SEO για Dummies: Πώς να SEO το 2020

Τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)?

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για να δοκιμάσετε και να επιτύχετε υψηλότερες βαθμολογίες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το SEO γίνεται εν μέρει με βάση:


 1. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι μηχανές ερμηνεύουν την πρόθεση των ερευνητών και ταιριάζει με αυτό στο περιεχόμενο ιστού (ο αλγόριθμος αναζήτησης) και,
 2. Εκτιμήσεις για το πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο που βλέπουν στο διαδίκτυο.

Το SEO έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκο. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 200 παράγοντες κατάταξης (παράμετροι που επηρεάζουν την κατάταξη μιας ιστοσελίδας) που συμφωνήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τους εμπόρους Διαδικτύου.

Το Search Engine Land το έκανε αυτό Περιοδικός Πίνακας SEO να εξηγήσει τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής SEO.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν οι χρήστες παραμένουν στο χρόνο, κείμενο αγκύρωσης συνδέσμου, λέξεις-κλειδιά στη διεύθυνση URL, μήκος περιεχομένου, TF-IDF, ετικέτα τίτλου, κείμενο περιγραφής μετα, ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας, λέξεις-κλειδιά σε κείμενο alt εικόνας, αριθμός εξερχόμενων συνδέσμων, αριθμός εισερχόμενων συνδέσμων, Λέξεις-κλειδιά LSI, ποσοστό κλικ-μέσω σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης (SERP CTR), και ούτω καθεξής.

Αυτοί οι παράγοντες αναγνωρίστηκαν από την πλειοψηφία επειδή είτε επαληθεύτηκαν από εκπρόσωπο της Google ή αποδείχθηκαν (τουλάχιστον κάπως) αποτελεσματικοί σε πειράματα και μελέτες περιπτώσεων που δημοσιεύθηκαν από γνωστούς ειδικούς SEO. Πολλοί, εγώ και εγώ, πιστεύω ότι ο αριθμός των κρίσιμων παραγόντων κατάταξης είναι πολύ μεγαλύτερος από 200. Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες έχει διαφορετικό βάρος σε διαφορετικές σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης – γεγονός που καθιστά το SEO απίστευτα (και πάλι) περίπλοκο και δύσκολο να εξηγηθεί. Μερικοί έχουν ονομάσει SEO περισσότερο μια τέχνη παρά μια επιστήμη.

Δεν πρόκειται να ανακαλύψω τις λεπτομέρειες αυτών των 200+ παραγόντων κατάταξης. Ο στόχος μου με αυτό το άρθρο είναι να σας δώσω μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης σήμερα και να μοιραστώ μια λίστα με τα πιο κρίσιμα στοιχεία SEO για να εξετάσετε.

Όπως διατηρεί η Google περισσότερο από το 90% του όγκου της αγοράς αναζήτησης σήμερα, Θα αντικαταστήσω τον όρο “μηχανή αναζήτησης” και το Google χαλαρά στο άρθρο μου.

Πώς λειτούργησε το SEO το 2005?

Λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς έναντι μικρών ουρών.Παραδοσιακά, η διαδικασία SEO ξεκινά με έρευνα λέξεων-κλειδιών. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να βρείτε λέξεις-κλειδιά με τον μεγαλύτερο όγκο αναζήτησης και τον λιγότερο ανταγωνισμό. Ωστόσο, και οι δύο είναι σχεδόν αποκλειστικές μεταξύ τους – οι λέξεις-κλειδιά με τον μεγαλύτερο όγκο αναζήτησης έχουν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, ενώ ο λιγότερος ανταγωνισμός δεν έχει καθόλου ή καθόλου όγκο αναζήτησης.

Έτσι έκανα SEO πριν από 15 χρόνια:

 1. Εκτελέστε ένα σύνολο λέξεων-κλειδιών στο Overture (τώρα εξαφανίστηκε) ή Εργαλείο λέξεων-κλειδιών Google Adwords για να προσδιορίσετε τον όγκο αναζήτησης για κάθε λέξη-κλειδί.
 2. Επιλέξτε ένα σύνολο 30 – 50 λέξεων-κλειδιών με βάση τον όγκο αναζήτησης και τον ανταγωνισμό της αγοράς. Στοχεύστε όρους αναζήτησης με υψηλότερο όγκο αναζήτησης αλλά χαμηλότερο ανταγωνισμό στην αγορά.
 3. Τμηματοποιήστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά σε 10 – 15 θέματα. Κάθε θέμα πρέπει να αποτελείται από μία κύρια λέξη-κλειδί και μερικές άλλες δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά.
 4. Δημιουργήστε περιεχόμενο για τα θέματα – βεβαιωθείτε ότι οι κύριες λέξεις-κλειδιά βρίσκονται στην ετικέτα τίτλου σελίδας και παραμένουν δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά στις επικεφαλίδες σελίδων (H1, H2, H3 κ.λπ.).
 5. Συμπεριλάβετε όμορφες εικόνες και κείμενα alt πλούσια σε λέξεις-κλειδιά σε καθένα από αυτά.
 6. Συνδέστε σημαντικές σελίδες χρημάτων σε ολόκληρο τον ιστότοπο από κεφαλίδα και υποσέλιδο
 7. Στείλτε όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλους webmaster και ζητήστε τους να συνδέσουν ξανά στην ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας ως κείμενο αγκύρωσης.
 8. Αγοράστε backlinks από άλλους ιστότοπους εάν έχετε επιπλέον προϋπολογισμό.
 9. Επαναλάβετε το βήμα 1 – 6 ατελείωτα.

Αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό πώς δημιούργησα πολλούς ιστότοπους και ιστολόγια θυγατρικών υψηλής κυκλοφορίας στη δεκαετία του 2000. Ενώ αυτή η μέθοδος μπορεί ακόμα να λειτουργεί με περιορισμένη έννοια σήμερα, δεν είναι πλέον μια αποτελεσματική προσέγγιση. Το τοπίο στην τεχνολογία αναζήτησης και ιστού έχει αλλάξει τόσο πολύ – είναι απλώς αδύνατο να επιτευχθούν τα ίδια καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Γιατί; Επειδή οι μηχανές αναζήτησης και το Διαδίκτυο λειτουργούν διαφορετικά σήμερα.

Η σημερινή μηχανή αναζήτησης είναι…

Πολύ μυστικοπαθής

Αριθμός αναζητήσεων που κρύβονται πίσω από την κρυπτογράφηση Google.

Οι αναζητήσεις σήμερα είναι κυρίως κρυπτογραφημένες – αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να δούμε πλήρως τι πληκτρολογούν οι χρήστες στη γραμμή αναζήτησης για να μεταβούν στον ιστότοπό μας. Τα πιο ακριβή δεδομένα αναζήτησης που μπορούμε να αποκτήσουμε σήμερα προέρχονται από μια χούφτα παρόχων εργαλείων SEO που αγοράζουν δεδομένα ροής κλικ από τρίτους μεσίτες.

Και για να μην αναφέρουμε – η χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων και VPN εμποδίζει επίσης τον τρόπο κοινής χρήσης δεδομένων μεταξύ μικρότερων κατόχων ιστότοπων. Δεν μπορούμε πλέον να δούμε με ακρίβεια πόσους ερευνητές έρχονται στον ιστότοπό μας και από πού πραγματοποιούν αναζήτηση.

Εξατομικευμένη

Ο Duck Duck Go βρήκε 62 διαφορετικά σύνολα αποτελεσμάτων σε 76 αναζητήσεις με τον ίδιο όρο “έλεγχος όπλων” (πηγή).

Google τώρα εξυπηρετεί εξαιρετικά εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης σε άτομα βάσει μεμονωμένων προτιμήσεων και ιστορικού περιήγησης στον ιστό. Η συσκευή που χρησιμοποιούσατε, όπως επωνυμίες κινητών τηλεφώνων, tablet, επιτραπέζιοι υπολογιστές, έξυπνες τηλεοράσεις και ούτω καθεξής.

Ακόμη και η συμπεριφορά σας αναλύεται και συμβάλλει σε κάποιο βαθμό. Για παράδειγμα, το ιστορικό χρήσης σας, όπως ποιοι ιστότοποι επισκεφθήκατε, βίντεο που σας άρεσαν ή κοινοποιήθηκαν, εφαρμογές που εγκαταστήσατε στα έξυπνα τηλέφωνά σας και άλλες αλληλεπιδράσεις.

Στη συνέχεια, υπάρχει ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τα αποτελέσματα αναζήτησης (ιστότοποι στους οποίους κάνατε κλικ, πράγματα που αναζητήσατε προηγουμένως, διαφημίσεις που συναντήσατε κ.λπ.). Αυτά συνδυάζονται για να υπαγορεύσουν τα επόμενα αποτελέσματα που θα λάβετε από την αναζήτησή σας Google. Τα κορυφαία 10 αποτελέσματα αναζήτησης μου είναι πολύ πιθανό να είναι εντελώς διαφορετικά από τα δικά σας.

Διαγώνια πλατφόρμα

διαφορετικές συσκευές για να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση

Οι αναζητήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορους τύπους συσκευών – οι οποίες συχνά αντιπροσωπεύουν διαφορετική πρόθεση στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα – οι χρήστες που αναζητούν “aglio olio” στην επιφάνεια εργασίας είναι πιο πιθανό να αναζητούν μια συνταγή. αλλά οι ερευνητές που αναζητούν το ίδιο πράγμα σε κινητά μπορεί να αναζητούν ένα ιταλικό εστιατόριο. Ακόμα κι αν έχετε τα ακριβή στοιχεία σε έναν όγκο αναζήτησης λέξεων-κλειδιών, θα είναι δύσκολο να εκτιμήσετε τον όγκο της επισκεψιμότητας που θα λάβετε.

Πώς να κάνετε SEO το 2020?

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον σημερινό επαγγελματία SEO έγκειται στην εκτέλεση, όχι στην τεχνογνωσία.

Δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον Kevin Indig’s τμηματοποίηση του σύγχρονου SEO σε δύο κατηγορίες

 1. Επίπεδο μακροεντολής, που περιλαμβάνει τεχνικές πτυχές, όπως το σχεδιασμό αρχιτεκτονικής ιστότοπου, τη βελτιστοποίηση UX, τη διεθνοποίηση ιστότοπων και ούτω καθεξής.
 2. Μικρο επίπεδο, το οποίο περιλαμβάνει εστιασμένο περιεχόμενο και βελτιστοποίηση στη σελίδα, όπως αντιστοίχιση προθέσεων και τροποποίηση περιεχομένου.

Αυτό είναι, δεν μπορείτε πλέον να βρείτε ένα σύνολο σταθερών διαδικασιών στο SEO και να το εφαρμόσετε σε όλους τους ιστότοπους και τις σελίδες εξίσου.

Κάθε κλάδος είναι μοναδική.

Κάθε ιστότοπος είναι μοναδικός.

Κάθε πρόθεση πίσω από μια αναζήτηση είναι μοναδική.

Το SEO δεν είναι πλέον αυτόνομη «τακτική» μάρκετινγκ. αλλά κάτι που πρέπει να ενσωματωθεί στη διαδικασία ανάπτυξης ιστού και παραγωγής περιεχομένου. Για να κατατάξετε υψηλή θέση στο Google και να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας, χρειάζεστε ένα σχέδιο δράσης συνεχούς βελτίωσης που εξετάζει τόσο εικόνες μακροεντολής όσο και μικροεπίπεδο.

Σε αυτό το σχέδιο δράσης, ακολουθούν οι πέντε τομείς στον ιστότοπό σας που πρέπει να βελτιώσετε και να βελτιστοποιήσετε συνεχώς.

1. Δημιουργήστε σχετικό και χρήσιμο περιεχόμενο

Κάνω – Δημιουργήστε ιστοσελίδες (και τον ιστότοπό σας) που εξυπηρετούν έναν σαφή σκοπό για τους χρήστες σας. Ενημερώστε συνεχώς και προσθέστε αξία σε αυτές τις ιστοσελίδες. Τελικά ο ιστότοπός σας θα πρέπει να παρέχει χρήσιμο περιεχόμενο που οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν αλλού στο Διαδίκτυο.

Εάν είστε νέοι, ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών SEO σας θα δαπανηθεί στον έλεγχο περιεχομένου. Κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις.

 • Είναι το περιεχόμενό σας ενημερωμένο και παρουσιάζεται με σαφήνεια?
 • Το περιεχόμενό σας μεταφέρει αρκετό βάθος (και αξία) στους χρήστες?
 • Εμφανίζει το περιεχόμενό σας την εξειδίκευση, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία (E-A-T)?

Μια σελίδα ειδήσεων είναι επωφελής για τους χρήστες μόνο όταν αναφέρει τα πιο πρόσφατα ή σημαντικά γεγονότα. Μια σελίδα αγορών θα πρέπει να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και να κάνει μια ισχυρή υπόθεση για πώληση. Ένα πρόγραμμα εκμάθησης οδηγιών πρέπει να παρέχει πλήρεις πληροφορίες A-to-Z – με τη μορφή κειμένου, εικόνων ή βίντεο – σχετικά με την ολοκλήρωση μιας εργασίας.

2. Δημιουργήστε εισερχόμενους συνδέσμους και συνδέστε με σύνεση

Κάνω – Συνδέεστε συχνά με τις βασικές ιστοσελίδες σας (χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο την εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας). Σύνδεση με άλλες σχετικές και χρήσιμες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Λάβετε άλλους σχετικούς ιστότοπους και ιστολόγια για να συνδεθείτε μαζί σας.

Οι σύνδεσμοι στο Διαδίκτυο είναι σαν ψήφοι στον πραγματικό κόσμο – εκτός από το ότι διαφορετικοί σύνδεσμοι έχουν διαφορετικό βάρος στην κατάταξη αναζήτησης. Ένας σύνδεσμος από έναν πολύ αξιόπιστο ιστότοπο, το Nasa.com, για παράδειγμα, έχει περισσότερη ισχύ από έναν σύνδεσμο από έναν κατάλογο ιστού που συνδέεται με 500 διαφορετικούς ιστότοπους από μία σελίδα.

Ο κύριος στόχος σας στη δημιουργία συνδέσμων είναι να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους «καλούς» συνδέσμους.

Διαφορετικές μέθοδοι SEO προσεγγίζουν το κτίριο συνδέσμων με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες μέθοδοι συνιστούν την παραγωγή καλού περιεχομένου που προσελκύει φυσικά συνδέσμους (οι άνθρωποι τείνουν να συνδέονται με περιεχόμενο που βρίσκουν χρήσιμο ή ενδιαφέρον). ενώ άλλοι λαμβάνουν συνδέσμους μέσω συναλλαγών – χρήματα (χορηγία και διαφημίσεις), καλό περιεχόμενο (θέσεις επισκεπτών), επιχειρηματικές σχέσεις (δικτύωση).

Συμβουλή: Ένας καλός τρόπος για να βρείτε ευκαιρίες συνδέσμου είναι να κοιτάξετε το προφίλ του backlink του ανταγωνιστή σας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία SEO για να το κάνω αυτό, αλλά μου αρέσει η απλότητα του Έλεγχος Backlink Linkology. Είναι δωρεάν (για έως και 100 backlinks ανά τομέα και βαθμολογήστε την ποιότητα του συνδέσμου σε μια απλή κλίμακα 0 – 100. Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τους 15 πρώτους συνδέσμους Linkology που βρέθηκαν σε αυτόν τον ιστότοπο.

Κάθε μία από αυτές τις προσεγγίσεις μπορεί ή δεν μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Το κλειδί σε αυτό είναι να καταλάβετε ποια είναι η ισχυρή σας φόρμα και να επιλέξετε μερικές κατάλληλες τακτικές δημιουργίας συνδέσμων.

3. Γράψτε ελκυστικό τίτλο ιστοσελίδας

Κάνω – Γράψτε τίτλους πλούσιους σε λέξεις-κλειδιά που προσελκύουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας από τις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ο τίτλος της σελίδας σας κάνει δύο πράγματα στο SEO:

 1. Βοηθήστε τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας
 2. Για να βοηθήσετε στην προώθηση της ιστοσελίδας σας σε σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης

Μια ετικέτα τίτλου περιορίζεται σε 65 – 70 χαρακτήρες. Σημαντικές λέξεις-κλειδιά και προτάσεις βασικής αξίας πρέπει να εμφανίζονται στην αρχή της πρότασής σας.

4. Στόχος αναζήτησης αντιστοίχισης

Κάνω – Ελέγξτε το SERP για τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σας για να καταλάβετε τι θεωρεί το Google ως πρόθεση της αναζήτησης. Ανανεώστε τη σελίδα σας με νέες μορφές και πρόσθετα στοιχεία για να ταιριάζει με την πρόθεση αναζήτησης.

“Πρόθεση αναζήτησης” είναι ο στόχος που ένας χρήστης προσπαθεί να επιτύχει κατά την εκτέλεση μιας αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

Η μηχανή αναζήτησης τμηματοποιεί τα ερωτήματα αναζήτησης σε τρεις διαφορετικές τάξεις προθέσεων (αναφέροντας το χαρτί του Andrei Broder):

 1. Ναυτιλιακός Η άμεση πρόθεση είναι να φτάσετε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.
 2. Ενημερωτικό Ο σκοπός είναι η απόκτηση ορισμένων πληροφοριών που θεωρείται ότι υπάρχουν σε μία ή περισσότερες ιστοσελίδες.
 3. Συναλλακτική Η πρόθεση είναι να εκτελέσετε κάποια δραστηριότητα μέσω διαδικτύου.

Παραδοσιακά, οι ερευνητές είναι συνήθως πολύ κυριολεκτικοί (στις περισσότερες περιπτώσεις) και τείνουν να αναζητούν ακριβώς αυτό που θέλουν. Ως εκ τούτου, η βασική ιδέα του SEO είναι να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ιστότοπού σας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχετικές λέξεις-κλειδιά σε κάθε αναζήτηση.

Το σύγχρονο SEO απαιτεί λίγο περισσότερο από αυτό. Όχι μόνο ότι το περιεχόμενό σας πρέπει να ταιριάζει με τα ερωτήματα του ερευνητή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το περιεχόμενό σας κάνει επίσης τη διαφορά στην αντιστοίχιση προθέσεων.

Για να καταλάβετε τι θεωρεί η Google ως πρόθεση μιας αναζήτησης, ανατρέξτε στις σελίδες με την κορυφαία κατάταξη για τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας. Συγκρίνετε πώς διαφέρει η ιστοσελίδα σας από τη δική τους. Ανανεώστε τη σελίδα σας με νέες μορφές και πρόσθετα στοιχεία για να ταιριάζει καλύτερα με την πρόθεση αναζήτησης. Μπορείτε να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα είτε μέσω του αριθμού των χρηστών που κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας είτε των χρηστών που παραμένουν περισσότερο.

5. Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη (UX)

Κάνω – Δώστε έμφαση στο UX κατά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Εκτελέστε τακτικά δοκιμή A / B για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας.

Για να διατηρήσετε τους χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας πιο αφοσιωμένους, απαιτείται κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή. Οι αναγνώστες σας είναι οι πελάτες σας και αφήνοντάς τους μια θετική εντύπωση είναι ανεκτίμητη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους προσφέρετε ασφάλεια, μια ομαλή εμπειρία περιήγησης και μια ευχάριστη διαμονή.

Μερικά βασικά παραδείγματα…

Η χρήση πιστοποιητικού SSL δεν θα βοηθήσει μόνο τους χρήστες σας να προστατεύσουν τα δεδομένα τους κατά τη σύνδεση στον ιστότοπό σας, αλλά και να επιτρέψουν στις μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής για να κατευθύνουν την κυκλοφορία τους.

Οι χρήστες που πρέπει να περιμένουν τη φόρτωση μιας ιστοσελίδας συχνά ανυπομονούν και φεύγουν, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι επίσης βελτιστοποιημένος για ταχύτητα.

Τέλος, παρόλο που οι διαφημίσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο αύξησης των εσόδων, αυτά μπορούν να γίνουν ενοχλητικά στο την εμπειρία περιήγησης των χρηστών.

Συμπέρασμα: Το SEO είναι ένα ταξίδι, όχι προορισμός

Υπάρχουν πολλές εταιρείες και άτομα σήμερα που προσφέρουν υπηρεσίες SEO. Πριν τα εμπλέξετε, θυμηθείτε ότι το SEO είναι ένα ταξίδι και όχι μόνο ένας προορισμός. Καθώς οι ιστότοποι και το περιεχόμενο εξελίσσονται, οι απαιτήσεις SEO θα αλλάξουν.

Οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας των αλγορίθμων τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε ποτέ την «τέλεια λύση SEO». Βασικά βρίσκονται στην κατανόηση, τον πειραματισμό και την αφοσίωση – ένα ταξίδι μιας ζωής, για να το πούμε.

Συχνές ερωτήσεις για SEO

Τι σημαίνει SEO?

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Τι είναι το SEO με απλά λόγια?

Όπως αναφέρθηκε, το SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για την επίτευξη υψηλότερης κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το SEO γίνεται, εν μέρει με βάση την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο αλγόριθμος αναζήτησης και εν μέρει βάσει της εκτίμησης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι οι συχνές ερωτήσεις για το SEO?

Η σελίδα “Συχνές ερωτήσεις” είναι πάντα χρήσιμη από την πλευρά του χρήστη. Η προσεκτικά σχεδιασμένη και συνηθισμένη σελίδα FAQ λειτουργεί καλά ως εργαλείο πωλήσεων και αυξάνει τον αριθμό του περιεχομένου στον ιστότοπό σας (αριθμός λέξεων, κ.λπ.) και ως εκ τούτου, αυξάνετε την πιθανότητα εμφάνισης σε σχετικές αναζητήσεις.

Οι συχνές ερωτήσεις, όταν επισημαίνονται με δομημένα δεδομένα (αυτό για παράδειγμα), αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης στα Αποτελέσματα Πλούσιας Αναζήτησης και (θεωρητικά) συμβάλλουν στη λήψη περισσότερων κλικ στον ιστότοπό σας. Αναφέρομαι σε Της Google και Οδηγός Bing για περισσότερες λεπτομέρειες στη σήμανση του ιστότοπου.

Τι είναι το backlink στο SEO?

Το Backlink είναι υπερσύνδεσμος που συνδέεται από μια ιστοσελίδα στον ιστότοπό σας. Ένας οπίσθιος σύνδεσμος, επίσης γνωστός ως εισερχόμενος σύνδεσμος, είναι οι σημαντικοί παράγοντες κατάταξης στο Google.

Πρέπει να κάνετε SEO μόνοι σας?

Ναι και ΟΧΙ. Υπάρχουν πολλοί χρήσιμοι οδηγοί SEO στο Διαδίκτυο – οπότε δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσετε και να το κάνετε μόνοι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι το SEO είναι πολύ χρονοβόρο και εργατικό.

Το SEO κοστίζει χρήματα?

Απολύτως. Με βάση το δικό μου μελέτη για κορυφαία 400 προφίλ ελεύθερου επαγγελματία στο Upwork, SEO χρεώνει, κατά μέσο όρο, 23,68 $ ανά ώρα. Το τέλος ανέρχεται σε 175 $ ανά ώρα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λογικό να πληρώνετε 1.000 $ – 2.500 $ το μήνα για μια καλή μακροπρόθεσμη υπηρεσία SEO.

Πώς κάνουν οι αρχάριοι SEO?

Ξεκινήστε διαβάζοντας αυτόν τον οδηγό και παρατηρώντας τι κάνουν άλλοι κάτοχοι ιστότοπων με τους ιστότοπούς τους. Χρησιμοποιήστε εργαλεία SEO όπως AHREFS, SEM Rush ή MOZ για να μάθετε τι κάνουν οι άλλοι για να βελτιώσουν τις κατατάξεις αναζήτησης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map