3 κορυφαίες συμβουλές μάρκετινγκ για την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου

Είτε ξεκινάτε το πρώτο σας ηλεκτρονικό κατάστημα είτε είστε βετεράνος, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε ως μέρος του μάρκετινγκ για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα φτάσουν τα 3,45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Οι διαδικτυακές αγορές αυξάνονται γρήγορα, αλλά και ο ανταγωνισμός, οπότε πρέπει να συνεχίσετε ένα βήμα μπροστά – τρέχοντας για να σταματήσετε.


Ακολουθούν 3 πρακτικές που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων.

Συμβουλές μάρκετινγκ για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σας

1. Σχεδιασμός της βιτρίνας σας

Εάν το καλάθι αγορών σας διαθέτει εύκαμπτα πρότυπα, θα έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με πολλούς από τους ανταγωνιστές σας. Όταν αναζητάτε λογισμικό καλαθιού αγορών, θέλετε να έχετε ένα προϊόν που να προσφέρει πρότυπα που είναι οπτικά ελκυστικά και εύκολα στην πλοήγηση για τον πελάτη, καθώς και εύκολο στην αλλαγή.

Οι επισκέπτες κάνουν τις αρχικές τους εντυπώσεις σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Εάν βλέπουν κάτι άσχημο ή ο ιστότοπος δεν φαίνεται επαγγελματικός, θα εξαφανιστούν. Η πλοήγηση είναι σημαντική για τους επισκέπτες σας – θέλετε να διευκολύνετε τον επισκέπτη σας να βρει αυτό που ψάχνει, να ψωνίσει ή να πουλήσει αντικείμενα, να βρει τα σωστά μεγέθη, χρώματα ή στυλ.

Βεβαιωθείτε ότι τα κουμπιά αγοράς τώρα, τα κουμπιά προβολής και τα προϊόντα πώλησης στον ιστότοπό σας βρίσκονται πάντα σε μια τοποθεσία στη σελίδα που είναι φυσικό να βρει ένας αγοραστής όταν θέλει να κάνει check out. Θέλετε να κάνετε την εμπειρία αγοράς των επισκεπτών σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή και αβίαστη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το σχέδιό σας σε μερικούς φίλους. Όλοι θα σας πουν πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσετε, αλλά το να παρακολουθείτε τους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν θα είναι ανοιχτό.

2. Προσφέρετε εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών

Τα συστήματα καλαθιών αγορών όπως το Volusion, σας επιτρέπουν να προσθέσετε μια “Ζωντανή συνομιλία”. Εάν κάποιος έχει μια ερώτηση, μπορείτε να απαντήσετε αμέσως και ακόμη να προσφέρετε επιπλέον βοήθεια ή συμβουλές πωλήσεων. Όχι μόνο η ζωντανή συνομιλία συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού μετατροπών, αλλά αυξάνει επίσης τις σχέσεις με τους πελάτες.

Φροντίστε να προσφέρετε επιστροφές χρημάτων και να κάνετε τη διαδικασία επιστροφής σαφώς τεκμηριωμένη και όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Η προσφορά πολιτικής “Επιστροφής χρημάτων 30 ημερών” θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη και θα ενθαρρύνει τις αγορές, παρόλο που πολύ λίγοι πελάτες θα χρησιμοποιήσουν ποτέ την πολιτική επιστροφών.

Όταν έρχεστε σε επαφή με πελάτες, θυμηθείτε σε αυτές τις μέρες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι χρειάζεται μόνο ένα αρνητικό σχόλιο από έναν πελάτη για να φτάσει σε χιλιάδες αυτιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφύγει προσφέροντας κουπόνια «εκτίμησης πελατών» στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους μόλις αγοράσουν μαζί σας, στέλνοντας email λεπτομερώς τις εκπτώσεις και τις πωλήσεις που έχετε πραγματοποιήσει, και να είστε πάντα ευγενικοί και ευγενικοί όταν αντιμετωπίζετε το email που λαμβάνετε σχετικά με ερωτήσεις ή ανησυχίες.

3. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύονται ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και κερδοφόρους τρόπους για να ακούσετε μια λέξη για την επιχείρησή σας.

Με τη δύναμη να φτάσετε εκατομμύρια με το Twitter, Facebook, YouTube και Ο χώρος μου για να αναφέρουμε μόνο μερικές, θα μπορούσατε να εκραγείτε όλες τις πωλήσεις σας με λίγες δημοσιεύσεις γραμμένες με τον σωστό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή. Εάν οι πελάτες σας είναι στο Twitter, θα μπορούσαν να επαναλάβουν τα μηνύματά σας στους οπαδούς τους και να σας βοηθήσουν να βρείτε νέους πελάτες. Μπορείτε επίσης να εφαρμόστε ένα κοινωνικό κουπόνι σε πελάτες που μοιράζονται το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων σας.

Μπορείτε να γίνετε γνωστοί ως ειδικοί στον κλάδο σας γράφοντας αναρτήσεις ιστολογίου και δημοσιεύοντάς τις σε ιστότοπους κοινωνικών δικτύων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά με τις τάσεις του κλάδου, τα νέα προϊόντα στην αγορά ή ίσως τις ανακλήσεις προϊόντων.

Το καλύτερο μέρος της αξιοποίησης τη δύναμη των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων είναι ότι είναι όλοι ελεύθεροι στη χρήση.

Εκτός αυτού, μπορείτε να ενσωματώσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με αυτούς τους ιστότοπους κοινωνικών δικτύων για να επεκτείνετε το κανάλι πωλήσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να πουλήσετε περισσότερα στο Facebook με το κατάστημα Shopify Facebook και το BigCommerce “Omni-Channel” μπορεί να συνδέσει τα προϊόντα σας σε διαφορετικές αγορές.

Τι λένε οι ειδικοί

Η Kristin Ferguson, έχοντας ισχυρό υπόβαθρο στη λογιστική, τη διαχείριση έργων και το μάρκετινγκ, μοιράζεται μαζί μας ότι οι διαφημίσεις Facebook λειτουργούν καλά για αυτούς.

Η Kristin, εκπρόσωπος του The Markey Group, εξηγεί περαιτέρω τις συμβουλές μάρκετινγκ που συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου,

Υπήρξαμε εξαιρετικά επιτυχημένοι με τις διαφημίσεις Facebook και τις διαφημίσεις Facebook Lead Form στη μεγιστοποίηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου τελευταία.

Το κόστος ανά κλικ είναι εξαιρετικά προσιτό, επιτρέποντας τόσο την ευαισθητοποίηση όσο και το κορυφαίο προϊόν σε αποτελεσματική τιμή. Πόντοι μπόνους εάν έχετε περιεχόμενο βίντεο για κοινή χρήση στις διαφημίσεις σας!

Κρίστιν Φέργκιουσον – Ο όμιλος Markey.

Η Tabitha Naylor, ιδρυτής του Successful Startup 101, πιστεύει ότι «οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να πάρουν μια σελίδα από την Amazon, η οποία πραγματικά οδήγησε την ιδέα των προϊόντων cross-selling και up-selling».

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ cross-selling και up-selling. Η Tabitha, επίσης ιδιοκτήτρια εταιρείας μάρκετινγκ στο TabithaNaylor.com, περιγράφει βαθύτερα τις σκέψεις της,

Διασταυρούμενη πώληση σημαίνει πώληση πελατών αξεσουάρ ή συνοδευτικών κομματιών σε κάτι που έχουν ήδη αγοράσει. Εάν ένας πελάτης αγοράσει ένα tablet για παράδειγμα, θα πρέπει να προσφέρετε αμέσως μια προστατευτική θήκη για αυτό το tablet.

Η αύξηση των πωλήσεων είναι λίγο διαφορετική, επειδή προσφέρετε στους πελάτες μια αναβάθμιση για κάτι που έχουν ήδη αγοράσει. Για παράδειγμα, αν ένας πελάτης αγόρασε ένα τηλέφωνο που βγήκε πριν από δύο χρόνια, θα το πουλούσατε στην πιο πρόσφατη έκδοση του τηλεφώνου, κάτι που είναι εύκολο να το κάνετε, επειδή γνωρίζετε ήδη ότι ο πελάτης είναι πιθανό να ανταποκριθεί σε ένα καλύτερο έκδοση για κάτι που έχει ήδη αγοράσει.

Tabitha Naylor – TabithaNaylor.com

Τυλίγοντας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την εφαρμογή νέων τεχνικών μάρκετινγκ στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας είναι να βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα πάντα. Παρακολουθήστε από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας (το Google Analytics είναι ιδανικό για αυτό) για να δείτε ποιες μεθόδους μάρκετινγκ λειτουργούν καλύτερα για εσάς και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε μια στρατηγική για να κερδίσετε όσα περισσότερα από αυτήν τη μέθοδο μπορείτε.

Το πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις Ιστολόγιο WHSR; Τώρα διαχειρίζεται και ενημερώνεται από το προσωπικό του BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map