Το περιεχόμενο μάρκετινγκ έγινε απλό: 5 απλά βήματα για την επιτυχία

Συχνά μου τίθενται πολλές ερωτήσεις σχετικά με το μάρκετινγκ περιεχομένου. Αυτό που έμαθα από την εμπειρία μου είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μεγάλη σύγχυση σχετικά με το μάρκετινγκ περιεχομένου.


Σήμερα, σε αυτόν τον οδηγό, θα σας αποκαλύψω τα κόλπα του μάρκετινγκ περιεχομένου που λειτουργεί πραγματικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 απλά βήματα για να επιτύχετε μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω ακούσει συχνά ανθρώπους να θρηνούν για το γεγονός ότι δεν έχουν αρκετούς δυνητικούς πελάτες. Πολλοί από αυτούς ενοχλούνται ακόμη και να μην λάβουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το κύριο πρόβλημα που σας λείπει είναι η έλλειψη στρατηγικής. Μόλις δημιουργία διαδικτυακής παρουσίας και το αποτέλεσμα του περιεχομένου δεν είναι αρκετό εάν δεν υποστηρίζεστε από μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Δεν μπορείτε να περιμένετε να επιτύχετε αποτελέσματα με μη στοχευμένο περιεχόμενο.

Για να πετύχετε στο μάρκετινγκ περιεχομένου, πρέπει πρώτα να καθορίσετε τους στόχους σας, μετά από τον οποίο πρέπει να δημιουργήσετε τη στρατηγική.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας παίξουμε τώρα τη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου σας με τη βοήθεια των οδηγιών που δίνονται παρακάτω.

Τι είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου?

Προτού προχωρήσουμε στα βήματα, ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στον ορισμό του μάρκετινγκ περιεχομένου. Για να προγραμματίσετε μπροστά, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τι είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Μάρκετινγκ περιεχομένου βασικά έχει να κάνει με τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας που απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα κοινού. Περιλαμβάνει τακτική και συχνή δημοσίευση περιεχομένου που εκπαιδεύει, εμπνέει και διασκεδάζει τους αναγνώστες ή τους πελάτες.

Το κύριο μέρος του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι να μετατρέψουν τους ξένους σε πελάτες. Εδώ χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ περιεχομένου. Εάν ανησυχείτε για την ανάγκη τεράστιων πόρων, μην είστε. Μπορείτε ακόμη και να επιτύχετε τους στόχους σας με μια μικρή ομάδα ή ακόμα και ως solopreneur.

Έχω μια μικρή ομάδα 5 ατόμων και είμαστε η ζωντανή απόδειξη ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου δεν χρειάζεται πολλούς πόρους. Με τη σκληρή δουλειά μας, καταφέραμε να βελτιώσουμε το δικό μας ψηφιακό μάρκετινγκ.

Δημιουργούμε κυρίως διασκεδαστικές αναρτήσεις ιστολογίου και διαφημίσεις για το Facebook. Κύριος στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας οπτικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα οπτικού περιεχομένου που δημιουργήσαμε λίγο πριν:

παραδείγματα μάρκετινγκ περιεχομένου

Και επειδή ήταν τόσο καλό, το μοιράστηκε Λάρι Κιμ.

Όχι κακό.

Ένα ακόμη πράγμα είναι να έχουμε μια αποτελεσματική στρατηγική SEO. Δεν μπορείτε να κάνετε μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου χωρίς να εστιάσετε στη δική σας ψηφιακή στρατηγική μάρκετινγκ και SEO.

Εάν γνωρίζετε, και οι δύο συνεργάζονται. Τούτου λεχθέντος, τώρα ας προχωρήσουμε στον οριστικό οδηγό της στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου.

Τι είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου; Ακολουθεί η διαδικασία δημιουργίας ενός σχεδίου μάρκετινγκ περιεχομένου. πες σε έναν φίλο

Διαδικασία για τη δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ περιεχομένου

Για τη δική σας ευκολία, έχω ετοιμάσει έναν βήμα προς βήμα οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου. Έχοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη και να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας.

Παραθέτω παρακάτω τα 5 απλά βήματα στα οποία πρέπει να προσέξετε. Η εστίαση στην ψηφιακή στρατηγική μάρκετινγκ σας θα σας αποφέρει τελικά καλά οφέλη.

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Έρευνα λέξεων-κλειδιών

Εάν βρίσκεστε στο πεδίο περιεχομένου, πρέπει να γνωρίζετε ήδη τη σημασία των λέξεων-κλειδιών. Το περιεχόμενο δημιουργείται πάντα γύρω από μια συγκεκριμένη ομάδα λέξεων ή φράσεων.

Αλλά το κύριο ερώτημα εδώ είναι ότι πώς ξέρετε ποια λέξη-κλειδί ή φράση να εργαστείτε?

Εδώ πρέπει να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών.

Η έρευνα με λέξεις-κλειδιά είναι αναμφίβολα το πιο κρίσιμο βήμα για τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να αγνοήσετε την ανάγκη για αυτό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά ή τις φράσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν το κοινό-στόχο σας. Αυτό είναι το πράγμα που θα οδηγήσει ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου σας μπροστά.

Αυτό που κάνω είναι να αρχίσω να σκέφτομαι λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τη θέση μου και θέλω να κάνετε το ίδιο.

Τώρα πρέπει να βάλετε τις λέξεις-κλειδιά σε οποιοδήποτε από τα εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών και να λάβετε τη λίστα λέξεων-κλειδιών στις οποίες μπορείτε να εργαστείτε. Λοιπόν, αυτό πρέπει να είναι εύκολο για εσάς.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

Εισαγάγετε μια ευρεία λέξη-κλειδί στη γραμμή εργαλείων προτάσεων και κάντε κλικ στην αναζήτηση. Ας χρησιμοποιήσουμε το “πώς να κερδίζετε χρήματα στο διαδίκτυο” ως παράδειγμα:

Ubersuggest - Εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών για το μάρκετινγκ περιεχομένου σαςΜεταβείτε στο Ubersuggest > Αναζήτηση “Κερδίστε χρήματα στο Διαδίκτυο”.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

Λάβετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά.

Συνολικά, έχω περίπου 6 λέξεις-κλειδιά για να διαλέξω.

Φανταστικός!

Επιπλέον, μία από τις αγαπημένες μου στρατηγικές έρευνας λέξεων-κλειδιών είναι να κατασκοπεύω τους ανταγωνιστές μου. Αυτό που εννοώ είναι ότι μπορείτε επίσης να δείτε τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις που χρησιμοποιούνται από τους αντιπάλους σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα με την καλύτερη απόδοση των ανταγωνιστών σας και να λάβετε τη λίστα των λέξεων-κλειδιών που χρειάζεστε.

2. Δημιουργήστε το περιεχόμενό σας

Τώρα που γνωρίζετε πώς να ανακαλύψετε λέξεις-κλειδιά και έχετε ήδη μια λίστα λέξεων-κλειδιών για στόχευση, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το περιεχόμενο.

Η δημιουργία περιεχομένου έχει να κάνει με τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ποιότητας και ταχύτητας παραγωγής. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να σας βοηθήσω πολύ με αυτό. Εξαρτάται από τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές σας παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο.

Μπορώ, ωστόσο, να σας δώσω μερικές συμβουλές, ακολουθώντας τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο.

Ας πούμε, πρόκειται να γράψετε ένα ενημερωτικό eBook για τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να αναζητήσετε το θέμα στο Διαδίκτυο και να πάρετε μια ιδέα για τα δευτερεύοντα θέματα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο ψηφιακό σας βιβλίο. Αυτές είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που ακολουθώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το τέχνασμα για κάθε τύπο περιεχομένου που γράφετε. Δεν πρέπει πάντα να είναι ψηφιακό βιβλίο ή ανάρτηση ιστολογίου. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε κομμάτι γραφής που ανεβαίνει στον ιστότοπό σας.

Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση στην επιμέλεια περιεχομένου για το κοινό-στόχο σας.

Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε το λίστα ελέγχου για τη στρατηγική SEO σας. Σε τελική ανάλυση, το περιεχόμενο δεν είναι τίποτα χωρίς ένα αποτελεσματικό σχέδιο SEO.

3. Προωθήστε το περιεχόμενό σας

Αφού δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας, η προώθηση είναι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να εξετάσετε.

Η προώθηση του περιεχομένου σας θα μπορούσε να είναι το πιο έντονο μέρος της διαδικασίας μάρκετινγκ περιεχομένου σας.

Ποια είναι η αξία του περιεχομένου σας εάν διαβάζεται ή δεν προβάλλεται από κανέναν?

Κατά τη γνώμη μου, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση του περιεχομένου σας.

Ποιος είναι ο κύριος στόχος μας εδώ; Φυσικά για να μάθετε περισσότερα για το περιεχόμενό σας. Όταν το περιεχόμενό σας βελτιστοποιείται SEO, δεν χρειάζεται πλέον να το προωθείτε. Οι άνθρωποι μπορούν φυσικά να το δουν όταν το αναζητούν.

Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα:

Αρχικά, εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί στόχου της σελίδας σας στις Εικόνες Google.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τις λέξεις και τις φράσεις που εμφανίζονται πάνω από τα αποτελέσματα της εικόνας.

επιλέξτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για το μάρκετινγκ περιεχομένου σας

Στη συνέχεια, αναπτύξτε το περιεχόμενό σας προσθέτοντας τα παραπάνω αποτελέσματα ως δευτερεύοντα θέματα. Συνδυάστε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά ή φράσεις φυσικά στο περιεχόμενό σας. Και, όταν η Google βλέπει δευτερεύοντες όρους στη σελίδα σας, είναι πολύ πιο πιθανό να το θεωρήσει περιεκτικό και μπορείτε να αναμένετε υψηλότερες βαθμολογίες και περισσότερη επισκεψιμότητα από την Google.

Το καλύτερο μέρος είναι αυτά τα θέματα που ενδιαφέρουν τα άτομα. Εάν έχετε συμπεριλάβει αυτά στο περιεχόμενό σας, θα δώσει μεγαλύτερη αξία στην επιχείρηση ή στις νεοσύστατες επιχειρήσεις σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του SEO, μπορεί να ειπωθεί ότι αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη τακτική. Με κάθε περιεχόμενο, μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε παθητικούς δυνητικούς πελάτες.

Άλλοι τρόποι προώθησης του περιεχομένου σας είναι μέσω έξυπνης αναδιατύπωσης, λίστας email και πληρωμένων διαφημίσεων

Επιτρέψτε μου να σας πω λίγο και για τις άλλες τεχνικές.

Η έξυπνη επαναπροσδιορισμός αφορά την κοινή χρήση του περιεχομένου σας σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την προώθηση του περιεχομένου σας στο διαδίκτυο. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να πειραματιστείτε λίγο με αυτό.

Για παράδειγμα:

Μετατρέψτε το περιεχόμενο σε ένα ελκυστικό Infographic χρησιμοποιώντας ένα κατασκευαστής infographic.

Δεν χρειάζεται να είστε γραφίστας για να δημιουργήσετε ένα γράφημα στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία που προσφέρουν ενσωματωμένα πρότυπα και εύκολο πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης – το οποίο καθιστά τη διαδικασία δημιουργίας αρκετά εύκολη. Η παραπάνω εικόνα είναι στιγμιότυπο οθόνης από Βιβλιοθήκη προτύπων Venngage.

Στους ανθρώπους αρέσει το οπτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με το Visualteachingalliance.com, 90% των πληροφοριών μεταδίδεται στον εγκέφαλο οπτικά.

Αυτή η ανάρτηση από Dailyinfographic.com είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Στο tweet, το Dailyinfographic διατηρεί το κείμενο ως τυπική ανάρτηση ιστολογίου, αλλά παρουσιάζεται σε μια πολύ πιο οπτικά ελκυστική μορφή.

μετατρέψτε το περιεχόμενό σας σε γραφήματα

Το επόμενο είναι οι λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι το παλαιότερο τέχνασμα του βιβλίου.

Κάθε φορά που δημιουργείτε περιεχόμενο, θα πρέπει να το στέλνετε σε άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό. Μπορεί να δημιουργήσει μέγιστους πελάτες για εσάς.

Και τότε έχετε πληρωμένες διαφημίσεις που θεωρούνται ο γρηγορότερος τρόπος δημιουργίας πελατών.

Ανεξάρτητα από το πόσο το μισείτε, γνωρίζετε τη σημασία των διαφημίσεων επί πληρωμή. Όταν γνωρίζετε ήδη ποιος είναι το κοινό-στόχος σας, οι διαφημίσεις επί πληρωμή θα μπορούσαν να σας αναρωτηθούν.

4. Παρακολουθήστε τα αποτελέσματά σας

Η δημιουργία και η προώθηση περιεχομένου δεν είναι αρκετή. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε την κατάσταση του περιεχομένου σας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ταραχώδης εργασία, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλούς τρόπους για να κάνετε την εργασία εύκολη.

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας είναι μέσω του Google Analytics. Προσωπικά βασίζομαι πλήρως στο Google για να ελέγξω την πρόοδο της δουλειάς μου.

Ακολουθούν μερικές από τις σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να εξετάσετε:

 • ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
 • Κατάταξη SERP
 • Σελίδες ανά επίσκεψη
 • Ποσοστό αναπήδησης
 • Αρχή τομέα

Εκτός από το Google Analytics, υπάρχουν επίσης εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το Ahrefs είναι ένα από τα δημοφιλή εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

χρησιμοποιήστε το tracker κατάταξης για να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα μάρκετινγκ περιεχομένου σας

Το εργαλείο χρησιμοποιεί γενικά Παρακολούθηση κατάταξης για να παρακολουθείτε την κατάταξη των λέξεων-κλειδιών με την πάροδο του χρόνου. Έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε την κίνηση των λέξεων-κλειδιών.

Παρόλο που υπάρχουν διάφορα εργαλεία διαθέσιμα, μερικά μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά ή να μην διαθέτουν πολλές δυνατότητες. Αλλά θα σας αφήσω να αποφασίσετε.

5. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε

Τώρα που έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδικασίας μάρκετινγκ περιεχομένου σας, ελπίζουμε ότι έχετε καταλάβει τα πράγματα.

Κατά τη δημιουργία του περιεχομένου, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στους επιχειρηματικούς σας στόχους. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλούς παθητικούς δυνητικούς πελάτες για σας μακροπρόθεσμα.

Μόλις τελειώσετε με όλα τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα να το επαναλάβετε ξανά. Ναι, το ακούσατε σωστά! Κάθε φορά που δημιουργείτε νέο περιεχόμενο για την επιχείρησή σας, πρέπει να ακολουθείτε τα ίδια βήματα παραπάνω.

Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε συνεπείς στην εργασία σας.

Διαβάστε συμβουλές από το @billachola – 5 απλά βήματα για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ περιεχομένου. πες σε έναν φίλο

Πάνω σε εσάς

Θυμηθείτε, το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει να κάνει με τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που υποστηρίζεται από μια αποτελεσματική στρατηγική SEO. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, γνωρίζετε ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου σας είναι επιτυχές.

Ακολουθήστε τα βήματα που ανέφερα παραπάνω και θα είστε καλό να πάτε. Ακολουθώ το ίδιο και τα πάω αρκετά καλά στον τομέα μου.

Αν βρείτε αυτό το άρθρο χρήσιμο, φροντίστε να το μοιραστείτε για να βοηθήσετε στη διάδοση των γνώσεων.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε για πρώτη φορά από τον Bill Acholla και εκδόθηκε από τη συντακτική ομάδα BuildThis.io. Ο Bill Acholla είναι ένας ψηφιακός έμπορος που βοηθά τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δημιουργήσουν το εμπορικό τους σήμα δημιουργώντας και προωθώντας οπτικό περιεχόμενο. Συνδεθείτε με το Bill on Κελάδημα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map