Απλός οδηγός για την πνευματική προστασία για επιχειρήσεις

Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τη Marsha Kelly.


Τα έχετε δει όλα. Το ©, το ™, το ®, ακόμη και το “pat. εκκρεμής.” Τι σημαίνουν όλα αυτά; Και πώς μπορεί η κατανόηση των εμπορικών σημάτων, των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των πνευματικών δικαιωμάτων να προστατεύσει την επιχείρησή σας πνευματική ιδιοκτησία?

Μόλις αρχίσετε να καταλαβαίνετε τις διαφορές μεταξύ κάθε τύπου άδειας για πνευματική ιδιοκτησία, μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε για την προστασία τους. Γενικά, τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν βιβλία και ταινίες, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας προστατεύουν τις εφευρέσεις και τα εμπορικά σήματα προστατεύουν λογότυπα και συνθήματα. Υπάρχουν αρκετές διαφορές ως προς το πώς λειτουργούν και πώς μπορείτε να τις προστατέψετε.

Είναι σημαντικό να προστατεύσετε την ιδιοκτησία της επιχείρησής σας.

Σημείωση: Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο, ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή οποιονδήποτε τύπο διαδικτυακών επιχειρήσεων, αυτό το άρθρο θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την προστασία των επιχειρήσεων σας.

Τι είναι πνευματικά δικαιώματα?

Τα πνευματικά δικαιώματα προορίζονται κυρίως για κατασκευαστές πολυμέσων. Σύμφωνα με το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α., τα πνευματικά δικαιώματα μπορούν να είναι μεταξύ άλλων έργα ποίησης, μυθιστορήματα, ταινίες και αρχιτεκτονική. Προστατεύουν την εργασία που παρουσιάζεται και διορθώνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο παρουσίασης της.

Το εάν δηλώνετε ή όχι τα πνευματικά σας δικαιώματα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Υπάρχει προστασία πνευματικών δικαιωμάτων για την εργασία τη στιγμή που δημιουργείται. Θα πρέπει να εγγραφείτε εάν θέλετε να ασκήσετε αγωγή εναντίον κάποιου άλλου για παραβίαση της εργασίας σας.

Τα πνευματικά δικαιώματα μου εξήγησαν με τρόπο που είναι δύσκολο να ξεχάσω. Φανταστείτε ότι κάθεστε σε μια τάξη και ο δάσκαλός σας παρουσιάζει τις ιδέες των διάσημων στοχαστών του Διαφωτισμού. Σκεφτείτε Voltaire, John Locke, Rousseau, κ.λπ. Είστε εντελώς ελεύθεροι να γράψετε αυτές τις ιδέες. Αυτοί οι στοχαστές αναφέρουν λεπτομερώς ιδέες που πρέπει να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να αναπαράγει, όπως η συνταγματική κυβέρνηση, η οποία είναι πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, μόλις γράψετε σημειώσεις για αυτό το μάθημα, είστε συγγραφέας και τεχνικά αυτές οι σημειώσεις μπορούν να προστατευτούν βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Έχετε κάνει μια εργασία που έχει επιδιορθωθεί σε ένα συγκεκριμένο μέσο που είναι μοναδικό.

Μπορείτε να εγγραφείτε επίσημα πνευματικά δικαιώματα στη διεύθυνση www.copyright.gov. Ο ιστότοπος εκτιμά ότι οι διεκδικήσεις που διατυπώνονται στον Ιστό χρειάζονται επτά μήνες για την επεξεργασία τους.

Τι είναι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας?

Όταν σκέφτεστε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μπορείτε να φανταστείτε κάποιον όπως ο Edison ή ο Tesla και τις εφευρέσεις που δημιούργησαν. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα ως τρόπος προστασίας των έργων ανταγωνιστών τρελών επιστημόνων για μια προσωρινή περίοδο διάρκειας 15 έως 20 ετών, σε αντάλλαγμα για τη δημοσιοποίηση αυτών των έργων.

Τα προϊόντα που προστατεύονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνουν “κατασκευασμένα αντικείμενα”, βιομηχανικές διεργασίες, χημικά προϊόντα και ορισμένους τύπους σχεδίων Συγκεκριμένα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας παρέχουν στον κάτοχο «το δικαίωμα να αποκλείσει άλλους από την πραγματοποίηση, χρήση, προσφορά προς πώληση ή πώληση» της εφεύρεσης που έχει πραγματοποιήσει ο κάτοχος. Επιτρέπει επίσης στον κάτοχο να αποκλείσει άλλους από την εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τα χορηγούμενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι αποτελεσματικά μόνο στις ΗΠΑ.

Η διαδικασία για την απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που υποβάλλεται, αλλά περιλαμβάνει την αποστολή αίτησης στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ και την έγκρισή του από έναν εξεταστή. Το γραφείο εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 16 μήνες για να ενημερωθούν για τις αρχικές αιτήσεις.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια αίτηση για την εφεύρεσή σας στο https://www.uspto.gov/patent.

Τι είναι εμπορικά σήματα?

Οι χρυσές καμάρες, το σχήμα ενός μπουκαλιού κόλα, ο βρυχηθμός ενός λιονταριού πριν από μια ταινία, ένα μήλο McIntosh, «Απλά το κάνω», όλα αυτά είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως ανήκουν σε μια συγκεκριμένη εταιρεία. Αυτό είχαν κατά νου αυτές οι εταιρείες όταν τις σχεδίασαν και τις καταχώρισαν ως εμπορικά σήματα.

Υπάρχει απίστευτο περιθώριο για τα εμπορικά σήματα που μπορείτε να εγγραφείτε. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα λογότυπο, ένα σύνθημα ή ένα εμπορικό σήμα. Μπορεί επίσης να είναι το σχήμα ενός προϊόντος, ένα χρώμα, ένας ήχος ή μια μυρωδιά.

Η επιθετική επιβολή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Εθνικού Ποδοσφαίρου σε ορισμένο τελικό τουρνουά ποδοσφαίρου με εθνικά σήματα έχει προκαλέσει πολλές επιχειρήσεις χωρίς άδεια να αποφύγουν τη χρήση της φράσης εντελώς. Οι προστασίες εμπορικών σημάτων είναι οι λόγοι για τους οποίους ακούτε για το «μεγάλο παιχνίδι» και όχι το σωστό όνομά του σε διαφημίσεις για καυτά φτερά τον Φεβρουάριο.

Η προστασία εμπορικών σημάτων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Τα δικαιώματα κοινού δικαίου για ένα εμπορικό σήμα μπορούν να καθοριστούν απλά με τη χρήση αυτού του εμπορικού σήματος από εσάς.

Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε, αλλά εάν το κάνετε, το USPTO μπορεί να εγγυηθεί μια ειδοποίηση δημόσιας ιδιοκτησίας του εμπορικού σήματος, ένα τεκμήριο ιδιοκτησίας σε εθνικό επίπεδο και την αποκλειστική χρήση ενός σήματος σε αγαθά και υπηρεσίες. Όλα αυτά θα σας δώσουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην επιβολή της προστασίας αυτού του εμπορικού σήματος.

Μπορείτε να καταχωρίσετε ένα εμπορικό σήμα στη διεύθυνση https://www.uspto.gov/ εμπορικό σήμα. Το USPTO λέει ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει «μερικούς μήνες». Μετά την καταβολή τελών για την καταχώριση του εμπορικού σήματος, θα πρέπει να κάνετε τακτικές πληρωμές για να το διατηρήσετε.

Συνολικά, εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι κανείς δεν αναπαράγει τα μέσα, την εφεύρεση ή το λογότυπό σας, θα θελήσετε να καταχωρίσετε την αντίστοιχη πνευματική ιδιοκτησία. Κάθε μία από αυτές τις διαδικασίες μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, και ακόμη και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, η αξίωσή σας μπορεί να απορριφθεί. Ιστότοποι και υπηρεσίες όπως το LegalZoom μπορούν να βοηθήσουν στην υποβολή αυτών των αιτήσεων. Διαβάστε το δικό μου αναθεώρηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας LegalZoom για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες. Ο ιστότοπος παρέχει ακόμη μια μηχανή αναζήτησης για εμπορικά σήματα, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν το όνομα της εταιρείας σας έχει ήδη ληφθεί σε άλλες πολιτείες.

Σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία

Τώρα, ακόμη και με τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, μπορεί να έχετε μερικές ακόμη ερωτήσεις…

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία

Ε: Μπορώ να επισημάνω το λογότυπό μου;?

Α: Όσο συνδέεται με μια συγκεκριμένη επωνυμία, φυσικά! Ωστόσο, αυτό μπορεί να εξαρτάται από το εάν το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πιστεύει ότι είναι αρκετά διακριτό ώστε να μπορεί να έχει εμπορικό σήμα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης για να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε παρόμοια λογότυπα με εμπορικά σήματα προτού υποβάλετε μια αίτηση.

Ε: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας; Πώς διαφέρουν?

Α: Μπορείτε να υποβάλετε τρεις τύπους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού, διπλώματα ευρεσιτεχνίας εγκαταστάσεων. Εάν διαβάζετε αυτόν τον οδηγό, είναι αμφίβολο ότι θα πρέπει να γνωρίζετε για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των φυτών, όπως αυτά έχουν να κάνουν με νέες και ξεχωριστές φυτικές ποικιλίες.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας χρησιμότητας έχουν να κάνουν με πρακτικές εφευρέσεις και μπορούν να παραχωρηθούν σε ερευνητές νέων διεργασιών, μηχανών ή σύνθεσης ύλης.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού αφορούν περισσότερο τις δημιουργικές διαδικασίες και μπορούν να εφαρμοστούν σε είδη κατασκευής (όπως ένα προϊόν).

Ε: Πώς μπορώ να βάλω νόμιμα το «δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα» στα προϊόντα μου?

Α: Μια προσωρινή εφαρμογή θα σας επιτρέψει να θέσετε το “δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα” στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας για 12 μήνες, το οποίο δεν μπορεί να παραταθεί.

Ε: Τι σημαίνουν τα σύμβολα όπως ® και ©?

Α: Νόμιζα ότι δεν θα ρωτούσατε ποτέ!

© – Πνευματικά δικαιώματα

® – Καταχωρισμένο εμπορικό σήμα

™ – Εμπορικό σήμα

℠ – Σήμα υπηρεσίας (δηλώνει υπηρεσία)

Η Marsha Kelly πούλησε την πρώτη της επιχείρηση για περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια. Έχει μοιραστεί επιτυχημένες εμπειρίες ως επιτυχημένη σειριακή επιχειρηματίας στο blog της Best4Businesses, όπου δημοσιεύει επίσης τακτικά επιχειρηματικές συμβουλές, ιδέες και προτάσεις, καθώς και κριτικές προϊόντων για αναγνώστες επιχειρήσεων. Ως σειριακός επιχειρηματίας που έχει κάνει «χρόνο» στην εταιρική Αμερική, η Marsha έχει μάθει ποια προϊόντα και υπηρεσίες λειτουργούν πραγματικά καλά στις επιχειρήσεις σήμερα. Μπορείτε να μάθετε από τις εμπειρίες της για να χτίσετε την επιχείρησή σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map