Πώς να εφαρμόσετε το Omnichannel Retail στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Στις πωλήσεις, δεν θα πετύχετε αν βασιστείτε σε ένα κανάλι για το κατάστημα λιανικής σας.


Πρέπει να διαφοροποιήσετε βρίσκοντας διαφορετικούς τρόπους για να παραδώσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας μπροστά στο κοινό-στόχο σας. Με αυξημένη ορατότητα και παρουσία, λοιπόν, έρχεται μεγαλύτερο δυναμικό πωλήσεων.

Φυσικά, δεν αναφέρομαι μόνο σε διαδικτυακά μέσα. Εάν πρέπει να πραγματοποιήσετε μια πώληση με το να σηκώσετε την άκρη σας από την καρέκλα και να πουλάτε από πόρτα σε πόρτα, τότε εσείς πρέπει Κάνε το! Το κέρδος έχει να κάνει με το να βγείτε έξω από τις ζώνες άνεσής σας για να κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα να αγοράζουν από εσάς.

Επομένως, πρέπει να εξετάσετε τη λιανική πώληση παντοπωλείων, εάν θέλετε να το βρείτε πλούσιο στο κατάστημα λιανικής πώλησης.

Σε αυτήν την ανάρτηση, μπορείτε να μάθετε τι είναι το λιανικό εμπόριο του πανκαναλιού και τι σημαίνει να παρέχετε στους πελάτες σας μια εμπειρία αγορών παντού κανάλι με στόχο την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων σας.

Τι είναι το Omnichannel Retail?

Το Omnichannel retail είναι η προσέγγιση που δίνει στους καταναλωτές μια ενοποιημένη εμπειρία αγορών πολλαπλά κανάλια πωλήσεων. Εκτός από το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου και το κατάστημα τούβλου και κονιάματος, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πώληση από κοινωνικά μέσα, υποστήριξη πελατών, εφαρμογές για κινητά και άλλα. Επίσης, όλα τα κανάλια λειτουργούν μαζί για να διευκολύνετε την αγορά των χρηστών από το κατάστημά σας.

Δεδομένου ότι η προσέγγιση λιανικής παντός καναλιού απαιτεί από εσάς να προσφέρετε την επιχείρησή σας σε πολλές πλατφόρμες, πρέπει να διαχειριστείτε το απόθεμά σας πολύ καλύτερα. Δεν μπορείτε απλώς να βασίζεστε σε λίστες και σε πίνακες που γράφονται χειροκίνητα από τον υπάλληλό σας.

Ο δημοφιλής διαδικτυακός κατασκευαστής καταστημάτων όπως το BigCommerce σάς επιτρέπει να συνδέετε και να πουλάτε τα προϊόντα σας σε διαφορετικές αγορές.

Λόγω του λιανικού εμπορίου παντού, πρέπει να το κάνετε συγχρονίζω το απόθεμά σας διαχειρίζοντάς τα από έναν πίνακα ελέγχου. Κάθε πώληση από διαφορετικά κανάλια πηγαίνει αυτόματα στην πλατφόρμα αποθέματος. Αυτό εξαλείφει τη μη αυτόματη διαδικασία διαχείρισης του αποθέματός σας και σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στην παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας αγορών παντός καναλιού για τους πελάτες σας.

Ένα παράδειγμα της προσέγγισης λιανικής παντός καναλιού που έγινε με τον σωστό τρόπο είναι η Nike. Κάθε φορά που οι πελάτες εισέρχονται σε ένα από τα καταστήματά τους ή επισκέπτονται τον ιστότοπό τους, μεταβαίνουν εμπειρία η μάρκα αθλητικών ειδών με καινοτόμους τρόπους.

Για παράδειγμα, το διαδικτυακό της κατάστημα, NikeID, προσφέρει στους ανθρώπους έναν τρόπο πρόσβασης σε αποκλειστικά προϊόντα που δεν μπορούν να αγοράσουν από τα τοπικά καταστήματά του.

Μέσω της προσέγγισης της Nike στο λιανικό εμπόριο πανικών καναλιών, μεταμορφώνουν τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών. Απαιτώντας τους να εγγραφούν σε λογαριασμό NikeID για να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα, δημιουργούν ένα διαδικτυακό οικοσύστημα για να ευδοκιμήσουν και να απολαύσουν οι πελάτες τους. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύουν τους πελάτες να αγοράζουν στο διαδίκτυο αντί να πηγαίνουν σε καταστήματα, αφού το πρώτο είναι πολύ πιο βολικό.

Πώς να αναπτύξετε μια εμπειρία λιανικής Omnichannel

Δεν χρειάζεται να έχετε μια εκλεπτυσμένη εγκατάσταση όπως η Nike για τη λιανική αγορά παντοπωλείων. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργείτε διαφορετικούς δρόμους για να αγοράζουν οι χρήστες από την επιχείρησή σας και να συγχρονίζετε όλα τα κανάλια σας για συνέπεια.

Ακολουθούν ιδέες για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

1- Χρησιμοποιήστε μια πλατφόρμα διαχείρισης αποθέματος

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να συλλέξετε όλες τις πωλήσεις από διαφορετικά κανάλια λιανικής. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνετε ακριβή δεδομένα όχι μόνο για το απόθεμα και τα αποθέματα προϊόντων σας, αλλά και πόσο καλά πωλεί κάθε κανάλι. Μια πλατφόρμα αποθέματος διευκολύνει την καταχώριση των πωλήσεών σας και τη διαχείριση των αντικειμένων σας.

ψωνίστε pos

Ένα παράδειγμα τέτοιας πλατφόρμας είναι Shopify POS. Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει επίσης να αποδεχτείτε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, να εφαρμόσετε εκπτώσεις και φόρους, καθώς και να στείλετε email στους πελάτες ή να στείλετε μήνυμα με την απόδειξη της αγοράς τους. Το Shopify POS λειτουργεί καλύτερα αν χρησιμοποιείτε το Shopify για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου (μάθετε περισσότερα για το Shopify εδώ). Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα εάν αισθάνεστε άνετα να τη χρησιμοποιήσετε.

2- Ρυθμίστε καμπάνιες χρησιμοποιώντας αυτοματισμό μάρκετινγκ

Είναι δύσκολο να συμβαδίσετε με τη λιανική σας επιχείρηση εάν σκοπεύετε να πωλήσετε μη αυτόματα τις υπηρεσίες σας σε άτομα μέσω email ή κλήσης. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να προσλάβετε κάποιον για να κάνει τη δουλειά για εσάς, αυτό το άτομο χρειάζεται κάτι περισσότερο από χρόνο και προσπάθεια για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Ένα εργαλείο αυτοματοποίησης μάρκετινγκ καθιστά την προσέγγιση ανθρώπων πιο άνετη για εσάς. Δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τα email σας μία μέρα τη φορά για να στείλετε και να προσδιορίσετε ποιο μέρος της διοχέτευσης πωλήσεων σας είναι οι δυνητικοί πελάτες σας. Με ένα εργαλείο αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, μπορείτε να προγραμματίσετε τις καμπάνιες email σας εκ των προτέρων στη λίστα email σας. Επίσης, μπορείτε να σχεδιάσετε με ακρίβεια όλους τους δυνητικούς πελάτες και τους πελάτες σας, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το πώς να τους κάνετε να αγοράσουν ξανά από εσάς.

αυτοματοποίηση μάρκετινγκ mailchimp

Το Hubspot και το Marketo είναι δύο από τα εξέχοντα προγράμματα αυτοματισμού μάρκετινγκ στην αγορά. Ωστόσο, εάν ξεκινάτε, MailChimp σας επιτρέπει να συλλέξετε έως 2.000 συνδρομητές δωρεάν. Από εκεί, μπορείτε να ρυθμίσετε καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να παρακολουθείτε και να μετράτε για να καθορίσετε πώς να βελτιώσετε τις επιδόσεις τους.

Όταν είστε έτοιμοι να μεταβείτε σε δυνατότητες αυτοματισμού μάρκετινγκ, το MailChimp συγχρονίζεται με πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify και το Magento, ώστε να μπορείτε να εξαγάγετε τη βάση δεδομένων των πελατών σας και να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για τη διαχείριση της διοχέτευσης πωλήσεων.

3- Μετατρέψτε τα ερωτήματα σε πωλήσεις με υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών δεν είναι μόνο για την απάντηση ερωτήσεων ή ανησυχιών που έχουν οι άνθρωποι για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να διευκολύνετε τους ανθρώπους να αγοράζουν προϊόντα από το κατάστημά σας, εάν όχι να βελτιώσουν τις σχέσεις με τους συνηγόρους σας. Πάρτε αυτόν τον μεγάλο θαυμαστή της Virgin Atlantic που εξέφρασε τις ανησυχίες του για το κοινό στο Twitter. Αντί να αποφεύγουμε το ζήτημα, Η υποστήριξη πελατών της Virgin επανήλθε όχι μόνο να διευκολύνει το πρόβλημα αλλά να τον κάνει να αισθάνεται πολύτιμος και σημαντικός.

Η οικοδόμηση καλών σχέσεων με πελάτες και δυνητικούς πελάτες μπορεί να οδηγήσει μόνο καλά πράγματα στην επωνυμία σας. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι παίρνουν ως επί το πλείστον τις απογοητεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να παρακολουθείτε τα μηνύματά τους και να δημιουργείτε σχέση με κάθε ένα από αυτά. Αναφέρω είναι ένα εργαλείο που βοηθά στην αποκάλυψη αυτών των αναφορών, ώστε να μπορείτε να αγγίξετε τη βάση και να βελτιώσετε τις σχέσεις μαζί τους.

zendesk

Πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διευκολύνετε τα άτομα να επικοινωνούν μαζί σας στο διαδίκτυο ή μέσω τηλεφώνου. Μια σελίδα επαφής για όλους δεν είναι πλέον αρκετή, καθώς δεν είναι τα ίδια όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την επωνυμία σας. Επομένως, ένα εργαλείο σαν Ζέντεσκ Κάντε ανοικτές και διαθέσιμες γραμμές επικοινωνίας σε άτομα και στην επωνυμία σας. Εκτός από την online συνομιλία και κλήση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια Γνωσιακή Βάση. Σας επιτρέπει να τεκμηριώσετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν οι χρήστες, ώστε να μπορείτε να τους δείξετε η ομάδα υποστήριξής σας.

συμπέρασμα

Πολλά ανταλλακτικά αποτελούν αποτελεσματικό λιανικό εμπόριο πανικών καναλιών. Χρειάζεστε επίσης την επιχείρησή σας για να κάνετε τη μετάβαση από τη σύνδεση εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο και το αντίστροφο. Η συνολική προσέγγιση λιανικής αποτελεί μια πρόκληση από μόνη της για το κατάστημα λιανικής πώλησης.

Ωστόσο, προσφέροντας περισσότερους τρόπους για τους πελάτες να αγοράσουν από εσάς, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Σε έναν κόσμο όπου οι καταναλωτές υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους εξυπηρετήσετε, δίνοντάς τους μια εμπειρία αγορών παντού κανάλι βοηθά την επιχείρησή σας να κερδίσει, απλή και απλή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map