Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τη δοκιμή A / B (με παραδείγματα)

Όσο υψηλότεροι είναι οι επισκέπτες στον ιστότοπο, τόσο περισσότερες θα είναι οι ευκαιρίες για επέκταση της επιχείρησης (απόκτηση νέων πελατών και βελτίωση των σχέσεων με τους υπάρχοντες). Είναι η διοχέτευση μετατροπών που αποφασίζει εάν ο ιστότοπός σας θα αυξήσει τη μαζική επισκεψιμότητα ή όχι. Και, το κύριο κίνητρο των επιχειρήσεων είναι να αναλάβουν δράση (μετατροπή) από τους επισκέπτες στον ιστότοπό τους. Σημειώστε το, εάν η διοχέτευση είναι καλά βελτιστοποιημένη, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες μετατροπής των επισκεπτών.


Ένας από τους πολλά υποσχόμενους τρόπους βελτιστοποίησης της διοχέτευσης του ιστότοπου είναι να κάνετε δοκιμές A / B. Όσοι δεν είναι καλά εξοικειωμένοι με αυτόν τον όρο θα πάρουν μια ξεκάθαρη κατανόηση όταν θα περάσουν από αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά.

Τι είναι η δοκιμή A / B?

Η δοκιμή A / B (μερικές φορές ορίζεται ως split testing) περιλαμβάνει μια σύγκριση δύο εκδόσεων της παρόμοιας ιστοσελίδας για να αναλυθεί ποια είναι η καλύτερη από την άποψη της απόδοσης.

Στο ab testing, εκτελείτε δοκιμές σε 2 εκδόσεις της ιστοσελίδας σας για να συγκρίνετε τον αντίκτυπο των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν. Παίρνετε την αρχική έκδοση μιας ιστοσελίδας (γνωστή ως στοιχείο ελέγχου) και την τροποποιείτε για να δημιουργήσετε μια δεύτερη έκδοση της ίδιας σελίδας (η παραλλαγή) (πηγή).

Αυτή η διαδικασία σάς βοηθά να απαντήσετε σε όλες τις σχετικές επιχειρηματικές ερωτήσεις, να δημιουργήσετε υψηλότερα έσοδα από την επισκεψιμότητα του ιστότοπου και να δημιουργήσετε τα θεμέλια για μια στρατηγική μάρκετινγκ βάσει δεδομένων.

Οι μετρήσεις μετατροπών είναι εντελώς διαφορετικές για κάθε ιστότοπο. Για παράδειγμα, είναι η πώληση του προϊόντος για μια πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ για το B2B, είναι η δημιουργία ποιοτικών δυνητικών πελατών για μια επιχείρηση.

Γιατί πρέπει να εκτελέσετε δοκιμές A / B?

Κάθε επιχείρηση ασχολείται με κάποιο είδος προβλημάτων, όπως ένας οίκος πολυμέσων που μπορεί να αντιμετωπίζει χαμηλή προβολή, ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να έχει υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών, ενώ μια επιχείρηση B2B μπορεί να γεμίσει με τους ακατάλληλους δυνητικούς πελάτες.

Λοιπόν, αυτές οι μετρήσεις μετατροπής επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από προβλήματα όπως η πτώση στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς, οι διαρροές διοχέτευσης μετατροπών κ.λπ..

Ας διαβάσουμε γιατί πρέπει να κάνετε δοκιμές A / B για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα:

Αντιμετωπίστε τα σημεία πόνου των επισκεπτών

Οι επισκέπτες σε έναν ιστότοπο έρχονται με έναν καθορισμένο στόχο, τον οποίο θέλουν να επιτύχουν. Μπορεί να κατανοεί τις υπηρεσίες, να αγοράσει ένα προϊόν, να πάρει μια ουσία οποιουδήποτε συγκεκριμένου θέματος ή απλά να σερφάρετε για κάτι. Όποιος και αν είναι ο στόχος τους, αλλά αντιμετωπίζουν γενικά σημεία πόνου ενώ επιτυγχάνουν τους στόχους τους: μπορεί να είναι ένα σύγχυση κουμπί CTA, κακώς γραμμένος τίτλος ή άλλα πράγματα. Όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι τους, οδηγεί σε κακή εμπειρία χρήστη και εμποδίζει επίσης το ποσοστό μετατροπών.

Η έκδοση Α και η έκδοση Β είναι δύο πανομοιότυπες σελίδες εκτός από τη διατύπωση της επικεφαλίδας και της επικεφαλίδας. Το αποτέλεσμα – η έκδοση Α αύξησε τη φόρμα επισκεπτών κατά 27,76%. Δείχνει ότι ο τίτλος έχει σημαντικό αντίκτυπο στους επισκέπτες (πηγή).

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα δοκιμών A / B στον τίτλο του ιστότοπου. Στην πρώτη έκδοση του ιστότοπου εμφανίζεται η ένδειξη “Δημιουργία επιτυχημένης καμπάνιας μάρκετινγκ με το εργαλείο XYZ”, ενώ η δεύτερη έκδοση δείχνει “Εκστρατεία μάρκετινγκ με το εργαλείο XYZ”. Οι επισκέπτες πιθανότατα θα επιλέξουν το πρώτο, καθώς απεικονίζει σαφώς τον σκοπό.

Αυξήστε την απόδοση επένδυσης από την υπάρχουσα επισκεψιμότητα

Σήμερα, οι έμποροι γνωρίζουν καλά τη σημασία της απόκτησης ποιοτικής επισκεψιμότητας. Με τη βοήθεια των δοκιμών A / B, μπορείτε να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής χωρίς να δαπανήσετε για την απόκτηση της νέας επισκεψιμότητας. Αυτή η δοκιμή σίγουρα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη απόδοση επένδυσης, καθώς ακόμη και μια μικρή αλλαγή μπορεί να αποκομίσει τα εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στην εκτέλεση της βελτιστοποίησης σελίδας προορισμού. Η διάταξη, τα χρώματα, το περιεχόμενο, τα κουμπιά και τα γραφικά πρέπει να βελτιστοποιηθούν, καθώς βοηθά στη μετατροπή των επισκεπτών. Αλλά, θυμηθείτε ότι ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους. Έτσι, χρειάζεστε διαφορετικές σελίδες προορισμού για τους επισκέπτες που έρχονται μέσω οργανικής αναζήτησης και μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με τις δοκιμές A / B, μπορείτε να παρακολουθείτε τα ποσοστά μετατροπής για τις διάφορες εκδόσεις.

Μειώστε το ποσοστό εγκατάλειψης

Για να κρίνετε την απόδοση του ιστότοπου, το ποσοστό εγκατάλειψης είναι η πιο αποτελεσματική μέτρηση που μπορείτε να λάβετε υπόψη. Πολλοί λόγοι συμβάλλουν στο υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης, όπως η αργή ταχύτητα του ιστότοπου, η παραπλανητική μετα-ετικέτα / περιγραφή, το περιεχόμενο κακής ποιότητας και ούτω καθεξής. Καθώς διαφορετικοί ιστότοποι εξυπηρετούν ένα διαφορετικό κοινό, δεν υπάρχει σταθερός τρόπος μείωσης του ποσοστού εγκατάλειψης.

Ένας ιδανικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε δοκιμές A / B. Μέσω αυτού, μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε τις πολλαπλές εκδόσεις του ιστότοπού σας έως ότου αποκτήσετε τη σωστή. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη, να κάνει τους επισκέπτες να παραμείνουν στη σελίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης.

Η έκδοση Α με εμφανές προωθητικό μήνυμα είχε δραματικά μικρότερο ποσοστό εγκατάλειψης από την έκδοση Β (με την πλευρική γραμμή) – Ως αποτέλεσμα, μειώνει το ποσοστό εγκατάλειψης του ιστότοπου κατά 21% (πηγή)

Μπορείτε να προσθέσετε και να καταργήσετε ορισμένα στοιχεία από την ιστοσελίδα σας για δοκιμή, όπως κουμπί CTA, κείμενο στο μήνυμα ή πλευρική γραμμή. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε λέξεις ισχύος με λέξεις δράσης για να δείτε αν αυτό μειώνει το ποσοστό εγκατάλειψης.

Δεν υπάρχει λύση για όλα τα μεγέθη, αλλά μπορείτε να ορίσετε και να παρακολουθήσετε τις δικές σας μετρήσεις κατά τη διεξαγωγή των δοκιμών που μας οδηγούν στην επόμενη ενότητα.

Πώς λειτουργεί η δοκιμή A / B?

Χάρη στις δοκιμές A / B, καθίσταται βολικό να καταλάβουμε τι θα λειτουργήσει ή τι όχι σε μια δεδομένη καμπάνια μάρκετινγκ. Οι δραστηριότητες μάρκετινγκ γίνονται αποκλειστικά για την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά καθώς η απόκτηση της κυκλοφορίας γίνεται σκληρή και δαπανηρή, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να προσφέρουμε στους χρήστες την καλύτερη εμπειρία (ώστε να μπορούν να λατρεύουν για πολύ).

Με την υιοθέτηση ενός δομημένου προγράμματος δοκιμών A / B, μπορείτε να κάνετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ εξαιρετικά κερδοφόρες – απευθυνόμενοι στις περιοχές του ιστότοπου που χρειάζονται τη σωστή βελτιστοποίηση. Παρακάτω δίνονται τα διαδοχικά βήματα για τη δοκιμή A / B. Ας ρίξουμε μια μείωση:

1. Έρευνα

Πριν εκπονήσετε ένα σχέδιο δοκιμών A / B, πρέπει να πραγματοποιήσετε σε βάθος έρευνα σχετικά με την απόδοση του τρέχοντος ιστότοπου. Πρέπει να συλλέξετε πληροφορίες όπως το πλήθος των επισκεπτών για τον ιστότοπο, ποια σελίδα έχει υψηλή επισκεψιμότητα κ.λπ..

2. Παρατήρηση & Υπόθεση

Προχωρήστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων, δημιουργώντας μια αποτελεσματική υπόθεση που υποστηρίζεται από δεδομένα και καταγράφοντας ερευνητικές παρατηρήσεις για τη βελτίωση του ποσοστού μετατροπής του ιστότοπού σας. Ελλείψει αυτών, η δοκιμαστική καμπάνια θα είναι χωρίς κατεύθυνση.

3. Κτίριο παραλλαγών

Το τρίτο βήμα στο πρόγραμμα δοκιμών σας είναι η δημιουργία μιας παραλλαγής σύμφωνα με την υπόθεση και το A / B θα το δοκιμάσει με την τρέχουσα έκδοση.

4. Δοκιμές

Σε αυτό το βήμα, υπάρχουν δύο στατιστικές προσεγγίσεις: Συχνός και Bayesian. Στο Frequentist, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα από το τρέχον πείραμά σας. Ενώ βρίσκεστε στην προσέγγιση Bayesian, πρέπει να ανατρέξετε σε προηγούμενα πειράματα για να αποκτήσετε πληροφορίες και να εφαρμόσετε αυτά τα συγκεκριμένα δεδομένα στο παρόν.

5. Ανάλυση αποτελεσμάτων & αναπτύσσοντας την καλύτερη παραλλαγή

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα όπου μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας στον νικητή της καμπάνιας. Καθώς η δοκιμή A / B απαιτεί σωστή συλλογή και ανάλυση δεδομένων, η συνολική εργασία σας θα αντικατοπτρίζεται σε αυτό το βήμα.

Πώς να κάνετε δοκιμή A / B: Έρευνα > Παρατηρώ > Δημιουργία παραλλαγών > Δοκιμή > Ανάλυση και επανάληψη – μάθετε περισσότερα και βρείτε ιδέες δοκιμής Κάντε κλικ στο Tweet

Τι μπορείτε να δοκιμάσετε με δοκιμές A / B?

Η διοχέτευση μετατροπής του ιστότοπου αποφασίζει το μέλλον της επιχείρησης. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας το κάθε κομμάτι του περιεχομένου που υπάρχει στον ιστότοπο να είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένο. Αυτό εφαρμόζεται στα στοιχεία που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των επισκεπτών και το ποσοστό μετατροπών. Όταν ξεκινάτε το πρόγραμμα βελτιστοποίησης, αυτά τα βασικά στοιχεία πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμή A / B.

Σχέδιο & Σχέδιο

Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να αποφασίσουν τα πιο βασικά στοιχεία που πρέπει να διατηρήσουν στους ιστότοπούς τους και την κατάλληλη τοποθεσία τους για τοποθέτηση. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί εύκολα χρησιμοποιώντας τη δοκιμή A / B.

Για παράδειγμα – στο αναλυτικά στοιχεία ιστότοπων, έχετε καταλάβει ότι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας επισκέπτονται την περιοχή πλοήγησης λιγότερο από όπου διατηρείται η φόρμα εγγραφής. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε δοκιμές A / B για να μάθετε εκείνη την περιοχή όπου η κυκλοφορία είναι μεγαλύτερη. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε τη φόρμα σας σε αυτήν την τοποθεσία για να λάβετε περισσότερες υποβολές.

Πλοήγηση

Η πλοήγηση είναι το επόμενο πράγμα που μπορεί να βελτιστοποιηθεί με τη βοήθεια δοκιμών A / B. Είναι το κρίσιμο στοιχείο για την απόδοση μιας υπέροχης εμπειρίας χρήστη. Πρέπει να έχετε μια καλά σχεδιασμένη δομή ιστότοπου που προσφέρει απρόσκοπτη πλοήγηση στους χρήστες.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών AB του Yuppiechef αποδεικνύουν ότι με την κατάργηση της γραμμής πλοήγησης, στην πραγματικότητα οδήγησε σε αύξηση 100% των μετατροπών (πηγή).

Για αυτό, θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε την πλοήγηση καθώς δίνει ώθηση στο ποσοστό μετατροπής – η δοκιμή A / B το αποδεικνύει σαφώς. Μια μικρή αλλαγή αύξησε τη μετατροπή κατά 100%. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι αποσπά την προσοχή των χρηστών.

Έντυπα

Αυτά είναι το τέλειο μέσο για να συνδεθούν οι πελάτες με την επιχείρηση. Ακριβώς όπως δύο ιστότοποι δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι, δεν μπορούν να είναι παρόμοιες δύο μορφές που στοχεύουν διαφορετικό κοινό. Επομένως, πρέπει να μάθετε ποια φόρμα είναι κατάλληλη για το κοινό σας και οι δοκιμές A / B μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ας πάρουμε δύο παραλλαγές μιας φόρμας για δοκιμές A / B – μία με μια απλή φόρμα εγγραφής με απλό σχεδιασμό και άλλες με τα περισσότερα βήματα με ελκυστικό σχεδιασμό. Η νέα διαδικασία εγγραφής τονίζει τη σημασία κάθε ερώτησης. Και οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν μία από τις πολλές εικόνες για να απαντήσουν στην ερώτηση. Αυτό θα φαίνεται πιο ελκυστικό για τους χρήστες και πιθανότατα θα εγγραφούν στη φόρμα.

Μελέτες δείχνουν ότι τα πεδία μείωσης φόρμας είχαν πράγματι αρνητικό αντίκτυπο στις μετατροπές, αν και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές τριβές που μπορούν να επηρεάσουν την συμπλήρωση της φόρμας (πηγή).

Διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς

Το μέσο παγκόσμιο ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού το τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν 76,9%. Εάν είστε ένας από τους κατόχους διαδικτυακών καταστημάτων, η μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Υπάρχουν στοιχεία στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, όπως η εμφάνιση δωρεάν αποστολής στο ταμείο, η συντόμευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς, το σήμα ασφαλείας ή η πιστοποίηση SSL κ.λπ. Με τη δοκιμή A / B, μπορείτε να δείτε ποια στοιχεία λειτουργούν καλά με το κατάστημά σας.

Για παράδειγμα – Κατάργηση της απόσπασης της προσοχής κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Ένας επανασχεδιασμός της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς (στο κάτω μέρος) που καταργεί την προσφορά και μετακινεί την αριθμομηχανή πιο κοντά στο συνολικό πλαίσιο παραγγελίας, αποδεικνύεται ότι είναι η σωστή κίνηση (πηγή).

Παρότρυνση για δράση (CTA)

Η πραγματική δράση λαμβάνει χώρα με τη βοήθεια του CTA – εγγραφή, αγορά και πολλά άλλα. Χρησιμοποιώντας τη δοκιμή A / B, μπορείτε να δοκιμάσετε χρώματα, μεγέθη, τοποθετήσεις, διατυπώσεις κ.λπ. A / B έως ότου λάβετε τη νικηφόρα παραλλαγή και, στη συνέχεια, να το βελτιστοποιήσετε περαιτέρω για να το κάνετε ακόμα καλύτερο.

Το χρώμα του κουμπιού επηρεάζει πραγματικά το ποσοστό μετατροπής. Ένα αποτέλεσμα της δοκιμής δείχνει ότι το κόκκινο κουμπί ξεπέρασε το πράσινο κουμπί κατά 21%. Περισσότερα άτομα έκαναν κλικ στο κόκκινο κουμπί παρά στο πράσινο κουμπί (πηγή).

Ας το καταλάβουμε με ένα άλλο παράδειγμα. Παίρνουμε δύο παραλλαγές CTA για Υπηρεσίες SEO– ένα με αίτημα μια προσφορά και άλλο με αίτημα τιμολόγησης. Η δεύτερη παραλλαγή μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη και να οδηγήσει σε αύξηση της μετατροπής.

Μια μελέτη περίπτωσης δείχνει ότι η αλλαγή από “Αίτηση προσφοράς” σε “Αίτηση τιμολόγησης” οδήγησε σε αύξηση του CTR σχεδόν 161% (πηγή).

Αυτό συμβαίνει επειδή η ιδέα της λήψης «προσφοράς» δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική για πολλούς χρήστες. Έτσι, αυτά είναι μερικά βασικά στοιχεία τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε A / B για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας.

Τυλίγοντας

Αφού διαβάσετε αυτήν την περιεκτική ανάρτηση, είμαστε σίγουροι ότι έχετε κατανοήσει όλα τα πλεονεκτήματα της δοκιμής A / B. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσετε τον δικό σας χάρτη πορείας για βελτιστοποίηση. Μην χάσετε κανένα πράγμα κατά την εκτέλεση της διαδικασίας που αναφέρεται εδώ και μπορείτε να δείτε μια δραστική αλλαγή στο ποσοστό μετατροπών.

Είναι σαφές ότι οι δοκιμές A / B είναι καρποφόρες για τη βελτίωση του ποσοστού μετατροπής ενός ιστότοπου, τον οποίο σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε για την επιχείρησή σας.

Δημοσίευση επισκεπτών από τον Tom Hardy

Ο Τομ Χάρντι είναι ένας έξυπνος αναλυτής ποιότητας, που εργάζεται στο Sparx IT Solutions για πολλά χρόνια. Διαθέτει πλούσια εμπειρία στο χειρισμό των περίπλοκων έργων ενός διαφορετικού συνδυασμού κατακόρυφων. Με τις εγγραφές του, του αρέσει να διαδίδει γνώσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές δοκιμών εφαρμογών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map