5 millors alternatives Ahrefs el 2020 per a la creació d’enllaços

27

A qui no li agrada dominar les paraules clau de destinació a la primera pàgina dels motors de cerca?


N’hi ha més que 200 factors que Google utilitza per classificar els llocs web i dos d’ells tenen més influència. El primer és contingut i els segons són backlinks. Podeu crear contingut matant que proporcioni un valor elevat als usuaris, però com analitzar o trobar enllaços enrere del competidor?

Ahrefs és una de les millors eines per analitzar els perfils de backlink de competidors i també es pot utilitzar per controlar els enllaços enllaços de qualsevol lloc web. Però és una mica costós el que insta la majoria dels usuaris a buscar alternatives ahrefs. Si fa molt temps que estàs al camp de SEO, és possible que sàpigues que totes les millors eines de SEO ofereixen preus força semblants a Ahrefs.

A continuació, hi ha alguns motius per buscar alternatives ahrefs:

 • El pla gratuït ja no està disponible
 • És una eina cara
 • Les seves funcions de dificultat de paraules clau no són exactes com hauria de ser
 • Falta extensió de Google Chrome

5 millors alternatives Ahrefs per analitzar i crear enllaços enrere

1. SEMRush

SEMrush la millor alternativa a ahref

D’entrada, pot confondre’s per veure la interfície SEMrush per les funcions que hi ha a tot el tauler. Però, en realitat, el programa és senzill d’utilitzar. Això és no només una eina de SEO però inclou un conjunt de coses útils, incloses

 • Anàlisi de backlink
 • Seguiment de rànquing
 • Planificació publicitària
 • Analítica de trànsit i molt més …

És un La solució integral en màrqueting digital i l’eliminació de les dades competitives que la converteixen en una gran alternativa ahrefs.

Amb Semrush és molt senzill obtenir dades en profunditat sobre el lloc web del competidor. Només cal que introduïu el vostre domini competidor i, a continuació, apareixerà estadístiques imprescindibles com

 • paraules clau orgàniques i les seves posicions a Google
 • perfil de backlink amb ancoratges
 • paraules clau més ben valorades.

Després d’afegir el lloc del competidor, només cal dirigir-se a les posicions de cerca orgàniques de la barra lateral. Ara veureu paraules clau juntament amb el volum de cerca i la classificació al motor de cerca. SemRush també fa clic a dificultat de paraula clau de cada paraula clau. D’aquesta manera, podeu aprofitar al màxim Semrush i agafar les valuoses paraules clau.

També descriu quins són els darrers moviments de les vostres paraules clau del competidor als motors de cerca. I posant un únic nom de domini competidor Semrush enumera els altres competidors potencials i d’aquesta manera l’ajudareu a dissenyar estratègies de SEO més competents.

Una altra característica important que és molt útil si coneixeu el vostre públic objectiu és la tria de la ubicació. L’eina admet més de 100 ubicacions. Ara, si seleccioneu els EUA, es rastrejarà i mostrarà informació només sobre el públic nord-americà. Després d’obtenir la informació només cal afegir el vostre projecte en auditoria de SEO, això ajudarà a millorar el SEO de la pàgina.

SEMrush us pot ajudar en la planificació de PPC. Amb aquesta única eina, podeu realitzar publicitat investigació i analitzar el estratègies d’anuncis de competidors. La seva eina de paraules clau PPC us ajuda molt a definir la campanya d’AdWords. Juntament amb els anuncis de pantalla, podeu vigilar els anuncis de vídeo competidors i planificar-ne els propis.

Recentment han introduït eina màgica de paraules clau que és la combinació de diverses eines de recerca integral i proporciona detalls molt complets. Aquí mira la captura de pantalla.

Eina de màgia paraula clau de Semrush

Malauradament, tant ahrefs com Semrush no són programes que tothom es pot permetre. Però a diferència dels ahrefs, Semrush ofereix un compte gratuït que proporciona fins a 10 consultes al dia. A més, també en podeu obtenir Compte de prova de 14 dies. En canvi, els ahrefs no ofereixen cap compte gratuït i, per a un compte de prova, requereixen les dades de pagament.

Semrush és una de les excel·lents eines i, si us podeu permetre, l’heu de fer servir. Però si només sou un blogger principiant, potser no necessiteu això i podeu confiar en el seu compte gratuït. En general, SEMrush és una excel·lent eina amb tones de funcions que presenten les funcions informes en diferents formats i segur que val la pena cada cèntim.

Visita SemRush

2. SEO Power Suite

SEO powersuite alternativa tot en un per ahref

SEO Power Suite ofereix un programa basat en programari en lloc de l’eina web en línia. Per utilitzar els seus serveis, heu de descarregar el seu programari a l’ordinador local i després instal·lar-lo. Està disponible per a Windows, Mac i Linux. SEO Power Suite és de confiança més de 500k usuaris.

Ofereixen 4 eines increïbles que són

 • Rastrejador de rànquing
 • SEO SpyGlass
 • Auditor de llocs web
 • Assistent d’enllaç.

El rastreador de rànquing ajuda l’usuari a supervisar la posició a Google, Bing, Yahoo i molt més 327 motors de cerca. Afegeix l’adreça del lloc i, a continuació, connecta el teu compte de Google Analytics o AdWords. Es començarà a analitzar.

El bo és que podeu afegir deu llocs web més juntament amb el vostre lloc, que podrien ser els vostres competidors per estimar les diferències de progrés. Amb un sol clic, podeu obtenir els resultats més recents del rànquing o bé definir-lo com a Pilot automàtic per fer el seguiment de la classificació.

L’eina pot fer un seguiment del rànquing en una ubicació concreta. El rastreig de rànquing pot ser una eina molt útil per aprofitar els rendibles & paraules clau valuoses per a la vostra campanya consta de 16 eines de suggeriment diverses com ara Google Keyword Planner, l’eina de descobriment de paraules clau i SEMRush, etc. Això la converteix en una excel·lent eina de recerca de paraules clau i, per tant, la millor alternativa a ahrefs. A més, podeu exportar informes personalitzats amb gràfics.

L’anàlisi i l’anàlisi de les paraules clau proporcionen tota la informació essencial

 • paraules clau relacionades
 • volum de cerca
 • dificultat de classificació
 • el nombre de llocs que competeixen, etc..

SEO SpyGlass és la més destacable i una de les nostres eines preferides de SEO Power Suite. Després d’afegir el lloc a SEO SpyGlass, mostrarà una vista resumida del nombre total d’enllaços enllaçats i de dominis d’on provenen els enllaços. També indica la quantitat d’IP exclusives.

Estadístiques d'eines SpyGlass suite suite

Els detalls que presenta SpyGlass converteixen SEO Power Suite en l’eina perfecta de la indústria. El seu algorisme us proporciona una visió detallada dels darrers enllaços amb seguir i no seguir les etiquetes. En canviar a diverses pestanyes, podeu obtenir detalls sobre enllaços enllaçats de la pàgina principal, trànsit d’enllaços enllaçats i risc d’enllaç, etc. També hi ha informació sobre l’enllaç de dominis i àncores. Així, amb aquests detalls profunds i crucials, podeu crear una estratègia adequada de creació d’enllaços.

El Eina Auditor de llocs web pot comprovar la salut de les seves pàgines. Esbrina la

 • enllaços trencats
 • Codis HTML
 • títols
 • descripcions i enllaços interns.

D’altra banda, pot generar un tracte amigable Mapa del lloc i monitoritza l’efectivitat dels teus perfils socials.

L’eina d’assistència d’enllaços de Power Suite podeu trobar oportunitats de vincle. Els enllaços es proporcionen amb diverses mètriques, com a ancoratges i el factor qualitat. Us pot ajudar a trobar els llocs autoritzats amb enllaços als vostres competidors. D’aquesta manera, també us podeu apropar. A més, també supervisa els vostres enllaços enrere i puc dir si ho són proporcionant algun valor al vostre lloc o no. L’eina d’assistència d’enllaços serveix d’una interfície neta i neta per als serveis de correu electrònic.

Així, quan es tracta de preus, el poder SEO pot fer un gran forat a les butxaques per a bloggers i propietaris empresarials conscients del pressupost. El pla professional inclou 499 dòlars, mentre que el pla Empresa tenia un cost de 1199 $. La diferència principal entre aquests dos plans és que el pla professional no pot permetre exportar informes per a clients.

Tot plegat, l’eina pot ser costosa per a vosaltres, però és una excel·lent elecció tot-en-un per a la creació d’enllaços, l’anàlisi de backlinks i la investigació. Heu de provar-ho.

Visita SEO PowerSuite

3. Serpstat

pàgina d'inici de serpstate

Serpstat és una plataforma de SEO integral en un que consta de 5 eines:

 • Seguiment de rànquing
 • Recerca de paraules clau
 • Anàlisi competitiva
 • Auditoria del lloc
 • Anàlisi de backlink

Pel que fa a anàlisi de backlink, Serpstat analitza el perfil de backlink, monitoritza els enllaços de backlinks nous i perduts, mostra els ancoratges i mesura l’autoritat de l’enllaç. A més, investiga enllaços enllaçats de competidors. Amb aquesta funció, podeu esbrinar quins llocs i pàgines s’enllacen amb els vostres competidors, estimar la seva estratègia de creació d’enllaços i agafar algunes idees o llocs web a la vostra pròpia estratègia..

tauler de comandament de serps

També té una àmplia gamma de funcions que us ajudaran a treure-li el màxim partit recerca de paraules clau similar a Ahrefs. A més d’una selecció regular de paraules clau, ofereix:

 • Paraules clau relacionades: Aquesta funció us ofereix una llista enorme de paraules clau relacionades semànticament amb la vostra paraula clau principal (paraules clau LSI). Us ajuda a ampliar la vostra llista de paraules clau amb sinònims, diferents variacions de frases per optimitzar una pàgina per a diverses paraules clau i fer que el vostre contingut tingui un aspecte més natural.
 • Suggeriments de cerca: Quan comenceu a escriure la consulta a la cerca de Google, Google suggereix que les paraules clau habituals cerquen a Google. Serpstat recopila totes aquestes paraules clau de cua llarga per a vosaltres.
 • Preguntes de cerca: Aquests són suggeriments de cerca en forma interrogativa.
 • Dificultat de paraula clau: Aquesta mètrica mostra com de competitiva és la paraula clau. Amb aquesta informació, podreu entendre si el KW val la pena gastar diners i temps.
 • Intenció de paraula clau: L’eina mostra quins elements especials es mostren per a la vostra consulta (mapa, caixa de resposta, compres, etc.) Us pot ajudar a trobar KW adequats per aparèixer allà.
 • Agrupació de paraules clau: La agrupació agrupa les paraules clau per significat i rellevància. Aquesta ajuda ajuda a optimitzar una pàgina per a diverses consultes i a donar sentit a una llista enorme de paraules clau.
 • Recerca de paraules clau competitives: Podeu comparar l’URL i l’URL del vostre competidor i trobar paraules clau de SEO / PPC que us hagueu perdut.

Una altra gran eina és Seguiment de rànquing. Podeu configurar diàries, cada 3 dies o actualitzacions setmanals. A més, podeu supervisar les vostres posicions colze a colze amb les posicions dels vostres competidors en un mateix projecte, sense haver de crear projectes addicionals ni gastar límits addicionals.

El Auditoria del lloc l’eina estima el nivell d’optimització tècnica del lloc. Serpstat troba tots els errors relacionats amb metadades, encapçalaments, codi d’estat HTTP, indexació, enllaços i redireccions, velocitat de càrrega, paràmetres del servidor, etc. Ordena els errors per prioritat, us ofereix una llista d’enllaços on es troben els errors i us recomana una forma per arreglar-les.

A més, podeu estimar anuncis PPC dels competidors, trobar exemples d’anuncis, trobar paraules clau en què s’ofereixen i comparar anuncis de diversos dominis. Gairebé totes les funcions d’aquesta eina són adequades per a una anàlisi competitiva i per a l’anàlisi del vostre propi lloc web fent-la l’alternativa més adequada d’Arefs..

La versió gratuïta està disponible, però té una limitació en funcions, consultes al dia i resultats per informe. Les versions pagades comencen a partir de 19 dòlars / mes, però el pla més barat normalment no és suficient per fer una anàlisi adequada. Altres plans d’ús personal costen 69 $ – 299 dòlars mensuals, per a ús empresarial és de 499 – 2.500 dòlars mensuals.

Com que el pla B (69 dòlars) és prou suficient per executar i optimitzar diversos llocs, Serpstat sembla oferir una de les millors relacions preu-prestacions del mercat..

Visita SerpStat

4. Moz

Millor eina de creació d’enllaços de MOZ

Moz és l’eina excepcionalment coneguda i considerada com la forta alternativa ahrefs. Moz va començar el seu viatge el 2004 com a empresa de consultoria SEO, però ara ofereixen múltiples productes. És molt utilitzat pels bloggers, desenvolupadors i empreses de petits nivells per a experts per a millors exploracions de SEO i paraules clau.

Les mètriques més populars són les Autoritat de dominis i pàgines escales de 0-100 que es mesura considerant els múltiples factors. Un lloc web amb alta autoritat significa que té una gran influència.

Els productes Moz inclouen

 • Explorador de paraules clau
 • Explorador de llocs oberts
 • Eines de classificació i optimització.

També ofereixen un Barra Moz per a tots els seus usuaris. Podeu instal·lar la barra d’eines des de la botiga Chrome. Mostrarà mètriques importants, com ara les estadístiques de l’autorització de dominis i les pàgines a sota de cada resultat de cerca de Google, així com els enllaços enllaçats. Això és molt útil per comprovar si l’influència que els jugadors han classificat en la paraula clau que heu escrit a Google.

Explorador de llocs oberts Moz atreu la majoria dels usuaris de forma gratuïta o premium per registrar-se a la subscripció a Moz. Tenen una mida d’índex enorme i també l’incrementen amb les actualitzacions de programació. Per examinar el perfil d’enllaç, només heu de posar l’adreça del lloc a la barra i premeu Enter. Es mostrarà tots els enllaços que s’acosten a aquest lloc web. A més, conta les etiquetes nofollow, la puntuació de correu brossa i el text d’ancoratge de cada enllaç juntament amb les mètriques de l’autoritat de domini i pàgines.

També llegiu:

 • 10 millors alternatives de SemRush i serveis per a competidors
 • Alternatives SPyFu per espiar els vostres competidors i investigar paraules clau

Obtenint aquestes dades d’informació, podeu espiar el perfil del vostre competidor i decidir quina connexió més forta necessiteu per a la classificació. Amb aquesta eina, podeu comprovar perfil d’enllaç entrant d’una publicació o d’un lloc complet.

A més, us permeten fer-ho aplicar filtres per a un tipus d’informació particular com ara mostrar enllaços externs o enllaços interns o tots dos. També, podeu filtrar els 301, 302, follow, nofollow, equity, sense enllaços de capital o enllaços a subdominis i domini arrel, etc..

Estadístiques d'explorador de llocs de MozSEO

Ara amb tanta informació, podeu dissenyar un camí que des d’on necessiteu enllaços enllaçats i la influència dels enllaços. La funció d’oportunitats d’enllaç també té un paper important en mostrar 302, 4xx, 5xx. Una altra característica fantàstica és la intersecció d’enllaços que us ajudaran a trobar els llocs que enllacen amb els vostres competidors, però no amb vosaltres.

Aprofiti al màxim els seus explorador de paraules clau abans d’escriure cegament en qualsevol paraula clau. Escriviu la paraula clau a la barra de l’explorador de paraules clau i es mostraran mensualment volum de cerca, dificultat i taxa d’oportunitat. El percentatge d’oportunitats fa referència al percentatge de clics previst. A més, hi ha un indicador de nivell de prioritat on es consideren més preferibles les paraules clau de puntuació més alta. L’explorador de paraules clau també ofereix una llarga llista de suggeriments i una anàlisi de SERP.

Moz Pro El pla inclou eines d’optimització de pàgines i seguiment de rànquing. L’optimització de la pàgina genera els informes basats en el 27 factors a la pàgina diferents i dóna una puntuació de SEO. Podeu millorar la puntuació de SEO seguint les recomanacions. Moz també proporciona Followerwonk per al seguiment del perfil social. Per als desenvolupadors d’API proporcionen l’API Mozscape en tres plans diferents.

Podeu registrar-vos a compte gratuït que està limitat a 5 pedreres / dia per a l’eina d’explorador de paraules clau mentre que l’explorador de llocs web funciona de manera il·limitada. Cobren 99 dòlars / mes pel pla estàndard (bàsic) per a fins a 2 usuaris i serveis de suport 24 hores. Podeu triar el pla lliurement considerant la vostra butxaca i les vostres necessitats.

A més, Moz articles són molt útil per a l’aprenentatge de SEO. Moz és una eina impressionant que us ajuda molt a explorar la nova paraula clau i a analitzar els competidors i us ajudarà, així, a dissenyar una planificació eficaç per superar-los..

Visita Moz

5. Majestuós

majestuós amb major índex

El següent de la llista és Majestic. És propietat de Majestic-12 Ltd, una companyia amb seu al Regne Unit. Aquest programari de creació d’enllaços únics ofereix diverses eines en un mateix lloc com ara

 • Explorador de llocs
 • Anàlisi de backlinks
 • Comparació de dominis
 • Explorador de cerques
 • I una potent API per als desenvolupadors.

També hi ha extensions del navegador.

Al tauler, podreu veure la barra de l’explorador de llocs on heu d’indicar l’adreça del lloc sobre la qual necessiteu informació. Ara en un quadre de comandament, us mostrarà enllaços enllaç externs, dominis de referència i ancorar detalls de text. Assenyalarà per separat els enllaços de Govern i educatius.

Per obtenir més detalls, heu de fer clic a les pestanyes. Com a la pestanya Backlinks, el programa mostra tot seguir i no seguir enllaços i des d’on pertanyen aquests enllaços. Podeu amagar o mostrar els enllaços suprimits. La gran cosa que permeten exportar dades de backlinks a la unitat local.

Informació de mostra magnífica basada en les dues característiques d’índex conegudes com a Fresc i històric. L’opció Índex històric proporciona detalls complets en funció de totes les dades que tenen mentre que l’índex Fresh proporciona la informació dels darrers 90 dies. Aquestes opcions fan que les vostres estratègies de retrocés siguin més productives proporcionant l’historial de backlink històric i més recent dels vostres competidors.

Deixem clar una cosa que majestic no ofereix serveis de SEO. Principalment els blocaires de nivell principiant persegueixen els detalls bàsics com ara el volum de paraules clau estimat, dificultat de classificació, seguiment de la posició de les paraules clau, dades sobre trànsit orgànic i paraules clau relacionades, etc..

Per què serveix Majestic?? Es pot realitzar una millor anàlisi de backlink amb mètriques diferents com el flux de citació, el flux actual i el flux de confiança. Tenen un índex ric de backlinks.

Flux de confiança: Defineix el nombre de clics de l’URL que es dóna al lloc de confiança.

Flux de citació: Principalment determina el nombre de backlinks i el seu efecte sobre el domini.

Flux de temes: Mesura la influència de la URL en la categoria específica.

Eina de backlink Majestic Bulk us ajuda a analitzar fins a 400 URL alhora. El millor és quan vulgueu analitzar els vostres múltiples competidors.

Per estar enfront del vostre competidor, també necessiteu un perfil de backlink similar a ells. Aquí Eina Clique Hunter et puc ajudar. Si afegiu tres URL de competidors, us mostrarà quin lloc comú envia un enllaç a tots ells. Majestic té una llarga llista de funcions que inclouen Buzzsumo, Comprobador de barris i enviador d’URL, etc.

Podeu obtenir un compte gratuït de Majestic, només heu de proporcionar la informació necessària i registrar-vos. Tot i que és limitat en funcions, però pot ser bo per analitzar molt bàsicament o provar els seus serveis. El “Lite” El pla només té un cost de 41,67 dòlars / any, la qual cosa és limitada en característiques mentre que “Pro” El pla inclou tones de funcionalitats i té un cost de 83,33 dòlars. Majestic és una eina fantàstica si el vostre principal objectiu és controlar els enllaços enrere.

Visita a Majestic

Eina de bonificació: Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog és una de les millors alternatives per a ahrefs per la seva llarga llista de funcions i informació detallada. També la fan servir grans marques com Apple, Disney i Amazon, etc. Eina aranya SEO es pot instal·lar als sistemes Windows, Mac i Linux i, amb aquesta eina, podeu rastrejar resultats en temps real.

N’hi ha prou d’afegir l’URL al programari i fer clic a Inici. En versió gratuïta, pot rastrejar 500 enllaços mentre pla premium escaneja els enllaços il·limitats. En canviar entre diverses pestanyes, obteniu detalls sobre l’interna & enllaços externs, títols H1, H2, Meta Descripció i títols de la pàgina. A més, també mostra els enllaços amb protocols HTTP i HTTPS.

Screaming Frog és la millor manera d’estalviar temps mentre teniu cura de Factors de SEO a la pàgina. Podeu trobar fàcilment els enllaços sortints i entrants juntament amb els URL. L’aranya SEO identifica les redireccions permanents i temporals. A més, proporciona etiquetes de seguiment i no seguides per als enllaços.

Per a llocs més antics, enllaços trencats són un mal de cap i això pot matar el vostre lloc web SEO. SEO spider no només assenyala 404 pàgines, sinó també 301. Així, podeu emprendre accions per arreglar els enllaços afectats ràpidament. Quan el programari acabi d’arrossegar-se al 100%, només cal dirigir-se a “Codis de resposta” pestanya i apliqueu el filtre Error 4xx del client. Ara per trobar la font d’enllaços trencats, feu clic a la pestanya Inlinks que es troba a la part inferior del programari.

Com tots sabem, els motors de cerca no els agrada la duplicació i amb aquesta eina, podeu descobrir-les de manera eficient títols de pàgines duplicats, meta descripcions i pàgines de contingut baix, etc. SEO Spider pot realitzar una comprovació d’enllaços CSS, Javascript i flash. Fins i tot podeu configurar-lo per rastrejar tots els subdominis.

Un dels elements principals és que pot obtenir l’analítica de Google, així com les dades de la consola de cerca i presentar tota la informació a un sol tauler de control. Podeu exportar el mapa del lloc personalitzat.

L’eina inclou moltes altres funcions importants, com ara

 • URL que estan bloquejades per robots.txt
 • Audició dels atributs hreflang i Ajax, etc.

Entre tot això, en versió premium, a l’equip tècnic sempre hi és per a la vostra assistència. Podeu consultar la guia de l’usuari des del seu lloc web en cas de problemes.

Screaming Frog també ofereix molts altres serveis, com ara l’optimització de motors de cerca, la creació d’enllaços i la gestió de PPC, etc., però per a aquestes funcions, haureu de pagar una quantitat addicional. L’eina aranya no pot proporcionar estadístiques com ara suggeriments de paraules clau, volum de cerca i competència, etc., sinó que es centra en l’optimització del vostre lloc perquè el motor de cerca sigui agradable. Actualment, inclou 149,00 £ amb totes les seves funcions activades.

Screaming Frog SEO Spider és una eina necessària que inclou moltes coses per a SEO en un mateix lloc i, així, estalviareu molt de temps. Tu pots exporta les dades a un full de càlcul i altres formats estàndard. No importa que siguis blogger o agència de SEO, per descomptat, lliurarà més que els diners que pagueu.

Visita Screaming Frog

Conclusió

Segons nostre, aquestes són algunes de les millors alternatives ahrefs. Però l’elecció depèn totalment dels vostres requisits. Com si la seva concentració principal continuï atentament en els competidors que enllacen el perfil Majestuós és una magnífica eina per provar, ja que tenen un índex massiu, de manera que proporciona una anàlisi en profunditat.

Per a una solució tot en un, SEO PowerSuite és una elecció fantàstica. La seva eina de tracker de rang funciona amb la col·laboració de 16 eines diverses. El seu SEO SpyGlass és una eina fantàstica amb tantes estadístiques mentre que l’auditor del lloc pot proporcionar informació útil per a SEO de la pàgina. Però el seu preu és alt del cel, cosa que pot suposar un gran desglossament de la oferta per a la majoria dels clients.

També us agradaria llegir:

 • Millor comprovant de plagi per a la producció de contingut únic
 • Molt recomanat i els millors serveis d’allotjament SSD

Llavors, què és el millor que abasta tots els factors crucials i demostra una útil eina de SEO?

Per això, us recomanem que aneu a favor SEMRush per les seves eines multifuncionals. Podeu espiar els moviments del vostre competidor, obtenir una llarga llista de possibles competidors, amb dificultat de les paraules clau & seguiment, planificació de la pantalla & Publicitat en vídeo i suport de més de 100 ubicacions. A més, ofereixen preus competitius i compte de prova gratuït de 14 dies.

Es tracta de suggeriments. No dubteu a compartir aquella que sigui la vostra millor alternativa per a vosaltres. Agraïm molt els vostres comentaris.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map