10 Συμβουλές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης με δυνατότητα δράσης για αρχάριους

Η βελτιστοποίηση SEO ή μηχανών αναζήτησης είναι ένας όρος ομπρέλας που περιλαμβάνει όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει μια ομάδα για να διασφαλίσει ότι η διαδικτυακή επιχείρησή τους ή ο ιστότοπος αποκτούν μεγαλύτερη προβολή στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης (SERPs). Υπάρχουν πολλοί τρόποι που σας βοηθούν να αποκτήσετε υψηλότερη κατάταξη σε SERPs. Ο κύριος στόχος ενός SEO είναι να βρει έναν τρόπο που βοηθά στη βελτιστοποίηση της σελίδας οργανικά.


Σε περίπτωση που ήσασταν νέοι, εδώ είναι τα 10 πράγματα SEO που πρέπει να γνωρίζετε (και να κάνετε) κατά τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για καλύτερη κατάταξη αναζήτησης.

1. Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας

Τι κάνετε αν μεταβείτε σε μια σελίδα που χρειάζεται πολύ χρόνο για φόρτωση?

Θα πατήσετε το κουμπί πίσω και θα ανοίξετε έναν διαφορετικό ιστότοπο. Εάν αυτό συμβαίνει για τον ιστότοπό σας, τότε προκαλεί συναγερμό, όπως ταχύτητα σελίδας είναι ένας από τους παράγοντες κατάταξης της Google.

Η αργή σελίδα φόρτωσης είναι ένα μεγάλο όχι. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι η ταχύτητα σελίδας δεν θα έχει σημασία στην κατάταξη, πρέπει να σκεφτείτε την εμπειρία του χρήστη. Στο τέλος, θέλετε έναν ικανοποιημένο χρήστη και μια αργή σελίδα φόρτωσης δεν είναι κάτι που θα ήθελε ένας χρήστης.

Επομένως, η αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης της σελίδας με τον αποκλεισμό είναι σημαντική.

SEO Basic - Βελτιώστε τη φόρτωση της σελίδας σαςΤο Google PageSpeed ​​Insights αναλύει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και δίνει προτάσεις για τη βελτίωσή του.

Για να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Google PageSpeed ​​Insight. Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την ταχύτητα της σελίδας σας, μία κάθε φορά, και να παρέχετε σχόλια σχετικά με την απόδοση της σελίδας σας. Τόσο οι εκδόσεις για υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για εσάς κατά τη βελτιστοποίηση της σελίδας σας.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ταχύτητα της σελίδας σας:

 • Μειώστε το μέγεθος της εικόνας: Συμπίεση των εικόνων σας, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Μην μειώσετε την ποιότητα, μειώστε μόνο το μέγεθός της. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Εργαλείο Canva για επεξεργασία και συμπίεση των εικόνων σας. Για χρήστες WordPress, ορισμένα πρόσθετα μπορούν να συμπιέσουν και να βελτιστοποιήσουν τις εικόνες σας αυτόματα.
 • Καταργήστε άχρηστο HTML: Η μείωση του άχρηστου κώδικα HTML μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας. Εργαλεία όπως Λωρίδα HTML και StripHTML μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την ακατάστατη ετικέτα HTML και τη μορφοποίηση.
 • Αποκτήστε μια καλύτερη φιλοξενία Ιστού: Η μετάβαση σε φιλοξενία επιχειρήσεων υψηλής απόδοσης είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα της σελίδας. Το TTFB και ο χρόνος λειτουργίας του διακομιστή είναι δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να ελέγξετε κατά την εξέταση της απόδοσης του διακομιστή.

Εάν ο ιστότοπός σας εκτελείται σε WordPress, ακολουθούν περισσότερες συμβουλές βελτιστοποίησης ταχύτητας.

2. Δημιουργήστε χρήσιμο περιεχόμενο

Κατά τη σύνταξη περιεχομένου για τη σελίδα σας, η εστίαση μόνο στις μηχανές αναζήτησης είναι ένα μεγάλο λάθος. Στο τέλος της ημέρας, οι χρήστες είναι τα άτομα που πληρώνουν τους λογαριασμούς σας. Επομένως, πρέπει να γράψετε περιεχόμενο που είναι σχετικό και σημαντικό για αυτούς.

Το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης κατανοούν το σημασία του ποιοτικού περιεχομένου. Θέλουν περιεχόμενο που έχει μακροπρόθεσμο όραμα και κατανοεί την ανάγκη των χρηστών. Αντί να εστιάζουν σε λέξεις-κλειδιά, θέλουν περιεχόμενο που ταιριάζει την πρόθεση του χρήστη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η χρήση λέξεων-κλειδιών δεν είναι σημαντική. Πρέπει να γράψετε για ανθρώπους και να βελτιστοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά που δείχνουν την πρόθεση του χρήστη.

Οι μηχανές αναζήτησης σήμερα είναι αρκετά έξυπνες για να καταλάβουν τι θέλει ένας χρήστης κατά την αναζήτηση. Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά LSI, δίνει περισσότερο περιεχόμενο στο περιεχόμενό σας.

SEO Basic - χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά LSI στο περιεχόμενό σαςΟι λέξεις-κλειδιά LSI (Latent Semantic Indexing) είναι λέξεις που συνήθως συναντώνται σε ένα μόνο θέμα και σχετίζονται σημασιολογικά μεταξύ τους.

Οι όροι αναζήτησης που σχετίζονται με το Google και εμφανίζονται στο τέλος του SERP είναι μια πολύ καλή πηγή για την εύρεση αυτών των λέξεων-κλειδιών LSI. Δημιουργία λέξεων-κλειδιών LSI είναι ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για να μάθετε λέξεις-κλειδιά LSI καθώς και λέξεις-κλειδιά Long Tail.

Με τις λέξεις-κλειδιά LSI, έχετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την προβολή του περιεχομένου σας στη μηχανή αναζήτησης.

3. Βελτιστοποίηση για κινητά

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητό για να επισκέπτονται ιστότοπους ή ιστολόγια, επομένως η Google έχει κάνει βελτιστοποίηση για κινητά ένας από τους παράγοντες κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας έχει σχεδιασμό που ανταποκρίνεται για κινητά και φορτώνει γρήγορα σε αυτόν.

Για να βελτιώσετε την εμπειρία SEO και των χρηστών, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τις σελίδες σας για κινητά καθώς και διαφορετικά προγράμματα περιήγησης (εδώ είναι ένα εύχρηστη λίστα ελέγχου ελέγχου για να ξεκινήσετε).

Ακολουθούν τρεις εύκολοι τρόποι για να μάθετε αν ο ιστότοπός σας έχει βελτιστοποιηθεί για κινητά ή όχι:

 • Google Chrome: Ανοίξτε τον ιστότοπό σας στο Chrome και κάντε δεξί κλικ στη σελίδα. Επιλέξτε Επιθεώρηση και βρείτε το εικονίδιο Toggle Device Toolbar. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ελέγξετε την ανταπόκριση του ιστότοπού σας. Μπορείτε να σύρετε το περίγραμμα για να δείτε εάν ο ιστότοπος φαίνεται κατάλληλος σε διαφορετικά μεγέθη. Εάν το περιεχόμενο μοιάζει αναστατωμένο ή εικόνες εικονοστοιχεία, δεν είναι φιλικό προς κινητά.
 • Εργαλείο για webmaster: Το εργαλείο webmaster της Google μπορεί να εμφανίσει το αναφορά χρηστικότητας για κινητά για τον ιστότοπό σας. Θα σας δείξει ποια σελίδα έχει προβλήματα χρηστικότητας όταν προβάλλεται σε κινητές συσκευές. Πρέπει να επαληθεύσετε την ιδιοκτησία του ιστότοπού σας με την κονσόλα Google προτού το χρησιμοποιήσετε.
 • Δοκιμή Google: Η Google προσφέρει έναν ιστότοπο στον οποίο μπορείτε να ελέγξετε το φιλικότητα για κινητά μιας σελίδας ακόμη και δεν έχετε πρόσβαση στην κονσόλα Google. Απλώς αντιγράφετε και επικολλάτε τη διεύθυνση URL της σελίδας σας και κάντε κλικ στο Δοκιμή URL. Θα σας πει εάν η συγκεκριμένη σελίδα είναι φιλική προς κινητά ή όχι και γιατί.

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά, ακολουθούν οι συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε διατάξεις ρευστού που ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας μπορεί να προσαρμόσει σε όλα τα μεγέθη και τους τύπους οθόνης.
 • Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένες εικόνες έτσι ώστε ο ιστότοπος να φορτώνεται γρήγορα σε κινητά.
 • Μειώστε ή καταργήστε όλο τον ανεπιθύμητο κώδικα από τον ιστότοπό σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε φλας για τους ιστότοπούς σας, καθώς οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να βλέπουν στοιχεία φλας στα τηλέφωνά τους.
 • Περιορίστε τη χρήση αναδυόμενων παραθύρων σε κινητά.
 • Χρησιμοποιήστε περισσότερο κενό χώρο στο σχέδιό σας, καθώς οι χρήστες μπορούν να επικεντρωθούν στην ανάγνωση του περιεχομένου σας.

4. Διατηρήστε τη διεύθυνση URL σας σύντομη

Υπάρχουν δύο τύποι διευθύνσεων URL, το ένα όπως το https://www.xyz.com/articles/322345.php και το δεύτερο όπως το https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Τώρα, πείτε μου ποια από τις δύο διευθύνσεις URL είναι εύκολο να κατανοήσετε; Ο δεύτερος επειδή δηλώνει σαφώς ότι πρόκειται για το πώς να χάσετε βάρος, αλλά το πρώτο σας κάνει να μαντέψετε.

Βασικό SEO - Διατηρήστε τη διεύθυνση URL σας σύντομηΟι μικρότερες διευθύνσεις URL τείνουν να κατατάσσονται καλύτερα σε σύγκριση με τις μεγάλες διευθύνσεις URL.

Από την πλευρά του SEO, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση URL όπως η δεύτερη – κάτι που είναι σύντομο και περιγραφικό. Γιατί; Επειδή:

Εάν ένας ιστότοπος είναι χτισμένος στο WordPress, τότε η αλλαγή μιας δομής URL είναι πολύ εύκολη. Απλώς μεταβείτε στις σελίδες και επεξεργαστείτε τους μόνιμους συνδέσμους της σελίδας με τη διεύθυνση URL που θέλετε. Αυτό πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε τη δομή των διευθύνσεων URL.

Εάν έχετε τροποποιήσει τη διεύθυνση URL, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει την ανακατεύθυνση 301 στην παλιά σας διεύθυνση URL. Έτσι, δεν υπάρχει χαμένη επισκεψιμότητα και οι επισκέπτες σας δεν θα μπουν σε μια σελίδα σφάλματος 404 όταν επισκέπτονται την παλιά διεύθυνση URL. Μπορείς είτε προσθήκη κώδικα στο .htaccess για να ανακατευθύνετε τη σελίδα ή να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη όπως Ανακατεύθυνση SEO ή Ανακατευθύνσεις WP 301.

Συμβουλή SEO με δυνατότητα δράσης # 4 – Διατηρήστε τη διεύθυνση URL σας σύντομη! – Τα συντομότερα περιγραφικά URL τείνουν να κατατάσσονται καλύτερα στα SERP. #SEOtips πείτε σε έναν φίλο

5. Απλοποιήστε την πλοήγηση στον ιστότοπο

Η πλοήγηση στον ιστότοπο διατηρεί τους αναμφισβήτητα τους πιο σημαντικούς συνδέσμους στον ιστότοπο. Οι σύνδεσμοι πλοήγησης βοηθούν τους χρήστες να βρουν περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Ταυτόχρονα, οι σύνδεσμοι ενημερώνουν επίσης τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης ποιες σελίδες είναι σημαντικές για εσάς.

Εν ολίγοις, είναι μια κρίσιμη πρακτική SEO να απλοποιήσετε την πλοήγηση στον ιστότοπό σας τόσο για την εμπειρία των χρηστών όσο και για τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης. Δώστε προτεραιότητα στο περιεχόμενό σας, ενημερώνοντας τους χρήστες και τα προγράμματα ανίχνευσης για τις σημαντικές σελίδες σας. Δώστε έναν εύκολο τρόπο για να μεταβείτε σε αυτές τις σελίδες.

Εδώ είναι μερικά κοινά τύποι πλοήγησης ιστότοπου:

 • Πλοήγηση σε μία γραμμή
 • Πλοήγηση με διπλή γραμμή
 • Αναπτυσσόμενη πλοήγηση
 • Αναπτυσσόμενη πλοήγηση με flyouts

Η καλύτερη πλοήγηση στον ιστότοπο είναι ό, τι είναι καλύτερο για την εμπειρία του χρήστη.

Αυτό συμβαίνει επειδή, εάν οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν εύκολα πράγματα στον ιστότοπό σας, θα φύγουν αμέσως. Αυτό θα αυξήσει το ποσοστό εγκατάλειψης, το οποίο είναι κακό για το SEO.

6. Προσθήκη περιγραφικής alt alt

Εκτός από την παροχή βοήθειας στους χρήστες με προβλήματα όρασης, προσθέτοντας εναλλακτικό κείμενο (ετικέτες alt) μπορεί να παρέχει εικόνες με καλύτερο περιβάλλον. Οι ετικέτες alt στην εικόνα μπορούν να βοηθήσουν τους ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης να ευρετηριάσουν σωστά μια εικόνα.

Εάν μια εικόνα αποτύχει να φορτώσει, η περιγραφική ετικέτα alt θα βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τι είναι η εικόνα. Αυτό που χρειάζεστε είναι να βεβαιωθείτε ότι η περιγραφή και το όνομα αρχείου της εικόνας είναι σχετικές και ακριβείς.

Βασικό SEO - χρησιμοποιήστε εναλλακτικό κείμενοΤο επισημασμένο κείμενο δείχνει το κείμενο alt (χαρακτηριστικό alt) της εικόνας.

Παρόλο που οι μηχανές αναζήτησης έχουν βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, οι ανιχνευτές αναζήτησης εξακολουθούν να μην μπορούν να «καταλάβουν» τις εικόνες σε έναν ιστότοπο. Μπορεί να χάσετε την ευκαιρία να ταξινομήσετε τις εικόνες σας εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν ερμηνεύουν σωστά την εικόνα σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γράψετε ένα καλό κείμενο alt:

 • Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι κατά την περιγραφή των εικόνων
 • Χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά στην εικόνα σας
 • Κρατήστε την περιγραφή σχετική
 • Αποφύγετε τη χρήση εικόνων ως κείμενο

Το γράψιμο μιας περιγραφικής ετικέτας alt είναι το βασικό SEO που βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν την εικόνα σας και να την εσοχή ανάλογα. Εάν θέλετε το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να κατατάξουν την εικόνα σας σε υψηλότερη θέση, πρέπει να τη βελτιστοποιήσετε.

7. Χρησιμοποιήστε σήμανση σχήματος

Η σήμανση σχήματος βοηθά την Google να κατανοήσει τι περιλαμβάνει η σελίδα σας. Μια σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης Google με εικόνες, κριτικές και αστέρια είναι ένα παράδειγμα σήμανσης σχήματος.

Οι άνθρωποι τείνουν να ελέγχουν τον σύνδεσμο με εικόνες ή αστέρια, και ως εκ τούτου το CTR αυτών των σελίδων θα αυξηθεί με ένα σχήμα.

SEO Basic- Χρησιμοποιήστε σήμανση σχήματοςΠαράδειγμα σήμανσης σχήματος στο SERP.

Σύμφωνα με την Οι περιπτωσιολογικές μελέτες, Οι εταιρείες λιανικής μπορούν να αυξήσουν έως και 30% στην οργανική επισκεψιμότητα χρησιμοποιώντας δομημένη σήμανση.

Με τη σωστή χρήση του σχήματος, μπορείτε να πείτε πολλά περισσότερα για τη σελίδα σας, όπως ο συγγραφέας, η τοποθεσία, το κόστος, το ISBN και ούτω καθεξής. Παρόλο που δεν επηρεάζει άμεσα τις βαθμολογίες, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σελίδα που είναι καλή ιδέα.

Βασικό SEO - χρησιμοποιήστε τον βοηθό σήμανσης δομημένων δεδομένων της GoogleΧρήση του Βοηθού σήμανσης δομημένων δεδομένων της Google για τη δημιουργία σχήματος.

Δείτε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τη σήμανση σχήματος στη σελίδα σας:

 • Μεταβείτε στο Google βοηθός σήμανσης δομημένων δεδομένων.
 • Επιλέξτε τον τύπο δεδομένων που θέλετε να επισημάνετε από τις εκτεταμένες επιλογές που βλέπετε.
 • Επικολλήστε τη διεύθυνση URL του ιστολογίου / άρθρου που θέλετε να επισημάνετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην έναρξη της προσθήκης ετικετών.
 • Επισημάνετε τα στοιχεία που θέλετε να επισημάνετε όπως το όνομα του άρθρου.
 • Προσθέστε όσες περισσότερες επισημάνσεις στοιχείων μπορείτε, όπως όνομα, συγγραφέας, ημερομηνία δημοσίευσης κ.λπ.
 • Κάντε κλικ στη δημιουργία HTML μόλις τελειώσετε.
 • Μεταβείτε στο CMS ή στον πηγαίο κώδικα και, στη συνέχεια, προσθέστε το επισημασμένο μέρος σε κατάλληλα σημεία.

Εκτός από τον Βοηθό σήμανσης δομημένων δεδομένων της Google, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά εργαλεία:

Για να μάθετε ποιες σελίδες χρειάζονται σήμανση σχήματος, αναζητήστε κορυφαίες σελίδες για τις ίδιες λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε. Θυμηθείτε ότι ο στόχος σας είναι να έχετε καλύτερη απόδοση στο SERP και μπροστά στους χρήστες.

Συμβουλή SEO με δυνατότητα δράσης # 7 – Χρησιμοποιήστε σήμανση σχήματος! – Χρησιμοποιώντας δομημένη σήμανση, έχετε την ευκαιρία να αυξήσετε το 30% της οργανικής επισκεψιμότητας. #SEOtips πείτε σε έναν φίλο

8. Αυξήστε την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου

Η Google άρχισε να ταξινομεί σελίδες με βάση σήματα χρηστών όπως χρόνος που αφιερώνεται στη σελίδα. Εάν το γράψιμό σας είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό, τότε ο χρήστης θα εγκαταλείψει τη σελίδα σας και αυτό επηρεάζει την κατάταξή σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει, χρησιμοποιήστε απλή γλώσσα. Οι περισσότεροι χρήστες θέλουν να διαβάσουν περιεχόμενο που είναι εύκολο να κατανοηθεί, οπότε μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά μεγάλες λέξεις ή τεχνική ορολογία στο άρθρο σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της γραφής απλή:

 • Χρησιμοποιήστε απλή γλώσσα. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «κοντά», τότε γράψτε το αντί να χρησιμοποιήσετε τη «εγγύτητα».
 • Κρατήστε τις προτάσεις μικρές.
 • Γράψτε ανεπίσημα, όπως μιλάτε στο κοινό. Μην κάνετε το περιεχόμενό σας σαν να γράφετε ένα δοκίμιο.
 • Να χρησιμοποιείτε πάντα ενεργή φωνή στο περιεχόμενό σας.

Τώρα εξετάστε τις ακόλουθες δύο προτάσεις και πείτε μου ποια είναι πιο συνοπτική και θα σας ενδιαφέρει; Για παράδειγμα, έχω πολλά βιβλία. Ή, έχω 20 βιβλία στην προσωπική μου βιβλιοθήκη.

Προτιμώ το μεταγενέστερο.

Το γράψιμο με σαφείς και συνοπτικές προτάσεις σίγουρα θα βοηθήσει στην αύξηση της αναγνωσιμότητας του περιεχομένου.

Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να γράψετε καλύτερο περιεχόμενο:

 • Εφαρμογή Hemmingway: Σας δίνει μια ιδέα για το δικό σας στυλ γραφής. Πόσο εύκολο είναι να διαβάσετε το αντίγραφο σας. Οι σύνθετες προτάσεις που έχετε κάνουν το γράψιμό σας δύσκολο να γίνει κατανοητό. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση παθητικών προτάσεων στο γράψιμό σας.
 • Γραμματικά: Για την επεξεργασία του άρθρου σας για ορθογραφία και γραμματική λάθη.

9. Γράψτε καλές ετικέτες τίτλου και περιγραφής

ο μετα-περιγραφές και ετικέτες τίτλου δεν επηρεάζει την κατάταξη SERP σας άμεσα. Ωστόσο, οι καλογραμμένες μετα-ετικέτες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) των χρηστών – κάτι που είναι σημαντικό. Η Google θα σας θεωρήσει ένα καλό αποτέλεσμα εάν περισσότερα άτομα κάνουν κλικ στους συνδέσμους σας στο SERP. Ως αποτέλεσμα, η σελίδα σας θα κατατάσσεται υψηλότερη.

Η μελέτη δείχνει ότι το ποσοστό του CTR έχει άμεση σχέση με τη θέση (πηγή).

Μια μετα-περιγραφή είναι η σύντομη περιγραφή (το πολύ 156 λέξεις) της σελίδας σας. Οι περιγραφές θα εμφανίζονται ως παράγραφο κάτω από τη διεύθυνση URL στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η μετα-περιγραφή σας πρέπει να είναι σαφής και σχετική με το περιεχόμενό σας. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά και μια παρότρυνση για δράση, όπως Μάθετε περισσότερα! να ενθαρρύνει τους χρήστες να αναλάβουν δράση.

Οι ετικέτες τίτλου, από την άλλη πλευρά, εμφανίζονται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης ως επικεφαλίδα με δυνατότητα κλικ. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τη σελίδα σας. Συχνά, οι ετικέτες τίτλου είναι η πρώτη εντύπωση που έχουν οι χρήστες στη σελίδα σας.

Διατηρήστε τις ετικέτες τίτλου σας σύντομες (συνιστάται κάτω από 60 χαρακτήρες) και συμπεριλάβετε κύριες λέξεις-κλειδιά. Οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε θα επισημανθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι, επιλέξτε τις λέξεις-κλειδιά σας με σύνεση αλλά μην τις χρησιμοποιείτε υπερβολικά. Αν και η Google δεν επέβαλε κυρώσεις για τη χρήση μεγάλων τίτλων, δημιουργείτε μια κακή εμπειρία χρήστη για τη συμπλήρωση του τίτλου σας με λέξεις-κλειδιά.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα εργαλεία που μπορείτε να εξερευνήσετε:

10. Ελέγξτε τα σχόλιά σας

Μην απενεργοποιήσετε τα σχόλιά σας. Αντ ‘αυτού, συνεχίστε τα καθώς βοηθά στη δημιουργία μιας κοινότητας. Όταν οι χρήστες σχολιάζουν την ανάρτησή σας, δείχνει ότι ενδιαφέρονται για αυτήν και την διαβάζουν. Απλά πρέπει να φιλτράρετε τα ανεπιθύμητα σχόλια.

Η κοινότητα SEO συμφωνεί με το γεγονός ότι Τα σχόλια έχουν αντίκτυπο στο SEO. Τα σχόλια είναι βασικά περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη στην ιστοσελίδα σας. Έχει την ευκαιρία να αυξήσει την ποιότητα της σελίδας.

Εδώ είναι το επιλεγμένο απόσπασμα που αντλήθηκε από το σχόλιο του χρήστη.

Ορισμένα σχόλια είναι αρκετά υψηλής ποιότητας που το Google παραλείπει το κύριο περιεχόμενο στη σελίδα και τραβήξτε από τα σχόλια για ένα επιλεγμένο απόσπασμα. Η συνεχιζόμενη συνομιλία στην ιστοσελίδα σας είναι επίσης αυτό που κρατά το περιεχόμενό σας ενημερωμένο. Επιτρέποντας σχόλια στο ιστολόγιό σας, δείχνει ότι εκτιμάτε τις σκέψεις του αναγνώστη σας.

Άλλωστε, ένα υπηρεσία σχολιασμού blog σας δίνει επίσης την ευκαιρία για εσωτερική σύνδεση.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στρατηγική σχολιασμού ιστολογίου για να επιστρέψετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Γράψτε ένα διορατικό σχόλιο και αποθέστε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας εάν υπάρχει πιθανότητα. Η χρήση σχολίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια σχέση μεταξύ των ιστότοπων.

Διαβάστε – 10 Συμβουλές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης με δυνατότητα δράσης για αρχάριους από την Kavita @dreamerkavita από @canva #SEOtips πείτε σε έναν φίλο

Συμπεράσματα

Για να ανακεφαλαιώσετε, εδώ είναι οι 10 βασικές συμβουλές SEO που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε το παιχνίδι SEO σας:

 • Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας
 • Δημιουργήστε χρήσιμο περιεχόμενο
 • Βελτιστοποίηση για κινητά
 • Διατηρήστε τη διεύθυνση URL σας σύντομη
 • Απλοποιήστε την πλοήγηση στον ιστότοπο
 • Προσθέστε ένα περιγραφικό alt alt
 • Χρησιμοποιήστε σήμανση σχήματος
 • Αυξήστε την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου
 • Γράψτε καλές μετα-ετικέτες
 • Ελέγξτε τα σχόλιά σας

Όσον αφορά το SEO υπάρχουν τόνοι τεχνικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Όμως, οι παραπάνω συμβουλές είναι αρκετά καλές για να ξεκινήσετε.

Η Kavita Paliwal είναι η Outreach Specialist και συγγραφέας περιεχομένου στο Canva. Όταν δεν είναι κολλημένη στο φορητό της, μπορεί να βρεθεί να κάνει ταξιδιωτικά σχέδια που σπάνια συμβαίνουν. Συνδεθείτε με την Kavita on Κελάδημα και LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map