Καλύτεροι καταχωρητές ονομάτων τομέα για επιχειρήσεις

Η πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι διπλή.


Πρώτον, πρέπει να σκεφτείτε ένα κατάλληλο όνομα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ιστότοπους με συγκεκριμένο σκοπό ή θέμα. Εάν ελπίζετε για ένα όνομα τομέα που σχετίζεται περίπου με αυτόν τον σκοπό ή το θέμα, ο αριθμός των δυνατοτήτων μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Αφού αποφασίσετε για ένα όνομα, θα πρέπει επίσης να είναι ακόμα διαθέσιμο. Υπάρχουν ήδη πολλά ονόματα που έχουν καταχωριστεί – από το τρίτο τρίμηνο του 2019, υπήρξαν συνολικά 359,8 εκατομμύρια ονόματα τομέα που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Για να το θέσουμε αυτό στο πλαίσιο, η δεύτερη έκδοση του Oxford English Dictionary έχει πλήρεις καταχωρήσεις για 171.476 λέξεις.

Επομένως, αν θέλετε έναν τομέα, πρέπει να ελπίζετε ότι δεν έχει αγοραστεί ακόμη ή ότι ο ιδιοκτήτης είναι πρόθυμος να το πουλήσει σε εσάς. Για να ξεκινήσετε, εκτελέστε αναζήτηση τομέα σε έναν από τους παρακάτω ιστότοπους.

Contents

Το καλύτερο μέρος για αναζήτηση και αγορά ενός ονόματος τομέα

1. Hostinger

Έλεγχος τομέα HostingerΧρησιμοποιήστε το Hostinger Domain Checker για να βρείτε μοναδικούς τομείς.

Το Hostinger δεν είναι γνωστό ως καταχωρητής τομέα. Ωστόσο, έχουν πολύ καλές τιμές πακέτων, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν ένα δωρεάν όνομα τομέα. Τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας ιστού Hostinger Premium και Business (που κοστίζουν μόνο 2,15 $ και 3,45 $ αντίστοιχα ανά μήνα) και τα δύο συνοδεύονται από δωρεάν εγγραφή ονόματος domain. Εάν αγοράζετε μόνο τομέα – τα .online, .xyz, .tech και .store πωλούνται στα 0,99 $ / έτος.

2. Namecheap

Ο καταχωρητής τομέα Namecheap - εξυπηρετεί πλέον σχεδόν 2 εκατομμύρια πελάτες και διαχειρίζεται περισσότερους από 9 εκατομμύρια τομείς.Ο καταχωρητής τομέα Namecheap – εξυπηρετεί πλέον σχεδόν 2 εκατομμύρια πελάτες και διαχειρίζεται περισσότερους από 9 εκατομμύρια τομείς.

Ιδρύθηκε πριν από δύο δεκαετίες, το NameCheap είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο και είναι καταχωρημένος από το ICANN όνομα τομέα. Έχει έναν ισχυρό συνδυασμό προσιτής τιμολόγησης ονόματος τομέα, εξαιρετικής υποστήριξης πελατών και τεράστιας επιλογής τομέων ανώτερου επιπέδου (.com, .net, .uk κ.λπ.).

Ένα από τα καλύτερα μέρη της φόρμας NameCheap είναι ότι συχνά πωλούνται ονόματα τομέα, με περιστασιακές τιμές να πέφτουν στα 0,50 $. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι οι εκπτώσεις ονομάτων τομέα είναι συχνά μόνο κατά το πρώτο έτος εγγραφής, επομένως προσέξτε τις τιμές ανανέωσης!

Το NameCheap πωλεί επίσης υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για ονόματα τομέα, όπως προστασία απορρήτου WHOIS (με WhoisGuard), εγγυημένο χρόνο λειτουργίας με το σύστημα PremiumDNS στα 5 $ ετησίως και την επιλογή για πιστοποιητικά SSL που ξεκινούν από $ 9 ανά έτος.

3. GoDaddy

Καταχωρητής τομέα Godaddy - έχει περισσότερους από 17 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.Καταχωρητής τομέα Godaddy – έχει περισσότερους από 17 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Το GoDaddy είναι πιθανώς ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους καταχωρητές ονομάτων τομέα στον κόσμο. Είναι αυτό που θεωρώ μια εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών πλήρους εξυπηρέτησης, δεδομένου ότι είναι ένα ενιαίο κατάστημα για οτιδήποτε χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα, από το όνομα τομέα έως τη φιλοξενία.

Οι τιμές στο GoDaddy είναι περισσότερο ή λιγότερο τυπικές, αλλά έχουν μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να αγοράσετε κάποια ειδικά ονόματα τομέα μέσω δημοπρασία. Μπορείτε να βρείτε μερικά υπέροχα ονόματα τομέα εδώ που είναι ήδη εγγεγραμμένα, αλλά των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να την αφήσουν – για μια τιμή. Άλλα χαρακτηριστικά που παρέχουν είναι το απόρρητο WHOIS, τα πιστοποιητικά SSL και φυσικά, η φιλοξενία Ιστού.

4. Αιωρηθείτε

Hover - Καταχωρητής ονόματος τομέα ιστότοπουHover – Καταχωρητής ονόματος τομέα ιστότοπου

Το Hover επικεντρώνεται αποκλειστικά στο να είναι ένας ιστότοπος καταχωρητή τομέα και μπορείτε να αποκτήσετε έναν τομέα εδώ για περίπου $ 5 ανά έτος. Το σύστημα τιμολόγησής τους είναι εξαιρετικά διαφανές και το κόστος ανανέωσης και άλλων εγκαταστάσεων, όπως μεταφορές, αναγράφονται στην ίδια σελίδα. Υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις εάν αγοράζετε μαζικά (περισσότερα από 10 ονόματα τομέα) ταυτόχρονα. Μπορείτε να λάβετε τα τυπικά TLDs εδώ, όπως .com ή ακόμα και μερικά από τα nTLD όπως το .io.

Όπως αναφέρθηκε, το Hover δεν προσφέρει φιλοξενία ιστού, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να κατευθύνετε το DNS σας στους σωστούς διακομιστές εάν αγοράσετε από αυτούς. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι περιλαμβάνουν δωρεάν προστασία απορρήτου WHOIS με όλα τα ονόματά τους.

Το να είσαι ειδικός στα ονόματα τομέα έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του, καθώς έχουν εξαιρετικές υπηρεσίες όπως η προώθηση email στο όνομα του τομέα σου ή ακόμη και η δημιουργία εισερχομένων τομέα για 20 $ ετησίως.

5. Γκάντι

Καταχωρητής τομέα Gandi - ήδη λειτουργεί για σχεδόν 20 χρόνια.Καταχωρητής τομέα Gandi – ήδη λειτουργεί για σχεδόν 20 χρόνια.

Για να μην μπερδευτείτε με τον ομώνυμο Ινδό ακτιβιστή, ο Γκάντι είναι ένας από τους παλαιότερους υπάρχοντες καταχωρητές ονόματος τομέα στον κλάδο. Το πλεονέκτημά τους ήταν μια εμπειρία εγγραφής ονόματος τομέα χωρίς φασαρία και τείνουν να μην αποσπούν την προσοχή των πελατών πάρα πολύ κατακλύζοντας τους με επιλογές και προσφορές.

Ο Γκάντι διαθέτει επίσης μία από τις μεγαλύτερες επιλογές επεκτάσεων ονομάτων τομέα με περισσότερες από 700 επιλογές. Οτιδήποτε από το .abogado έως το .zine είναι έτοιμο εδώ. Έχουν επίσης μια λίστα επιλογών τομέων ανώτερου επιπέδου που ενημερώνεται τακτικά, μαζί με άρθρα που συζητούν νέα TLD που θα είναι επερχόμενα.

Οι τιμές μπορεί να είναι προσιτές, ανάλογα με την επέκταση ονόματος τομέα, με κάποιες να κοστίζουν μόλις 0,50 $ ετησίως. Με τα ονόματα τομέα έχετε δωρεάν προστασία προστασίας απορρήτου WHOIS και δύο κουτιά email με έως και 1.000 ψευδώνυμα.

6. Freenom

Freenom - Αποκτήστε το όνομα τομέα σας δωρεάνFreenom – Αποκτήστε το όνομα τομέα σας δωρεάν

Η Freenom ιδρύθηκε πρωτίστως ως καταχωρητής για μια συγκεκριμένη επέκταση ονόματος τομέα (.tk) η οποία παρέχεται δωρεάν. Όταν αναζητάτε ένα όνομα τομέα στο Freenom, σας δείχνει επίσης άλλες πιθανές επεκτάσεις που μπορείτε να εγγραφείτε μέσω της πλατφόρμας τους ως μορφή upsell.

Σήμερα προσφέρουν επίσης άλλες δωρεάν επεκτάσεις ονόματος τομέα όπως .ml, .ga, .cf και .gq μαζί με άλλες επεκτάσεις προς πώληση. Η Freenom διαθέτει επίσης μια δωρεάν υπηρεσία DNS την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας.

Ένα ζήτημα με τη χρήση δωρεάν επεκτάσεων ονομάτων τομέα είναι ότι συχνά χρησιμοποιούνται κατάχρηση και έχουν γίνει αρκετά κακή φήμη με τα χρόνια. Υπάρχουν επίσης πολλές παγίδες και θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τη λεπτή εκτύπωση εάν σκοπεύετε να λάβετε δωρεάν επέκταση ονόματος τομέα.

Τι είναι το όνομα τομέα?

Παράδειγμα ονόματος τομέα.Παράδειγμα – το amazon.com είναι ένα όνομα τομέα.

Το όνομα τομέα είναι βασικά η διεύθυνση στον ιστότοπό σας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα άτομα που συνδέονται στο διαδίκτυο μεταβαίνουν στο σημείο όπου φιλοξενείται ο ιστότοπός σας. Σκεφτείτε το ως μια φυσική διεύθυνση στο δρόμο που επιτρέπει στους ανθρώπους να βρουν το δρόμο τους προς μια τοποθεσία.

Μερικοί άνθρωποι κάνουν λάθος ονόματα τομέα για φιλοξενία ιστοσελίδων, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι. Το όνομα τομέα και η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι δύο ξεχωριστά στοιχεία που συνδυάζονται για να βοηθήσουν τη λειτουργία ενός ιστότοπου. Παραδείγματα ονομάτων τομέα είναι –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Κάθε όνομα τομέα στον κόσμο πρέπει να είναι μοναδικό.

Δεν θα επιτρέπεται η καταχώριση ενός ονόματος domain που ανήκει ήδη σε κάποιον άλλο. Υπάρχουν κάποιες προειδοποιήσεις σε αυτό, και για να καταλάβετε πώς μπορούν να υπάρχουν δύο ονόματα τομέα που μοιάζουν παρόμοια, πρέπει να κατανοήσετε τις επεκτάσεις ονομάτων τομέα.

Επεκτάσεις ονομάτων τομέα

Όταν ανέφερα τα λίγα παραδείγματα ονομάτων τομέα παραπάνω, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι καθένα από τα ονόματα ακολουθείται από ένα “.” – κάτι. Αυτό είναι γνωστό ως επέκταση ονόματος τομέα. Τα ονόματα τομέα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από επέκταση για να λειτουργούν.

Όταν ο Ιστός μόλις ξεκίνησε, εισήχθησαν μόνο μερικές επεκτάσεις ονόματος τομέα. Αυτά ονομάστηκαν Τομείς ανωτάτου επιπέδου (TLD) και παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν:

.com .net .org

Λόγω της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκε ο ιστός, υπήρχε ανάγκη για περισσότερες επεκτάσεις τομέα και από εκεί εμφανίστηκαν TLDs κωδικού χώρας (ccTLD). Χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση ιστότοπων που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες, όπως

.uk .cn .sg

για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Σύντομα, άλλα TLD προστέθηκαν επίσης για διάφορους σκοπούς, όπως

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Αυτά ονομάστηκαν νέα γενικά TLD (gTLDs ή nTLDs).

Τώρα, θυμηθείτε πού είπα ότι μπορεί να υπάρχουν δύο παρόμοια ονόματα τομέα; Αυτό οφείλεται στη φύση της επέκτασης ονόματος τομέα. Και πάλι, όλα τα ονόματα τομέα πρέπει να είναι μοναδικά και γι ‘αυτό, εάν επρόκειτο να αγοράσετε το yourname.com, είναι απολύτως πιθανό κάποιος άλλος να αγοράσει το όνομά σας.biz.

Ιδέες ονόματος τομέα: Πώς να επιλέξετε έναν τέλειο τομέα

Τώρα που γνωρίζετε τι αποτελεί ένα όνομα τομέα και μερικές πιθανές παγίδες του συστήματος, πώς θα επιλέξετε ένα καλό όνομα τομέα?

Αν και τεχνικά μπορείτε να καταχωρίσετε οποιοδήποτε όνομα τομέα αρκεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτό, υπάρχουν γενικές οδηγίες για την επιλογή καλύτερων ονομάτων τομέα.

1. Διατηρήστε τον τομέα σας σύντομο και απλό

Τα σύντομα ονόματα τομέα έχουν μεγάλη ζήτηση και εκτός αν επιλέγετε ένα nTLD, δεν είναι πιθανό να βρείτε ένα κατάλληλο πολύ εύκολα. Πολλά σύντομα ονόματα τομέα έχουν ήδη καταχωριστεί, για παράδειγμα one.com ή g.cn.

Τα μικρότερα ονόματα τομέα είναι ευκολότερα για τους επισκέπτες να πληκτρολογήσουν και να θυμούνται. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν δεν είστε παγκόσμια μάρκα όπως η Nike ή η Coca Cola.

Παραδείγματα:

voice.com 360.com ασφάλιση.com αύξηση.com pingdom.com goal.com

2. Αποφύγετε την αργκό

Επειδή έχουν ήδη αγοραστεί τόσα πολλά ονόματα τομέα, η διαδικασία εύρεσης ενός που θέλετε μπορεί να είναι μια απογοητευτική και κουραστική διαδικασία. Ωστόσο, προσπαθήστε και αποφύγετε τη χρήση αργκό όπως η αντικατάσταση του “εσείς” με το “u” ή “right” με το “rite”, καθώς αυτό καθιστά πιο πιθανό οι επισκέπτες σας να κάνουν τυπογραφικά λάθη.

3. Αποφύγετε τους ειδικούς χαρακτήρες

Αυτό επιστρέφει στο παραπάνω σημείο για την αποφυγή αργκό. Η χρήση ψηφίων (1, 2, 3, κ.λπ.) ή συμβόλων όπως ενωτικά (-) μεταξύ λέξεων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα όνομα τομέα πιο εύκολα, αλλά είναι δύσκολο να πληκτρολογήσετε και οι επισκέπτες είναι πιο επιρρεπείς σε λάθη. Αυτοί οι παράγοντες προκαλούν εύκολα σύγχυση και μπορούν να οδηγήσουν σε απογοήτευση μεταξύ πιθανών επισκεπτών.

4. Χρησιμοποιήστε στρατηγικές λέξεις στον τομέα σας

Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά η χρήση μιας λέξης-κλειδιού που σχετίζεται με τη φύση της επιχείρησής σας μπορεί να είναι χρήσιμη. Δρα συνεργατικά για τους ανθρώπους που το ακούνε και μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά το SEO επίσης.

Για παράδειγμα, ένα όνομα τομέα όπως το BostonLocksmith μπορεί να είναι χρήσιμο για έναν κλειδαρά που εξυπηρετεί την περιοχή της Βοστώνης.

5. Να είστε προσεκτικοί με τη στόχευση περιοχής

Αν και έδωσα το παραπάνω παράδειγμα στη Βοστώνη, θα ήταν συνετό να προσέξουμε πώς χρησιμοποιείται. Οι διαδικτυακές επιχειρήσεις, για παράδειγμα, τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι συχνά χωρίς σύνορα και η χρήση μιας λέξης-κλειδιού στόχευσης περιοχής στο όνομα τομέα σας δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματική. Στην πραγματικότητα, μπορεί συχνά να είναι παραπλανητικό και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πιθανών επιχειρήσεων.

6. Επιλέξτε τη σωστή επέκταση τομέα

Οι επεκτάσεις ονομάτων τομέα ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό και διατίθενται σε διαφορετικές τιμές, ακόμη και αν αγοράζονται νέες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένες επεκτάσεις ονομάτων τομέα όπως .tk που είναι εντελώς δωρεάν. Χρησιμοποιήστε τα με προσοχή, καθώς οι δωρεάν επεκτάσεις ονομάτων τομέα έχουν συχνά καταχραστεί και πολλοί έχουν πάρει πολύ κακή φήμη.

Προσωπικά, προτείνω τη χρήση αξιόπιστων TLD ή τουλάχιστον ccTLD, ειδικά εάν είστε στην επιχείρηση.

7- Δοκιμάστε μια γεννήτρια ονομάτων τομέα

Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να αποφασίσετε για ένα καλό όνομα τομέα και έχετε εξαντλήσει ιδέες ή φίλους για να ρωτήσετε, υπάρχει μια άλλη επιλογή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές δωρεάν γεννήτριες ονομάτων τομέα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο (δείτε παρακάτω). Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε το ιδανικό όνομα τομέα, μερικές από τις προτάσεις μπορεί να σας δώσουν μια νέα προοπτική και κάποια έμπνευση.

Ακολουθούν μερικές δωρεάν γεννήτριες ονόματος τομέα για χρήση.

Δωρεάν Generators Name Domain που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Ας δούμε μερικά από τα εργαλεία προτάσεων ονόματος τομέα που μπορεί να σας δώσουν να απλοποιήσετε λίγο αυτήν τη διαδικασία.

1. Lean Domain Search

LeanDomainSearch - Δωρεάν δημιουργία ονομάτων τομέα για τον ιστότοπό σαςLeanDomainSearch

Για να βοηθήσει εκείνους με εγκεφαλικά μπλοκ ή που έχουν ξεμείνει από ονόματα για να δοκιμάσουν, το LeanDomainSearch μπορεί να είναι χρήσιμο. Πρόκειται για ένα δωρεάν εργαλείο πρότασης ονόματος τομέα που σας επιτρέπει να εισαγάγετε ορισμένους όρους με τους οποίους θέλετε να συσχετίσετε και, στη συνέχεια, να εκτοξεύσετε έναν τόνο συνδυασμών που μπορεί να είναι χρησιμοποιήσιμοι.

Λέω ότι επειδή πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν νόημα και είναι βασικά σκουπίδια. Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι αυτή η τεράστια λίστα μπορεί να σας δώσει κάποια έμπνευση για να βελτιώσετε τους όρους αναζήτησης και να δοκιμάσετε ξανά. Είναι λίγο χρήσιμο.

2. Shopify Business Name Generator

Χρησιμοποιήστε το Shopify Business Name Generator για να αναζητήσετε το όνομα τομέα που προτιμάτεΔημιουργία ονόματος επιχείρησης Shopify

Το Shopify Business Name Generator λειτουργεί σε παρόμοια ιδέα με το LeanDomainSearch, αλλά αν το δοκιμάσετε, σύντομα θα βρείτε ότι είναι ένα διαφορετικό θηρίο. Αντί να συνδυάζετε τυχαία τους όρους αναζήτησης, αυτός φαίνεται να είναι λίγο πιο έξυπνος.

Δεν έχει σκοπό να σας βοηθήσει να βρείτε ένα όνομα τομέα, αλλά ένα όνομα επιχείρησης και ως εκ τούτου εισάγει επιπλέον όρους στην αναζήτησή σας. Για παράδειγμα, όταν έψαξα για το Tech Magazine, ένα από τα αποτελέσματα που επιστράφηκαν ήταν το “Mantis Tech Magazine”. Ωστόσο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για αναζητήσεις ονομάτων τομέα.

3. Έλεγχος ονόματος εκκίνησης

Έλεγχος ονόματος εκκίνησης

Το Startup Name Check είναι ένα δωρεάν και εύκολο εργαλείο που δημιουργήθηκε από τον Peter Thaleikis. Ο Έλεγχος ονόματος εκκίνησης σάς βοηθά να επικυρώσετε τα ονόματα τομέα σε τρία διαφορετικά TLD (.com, .io, .co) και ονόματα χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες – συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter και Instagram.

4. Bust A Όνομα

Bust A Name - Το εργαλείο προτάσεων ονόματος τομέα που λειτουργεί σε διάφορες γλώσσεςBust A Όνομα

Το Bust a Name είναι ακόμη πιο περίπλοκο από τα δύο εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ορισμένους όρους αναζήτησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε προτεραιότητα στις λέξεις έναρξης ή λήξης ή να περιορίσετε τα μήκη ονομάτων τομέα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε να λειτουργήσει σε διάφορες γλώσσες!

Έχετε επίσης την επιλογή να σας υποδείξει το σύστημα ποια από τα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιούνται ήδη σε μερικούς τομείς ανώτατου επιπέδου. Ο ιστότοπος μοιάζει λίγο με ένα λείψανο των πρώτων ημερών του Διαδικτύου με την παλιά του διεπαφή, αλλά έχει τις χρήσεις του. Για παράδειγμα, εάν κλείσετε την καρτέλα στην οποία είναι ανοιχτή, η πλοήγηση εκεί ξανά θα σας δώσει την επιλογή να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε.

Ένα πολύ ενδιαφέρον τμήμα του Bust A Name είναι ότι έχει τη δική του ενότητα φροντιστηρίου που περιλαμβάνει μερικά βίντεο με οδηγίες. Δεν θα το πίστευα αυτό πραγματικά απαραίτητο, αλλά προφανώς έχουν ηχομονωμένο σύστημα.

5. Τομέας Puzzler

Η σύνθετη γεννήτρια ονομάτων τομέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετεΤομέας Puzzler

Αυτή η δωρεάν γεννήτρια ονομάτων τομέα είναι ακόμη πιο περίπλοκη και αισθάνομαι ότι είναι λίγο συγκεχυμένο, ειδικά για τους χρήστες για πρώτη φορά. Υπάρχουν πολλές επιλογές και μπορείτε να λάβετε λίγη ή όση βοήθεια από αυτό εάν θέλετε. Το σημαντικό είναι ότι εκτός από την υποβολή προτάσεων για ονόματα τομέα, το Domain Puzzler σας επιτρέπει επίσης να γνωρίζετε τη διαθεσιμότητά τους.

Πάρτε για παράδειγμα όταν πρόσθεσα σε τέσσερις λέξεις-κλειδιά. Το σύστημα μου έδωσε τέσσερις συνδυασμούς αυτών, αλλά και με ενημερώστε ότι οι παραλλαγές .com έχουν ήδη ληφθεί. Έχετε την επιλογή να αναζητήσετε σχεδόν οποιοδήποτε TLD, που κυμαίνεται από .com έως και .travel και .aero.

6. NameBoy

Η καλύτερη γεννήτρια δωρεάν domain nameΌνομα Μπόι

Αυτός ο ιστότοπος τροφοδοτείται από την BlueHost και ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους δημιουργούς ονομάτων τομέα που υπάρχουν. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε έναν συνδυασμό λέξεων-κλειδιών και η γεννήτρια θα εκτοξεύσει έναν τόνο συνδυασμών για να επιλέξετε από το στυλ LeadDomainSearch.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς φαίνονται εξαιρετικά περίεργοι και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε. Θα το κάνω αυτό κι άλλο σε μια «γεννήτρια ιδεών» όπου θα πρέπει να κάνετε κάποια βασική δουλειά μόνοι σας αφού διαβάσετε τις προτάσεις.

Ο ιστότοπος προφανώς τροφοδοτείται από το BlueHost, οπότε θα υπάρξει διαφήμιση και ένας μεγάλος σύνδεσμος που θα προσπαθήσουν να σας οδηγήσουν σε αυτόν τον ιστότοπο για να εγγραφείτε μαζί τους.

Περιήγηση: Πώς να αγοράσετε ένα όνομα τομέα

Η πραγματική διαδικασία εγγραφής ενός ονόματος τομέα είναι κάτι που πρέπει εύκολα να ολοκληρωθεί με λίγα απλά βήματα. Η βασική μορφή είναι: αναζήτηση, επιλογή και μετά αγορά. Αν και ορισμένοι από τους όρους που χρησιμοποιούνται από ιστότοπους που πωλούν ονόματα τομέα ενδέχεται να διαφέρουν, η διαδικασία θα πρέπει να είναι παρόμοια.

1. Αναζητήστε το όνομα που θέλετε

Καταχωρήστε έναν τομέα στο HostingerΜεταβείτε στο Hostinger Domain Checker. 1) Πληκτρολογήστε το όνομα τομέα που θέλετε στη γραμμή αναζήτησης. 2) Κάντε κλικ στο “Check It”.

Οι περισσότεροι καταχωρητές θα έχουν μια ενότητα ειδικά για ονόματα τομέα. Εκεί θα πρέπει να βρείτε ένα πλαίσιο αναζήτησης όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα τομέα που θέλετε. Σας προτείνω να πληκτρολογήσετε το πλήρες όνομα τομέα, συμπεριλαμβανομένου του TLD.

Για να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση τομέα, απλώς μεταβείτε στο Hostinger Domain Checker.

2. Επιλέξτε από τη διαθέσιμη λίστα

Καταχωρήστε έναν τομέα στο Hostinger3) Ελέγξτε εάν το όνομα τομέα σας είναι διαθέσιμο. 4) Κάντε κλικ στο “Προσθήκη στο καλάθι” για αγορά.

Μόλις πληκτρολογήσετε το όνομα τομέα που θέλετε, το σύστημα θα πραγματοποιήσει αναζήτηση και θα δει εάν είναι διαθέσιμο. Ανεξάρτητα από το αν είναι διαθέσιμο ή όχι, θα εμφανίζεται συχνά μια λίστα με το ίδιο όνομα τομέα με διάφορες άλλες επεκτάσεις που ίσως θέλετε.

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν σας ενδιαφέρει, επιστρέψτε στο βήμα 1 και επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου βρείτε αυτήν που σας αρέσει και είναι διαθέσιμη. Ορισμένοι ιστότοποι σάς επιτρέπουν να αναζητάτε περισσότερα από ένα ονόματα τομέα κάθε φορά.

3. Ολοκληρώστε την αγορά σας

Καταχωρήστε έναν τομέα στο Hostinger5) Επιλέξτε τον όρο εγγραφής (Περίοδος – 1/2/3 έτος) που θέλετε, επιλέξτε το πρόγραμμα φιλοξενίας εάν είναι απαραίτητο (ξεκινώντας από 0,80 $ / μήνα). 6) Κάντε κλικ στο “Checkout Now” για να συνεχίσετε την παραγγελία.

Μόλις επιλέξετε το όνομα τομέα που θέλετε να αγοράσετε, ο ιστότοπος θα ρωτά συχνά αν υπάρχουν πρόσθετα που θα θέλατε επίσης. Σημειώστε τι προσφέρουν καθώς μερικά από αυτά προσφέρουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα για εσάς.

Πρέπει επίσης να επιλέξετε τον όρο της αγοράς, δηλαδή πόσο καιρό θέλετε να είναι αυτή η εγγραφή. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μπορείτε να εγγραφείτε για ένα όνομα τομέα είναι ένα έτος. Μόλις γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληρώσετε για την αγορά σας και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση του τομέα σας θα σας αποσταλούν μέσω email.

Πόσα πρέπει να πληρώσω για ένα όνομα τομέα?

Τα ονόματα τομέα είναι όπως κάθε άλλο προϊόν που μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα. Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με το πότε το αγοράζετε και από πού το αγοράζετε. Για παράδειγμα, οι ιστότοποι ενδέχεται να έχουν πωλήσεις ονομάτων τομέα κατά καιρούς.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην τιμή ενός ονόματος τομέα είναι η επέκταση. Διαφορετικές επεκτάσεις ονομάτων τομέα έχουν διαφορετικές τιμές αγοράς και ανανέωσης. Το .win TLD για παράδειγμα μπορεί να κοστίσει μόλις 1,74 $ για εγγραφή και 2,23 $ για ανανέωση ετησίως.

Κάποιες φορές οι ιστότοποι θα μειώσουν επίσης τις τιμές ονομάτων τομέα ανάλογα με το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνετε την αρχική εγγραφή σας. Η εγγραφή ενός έτους είναι τυπική, αλλά ενδέχεται να μειώσουν την τιμή εάν εγγραφείτε ταυτόχρονα για δύο χρόνια ή περισσότερα.

Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «πρότυπο» για το πόσο θα σας κοστίσει ένα όνομα τομέα. Ευτυχώς, όπως τα αεροπορικά εισιτήρια υπάρχουν μέρη όπως TLD-Λίστα, όπου μπορείτε να συλλέξετε αυτές τις πληροφορίες γρήγορα για να αγοράσετε το όνομα τομέα που θέλετε στις χαμηλότερες τιμές.

Ως γενική οδηγία, τα περισσότερα TLD θα κοστίζουν περίπου 10 έως 15 $ ετησίως. Εάν αγοράσετε ένα ηλικιωμένο όνομα τομέα, αυτό θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο ανάλογα με την ηλικία και τις λέξεις-κλειδιά. Φυσικά, το δωρεάν όνομα τομέα είναι δωρεάν, αλλά συχνά υπάρχει πολύ καλή εκτύπωση που πρέπει να γνωρίζετε.

Επιλέγοντας έναν καλό καταχωρητή ονόματος τομέα?

Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα σχεδόν οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Από αποκλειστικούς ιστότοπους ονομάτων τομέα έως εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων, είναι διαθέσιμοι παντού. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα μέρη ίδια και υπάρχουν ορισμένα σημεία που μπορείτε να λάβετε υπόψη προτού καταχωρήσετε το όνομα τομέα σας από κάπου.

Οι καλοί καταχωρητές ονομάτων τομέα (ιστότοποι με άδεια πώλησης ονομάτων τομέα) συχνά μοιράζονται παρόμοιες ιδιότητες που τους δίνουν το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να βρείτε έναν καταχωρητή ο οποίος είναι διαπιστευμένος από το ICANN, έχει διαφανή τιμολόγηση και τέλη ανανέωσης, προσφέρει καλή υποστήριξη πελατών και το πιο σημαντικό, έχει ένα σύστημα που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα το όνομα τομέα σας.

Διαπίστευση ICANN

Το Internet Corporation για εκχωρημένα ονόματα και αριθμούς, ή ICANN, είναι ο βασικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρακολουθεί και ρυθμίζει ολόκληρη τη βιομηχανία ονομάτων τομέα. Πάντα βεβαιωθείτε ότι οπουδήποτε σκοπεύετε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα είναι Διαπιστευμένο ICANN.

Αυτοί οι καταχωρητές πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς του ICANN και υπάρχουν εκδοθείσες οδηγίες που διασφαλίζουν ότι προστατεύονται όσοι εγγράφονται μέσω διαπιστευμένων καταχωρητών. Δεν είναι διαπιστευμένες όλες οι εταιρείες που πωλούν ονόματα τομέα.

Τιμολόγηση και ανανέωση

Θεωρώ τα ονόματα τομέα ως υπηρεσίες και όχι αγαθά, επειδή πρέπει να πληρώσετε τέλη ανανέωσης για να διατηρήσετε το όνομα τομέα. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο καταχωρητής από τον οποίο αγοράζετε το όνομα τομέα διαθέτει μια διαφανή δομή τιμολόγησης και ανανέωσης.

Όπως τα συνηθισμένα καταναλωτικά αγαθά, τα ονόματα τομέα συχνά πωλούνται και ορισμένοι καταχωρητές ενδέχεται να προσφέρουν φθηνές προσφορές σε ονόματα τομέα. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι πωλήσεις ισχύουν μόνο για νέες καταχωρίσεις ονομάτων τομέα και μόνο για το χρονικό διάστημα για το οποίο αγοράζετε. Οι ανανεώσεις θα γίνονται σε κανονικές τιμές.

Παράδειγμα καλής επιχειρηματικής πρακτικής τομέα – Όταν το NameCheap εκτελεί προώθηση σε TLD, η εταιρεία θα αναφέρει σαφώς την τιμή ανανέωσης στη σελίδα παραγγελίας τους.

Να παρακολουθείτε πάντα τόσο την τιμή αγοράς όσο και την τιμή ανανέωσης οποιουδήποτε ονόματος τομέα που αγοράζετε. Διαφορετικοί καταχωρητές έχουν επίσης διαφορετική τιμολόγηση, γι ‘αυτό κάντε αγορές πριν λάβετε την απόφασή σας να αγοράσετε.

Υποστήριξη πελατών

Η καλή υποστήριξη πελατών είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε εταιρεία, και αυτό ισχύει και για τους καταχωρητές ονομάτων τομέα. Πριν παραγγείλετε προϊόντα από τον καταχωρητή, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό υποστήριξής τους για να δείτε πόσο ανταποκρίνονται και βοηθούν. Οι εταιρείες που ανταποκρίνονται γρήγορα είναι πιο πιθανό να έχουν ένα καλύτερο σύστημα υποστήριξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Διαχείριση ονομάτων τομέα

Εκτός από το ότι σας επιτρέπουν να αγοράζετε και να ανανεώνετε ονόματα τομέα, οι καταχωρητές πρέπει να σας παρέχουν ένα σύστημα που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το όνομα τομέα σας. Αυτό περιλαμβάνει τη ρύθμιση του DNS για το όνομα τομέα ή άλλες λειτουργίες όπως η μεταφορά σε άλλο καταχωρητή.

Ορισμένοι καταχωρητές έχουν τρομερά συστήματα και μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση του λογαριασμού σας. Σας συνιστώ να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό με έναν καταχωρητή που σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε το σύστημά τους λίγο πριν κάνετε μια αγορά. Κάποτε εγγραφώ με έναν καταχωρητή που είχε ένα τόσο τρομερό σύστημα στη θέση του ήταν πρακτικά άχρηστο.

Κατάχρηση ονομάτων τομέα

Δύο παρόμοια ονόματα τομέα με μια ματιά μπορεί να κάνουν λάθος το ένα με το άλλο, εκτός εάν προσέχετε την επέκταση ονόματος τομέα. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται συχνά από καταληψίες ονόματος τομέα που εισβάλλουν σε ονόματα τομέα ή καταγράφουν παρόμοια ονόματα τομέα στο λυκίσκο ότι νόμιμες επιχειρήσεις θα αγοράσουν αυτά τα ονόματα τομέα από αυτούς.

Citibank.tk

Ένα παράδειγμα αυτού είναι εάν ένας απατεώνας καταγράφει ένα όνομα τομέα όπως το Citibank.tk και προσπαθεί να το μεταβιβάσει ως τον πραγματικό ιστότοπο της Citibank. Ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να ξεγελαστούν από τον ιστότοπο και να εισάγουν εκεί προσωπικά στοιχεία κατά λάθος. Ακόμα κι αν δεν δημιουργούν ιστότοπους απάτης, οι καταληψίες ονομάτων τομέα παραβιάζουν συχνά εμπορικά σήματα, συχνά με την πρόθεση να τα πουλήσουν σε διογκωμένες τιμές σε κατόχους αυτών των εμπορικών σημάτων.

SteveJob.com

Η υπόθεση τομέα SteveJob.com είναι ένα άλλο παράδειγμα. Ο τομέας ήταν κάτοχος μιας Νότιας Κορέας που πήρε το όνομα Steve Jobs Kim και χρησιμοποίησε τον τομέα για τη δημοσίευση ειδήσεων και άρθρων που σχετίζονται με την τεχνολογία. Η υπόθεση επιλύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 – όπου το Steve Jobs Archive, LLC, μια εμπιστοσύνη που διευθύνεται από τη χήρα του Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, κέρδισε το δικαίωμα κατοχής του ονόματος τομέα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ομοιότητες θα μπορούσαν να είναι εντελώς αθώες, όπως στην περίπτωση του καναδικού εφήβου Mike Rowe, ο οποίος κατέγραψε τον τομέα MikeRoweSoft για την επιχείρηση σχεδιασμού ιστοσελίδων του. Η Microsoft (η εταιρεία) δεν διασκεδάζει και μηνύθηκε, έκδοση ειδοποιήσεων παύσης και διακοπής.

Συμπέρασμα: Ένας καλός τομέας που αξίζει περισσότερο από ό, τι νομίζετε

Παρόλο που αυτός ο οδηγός έχει ως στόχο να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πού και πώς να αποκτήσετε το όνομα τομέα σας, θα παρατηρήσετε ότι έχω συμπεριλάβει ενότητες στη διαδικασία επιλογής ονόματος τομέα καθώς και άλλες πληροφορίες.

Ανεξάρτητα από το αν είστε άτομο που επιθυμεί να δημιουργήσει ένα μικρό ιστολόγιο ή μια μικρή επιχείρηση που επιδιώκει να επεκταθεί ψηφιακά, το όνομα τομέα είναι κάτι περισσότερο από μια φτηνή ετικέτα ονόματος. Ουσιαστικά, σας αντιπροσωπεύει στον ψηφιακό κόσμο και έχει όλες τις συνέπειες που ακολουθούν.

Πρέπει να χτιστεί και να καλλιεργηθεί, όπως θα κάνατε τη δική σας φήμη στον πραγματικό κόσμο. Επιλέξτε, αγοράστε και προστατεύστε το όνομα τομέα σας προσεκτικά.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map