Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο: Ο οδηγός για αρχάριους A-to-Z

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου.


 1. Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα
 2. Εγγραφείτε για web hosting
 3. Σχεδιάστε την ιστοσελίδα σας
 4. Επικυρώστε και δοκιμάστε τον ιστότοπό σας
 5. Ολοκληρώστε και μεγαλώστε

Η δημιουργία ενός βασικού ιστότοπου είναι εύκολη. Η ίδια η εργασία δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. Η κατανόηση των επιλογών σας και η προσαρμογή τους στην κατάστασή σας, ωστόσο, δεν είναι εύκολο επίτευγμα.

Λόγω του γεγονότος ότι ορισμένα βήματα ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετες γνώσεις που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου, έχω συμπεριλάβει συνδέσμους προς λεπτομερείς πόρους όπου είναι απαραίτητο.

Contents

Γιατί δημιουργείτε έναν ιστότοπο

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να ορίσετε πρώτα τον σκοπό σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας ιστότοπος μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικτυακής σας παρουσίας – ως επιχειρηματική οντότητα ή άτομο. Για ένα άτομο, μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα βασικό προφίλ ή τόσο λεπτομερές όσο ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό σας. Για τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να θεωρείται ως μέρος των περιουσιακών στοιχείων σας και να σχετίζεται με το προφίλ, τα προϊόντα ή τα πράγματα που κάνετε.

Λαμβάνοντας υπόψη έναν σαφή σκοπό, μπορείτε να λάβετε μια καλύτερη απόφαση στο δρόμο – δηλαδή με ποιες πλατφόρμες θα χρησιμοποιήσετε, με ποια κανάλια μάρκετινγκ θα αλληλεπιδράσετε κ.λπ..

Μερικοί τυπικοί λόγοι για τους οποίους δημιουργείται ένας ιστότοπος:

 • Για την πώληση προϊόντων – Εάν ο πρωταρχικός σας στόχος είναι η πώληση προϊόντων, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να περιλαμβάνει προθήκες προϊόντων, ένα διαδικτυακό καλάθι αγορών, ασφαλή πύλη πληρωμής και κατά προτίμηση ένα σύστημα σημείων πώλησης.
 • Προς την εμφάνιση πληροφοριών – Εάν ο στόχος σας είναι να εμφανίσετε εταιρικά ή προσωπικά στοιχεία, σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο μιας σελίδας σε μια προσιτή πλατφόρμα.
 • Για να μοιραστείτε τις τρέχουσες ιδέες και την εμπειρία – Ένα blog είναι συνήθως το καλύτερο για χρήστες που τους αρέσει να γράφουν και να μοιράζονται τις ιδέες τους με τον κόσμο.

Αυτοί οι λόγοι δεν χρειάζεται να είναι αμοιβαίοι αποκλειστικοί. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε έναν ιστότοπο που συνδυάζει δύο ή περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία.

Τα βασικά βήματα για τη δημιουργία του δικού σας ιστότοπου

Μόλις διευθετήσετε τους στόχους του ιστότοπού σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε! Για να ξεκινήσετε, πρέπει πρώτα…

1. Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα

Τι είναι το όνομα τομέα?

Για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο, το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα όνομα τομέα.

Ένα όνομα τομέα είναι η διεύθυνση που προσδιορίζει τον ιστότοπό σας στο Διαδίκτυο. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το Yahoo.com, το Google.com ή το BuildThis.io (ο ιστότοπος που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή).

Πού να καταχωρήσετε ένα όνομα τομέα?

Για να αποκτήσετε έναν τομέα, θα πρέπει να τον καταχωρίσετε σε έναν καταχωρητή τομέα.

Ένας καταχωρητής τομέα θα σας βοηθήσει να ελέγξετε εάν ένα όνομα τομέα είναι μοναδικό προτού σας επιτρέψει να προχωρήσετε σε μια εγγραφή. Το GoDaddy και το NameCheap είναι δύο δημοφιλείς καταχωρητές τομέα. Τα χρησιμοποιώ για τη διαχείριση των τομέων μου για πολύ καιρό.

Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα?

Η επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι συχνά το πιο δύσκολο, καθώς όχι μόνο πρέπει να αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας, αλλά να είναι εύκολη, απλή και αξέχαστη.

Το όνομα τομέα σας πρέπει να είναι μοναδικό – το όνομα δεν πρέπει να ανήκει σε άλλο άτομο ή οργανισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να έχετε υπόψη για τη δημιουργία ονομάτων τομέα είναι:

 • Κρατήστε το σύντομο και εύκολο να το θυμάστε
 • Μην χρησιμοποιείτε ονόματα εμπορικών σημάτων
 • Πηγαίνετε για .com ή .net όταν είναι δυνατόν
 • Να είστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιείτε σύνθετες ή επινοημένες λέξεις
 • Προσπαθήστε να κάνετε τη λέξη-κλειδί σχετική

Συμβουλές με δυνατότητα δράσης

 • Εάν δυσκολεύεστε να υπολογίσετε ένα όνομα τομέα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε δημιουργίες ονομάτων τομέα για ιδέες. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι Wordroid και Lean Domain Search.
 • Εάν είστε αρχάριος, σας συνιστούμε να πάτε στο GoDaddy ή στο Namecheap για να βρείτε ένα όνομα τομέα. Και οι δύο διευκολύνουν τους αρχάριους να αγοράσουν και να καταχωρήσουν ένα όνομα τομέα.

2. Εγγραφείτε για λογαριασμό web hosting

Τι είναι ένας οικοδεσπότης Ιστού?

Ένας οικοδεσπότης Ιστού είναι ένας μεγάλος υπολογιστής (γνωστός και ως διακομιστής) που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των αρχείων που απαιτούνται ως μέρος του ιστότοπού σας.

Σκεφτείτε το ως ένα σπίτι που αποθηκεύει έπιπλα και οικιακές συσκευές – το σπίτι είναι ο οικοδεσπότης Ιστού σας και οτιδήποτε άλλο σε το σπίτι είναι το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Το περιεχόμενο του ιστότοπου περιλαμβάνει γενικά κείμενο, εικόνες, βίντεο και άλλα στοιχεία που θεωρείτε απαραίτητα.

Ποιες είναι οι επιλογές σας στη φιλοξενία?

Η φιλοξενία Ιστού διατίθεται σήμερα σε διάφορα πακέτα. Παραδοσιακά, ένας πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων ασχολείται μόνο με την εκμίσθωση των διακομιστών με βασικό λογισμικό και τεχνική υποστήριξη. Η φιλοξενία του ιστότοπού σας με έναν παραδοσιακό πάροχο φιλοξενίας είναι συνήθως φθηνότερη και πιο ευέλικτη. αλλά χρειάζεστε λίγη επιπλέον δουλειά για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Σήμερα, οι εταιρείες συνδυάζουν διαφορετικές υπηρεσίες μαζί και επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν, να φιλοξενούν και να διαχειρίζονται ιστότοπους από έναν πάροχο υπηρεσιών. Συνήθως καλούμε αυτές τις εταιρείες Κατασκευαστές Ιστοσελίδων ή Κατασκευαστές Ηλεκτρονικών Καταστημάτων. Φιλοξενία ιστότοπου σε αυτές τις πλατφόρμες είναι συνήθως ακριβό και λιγότερο ευέλικτο. αλλά θα δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εύκολα.

Πλατφόρμα φιλοξενίας για αρχάριους

Εάν μόλις ξεκινήσετε – η βασική κοινή φιλοξενία είναι συνήθως αρκετά καλή. Για αυτό, προτείνω το Hostinger Single Plan – το οποίο σας επιτρέπει να φιλοξενείτε έναν ιστότοπο σε χαμηλή τιμή μόνο 0,80 $ / μήνα.

Φιλοξενία HostingerHostinger Single Plan – Φιλοξενήστε έναν ιστότοπο με χώρο αποθήκευσης SSD 10 GB και εύρος ζώνης 100 GB (περισσότερο από αρκετό για αρχάριους) στα 0,80 $ / μήνα.

Πλατφόρμα φιλοξενίας για ηλεκτρονικά καταστήματα / ηλεκτρονικά καταστήματα

Εάν σκοπεύατε να πουλήσετε προϊόντα απευθείας από τον ιστότοπό σας (ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου), τότε θα πρέπει να δείτε το Shopify Basic (αρχική τιμή 29 $ / μήνα).

Πλατφόρμες Shopify800.000 καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούν το Shopify, συμπεριλαμβανομένων των NBA Lakers Store και Tattly.com. Το Shopify Basic ξεκινά από $ 29 / μήνα.

Πλατφόρμα φιλοξενίας για εύχρηστους ιστότοπους / μικρές επιχειρήσεις

Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας απλός ιστότοπος για να παρουσιάσετε το επιχειρηματικό σας χαρτοφυλάκιο και τα στοιχεία επικοινωνίας, μια ομαδοποιημένη επιλογή φιλοξενίας μπορεί να είναι σωστή. Οι Wix και Weebly είναι οι δύο κατασκευαστές ιστότοπων που μου αρέσουν – γράφουμε εκτενώς για τα δύο και μπορείτε να δείτε τις κριτικές μας εδώ – Wix review / Weebly review.

Wix ως ομαδοποιημένες επιλογέςΠροσφέρεται ως διαδικτυακή υπηρεσία, το Wix σάς επιτρέπει να συνεργάζεστε με έναν οπτικό επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία του ιστότοπού σας, ακόμη και αν δεν έχετε γνώσεις κωδικοποίησης. Το πακέτο Wix Unlimited ξεκινά από 12,50 $ / μήνα.

Συμβουλές με δυνατότητα δράσης

 • Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα είδη φιλοξενίας: κοινόχρηστη φιλοξενία, αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή και φιλοξενία cloud / VPS.
 • Εάν είστε ένας μικρός ιστότοπος, είναι πιο φθηνό να χρησιμοποιείτε κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας. Συνιστάται σε μεγαλύτερους ιστότοπους να χρησιμοποιούν είτε cloud είτε αποκλειστική φιλοξενία.
 • Ορισμένες βασικές ιδιότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού είναι οι τιμές τους, η ταχύτητα του διακομιστή και τα ποσοστά λειτουργίας. Το Hostinger (για αρχάριους), καθώς και το InMotion Hosting και το SiteGround (για μεγαλύτερους ιστότοπους), είναι μερικά από τα δημοφιλή ονόματα.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας καταστημάτων, όπως το Shopify ή το BigCommerce εάν σκοπεύετε να πουλήσετε προϊόντα απευθείας από τον ιστότοπό σας.

3. Σχεδιάστε τις ιστοσελίδες σας

Μόλις έχετε έτοιμο το όνομα τομέα και τον οικοδεσπότη Ιστού σας, ήρθε η ώρα να δημοσιεύσετε κάτι στο Διαδίκτυο. Για να σχεδιάσετε τις ιστοσελίδες σας, μπορείτε είτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστού ή να το κάνετε μόνοι σας.

Συζητάμε λεπτομερώς πώς να αναθέσετε σε τρίτους μια εργασία ανάπτυξης ιστού εδώ. Θα πρέπει να παραλείψετε τα παρακάτω βήματα και να προχωρήσετε σε αυτήν τη σελίδα εάν σκοπεύετε να προσλάβετε κάποιον για να αναπτύξει τον ιστότοπό σας για εσάς.

Για τους DIYers, εδώ είναι οι τρεις εύκολοι τρόποι για να σχεδιάσετε μια ιστοσελίδα:

1- Επεξεργαστής web-τι-βλέπε-είναι-τι-παίρνετε (WYSIWYG)

Ένας επεξεργαστής WYSIWYG σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να σχεδιάσετε ιστοσελίδες από το μηδέν χωρίς την ανάγκη κωδικοποίησης. Λειτουργεί όπως θα κάνατε ένας κανονικός επεξεργαστής κειμένου – ξεκινάτε με ένα πρότυπο ή μια κενή σελίδα και μετά δημιουργείτε τις σελίδες του ιστότοπού σας. Όταν τελειώσετε, τα γεμίζετε με περιεχόμενο και ανεβάζετε ολόκληρο το φάκελο στον κεντρικό υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων (FTP).

Για να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο, είναι καλύτερο αν έχετε βασικές δεξιότητες HTML / CSS και κάποιες γενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Διαδικτύου.

Υπάρχουν αρκετοί συντάκτες διαδικτύου WYSIWYG – ορισμένοι είναι δωρεάν για μη εμπορική χρήση, ενώ άλλοι ενδέχεται να απαιτούν άδεια επί πληρωμή. Microsoft Expression Web, Σχεδιαστής Ιστού Google, Μπλε Γκρίφον, και Ανοίξτε το στοιχείο είναι μερικά καλά που μπορείτε να δείτε.

Για ένα πρόγραμμα FTP – FileZilla και WinSCP είναι οι δύο καλύτερες δωρεάν επιλογές.

Microsoft Expression - Πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYGΠαράδειγμα – Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης του Microsoft Expression Web Editor. Λίστα φακέλων (αριστερά) – Δομή στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας φακέλους. Πρόγραμμα επεξεργασίας (κέντρο) – Γράψτε και μορφοποιήστε το κείμενό σας εδώ. Στυλ / Εργαλειοθήκη (δεξιά) – Στυλ και σχεδίαση της σελίδας σας χρησιμοποιώντας CSS (προαιρετικό). Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ευρετήριο ονόματος σελίδας (.html / .htm / .php / .asp) – θα λειτουργήσει ως αρχική σελίδα του ιστότοπού σας.

Αυτή η επιλογή είναι δυνατή μόνο εάν χρησιμοποιείτε μια παραδοσιακή φιλοξενία (δηλαδή Hostinger). Η χρήση ενός προγράμματος επεξεργασίας WYSIWYG είναι ευέλικτη και διασκεδαστική αν σας αρέσει να μαθαίνετε κωδικοποίηση Ιστού… αλλά δεν είναι εφικτή επιλογή για αρχάριους που θέλουν έναν ιστότοπο άμεσα.

2- Χρήση συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

Οι περισσότεροι ιστότοποι δημιουργούνται και διαχειρίζονται σήμερα με CMS. Το CMS διαθέτει πολλά οφέλη από την άποψη του κατόχου ιστότοπου. Είναι εύκολο στη διαχείριση, ευέλικτη στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη, και οικονομικά αποδοτική (δωρεάν!) – τρία βασικά πλεονεκτήματα.

Εάν δεν το έχετε ακούσει ήδη – το WordPress, τροφοδοτεί το 33% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο, είναι πιο δημοφιλές CMS στον κόσμο.

Για όσους επιλέγουν τη συμβατική επιλογή φιλοξενίας στο βήμα # 2, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress με μερικά μόνο κλικ.

Εγκατάσταση του WordPress στο HostingerΔείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το WordPress στο Hostinger. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Hostinger, μεταβείτε στον Ιστότοπο > Αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης > WordPress > Ρυθμίστε έναν κωδικό πρόσβασης και ένα όνομα ιστότοπου > Εγκαθιστώ.

Θα λάβετε ένα βασικό πλαίσιο ιστότοπου μόλις εγκατασταθεί το WordPress. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε τις ιστοσελίδες σας χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο WordPress. Τα προ-κατασκευασμένα πρότυπα WordPress είναι διαθέσιμο δωρεάν στο WordPress.org (επίσημος κατάλογος θεμάτων). Ή μπορείτε να αγοράσετε πρότυπα υψηλής ποιότητας από επαγγελματίες προγραμματιστές όπως τα Elegant Themes ή Artisan.

Η Ντίσα εξήγησε πώς να δημιουργήσετε ένα blog ή ιστότοπο χρησιμοποιώντας το WordPress εδώ. Ακολουθήστε τις οδηγίες σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση – Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα CMS εάν επιλέξετε να πάτε με την πλατφόρμα “Bundle” όπως το Wix ή το Weebly στο βήμα # 2.

3. Χρησιμοποιώντας μια ιστοσελίδα drag-and-drop δημιουργίας καταστημάτων

Ένας ιστότοπος drag-and-drop δημιουργίας ιστότοπων / καταστημάτων είναι ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για τη δημιουργία ενός ιστότοπου.

Δεν χρειάζεστε δεξιότητες ανάπτυξης ιστού – απλώς επιλέξτε ένα προκατασκευασμένο πρότυπο, αρπάξτε τα απαραίτητα στοιχεία ιστού από το πρόγραμμα δημιουργίας (π.χ. φόρμα επικοινωνίας, αναπτυσσόμενα μενού, Χάρτης Google, κουμπιά πληρωμής, καλάθι αγορών κ.λπ.) και ένας πλήρης ιστότοπος είναι έτοιμος.

Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ιστοσελίδων διάσπαρτα στο Διαδίκτυο – το Wix και το Weebly είναι δύο από τα πιο δημοφιλή. Και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Shopify θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή εάν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Επίδειξη Wix

Δημιουργία και επεξεργασία ιστότοπου χρησιμοποιώντας το Wix EditorΣχεδιασμός της ιστοσελίδας σας στο Wix: Site Menu (αριστερά) – Διαχείριση σελίδων, επιλογή φόντου ιστότοπου, ρύθμιση πλοήγησης ιστότοπου, προσθήκη κειμένων και συνδέσμων, μεταφόρτωση εικόνων κ.λπ. εδώ. Ευθυγράμμιση (κέντρο / αριστερά) – Τακτοποιήστε και ευθυγραμμίστε τα στοιχεία του ιστότοπου εδώ. Προεπισκόπηση (πάνω δεξιά) – Αποθήκευση, προεπισκόπηση και δημοσίευση του ιστότοπού σας.

Σχεδιασμός ιστότοπου σε προκαθορισμένα πρότυπα WixΠρότυπα Wix – υπάρχουν εκατοντάδες προκατασκευασμένα πρότυπα στο Wix (δείτε όλα).

Επίδειξη Shopify

Δημιουργία και επεξεργασία ιστότοπου με χρήση του προγράμματος επεξεργασίας ShopifyΣχεδιάστε την ηλεκτρονική σας βιτρίνα με ένα προκατασκευασμένο θέμα στο Shopify. Μενού (αριστερά) – Επιλέξτε θέματα και προσθέστε στοιχεία καταστήματος (διαφάνειες, επικεφαλίδες, εικόνες, υποσέλιδα κ.λπ.) εδώ. Προεπισκόπηση (κέντρο / δεξιά) – Κάντε προεπισκόπηση του καταστήματός σας εδώ.

Πρότυπα ShopifyΤο Shopify προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δωρεάν και premium θεμάτων (δείτε δείγματα).

Επίδειξη οικοδόμησης ιστοτόπων Hostgator

Δημιουργός ιστότοπου GatorΧρήση του Gator Website Builder – Μενού (αριστερά) – Επιλέξτε θέματα, προσθέστε σελίδες και προσθέστε ενότητα σελίδας εδώ. Προεπισκόπηση (κέντρο / δεξιά) – Μετακίνηση μεταξύ σελίδων στην επάνω γραμμή πλοήγησης. αποθήκευση, προεπισκόπηση και δημοσίευση του ιστότοπού σας.

Δωρεάν θέματα στο Gator Website BuilderΠλήρως προσαρμόσιμα και ανταποκρινόμενα πρότυπα ιστότοπων που προσφέρονται στο Hostgator Website Builder.

Συμβουλές με δυνατότητα δράσης

 • Περιηγηθείτε στα δωρεάν πρότυπα ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου από το Shopify, το BigCommerce, το Wix και το Weebly σε μία σελίδα
 • Αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία ιστότοπου χρησιμοποιώντας το Wix
 • Δείτε παραδείγματα ιστότοπων που έχουν δημιουργηθεί με το Wix
 • Αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία ιστότοπου χρησιμοποιώντας το Shopify
 • Δείτε παραδείγματα ιστότοπων που έχουν δημιουργηθεί με το Shopify

4. Επικύρωση και δοκιμή του ιστότοπού σας

Μόλις ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος – ήρθε η ώρα να επικυρώσετε και να δοκιμάσετε πώς λειτουργεί σε μεγάλα προγράμματα περιήγησης (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11, κ.λπ.), καθώς και σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

Μπορούμε να εκτελέσουμε αυτές τις δοκιμές με τη βοήθεια δωρεάν εργαλείων στο διαδίκτυο.

Επικύρωση σήμανσης

W3C - Επικυρώστε τον ιστότοπό σας μόλις τελειώσετε με τη δημιουργία σαςΕπικυρώστε εύκολα τη σήμανση του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας Υπηρεσία επικύρωσης σήμανσης W3C.

Τι είναι η επικύρωση σήμανσης? Γλώσσες κωδικοποίησης ή σενάρια όπως HTML, PHP και ούτω καθεξής έχουν τις δικές τους μορφές, λεξιλόγιο και σύνταξη. Η επικύρωση σήμανσης είναι η διαδικασία επαλήθευσης εάν ο ιστότοπός σας ακολουθεί αυτούς τους κανόνες.

Δοκιμή προγράμματος περιήγησης

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησηςΔιασταυρώστε τον ιστότοπό σας για έως και 115 διαφορετικά προγράμματα περιήγησης σε μία λήψη Πρόγραμμα περιήγησης.

Δοκιμή οθόνης

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικά μεγέθη οθόνηςΧρήση Screenfly για προεπισκόπηση της ιστοσελίδας σας σε οθόνες, tablet, έξυπνα τηλέφωνα και άλλα διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

5. Βελτιώστε και αναπτύξτε τον ιστότοπό σας

Η δημοσίευση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο είναι το πρώτο στάδιο. Υπάρχουν ακόμα πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε την επιτυχία του ιστότοπού σας. Ακολουθούν μερικές εργασίες για να ξεκινήσετε με…

Βελτιώστε την ταχύτητα του ιστότοπου

Η Google δήλωσε σαφώς ότι η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένας από τους παράγοντες κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να κατατάσσεται υψηλότερα εάν φορτώνεται γρήγορα.

Επίσης – όσο πιο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπός σας, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είναι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας. Έχει αποδειχθεί, σε αμέτρητες μελέτες περιπτώσεων και πειράματα, ότι ένας ιστότοπος με αργή φόρτωση θα βλάψει την εμπειρία των χρηστών και θα επηρεάσει τα έσοδα του ιστότοπου. Η Amazon θα είχε χάσει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εάν ο ιστότοπός της επιβραδύνθηκε ακόμη και ένα δευτερόλεπτο.

Εάν η τρέχουσα ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι αργή, μάθετε πώς να το βελτιώσετε.

Βελτιώστε την ορατότητα αναζήτησης ιστότοπων

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) για να παρατηρήσετε τον ιστότοπό σας. Αλλά μερικές βασικές δεξιότητες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι πάντα καλές.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό webmaster στη διεύθυνση Κονσόλα αναζήτησης Google για να υποβάλετε τον ιστότοπό σας στην Google και να εντοπίσετε τυχόν ζητήματα SEO. Κάντε βασική έρευνα λέξεων-κλειδιών και, στη συνέχεια, βελτιστοποιήστε τον τίτλο και τις επικεφαλίδες της σελίδας σας για τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας. Εφαρμόστε σήμανση σχήματος στον ιστότοπό σας για να ξεχωρίζετε από τις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Για περισσότερες συμβουλές SEO, διαβάστε τον οδηγό SEO ανδρεικέλων.

Εφαρμογή HTTPS

Από τότε που το Google Chrome άρχισε να επισημαίνει ιστότοπους HTTP “Μη ασφαλές”, το πιστοποιητικό SSL έχει γίνει μεγάλη υπόθεση. Για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι “αξιόπιστος” από τους χρήστες – μια σύνδεση HTTPS είναι απαραίτητη.

Προσθέστε βασικές σελίδες

Κανένας ιστότοπος δεν είναι ποτέ ο ίδιος, καθώς μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό ή / και λειτουργία. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις τυπικές σελίδες που πρέπει να έχει κάθε ιστότοπος: Ευρετήριο (αρχική σελίδα), Σχετικά με τη σελίδα και Σελίδα επαφών.

Αρχική σελίδα

Η αρχική σελίδα είναι συχνά το πρώτο μέρος όπου θα επισκέπτονται οι περισσότεροι επισκέπτες αφού προσγειώθηκαν στον ιστότοπό σας. Η αρχική σας σελίδα πρέπει να προσφέρει το σωστό βήμα και να οδηγήσει τους επισκέπτες σας πιο βαθιά στον ιστότοπό σας.

Παράδειγμα ιστότοπου - HausΠαράδειγμα – Η αρχική σελίδα Haus διαθέτει ένα καθαρό μενού πλοήγησης και σχεδιασμό σε στιλ γκαλερί (το οποίο είναι ιδανικό για βιτρίνα προϊόντων).

Σχετικά με τη σελίδα

Σχετικά με τη σελίδα είναι η δημιουργία μιας σχέσης με τους επισκέπτες σας. Σας επιτρέπει να εισαγάγετε τον εαυτό σας και να δώσετε λεπτομερείς πληροφορίες (καλά;) σχετικά με τον ιστότοπό σας. Συνήθως συνιστάται να συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες των ατόμων που κατέχουν και διαχειρίζονται τον ιστότοπο.

Παράδειγμα ιστότοπου - Bulldog SkincareΠαράδειγμα – Η σελίδα Σχετικά με το Bulldog Skincare στέλνει ένα αξιαγάπητο και αξέχαστο μήνυμα.

Σελίδα επικοινωνίας

Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τους χρήστες και τους πιθανούς πελάτες σας. Ως εκ τούτου – η σελίδα επικοινωνίας. Συμπεριλάβετε όλα τα πιθανά κανάλια επικοινωνίας (προφίλ κοινωνικών μέσων, φόρμες επικοινωνίας, διεύθυνση email κ.λπ.) για να βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Παράδειγμα ιστότοπου - SurvicateΠαράδειγμα – Η σελίδα επαφής του Survicate είναι όμορφα σχεδιασμένη με μεγάλα πεδία φόρμας, σαφή παρότρυνση για δράση. και αποτελείται από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Διευρύνετε την προσέγγιση χρηστών σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων

Ο ιστότοπός σας πρέπει επίσης να έχει παρουσία σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπου το μεγαλύτερο μέρος του στοχευμένου κοινού σας βρίσκεται σε παρέα. Για το BuildThis.io αυτό σημαίνει Facebook και Twitter. Για άλλους, μπορεί να είναι LinkedIn, Tumblr ή Pinterest.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για αρχάριους.

Προσθήκη favicon

Είδατε το γράμμα «σι“Σε έναν κίτρινο κύκλο που εμφανίστηκε στα αριστερά της καρτέλας του προγράμματος περιήγησής σας; Αυτό είναι γνωστό ως “favicon”. Όπως ένα λογότυπο, το favicon είναι ένα μικρότερο οπτικό στοιχείο που αντιπροσωπεύει έναν ιστότοπο.

Το Favicon είναι μια καλή τεχνική μικρής επωνυμίας που συχνά παραβλέπεται από τους ιδιοκτήτες ιστότοπων. Εάν ακούγεται σαν εσάς – χρησιμοποιήστε αυτήν τη δωρεάν γεννήτρια favicon για να σας βοηθήσουμε.

Συχνές ερωτήσεις για τη δημιουργία ιστότοπου

Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν?

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο χρησιμοποιώντας δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων όπως προσφορές 000Webhost ή χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόγραμμα που προσφέρεται από ορισμένους κατασκευαστές ιστότοπων. Για παράδειγμα, το Wix προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένους πόρους που είναι κατάλληλος για μικρούς ιστότοπους μικρού όγκου.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο για την επιχείρησή μου?

Οι δημιουργοί ιστοτόπων είναι ένας ιδανικός τρόπος για τις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργούν τους δικούς τους ιστότοπους χωρίς να χρειάζεται εξωτερική ανάθεση. Αυτές οι επιλογές δεν απαιτούν τεχνικές γνώσεις και συχνά προσφέρουν προκαθορισμένα πρότυπα που μπορεί να είναι χρήσιμα > Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε.

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων?

Το “Best” είναι ένας υποκειμενικός όρος – αυτό που είναι καλύτερο για εμάς μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Όσον αφορά τη δημοτικότητα – το Squarespace είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων με μερίδιο αγοράς 22%. Ακολουθούν οι Wix και GoCentral του GoDaddy στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο στο Google?

Η Google προσφέρει ένα sitebuilder ως μέρος της γκάμας προϊόντων G Suite. Οι τιμές ξεκινούν από 5,40 $ / χρήστη / μήνα.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα PDF από έναν ιστότοπο?

Εάν έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα ανάγνωσης πλίθας στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα PDF από μια ιστοσελίδα πατώντας CTRL-P. Από το μενού εκτύπωσης που ανοίγει, επιλέξτε έξοδο σε PDF και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο.

Αποκτήστε το τώρα!

Τώρα γνωρίζετε περισσότερα από αρκετά για να δημιουργήσετε και να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο. Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας. Ξεκινήστε τώρα και κάντε το Διαδίκτυο!

* Μετάφραση: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map