Αναπτύξτε την επιχείρησή σας: Πρέπει να κάνετε για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Υπάρχει συχνά αποσύνδεση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν ιστότοπους και επιχειρήσεις. Μια τάση που έχω παρατηρήσει είναι να αντιμετωπίζω τον ιστότοπο ως ένα μόνο αποσπώμενο συστατικό μιας επιχείρησης, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο.


Τουλάχιστον, ένας ιστότοπος πρέπει να λειτουργεί ως επέκταση της επιχείρησής σας, βοηθώντας σας να προσεγγίσετε μια βάση πελατών που δεν είναι εύκολα προσβάσιμη για τα περισσότερα φυσικά καταστήματα. Εάν διαχειρίζεστε τον ιστότοπο καλά, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναλάβει το φυσικό σας κατάστημα ως πηγή εισοδήματος, αλλά και να μειώσει το συνολικό κόστος σας, ενώ το κάνετε.

Η προσέγγιση ολόκληρου του ιστότοπου ως επιχειρηματικής οντότητας από μόνη της είναι ένας καλός τρόπος για να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα, θα σας δώσω μια σύντομη περιγραφή για το πώς λειτουργεί η προσέγγιση και τι πρέπει να κάνετε για να το κάνετε έτσι.

Contents

1. Αποκτήστε τον δικό σας τομέα

Η τοποθέτηση του ιστότοπού σας σε έναν δωρεάν τομέα είναι η χειρότερη επιχειρηματική απόφαση που μπορείτε να πάρετε ποτέ. Κάντε κλικ στο Tweet

Η τοποθέτηση του ιστότοπού σας σε έναν δωρεάν τομέα – όπως το mysaloon.wix.com, είναι η χειρότερη επιχειρηματική απόφαση που μπορείτε να πάρετε ποτέ. Άτομα που εκτελούν επιχειρηματικούς ιστότοπους σε έναν δωρεάν τομέα εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες στο βιβλίο μου:

 • ένας αρχάριος, ή
 • ένα cheapskate ή
 • ένας απατεώνας που εκτελεί πτήση τη νύχτα, ή
 • ένας συνδυασμός και των τριών παραπάνω.

… Το οποίο θα σκεφτόμουν τρεις φορές πριν αγοράσω κάτι από αυτούς.

Τα ονόματα τομέα είναι φθηνά. Ένας τομέας .com ή .net κοστίζει 10 $ – 20 $ ετησίως. Οι δωρεάν τομείς προορίζονται για σχολικά προγράμματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και χόμπι. Εάν επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ό, τι θα έκανε η νόμιμη επιχείρηση – μεταβείτε σε έναν καταχωρητή τομέα (π.χ. NameCheap) και αγοράστε έναν τομέα που ταιριάζει στην επωνυμία σας.

Τιμές τομέα στο NameCheap (λήψη οθόνης τον Απρίλιο 2019).

2. Φιλοξενήστε τον ιστότοπό σας σε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού

Το να έχετε το δικό σας όνομα τομέα είναι το μισό της εξίσωσης. Το άλλο μισό είναι να το φιλοξενήσει σε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι διαθέσιμος 24 × 7, ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας όποτε το επιθυμούν. Για όσους ξεκινούν φρέσκο, επιλέξτε έναν οικοδεσπότη Ιστού που προσφέρει τουλάχιστον 99,9% εγγύηση χρόνου λειτουργίας και καλή απόδοση. Για όσους εκτελούν ήδη έναν υπάρχοντα ιστότοπο, παρακολουθείτε τακτικά τη λειτουργία του ιστότοπού σας. Μην ανέχεστε με τους παρόχους φιλοξενίας που πέφτουν συχνά. Κάνετε πολύ θόρυβο στην υποστήριξη, ώστε να σας μεταφέρουν σε έναν σταθερό διακομιστή ή να μεταβείτε σε άλλη εταιρεία φιλοξενίας, εάν είναι απαραίτητο.

Εάν αναζητούσατε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού, εδώ προτείνω τη λίστα φιλοξενίας επιχειρήσεων.

Για αυτόν τον ιστότοπο διαβάζετε (BuildThis.io) – Το φιλοξενώ στο SiteGround. Ο χρόνος λειτουργίας τους ήταν σταθερός σαν ροκ. Αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή, φιλοξενείται στο SiteGround και παρακολουθώ στενά τον χρόνο λειτουργίας του τα τελευταία χρόνια. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης της εγγραφής uptime BuildThis.io στο παρελθόν.

Στιγμιότυπο οθόνης 15 Ιουλίου 2019 – 100% χρόνος λειτουργίας για τις τελευταίες 7 ημέρες. Μάθετε περισσότερα για το SiteGround στην κριτική μου.

3. Εφαρμογή HTTPS

Πώς λειτουργεί το SSL.

Μια σύνδεση HTTPS κρυπτογραφεί τυχόν δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ του υπολογιστή ενός χρήστη και του ιστότοπού σας. Προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών και διαπιστευτήρια σύνδεσης) και προσφέρει στους χρήστες μια αίσθηση ασφάλειας (Το Google Chrome επισήμανε πλέον ιστότοπους χωρίς HTTPS ως “μη ασφαλείς”).

Για να εφαρμόσετε HTTPS, χρειάζεστε πιστοποιητικό SSL.

Ένα κοινόχρηστο πιστοποιητικό SSL είναι δωρεάν και συνήθως παρέχεται από τις περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα δωρεάν SSL από το Let’s Encrypt και να το εγκαταστήσετε μη αυτόματα στον ιστότοπό σας. Για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις, αρκεί ένα δωρεάν κοινόχρηστο SSL

Συνιστάται ένα ειδικό πιστοποιητικό SSL όταν χειρίζεστε πληρωμές χρηστών στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν τρεις τύποι αποκλειστικού πιστοποιητικού SSL – Domain Validated (DV), Organizational Validated (OV) και Extended Validated (EV). Το DV, το πιο βασικό πιστοποιητικό SSL, κοστίζει περίπου 20 $ – 30 $ / έτος. ενώ το ελάχιστο κόστος για OV και EV είναι περίπου 60 $ / έτος και 150 $ / έτος αντίστοιχα.

Παρά τους τύπους επικύρωσης, όλα τα πιστοποιητικά έχουν τα ίδια επίπεδα κρυπτογράφησης δεδομένων. Η μόνη διαφορά είναι η διαβεβαίωση σχετικά με την ταυτότητα της επιχείρησης πίσω από τον ιστότοπο.

 • Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το SSL και την εφαρμογή του, διαβάστε τον οδηγό SSL εδώ.
 • Για να αγοράσετε ένα ειδικό πιστοποιητικό SSL, επισκεφθείτε το SSL.com.

4. Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας

Η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στη φόρτωση σελίδας μπορεί να προκαλέσει απώλεια 7% στις μετατροπές πελατών.

Η ταχύτητα του ιστότοπού σας διαδραματίζει αναπόσπαστο μέρος για έναν ιστότοπο, πέρα ​​από τη γρήγορη φόρτωση. Η Google, για παράδειγμα, κατατάσσει ιστότοπους που φορτώνουν γρήγορα υψηλότερα από αυτούς που δεν φορτώνουν. Και η υψηλή θέση στο Google θα βοηθήσει σίγουρα τον ιστότοπό σας να προσελκύσει περισσότερη επισκεψιμότητα και περισσότερες πωλήσεις.

Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι το 40% των ατόμων θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας εάν χρειαστούν περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση. Φανταστείτε να χάσετε το 40% της επιχείρησής σας μόνο και μόνο επειδή δεν βελτιστοποιήσατε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Αυτές είναι πολλές πιθανές πωλήσεις!

Χωρίς να πάει πολύ βαθιά στις τεχνικές λεπτομέρειες, Ακολουθούν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας.

Περισσότερες συμβουλές βελτιστοποίησης ιστότοπου εδώ.

Σε επίπεδο διακομιστή

Σε επίπεδο ιστότοπου

 • Κρυφή μνήμη του ιστότοπού σας
 • Η προσθήκη κεφαλίδων λήγει για να αξιοποιήσει την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης
 • Αποφύγετε τη χρήση εικόνων μεγάλου μεγέθους
 • Συμπίεση των εικόνων σας
 • Δημιουργήστε τον ιστότοπό σας στο PHP7
 • Χρησιμοποίησε ένα Επιταχυντής PHP
 • Αποτρέψτε τους άλλους από το hotlink των εικόνων σας
 • Διορθώστε όλους τους σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας
 • Ελαχιστοποιήστε τα αρχεία Javascript και CSS

Συμβουλή – Χρησιμοποιήστε το Google PageSpeed ​​Insights για να αναλύσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και να λάβετε χρήσιμες προτάσεις βελτιστοποίησης.

5. Προσθέστε την παρακολούθηση ιστοτόπων και ορίστε στόχους ιστότοπου

Η επιχείρησή σας θέτει στόχους για να συνεχίσει να βελτιώνεται και να προχωρά.

Το ίδιο ισχύει και για τους στόχους του ιστότοπού σας.

Τα δεδομένα είναι βασικά όταν προσπαθείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο και να βελτιώσετε την απόδοση του ιστοτόπου businss. Με τα σωστά δεδομένα, μπορείτε να συντονίσετε τον ιστότοπό σας με τη συμπεριφορά και τις ανάγκες του χρήστη σας.
Αυτό είναι όπου τα εργαλεία ανάλυσης ιστού όπως το Google Analytics (GA) είναι χρήσιμα. Το GA είναι δωρεάν, εξαιρετικά ισχυρό και χρησιμοποιείται από πάνω από το 40% όλων των γνωστών ιστότοπων παγκοσμίως. Για να εγκαταστήσετε το GA και να αρχίσετε να παρακολουθείτε τα δεδομένα του ιστότοπού σας, διαβάστε αυτό το έγγραφο Google.

Παράδειγμα – Στιγμιότυπο οθόνης του Google Analytics.

Για να αποκρυπτογραφήσετε τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παρέχει το Google Analytics, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε απλά και να εστιάσετε σε αυτές τις τέσσερις βασικές μετρήσεις:

 1. Περίοδοι σύνδεσης / χρήστες που αποκτήθηκαν: Η παρακολούθηση του αριθμού των περιόδων σύνδεσης / χρηστών που λαμβάνει ο ιστότοπός σας είναι ένας τρόπος μέτρησης της ανάπτυξης. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να λαμβάνετε περισσότερες περιόδους σύνδεσης καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει.
 2. Κανάλια κυκλοφορίας / παραπομπές: Κατανοήστε πού έρχεται η επισκεψιμότητά σας και εστιάστε τις προσπάθειές σας σε πλατφόρμες που είναι σημαντικές.
 3. Ποσοστό αναπήδησης: Αυτό βοηθά στη μέτρηση του περιεχομένου ή της ποιότητας επισκεψιμότητας και σας ενημερώνει εάν προβάλλετε το σωστό περιεχόμενο ή στοχεύετε σε λάθος κοινό.
 4. Μέσος χρόνος στη σελίδα: Η γνώση του χρόνου που ξοδεύει ένας επισκέπτης στον ιστότοπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους βελτίωσης της κολλητικότητας του ιστότοπού σας.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση και τον καθορισμό συγκεκριμένων στόχων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Μερικά παραδείγματα στόχων ιστότοπου που μπορείτε να ορίσετε είναι:

 • Αύξηση περιόδων σύνδεσης / χρηστών που αποκτήθηκαν κατά 25%
 • Αύξηση του μέσου χρόνου στη σελίδα κατά 5%
 • Αυξήστε τις επισκέψεις από συγκεκριμένα κανάλια επισκεψιμότητας κατά 20%
 • Μειώστε το ποσοστό εγκατάλειψης ιστότοπου κατά 10%

6. Κρατήστε τους επισκέπτες σας ευχαριστημένους

Όταν οι επισκέπτες σας έχουν καλή εμπειρία στον ιστότοπό σας, είναι ευχαριστημένοι.

Όταν είναι ευχαριστημένοι, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν περισσότερο στον ιστότοπό σας, να μοιραστούν το περιεχόμενό σας με τους φίλους τους και να ξοδέψουν χρήματα σε ένα προϊόν / υπηρεσία που πουλάτε.

Πώς κάνουμε τους επισκέπτες μας ευχαριστημένους?

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τον ιστότοπό μας ένα πιο ευτυχισμένο μέρος για τους επισκέπτες μας.

Για ένα – βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνεται γρήγορα (βλ. Σημείο # 4).

Δεύτερον, σχεδιάστε τον ιστότοπό σας για καλύτερο UX. Εάν πουλάτε ένα προϊόν στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς είναι εύκολη στην παρακολούθηση και ασφαλής. Καταργήστε όλες τις περισπασμούς και χρησιμοποιήστε μια ένδειξη προόδου κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να αποθηκεύσετε τα στοιχεία αποστολής και χρέωσης των πελατών σας για τις επόμενες αγορές τους.

Μια έκθεση που διενήργησε ο Aaron Marcus του AM + A δείχνει ότι Η βελτίωση της εμπειρίας χρήστη ενός ιστότοπου (UX) θα βελτιώσει στη συνέχεια τα συνολικά σας έσοδα. Ο Marcus έκανε μελέτες περιπτώσεων σε αρκετές εταιρείες και έδειξε σαφή συσχέτιση μεταξύ καλών UX και υγιών επιχειρηματικών εσόδων.

Το στοιχείο της εμπειρίας χρήστη (πηγή).

Μελέτη περίπτωσης # 1 

Η παρουσία της IBM στο Web αποτελείται παραδοσιακά από έναν λαβύρινθο με δυσκολίες στην πλοήγηση διαφορετικών υπο-ιστότοπων, αλλά ένας επανασχεδιασμός το έκανε πιο συνεκτικό και φιλικό προς τον χρήστη. Σύμφωνα με την IBM, η τεράστια προσπάθεια επανασχεδιασμού κατέβαλε γρήγορα μερίσματα. Η εταιρεία είπε τους μήνες μετά την εκκίνηση του Φεβρουαρίου 1999 ότι η επισκεψιμότητα στο ηλεκτρονικό κατάστημα Shop IBM αυξήθηκε κατά 120% και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 400% (πηγή).

Μελέτη περίπτωσης # 2

Η Staples.com διαπίστωσε ότι το κλειδί για την επιτυχία στο διαδίκτυο και το αυξημένο μερίδιο αγοράς ήταν να καταστήσει τον ιστότοπό του ηλεκτρονικού εμπορίου όσο το δυνατόν πιο χρησιμοποιήσιμο. Το Staples.com πέρασε εκατοντάδες ώρες αξιολογώντας το περιβάλλον εργασίας των χρηστών, τις ανάγκες υποστήριξης αποφάσεων και τις τάσεις κατά την περιήγηση και την αγορά προϊόντων γραφείου και υπηρεσιών μικρών επιχειρήσεων μέσω του Διαδικτύου. Οι μέθοδοι περιελάμβαναν συλλογή δεδομένων, ευρετικές αξιολογήσεις και δοκιμές χρηστικότητας (πηγή).

7. Προσθέστε κοινωνική απόδειξη στον ιστότοπό σας

Παράδειγμα – Ισχυρή κοινωνική απόδειξη που εμφανίζεται στη σελίδα επιτυχίας των πελατών του Drift (πηγή).

Οι αυθεντικές μαρτυρίες προσθέτουν αξιοπιστία για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που πουλάτε. Και, οι άνθρωποι τείνουν να βασίζονται σε διαδικτυακές κριτικές όταν πραγματοποιούν αγορές.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

 1. Στείλτε έρευνα στους πελάτες σας. Σκεφτείτε να τους στείλετε ένα κουπόνι ή ένα δωρεάν δώρο για να ενθαρρύνετε τις απαντήσεις.
 2. Ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να μοιράζονται τα σχόλιά τους σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Χρησιμοποιήστε hashtag για να παρακολουθείτε τις απαντήσεις των πελατών στα προϊόντα σας.
 3. Στείλτε τα προϊόντα σας ή προσφέρετε δωρεάν δοκιμή σε bloggers ή επιρροές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητήστε τους να ελέγξουν τα προϊόντα / τις υπηρεσίες σας.

Προσθέστε αυτά τα σχόλια και κριτικές στον ιστότοπό σας.

Εκμετάλλευση της Σχετικής σας σελίδας

Η σελίδα “Σχετικά με εμάς” είναι πιθανώς η δεύτερη πιο σημαντική σελίδα στον ιστότοπό σας που συχνά παραβλέπεται. Βλέπετε, μια αποτελεσματική σελίδα “Σχετικά με εμάς” μπορεί να χρησιμεύσει ως “σελίδα πωλήσεων” εάν γίνει σωστά.

Όταν έχετε μια σελίδα “Σχετικά με εμάς” που μιλά στους χρήστες και καθιστά την επωνυμία σας αξιόπιστη και προσιτή, τότε αυτός ο χρήστης είναι πιο πιθανό να συνεργαστεί μαζί σας.

Αλλά τι κάνει μια καλή σελίδα “Σχετικά με εμάς”; Δεν υπάρχουν σκληροί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά για αρχάριους, πρέπει να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποιος είσαι?
 • Γιατί θα πρέπει να σας επιλέξουν έναντι κάποιου άλλου
 • Τι κάνεις?
 • Πότε άρχισες?
 • Πώς το έκανες?

Αυτό πρέπει να δώσει μια καλή βάση για να ξεκινήσετε. Μετά από αυτό, πρόκειται για το σχεδιασμό της σελίδας που ταιριάζει στην αγορά σας. Και πάλι, δεν υπάρχουν σκληροί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε και μπορείτε να δοκιμάσετε να πειραματιστείτε με το σχέδιό σας για να ταιριάζει στην επωνυμία σας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας καλής σελίδας “Σχετικά με εμάς” από την Canva:

Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας Canva Σχετικά με εμάς.

8. Βελτιστοποίηση για υψηλότερες βαθμολογίες αναζήτησης (SEO)

Οι οργανικές αναζητήσεις αποτελούσαν περίπου το ένα τρίτο της επισκεψιμότητας ενός ιστότοπου επιχείρησης σύμφωνα με Μελέτη Hubspot.

Πάνω από το 90% των διαδικτυακών εμπειριών ξεκινούν με μια μηχανή αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για υψηλότερη κατάταξη αναζήτησης – η κατάταξη του Google ειδικά, δεν είναι πλέον επιλογή.

Για να καλύψω τα πάντα σχετικά με το SEO σε αυτό το άρθρο θα ήταν πάρα πολλές πληροφορίες, οπότε θα επικεντρωθώ σε τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Περιεχόμενο / Πρόθεση

Δημιουργήστε χρήσιμο περιεχόμενο που ταιριάζει με την πρόθεση του κοινού-στόχου σας. Οι επισκέπτες σας βρίσκονται στον ιστότοπό σας για έναν λόγο – είτε πρόκειται να αποκτήσουν πληροφορίες, να συγκρίνουν ένα προϊόν ή να πραγματοποιήσουν μια αγορά. Ο ιστότοπός σας πρέπει να εξυπηρετεί την πρόθεση του κοινού-στόχου σας αποτελεσματικά και αποδοτικά, αυτό περιλαμβάνει τη χρήση:

 • Εκκαθάριση παρότρυνσης για δράση (CTA) για μια εμπορική σελίδα,
 • Αριθμημένη λίστα για να δείξετε βήμα προς βήμα διαδικασίες,
 • Καθαρίστε τους τίτλους για εύκολη ανάγνωση στο Διαδίκτυο,
 • Εύκολα κατανοητά διαγράμματα και γραφικά για επίδειξη πληροφοριών με σαφήνεια.

Εξερχόμενοι / Εισερχόμενοι σύνδεσμοι

Οι σύνδεσμοι, τόσο οι εισερχόμενοι όσο και οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για την κατάταξη των ιστότοπων. Λάβετε φυσικά συνδέσμους από σχετικούς αξιόπιστους ιστότοπους. συνδέστε με άλλες αξιόπιστες πηγές από τον ιστότοπό σας όποτε αυτό είναι κατάλληλο.

SEO στη σελίδα

Συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο και τις επικεφαλίδες της σελίδας σας (

,

), χρησιμοποιήστε περιγραφικά κείμενα alt για όλες τις εικόνες, χρησιμοποιήστε σήμανση σχήματος για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενό σας, να συνδέονται συχνά με τις σημαντικές σελίδες σας και να καταργείτε ή να ενοποιείτε σελίδες με διπλό περιεχόμενο.

9. Να είστε παρόντες στα δίκτυα κοινωνικών μέσων

Είναι το 2020, δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε μια στρατηγική μάρκετινγκ επιχειρήσεων.

Με σχεδόν 3,5 ενεργά δισεκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν κοινωνικά μέσα, είναι σημαντικό να έχετε ενεργή παρουσία κοινωνικών μέσων σε πλατφόρμες που σχετίζονται με το κοινό-στόχο σας.

Τα οφέλη από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία της επωνυμίας σας είναι αναμφισβήτητα. Λαμβάνοντας υπ ‘όψιν ότι Το 60% των χρηστών του Instagram ανακαλύπτουν νέα προϊόντα στην πλατφόρμα, Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα φυσικό μέρος για να προσεγγίσετε νέους και πολύ στοχευμένους δυνητικούς πελάτες.

Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε να έχετε λογαριασμό σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, είναι πολύ πιο σοφό να επικεντρωθείτε στα μέρη όπου τα βασικά δημογραφικά στοιχεία σας τείνουν να είναι ενεργά.

Για παράδειγμα, εάν στοχεύετε νεότερα είδη κοινού, πρέπει να έχετε λογαριασμούς σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το SnapChat και το Instagram. Το FaceBook είναι ιδανικό για στόχευση παλαιότερων δημογραφικών στοιχείων, ενώ το Linkedin θα επικεντρωθεί κυρίως σε επαγγελματίες.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα κοινωνικών μέσων που γίνεται σωστά:

Ο ιστότοπος του Λόρεν, SincerelyLauren.com, ενσωματώνεται αποτελεσματικά στη σελίδα κοινωνικών μέσων.

Η μαμά blogger, Lauren, επικεντρώνεται στην οικοδόμηση των ακολούθων της στο Instagram από την αρχική της σελίδα – Το Instagram είναι το σωστό μέρος για να εστιάσει η Lauren στο “γονικό στυλ” και το κυρίαρχο φύλο στο Instagram είναι γυναίκες.

10. Δημιουργήστε μια λίστα email

Συμβουλή μάρκετινγκ μέσω email – Τμηματοποιήστε τους συνδρομητές σας σε διαφορετικές ομάδες, ώστε να μπορείτε να στέλνετε ξεχωριστό συγκεκριμένο περιεχόμενο που τους αφορά περισσότερο ξεχωριστά. Κάντε κλικ στο Tweet

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τα έσοδα και τα κέρδη της επιχείρησής σας.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει εκτιμώμενη απόδοση επένδυσης (ROI) 3,800%, πράγμα που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, κάθε δολάριο που επενδύεται σε δίκτυα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει απόδοση 38 $. Εκτός από τις δημοσιονομικές προοπτικές, υπάρχουν πολλές άλλες ευεργετικές πτυχές του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως:

 • Εκτεταμένη προσέγγιση: Οι επισκέπτες του ιστότοπου έρχονται και φεύγουν, αλλά μόλις φύγουν πολλοί δεν επιστρέφουν ποτέ. Με τη συλλογή πληροφοριών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους επισκέπτες σας, θα μπορείτε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί τους στο μέλλον. Με μια λίστα email στέλνετε ολόκληρη τη λίστα πολύτιμο περιεχόμενο που διαφορετικά θα τους χάσουν. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε επιπλέον κίνηση όταν ορισμένοι επιλέγουν να ακολουθήσουν συνδέσμους πίσω στον ιστότοπό σας βάσει των πληροφοριών που τους αποστέλλονται.
 • Αύξηση πωλήσεων: Οι μετατροπές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν παρατηρηθεί ότι υπερτερούν τόσο της κοινωνικής όσο και της οργανικής επισκεψιμότητας αναζήτησης. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα κοινωνικά μέσα έχουν συνολικό ποσοστό αφοσίωσης μόνο 0,58% σε σύγκριση με 3,71% αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) για email.
 • Βελτιώστε τις λειτουργίες σας: Επειδή το μάρκετινγκ μέσω email βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία, είναι δυνατή η συλλογή αυτών των δεδομένων και η ανάλυσή τους. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν περαιτέρω τις καμπάνιες email σας για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, μάθετε για τις επισημάνσεις “μου αρέσει”, “δεν μου αρέσουν” και τα ενδιαφέροντα της βάσης χρηστών σας και στείλτε τα σχετικά υλικά.

“Η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Unbounce είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε για την προώθηση νέων εξαγορών.” – Corey Dilley, Διευθυντής μάρκετινγκ στο Unbounce (πηγή).

Για τη συλλογή email επισκεπτών

 • Εγγραφείτε για μια υπηρεσία μάρκετινγκ email για τη δημιουργία και τη διαχείριση της καμπάνιας μάρκετινγκ email σας. Ακολουθεί μια λίστα υπηρεσιών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προτείνουμε.
 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάτι σε αυτό για τους χρήστες σας – δώστε προϊόντα γνώσης, δωρεάν κουπόνια και τις τελευταίες ειδήσεις προϊόντων (που είναι χρήσιμα για αυτούς) σε αντάλλαγμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.
 • Εκτελέστε διαφημίσεις επαναληπτικού μάρκετινγκ στο Facebook για να συνδεθείτε με τους υπάρχοντες επισκέπτες του ιστότοπού σας.
 • Χρησιμοποιήστε το “halo bar” ή τα αναδυόμενα παράθυρα στον ιστότοπο για να ενθαρρύνετε τις συνδρομές μέσω email.

Για να διατηρήσετε μια ενεργή λίστα email

 • Τμηματοποιήστε τους συνδρομητές σας σε διαφορετικές ομάδες, ώστε να μπορείτε να στέλνετε ξεχωριστό περιεχόμενο που είναι πιο σχετικό με αυτούς ξεχωριστά.
 • Προσφέρετε μεγάλη αξία στα email σας (π.χ. χρήσιμο περιεχόμενο, έκπτωση προϊόντος κ.λπ.).
 • Απλές πινελιές, όπως η διεύθυνση τους με τα ονόματα και τα επώνυμα, μπορούν να κάνουν τα email σας πιο προσωπικά.
 • Μεγιστοποιήστε τη δέσμευσή σας χρονοδιάγραμμα των email σας με τους τρεις βασικούς κουλοχέρηδες: Το πρωί, νωρίς το απόγευμα ή το βράδυ.
 • Δημιουργήστε γραμμές θέματος που θα προσελκύσουν τους αναγνώστες να ανοίξουν το μήνυμά σας. Μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί και να δοκιμάσετε κάτι νέο.

11. Τηρείτε τους κανόνες και τους κανονισμούς

Ακριβώς όπως και η λειτουργία μιας επιχείρησης, υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί για τη λειτουργία ενός ιστότοπου όπως μια επιχείρηση. Και, όπως και η διαχείριση μιας επιχείρησης, πρέπει να έχετε κάποια μορφή λογιστικής στη διάθεσή σας.

Μερικά από αυτά τα θέματα μπορεί να φαίνονται λίγο περίπλοκα, αλλά είναι σίγουρα σημαντικό για εσάς, ως επιχείρηση και κάτοχος ιστότοπου, να τα γνωρίζετε και να τα κατανοείτε.

Κρατήστε τον λογιστικό έλεγχο

Μια σημαντική πτυχή που οι περισσότεροι επιχειρηματίες τείνουν να παραβλέπουν σε μια διαδικτυακή επιχείρηση είναι η χρηματοδότηση. Όταν ο ιστότοπός σας και η επιχείρησή σας αρχίσουν να μεγαλώνουν, είναι καλή ιδέα να έχετε έναν καλό λογιστή για να βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά του ιστότοπού σας είναι υγιή.

Όταν έχετε μια διαδικτυακή επιχείρηση που είναι ενημερωμένη με τις βέλτιστες πρακτικές στη λογιστική, θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί οικονομικά και ενδεχομένως να σας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για επέκταση.
Αλλά από πού ξεκινάς?

Λοιπόν, εάν εξακολουθείτε να είστε μια μικρή επιχείρηση, είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν ανεξάρτητο λογιστή βάσει σύμβασης για να χειρίζεστε όλα τα οικονομικά σας από καιρό σε καιρό. Οτιδήποτε μεγαλύτερο και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πλήρη λογιστική εταιρεία για να παρακολουθείτε τα οικονομικά σας.

 • Μπορείτε να επιλέξετε ένα λογιστικό πακέτο λογισμικού, όπως το QuickBooks για τη διαχείριση των οικονομικών σας. Ορισμένες από τις λειτουργίες που προσφέρει το QuickBooks περιλαμβάνουν εφαρμογές λογιστικής εγκατάστασης, λειτουργίες μισθοδοσίας, ακόμη και διαχείριση λογαριασμών.
 • Εάν θέλετε απλώς να προετοιμάσετε ένα απλό τιμολόγιο, μπορείτε να αναζητήσετε τα δωρεάν πρότυπα τιμολογίου όπως το Invoiceto.me ή το Generator Τιμολογίου.

Κατανόηση του GDPR

Το GDPR σημαίνει Γενικός κανονισμός για την προστασία δεδομένων. Είναι βασικά ένας νόμος που καθορίζει τον τρόπο συλλογής, χρήσης, προστασίας ή αλληλεπίδρασης προσωπικών δεδομένων. Ενώ επικεντρώνεται γενικά στην ΕΕ, μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε οργανισμό που δεν έχει έδρα και στην ΕΕ.

Εκείνοι που διαπιστώνεται ότι δεν συμμορφώνονται με την απαίτηση του GDPR ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 4% των ετήσιων συνολικών εσόδων μιας εταιρείας ή 20 εκατομμύρια ευρώ (όποιο είναι μεγαλύτερο).

Εάν είστε εγκατεστημένοι στην ΕΕ ή σκοπεύετε να κάνετε οποιαδήποτε επιχείρηση εντός της ΕΕ, συνιστάται να συμμορφώσετε τον ιστότοπό σας με τον GDPR για να αποφύγετε την επιβολή προστίμου.

Η σημασία της αποποίησης ευθυνών & πολιτική απορρήτου

Καθώς η ΕΕ καθιστά το GDPR απαίτηση, η αποποίηση ευθυνών ή η πολιτική απορρήτου καθίσταται απαραίτητη για κάθε επιχειρηματία ή επιχείρηση που ξεκινά έναν ιστότοπο. Γενικά, μια πολιτική απορρήτου πρέπει να αποκαλύπτει ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγετε από έναν χρήστη και πώς σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε και να τις διατηρήσετε απόρρητες.

Ορισμένες χώρες θα απαιτήσουν να έχετε μια πολιτική απορρήτου από το νόμο και άλλες φορές, ενδέχεται να απαιτείται από υπηρεσίες τρίτων, όπως το Google Adsense ή το Amazon Affiliates. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλή ιδέα να έχετε ένα στη θέση του.

Στην ιδανική περίπτωση, θα συνεργαστείτε με τον προγραμματιστή σας για να αναπτύξετε ένα σύστημα cookie ιστού και να πάτε σε έναν δικηγόρο για να εκπονήσετε πολιτική απορρήτου που να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους. Ωστόσο, εάν δεν έχετε το χρόνο και τον προϋπολογισμό, το iubenda είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση.

12. Προσλάβετε άτομα για κλιμάκωση

Μόλις ο ιστότοπός σας μεγαλώσει, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να προσλάβετε άτομα για να κάνετε συγκεκριμένες εργασίες ή λειτουργίες.

Ας υποθέσουμε ότι εκτελείτε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπο της επιχείρησής σας. Όταν το ιστολόγιο μεγαλώνει, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παράγετε περιεχόμενο πιο σταθερά, καθώς ίσως χρειαστεί να κάνετε ζογκλέρ με άλλες εργασίες, όπως δημιουργία νέων αναρτήσεων ιστολογίου και δικτύωση με άλλους bloggers.

Αυτό είναι όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή οι μερικοί απασχολούμενοι θα είναι χρήσιμοι. Η ανάθεση των καθηκόντων σας σε άλλους θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε σε μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εργασίες.

Πλατφόρμες όπως το Upwork, το Freelancer.com και ακόμη και το Fiverr σας διευκολύνουν από ποτέ να προσλάβετε άτομα σε προσωρινή βάση ή ανά έργο. Φυσικά, Το κόστος της πρόσληψης ελεύθερου επαγγελματία τείνει να ποικίλλει και μερικές φορές, ίσως είναι καλύτερο να επεκτείνετε το ρούχο σας και να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό. Εάν θέλετε να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό, ιστότοποι όπως Monster.com ή CareerBuilder.com είναι μια δημοφιλής επιλογή για μικρότερες επιχειρήσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να δημοσιεύσετε μια διαφήμιση εργασίας ή να αναζητήσετε βιογραφικά στην πλατφόρμα.

Φυσικά, μερικές από τις ανησυχίες με την πρόσληψη ατόμων είναι ότι υπάρχουν περισσότερα γενικά έξοδα για εσάς. Εάν είστε μια μικρή επιχείρηση, μπορεί να καταλήξετε να κάνετε μικροδιαχείριση του προσωπικού σας και να έχετε λιγότερο χρόνο να επικεντρωθείτε στην επιχείρησή σας.

Παράδειγμα – Ελεύθεροι επαγγελματίες που μπορείτε να βρείτε στο Fiverr

Το Fiverr είναι ένας πόρος που σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ομάδες freelancers για οτιδήποτε, από τη δημιουργία περιεχομένου έως την υποστήριξη κοινωνικών μέσων.

Επιτρέπουν στους ελεύθερους επαγγελματίες να δημιουργούν προσφορές που μπορούν στη συνέχεια να επιλέξετε εσείς. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εργασία (δημοσιεύστε ένα «αίτημα») που χρειάζεστε συγκεκριμένα και να επιτρέψετε στους ελεύθερους επαγγελματίες της Fiverr να υποβάλουν προσφορά σε αυτήν. Για κάθε συναλλαγή, η Fiverr θα λαμβάνει την περικοπή της με τη μορφή αμοιβής που συνδέεται με την τελική τιμή. Το τέλος ποικίλλει ανάλογα με την αξία της συναλλαγής. Λόγω ενός συστήματος φήμης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Fiverr μπορούν να επιθεθούν προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις εργασίας.

Προγραμματιστές Ιστού

Fiverr ταλέντα στον προγραμματισμό και την τεχνολογία – προσλάβετε ανεξάρτητους προγραμματιστές ιστού για βελτιστοποίηση, διαχείριση ή ακόμη και προσθήκη νέας λειτουργικότητας στον ιστότοπό σας (δείτε το ζωντανά εδώ).

Συγγραφείς

συγγραφείς fiverrFiverr ταλέντα σε περιεχόμενο ιστότοπου – προσλάβετε ανεξάρτητους συγγραφείς για να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας (δείτε το ζωντανά εδώ).

13. Πουλήστε από τον ιστότοπό σας (έξοδος!)

Σε κάποιο σημείο, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να πουλήσετε τον ιστότοπό σας αφού τον δημιουργήσετε.

Μόλις ο ιστότοπός σας αρχίσει να μεγαλώνει και γίνεται πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, μπορείτε να το πουλήσετε σε άλλους ανθρώπους, όπως θα κάνατε με ένα φυσικό κατάστημα.

Η πώληση του ιστότοπού σας μπορεί να έχει έναν από τους δύο τρόπους:

 1. Μπορείτε να προσεγγίσετε μια άλλη επιχείρηση ή εταιρεία που ενδιαφέρεται να αγοράσει τον ιστότοπό σας.
 2. Το πωλείτε σε ιστότοπους δημοπρασιών σε άτομα που θέλουν να αγοράσουν τον ιστότοπό σας.

Η επιλογή Α ενδέχεται να μην είναι βιώσιμη για τους περισσότερους κατόχους ιστότοπων, αλλά μπορείτε σίγουρα να εξερευνήσετε την επιλογή Β. Διαδικτυακή αγορά όπως Φλίπα και BuySellWebsite ασχολείται ειδικά με την αγορά και πώληση ιστότοπων.

Εάν ο ιστότοπός σας αρχίσει να προσελκύει αξιοπρεπή επισκεψιμότητα, πείτε περίπου 20.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, μπορείτε εύκολα να το πουλήσετε στο Flippa με τιμή έως 7.000 $! Εάν είστε πρόθυμοι να αφήσετε τον ιστότοπό σας, η πώληση τους σε ιστότοπους δημοπρασιών είναι σίγουρα μια βιώσιμη επιλογή.

Παράδειγμα πραγματικής ζωής: Ιστότοπος με κατά μέσο όρο 18.790 μοναδικές επισκέψεις το μήνα, που πωλούνται 7.000 $ στο Flippa (πηγή).

συμπέρασμα

Χάρη στην εποχή της ψηφιακής, η παρουσία στο Διαδίκτυο δεν είναι πλέον προαιρετική, αλλά πολύ πραγματική ανάγκη. Τα βήματα που έχω περιγράψει εδώ θα σας δώσουν μια καλή ιδέα για το ισχυρό δυναμικό που αντιπροσωπεύει ο ιστότοπός σας.

Η μόνη ερώτηση που πρέπει να παραμείνει αφού περάσετε από αυτόν τον οδηγό είναι ο ρόλος που επιθυμείτε να διαδραματίσει ο ιστότοπός σας στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Αναζητάτε υποστήριξη από αυτήν για την κύρια επιχείρησή σας ή είστε διατεθειμένοι να κάνετε την απόσταση και να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο των δυνατοτήτων της?

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Υποστηρίξτε μας κοινοποιώντας

13 Πρέπει να κάνετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο Κάντε κλικ για να κάνετε Tweet

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map