Το Spocket παρέχει Dropshipping σε διαφορετικό επίπεδο

Ως μια σχετικά νέα εταιρεία, Spocket θα μπορούσε εύκολα να γίνει λάθος ως μια άλλη πεινασμένη εκκίνηση που προσπαθεί να το κάνει μεγάλο στην προσοδοφόρα αγορά της υπηρεσίας dropshipping.


Ωστόσο, όταν μιλήσαμε Διευθύνων Σύμβουλος Saba Mohebpour, μας ξεκίνησε ότι δεν είναι απλώς μια άλλη εταιρεία τεχνολογίας που θέλει να κάνει το μεγάλο της διάλειμμα. Στην πραγματικότητα, ο Spocket ηγείται της επανάστασης στον τρόπο χειρισμού του dropshipping και είχε την επιτυχία να το ακολουθήσει.

Η συνέντευξή μας πηγαίνει βαθιά στις ρίζες του Spocket και πώς προετοιμάζονται για επιτυχία με το να ξεχωρίζουν σε μια θάλασσα από υπηρεσίες αποστολής ενώ εξακολουθούν να ταιριάζουν.

Αρχική σελίδα του Spocket

Η προέλευση του Spocket

Ενώ η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα το 2017, η ιδέα για το Spocket ήταν στα έργα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Ιδρυτή Saba Mohebpour κατά τη διάρκεια των κολλεγίων του στο UBC.

Ο Mohebpour υπενθυμίζει ειλικρινά πώς ένα βίντεο στο YouTube ήταν ο καταλύτης για να εμπλακεί στον κόσμο του προγραμματισμού.

(Εμπνεύστηκα) από ένα βίντεο YouTube ενός 17χρονου που πουλούσε μια εφαρμογή στο Yahoo, άρχισα να μαθαίνω προγραμματισμό και ξεκίνησα μια εφαρμογή που ονομάζεται Vendchat. Ενώ έπρεπε να το κλείσουμε, έμαθα πολλά μέσα από την εμπειρία και το voila! Ο Spocket γεννήθηκε.

Αλλά πριν μπορέσει το Spocket να απογειωθεί, υπήρχε το θέμα να γνωρίσουμε την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και να προσπαθήσουμε να εισέλθουμε στον κλάδο.

Για την Mohebpour και την ομάδα, το λογικό βήμα ήταν να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησαν ότι βρίσκοντας έμπιστους προμηθευτές, παραγγέλνοντας χειροκίνητα κάθε προϊόν, κρατώντας απόθεμα: όλα φαινόταν απίστευτα μη πρακτικά για μια εταιρεία που προσπαθεί ακόμα να βρει τη βάση της.

Η Saba Mohebpour, ιδρυτής του Spocket, και η ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, ο Mohebpour συνειδητοποίησε ότι η διατήρηση αποθεμάτων ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα για έναν αριθμό λιανοπωλητών. Αυτή ήταν η σπινθήρα που απαιτείται για να δημιουργηθεί το θεμέλιο του Spocket: μια λύση χωρίς κίνδυνο για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όπως και με τις περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις, ο Spocket έπρεπε να αντιμετωπίσει μερικά χτυπήματα κατά μήκος του δρόμου προτού εγκατασταθούν, αλλά ένα συγκεκριμένο χτύπημα δρόμου ήταν τελείως έξω από τα χέρια τους. Ήταν κατά τη διάρκεια του Πρόγραμμα Seattle Techstars, για την οποία έγινε αποδεκτή η εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2017, για την οποία ο Mohebpour αντιμετώπισε προβλήματα λόγω αυστηρότερων ταξιδιωτικών πολιτικών.

Ευτυχώς, όλα λειτούργησαν στο τέλος.

«Όντας ιρανός πολίτης εκείνη τη στιγμή και με τις νέες πολιτικές του Τραμπ στη θέση του – δεν θα μπορούσα να το καταφέρω. Αλλά η ομάδα μου παρακολούθησε εκ μέρους της εταιρείας! Έχουμε μόλις κατακτήσει νέα ύψη – από τον εκπληκτικό γύρο χρηματοδότησής μας έως την αύξηση του αριθμού των λιανοπωλητών στην πλατφόρμα μας. Είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό έργο! », Πρόσθεσε.

Ξεχωρίζει ενώ ταιριάζει

Φυσικά, το πόδι στη βιομηχανία σταγονιδίων ήταν κάτι παραπάνω από απλώς τη δημιουργία μιας εταιρείας και την παροχή μιας υπηρεσίας για αυτήν. Η ομάδα στο Spocket έπρεπε να καταλάβει ποια ζητήματα βρίσκονται πέρα ​​από το «διατήρηση αποθεμάτων» και «τη διατήρηση των κινδύνων κάτω» για έναν διαδικτυακό λιανοπωλητή.

Εάν ήθελαν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στη θάλασσα των υπηρεσιών dropshipping και να ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες ενός πελάτη ή πελάτη, έπρεπε να καταλάβουν ποια είναι τα μεγαλύτερα ζητήματα στο dropshipping και πώς η Spocket σκοπεύει να τις αντιμετωπίσει διαφορετικά.

Το Dropshipping, γενικά περιορίστηκε σε κινέζους προμηθευτές. Οι μηνιαίοι χρόνοι παράδοσης δεν λειτουργούν ακριβώς σε αυτόν τον αιώνα άμεσης ικανοποίησης. Για τους λιανοπωλητές να έχουν μια δίκαιη πιθανότητα επιτυχίας απέναντι σε γίγαντες όπως η Amazon, οι χρόνοι αποστολής πρέπει να είναι σύντομοι και ανταγωνιστικοί.

Η προτίμηση για τοπικά προϊόντα, μαζί με ποιοτικά δοκιμασμένα, ηθικά κατασκευασμένα προϊόντα αυξάνεται, και ενόψει αυτού, επιβιβάσαμε προμηθευτές κυρίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να μειώσουμε τον χρόνο αποστολής και να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα δεν προκαλεί ανησυχία.

Η θέση τους ως υπηρεσίας που όχι μόνο παρέχει καλύτερους χρόνους αποστολής αλλά και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας τα καθιστά ένα βήμα πάνω από τη μέση υπηρεσία αποστολής.

Πρόγραμμα Spocket και τιμές από τον Μάρτιο του 2019 (πηγή)

Αλλά η ομάδα στο Spocket δεν ήταν ικανοποιημένη με αυτό. Η Mohebpour, ειδικότερα, συνειδητοποίησε ότι πολλές από τις συσκευασίες των προμηθευτών τείνουν να επισκιάζουν τη μάρκα του λιανοπωλητή. Για την καταπολέμηση αυτού, έχουν δημιουργήσει συνεργασίες με βασικούς προμηθευτές, ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο ουδέτερα πακέτα και το τιμολόγιο του λιανοπωλητή θα προστεθεί στο κουτί από τον προμηθευτή.

Για να προσθέσετε το κεράσι στην κορυφή, το Spocket διευκολύνει τους εμπόρους να ελέγχουν τα προϊόντα τους προτού το προσθέσουν στο κατάστημά τους χρησιμοποιώντας δείγματα παραγγελιών που είναι διαθέσιμες απευθείας στη σελίδα αναζήτησης.

Αντιμετωπίζοντας όλα αυτά τα ζητήματα και παρέχοντας μια υπηρεσία που προσφέρει τόσο ποιότητα όσο και ταχύτητα, η Spocket αναμένεται να είναι η απόλυτη υπηρεσία dropshipping για διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής.

Όχι μόνο μια υπηρεσία, αλλά μια λύση

Παρόλο που ο Spocket λειτουργεί σε όλους τους κυλίνδρους, ο Mohebpour και η ομάδα του δεν έχασαν ποτέ το βλέμμα για το τι σκοπεύει να είναι η εταιρεία. Και αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια άλλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, αλλά μάλλον μια λύση για τους λιανοπωλητές.

Αυτό σήμαινε να σπάσουν το μυαλό τους σχετικά με τον τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος που πλήττει τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιλύουμε το ζήτημα της παραμόρφωσης αποθέματος ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας μια υπηρεσία που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν την επωνυμία τους ενώ σταματούν, αποστέλλουν προϊόντα ποιότητας από τοπικούς προμηθευτές και κάνουν γρήγορη την αποστολή.

Το Spocket αυτοματοποιεί όλα τα «βαρετά» κομμάτια της επιχείρησης, έτσι ώστε οι λιανοπωλητές να μπορούν να επικεντρώνονται στο μάρκετινγκ, την επωνυμία και τις μετατροπές.

Είναι τεράστιο καθήκον για μια εταιρεία ηλικίας άνω του ενός έτους (!), Αλλά για το Spocket, δεν πρόκειται μόνο για μια άλλη επιτυχία, αλλά και για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των εμπόρων λιανικής και της ψηφιακής αγοράς.

«Είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης επανάστασης του ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο να ξεκινήσει ένα κατάστημα και να το κάνει μεγάλο. Διασφαλίζουμε ότι η εμπειρία σας ως λιανοπωλητής είναι χωρίς λόξυγκας στον τομέα της προμήθειας και της παράδοσης προϊόντων! “

Η πλατφόρμα προϊόντων βοηθά τους εμπόρους λιανικής να προμηθευτούν προϊόντα

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, αυτό που παρακινεί το Spocket είναι οι χρήστες τους και η Mohebpour μας λέει πόσο σημαντικό και ικανοποιητικό είναι να βλέπουμε τους εμπόρους λιανικής να χρησιμοποιούν το Spocket για τις διαδικτυακές τους επιχειρήσεις.

«Το μεγαλύτερο κίνητρό μας είναι να ενδυναμώσουμε τους επιχειρηματίες: το να βλέπουμε χιλιάδες λιανοπωλητές να ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους μέσω του Spocket είναι σουρεαλιστικό. Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες και εκπληκτικοί από τον αριθμό των καταπληκτικών καταστημάτων που διαθέτουν προϊόντα Spocket και το κάνουν δικό τους, με το μοναδικό τους στυλ. “

Με μηδενικό αρχικό κόστος, αυτοματοποιημένη επεξεργασία και επαληθευμένα προϊόντα, η Spocket μπόρεσε να μειώσει το χρόνο κατασκευής καταστημάτων κατά το ήμισυ και να παρέχει αξιόπιστες πηγές για τους εμπόρους λιανικής: ο αντίκτυπος που έχουν στην αγορά τους κάνει να πιέσουν να πετύχουν περισσότερα!

Επίτευξη επιτυχίας και πρωτοπόρα ορόσημα

Το Spocket υπάρχει μόνο για περίπου ένα χρόνο, αλλά ήδη κατάφεραν να κερδίσουν αρκετά ορόσημα και επιτυχίες. Ο διευθύνων σύμβουλος Mohebpour υπενθυμίζει ειλικρινά πώς κατάφεραν να κερδίσουν επενδυτές κατά τη διάρκεια του προγράμματος Techstars και επεκτάθηκαν στο WooCommerce.

Ολόκληρο το ταξίδι του Spocket ήταν ένα τεράστιο roller coaster – με την αδυναμία μου να κατευθυνθώ στο πρόγραμμα Techstars, παρά το γεγονός ότι έφτασα στο κλείσιμο ενός 1,5 εκατομμυρίου γύρου με επενδυτές όπως οι Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures και ο επιταχυντής Plug and Play.

… Επεκταθήκαμε στο WooCommerce τον περασμένο μήνα (Αύγουστος 2018), παρέχοντας σε περισσότερους λιανοπωλητές την ευκαιρία να βελτιώσουν την επιχείρησή τους και αυτό είναι ένα μεγάλο ορόσημο.

Εφαρμογή Spocket Shopify (Κατεβάστε)

Πρόσθετο Spocket WordPress (Κατεβάστε)

Ένα άλλο τεράστιο ορόσημο για το Spocket έφτασε τους 25.000 εμπόρους λιανικής σε λιγότερο από ένα χρόνο, με τους αριθμούς να συνεχίζουν να είναι ισχυροί. Αρκεί να πούμε ότι η σκληρή δουλειά τους αποδίδει.

Σήμερα, το Spocket υποστηρίζει τους λιανοπωλητές και στις πέντε ηπείρους βοηθώντας τους να ξεκινήσουν και να κλιμακώσουν τα διαδικτυακά καταστήματά τους. Όσο για την ίδια την ομάδα, έχουν επεκταθεί από μια διμελή ομάδα με κεντρική τοποθεσία στο Βανκούβερ σε 11 μέλη με σχεδιαστές στην Ινδία, προγραμματιστές στη Βραζιλία και επιχειρήσεις στις Φιλιππίνες. Όλα αυτά δείχνουν επίσης τη δύναμη της ποικιλομορφίας της εταιρείας.

Κτίριο για το μέλλον (και για τους χρήστες)

Όσο μεγάλη επιτυχία απολαμβάνει η Spocket, ο Mohebpour και η ομάδα εξακολουθούν να βλέπουν το μέλλον, το οποίο σχεδιάζουν μεγάλα πράγματα για την εταιρεία.
Saba Mohebpour, ιδρυτής του Spocket

«Σκοπεύουμε να φέρουμε το Spocket σε άλλες πλατφόρμες, εκτός από το WooCommerce και το Shopify, έτσι ώστε ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ένας επιχειρηματίας στο Διαδίκτυο, μπορούν να αναπτυχθούν γρηγορότερα με το Spocket.

Είμαστε πρόθυμοι να οικοδομήσουμε μια βάση γνώσης για τους λιανοπωλητές για να αναφερθούν καθώς ξεκινούν σε αυτό το επικό ταξίδι και το πιο σημαντικό ανυπομονούμε να παρέχουμε γρήγορες λύσεις σε περισσότερους εμπόρους λιανικής σε όλο τον κόσμο.

Ένα βασικό μέρος της δημιουργίας μιας καλύτερης πλατφόρμας με το Spocket είναι η κατανόηση των χρηστών τους. Για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις, αυτό σημαίνει ότι τοποθετούνται ως η τέλεια πλατφόρμα για να βοηθήσουν τους χρήστες να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Το Spocket έχει κατασκευαστεί για να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλιμακώσουν.

Καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, καθίσταται μάλλον δύσκολο να παρακολουθείτε το απόθεμα ή την ατομική επεξεργασία κάθε παραγγελίας: διαχειριζόμαστε και αυτοματοποιούμε όλη τη μη αυτόματη εργασία, έτσι ώστε οι έμποροι να μπορούν να ρίξουν όλη την προσοχή τους στη διαφήμιση, το μάρκετινγκ, τη βελτιστοποίηση καταστήματος, τη διατήρηση πελατών: όλα τα σημαντικά μέρη της λειτουργίας ενός επιτυχημένου διαδικτυακού καταστήματος.

Η Mohebpour συνεχίζει, «Οι έμποροι λιανικής μπορούν να προσθέσουν προϊόντα από πολλούς προμηθευτές χωρίς την ταλαιπωρία των αδειών και των συμβάσεων, δεδομένου ότι το χειριστήκαμε: αυτό επιτρέπει ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων να είναι διαθέσιμο στους εμπόρους λιανικής πώλησης, για να μην αναφέρουμε, τις αποκλειστικές τιμές με εξαιρετικά μειωμένες τιμές. Ταχύτερες, ομαλότερες και καλύτερες επιχειρήσεις ήταν το αποτέλεσμα του Spocket! “

Dropshipping σε διαφορετικό επίπεδο

Είναι δύσκολο για κάθε εταιρεία ή νεοσύστατη εταιρεία να ξεχωρίζει όταν είσαι αντιμέτωπος με μια θάλασσα ανταγωνιστών, αλλά παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις ενός έτους, η Spocket κατάφερε όχι μόνο να το κάνει αυτό μόνο με την υπηρεσία dropshipping, αλλά το κάνει συνολικά διαφορετικό επίπεδο.

Όμως, η επίτευξη αυτού του επιπέδου επιτυχίας δεν ήταν εύκολη και όλα εξαρτώνταν από μια πραγματικά παθιασμένη ομάδα. Ο CEO της Saba Mohebpour το λέει καλύτερα όταν περιγράφει τους ανθρώπους στο Spocket:

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από παθιασμένους, περίεργους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. ακούμε τους πελάτες μας και συνεχώς ασχολούμαστε με την εξέλιξη του Spocket σε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map