Πώς μπορώ να λάβω δωρεάν ονόματα τομέα για ιστότοπους;

Η οικοδόμηση ενός ιστότοπου για πρώτη φορά μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι στη διαδικασία, ακόμη και η επιλογή ενός ονόματος τομέα μπορεί να σας βάλει λίγο. Πόσο πρέπει να πληρώσετε, από πού προέρχεται ένα – αυτά και πολλά ερωτήματα μπορεί να ξεκαθαρίσουν.


Έχουν τελειώσει Καταγράφηκαν 348 εκατομμύρια ονόματα τομέα μέχρι στιγμής (από το τέλος του 2018) και ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, όλοι αγοράζουν τα δικά τους ονόματα τομέα, από μεγάλες επιχειρήσεις έως άτομα που θέλουν απλώς τη δική τους διαδικτυακή ταυτότητα.

Για να λάβετε μια καλύτερη εικόνα από πάνω προς τα κάτω στις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη φιλοξενία ιστού και τα ονόματα τομέα, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το άρθρο Φιλοξενία Ιστού και Τομέας 101 πρώτα. Αυτό που πρόκειται να συζητήσω στο πεδίο αυτού του άρθρου είναι πώς μπορείτε να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ όνομα τομέα.

Ναι, σωστά. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να έχετε ακούσει για την πώληση ονομάτων τομέα και ούτω καθεξής, αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν ιστότοποι όπου μπορείτε να διεκδικήσετε ένα δωρεάν όνομα τομέα; Ναι, μερικά έρχονται με προειδοποιήσεις, αλλά υπάρχουν διαφορετικές περιστάσεις και θα μοιραστώ μαζί σας μερικές από αυτές σήμερα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε δωρεάν ονόματα τομέα και ορισμένοι από αυτούς δεν σας αφορούν να ξοδέψετε ένα λεπτό. Ωστόσο, ο καθένας έχει το δικό του αλίευμα και αυτό που θα επιλέξετε εξαρτάται από αυτό που είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε σε αντάλλαγμα. Μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα απαίσιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι προσέχετε τις λεπτομέρειες κάθε μεθόδου.

Μέθοδος # 1: Δωρεάν τομείς από εταιρείες φιλοξενίας

Αποκτήστε δωρεάν τομέα .com / .org / .net / .store / .xyz με αυτήν τη μέθοδο

Παρά την αγάπη μου για τα freebies, προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει πολύ περισσότερος κίνδυνος σε αυτά τα domain names σε σύγκριση με την αγορά ενός. Εάν αισθάνεστε επίσης με τον ίδιο τρόπο, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε έναν πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων που συσκευάζει ένα δωρεάν domain name με web hosting μαζί. Σε τελική ανάλυση, εξακολουθείτε να χρειάζεστε φιλοξενία για τον ιστότοπό σας, σωστά?

Το πιάσιμο – Αυτό θα πρέπει να είναι λίγο προφανές. Το αλίευμα είναι ότι το δωρεάν δεν είναι δωρεάν. πρέπει να πληρώσεις για μια προσφορά πακέτου. Ωστόσο, είναι μια καλή επιλογή, καθώς χρειάζεστε τόσο τη φιλοξενία όσο και το όνομα τομέα για να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας.

1. Hostinger

Hostinger - δωρεάν όνομα τομέα με φιλοξενία

Δικτυακός τόπος: https://www.hostinger.com/

Το Hostinger είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού, καθώς έχουν πακέτα με πολύ καλές τιμές, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν ένα δωρεάν όνομα τομέα. Τα Premium και Business κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας ιστού τους (που κοστίζουν μόνο 2,15 $ και 3,45 $ αντίστοιχα ανά μήνα) και τα δύο συνοδεύονται από δωρεάν εγγραφή ονόματος domain.

Βοηθά επίσης ότι είναι ένας εξαιρετικά αξιόπιστος κεντρικός υπολογιστής και τα ονόματα τομέα που παίρνετε δωρεάν είναι premium TLD όπως το .com ή το .net.

2. GreenGeeks

Γκρέιγκεκ

Δικτυακός τόπος: https://www.greengeeks.com/

Η GreenGeeks δραστηριοποιείται στην επιχείρηση φιλοξενίας ιστοσελίδων για πάνω από 11 χρόνια και προσφέρει στους χρήστες τη μοναδική αλλαγή για να γίνουν ψηφιακές ενώ είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Αγοράζουν ενεργειακές πιστώσεις για όσο μεγάλη ισχύ χρειάζεται η φιλοξενία ιστοσελίδων σας και συνεπώς συμβάλλουν θετικά όσον αφορά το ενεργειακό αποτύπωμα.

Κάθε ένα από τα σχέδιά του συνοδεύεται από ένα δωρεάν domain name, ξεκινώντας από το πιο βασικό πρόγραμμα Ecosite Starter με μόλις 2,95 $ το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ό, τι σχέδιο επιλέγετε μαζί τους, καλύπτεστε όσο το όνομα τομέα!

3. Φιλοξενία TMD

Φιλοξενία TMD

Δικτυακός τόπος: https://www.tmdhosting.com/

Το TMDHosting είναι ένας άλλος βετεράνος της βιομηχανίας που έχει πολλά να κάνει. Πωλούν υψηλή ταχύτητα, αξιοπιστία και πάνω απ ‘όλα – ασφάλεια. Τα πακέτα φιλοξενίας τους έρχονται επίσης με δωρεάν ονόματα τομέα που ξεκινούν από τα πιο βασικά σχέδια.

Έχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων φιλοξενίας ιστού, οπότε αν αποφασίσετε να επιλέξετε τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας τους ή ακόμα και τη φιλοξενία Cloud ή VPS, μπορείτε να πάτε. Η κοινή φιλοξενία με το TMDHosting ξεκινά από μόλις 2,95 $ το μήνα.

Μέθοδος # 2: Δωρεάν τομέας από δωρεάν παρόχους ονομάτων τομέα

Αποκτήστε δωρεάν ονόματα τομέα .tk / .ga / .gq / .cf / .ml με αυτήν τη μέθοδο

Οι δωρεάν πάροχοι ονόματος τομέα είναι αυτοί που δίνουν σοβαρά το όνομα τομέα για τίποτα. Κάθε ένας έχει συνήθως τους δικούς του περιορισμούς σχετικά με την επέκταση τομέα που μπορείτε να εγγραφείτε, αλλά γενικά, δεν σας χρεώνεται ούτε ένα λεπτό.

Το πιάσιμο – Αυτοί οι δωρεάν τομείς συχνά συνοδεύονται από πολύ καλή εκτύπωση που πρέπει να διαβάσετε. Για παράδειγμα, με επέκταση .tk εάν ο ιστότοπός σας δεν ανταποκρίνεται σε στόχους ανακατεύθυνσης, ο τομέας σας θα επιστραφεί από τον καταχωρητή. Στη συνέχεια, η επισκεψιμότητα προς αυτόν τον τομέα πωλείται σε δίκτυα διαφημίσεων.

4. Freenom

Freenom - Δωρεάν πάροχοι ονόματος τομέα

Δικτυακός τόπος: https://www.freenom.com

Το Freenom είναι ο καταχωρητής των ονομάτων τομέα της το μικρό νησί του Τοκελάου, μια απομακρυσμένη και πολύ αραιοκατοικημένη χώρα με περίπου 1.500 άτομα. Δίνει δωρεάν ονόματα τομέα και λόγω αυτού που εξερράγη στη δημοτικότητα.

.Οι τομείς tk είναι η πέμπτη πιο καταχωρημένη επέκταση τομέα στον κόσμο και μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας μέσω της Freenom. Εκτός από αυτό, κατά την αναζήτηση για το όνομα τομέα σας εδώ, το σύστημα θα προτείνει συχνά άλλες επεκτάσεις τομέα για τις οποίες θα μπορούσατε να εγγραφείτε.

5. Biz.NF

.Biz.nf - δωρεάν πάροχος ονόματος τομέα

Δικτυακός τόπος: https://www.biz.nf

Ανήκουν σε άλλο απομακρυσμένο και τοποθεσία, οι επεκτάσεις τομέα .nf αντιπροσωπεύουν τα Νησιά Νόρφολκ. Σημειώστε ωστόσο ότι παρόλο που το TLD του .nf είναι δωρεάν, οι επεκτάσεις δεύτερου και τρίτου επιπέδου όπως .com.nf ή .net.nf πρέπει να πληρωθούν για.

Το Biz.nf προσφέρει τώρα μόνο δωρεάν τομείς στο .c1.biz – που είναι στην πραγματικότητα ένας υποτομέας. Αν σας ενδιαφέρει, προσφέρουν και άλλα δωρεάν, όπως φιλοξενία ιστοσελίδων και έκδοση πιστοποιητικού SSL.

6. Dot TK

Dot TK - λάβετε δωρεάν όνομα τομέα

Δικτυακός τόπος: http://www.dot.tk

Το Dot TK είναι θυγατρική της Freenom στο πρόσωπο, εκτός από ένα ελαφρώς διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων που έχει την ίδια διάταξη και χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει πολλά να επεκταθεί σχετικά με το Dot TK εδώ εκτός από αναφορές ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε αυτόν τον ιστότοπο της Freenom με τα ίδια αποτελέσματα.

Κάνοντας την ίδια αναζήτηση, επέστρεψα με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με το Freenom – ένα συνδυασμό μη διαθέσιμων ονομάτων και εναλλακτικών προτάσεων. Η λίστα αλλάζει όταν κάνετε ξανά την αναζήτηση, οπότε μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει να την εκτελέσετε μερικές φορές αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε.

7. Subdomain.com

Υποτομέας - δωρεάν όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας

Δικτυακός τόπος: http://www.subdomain.com/

Τελευταία στη λίστα με τα μέρη που μπορείτε να λάβετε δωρεάν ονόματα τομέα είναι subdomain.com. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε για ένα δωρεάν όνομα τομέα με την επέκταση .nu (Niue). Το πλεονέκτημα αυτού του ιστότοπου από εκείνο που προσφέρει .nu είναι ότι μπορείτε επίσης να αποκτήσετε δωρεάν τομείς δεύτερου και τρίτου επιπέδου.

Υπάρχουν ορισμένοι τομείς .nu που χρεώνονται και αυτοί συνήθως ανήκουν στην κατηγορία premium, όπως ονόματα τομέα ενός χαρακτήρα που μπορούν να κοστίσουν έως και 500 ευρώ.

Μέθοδος # 3: Δωρεάν υποτομείς με ένα εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων

Αποκτήστε δωρεάν υποτομείς με αυτήν τη μέθοδο

Οι δημιουργοί ιστότοπων σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα ιστότοπους με ελάχιστες ή καθόλου τεχνικές γνώσεις. Παρέχουν πολλά χρήσιμα εργαλεία για να βοηθήσουν σε αυτό και για λίγο περισσότερο από την τιμή του τι τυπική φιλοξενία Ιστού μπορεί να σας κοστίσει. Εκτός από αυτό, ορισμένοι έχουν δωρεάν σχέδια που μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτά που περιλαμβάνουν δωρεάν υποτομείς για τον ιστότοπό σας.

Το πιάσιμο – Οι υποτομείς τείνουν να έχουν κάποια «φθηνότητα» στους ιστότοπους και θα εμφανίζονται στους χρήστες σαν να μην είστε αρκετά σοβαροί για να αποκτήσετε το δικό σας όνομα τομέα. Από την άλλη πλευρά, ο υποτομέας συν το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και η φιλοξενία σάς προσφέρουν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για την καριέρα σας που κατέχει τον ιστότοπο.

8. Wix

Wix - δωρεάν όνομα υποτομέα για τον ιστότοπό σας

Δικτυακός τόπος: https://www.wix.com

Το Wix είναι το βασιλιάς των δημιουργών ιστότοπων αυτή τη στιγμή και εκτιμάται για πολλούς λόγους. Ένα από τα βασικά κυριότερα σημεία του Wix είναι ότι διαθέτει ένα δωρεάν επίπεδο επιπέδου εισόδου που συνοδεύεται από έναν δωρεάν υποτομέα για προσβασιμότητα στον ιστότοπό σας.

Παρόλο που μπορεί να είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα είναι πιο περιοριστικό από οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ένας κοινόχρηστος οικοδεσπότης – είναι δωρεάν! Αν σας αρέσει, μπορείτε ακόμη και να καταλήξετε σε αναβάθμιση σε ένα από τα προγράμματα επί πληρωμή τους. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το Wix ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις δημιουργίας ιστότοπων.

Για όσους βρίσκονται στο δωρεάν πρόγραμμα, το όνομα του τομέα σας θα μοιάζει με:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - δωρεάν όνομα υποτομέα με λογαριασμό

Δικτυακός τόπος: https://www.weebly.com/

Η Weebly είναι ένας άλλος ισχυρός υποψήφιος στην κατασκευή ιστοσελίδων που σας προσφέρει επίσης έναν δωρεάν υποτομέα με τον λογαριασμό. Φυσικά, δεδομένου ότι αυτός ο υποτομέας δεν είναι συνδεδεμένος με το όνομα χρήστη σας όπως κάνει το Wix, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο όνομα για να ταιριάζει.

Εάν εγγραφείτε στο Weebly, το όνομα τομέα σας θα μοιάζει με?

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - δωρεάν υποτομέας για τον ιστότοπό σας

Δικτυακός τόπος: https://wordpress.com

Ο προμαχώνας όλων των Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS), το WordPress.com είναι από όπου ξεκίνησαν όλα και παραμένει μια δημοφιλής επιλογή για πρώτη φορά ακόμη και για σήμερα. Χτισμένο στη δική του πλατφόρμα CMS, ένας λογαριασμός στο WordPress.com θα σας φιλοξενήσει και έναν δωρεάν υποτομέα.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το WordPress ως αφετηρία στην εκκολαπτόμενη καριέρα τους στο διαδίκτυο, τόσο επειδή είναι δωρεάν και προσφέρουν καλή εμπειρία με τη δημοφιλή πλατφόρμα WordPress.

11. Εντυπωσιακά

Εντυπωσιακά - δωρεάν όνομα τομέα με πακέτο φιλοξενίας

Δικτυακός τόπος: https://www.strikingly.com

Το εντυπωσιακό είναι ένα μείγμα μεταξύ της συσκευασμένης φιλοξενίας ιστότοπων με ένα όνομα τομέα, εκτός από το ότι ο κύριος ρόλος του είναι ως δημιουργός ιστότοπων. Εφόσον επιλέξετε ένα πακέτο με μια ετήσια επιλογή πληρωμής, θα λάβετε ένα δωρεάν όνομα τομέα της επιλογής σας (αρκεί να είναι διαθέσιμο).

Οι χρεώσεις ξεκινούν από μόλις 8 $ ανά μήνα, κάτι που είναι καλό αν λάβετε ένα όνομα τομέα, δημιουργό ιστότοπων, φιλοξενία ιστοσελίδων και δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου όλα σε μία κίνηση!

Συχνές ερωτήσεις για δωρεάν τομείς

Τι είναι το όνομα τομέα?

Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας. Όλοι οι τομείς είναι μοναδικοί – δεν μπορείτε να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα αφού καταχωρηθεί από άλλους. Ο οργανισμός που διέπει την παγκόσμια καταχώριση τομέα είναι γνωστός ως ICANN.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το όνομα τομέα σε αυτόν τον οδηγό.

Υπάρχουν 100% δωρεάν ονόματα τομέα?

Ναί. Όπως αναφέρεται σε αυτό το άρθρο – υπάρχουν τρεις τρόποι για να αποκτήσετε ένα δωρεάν όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας.

Ποιος δωρεάν τομέας είναι ο καλύτερος?

Κάθε τύπος δωρεάν τομέων που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο έχει το δικό του catch. Αυτό που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από αυτό που είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε σε αντάλλαγμα. Προσωπικά, πιστεύω ότι είτε να αποκτήσετε ένα δωρεάν domain name με ένα πακέτο φιλοξενίας όπως αυτό που κάνει το Hostinger, ή ακόμη και να αποκτήσετε έναν δωρεάν subdomain είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή. 

Πώς μπορώ να αποκτήσω έναν δωρεάν τομέα διάρκειας ζωής?

Οι τομείς που τελειώνουν με επέκταση .tk, .nf και .nu, είναι δωρεάν για όλη τη ζωή. Για να αποκτήσετε έναν από αυτούς τους δωρεάν τομείς διάρκειας ζωής, εγγραφείτε σε έναν από τους δωρεάν παρόχους ονομάτων τομέα, όπως αναφέρεται στη μέθοδο # 2.

Πώς μπορώ να αποκτήσω έναν δωρεάν τομέα .com?

Για να αποκτήσετε έναν δωρεάν τομέα .com – εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που συνοδεύεται από ένα δωρεάν .com. Τα Hostinger, GreenGeeks και TMD Hosting, για παράδειγμα, προσφέρουν δωρεάν .com στα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας τους.

Συμπέρασμα: Να είστε προσεκτικοί με τα freebies

Δεν υπάρχει πραγματικό δωρεάν γεύμα σε αυτόν τον κόσμο και όπως συμβαίνει με όλα όσα φέρουν την ένδειξη «δωρεάν», πολλές από αυτές τις επιλογές συνοδεύονται από ένα «catch» στο τέλος της ημέρας. Για παράδειγμα, δωρεάν τομείς όπως .tk και .nu έχουν γίνει λίγο αδιαμφισβήτητη με την πάροδο των ετών. Υπάρχουν επίσης πολλά που πρέπει να δοθούν προσοχή στην εκτύπωση, όπως ο καταχωρητής να μπορεί να κλείσει τον ιστότοπό σας και να εκτρέψει την επισκεψιμότητα σε διαφημίσεις ή άλλες πηγές εάν παραβιάσετε οποιονδήποτε από τους όρους και τις προϋποθέσεις τους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είτε να αποκτήσετε ένα δωρεάν domain name με ένα πακέτο φιλοξενίας όπως αυτό που κάνει το Hostinger, ή ακόμη και να αποκτήσετε έναν δωρεάν υποτομέα είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή. Αυτό που σας δίνει η Hostinger είναι ένας πραγματικός τομέας που είναι καλά αποδεκτός σε όλο τον κόσμο, όπως το .com.

Η απόκτηση ενός υποτομέα με έναν δημιουργό ιστότοπων μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά διαβρώνει την επωνυμία του ιστότοπού σας και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι μέρος της αξίας του ιστότοπού σας, σωστά; Επιλέξτε με σύνεση μεταξύ αυτών των επιλογών ή μπορεί να καταλήξετε να βλάψετε τη δική σας ψηφιακή φήμη περισσότερο από όσο νομίζετε.

* Μετάφραση: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map