Στρατηγικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου: 6 συμβουλές για αύξηση των πωλήσεων

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξουν 1,92 εκατομμύρια παγκόσμιοι ψηφιακοί αγοραστές το 2019 και οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα φτάσουν 4,9 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2021. Οι ιδιοκτήτες επιχείρησης Savvy ασχολούνται με την προετοιμασία για να κερδίσουν το μερίδιό τους σε αυτό το απροσδόκητο.


Οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνονται παγκοσμίως (πηγή: Θέσεις εργασίας στο μάρκετινγκ)

Εάν διαθέτετε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, θέλετε να μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές για την αύξηση των πωλήσεων. Τόσο οι νέες όσο και οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις χρειάζονται στρατηγικές πωλήσεων που λειτουργούν.

Αυτό το άρθρο σας δείχνει 6 τακτικές για την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων.

6 ιδέες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου για την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων

1. Μάρκετινγκ επιρροής

Το 48% των εμπόρων δηλώνουν ότι η απόδοση επένδυσης του influencer είναι υψηλότερη σε σύγκριση με άλλα κανάλια. Εν τω μεταξύ, το 41% ​​αυτών των εμπόρων συμφωνούν ότι το μάρκετινγκ επηρεάζει το ίδιο αποτελεσματικό με άλλα κορυφαία κανάλια.

Επί πλέον, 49% των καταναλωτών εμπιστεύονται τους παράγοντες επιρροής, ενώ το 40% αγοράζει πράγματα αφού τα δει στα κοινωνικά μέσα.

Στρατηγική μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου89% των εμπόρων πιστεύουν ότι το μάρκετινγκ επηρεάζει τα αποτελέσματα για αυτούς (Mediakix).

Για στρατηγική, θέλετε να επωφεληθείτε από την επίδραση που έχουν οι επηρεαστές στους οπαδούς τους.

Το μάρκετινγκ Influencer είναι ένας τύπος μάρκετινγκ παραπομπής. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που λαμβάνετε από ένα άτομο εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου, όταν ένας επηρεαστής μιλά για την επωνυμία σας, οι θαυμαστές ακούνε.

Εάν είστε νέοι στο μάρκετινγκ που επηρεάζει, ακολουθήστε μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του.

Κατ ‘αρχάς, βρείτε τους σωστούς παράγοντες επιρροής. Η προσγείωση του σωστού επηρεαστή μπορεί να είναι πολλή δουλειά. Θέλετε να είστε σίγουροι για ζωτικές μετρήσεις όπως

 • Στοχεύουν τους πιθανούς αγοραστές σας,
 • Ο επηρεαστής έχει ανθρώπινους οπαδούς και όχι bots, και
 • Ο επηρεαστής θα διαδώσει τα μηνύματά σας αποτελεσματικά στο κοινό τους.

Στη συνέχεια, θα διαπραγματευτείτε με τους επιδιωκόμενους στόχους σας και θα συμφωνήσετε σχετικά με τα κίνητρα προώθησης και άλλους όρους.

Μόλις έχετε τους επιρροείς σας και έχετε συμφωνήσει πώς να συνεργαστείτε μαζί τους, τότε θα δημιουργήσετε έναν κωδικό κουπονιού για τους οπαδούς του επηρεαστή.

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι χρησιμοποιούν τους κωδικούς αυτούς για να προωθήσουν το προϊόν σας. Απλώς θυμηθείτε να αλληλεπιδράσετε με το κοινό των επιρροών για να απαντήσετε εγκαίρως σε ερωτήσεις και ανησυχίες.

Μια έκθεση αναφέρει ότι οι επιρροές ομορφιάς δημιουργήστε 11,38 $ για κάθε 1,29 $ ξοδεύεις Αυτό είναι σχεδόν 800% απόδοση επένδυσης! Τώρα, δεν είναι τόσο “όμορφο”?

Επιρροή μάρκετινγκ στην εργασία

@nknaturalz είναι ένα κομμωτήριο Instagram που επηρεάζει τον Καναδά. Το διαφημιστικό της αντίγραφο μοιάζει με μια φυσική συνομιλία μεταξύ της και των αναγνωστών της. Ασχολεί τους οπαδούς της και τους κάνει να αγοράσουν από τους χορηγούς της, σε αυτήν την περίπτωση, @Curlkeeper

Για να ξεκινήσετε με το μάρκετινγκ Influencer, βρείτε απλώς επιρροές στο χώρο σας και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί τους για να μάθετε τι συνεπάγονται οι υπηρεσίες τους. Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε “δημοφιλείς επιρροές στο [ΣΑΣ ΝΙΚΗ]” σε μια αναζήτηση Google για να βρείτε τους επηρεαστές που στοχεύετε.

2. Πληρωμένη διαφήμιση

Το πληρωμένο μάρκετινγκ οδηγεί ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με έκθεση Merkle, 60% των κλικ σε διαφημίσεις στο Google και το 31% στο Bing προορίζονται για διαφημίσεις αγορών.

Αναφορά ψηφιακού μάρκετινγκ Merkle Q1 2018

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ σε διαφημίσεις ηλεκτρονικού εμπορίου από άλλους τύπους διαφημίσεων. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι η τάση αυξάνεται, έτσι οι καταλαβαίνεις επιχειρηματίες ξοδεύουν περισσότερα για διαφημίσεις και βιώνουν περισσότερα κλικ.

Ας δούμε πώς λειτουργεί σε ορισμένα κανάλια κοινωνικών μέσων.

Διαφημίσεις στο Facebook

Πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες είναι ενεργοί στο Facebook κάθε μήνα. Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο διαθέτει περισσότερα δεδομένα για τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων από άλλες πλατφόρμες.

Οι διαφημίσεις στο Facebook μπορούν να ελέγχουν όσο το δυνατόν περισσότερο 152% απόδοση επένδυσης. Δεν θέλετε να χάσετε τις δυνατότητές του για αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων για την επιχείρησή σας.

Οι τύποι διαφημίσεων Facebook περιλαμβάνουν:

 • Μου αρέσει η σελίδα
 • Διαφημίσεις αφοσίωσης
 • Δημοσίευση προώθησης
 • Ευαισθητοποίηση επωνυμίας
 • Τοπικές διαφημίσεις
 • Μετατροπές ιστότοπου
 • Κλικ ιστότοπου
 • Προσφορές εκδηλώσεων
 • Διαφημίσεις δημιουργίας δυνητικών πελατών

Προχωρήστε προς Επιχείρηση Facebook για να ξεκινήσετε τις διαφημίσεις σας. Ανοίξτε έναν λογαριασμό, επισυνάψτε τον τρόπο πληρωμής σας, συνδέστε τον λογαριασμό σας στο Instagram και μετά σχεδιάστε και ξεκινήστε τη διαφήμισή σας.

Ανάλογα με τους στόχους σας, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις που απλώς δημιουργούν ευαισθητοποίηση για το προϊόν σας, να κάνετε τους αγοραστές να επισκέπτονται το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας ή να αγοράζουν από εσάς.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο Ad Manager.

Κάντε κλικ στην επιλογή «Δημιουργία». Επιλέξτε τον τύπο διαφήμισης που θέλετε να προβάλλετε και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να τη ρυθμίσετε.

Διαφημίσεις YouTube

Οι χρήστες του YouTube ξοδεύουν ένα δισεκατομμύριο ώρες σε βίντεο YouTube ανά ημέρα. Όχι μόνο αυτό το σχήμα πλησιάζει την τηλεόραση, αλλά έχει ξεπεράσει τα βίντεο Netflix και Facebook. Το Netflix είχε 116 εκατομμύρια εκείνη τη στιγμή και το Facebook είχε 100 εκατομμύρια.

Αυτά τα στοιχεία δεν σημαίνουν τίποτα για την επιχείρησή σας εάν οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Αν όμως θέλετε να πετύχετε με αυτήν τη μέθοδο, το βίντεό σας πρέπει να είναι μοναδικό. Ξεκινάτε πάντα με στοιχεία που προκαλούν ενδιαφέρον και περιέργεια.

Διαφημίσεις Instagram

Τον Απρίλιο του 2017, το Instagram ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει 700 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες.

Με εκπληκτικές εικόνες και βίντεο, οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να διαφημιστεί στο Instagram. Ο αριθμός των λογαριασμών που διαφημίζονται στο Instagram αυξήθηκε από 200.000 το 2016 σε 1 εκατομμύριο το 2017. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο επειδή λειτουργούν οι διαφημίσεις Instagram.

Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να επωφεληθούν από τις διαφημίσεις Instagram. Οι διαφημίσεις μοιάζουν με μια τυπική ανάρτηση, οπότε κανείς δεν αισθάνεται ότι τις διαφημίζετε. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με χρήστες και να αξιοποιήσετε δεδομένα από το Facebook για στόχευση.

Οι διαφημίσεις εδώ περιλαμβάνουν:

 • Διαφημίσεις φωτογραφιών
 • Διαφημίσεις διαφανειών
 • Διαφημίσεις βίντεο
 • Διαφημίσεις καρουζέλ

Επαναπροσδιορισμός

Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς αργότερα εάν έχουν αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας ή τις σελίδες κοινωνικών μέσων στο παρελθόν.

Ως εκ τούτου, η εκ νέου στόχευση παρακολουθεί τους επισκέπτες σας και τους εμφανίζει τις διαφημίσεις σας όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ο στόχος είναι να τους κάνουν να επισκεφθούν ξανά, και αυτή τη φορά, να κάνουν μια αγορά. Μπορείτε επίσης να επαναπροσδιορίσετε το κοινό των ανταγωνιστών σας.

Ξεκινώντας με το Retargeting

Για να εκτελέσετε τον επαναπροσδιορισμό σας, θα πρέπει να ενσωματώσετε έναν κώδικα JavaScript στο Head ή το υποσέλιδο του ιστότοπού σας. Εάν, για παράδειγμα, κάνετε νέα στόχευση στο Facebook, θα χρειαστείτε τα Pixel Facebook.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε pixel στο Facebook, επιλέξτε “Μετατροπές” ως στόχο διαφήμισης και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Το Facebook συνεργάστηκε με τις περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, το BigCommerce, το Wix, το Shopify και πολλά άλλα. Επομένως, η ενσωμάτωση των εικονοστοιχείων σας είναι τώρα ένα αεράκι. Για παράδειγμα, με το WordPress, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τα pixel σε μια προσθήκη Facebook. Το Facebook παρέχει επίσης οδηγίες εδώ.

3. Μάρκετινγκ περιεχομένου

Σε μια έρευνα, το 72% των εμπόρων συμφώνησαν ότι ήταν δύσκολο να διαχειριστεί το περιεχόμενο στρατηγικά. Επιπλέον, το 59% αυτών των εμπόρων δήλωσαν ότι στρατηγικά βελτίωσαν την απόδοση επένδυσής τους.

Πηγή: Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ περιεχομένου για να εκπαιδεύσετε το κοινό σας για το προϊόν σας. Επιπλέον, θα δημιουργήσετε επισκεψιμότητα και θα δημιουργήσετε ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προσφορές σας καθώς περισσότερα άτομα έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό σας υλικό.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε αυτούς τους τύπους περιεχομένου

 • βίντεο,
 • Αναρτήσεις ιστολογίου,
 • Τα γραφήματα,
 • Δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων (συμπεριλαμβανομένων εικόνων και GIF)

Το άκουσμα του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό σας για να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες και, στη συνέχεια, να μετατρέψετε αυτούς τους δυνητικούς πελάτες σε αγοραστές.

Θέματα και λέξεις-κλειδιά

Δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου σας επιτρέπει να κατατάξετε στις μηχανές αναζήτησης, και αυτό μεταφράζεται σε αναζήτηση κίνησης για τον ιστότοπό σας. Ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε θέματα και λέξεις-κλειδιά, βεβαιωθείτε ότι οι απαιτήσεις αναζήτησης είναι υψηλές.

Πρέπει να στοχεύσετε λέξεις ή φράσεις που περιγράφουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Εάν πουλάτε προϊόντα απώλειας βάρους, τότε μπορείτε να αναζητήσετε τη φράση “απώλεια βάρους” σε ένα εργαλείο λέξεων-κλειδιών. Στην παρακάτω εικόνα, ο όγκος αναζήτησης για “απώλεια βάρους” δείχνει μια μέση μηνιαία αναζήτηση 36.000.

Το εργαλείο λέξεων-κλειδιών, όπως το Ahrefs, σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λέξη-κλειδί σας, όπως όγκο αναζήτησης, δυσκολία, κλικ κ.λπ..

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία με άλλες φράσεις για να προσδιορίσετε εάν έχουν σημαντικό όγκο αναζήτησης. Στη συνέχεια, θα δώσετε προτεραιότητα στις λέξεις-κλειδιά με τη χαμηλότερη δυσκολία και τον υψηλότερο όγκο αναζήτησης.

Δημιουργία περιεχομένου

Το εργαλείο λέξεων-κλειδιών σας δίνει επίσης ιδέες για το περιεχόμενο που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Μόλις καθορίσετε τις λέξεις-κλειδιά που χρειάζεστε, συνεχίστε για να δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας. Είναι εντάξει να δείτε τι λένε οι άλλοι για το θέμα σας, αλλά μην σταματήσετε εκεί. Βρείτε μια γωνία που σας δίνει ένα πλεονέκτημα.

4. Προγράμματα παραπομπής

Το μάρκετινγκ παραπομπής ή στόματος από στόμα σε στόμα είναι ισχυρό στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η λογική είναι απλή. Όταν απολαμβάνετε μια εμπειρία, θέλετε να τη μοιραστείτε με άτομα που αγαπάτε.

Το 81% των πελατών εμπιστεύονται την πρόταση ενός φίλου τους για ένα προϊόν έναντι των ισχυρισμών της εταιρείας, σύμφωνα με HubSpot.

Νου σας Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να προειδοποιούν τους αγαπημένους τους για κακές εμπειρίες. Η δουλειά σας είναι να τους δώσετε κάτι καλό για συζήτηση.

Μπορείτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα παραπομπής σας εάν θέλετε κάτι μοναδικό. Ή πάρτε μια εφαρμογή προγράμματος παραπομπής για ταχύτητα. Στη συνέχεια, αποφασίστε τι κίνητρο να δώσετε και να προωθήσετε το πρόγραμμα.

Κίνητρα

Τα κίνητρα προσελκύουν τους πελάτες σε προγράμματα παραπομπής. Επομένως, θέλετε να σχεδιάσετε αυτό το βήμα προτού ενεργήσετε.

Μια φτηνή προσφορά δεν θα προσελκύσει το κοινό σας, ενώ μια ακριβή προσφορά μπορεί να καταστρέψει την επιχείρησή σας ή να καταστήσει το πρόγραμμα αναποτελεσματικό.

Επομένως, η σωστή ισορροπία μπορεί να σας αγχώσει αρχικά, αλλά τελικά θα καταλάβετε το γλυκό σημείο κερδοφορίας και ανάπτυξης.

Προσφορές

Εάν θέλετε οι άνθρωποι να ακούσουν για το πρόγραμμα παραπομπής σας, τότε πρέπει να προωθήσετε το πρόγραμμα. Ενημερώστε τους παρόντες πελάτες σας και ενημερώστε τους νέους πελάτες αμέσως μόλις επισκεφτούν τον ιστότοπό σας.

5. Προγράμματα αφοσίωσης

Έχοντας έναν ικανοποιημένο πελάτη και έναν πιστό πελάτη είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όχι όλοι οι ευχαριστημένοι πελάτες σας θα μείνουν μόνο στην επωνυμία σας.

Ωστόσο, εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, χρειάζεστε πιστούς πελάτες.

Τα προγράμματα αφοσίωσης ήταν δύσκολο να διαχειριστούν, αλλά η ψηφιοποίηση το έκανε εύκολο. Εκτός από την ευκολία, έχει πολλά ζουμερά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, 73% των χρηστών του προγράμματος πίστης παραπέμπουν τους φίλους τους στο πρόγραμμα πίστης.

Τώρα, ποιοι άλλοι τρόποι μπορείτε να επωφεληθείτε από τα προγράμματα αφοσίωσης?

Οι πελάτες σας παραμένουν σε σας

Οι πελάτες που βασίζουν τις αγορές τους στις ανταμοιβές τείνουν να συνεχίζουν να αγοράζουν από εσάς για να κερδίσουν αυτήν την ανταμοιβή. Η συχνότητα αγοράς τους είναι 90% μεγαλύτερη από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μη αφοσίωσης.

Οι πελάτες τείνουν να αγοράζουν περισσότερα

Σε μία μελέτη, 61% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Οι ερωτηθέντες λένε ότι πάνω από το 50% των πωλήσεών τους προέρχονται από πελάτες που επαναλαμβάνονται. Επιπλέον, αυτοί οι πελάτες ξοδεύουν 67% υψηλότερα από τους νέους.

Οι πελάτες παραπέμπουν την επιχείρησή σας σε άλλους

Οι πελάτες συχνά παραπέμπουν τους φίλους τους σε προγράμματα αφοσίωσης που αγαπούν. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αφοσίωσης είναι 50 φορές πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μια αγορά και είναι γρήγοροι να ενημερώσουν τους άλλους για το πρόγραμμα.

6. Μάρκετινγκ μέσω email

Η Adobe καταγράφει ότι οι Αμερικανοί χιλιετίες ελέγχουν τα email τους ενώ εκτελούν άλλες δραστηριότητες. Αυτός ο εθισμός στη χρήση email είναι τόσο ισχυρός που 18% των χρηστών ελέγξτε τα email τους κατά την οδήγηση!

Πηγή: Adobe

Εν ολίγοις, οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το email τους και μπορείτε αξιοποιήστε αυτήν τη συμπεριφορά για την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Το προφανές πρώτο βήμα εδώ είναι να αρχίσετε να συλλέγετε τις διευθύνσεις email των επισκεπτών του καταστήματός σας.

Δεδομένου ότι το 68% του Gen Z θα διαβάζει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εταιρείες, πρέπει να δώσετε κάτι πολύτιμο σε αντάλλαγμα των email των πελατών σας. Μπορείτε να τους προσφέρετε,

 • Εκπτώσεις
 • Δωρεάν ebook
 • Σκονάκι
 • Προτάσεις δώρων με δυνατότητα λήψης και
 • Δωρεάν οδηγοί χρήστη

Μάρκετινγκ μέσω email αφθονούν εργαλεία. Βασικά, χρειάζεστε

 • Φόρμα συμμετοχής
 • Autoresponders
 • Σύστημα διαχείρισης λιστών
 • Εργαλεία παρακολούθησης και αναφοράς καμπάνιας

Αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν να προέρχονται ανεξάρτητα ή ως πακέτα, όπως θα βρείτε σε πλατφόρμες όπως το Constant Contact και το MailChimp. Οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν δυνατότητες διαχωρισμού δοκιμών, δυνατότητες φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων και API για ενσωμάτωση και επέκταση της απόδοσής τους.

Για να ολοκληρώσετε

Λάβετε υπόψη ότι αυτό που λειτουργεί για άλλους μπορεί να μην λειτουργεί πάντα για εσάς. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τα πράγματα μέχρι να βρείτε τι κολλάει.

Ωστόσο, οι αειθαλείς ιδέες, όπως το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να αποτελούν μέρος κάθε συνδυασμού που τελικά αποφασίζετε να εκτελέσετε. Εάν πουλάτε ρούχα ή άλλα αντικείμενα που διατάζουν επαναλαμβανόμενες αγορές, τότε ένα πρόγραμμα πιστότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη.

Επιλέξτε μια τακτική και ξεκινήστε αμέσως!

Η Tulip είναι ειδικός στο Content and Inbound Marketing της Snewscms. Με τα χρόνια, έχει βοηθήσει δεκάδες επιχειρήσεις στον καθορισμό της στρατηγικής περιεχομένου τους. Πιστεύει ότι η δημιουργικότητα δεν εμπνέει πια τους πελάτες. Μια αληθινή ιστορία όταν διαβάζεται καλά, είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια σύνδεση. Συνδεθείτε με το Snewscms Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map