματα και βίντεο.

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που η πλειοψηφία των bloggers αγνοεί (τουλάχιστον στην αρχή) που μπορεί δυνητικά να εμποδίσει ακόμη και τα καλύτερα ιστολόγια να μην εμφανιστούν ποτέ μπροστά σε ολόκληρο το δυνητικό κοινό τους.

Αυτό είναι ένα καλό web hosting.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: Έχετε κάνει ποτέ κλικ σε έναν σύνδεσμο από το Facebook ή έναν άλλο ιστότοπο και περιμένατε τι φαινόταν σαν αιωνιότητα για να φορτωθεί ο ιστότοπος; Αυτό δεν είναι το 1997. Σήμερα, οι ιστοσελίδες ανοίγουν σαν να γυρίζετε μια σελίδα σε ένα βιβλίο – ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Εάν δεν το κάνετε, χάνετε έναν τόνο προβολών σελίδας. Τα ποσοστά εγκατάλειψης αυξάνονται. Μέχρι τώρα, πιθανότατα δεν είχατε ιδέα τι συνέβαινε.

Σου λεω – Κοιτάξτε την εταιρεία φιλοξενίας σας.

Σίγουρα, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας μαζί με την ταχύτητα. Θα μπορούσατε να αραιώσετε το περιεχόμενο πολυμέσων, να μειώσετε την ποιότητα και την ανάλυση των γραφικών και να περάσετε από κάθε είδους στεφάνες προσπαθώντας να κάνετε τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, αυτό θα σας πουν οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας μεγάλου κουτιού. Αλλά είναι ό, τι είναι πραγματικά απαραίτητο?

Τι είναι το Web Hosting?

Εάν μόλις ξεκινήσετε ή έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια με τον ιστότοπό σας, Βικιπαίδεια εξηγεί καλά την έννοια της φιλοξενίας Ιστού:

Μια υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού είναι ένας τύπος υπηρεσίας φιλοξενίας Διαδικτύου που επιτρέπει σε άτομα και οργανισμούς να κάνουν τον ιστότοπό τους προσβάσιμο μέσω του World Wide Web. Οι οικοδεσπότες Ιστού είναι εταιρείες που παρέχουν χώρο σε διακομιστή που ανήκει ή εκμισθώνεται για χρήση από πελάτες, καθώς και παροχή σύνδεσης στο Διαδίκτυο, συνήθως σε ένα κέντρο δεδομένων.

Αυτή είναι μια πολύ περιεκτική, βασική περιγραφή της έννοιας. Αυτές είναι οι βασικές υπηρεσίες που παρέχουν όλες οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Τι όμως ξεχωρίζει το ένα από το άλλο; Εάν όλοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, γιατί να μην επιλέξετε μόνο μία και να την ξεχάσετε?

Αυτά είναι ερωτήματα που δεν αντιμετωπίζει η Wikipedia.

Αυτό είναι για αυτό το blogpost.

Τι κάνει έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού?

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο είδος υπηρεσίας, υπάρχουν καλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και μερικές που δεν είναι τόσο καλές.

Ορίζουμε όχι τόσο καλά όσο αυτά που παρέχουν αργή πρόσβαση διακομιστή που εμποδίζει τη μεταφορά δεδομένων. Είναι πολύ περισσότερο από το περιεχόμενό σας που επιβραδύνει τα πράγματα, αλλά καμία εταιρεία δεν πρόκειται να παραδεχτεί ότι οι διακομιστές τους είναι αργοί ή υπερφορτωμένοι ή ότι οι δυνατότητες προσωρινής αποθήκευσης DNS είναι δευτερεύουσες.

Οι καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι εκείνες που δίνουν προσοχή στις σημαντικές λεπτομέρειες και πιστεύουμε ότι αυτές κατατάσσονται ψηλά στη λίστα:

1. Ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI)

Το περιβάλλον χρήστη και ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι αρκετά διαισθητικοί ώστε ο χρήστης να μπορεί να κάνει αλλαγές και ενημερώσεις, καθώς και να προσθέτει νέους τομείς, να προγραμματίζει αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων και να ρυθμίζει εφαρμογές όπως το WordPress γρήγορα και εύκολα.

Πίνακας ελέγχου WebHostFaceΠαράδειγμα – Πίνακας ελέγχου χρήστη του WebHostFace – απλός και εύχρηστος.

2. Εγγυημένη ταχύτητα ιστότοπου

Οι οικοδεσπότες Ιστού που θέτουν γραπτώς τις εγγυήσεις ταχύτητας του ιστότοπού τους είναι πολύ πιο πιθανό να σας προσφέρουν μια σταθερά καλή εμπειρία τελικού χρήστη και πολύ λιγότερο πιθανό να σας δώσουν μια λύση όταν υπάρχει ένα μετρήσιμο πρόβλημα. Χωρίς αυτό, να είστε προετοιμασμένοι για μερικές πολύ δυσάρεστες συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καταστρέφετε τον δικό σας ιστότοπο και τα στεφάνια που θα χρειαστείτε για να το διορθώσετε.

3. Αξιοπιστία

Αυτό συμβαδίζει με την έννοια της συνέπειας. Θέλετε να επιλέξετε μια εταιρεία φιλοξενίας που θα σας εγγυάται 99,9% χρόνο λειτουργίας διακομιστή. Η πτώση του χρόνου λειτουργίας κατά μόλις μισό τοις εκατό (δηλαδή 0,05%) μπορεί να μεταφραστεί σε δύο ολόκληρες ημέρες εκτός λειτουργίας ανά έτος. Πόσο κάνει το ιστολόγιό σας σε μια μέρα; Μπορείτε να το διπλασιάσετε και να το προσθέσετε στο κόστος της φιλοξενίας ιστοσελίδων sub-par.

4. Επιλογές τιμής και πληρωμής

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι εκεί έξω που χρεώνουν ένα premium για υπηρεσίες που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ο χρήστης. Οι καλές εταιρείες φιλοξενίας καθορίζουν τη δομή των τιμών τους και εξηγούν τι πληρώνετε. Παρέχουν επίσης κλιμακωτά, λογικά σχέδια τιμολόγησης που καλύπτουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου ιστότοπού σας.

5. Υπηρεσία μετά την πώληση

Πόσο αξιόπιστο είναι ο τρέχων οικοδεσπότης Ιστού σας όταν πρέπει να ζητήσετε βοήθεια; Πώς είναι οι χρόνοι αναμονής; Τι ώρες κρατούν; Ακόμα περισσότερο, τι γίνεται αν προτιμάτε να ερευνάτε ζητήματα προτού πρέπει να περιμένετε σε αναμονή για έναν εκπρόσωπο; Η φιλοξενούσα εταιρεία σας διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες της?

Τι θα λέγατε όταν πρέπει να καλέσετε; Είναι οι αντιπρόσωποι γνώστες σε όλες τις γραμμές, είτε πρόκειται για πωλήσεις, χρεώσεις ή τεχνική υποστήριξη; Λαμβάνετε συνήθως πέντε διαφορετικές απαντήσεις στην ίδια ερώτηση από πέντε διαφορετικές επαναλήψεις?

Οι καλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι άρτια στελεχωμένες, διαθέσιμες όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και έχουν μια λειτουργική, ομοιόμορφα εκπαιδευμένη ομάδα που μπορεί να χειριστεί όλα τα είδη ζητημάτων και να παρέχει συνεπείς λύσεις.

Φιλοξενία σχολίων χρήστηΠαράδειγμα – Γνήσια σχόλια χρηστών σχετικά με την υποστήριξη μετά την πώληση του SiteGround.

Η τιμή είναι πολύ σημαντική?

Όλοι έχουμε ακούσει το παλιό ρητό, “Παίρνετε αυτό που πληρώνετε” και ενώ αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, δεν ισχύει πάντα όταν πρόκειται για web hosting.

Το ακριβότερο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο. Όπως ανέφερα νωρίτερα, μερικές από τις χειρότερες εταιρείες φιλοξενίας εκεί έχουν μερικές από τις υψηλότερες τιμές, επειδή λυμαίνονται πελάτες που δεν ξέρουν τι χρειάζονται. Μια μικρή τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα προϊόντα ή υπηρεσίες υπογείου ευκαιρίας.

Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας προϋπολογισμού έχουν τα μειονεκτήματά τους. Μειώνουν το κόστος μειώνοντας ώρες για ζωντανή υποστήριξη ή χειρίζονται την υποστήριξη αυστηρά μέσω διαδικτυακής συνομιλίας (έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν πέντε συνομιλίες ταυτόχρονα – μερικές φορές περισσότερες). Δεν ενημερώνουν τους διακομιστές τους παράλληλα με βελτιώσεις στην τεχνολογία. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων ευκαιρίας σας είναι πραγματικά μια συμφωνία είναι να κάνετε την εργασία σας και Κάντε τις σωστές ερωτήσεις.

Μάθετε πόσο εύκολο είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στην υποστήριξη. Ερευνήστε τις τελευταίες τεχνολογίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και δείτε πώς κάθε εταιρεία που θεωρείτε ναύλους με την ικανότητά της να τηρεί.

Κόκκινες σημαίες με εταιρείες φιλοξενίας προϋπολογισμού

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε πότε πηγαίνετε για φτηνή φιλοξενία ιστοσελίδων. Μερικά από αυτά δεν τις κάνουν απαραίτητα κακές επιλογές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του ιστότοπού σας.

Περιττές αναβαθμίσεις λογισμικού

Οι εταιρείες φιλοξενίας προϋπολογισμού συχνά προτείνουν premium λογισμικό από συνεργαζόμενους συνεργάτες που πιθανώς δεν χρειάζεστε.

Υπερφορτωμένοι διακομιστές

Εάν δείτε έναν μεγάλο αριθμό αρνητικών κριτικών που αναφέρουν υπερβολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας, χαμηλές ταχύτητες ή διακοπές λειτουργίας, αυτό είναι σίγουρο σημάδι ότι η εταιρεία έχει πάρα πολλούς πελάτες σε υπερφορτωμένο δίκτυο.

IP με μαύρη λίστα

Εάν η εταιρεία φιλοξενίας συνεργάζεται με πολλούς spammers, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να υποφέρει εάν βρίσκεται σε εύρος IP που έχει απαγορευτεί σε πολλές περιοχές.

Περιορισμένη πρόσβαση στη βάση δεδομένων MySQL

Οποιοσδήποτε κεντρικός υπολογιστής που προσφέρει λιγότερα από 100 τραπέζια θα σας προκαλέσει προβλήματα.

Κρυφές χρεώσεις

Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν βαθιές εκπτώσεις τον πρώτο χρόνο και μετά σας χτυπούν με γελοίες τιμές. Στη συνέχεια, αν προσπαθήσετε να την ακυρώσετε, θα σας χτυπήσουν με τεράστια χρέωση ακύρωσης. Κάνετε την εργασία σας και ξέρετε τι θα πληρώνετε μακροπρόθεσμα.

“Λοιπόν, πώς μπορώ να επιλέξω τον σωστό οικοδεσπότη;”

Για νέους bloggers –

 • Θα πρέπει πάντα να ξεκινήσετε με μια προσιτή κοινόχρηστη φιλοξενία.
 • Εάν μόλις ξεκινήσετε, τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να δημιουργήσετε καλό περιεχόμενο, να διαφημίσετε, να δημιουργήσετε λίστες email και να παρακολουθείτε τα κανάλια κοινωνικών μέσων. Αυτές οι περιοχές είναι όπου πρέπει να ξοδέψετε τα χρήματά σας.
 • Ο πάροχος φιλοξενίας ιστού σας δεν πρέπει να είναι πρωταρχικός στο μυαλό σας ή κάτι που απαιτεί πάρα πολύ από την επένδυσή σας (προς το παρόν).

Για έμπειρους bloggers –

Μόλις το ιστολόγιό σας συγκεντρώνει επαρκή ποσότητα επισκεψιμότητας (πρόχειρη εκτίμηση – 1.000 μοναδικές επισκέψεις ανά ημέρα), ήρθε η ώρα να εξετάσετε μια αναβάθμιση φιλοξενίας για καλύτερη ασφάλεια και εμπειρία χρήστη.

Προσωπικά δεν θα άφηνα τη χρήση μνήμης ιστολογίου πάνω από 80%. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι καιρός να εξετάσετε τη φιλοξενία VPS (ή αποκλειστική) για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπου. Ενημερωθείτε για το χρόνο λειτουργίας και την ταχύτητα απόκρισης του ιστολογίου σας χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως Bitcatcha, Ρομπότ Uptime, Φρέσκο ​​πινγκ, Pingdom και διαβάστε ιστότοπους που δημοσιεύουν πραγματικά δεδομένα απόδοσης διακομιστή όπως HostScore.

Η κατώτατη γραμμή

Η σωστή εταιρεία φιλοξενίας είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία του ιστολογίου σας. Επιλέξτε με σύνεση και κάντε όλη την εργασία σας. Δεν παρέχουν όλοι οι οικοδεσπότες ιστού προϋπολογισμού υπηρεσίες δευτερεύουσας ποιότητας, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε προσεκτικά οποιαδήποτε υπηρεσία πριν από την εκτέλεση.

Μια τελευταία σημείωση: Φιλτράρισμα μέσω αρνητικών κριτικών

Δεδομένου ότι ανέφερα κριτικές, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι αρνητικές κριτικές δεν είναι πάντα μια δίκαιη αναπαράσταση μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Οι μεγάλες εταιρείες φιλοξενίας θα έχουν πάντα μερικούς δυσαρεστημένους πελάτες. Όπως λέει και η παροιμία, “δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε όλους.” Οι άνθρωποι τείνουν να χτυπάνε τις εταιρείες για μικρά ζητήματα ή όταν έχουν παράλογες προσδοκίες που απλά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, οπότε πάρτε αρνητικές κριτικές με έναν κόκκο αλατιού. Αναζητήστε μοτίβα στα παράπονα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε πού βρίσκονται τα πραγματικά ζητήματα, εάν υπάρχουν.

Σημείωση – Το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στις Ιστολόγιο WHSR; Τώρα διαχειρίζεται και ενημερώνεται από το προσωπικό του BuildThis.io.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map