7 γρήγοροι τρόποι για να προωθήσετε τον εαυτό σας (και το ιστολόγιό σας)

Ναι, ναι – ξέρω, δεν πρέπει να καυχηθούμε. Όμως, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ καυχησιοποίησης και λίγο ντροπιαστικού σελίνι ή αυτοπροώθησης. Για αρχάριους, το καυχητήριο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άσχημα. Η αυτοπροώθηση – αν γίνει σωστά – απλώς τους κάνει να θέλουν αυτό που πουλάμε. Για να μην αναφέρουμε ότι η αυτοπροώθηση είναι απλώς αναγκαιότητα στην επιχείρησή μας – και δεν είναι αμαρτία.


Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: οι εταιρείες βγάζουν διαφημίσεις, τα εστιατόρια διανέμουν μενού και κουπόνια. Οι μπλόγκερ θα μπορούσαν (θεωρητικά) να χρησιμοποιήσουν αυτές τις διαφημιστικές οδούς… αλλά δεν νομίζω ότι η απόδοση επένδυσης θα ήταν τέλεια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε bloggers αυτό που έχουμε στη διάθεσή μας (με αξιοπρεπείς αποδόσεις) – τη δύναμη της αυτοπροώθησης…

Σε τελική ανάλυση, εάν δεν προωθήσετε τον εαυτό σας, ποιος θα το κάνει?

Ως μπλόγκερ, οι επιχειρήσεις μας υπάρχουν στον Ιστό – επομένως είναι λογικό να προωθούμε τον εαυτό μας και στον Ιστό. Εδώ είναι μερικοί εξαιρετικοί χώροι για αυτοπροώθηση.

1. Κοινωνικά μέσα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με ομοειδή άτομα και να βρείτε τους θαυμαστές σας. Το Twitter, το Facebook και το LinkedIn είναι όλοι γνωστοί χώροι – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανές συνδέσεις που περιμένουν να γίνουν.

Εάν μόλις ξεκινήσετε, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τα δίκτυα άλλων επιρροών για να μάθετε πώς προωθούνται επιτυχώς. Παρακολουθήστε τι κάνουν – πώς αλληλεπιδρούν με τους οπαδούς τους, πώς ρίχνουν τους συνδέσμους και την επιχείρησή τους σε σχόλια και πώς αξιοποιούν τις δικές τους ροές; Παρακολουθήστε για να δείτε τι λειτουργεί – και στη συνέχεια αξιοποιήστε τις γνώσεις σας στις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλάβετε δράση: Βρείτε επιρροή στον κλάδο σας

Φυσικά, για να παρακολουθήσετε αυτούς τους επηρεαστές, πρέπει να ξέρετε ποιοι είναι… Το Buzzsumo είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μάθετε ακριβώς αυτό. Με το Buzzsumo, μπορείτε φιλτράρετε τις επιρροές στον κλάδο σας με βάση τον αριθμό των οπαδών τους και τα retweets Twitter.

buzzsumo-αναζήτησηΑναζήτηση BuzzSumo Influencer (φιλοξενία ιστοσελίδων)

2. Φόρουμ

Με εξαίρεση το φόρουμ μάρκετινγκ Διαδικτύου, τα μέλη του φόρουμ σε άλλες θέσεις είναι συνήθως πολύ φιλικά και δεκτικά σε άλλους που δημοσιεύουν ποιοτικό, χρήσιμο, σχετικό περιεχόμενο. Επιπλέον, οι συντονιστές τείνουν να είναι εντάξει με τα ανώτερα μέλη να συνεισφέρουν – και την απόρριψη συνδέσμων (με την προϋπόθεση ότι οι σύνδεσμοι και οι συνεισφορές είναι σχετικοί, φυσικά).

Η συνάφεια είναι το κλειδί για τη χρήση φόρουμ προς όφελός σας.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο που μιλάει για τη μαμά, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε φόρουμ μαγειρικής ή παιδικής μέριμνας – είναι πιθανό να έχουν θέματα σχετικά με το ιστολόγιό σας και τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τα εν λόγω θέματα. Ίσως βρείτε ένα νήμα που να συζητάει τι πρέπει και δεν πρέπει να θηλάσετε ή μια γρήγορη, εύκολη, υγιεινή ανταλλαγή συνταγών για δείπνο – οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε κάτι σχετικό και ενδιαφέρον να συνεισφέρετε … σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε τη συνεισφορά σας μαζί με έναν σύνδεσμο πίσω στο ιστολόγιό σας όπου μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, το κλειδί είναι η αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων – μην δημοσιεύετε σε κάθε νήμα έναν σύνδεσμο προς το ιστολόγιό σας.

Ο στόχος σας είναι να να είναι χρήσιμο για την κοινότητα και αποθέστε αυτόν τον σύνδεσμο μόνο όταν προσθέτει νόμιμα αξία στη συζήτηση ή όταν το ζητά ένα μέλος.

Αναλάβετε δράση: Βρείτε ενεργά φόρουμ στη θέση σας

Και πάλι, για να δημοσιεύσετε σε σχετικά νήματα φόρουμ, πρέπει πρώτα να τα βρείτε. Δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση:

“Inurl: / forum + βασικοί όροι”, “inurl: / vbulletin / + βασικοί όροι” και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα, εάν προσφέρετε μια συνταγή burger, θα πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο “inurl: / vbulletin / + συνταγή burger” – ή, αν θέλετε να μοιραστείτε συμβουλές για το blogging, θα πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο “inurl: / forum / + συμβουλές για το blogging “- και ούτω καθεξής.

3. Ενημερωτικό δελτίο

Τα ενημερωτικά δελτία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με αναγνώστες εκτός του πραγματικού σας ιστολογίου, ενισχύοντας την αξία σας σε αυτούς.

Πρώτον, θα χρειαστείτε έναν τρόπο συλλογής αυτών των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – το ιστολόγιό σας είναι ιδανικό για αυτό. Μια απλή φόρμα ενός πεδίου για να εισαγάγουν τη διεύθυνση email τους με ένα γρήγορο δρομολόγιο θα κάνει το κόλπο. Όσο για το ίδιο το ενημερωτικό δελτίο, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να το κάνετε ενδιαφέρον έτσι ώστε οι άνθρωποι να το διαβάσουν πραγματικά… και θέλουν να συνεχίσουν να διαβάζουν.

Τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες από την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συγγραφέα – γι ‘αυτό μην φοβάστε να μοιραστείτε προσωπικά στοιχεία. Γι ‘αυτό δεν μου λείπει ποτέ το ενημερωτικό δελτίο του Web Hosting Talk – είναι διαρκώς ενδιαφέρον και αισθάνομαι ότι γνωρίζω τους συγγραφείς.

Παράδειγμα πραγματικής ζωής: Dennis Johnson του Web Hosting Talk

Έτσι έγραψε πρόσφατα ο Ντένις Τζόνσον για τους κρεατοελιές στην αυλή του στους συνδρομητές του –

ενημερωτικό δελτίο

Παρατίθεται από το Web Hosting Talk Newsletter (Οκτώβριος 2014, The Whole Mole)

… Εύχομαι απλώς να περιλαμβάνει συμβουλές για να απαλλαγούμε από τα τυφλοπόντικα από την αυλή μου. Νόμιζα ότι τα είχα υπό έλεγχο – και το έκανα. Τότε – ξαφνικά – μετά από λίγα χρόνια χωρίς μόρια, επέστρεψαν πριν από περίπου ένα μήνα. Απλώς δεν επέστρεψαν, έφεραν όλη τους την οικογένεια! Όλα τα παιδιά, θείες και θείες, παππούδες και γιαγιάδες, όλοι! Δεν μπορώ να περπατήσω στην αυλή μου λόγω όλων των μονοπατιών που πέφτω. Έχω έναν δύσκολο χρόνο να περπατάω χωρίς το πρόσθετο εμπόδιο του ξαφνικά σταθερού εδάφους να είναι πολύ πιο κάτω από ό, τι φάνηκε…

Μπορείς εγγραφείτε στο Web Hosting Talk εδώ.

4. Παρακολουθήστε ένα συνέδριο

Τα συνέδρια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε πιθανούς αναγνώστες – και, καθώς αναμφίβολα θα παρακολουθήσετε ένα συνέδριο σχετικό με το θέμα του ιστολογίου σας, αυτοί οι πιθανοί αναγνώστες είναι όλοι οι σχετικοί πιθανοί αναγνώστες. Επεκτείνετε την εμβέλεια αυτής της ευκαιρίας αυτοπροώθησης, φέρνοντας αυτές τις επαγγελματικές κάρτες από την άκρη # 5 και καταργήστε τις επισημάνσεις κοινωνικών μέσων από το άκρο # 1.

Αυτή είναι η κάρτα ονόματος μου. Μπορείτε επίσης να το κάνετε - ακόμη και δεν έχετε όνομα εταιρείας για να το εκτυπώσετε.

5. Επαγγελματικές κάρτες

Ναι, η επιχείρησή σας υπάρχει στο διαδίκτυο – αλλά ζείτε στον φυσικό κόσμο.

Είστε υποχρεωμένοι να συναντήσετε άτομα στον κλάδο σας – ειδικά εάν παρευρεθείτε σε εκδηλώσεις δικτύωσης ή μίξερ βιομηχανίας. Η διατήρηση επαγγελματικών καρτών δεν είναι απλώς ένας βολικός τρόπος για να μοιράζεστε στοιχεία επικοινωνίας, αλλά παρέχει ένα επίπεδο νομιμότητας και επαγγελματισμού στο ιστολόγιό σας.

Αυτή είναι η κάρτα ονόματος μου. Θα πρέπει επίσης να το κάνετε – ακόμη και δεν έχετε όνομα εταιρείας για να το εκτυπώσετε.

6. Δίκτυο σε εμπορικές εκθέσεις

Οι εμπορικές εκθέσεις υπάρχουν σχεδόν σε κάθε συνέδριο και μερικές φορές ακόμη και ως αυτόνομες.

Ξέρετε τι είναι υπέροχο για τις εμπορικές εκθέσεις; Όλοι εκεί είτε ψάχνουν να πουλήσουν είτε ψάχνουν να αγοράσουν. Εσείς ως παρευρισκόμενοι έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μια συζήτηση με όλους τους πωλητές – για να μην αναφέρουμε άλλους συμμετέχοντες που είναι εκεί σε λειτουργία αγορών. Ετοιμάστε αυτές τις επαγγελματικές κάρτες.

7. Έκδοση δελτίου τύπου

Τα δελτία τύπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος χαμηλού κόστους (και μερικές φορές δωρεάν) για την προώθηση του ιστολογίου σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει κυκλοφορίες στο διαδίκτυο και αν η δική σας είναι νέα, μπορεί ακόμη και να παραληφθεί και να καλυφθεί από ένα κατάστημα ειδήσεων. Για να επεκτείνετε την εμβέλεια του καταστήματός σας και να αυξήσετε την πιθανότητα λήψης, προσωπικά στείλτε το με σύντομο βήμα σε σχετικά μέσα – εκδόσεις ή ιστότοποι του κλάδου, καθώς και τα τοπικά μέσα είναι όλες καλές επιλογές.

Το κλειδί είναι να προσφέρουμε κάτι αξιοσημείωτο – είτε πρόκειται για μια νέα υπηρεσία είτε για προσφορά, εκδήλωση, ανακοίνωση ότι θα μιλήσετε σε μια εκδήλωση, δώρο ή κληρώσεις – παίρνετε την ιδέα.

Σε σένα

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να προωθήσετε τον εαυτό σας και αύξηση της κυκλοφορίας στο ιστολόγιό σας – και ακόμη καλύτερα, πολλά από αυτά έρχονται χωρίς τιμή.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Βγείτε εκεί και αρχίστε να ξεκινάτε μόνοι σας.

Το άρθρο γράφτηκε από τον Jerry Low. αρχικά εμφανίστηκε στις Ιστολόγιο WHSR; Τώρα διαχειρίζεται και ενημερώνεται από το προσωπικό του BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map