Shopify vs Ecwid: Ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη για εσάς;

Με σχεδόν 11% μερίδιο αγοράς σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία, το Shopify είναι ένα όνομα που πολλοί θα είχαν ακούσει. Δεδομένου ότι, στο head-to-head του Shopify vs Ecwid, υπάρχει πιθανότητα το τελευταίο να βγει στην κορυφή?


Το Ecwid έχει επίσης πολύ ολοκληρωμένες δυνατότητες προϊόντων και απευθύνεται σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου με μεγαλύτερη ευκολία. Έχει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα που δεν το Shopify δεν έχει. Για να εξισορροπήσουμε τα πράγματα, θα ρίξουμε μια ματιά σε σχέδια με παρόμοιες τιμές μεταξύ Shopify και Ecwid.

Shopify έναντι Ecwid: Με μια ματιά

Σε περίπτωση που βιάζεστε, ακολουθεί ο πίνακας σύγκρισης Shopify vs Ecwid.

Χαρακτηριστικά
Αγοράστε
Ecwid
ΣχέδιοΒασικόςΕπιχείρηση
Τιμή (ετήσια βάση)26,10 $ / μήνα29,17 $ / μήνα
Διατίθεται δωρεάν πακέτοΟχιΝαί
Ηλεκτρονικό κατάστημαΝαίΝαί
ΠολυκαναλικόΝαίΝαί
Υποστήριξη POSΠεριορισμένοςΟχι
Αριθμός προϊόντωνΑπεριόριστος2.500
Βασική χρέωση συναλλαγήςΟχιΟχι
Επισκεφτείτε το ΔιαδίκτυοΕπισκεφτείτε το ShopifyΕπισκεφτείτε το Ecwid

Συγκρίνετε Ecwid και Shopify σε:

 • Η ευκολία χρήσης
 • Προσθήκη και διαχείριση προϊόντων
 • Όρια προϊόντων
 • Υποστήριξη για ψηφιακά προϊόντα
 • Σημείο πώλησης
 • Επεξεργασία πληρωμών
 • Εγκαταλειμμένος χειρισμός καλαθιού
 • Υποστήριξη πελατών

Shopify εναντίον Ecwid: The Head-Σύγκριση με το κεφάλι

Το Shopify και το Ecwid είναι κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου και συγκρίσιμοι με πολλούς τρόπους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα ζωτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να βελτιώσουν οι πάροχοι όπως αυτό:

1. Η ευκολία χρήσης

Διεπαφή Builder Shopify Διεπαφή Builder Shopify

Διεπαφή οικοδόμου EcwidΔιεπαφή οικοδόμου Ecwid

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο καθένας θα πληρώσει πάνω από 20 $ το μήνα για να φιλοξενήσει έναν ιστότοπο είναι ότι το Shopify και το Ecwid αναπτύσσονται γύρω από τους κατασκευαστές ιστότοπων. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν οποιοσδήποτε με κάποιες βασικές δεξιότητες στο Διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει έναν λειτουργικό ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου γρήγορα – δεν απαιτείται κωδικοποίηση.

Εξαιτίας αυτού, η σημασία του πόσο εύκολα είναι τα συστήματά τους στη χρήση δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Και οι δύο αυτοί κατασκευαστές ιστότοπων προσφέρουν στους χρήστες μια εμπειρία μεταφοράς και απόθεσης. Η υπόθεση είναι απλή – από τη μία πλευρά έχετε μια γραμμή πλοήγησης με εργαλεία και από την άλλη, έναν καμβά για να εργαστείτε.

Όσον αφορά την εμφάνιση και την αίσθηση, ο δημιουργός ιστότοπων του Shopify έχει μια πολύ έντονη, επαγγελματική αίσθηση. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα μεγάλα στοιχεία ελέγχου τομής που διαθέτει το Ecwid. Ωστόσο, για χρήση, το τελευταίο αισθάνεται πολύ πιο εύκολο στη χρήση για αρχάριους.

Το Shopify τείνει επίσης να χρησιμοποιεί μερικές από τις δικές του ορολογίες όπως «συλλογές» που μπορεί να χρειαστούν κάποιες συνήθειες.

Δεδομένου ότι και οι δύο αυτοί κατασκευαστές προορίζονται για ταχεία ανάπτυξη, δεν επιτρέπουν ένα τεράστιο φάσμα προσαρμογών σε σύγκριση με τη δημιουργία ενός ιστότοπου μόνοι σας από το μηδέν. Ωστόσο, και οι δύο προσφέρουν αρκετή ευελιξία για να προσαρμόσετε τη βασική εμφάνιση.

Φυσικά, τα υπόβαθρα και τα παρόμοια μπορούν να αντικατασταθούν από τις προσωπικές σας εικόνες για να κάνουν τους ιστότοπούς σας μοναδικά εσείς. Για το εύρος της προσαρμογής, το Shopify απομακρύνει λίγο το Ecwid – λίγο.

Ποιό είναι καλύτερο?

Το Shopify είναι λίγο πιο δύσκολο να πλοηγηθείτε και να χρησιμοποιήσετε, αλλά προσφέρει περισσότερες επιλογές στο σχεδιασμό. Το Ecwid, από την άλλη πλευρά, είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη, ειδικά σε εκείνους που είναι νέοι για τους κατασκευαστές ιστότοπων.

Μάθετε περισσότερα για την ολοκληρωμένη κριτική μας στο Shopify εδώ.

2. Διαχείριση προϊόντων

Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις SEO σε μεμονωμένα προϊόντα στο Ecwid

2α. Προσθήκη και διαχείριση

Ο χειρισμός προϊόντων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των κατασκευαστών διαδικτυακών καταστημάτων και ευτυχώς, τόσο το Shopify όσο και το Ecwid διαθέτουν πολύ ικανά συστήματα.

Στην περίπτωση του Shopify, οι σελίδες προϊόντων είναι όλες γραμμικές, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε επιλογή που μπορείτε να τροποποιήσετε είναι σε μία συνεχή σελίδα. Φυσικά, αυτό χωρίζεται σε λογικά τμήματα όπως λεπτομέρειες προϊόντος, απόθεμα, τιμολόγηση, αποστολή και άλλα.

Για το Ecwid, οι σελίδες προϊόντων χωρίζονται σε καρτέλες με κάθε καρτέλα να χειρίζεται μια μεμονωμένη περιοχή ανησυχίας. Μερικές από τις καρτέλες ονομάζονται λίγο περίεργα, όπως τα χαρακτηριστικά και τα αρχεία. Το πρώτο είναι για τη διαχείριση πωλητών, το δεύτερο για το χειρισμό ψηφιακών προϊόντων.

Ένας τομέας όπου το Ecwid βγαίνει μπροστά στη διαχείριση προϊόντων είναι η ικανότητα χειρισμού του SEO απευθείας για το σχετικό προϊόν. Μπορείτε να ορίσετε (και ακόμη και προεπισκόπηση) ορισμένες περιοχές, όπως εμφάνιση αναζήτησης και μετα-περιγραφές. Αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε όλα τα προγράμματα επί πληρωμή.

Ποιό είναι καλύτερο?

Παρόλο που η διαχείριση προϊόντων της Shopify είναι λίγο πιο εύκολη (και σαφέστερη), θα έλεγα ότι οι επιλογές SEO που προσφέρονται από την Ecwid, λίγο και αν είναι, οδηγούν την προτίμησή μου με αυτόν τον τρόπο.

2β. Όρια προϊόντων

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Shopify είναι πιο γενναιόδωρο για το πόσα προϊόντα μπορείτε να παίξετε φιλοξενούμενος – είναι απεριόριστο για όλα τα σχέδια. Το Ecwid σας περιορίζει με βάση το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε, με το δωρεάν πρόγραμμα να υποστηρίζει μόνο 10 προϊόντα.

Ωστόσο, σε μια ίση σύγκριση μεταξύ του Βασικού Προγράμματος του Shopify και του Επιχειρηματικού σχεδίου της Ecwid, το τελευταίο ανεβάζει το ante σε ένα πολύ γενναιόδωρο επίπεδο και σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε έως και 2.500 προϊόντα. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά να θυμάστε ότι κάθε προϊόν είναι ένα ενιαίο SKU.

Για απεριόριστα προϊόντα στο Ecwid θα χρειαστεί να αυξήσετε το σχέδιό σας στο Unlimited, το οποίο κοστίζει 82,50 $ ανά μήνα σε ετήσια βάση πληρωμής.

Ποιό είναι καλύτερο?

Χέρια κάτω Shopify σε αυτό.

2γ. Υποστήριξη για ψηφιακά προϊόντα

Και τα δύο σχέδια που εξετάζουμε επιτρέπουν την πώληση ψηφιακών αγαθών, όπως μουσική, βίντεο και άλλα. Για να το διαχειριστείτε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πρόσθετη εφαρμογή στο Shopify και σας περιορίζει σε μεγέθη ψηφιακών προϊόντων 5 GB.

Το Ecwid σάς επιτρέπει να χειρίζεστε ψηφιακά προϊόντα εγγενώς συν είναι πιο γενναιόδωρο με μεγέθη αρχείων, επιτρέποντας έως και 25 GB.

Ποιό είναι καλύτερο?

Όσον αφορά τον χειρισμό, ένα εγγενές σύστημα θα κερδίσει συνήθως, αλλά το Shopify έχει ένα ισχυρό σταύλο πρόσθετων εφαρμογών που είναι εξαιρετικές. Αυτό θα τους έβλεπε περισσότερο ή λιγότερο λαιμό και λαιμό στη διαχείριση ψηφιακών προϊόντων.

3. Σημείο πώλησης (POS)

Το Shopify διαθέτει ένα τρομερό σύστημα POS που σας επιτρέπει να ενσωματώνετε ψηφιακές με φυσικές πωλήσεις.

Εάν διαθέτετε φυσικό κατάστημα και ψηφιακό, το σύστημα που είναι ενσωματωμένο μπορεί να είναι πολύτιμο για την επιχείρηση. Αυτό το τμήμα είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του Shopify και αυτό που το κάνει συνήθως ξεχωρίζει από άλλους κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Shopify προσφέρει μεγάλη λειτουργικότητα σε σχέση με το POS και ακόμη και το σχέδιο Shopify Basic μπορεί να κάνει χρήση της εφαρμογής POS. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε πωλήσεις από οποιαδήποτε τοποθεσία και ακόμη και να ενσωματώνετε έναν αναγνώστη καρτών για να δέχεστε πληρωμές.

Το απόθεμα και οι παραγγελίες είναι απλουστευμένες, αν και το βασικό σχέδιο δεν διαθέτει προηγμένες δυνατότητες, όπως υποστήριξη για αποκλειστικό υλικό POS. Ωστόσο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε πωλήσεις από μια συνδυασμένη ομάδα προϊόντων απρόσκοπτα και να παρακολουθείτε με ακρίβεια το απόθεμά σας.

Ποιό είναι καλύτερο?

Το Ecwid έχει ενσωμάτωση POS, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα απεριόριστα σχέδιά τους. Λόγω αυτού και της υπεροχής του συστήματος Shopify POS, κερδίζει τα χέρια κάτω.

4. Πληρωμές

Η Ecwid ενσωματώνει την εγγραφή πληρωμών τρίτων με τη δική της επωνυμία.

4α. Επεξεργασία πληρωμών

Τόσο το Shopify όσο και το Ecwid συνεργάζονται με ένα ευρύ φάσμα επεξεργαστών πληρωμών, αλλά μόνο το Shopify διαθέτει μια εγγενή έκδοση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε – Shop Pay. Εκτός από αυτό, όλα τα άλλα λειτουργούν με εξωτερικούς επεξεργαστές πληρωμών όπως Ταινία, PayPal, και ούτω καθεξής.

Το Shop Pay’s Shop Pay διατίθεται μόνο σε λίγες χώρες οπότε είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί τελικά να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο επεξεργαστή πληρωμών. Αυτό είναι αρκετά απλό, αν και θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με αυτούς τους παρόχους για να τους χρησιμοποιήσετε. Αυτό πρέπει να γίνει μόνοι σας και, στη συνέχεια, οι πληροφορίες από αυτούς τους παρόχους πληρωμών πρέπει να εισαχθούν στο Shopify.

Όπου διαφέρει το Ecwid είναι ότι δεν διαθέτει εγγενή επεξεργαστή πληρωμών όπως το Shop Pay και προσπαθεί να διευκολύνει την ενοποίηση πληρωμών τρίτων. Η επιλογή ενός επεξεργαστή πληρωμών θα ανοίξει έναν άμεσο σύνδεσμο προς αυτόν τον ιστότοπο, με μια σελίδα εγγραφής με την επωνυμία Ecwid.

Ποιό είναι καλύτερο?

Παρόλο που το Shopify έχει το προβάδισμα με τον δικό του επεξεργαστή εγγενών πληρωμών, προτιμώ την απρόσκοπτη ενοποίηση που έχει το Ecwid με τρίτους παρόχους.

4β. Εγκαταλειμμένος χειρισμός καλαθιού

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου και έχετε αφήσει την αγορά σας ημιτελή – πιθανότατα θα λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπενθύμισης από αυτά. Αυτό είναι εγκαταλειμμένο χειρισμό καλαθιού και κάτι που θα θέλατε για το δικό σας κατάστημα.

Αυτή η απλή μέθοδος προσέγγισης για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε μια πιθανώς χαμένη πώληση είναι ανεκτίμητη για τους εμπόρους ηλεκτρονικού εμπορίου και μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά στην κατώτατη γραμμή σας. Τόσο τα προγράμματα Shopify όσο και τα Ecwid που εξετάζουμε περιλαμβάνουν εγκατεστημένες λειτουργίες ανάκτησης καλαθιού στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Και οι δύο προμηθευτές προσφέρουν επίσης παρόμοια λειτουργικότητα, με τη δυνατότητα να ρυθμίζετε υπενθυμίσεις (για εσάς), να προσαρμόζετε και να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χειροκίνητα ή να ρυθμίζετε αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βάσει προτύπων.

Ποιό είναι καλύτερο?

Αυτά είναι σχεδόν τα ίδια και παρέχουν μια πολύ απαραίτητη δυνατότητα. Ωστόσο, το Shopify καθιστά διαθέσιμη την ανάκτηση καλαθιού αγορών για όλα τα πακέτα, ενώ τα πακέτα χαμηλότερα από το Business on Ecwid δεν το λαμβάνουν.

Τόσο το Shopify όσο και το Ecwid σάς επιτρέπουν να στέλνετε εύκολα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης καλαθιού, αλλά το Shopify αναμφισβήτητα έχει λίγο πλεονέκτημα εδώ, απλώς και μόνο επειδή παρέχει τη δυνατότητα σε χαμηλότερη τιμή – όπως και με το POS, αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνεται σε όλα τα σχέδια Shopify, ακόμη και το σχέδιο «Lite» των $ 9. Οι χρήστες του Ecwid πρέπει να έχουν σχέδιο $ 35 + ή υψηλότερο για να το χρησιμοποιήσουν.

5. Υποστήριξη πελατών

Τόσο το Shopify όσο και το Ecwid προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη πελατών είτε μέσω email ή ζωντανής συνομιλίας. Το Ecwid σας επιτρέπει επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου αλλά ο τρόπος που το έχουν εφαρμόσει είναι περίπλοκος και κατά τη γνώμη μου, απλά δεν αξίζει τον κόπο.

Ποιό είναι καλύτερο?

Είναι ένα ομοιόμορφο στοίχημα και στα δύο.

Συμπέρασμα: Ποιος κερδίζει στο Shopify vs Ecwid?

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν αυτά τα δύο έχουν πραγματικά παρόμοια φύση. Στο τέλος, βασίζεται σε θέμα ατομικής προτίμησης για το πώς θέλετε να προσφέρουν τη λειτουργικότητα, όχι εάν περιλαμβάνεται ή όχι.

Προσωπικά, προτιμώ την εμπειρία χρήστη του Ecwid, αλλά το Shopify έχει και κάποιες πολύ ελκυστικές περιοχές, ειδικά στο σύστημα ενοποίησης POS. Για τη σημερινή αγορά, αυτή η γέφυρα που επιτρέπει στους λιανοπωλητές να χειρίζονται ψηφιακό και φυσικό μπορεί να είναι πολύτιμη.

Δωρεάν δοκιμές

 • Shopify – Κάντε κλικ εδώ για να δοκιμάσετε το Shopify δωρεάν για 14 ημέρες (χωρίς πιστωτική κάρτα)
 • Ecwid – Κάντε κλικ εδώ για να δοκιμάσετε το Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map