Ιστότοποι όπως το Fiverr (για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτές)

Fiverr είναι ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες να εμπορεύονται τις υπηρεσίες τους. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια τεράστια ανάπτυξη στον κλάδο της freelancing. Νέα επιχειρηματικά μοντέλα και ευκαιρίες έχουν δημιουργήσει την οικονομία της συναυλίας.


Λόγω αυτής της ανάπτυξης, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναζητούν υπηρεσίες έχουν τώρα πολύ περισσότερες επιλογές. Ωστόσο, η επιλογή σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας κάποιου που αναζητά υπηρεσίες – ποια πλατφόρμα θα πρέπει να επιλέξετε?

Τι είναι το Fiverr και πώς λειτουργεί?

Αρχική σελίδα FiverrΑρχική σελίδα Fiverr (Επισκεφθείτε εδώ)

Το Fiverr.com έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο για ψηφιακές υπηρεσίες. Συνδέει αγοραστές και πωλητές για τα πάντα, από κωδικοποίηση έως τέχνη. Οι πωλητές διαθέτουν διάφορες δεξιότητες και επίπεδα εμπειρογνωμοσύνης.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Fiverr μπορούν να προσφέρουν σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, αρκεί να είναι διαθέσιμο μέσω του Διαδικτύου. Τα χαρτοφυλάκια τους, οι τιμές που αναφέρονται και οι κριτικές από πρώην πελάτες βοηθούν να τα πουλήσουν σε νέα.

Η εγγραφή εδώ είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να εγγραφείτε μαζί τους για να αναζητήσετε θέσεις εργασίας ή να προσλάβετε ελεύθερους επαγγελματίες. Ο ιστότοπος έχει ταξινομηθεί κατά κατηγορίες εργασιών και μπορείτε να τον περιηγηθείτε όπως ένας ηλεκτρονικός κατάλογος.

Για πωλητές (ελεύθεροι επαγγελματίες)

Εάν θέλετε να αναφέρετε τις υπηρεσίες σας στο Fiverr, βεβαιωθείτε ότι το προφίλ πωλητή σας είναι πλήρες. Μια καλογραμμένη προσφορά συναυλίας που περιγράφει σαφώς τις υπηρεσίες σας δεν μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να πουλήσετε τη συναυλία, αλλά και να αποφύγετε πιθανές διαφορές.

Η λήψη καλών αξιολογήσεων μετά τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας είναι ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι ορατό στο προφίλ σας. Η Fiverr πληρώνει αμέσως για ολοκληρωμένες συναυλίες, αλλά μειώνει την αμοιβή σας. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε υπόψη κατά την καταχώριση των τιμών σας. Η πλατφόρμα σας πληρώνει 80% (που σημαίνει Η Fiverr λαμβάνει περικοπή 20%) για το τι πουλάει η συναυλία σας.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Δωρεάν καταχώριση για τις υπηρεσίες σας
 • Δεν χρειάζεται να υποβάλλετε προσφορές για θέσεις εργασίας
 • Συμβουλές για τις τιμές των συναυλιών

Για αγοραστές (μισθωτές)

Με δεκάδες χιλιάδες συναυλίες που αναφέρονται στο Fiverr, είναι πραγματικά μια αγορά αγοραστή. Διαθέτουν επίσης μια πολύ μεγάλη γκάμα συναυλιών, ώστε να μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε εδώ. Οι τιμές είναι διαφανείς και αυτό που βλέπετε είναι βασικά αυτό που θα πληρώνετε χωρίς κρυφό κόστος.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

 • Οι φτηνές συναυλίες μπορεί να έχουν κόστος ποιότητας
 • Οι δημοφιλείς συναυλίες μπορεί να έχουν τρελές μεγάλες προθεσμίες
 • Η περιστασιακή δουλειά

5 εναλλακτικές λύσεις Fiverr για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτές

Ωστόσο, όπως ανέφερα νωρίτερα, η οικονομία της συναυλίας σημαίνει ακόμη περισσότερες επιλογές. Το Freelancing δεν ξεκινά και τελειώνει με το Fiverr, υπάρχουν αμέτρητες εναλλακτικές λύσεις Fiverr. Εδώ είναι οι 5 ιστότοποι όπως το Fiverr που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Επεξεργασία

Upwork - Εναλλακτική λύση στο FiverrΙστοσελίδα Upwork

Το Upwork είναι μια παρόμοια αγορά όπως η Fiverr αλλά επικεντρώνεται περισσότερο σε ορισμένα πεδία. Εδώ θα βρείτε προσφορές όπως γραφιστική, λογοτεχνία και ανάπτυξη ιστού. Με τον ίδιο τρόπο, αυτός ο ιστότοπος προσφέρει σε επαγγελματίες που αναζητούν επιπλέον εργασία τα μέσα για την εύρεση έργων, την επικοινωνία με πιθανούς πελάτες και έναν ασφαλή τρόπο πληρωμής.

Το προφίλ σας εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με ένα γενικό χαρτοφυλάκιο για μελλοντικούς εργοδότες, οπότε είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο. Κυρίως, διαφημίστε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας σωστά.

Πώς λειτουργεί το Upwork?

Συμπληρώστε την κατηγορία εργασίας που θέλετε να χωράτε και φροντίστε να αναφέρετε ποιες δεξιότητες έχετε και το επίπεδο εξειδίκευσής σας. Είναι επίσης σημαντικό η εργασία σας να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα, εάν δεν μπορείτε να παραδώσετε εργασίες, ο λογαριασμός σας θα μπορούσε ενδεχομένως να κλείσει.

Λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχουν κάποιες υψηλές δαπάνες που σχετίζονται με θέσεις εργασίας εδώ. Η Upwork χρεώνει περίπου το 25% των τελών σας και τα υψηλότερα με 2,75% χρέωση επεξεργασίας + ΦΠΑ + τιμές FX. Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι δύσκολο να ζήσετε εδώ λόγω αυτών των προμηθειών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, εδώ είναι η σύγκριση μεταξύ Upwork και Fiverr.

Τα οφέλη του Upwork αντί του Fiverr

Για Freelancer:

 • Δωρεάν συνδρομή
 • Πλευρικές προοπτικές εσόδων
 • Πληρώστε λιγότερες προμήθειες για μακροπρόθεσμους πελάτες

Για τον Hirer:

 • Αποτελεσματική αναζήτηση και κριτικές
 • Ολοκληρωμένα εργαλεία συνεργασίας
 • Δίκαιες χρεώσεις

2. Toptal

ToptalΑρχική σελίδα Toptal

Το Toptal είναι ένα αποκλειστικό δίκτυο κορυφαίων ανεξάρτητων προγραμματιστών λογισμικού, σχεδιαστών, ειδικών σε θέματα χρηματοδότησης, διαχειριστών προϊόντων στον κόσμο. Οι κορυφαίες εταιρείες προσλαμβάνουν ελεύθερους επαγγελματίες της Toptal ως ιδανική επιλογή για πολλά σημαντικά έργα.

Απλώς μεταβαίνετε στον ιστότοπό τους και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Μίσθωση κορυφαίων ταλέντων” και εγγραφή με τα στοιχεία σας θα ξεκινήσετε. Όταν προσθέτετε τις δεξιότητες και τις υπηρεσίες σας, η ομάδα Toptal ελέγχει το προφίλ εργασίας σας και στη συνέχεια σας ταιριάζει με τους καλύτερους υποψηφίους. Αφού ολοκληρωθεί η κριτική σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με την εργασία.

Πώς κερδίζει χρήματα η Toptal?

Η Toptal κερδίζει χρήματα χρεώνοντας όσους επιδιώκουν να προσλάβουν ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πληρώνουν τίποτα στην υπηρεσία. Το ποσό που χρεώνετε είναι ακριβώς αυτό που θα λάβετε (πιθανώς λιγότερα τέλη τραπεζικής μεταφοράς).

Οι πελάτες πληρώνουν μια ωριαία τιμή που είναι περίπου διπλάσια από αυτήν που ζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε αρκετά δύσκαμπτους λογαριασμούς ανάλογα με τις σχετικές χρεώσεις. Για παράδειγμα, εάν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν 20 $ την ώρα, οι μισθωτές χρεώνονται 40 $ ανά ώρα.

Τα οφέλη του Toptal αντί του Fiverr

Για Freelancer:

 • Προσαρμοσμένο προφίλ εργασίας
 • Απλή διεπαφή χρήστη
 • Εργαστείτε για ένα παγκόσμιο κοινό

Για τον Hirer:

 • Περιορισμένη ομάδα δεξιοτήτων
 • Γενικά δαπανηρότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες

3. Freelancer.com

Freelancer.comΑρχική σελίδα Freelancer.com

Το Freelancer.com είναι ένας ιστότοπος αγοράς crowdsourcing που βοηθά εκατομμύρια επιχειρήσεις να βρουν ελεύθερους επαγγελματίες. Εάν θέλετε εργασία υψηλής ποιότητας με λογικό προϋπολογισμό (τόσο για αγοραστές όσο και για πωλητές), τότε το Freelancer.com είναι για εσάς.

Τι προσφέρει το Freelancer.com?

Ο ιστότοπος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών εργασίας, όπως έργα δημιουργίας κειμένων έως σχεδιασμό ιστοσελίδων και πολλά άλλα. Ελεύθεροι επαγγελματίες, ξεκινήστε κάνοντας τα δικά σας προφίλ. Καταγράψτε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με το ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, βρείτε δουλειές που ταιριάζουν καλύτερα στις δεξιότητες και τις γνώσεις σας. Γράψτε την καλύτερη προσφορά σας, κερδίστε και κερδίστε.

Τα οφέλη του Freelancer.com αντί του Fiverr

Για Freelancer:

 • Διατίθενται αμέτρητα έργα
 • Αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με τους πελάτες
 • Φτηνό πρόγραμμα συνδρομής

Για τον Hirer:

 • Ανταποκριτική τεχνική υποστήριξη
 • Εύκολη αλληλεπίδραση με ελεύθερους επαγγελματίες

4. PeoplePerHour

PeopleperhourΙστοσελίδα PeoplePerHour

Το PeoplePerHour είναι μια άλλη διαδικτυακή ελεύθερη αγορά εργασίας που ταιριάζει στις επιχειρηματικές ανάγκες με ταλέντα. Είναι μια ιδανική πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες. Ενώ η πλατφόρμα σάς προσφέρει μια παγκόσμια ομάδα ταλέντων επί τόπου, σας βοηθά επίσης να δώσετε προτεραιότητα στα τοπικά ταλέντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Πώς λειτουργεί το PeoplePerHour?

Αυτή η πλατφόρμα παρέχει επίσης ευελιξία στον προϋπολογισμό, επιτρέποντάς σας να ορίσετε μια σταθερή τιμή ή χρέωση ανά ώρα, προσαρμόζοντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Τα οφέλη του PeoplePerHour αντί του Fiverr

Για Freelancer:

 • Ασφαλείς τρόποι πληρωμής
 • Εύκολη αλληλεπίδραση με τους πελάτες
 • Μοιραστείτε αρχεία και έγγραφα

Για τον Hirer:

 • Εύκολο να βρείτε ταλέντο
 • Πολλοί ειδικευμένοι υποψήφιοι
 • Εύκολη στη χρήση διεπαφή

5. Guru.com

Guru.comΙστοσελίδα Guru.com

Το Guru.com είναι μια πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες να συνεργάζονται σε έργα. Με παγκόσμια εμβέλεια, ένας εργοδότης μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χαρτοφυλακίων από μια μεγάλη ομάδα υποψηφίων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας έναν απλό ταμπλό και μια καθαρή διεπαφή, διευκολύνοντας τόσο τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και τους εργοδότες.

Τι προσφέρει το Guru.com?

Ο Γκουρού προσφέρει θέσεις εργασίας από τον προγραμματισμό & ανάπτυξη στη γραφή & υπηρεσίες μετάφρασης. Το πεδίο εργασίας της προσφέρει επίσης πολλά διαφορετικά σετ δεξιοτήτων, από νομικές υπηρεσίες έως μηχανική και αρχιτεκτονική. Απλώς εγγραφείτε δωρεάν, δημοσιεύστε εργασίες και αρχίστε να λαμβάνετε προσφορές.

Τα οφέλη του Guru.com αντί του Fiverr

Για Freelancer:

 • Καλή ομάδα υποστήριξης
 • Εύκολο σύστημα πληρωμών

Για τον Hirer:

 • Παγκόσμια ομάδα ταλέντων
 • Απλή διεπαφή χρήστη
 • Επιλέξτε από πολλούς τρόπους πληρωμής

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τις πύλες εργασίας όπως το Fiverr?

Αυτή είναι μια ερώτηση που μου το έκαναν πολλοί, τόσο ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και επιχειρήσεις. Το κίνητρο για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι για να επιλέξουν πύλες εργασίας όπως η Fiverr ή οποιοσδήποτε από τους ανταγωνιστές της Fiverr που αναφέρονται παραπάνω.

Για όσους αναζητούν εργασία, απλώς και μόνο επειδή αυτή είναι η οικονομία της συναυλίας δεν σημαίνει ότι είναι αγορά πωλητή. Θυμηθείτε, ανταγωνίζεστε και τους υπόλοιπους αναζητούντες εργασία στην οικονομία της συναυλίας.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν θα έχετε το χρόνο να ζητήσετε πελάτες και από εσάς. Εάν ξεκινάτε απλώς ελεύθερος επαγγελματίας, ίσως να μην γνωρίζετε καν πού να βρείτε τις επόμενες δουλειές σας! (Εάν χρειάζεστε βοήθεια, έχουμε αναφέρει 10 μέρη όπου μπορείτε να βρείτε νόμιμες δουλειές στο διαδίκτυο.) Ενώ οι έμπειροι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν συχνά να επιβιώσουν μόνοι τους, δεν είναι τόσο εύκολο στην αρχή.

Για τις επιχειρήσεις, αφορά κυρίως τι έχει νόημα. Υπάρχουν τόσες πολλές μικρές επιχειρήσεις σήμερα που δουλεύουν με έναν μικρότερο προϋπολογισμό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι συνήθως μια διογκωμένη μισθοδοσία, επομένως επικεντρωθείτε στην κύρια επιχείρησή σας και αναθέστε σε άλλες εργασίες ανάπτυξης ιστοσελίδων ή υποστηρίξτε θέσεις εργασίας.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα ενώ ταυτόχρονα να διαχειρίζεστε την κατώτατη γραμμή σας πιο εύκολα.

Fiverr Alternatives – Τελικές σκέψεις

Η οικονομία της συναυλίας προσφέρει μια ευκαιρία, αλλά δεν είναι ένα κρεβάτι με τριαντάφυλλα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πολεμούν κυρίως μια ανηφόρα, ακόμα κι αν είναι πρόθυμοι να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες σε λογικές τιμές. Το μεγαλύτερο ζήτημα μεταξύ αγοραστών και πωλητών είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης – και εκεί έρχονται ιστότοποι όπως το Fiverr.

Δρώντας ως μεσάζων, οι πλατφόρμες εργασίας συμβάλλουν στην τροφοδότηση της οικονομίας της συναυλίας, διασφαλίζοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνονται ενώ ανοίγουν μια λεωφόρο διαμάχης για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, όλα αυτά έρχονται συχνά σε τιμή – μερικές φορές, πολύ απότομα.

Η συμβουλή μου στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι να δουλέψετε σκληρά στις συναυλίες σας, αλλά δοκιμάστε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο χαρτοφυλακίου. Σκεφτείτε το ως σχεδιασμό για το μέλλον. Μάθετε από ιστότοπους όπως το Fiverr και αξιοποιήστε την εμπειρία σας με τους πελάτες εκεί για να διαχειριστείτε τη δική σας στο μέλλον.

Για τις επιχειρήσεις, οι πλατφόρμες εργασίας είναι ως επί το πλείστον ασφαλείς στη χρήση, αλλά οι έμπειροι ελεύθεροι επαγγελματίες συχνά αποφεύγουν λόγω του ποσού που χρεώνουν αυτές οι πλατφόρμες. Σκεφτείτε το γεγονός αυτό, οπότε αν ψάχνετε για έναν πραγματικό εμπειρογνώμονα, οι ανεξάρτητοι εργολάβοι μπορεί να είναι το κλειδί για το πρόβλημά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map