Συμβουλές SMM για Bloggers: Προχωρώντας τα κοινωνικά σας μέσα στο επόμενο επίπεδο

Οι αριθμοί κοινωνικών μέσων μετράνε.


Εάν είστε blogger που θέλετε να δημιουργήσετε ένα όνομα και να συνεργαστείτε με μεγαλύτερες μάρκες, αλλά το Google Analytics δεν είναι εκεί που θέλετε, ένα μεγάλο κοινωνικό μέσο που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει. Οι ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας πουν ότι η δέσμευση είναι κρίσιμη, φυσικά, αλλά η τάση τώρα είναι να μεταβείτε σε μια πιο «ζωντανή» δέσμευση. Ενώ τα αυτοματοποιημένα εργαλεία έχουν τη θέση τους, το να μπείτε στο μέσο είναι η καλύτερη χρήση του χρόνου σας. Δεν πρέπει να αυτοματοποιείτε όλη την ώρα, αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να αυτοματοποιείτε περιεχόμενο 50% του χρόνου.

Με τόσα πολλά εργαλεία και τόσο λίγο χρόνο, πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων?

10-31-pinterestΑναλυτικά στοιχεία Pinterest

Βήμα 1: Επιλέξτε τα κορυφαία εργαλεία σας

Το πρώτο πράγμα που σας συμβουλεύω είναι να δουλεύετε σε ένα εργαλείο τη φορά, να το φτάσετε σε ένα μέρος με το οποίο είστε άνετα, να μεταβείτε στο επόμενο εργαλείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, να γυρίσετε πίσω για να βελτιώσετε το πρώτο – και ούτω καθεξής . Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, αλλά διαλέξτε περίπου 5 για τακτική χρήση και τουλάχιστον ένα ή δύο για να το μάθετε. Εργαστείτε για την εξειδίκευση των εργαλείων στα οποία έχετε ήδη προσελκύσει όσον αφορά τους ακόλουθους ή το Google Analytics ή, εάν δεν έχετε έλξη, επιλέξτε αυτό που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Βήμα 2: Διαχωρίστε τα κοινωνικά σας μέσα

Χρησιμοποιήστε τα κανάλια κοινωνικών μέσων σας με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικά είδη κοινού. Αυτή είναι μια ιδανική πρακτική για έναν blogger τρόπου ζωής, καθώς καλύπτουν πολλές θέσεις, αλλά λειτουργεί και για έναν εξειδικευμένο blogger. Για παράδειγμα, ο blogger που γράφει συνταγές μπορεί να τις μοιραστεί στο Facebook, να μιλήσει για τη διατροφή στο Google+, να κάνει tweet σχετικά με την προσφορά που σχετίζεται με τα τρόφιμα, να καρφιτσώσει τις συνταγές άλλων ατόμων (και μερικές από τις δικές τους) και το Instagram να τρώει έξω.

Δείτε πώς διαφοροποιώ τα κανάλια μου ως blogger τρόπου ζωής:

 • Σελίδα θαυμαστών του Facebook (προοπτική: σοβαρή, επαγγελματική, εστίαση: αμφιλεγόμενη)
  Επειδή είναι τόσο δύσκολο να συμμετάσχετε στο Facebook, τα διατηρώ όλα σε αυτήν τη σελίδα – χωρίς χιούμορ, αλλά πολλές καυτές ειδήσεις και αντιπαραθέσεις, ακτιβισμός τροφίμων και τοξίνες στις ειδήσεις.
 • Προσωπική σελίδα Facebook (προοπτική: διασκέδαση, φως, εστίαση: προσωπική)
  Στην προσωπική μου σελίδα, έρχομαι σε επαφή με φίλους και bloggers, αλλά επίσης μοιράζομαι σχετική δουλειά. Παίρνω περισσότερο μια προσέγγιση «τρόπου ζωής» εδώ. Μπορεί να δημοσιεύσω ή να δημοσιεύσω ξανά το χιούμορ, τρελά πράγματα που συμβαίνουν στη μέρα μου ή εναλλακτικά δημοσιεύματα υγείας που πιστεύω ότι δεν είναι αρκετά σοβαρά για τη σελίδα των θαυμαστών μου.
 • Google+ (προοπτική: φιλικό, αισιόδοξο · κύριο επίκεντρο: πράσινη διαβίωση, οικογένεια, φαγητό)
  Αυτήν τη στιγμή επανατοποθετώ για να επικεντρωθώ κυρίως στην πράσινη διαβίωση και στην πραγματική τροφή, αλλά εδώ αποφεύγω τις διαμάχες και μοιράζομαι μια πιο εμπνευσμένη ματιά στα θέματα στις θέσεις μου.
 • Pinterest (προοπτική: περιστασιακή, κύρια εστίαση: φαγητό, περιβάλλον)
  Κάνω πολλές διαφορετικές σανίδες, αλλά ο πίνακας μου χωρίς γλουτένη είναι ο πιο επιτυχημένος, οπότε περνάω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου καρφώνοντας εκεί, αν και ο πίνακας μου “Fun for Kids” τα πάει καλά. Ουσιαστικά, επικεντρώνομαι σε τρόφιμα, οικογένεια, χειροτεχνίες και παιχνίδια.
 • Κελάδημα (προοπτική: καθημερινή, προσωπική, ελαφριά · εστίαση: οτιδήποτε με ενδιαφέρει)
  Χρησιμοποιώ το Twitter για τα πάντα: να συμμετέχω σε διαγωνισμούς, να μοιράζομαι αιτίες, να κάνω μάρκετινγκ για πελάτες, να επαναλαμβάνω αναρτήσεις που ταιριάζουν στο ιστολόγιό μου, να μοιράζομαι πράγματα που μου αρέσουν τα οποία δεν συζητούνται στο ιστολόγιό μου (όπως οι εκλογές ζωντανών tweet ή το “The Walking Dead”). Θέλω να πω “Είμαι εγώ στο Twitter”. (Θα καλύψω σε βάθος την αφοσίωση στο Twitter στην επόμενη ανάρτησή μου.)
 • Ίνσταγκραμ (προοπτική: casual; εστίαση: οικογένεια)
  Αυτό ισχύει αποκλειστικά για οικογενειακές φωτογραφίες. Οι περισσότεροι από τους bloggers που ακολουθώ κάνουν το ίδιο. Προσωπικά, θα προτιμούσα να δω τέτοιου είδους εικόνες αντί για διαφήμιση ή μάρκετινγκ, που αισθάνεται εκτός τόπου – όπως όλα αυτά τα “body wraps” Instagrammers.

Τώρα, διαβάστε τις ροές σας και επιλέξτε μια προοπτική και εστίαση για καθένα από αυτά. Αφιερώστε ένα ή 2 κανάλια στην προσωπική σας ζωή και διατηρήστε τα υπόλοιπα επαγγελματικά ή αφιερωμένα στο blog σας για τα τρόφιμα. Μπορείτε ακόμα να μοιραστείτε τμήματα του ιστολογίου σας στα προσωπικά σας κανάλια, ακόμη και αν το διατηρήσετε απόρρητο – αλλά η δημοσίευσή του θα σας βοηθήσει να κάνετε το όνομά σας εκεί.

Βήμα 3: Κατανοήστε τους ακόλουθους σας

Στη συνέχεια, πρέπει να καταλάβετε πώς το κοινό σας χρησιμοποιεί κάθε κανάλι. Πριν αποφασίσετε πώς να τα χωρίσετε, ρίξτε μια ματιά σε τι τα άτομα που ακολουθείτε στη θέση σας το χρησιμοποιούν και προσαρμόζονται σε αυτό. Πρέπει να παρακολουθείτε πραγματικά τι αντιδρούν και αντιδρούν υπερβολικά. Ακολουθήστε τα hashtag τους και σταματήστε από τα διαδικτυακά πάρτι ή εκδηλώσεις που παρακολουθούν. Επιστρέψτε στους ιστότοπούς τους για να δείτε μια επισκόπηση των ιστολογίων τους. Μοιραστείτε για αμφιλεγόμενες φιγούρες στη σφαίρα σας και μετρήστε τις αντιδράσεις.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί αυτό για μένα: Δημοσιεύω ιστολόγιο σχετικά με τον ακτιβισμό των τροφίμων, αλλά είμαι επίσης πρεσβευτής της Silk. Ενώ και οι δύο φαίνεται να είναι συνδεδεμένοι, το κοινό για το ένα μπορεί να είναι αντίθετο με το άλλο. Επομένως, διατηρώ τις περισσότερες από τις αναρτήσεις μου για το Silk στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook, το Pinterest και το G +, και τις μοιράζομαι στις κανονικές ομάδες σχολίων blogger, ενώ τις κρατώ μακριά από τις ομάδες σχολίων ακτιβιστών μου. Αυτό το είδος τμηματοποίησης σάς επιτρέπει να διαφοροποιήσετε σε περισσότερα θέματα, ακόμη και κάτω από την ίδια θέση.

Πήγαινε βαθύτερα: Μάθετε πώς να κατανοείτε καλύτερα το κοινό σας και να παρέχετε υπέροχο περιεχόμενο με αυτές τις 12 συμβουλές.

Βήμα 4: Αυξήστε τα κοινωνικά σας μέσα

Λήψη έλξης στις σελίδες θαυμαστών του Facebook

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η αφοσίωση στο Facebook πήρε για μένα και ανέβηκα στην κατάταξη του πόσο συχνά εμφανίζονται οι αναρτήσεις μου – το πιο σημαντικό μέρος. Η εβδομαδιαία προσέγγιση χρηστών μου έφτασε από μια χούφτα την εβδομάδα σε περίπου 1000 ανά εβδομάδα, δηλαδή περίπου 20% αφοσίωση, από 1% ή λιγότερο – ένας καλός αριθμός για επωνυμίες σε αυτό το σημείο. Εδώ είναι αυτό που έχω κάνει, σε συνδυασμό με δώρα, για να αποκτήσω περισσότερη έλξη στο Facebook:

 • Πολύ συχνές δημοσιεύσεις:
  Αυτή είναι η κορυφαία μου συμβουλή και έχει κάνει θαύματα με την προβολή των δημοσιεύσεών μου. Δημοσιεύω όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα. Όσο περισσότερο δημοσιεύω, τόσο περισσότερο εμφανίζεται η ροή μου – και τις μέρες που δεν δημοσιεύω πολύ, γίνεται πολύ λιγότερο εμφανής.
 • Δημοσίευση νωρίτερα την ημέρα:
  Όσο νωρίτερα δημοσίευσα, τόσο καλύτερα έκανε μια ανάρτηση – ακόμη και πριν φτάσω στο γραφείο μου, κάτι που είναι ενδιαφέρον από τη στιγμή που βρίσκομαι στην Ανατολική Ακτή στις ΗΠΑ, οπότε αυτό είναι πολύ νωρίς! Ρίξτε μια ματιά στο Insights για να δείτε ποιες ώρες λειτουργούν καλύτερα για εσάς – θα σας πει επίσης τι είδους ενημερώσεις κάνουν καλύτερα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε την πρώιμη ανάρτησή σας το προηγούμενο βράδυ και μετά να συμμετάσχετε ζωντανά σε σχόλια την επόμενη μέρα.
 • Δημοσίευση από ειδικούς:
  Και πάλι, δεν είναι μόνο αυτό που δημοσίευσα, αλλά τα δεδομένα που μοιράστηκα. Όταν μοιράζομαι ένα στοιχείο με hashtag και τα δικά μου σχόλια από κάποιον σημαντικό, λένε η Robyn O’Brien της «Ανθυγιεινής Αλήθειας», είμαι πολύ καλύτερη αφοσίωση. Δημοσιεύω περίπου 70% σχετικά δεδομένα από ειδικούς στην περιοχή μου και το 25% των δικών μου αναρτήσεων με λίγους μόνο από φίλους.
 • Σχόλιο για αναρτήσεις και κοινές χρήσεις:
  Προσπαθώ να εμπλακώ εδώ δημοσιεύοντας κάτι αμφιλεγόμενο και ρωτώντας τους αναγνώστες τι σκέφτονται ή πώς αντιδρούν ή πώς με επηρέασε.
 • Χρησιμοποιήστε σωστά τα Visual:
  Η ανάρτηση με την πιο οργανική αφοσίωση για μένα είχε ένα βίντεο συνδεδεμένο σε αυτό, γι ‘αυτό σας προτείνω να μοιράζεστε βίντεο στο θέμα σας. Επίσης, δημιουργήστε τις εικόνες με σωστό μέγεθος. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα με διαφορετικό μέγεθος εάν η φωτογραφία του ιστολογίου σας δεν είναι σωστή Δείτε Οι βασικές διαστάσεις φωτογραφιών του Louise Myer στο Facebook 2014 για ακριβή μεγέθη.
 • Ενισχύστε μια ανάρτηση:
  Υπάρχει τόσο μεγάλη διαμάχη για αυτό, αλλά αν θέλετε να επενδύσετε 5 $ για να ενισχύσετε μια ανάρτηση και να δείτε τι θα συμβεί, λέω να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά. Βεβαιωθείτε ότι είναι μια πραγματικά πολύτιμη ανάρτηση! Το τελευταίο που έδωσα ώθηση ήταν ένα giveaway και πήρα 1.000 επισκέψεις από αυτήν την επένδυση μιας ημέρας. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε σε τακτική βάση, εκτός εάν έχετε μεγάλο προϋπολογισμό, αλλά εάν η περιέργειά σας έχει το καλύτερο από εσάς, ενισχύστε το περιεχόμενο που θέλετε πραγματικά να βγείτε εκεί, όπως συμβουλές από ειδικούς ή δωρεάν eBook που έχετε γράψει. Αξίζει σίγουρα έναν πυροβολισμό. Προσέξτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους για εικόνες και βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο. 5 $ για 1000 προβολές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, αλλά για 130 προβολές – όχι τόσο υπέροχα.
 • 10-31-facebooktargetingΠροσθήκη ετικετών σε άλλους:
  Ειλικρινά δεν το κάνω όσο θα έπρεπε, αλλά λειτούργησε καλά όταν ήξερα το άτομο και ήταν ειδικός ή είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Εάν δεν γνωρίζετε το άτομο, ενδέχεται να διατρέχετε τον κίνδυνο αποκλεισμού από αυτόν τον χρήστη.
 • Χρησιμοποιήστε τη στόχευση Facebook:
  Τώρα το Facebook σας δίνει επίσης την επιλογή να στοχεύσετε το κοινό σας, αντί να στέλνετε τις αναρτήσεις σας σε όλους. Μπορείτε να επιλέξετε έναν στόχο βάσει του φύλου, της σχέσης ή της εκπαιδευτικής κατάστασης, που ενδιαφέρεται για (άνδρες ή γυναίκες), ηλικία, τοποθεσία και γλώσσα. Για παράδειγμα, εάν έχω μια ανάρτηση σχετικά με μια εναλλακτική εκδήλωση υγείας ή ένα δώρο, μπορείτε να στοχεύσετε την τοποθεσία σας σε μια συγκεκριμένη χώρα, περιοχή ή πολιτεία ή πόλη. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την προώθηση εκδηλώσεων και δώρων με τοπική εστίαση.

Πήγαινε βαθύτερα: Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την απόδοση της ροής σας στο Facebook.

Επανεξετάστηκε το Google+

Οι μπλόγκερ εξακολουθούν να έχουν ανάμικτα συναισθήματα σχετικά με το εάν θα χρησιμοποιούν ή όχι το Google+. και πόσο χρόνο αφιερώνεται σε αυτό. Το G + είναι ένα από αυτά τα εργαλεία που πρέπει πραγματικά να εμπλέξετε προσωπικά. Στο Google+, υπάρχουν περισσότερα άτομα και ομάδες που μοιράζονται πληροφορίες από εταιρείες που τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο μάρκετινγκ. Επειδή το G + είναι πολύτιμο για τη θέση της μηχανής αναζήτησης, αξίζει να επενδύσετε το χρόνο.

Ακολουθούν μερικά βήματα για αρχάριους:

 • Μπείτε στο G + και αλληλεπιδράστε με bloggers στη θέση που θέλετε και δημιουργήστε έναν κύκλο από αυτούς. Κάνετε αυτό βρίσκοντάς τα σε άλλες μορφές κοινωνικών μέσων.
 • Χρησιμοποιήστε το G + όπως τη σελίδα αποσπασμάτων του ιστολογίου σας. Δημοσιεύστε σωστά το δικό σας περιεχόμενο γράφοντας ένα απόσπασμα σχετικά με το περιεχόμενό σας που καταλήγει σε μια ερώτηση, παραθέτοντας σχετικά hashtag παρακάτω, προσθέτοντας ετικέτες σε βασικούς παίκτες και προσθέτοντας μια υπέροχη εικόνα.
 • Ξεκινήστε δίνοντας στα μέλη +1 και σχόλια σε αυτόν τον κύκλο. Απαντήστε με ουσιαστική συζήτηση και όχι απλώς “δροσερό!”
 • Προσθέστε ετικέτες μεμονωμένα με χρήσιμες δημοσιεύσεις. Μην το περιορίζετε στις δικές σας αναρτήσεις, αλλά αντικείμενα που θα έχουν πραγματικά αξία ή περιέργεια σε αυτά.
 • Στοχεύστε τις μετοχές σας. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να στοχεύσετε πιο λεπτά σε αντίθεση με το Facebook. Το πρώτο σας βήμα είναι η δημιουργία και η ένωση κύκλων και η προσθήκη ετικετών σε σωστούς κύκλους, γνωρίζοντας ποιοι είναι οι βασικοί παίκτες και κοινωνικοποιούνται μαζί τους. \ Αν είχα μια τοπική εκδήλωση, θα μπορούσα απλώς να μοιραστώ με τον Philly Social Moms Circle. Όταν έχω μια συνταγή χωρίς γλουτένη, μοιράζομαι ότι οι bloggers μου χωρίς γλουτένη και αλλεργίες. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ταξινόμησης και στόχευσης αναρτήσεων για άτομα που έχουν πολλές θέσεις.

Πήγαινε βαθύτερα: Ακολουθεί μια αναλυτική ματιά στις κοινότητες του Google+ και τον τρόπο συμμετοχής τους.

Pinterest

Είναι εύκολο να αφήσετε αυτόν τον πίνακα μόνο του, αλλά μπορεί να είναι η υψηλότερη πηγή επισκεψιμότητας ακόμα και όταν κάνετε πολύ λίγα για να το διατηρήσετε, αλλά μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

 • Βεβαιωθείτε ότι καρφιτσώνετε το περιεχόμενο άλλων ατόμων και όχι μόνο το δικό σας. Θα πρέπει πιθανώς να είναι περίπου 50/50.
 • Γράψτε σημαντικά σχόλια καθώς και επισημάνσεις “μου αρέσει”. Μπορείτε να ανοίξετε μια συζήτηση, η οποία είναι σπάνια στο Pinterest – αλλά με έχει παρατηρήσει!
 • Κάνετε τουλάχιστον 15-20 καρφίτσες την ημέρα. Αυτό το PDF στο White Gloves Social Media διαθέτει μια λίστα εργαλείων προγραμματισμού για το Pinterest, εάν τα χρειάζεστε, πολλά από τα οποία πληρώνονται ή είναι περιορισμένα.
 • Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία σας σε καρφίτσες. Αυτό θα βοηθήσει πολύ! Θα σας δείξει τι πίνακες λειτουργούν και ποια όχι, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε την ενέργειά σας στα πιο δημοφιλή χαρτόνια.
 • Λάβετε πρόσκληση σε πίνακες ομάδας – ή δημιουργήστε το δικό σας. Η συνομιλία με μια ομάδα σε ένα κοινό θέμα είναι εξαιρετική ιδέα. Σημειώστε ότι αυτήν τη στιγμή, οι διακοπές και οι εποχιακές κάρτες είναι ζεστές. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να συμμετέχετε σε μια ομάδα blogger και να βρίσκετε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.
 • Ζητήστε μια πρόσκληση για την Αχαλολογία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προγραμματισμού για το Pinterest, αλλά επιτρέπει επίσης την αφοσίωση και σας ενημερώνει πότε είναι καιρός να επαναφέρετε ένα pin. Παρέχει επίσης πρόσθετα στατιστικά και πιο προηγμένα εργαλεία καθώς τα χρησιμοποιείτε.
 • Ελέγξτε το Google Analytics – θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε επισκεψιμότητα από το Pinterest. Εάν όχι, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές. (Υποθέτω ότι έχετε ρυθμίσει τον ιστότοπό σας για σύνδεση με τη σελίδα σας στο Pinterest.)
 • Ενσωματώστε την πλακέτα σας σε σχετική ανάρτηση ιστολογίου για να προσκαλέσετε άτομα να ακολουθήσουν.

Πηγαίνετε βαθύτερα: Ρίξτε μια ματιά 10 πίνακες Pinterest πρέπει να ακολουθεί κάθε Blogger.

Ίνσταγκραμ

10-31-iconosquare

Είναι τόσο εύκολο: τραβήξτε μια υπέροχη φωτογραφία και μοιραστείτε την – ή τραβήξτε μια άθλια φωτογραφία, φιλτράρετε και μετά μοιραστείτε την! Πρώτα πρέπει να αρχίσετε να ακολουθείτε άτομα.

Εάν μπορείτε να βρείτε μια ομάδα κοινής χρήσης blogger, ακολουθήστε και ζητήστε από τους χρήστες να ακολουθήσουν ξανά. Το κλειδί είναι να δούμε τι μοιράζονται και μιμούνται τα άτομα που ακολουθείτε. Καλύτερες συμβουλές:

 • Hashtag πολύ. Πρόσφατα, μια φωτογραφία με το κοστούμι αποκριών της κόρης μου, το έβαλα σε ετικέτα “#frozen” και ο επίσημος λογαριασμός Frozen μου άρεσε η εικόνα μου. Αν το Frozen ή η Disney ήταν το επίκεντρο μου, θα τους ακολουθούσα και θα αρχίζω να επισημαίνω παγωμένα αντικείμενα όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Όπως και άλλες φωτογραφίες, ακόμη και αυτές που βρίσκετε στην εξερεύνηση.
 • Σχολιασμός! Όπως το Pinterest, αυτό δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ όσο σε άλλα μέσα, οπότε θα σας κάνει να παρατηρήσετε. Και πάλι, ξεκινήστε μια ουσιαστική συνομιλία και κολακευθείτε.
 • Χρήση Iconosquare. Εκτός από τα σε βάθος στατιστικά στοιχεία, λαμβάνετε πρόσθετα εργαλείων και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, διαθέτουν μια προσθήκη, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε τη ροή σας στον ιστότοπό σας. Δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά!

Σειρά σου!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις προτάσεις και ξεκινήστε να περνάτε από τα δικά σας κανάλια κοινωνικών μέσων για να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο και ξεκινήστε να δημιουργείτε περισσότερους οπαδούς κοινωνικών μέσων τώρα!

Το άρθρο γράφτηκε από την Gina Badalaty. αρχικά εμφανίστηκε στις Ιστολόγιο WHSR; Τώρα διαχειρίζεται και ενημερώνεται από το προσωπικό του BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map