Τι είναι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη (και γιατί είναι σημαντικό για το μάρκετινγκ)

Φανταστείτε μια σχέση που σας δίνει τόσο ενθουσιασμό όσο και σταθερότητα. Δεν θα το θέλατε?


Λοιπόν, εάν είστε ψηφιακός έμπορος, τότε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη (UGC) είναι ο ιδανικός σύντροφος σας. Περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη προσφέρει μια μακροχρόνια σχέση που δεν θα τελειώσει ποτέ.

Τι είναι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη?

Το UGC, συντομότερο για περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, είναι οποιοδήποτε περιεχόμενο πολυμέσων που δημιουργείται από χρήστες που αναφέρονται ή αναφέρονται στην επωνυμία σας και δημοσιεύεται σε δημόσια σφαίρα με κοινή χρήση σε ιστότοπους, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, ιστότοπους blogging, ιστότοπους αξιολόγησης ή αξιολόγησης κ.λπ..

Είναι απλώς οποιοδήποτε περιεχόμενο που δημιουργείται από άτομα που δεν είναι υπάλληλοι της επωνυμίας σας, που μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς τους. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από γραπτό υλικό, καταχωρίσεις ιστολογίου, δημοσιεύσεις φόρουμ, κριτικές ή γραφικά όπως εικόνες, GIF, βίντεο ή ηχογραφήσεις.

Γιατί το περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη είναι σημαντικό για το μάρκετινγκ?

Η UGC κυβερνά τον κόσμο του μάρκετινγκ. Ο λόγος είναι ότι εμπνέει την απρόκλητη επιθυμία του πελάτη να αναγνωριστεί και να αναγνωριστεί. Μια εξωτερική αναγνώριση ή μια λέξη εκτίμησης για την επωνυμία σας και, επίσης, από τους αρχικούς πελάτες σας, προσθέτει αξία στην εμπιστοσύνη και τη συνάφεια που έχουν οι χρήστες στην επωνυμία σας.

Αυτό τους ενθαρρύνει περαιτέρω να μοιράζονται το περιεχόμενο που σχετίζεται με την επωνυμία σας με την οικογένεια και τους φίλους τους μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων (και αυτό ωφελεί την επωνυμία σας λοξά).

Το 93% των χρηστών θεωρούν ότι το UGC είναι πλεονεκτικό κατά τη λήψη μιας απόφασης αγοράς, ενώ το 86% των millennials θεωρούν ότι το UGC αποτελεί βασικό δείκτη της εξαιρετικής ποιότητας της μάρκας (πηγή). Το UGC δεν αποτελεί πλήρη αντικατάσταση οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ, αλλά είναι η μυστική σάλτσα που ενισχύει την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του οπλοστασίου μάρκετινγκ.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη που απαντούν στην παραπάνω ερώτηση – Γιατί το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες?

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους λόγους.

1. Αυθεντικότητα

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι ο πρεσβευτής της αντικειμενικότητας. Αυτή η αντικειμενικότητα προέρχεται από το γεγονός ότι το UGC δημιουργείται από πραγματικούς και γνήσιους χρήστες της επωνυμίας σας. Δεν υποστηρίζουν την επωνυμία σας επειδή πληρώνονται για να το κάνουν, αλλά απλώς επειδή είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με το προϊόν και τις υπηρεσίες της επωνυμίας σας.

Το 60% των καταναλωτών δηλώνουν ότι το UGC είναι η πιο αυθεντική μορφή περιεχομένου (Πηγή).

Ως εκ τούτου, όταν ενσωματώνετε κριτικές πελατών που δημιουργούνται από τους χρήστες στους ιστότοπούς σας ή τις προβάλλετε ως ψηφιακή σήμανση, παρουσιάζετε την αυθεντικότητα της επωνυμίας σας και επιδεικνύετε την κοινωνική αποδοχή της στη βάση χρηστών σας. Ως εκ τούτου, η συνολική εμπιστοσύνη των χρηστών στην επωνυμία σας αυξάνεται.

2. Δέσμευση

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι εγγενώς ελκυστικό. Η κύρια πηγή περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι γνωρίζουμε πόσο εθιστικό είναι τα κοινωνικά μέσα. Είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα κόλπα για την ενίσχυση της αφοσίωσης των χρηστών.

Με βάση τη μελέτη της Meltwater, το UGC έχει 73% υψηλότερο CTR (Πηγή).

Έτσι, όταν προβάλλετε περιεχόμενο κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργείται από το χρήστη στο κοινό σας, είτε μέσω του ιστότοπού σας είτε μέσω κοινωνικών τειχών σε εκδηλώσεις και ψηφιακά σήματα, οι χρήστες σας ενθουσιάζονται αυτόματα από αυτόν και ενθαρρύνονται να δημοσιεύουν στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας το hashtag σας, ώστε να γίνουν ένα μέρος της οθόνης του κοινωνικού σας τοίχου.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός αποτελεσματικού κοινωνικού τείχους ήταν στην καμπάνια hashtag των εργαζομένων της Cisco. Έκανε εξαιρετική χρήση ενός ενοποιητικού θέματος με έναν παγκόσμιο χάρτη και συγκέντρωσε tweets από όλο τον κόσμο που δείχνουν καλή δέσμευση.

Π.χ.- Ετικέτα είναι ένας εκπληκτικός προμηθευτής κοινωνικών τειχών που εμφανίζει συγκεντρωτικό περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες από πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και σας βοηθά να προσελκύσετε το κοινό στις εκδηλώσεις σας ή στους ιστότοπούς σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των χρηστών και την αλληλεπίδραση με την επωνυμία σας, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική απόδοση της καμπάνιας μάρκετινγκ. Παίρνετε τις υπερδυνάμεις να διαδίδουν από στόμα σε στόμα μάρκετινγκ ακόμη και πέρα ​​από τους κύκλους-στόχους σας.

3. Μετατροπές

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι ο βασικός παράγοντας μετατροπών για την επιχείρησή σας. Το UGC παρουσιάζει κοινωνική απόδειξη, δημιουργώντας έτσι την εμπιστοσύνη των χρηστών και τους πείθει να κάνουν την τελική αγορά. Αυτό σας βοηθά να αυξήσετε το ποσοστό των επισκεπτών του ιστότοπου και του κοινού συμβάντων που τελικά μετατρέπεται σε πελάτες.

Σύγκριση μετατροπών μεταξύ με UGC έναντι χωρίς UGC.
Το UGC συμβάλλει στην αύξηση των μετατροπών κατά 161% σε όλους τους κλάδους. Αυτό είναι τόσο μεγάλο αντίκτυπο! πες σε έναν φίλο

Η εκτέλεση διαγωνισμών UGC είναι ένας από τους πιο δοκιμασμένους και δοκιμασμένους τρόπους για την αύξηση των μετατροπών για την επωνυμία σας. Ανοίγει τις πύλες της αφοσίωσης των χρηστών για την επωνυμία σας.

Η καμπάνια #MyCalvins συνδέει διασημότητες με τυπικούς καταναλωτές όπως εμάς. Κατά την προβολή των γκαλερί εικόνων στον ιστότοπο, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους καταναλωτές που υπέβαλαν τις φωτογραφίες. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν την αγορά κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας είναι να ενσωματώσετε περιεχόμενο κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργείται από χρήστες στο σημείο πώλησης, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και ως σημείο έμπνευσης. Έτσι, τα ποσοστά μετατροπής σας βελτιώνονται πάρα πολύ.

4. Κοινοτική οικοδόμηση

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ισχυρή και πιστή κοινότητα γύρω από την επωνυμία σας. Αυτή η κοινότητα όχι μόνο σας βοηθά να αναπτυχθείτε, αλλά και υποστηρίζει ότι η επωνυμία σας είναι οι πιστοί πελάτες σας.

Οι καμπάνιες UGC λειτουργούν ως μια εξαιρετική πλατφόρμα για τις ασκήσεις οικοδόμησης κοινότητας. Σας βοηθά να δημιουργήσετε μια βαθιά σύνδεση με τους πελάτες σας.

Καμπάνιες UGC = ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ισχυρή κοινότητα γύρω από μια επωνυμία (Πηγή).

Το UGC είναι σαν το ανεπιθύμητο περιεχόμενο που προέρχεται απευθείας από τους πελάτες σας. Οι χρήστες σας εκτιμούν το θετικό UGC που εμφανίζεται στον ιστότοπό σας ή στις εκδηλώσεις σας ή ως ψηφιακή σήμανση. Βοηθά στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του χρήστη στην επωνυμία σας. Αυτή η εμπιστοσύνη, με τη σειρά της, συνδέει τους πελάτες σας με την επωνυμία σας ως κοινότητα, καθιστώντας τους έτσι έναν μακροπρόθεσμο πελάτη της επωνυμίας σας.

5. Προνόμια SEO

Το 88% των πελατών εμπιστεύονται κριτικές που δημιουργούνται από τον χρήστη, καθώς εμπιστεύονται προτάσεις από την οικογένεια και τους φίλους τους. Τώρα απλώς φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα είχε η ενσωμάτωση της ροής κοινωνικών μέσων σε έναν ιστότοπο (που δημιουργήθηκε από τους χρήστες σας) στα ποσοστά μετατροπών, στο χρόνο παραμονής, στη συνάφεια του ιστότοπου και στη συνολική κατάταξη του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η μελέτη δείχνει ότι οι επισκέψεις σε σελίδες οργανικής επισκεψιμότητας αυξήθηκαν εντός 9 μηνών προσθέτοντας κριτικές πελατών σε σελίδες ιστότοπου.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τους πελάτες σας με κοινωνική απόδειξη σε κάθε βήμα της διαδρομής αγοράς τους. Ταυτόχρονα, δίνει στους εμπόρους μια εκπληκτική ευκαιρία να οδηγήσουν την πιθανή επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Αυτό σας βοηθά να βελτιώσετε την κατάταξή σας στην καταχώριση αναζήτησης στο Google. στην πραγματικότητα, η αναφορά δείχνει ότι οι ιστότοποι που ενσωμάτωσαν κριτικές χρηστών ως μέρος του περιεχομένου του ιστότοπού τους παρουσίασαν αύξηση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Δεν είναι τόσο υπέροχο?

6. Ενημέρωση επωνυμίας

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση όπου όταν ένας χρήστης δημοσιεύει κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επωνυμία σας και μετά από αυτό άλλοι χρήστες αρχίζουν επίσης να δημοσιεύουν παρόμοιο περιεχόμενο για την επωνυμία σας. Αυτό το περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη είναι διαθέσιμο στους πολλούς κοινωνικούς κύκλους των πιστών σας πελατών, διαδίδοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.

Η καμπάνια Share-a-Coke παραμένει ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας επιτυχημένης καμπάνιας που δημιουργείται από χρήστες για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Η εκστρατεία επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν κουτιά Coke.

Το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργείται από το χρήστη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες κινήσεις των εμπόρων για εκμετάλλευση των τεράστιων δυνατοτήτων των κοινωνικών μέσων για τη διάδοση ενός στόματος μάρκετινγκ για την επωνυμία σας και τη διάδοση σχετικών πληροφοριών σχετικά με αυτό. 84% millennials και 70% baby boomers συμφωνείτε με το γεγονός ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη έχει τουλάχιστον κάποια επίδραση στην απόφαση αγοράς τους.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις αγοράς – 84% millennials και 70% baby boomers. Πες σε έναν φίλο

7. Εξοικονομεί πόρους

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι ένα ορυχείο χρυσού πληροφοριών και δεδομένων που συχνά υποτιμάται. Και αν θεωρήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πηγή περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες, είναι σαν μια ομάδα υπερχείλισης. Μπορείτε να συνεχίσετε την κατάδυση σε βάθος και ποτέ δεν θα αποτύχετε να σας εξυπηρετήσουμε με νέο και ανεκάλυπτο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, σας εξοικονομεί πολύ χρόνο, χρήματα και προσπάθειες συνολικά που μπορούν να επενδυθούν αποτελεσματικά κάπου αλλού, καθιστώντας την καμπάνια μάρκετινγκ πιο ισχυρή.

Αντί να αφήσετε το περιεχόμενο να είναι αδρανές στα κοινωνικά μέσα, μπορείτε να αξιοποιήσετε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη στην καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για παράδειγμα, το Foot Locker έστειλε τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εικόνες από αναρτήσεις πελατών για να αυξήσει τις μετατροπές.

Επίσης, η ενσωμάτωση περιεχομένου που δημιουργείται από τον χρήστη στη στρατηγική μάρκετινγκ, όπως το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας σώζει από την τρομακτική εργασία να δημιουργείτε συνεχώς νέο περιεχόμενο. Αυτό ελευθερώνει τους πόρους σας για χρήση για την επίτευξη άλλων στόχων μάρκετινγκ. Επίσης, μόλις ξεκινήσετε με επιτυχία μια καμπάνια hashtag UGC μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ορίζετε βασικά μια σταθερή πηγή για νέο και φρέσκο ​​περιεχόμενο για τον σκοπό μάρκετινγκ, επίσης, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, η καλύτερη μορφή διαφημιστικού περιεχομένου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι απλώς να συγκεντρώσετε και να μετριάσετε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη.

8. Κερδίστε πληροφορίες κοινού

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι σαν τα άμεσα σχόλια από το κοινό και τους χρήστες σας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη μορφή πληροφοριών από το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, προκειμένου να βελτιωθεί η στρατηγική μάρκετινγκ. Τώρα, αυτή η εικόνα κοινού / χρήστη θα μπορούσε να έρθει σε διάφορες μορφές και τύπους.

Είτε πρόκειται για κριτικές πελατών, σχόλια, εικόνες, βίντεο, tweets ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η εικόνα του κοινού θα μπορούσε να είναι τόσο θετική όσο και αρνητική. Η θετική ανατροφοδότηση είναι πάντα επιθυμητή, αλλά η αρνητική ανατροφοδότηση είναι εξίσου σημαντική. Μπορείτε πάντα να παρουσιάσετε τα θετικά σας σχόλια και να μάθετε να βελτιώνετε τα μειονεκτήματά σας από τα αρνητικά σχόλια. Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη σας βοηθά έτσι να αποκτήσετε πληροφορίες κοινού που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την καμπάνια μάρκετινγκ, καθιστώντας την πιο ισχυρή.

Εν τέλει…

Ανακαλύψτε τι είδους περιεχόμενο είναι ενθουσιασμένο το κοινό σας για να δημιουργήσει για την επωνυμία / την εκδήλωσή σας και προσελκύστε το δίνοντάς του την ευκαιρία να δημιουργήσει περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη για την εκδήλωση / την επωνυμία σας. Τα αποτελέσματα θα σας σοκάρουν. Τα εκπληκτικά οφέλη που δημιουργεί το περιεχόμενο που δημιουργεί ο χρήστης για την καμπάνια μάρκετινγκ είναι πραγματικά απίστευτα.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκδηλώσεις. Το κοινό στις εκδηλώσεις είναι πάντα ενθουσιασμένος για την αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη που εμφανίζεται σε έναν κοινωνικό τοίχο ή ως ψηφιακή σήμανση. Δημοσιεύουν εύκολα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να γίνουν μέρος του περιεχομένου που δημιουργεί ο χρήστης. Το UGC για ιστότοπους είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση του ιστότοπού σας και να οδηγήσετε την πιθανή επισκεψιμότητα σε αυτόν, αυξάνοντας έτσι την ηλεκτρονική σας επιχείρηση.

Λοιπόν, τι περιμένεις ακόμα; Ξεκινήστε να ενσωματώνετε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και αρχίστε να απολαμβάνετε τα εκπληκτικά οφέλη για την καμπάνια μάρκετινγκ.

Είμαι η Άννα Γκρίφιν και είμαι ψηφιακός έμπορος και τεχνικός συγγραφέας. Είμαι παθιασμένος με την εξερεύνηση και τη γραφή σχετικά με τις καινοτομίες, την τεχνολογία και τις τάσεις ψηφιακού μάρκετινγκ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map