Βασικός οδηγός ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για μικρές επιχειρήσεις

Τα περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορούν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, με μέση απώλεια το 2019 να κοστίζει πάνω 200.000 $ ανά περιστατικό. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από τη χρηματοδότηση και οι μικρές επιχειρήσεις ενδέχεται να μην αντέξουν το πλήγμα στη φήμη τους.


Παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα εκτεταμένο πεδίο, υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να αναλάβουν γρήγορη δράση. Αυτά τα προληπτικά βήματα μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν ή να μειώσουν σημαντικά τον αντίκτυπο των πιο κοινών συμβάντων.

Καθώς ο κόσμος γίνεται ψηφιακός, είναι ακόμη πιο επείγον να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων την υπεράσπισή τους στον κυβερνοχώρο. Παρόλο που μπορεί να μην θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε τις πολυπλοκότητες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το μέλλον της επιχείρησής σας μπορεί να εξαρτάται από εσάς..

Αυτός ο οδηγός προορίζεται για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που έχουν οποιαδήποτε μορφή ψηφιακών στοιχείων (αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε συνδεδεμένο, ακόμη και ένα απλό email επιχείρησης). Επενδύστε λίγο από το χρόνο σας, ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να καινοτομεί και να δημιουργεί αξία για τους πελάτες σας

Γρήγορη πλοήγηση:

 • 4 βασικοί τύποι απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
 • Συμβουλές για την ασφάλεια της επιχείρησής σας
 • Με λίγα λόγια, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
 • Γιατί οι χάκερ στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις

Εργαλεία ασφαλείας για χρήση:

 • NetDefender
 • Ζώνη συναγερμού
 • Προσωπικό τείχος προστασίας Comodo
 • ExpressVPN
 • Αληθινή εικόνα Acronis
 • EaseUS ToDo Backup Home
 • Ενημέρωση IObit

Τύποι απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Με τόσους πολλούς τύπους επιθέσεων που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι χάκερ, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει τουλάχιστον να λάβουν υπόψη κάποιες βασικές εφαπτομενές. Ανεξάρτητα από τον κύριο στόχο τους, οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επιχείρησή σας με τρόπους που μπορεί να χρειαστούν αιώνες για να ξετυλιχτούν, εάν καθόλου.

Προχωρημένες επίμονες απειλές (APT)

Αυτές οι μακροπρόθεσμες στοχευμένες επιθέσεις προορίζονται κυρίως για κλοπή, κατασκοπεία ή αναστάτωση. Η εισβολή σε δίκτυα μπορεί να πραγματοποιηθεί κρυφά και σε διάφορα στάδια. Μόλις αποκτήσει πρόσβαση, οι επιτιθέμενοι μπορεί να μην κάνουν καν τίποτα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους – περιμένοντας να χτυπήσουν στρατηγικές στιγμές.

Κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS)

Οι επιθέσεις DDoS προορίζονται να διαταράξουν τις λειτουργίες ενός δικτύου ή ενός ιστότοπου πλημμυρίζοντάς το με αιτήματα και πληροφορίες. Όταν ο διακομιστής δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την πλημμύρα, οι υπηρεσίες θα αρχίσουν να αποτυγχάνουν και τελικά θα τερματιστούν.

Ηλεκτρονικό ψάρεμα

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι μια πολύ κοινή απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Είναι η πράξη αποστολής ψευδών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζουν με νόμιμα, ώστε να παρασύρουν τους παραλήπτες να στέλνουν πίσω ευαίσθητα δεδομένα. Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος στοχεύουν συνήθως στη λήψη διαπιστευτηρίων χρήστη, όπως ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης ή ακόμη και οικονομικές πληροφορίες.

Ransomware

Τα τελευταία χρόνια, η Ransomware έχει αποκτήσει δημοτικότητα και στοχεύει ένα ευρύ φάσμα θυμάτων. Τα άγνωστα θύματα μπορεί να βρουν κρυπτογραφημένους ολόκληρους τους σκληρούς δίσκους τους με ένα σημείωμα που τους ζητά να πληρώσουν «λύτρα» για ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης. Οι χρήστες που δεν πληρώνουν συνήθως χάνουν όλα τα δεδομένα τους.

Διαδικτυακή προστασία της επιχείρησής σας

Για μικρές επιχειρήσεις που στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι τα δίκτυά τους έχουν την ευκαιρία να προστατευθούν από κοινές επιθέσεις, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση βασικού λογισμικού ασφαλείας. Ωστόσο, μόνο το λογισμικό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Ας εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ρέουν δεδομένα για πολλές επιχειρήσεις.

 • Οι εμπιστευτικές επικοινωνίες μπορούν να σταλούν μέσω email
 • Οι συσκευές εντός και εκτός γραφείου ενδέχεται να μεταδίδουν δεδομένα ασύρματα
 • Οι μεμονωμένες συσκευές ενδέχεται να συνδεθούν απευθείας στο Διαδίκτυο
 • Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν στους διακομιστές της εταιρείας
 • Οι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για επικοινωνία
 • κι αλλα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τόσα πολλά πιθανά σημεία εισόδου όπου ένας εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας σας. Δυστυχώς, για τις μικρές επιχειρήσεις η δημιουργία στερεών δικτύων πίσω από ισχυρά τείχη προστασίας μπορεί να είναι λίγο δαπανηρή.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να εφαρμόσετε τουλάχιστον στοιχειώδη ασφάλεια σε επίπεδο συσκευής για να βελτιώσετε την άμυνά σας.

1. Ενεργοποιήστε τα τείχη προστασίας

Πολλές επιχειρήσεις εκτελούν υπολογιστές σε Microsoft Windows, το οποίο συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα τείχους προστασίας. Αυτές οι εκδόσεις που βασίζονται σε λογισμικό είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα τείχη προστασίας υλικού αλλά τουλάχιστον προσφέρουν κάποια βασική προστασία.

Τα τείχη προστασίας που βασίζονται σε λογισμικό μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία δεδομένων μέσα και έξω από τις συσκευές, ενεργώντας ως φύλακας της συσκευής σας. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήστε ενεργοποιημένο το Τείχος προστασίας των Windows.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε:

NetDefender

netdefender - δωρεάν εφαρμογή τείχους προστασίας

NetDefender – Αυτή η δωρεάν εφαρμογή τείχους προστασίας όχι μόνο παρακολουθεί τα δεδομένα σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε τους κανόνες για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να μετακινηθεί στο δίκτυό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιορίσετε την περιήγηση που κάνουν οι υπάλληλοί σας.

Ζώνη συναγερμού

συναγερμός ζώνης - εργαλείο πολλαπλών λειτουργιών για την προστασία του ιστότοπού σας

Ζώνη συναγερμού – Ενσωματώνοντας τόσο το τείχος προστασίας όσο και το antivirus, το ZoneAlarm είναι μια καλή εφαρμογή πολλαπλών λειτουργιών για επιχειρηματικούς χρήστες. Προστατεύει από σχεδόν όλους τους τύπους απειλών από 39,95 $ / έτος.

Κομόντο

Προσωπικό τείχος προστασίας Comodo - εργαλείο τείχους προστασίας και προστασίας από ιούς

Προσωπικό τείχος προστασίας Comodo – Διαθέσιμο τόσο σε δωρεάν όσο και σε εμπορικές εκδόσεις, η Comodo έχει επίσης μεγάλη φήμη στον τομέα της ασφάλειας. Προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη για πολλαπλούς τύπους απειλών με μόνο 17,99 $ / έτος.

2. Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) είναι πολύ εύχρηστα εργαλεία που σας επιτρέπουν να προστατεύετε όλα τα δεδομένα που μεταδίδονται από τις συσκευές σας. Χρησιμοποιούν ασφαλή πρωτόκολλα επικοινωνίας και υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης για να διασφαλίσουν ότι οτιδήποτε στέλνετε ή λαμβάνετε είναι εμπιστευτικό.

ExpressVPN

expressvpn - ένα εργαλείο vpn για την προστασία των δεδομένων σας κατά τη μετάδοση

Πολλά VPN σήμερα περιλαμβάνουν και άλλες δυνατότητες που ενισχύουν τις δυνατότητές τους. Για παράδειγμα, το ExpressVPN, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στην επιχείρηση VPN, περιλαμβάνει ένα Διακόπτης κλειδώματος δικτύου, ιδιωτικοί κρυπτογραφημένοι διακομιστές DNS, πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και άλλα.

Η χρήση ενός VPN δεν προστατεύει απλώς συσκευές στο γραφείο, αλλά και σε κινήσεις. Αυτό σημαίνει ότι όσο οι υπάλληλοί σας και εσείς χρησιμοποιείτε ένα VPN, μπορείτε να εργαστείτε με ασφάλεια από οποιαδήποτε τοποθεσία σε όλο τον κόσμο.

3. Διατηρήστε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων

Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων. Κρίσιμα δεδομένα όπως στοιχεία πελατών, τιμολόγια, οικονομικές πληροφορίες και πολλά άλλα είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σας. Εάν αυτά τα δεδομένα χαθούν, θα ήταν καταστροφή.

Η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να διασφαλίσει ότι όλα τα σημαντικά δεδομένα μπορούν να αποκατασταθούν ανά πάσα στιγμή. Ακόμα καλύτερα, τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν εύκολα να αυτοματοποιηθούν, έτσι ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να μην σπαταλάται να κάνει ρουτίνα πράγματα όπως αυτό.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές εύχρηστες και φθηνές εφαρμογές ή υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων κατάλληλες για μικρές επιχειρήσεις. Μερικοί που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

Acronis

Acronis - μια εφεδρική λύση για καταναλωτές και επιχειρήσεις

Αληθινή εικόνα Acronis – Ένας δημοφιλής πάροχος λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η Acronis προσφέρει βραβευμένες λύσεις αντιγράφων ασφαλείας και προστασίας δεδομένων για καταναλωτές και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Είναι το ταχύτερο λογισμικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πλήρων δίσκων. Οι τιμές ξεκινούν από 69 $ / έτος.

Ευκολία

easyus - λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παραθύρων για την προστασία των δεδομένων σας

EaseUS ToDo Backup Home – Προσφέροντας βελτιωμένη διεπαφή και μεγάλη λίστα δυνατοτήτων, το EasUS υποστηρίζει το Dropbox και άλλες λύσεις αποθήκευσης που βασίζονται στο Cloud, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι τιμές ξεκινούν από 29,99 $ / έτος.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε τουλάχιστον χρήση του Cloud storage και εκτελέστε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Η χρήση του χώρου αποθήκευσης Cloud σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι ξεχωριστά από τη γεωγραφική σας τοποθεσία, μειώνοντας τον κίνδυνο από φυσικές ζημιές.

4. Διατηρήστε το λογισμικό ενημερωμένο

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους πρόσβασης των χάκερ σε συστήματα είναι μέσω τρωτών σημείων του λογισμικού. Όλο το λογισμικό έχει αδυναμίες και οι προγραμματιστές συχνά απελευθερώνουν ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις όποτε κλείνουν αυτά τα κενά..

Εάν δεν διασφαλίσετε ότι διατηρείται ενημερωμένο όλο το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, θα αυξήσετε μόνο το προφίλ κινδύνου σας. Η ενημέρωση τόσων πολλών συσκευών μπορεί να είναι μια δουλειά, ειδικά εάν δεν έχετε τμήμα πληροφορικής για να απαντήσετε.

Ευτυχώς, πολλές εφαρμογές μπορούν να ρυθμιστούν σε αυτόματη ενημέρωση, οπότε φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους προμηθευτές του λογισμικού που χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν επίσης άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενημερώνετε το λογισμικό, όπως χρησιμοποιώντας βοηθητικά προγράμματα όπως το IObit Updater.

IObit

iobit - εργαλείο ενημέρωσης λογισμικού για την ενημέρωση των προγραμμάτων σας.

Ενημέρωση IObit – Το IObit updater είναι μια ωραία, ελαφριά εφαρμογή που εστιάζει στο να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ενημερωμένο το υπόλοιπο από αυτό που έχετε εγκαταστήσει. Παρακολουθεί τα προγράμματα και είτε σας υπενθυμίζει πότε είναι διαθέσιμες ενημερώσεις, είτε μπορεί να τα ενημερώσει αυτόματα μόνη της.

Για όλες τις συσκευές πληροφορικής σας, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό είναι πάντα ενημερωμένο. Οι τακτικές ενημερώσεις είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η ασφάλεια μπορεί να βελτιωθεί. Όλα τα λειτουργικά συστήματα, τα προγράμματα και τα λογισμικά θα πρέπει να ρυθμίζονται σε αυτόματες ενημερώσεις όπου είναι δυνατόν.

5. Χρησιμοποιείτε πάντα εφαρμογές ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Το λογισμικό προστασίας από ιούς πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλες τις συσκευές, από υπολογιστές έως φορητούς υπολογιστές και κινητά. Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες ασφάλειας Διαδικτύου όπως Symantec ή McAfee έχετε ειδικά σχέδια για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που θα τους επιτρέψουν να προστατεύσουν όλες τις συσκευές με μία μόνο άδεια.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από διαφορετικούς τύπους εφαρμογών Ασφάλειας Διαδικτύου. Ορισμένες βασικές ενδέχεται να προσφέρουν μόνο δυνατότητες προστασίας από ιούς, ενώ πιο ολοκληρωμένες εκδόσεις θα είναι πλήρως φορτωμένες με πολλές δυνατότητες.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με λίγα λόγια

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι η υπεράσπιση συστημάτων, δικτύων, προγραμμάτων, ακόμη και δεδομένων από ψηφιακές επιθέσεις. Οι απειλές στον κυβερνοχώρο από την άλλη πλευρά είναι τα στοιχεία στα οποία φρουρεί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι απειλές έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν κάποια μορφή βλάβης στις εταιρείες ή τα άτομα που στοχεύουν.

Οι συνήθεις τύποι απειλών στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν ιούς, κακόβουλο λογισμικό, ransomware, επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και άλλα. Οι πολυπλοκότητες της προστασίας από πολλές απειλές στον κυβερνοχώρο ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το πόσο επίμονοι επιτιθέμενοι είναι.

Από την πλευρά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως προγράμματα προστασίας από ιούς, τείχη προστασίας, ανιχνευτές κακόβουλου λογισμικού, αποκλειστές σεναρίων και άλλα που έχουν σχεδιαστεί για να υπερασπίζονται τις απειλές παραπάνω.

Γιατί οι χάκερ στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις

Το κόστος της απώλειας πληροφοριών λόγω στοχευμένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε εταιρείες συσσώρευσε κατά μέσο όρο 5,9 εκατομμύρια δολάρια το 2018.Το κόστος της απώλειας πληροφοριών λόγω στοχευμένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε εταιρείες συσσώρευσε κατά μέσο όρο 5,9 εκατομμύρια δολάρια το 2018 (πηγή).

Οι χάκερ δεν στοχεύουν πάντα τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά το ποσοστό έχει αποδειχθεί σχετικά υψηλό. Για να καταλάβετε γιατί εμπλέκονται οι μικρές επιχειρήσεις, πρέπει να έχετε μια γενική κατανόηση των περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούν κυρίως για τα οικονομικά μας. Ωστόσο, οι χάκερ μπορούν να έχουν πολύ περισσότερες προθέσεις από το να προσπαθούν απλώς να κλέψουν χρήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να προσπαθήσουν να κλείσουν προσωρινά τις ψηφιακές σας λειτουργίες, να καταστρέψουν τη φήμη της επιχείρησής σας ή απλά να διασκεδάσουν. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται προσβλητικό, το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους.

Στη συνέχεια, έρχεται ο μέσος ιδιοκτήτης μικρών επιχειρήσεων, που μου αρέσει, θέλει να επικεντρωθεί στην παροχή ενός εξαιρετικού προϊόντος ή υπηρεσίας στον πελάτη. Αυτή η εστίαση συχνά λειτουργεί ως ανασταλτικό στοιχείο για εμάς, οδηγώντας μας να ξεχάσουμε άλλους σημαντικούς τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επίσης, συχνά δεν έχουμε τους πόρους που διαθέτουν οι μεγαλύτερες εταιρείες, επομένως είναι θέμα οικονομικής κλίμακας. Όσο χαμηλότερες είναι οι άμυνες που έχει μια επιχείρηση, τόσο λιγότερη προσπάθεια πρέπει να κάνει ένας εισβολέας για να επιτύχει.

Για να επιδεινώσουμε τα πράγματα, η εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα. Οι αστικές περιοχές έχουν περισσότερες συσκευές από ό, τι οι άνθρωποι και οι εισβολείς υιοθετούν όλο και πιο δημιουργικές μεθόδους επίθεσης.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε καθαρά, το Διαδίκτυο σήμερα μπορεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος, ειδικά αν η επιχείρησή σας βασίζεται σε αυτό. Εφόσον τόσοι πολλοί από εμάς συνδέονται ψηφιακά, η απειλή μεταφέρεται ακόμη και στην προσωπική μας ζωή.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πρέπει να είστε σε θέση να προστατεύετε όχι μόνο τις δικές σας συσκευές, αλλά όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους σας. Δεδομένου ότι όλα είναι συνδεδεμένα, είστε τόσο ισχυροί όσο ο πιο αδύναμος σύνδεσμός σας.

Τέλος, ελπίζω να σας δώσω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας χωρίς να σπάσετε την τράπεζα. Πάρτε την ασφάλειά σας όσο πιο σοβαρά μπορείτε – η επιχείρησή σας εξαρτάται από αυτήν.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map