Udhëzues për Certifikata SSL: Krahasoni dhe Bleni nga Ofruesit më të Mirë të Certifikatave SSL (Autoriteti i ificationertifikimit)

Tani me shfletuesin Google Chrome etiketimi i të gjitha faqeve të internetit duke përdorur kriptimin HTTP si “jo të sigurt”, instalimi i SSL dhe implementimi i HTTPS në faqen tuaj të internetit nuk është më një mundësi. Faqet pa SSL priren të prishen në shkallët e rangut të kërkimit, kështu që nëse nuk keni tashmë – është koha e kaluar.


Nëse nuk e keni bërë kalimin në HTTPS dhe dëshironi të mësoni më shumë, ky artikull është për ju. Ai gjithashtu do të ndihmojë përdoruesit e SSL-së për herë të parë të marrin një përmbledhje me një krahasim të 10 Autoritetit të Popullit të Certifikatave.

Farë është Certifikata SSL dhe SSL?

Secure Socket Layer (SSL) është teknologji që siguron që të dhënat midis dy makinave (në rastin tonë – një shfletues dhe një server) transmetohen në mënyrë të sigurt në një lidhje të koduar (HTTPS).

Një Certifikatë SSL është një çertifikatë dixhitale që konfirmon identitetin e një faqe në internet.

Për të zbatuar SSL në faqen tuaj të internetit, do t’ju duhet të merrni një Certifikatë SSL nga një Ofrues i Certifikatave SSL, aka. Autoriteti i ificationertifikimit.

Si funksionon lidhja SSL

Diagrami i mëposhtëm tregon se si transferohen të dhënat përmes një lidhje SSL.

si funksionon SSLSi funksionon SSL (Burimi: exabytes)

 1. Një përdorues hyn në një faqe në internet HTTPS
 2. Shfletuesi i përdoruesit kërkon një lidhje të sigurt SSL nga serveri
 3. Serveri i përgjigjet me një certifikatë të vlefshme SSL
 4. Lidhja e sigurt është vendosur tani
 5. Të dhënat kodohen dhe transferohen

Si mund të them nëse një faqe në internet ka lidhje SSL?

Përdorimi i një Certifikate SSL në një uebfaqe zakonisht tregohet nga një ikonë e bllokut në shfletuesit e internetit dhe adresa e internetit do të tregojë HTTPS. Në disa raste, tregohet një shirit i gjelbër adresash.

Nëse një çertifikatë SSL nuk njihet nga shfletuesi (ose nuk kalon kontrolle të caktuara), shfletuesi do t’i shfaqë një paralajmërim vizitorit.

Gjërat që duhet të dini para se të blini një Certifikatë SSL

Si të merrni një certifikatë SSL

Ka një numër mënyrash për të mbrojtur një çertifikatë SSL dhe për të zbatuar HTTPS në faqet e internetit tuaj. Këto përfshijnë përdorimin e një falas nga Le të Encrypt, duke e përdorur Mbulimi automatik i SSL i Cloudflare, apo edhe blerja e një në varësi të kërkesave tuaja.

Për tu siguruar që procesi i blerjes suaj SSL shkon pa probleme, ju rekomandojmë t’i përgatisni gjërat e mëposhtme.

 • Një adresë unike IP në internet
 • Një kërkesë për nënshkrim të çertifikatës (CSR)
 • Të azhurnuar dhe saktë rekordin WHOIS
 • Dokumentet e vlerësimit për biznesin / organizatën tuaj

Llojet e certifikatës SSL

Ekzistojnë tre lloje të certifikatës SSL – Domain Validated (DV), Validated Organisation (OV) dhe Validated Extended (EV).

Domain Validated (DV)

 • Verifikimi – DV vërteton vetëm që aplikanti është regjistruesi i domenit.
 • Koha e zbatimit & kostot – Duhen disa minuta deri në disa orë. Tarifa është minimale.
 • Gama e çmimeve – Duke filluar nga 8 dollarë në vit.
 • Ideale për – I përshtatshëm për uebfaqe ose blogje të vegjël.

Validuar Organizative (OV)

 • Verifikimi – OV verifikon pronësinë e domenit, përfshirë emrin e plotë të kompanisë dhe detajet e adresës.
 • Koha e zbatimit & kostot – Mund të zgjasë disa ditë. Tarifa është më e lartë se DV.
 • Gama e çmimeve – Duke filluar nga 20 dollarë në vit.
 • Ideale për – I përshtatshëm për organizatat dhe bizneset e mesme.

Validated Extended (EV)

 • Verifikimi – EV kërkon një vërtetim të gjerë të biznesit që e shndërron shiritin e adresave në të gjelbër.
 • Koha e zbatimit & kostot – Mund të zgjasë deri në javë. EV është çertifikata më e shtrenjtë SSL.
 • Gama e çmimeve – Duke filluar nga 70 dollarë në vit.
 • Ideale për – I përshtatshëm për faqet e internetit që kryejnë transaksione financiare.

Përkundër llojeve të vlefshmërisë, të gjitha çertifikatat kanë të njëjtat nivele të kriptimit të të dhënave. Dallimi i vetëm është siguria për identitetin e biznesit që qëndron pas uebfaqes. Ju mund të krahasoni kostot dhe veçoritë e llojeve të ndryshme të çertifikatave SSL në SSML.

shembuj

Këtu janë shembuj të llojeve të ndryshme të vlefshmërisë.

Shembull i certifikatave SSL në shfletues ConsumerReports.org ka vlefshmërinë e Organizatës së Validuar (OV) SSL – Shiriti i adresave tregon “Sigurt”. Duke u thënë vizitorëve se lidhja midis shfletuesit dhe uebfaqes është e koduar.

Valdidimi i zgjatur SSL AmericanExpress.com është duke përdorur SSL të Validuar të Zgjeruar (EV). Kompania me EV SSL kaloi përmes një vlefshmërie të gjerë që konfirmon që njësia e biznesit është e ligjshme. Në disa shfletues, emri i kompanisë do të tregohet në shiritin e adresës me ngjyrë të gjelbër.

Nivelet e Certifikimit: Beqare, Wildcard, Multi-Domain

çertifikata e kartave të egra dhe e vetme sslDiferenca midis kartave të egra dhe certifikatës SSL të vetëm të domain.

Kur jeni duke blerë blini një certifikatë SSL, duhet të zgjidhni numrin e fushave që dëshironi të siguroni.

Ekzistojnë tre nivele të çertifikatave: Beqare, Wildcard dhe Multi-Domain.

Certifikata e vetme e domenit SSL

 • Mbrojtja – Mbron një emër domain. Një çertifikatë e blerë për www.domain.com do t’ju lejojë të siguroni të gjitha faqet në www.domain.com/
 • Ideale për – E përshtatshme për një faqe të vetme, biznes të vogël dhe të mesëm që administron një numër të kufizuar faqesh në internet.

Certifikata SSL e Wildcard

 • Mbrojtje – Mbron një domen të vetëm dhe të gjitha nënfushat e atij domeni. Kjo certifikatë do të sigurojë www.domain.com, gjithashtu mbron blog.domain.com, help.domain.com, etj.
 • Ideale për – I përshtatshëm për biznes me zhvillim të shpejtë pasi kjo certifikatë do të sigurojë automatikisht çdo nënfushë të shtuar.

Certifikata SSL me shumë domene

 • Mbrojtje – Lejoni të mbroni deri në 100 fusha. Një çertifikatë multi-domain mund të sigurojë fusha të ndryshme të ndryshme si domain-a.com, domain-1.com.sg, etj
 • Ideale për – I përshtatshëm për biznes të madh që ka njësi të ndryshme. Shtë e thjeshtë për të menaxhuar dhe mbajtur vrojtuar duke përdorur një certifikatë të vetme.

10 Ofruesit më të mirë të certifikatave SSL për të blerë nga

Ekzistojnë mjaft Autoritete të Certifikatave (CA) që mund të shkoni për të siguruar një certifikatë SSL në faqen tuaj të internetit. 10 ofruesit që ne kemi renditur më poshtë janë vendet që ne ju rekomandojmë për shkak të rekordit të çmimeve të biznesit dhe çmimeve.

1. SSLIK

SSML - Ofruesit më të mirë të certifikatave SSL për të blerë ngaFaqja e internetit e SSLL – Uebsajti ofron një magjistar për përdorim të lehtë për të ndihmuar përdoruesit të zgjedhin SSL / TLS të duhur (provoni këtu).

SSML është një autoritet me vlerësimin më të lartë (shiko vlerësimin BBB A + këtu) që u themelua përsëri në 2002. Ata ofrojnë një gamë të gjerë të çertifikatave dixhitale si certifikatat e serverit SSL / TLS, nënshkrimin e kodit për nënshkrimin e dokumenteve dhe certifikatat e postës elektronike S / MIME.

Duke qenë një autoritet udhëheqës në industri, SSML ofron një sërë karakteristikash për përdoruesit e tij, të tilla si shifrimi 256-bit SHA2 https AES, vula falas e faqes, mbështetje 24/7 dhe çertifikata falas e pakufizuar gjatë jetës së certifikatës.

përfitimet:

 • Vërtetim i automatizuar për SSL Basic
 • Mbroni të dy domain.com dhe www.domain.com
 • Licencë e pakufizuar e serverit dhe ribotohet
 • Deri në 2 milion dollarë garanci të palës
 • Brenda 5 minutave lëshimin e certifikatës
 • Deri në 90 ditë kohë transporti
 • Telefon, chat dhe ndihmë email në dispozicion
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • Themelore – 36,75 $ / vit
 • Sigurim i lartë (OV) – 48,40 $ / vit
 • Premium (deri në 3 nënfusha) – 74,25 $ / vit
 • Domene të shumëfishta – 141,60 $ / vit
 • Certifikata Wildcard – 224,25 $ / vit
 • Ndërmarrja EV – 239,50 $ / vit
 • Ndërmarrja EV (UCC / SAN) – 319,20 $ / vit

2. Namecheap

Namecheap SSL - ofruesi më i mirë i certifikatave SSLNamecheap SSL

NameCheap ofron gamën e plotë të certifikatave SSL, kështu që ju do të gjeni diçka atje pa marrë parasysh kërkesat ose buxhetin tuaj. Certifikatat e Validimit Standard të Domainit (Pozitiv SSL) fillojnë nga $ 8,88 në vit, por ka edhe çertifikata premium që shkojnë deri në 169 dollarë në vit.

përfitimet:

 • Zëvendësim falas SSL pa pagesë të kërkuar
 • Gama e plotë e llojeve të certifikatave SSL
 • Përparimi i algoritmit SHA
 • Siguri e fuqishme me kriptim 256-bit
 • Rishqyrtime falas, të pakufizuara
 • Asnjë dokumentacion i nevojshëm për certifikatat DV
 • Mbështetje e specializuar për klientët për produktet SSL
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • PozitiveSSL (DV) – $ 7,88 / vit
 • SSL thelbësore (DV) – 16,88 $ / vit
 • InstantSSL (OV) – 18,88 dollarë / vit
 • Multi-domain PositiveSSL (DV) – 19,88 dollarë / vit
 • InstantSSL Pro (OV) – 36,88 dollarë / vit
 • Wildcard PositiveSSL (DV) – 54,88 dollarë / vit
 • Wildcard EssentialSSL (DV) – 72,88 $ / vit
 • EV SSL (EV) – 69,88 dollarë / vit
 • PremiumSSL (OV) – 77,50 $ / vit
 • SSL Multi-Domain (OV) – $ 80,88 / vit
 • Komunikime të unifikuara (OV) – $ 80,88 / vit
 • EV Multi-Domain (EV) – 142,99 $ / vit
 • Wildcard Premium (OV) – 167.50 $ / vit

3. Dyqani SSL

Bleni certifikatën SSL nga Dyqani SSLPërdoruesit mund të krahasojnë dhe blejnë produkte të ndryshme SSL (dhe siguri të tjera) në TheSSLStore.

Dyqani SSL u themelua në vitin 2009. Kompania ka partnerizuar me disa nga Autoritetet më të mëdha të ificationertifikimit (CA) dhe të ofrojë një gamë të gjerë të zgjidhjeve të sigurisë në internet. CA-të në listën e partnerëve të SSL Store përfshijnë: Symantec, RapidSSL, Thawte, Sectigo (Comodo), si dhe GeoTrust.

Certificertifikatat e Validimit të Domainit Standard (SSL Pozitiv) fillojnë nga 14,95 $ në vit (RapidSSL), por ka edhe çertifikata të Validimit dhe Zgjerimit të Zgjeruar të Organizatës që shkojnë deri në 2.600 dollarë në vit.

përfitimet:

 • Partnerë Platinum me CA-të kryesore të botës (shiko të gjitha markat këtu)
 • Mësoni, krahasoni dhe blini nga CA të ndryshme në të njëjtin vend
 • Garancia e çmimit më të mirë – Dyqani SSL ka marrëveshjen më të lirë SSL në treg
 • Mbështetje teknike e specializuar (me menaxher të veçantë të llogarisë) për produktet SSL
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave
 • Shërbimi i instalimit të ekspertëve SSL me 24,99 dollarë

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • Validimi Themelor Themelor – fillon nga 14,95 $ / vjet
 • Vlerësimi i Organizatës (OV) – fillon nga 30,40 $ / vit
 • Validimi i Zgjeruar (EV) SSL – fillon nga 59,99 $ / vit
 • Multi-Domain – fillon nga 74 $ / vit
 • WildCard – fillon nga 59,99 $ / vit
 • Multi-Domain Wildcard – fillon nga 200 dollarë / vit
 • Nënshkrimi i Kodit – fillon nga 82.67 $ / vit
 • Email & Nënshkrimi i Dokumentit – 12,95 $ / vjet

4. GoDaddy

Certifikatë GoDaddy SSLGoDaddy SSL

Ndërsa GoDaddy është më i njohur për faktin se është një regjistrues domain me zbritje agresive për klientët e saj për herë të parë, ata gjithashtu ofrojnë shërbime të certifikimit SSL. Certifikatat e tyre SSL shpesh lëshohen në internet brenda pak minutash dhe vijnë me një kriptim 256-bit.

përfitimet:

 • Dollap në shiritin e adresave
 • Mbron serverat e pakufizuar
 • Afishoni një vulë sigurie
 • Rishikime të pakufizuara falas
 • 24/7 mbështetje sigurie
 • SHA2 më i fortë & Kriptimi 2048-bit
 • Mbrojtje nga përgjegjësia deri në 1 milion dollarë

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • Validimi Themelor Themelor – fillon nga 63,99 $ / vjet
 • Wildcard SSL – fillon nga 295.99 $ / vit
 • Validimi i Zgjeruar (EV) SSL – fillon nga 159,99 $ / vjet
 • Menaxhuar SSL – fillon nga 149,99 $ / vjet

5. GlobalSign

Ofruesi i certifikatës GlobalSign SSLGlobalSign SSL

E themeluar në vitin 1996 dhe me qendër në Portsmouth, New Hampshire, SH.B.A., GlobalSign është një nga Autoritetet më të njohura të Certifikatave SSL në treg.

GlobalSign u krijua si një kompani e shërbimit të identitetit me reputacion të mirë duke ofruar zgjidhje PKI të bazuara në cloud për biznesin që dëshiron që në uebfaqen e tyre të ketë lidhje të sigurta, të kryejë transaksione të sigurta për tregtinë elektronike dhe shpërndarje të përsosur të përmbajtjes për përdoruesit dhe klientët.

përfitimet:

 • Të njëjtin certifikatë për t’u përdorur për www.domain.com dhe domain.com
 • Duke përdorur shifrat e SHA-256 dhe 2048 bit RSA të kriptimit
 • Mbi 2.5 milion çertifikata të lëshuara në të gjithë botën
 • WebTrust akredituar CA nga viti 2001
 • Mjete falas për instalim dhe menaxhim SSL
 • Garanci deri në 1.5 milion dollarë
 • Mbështetja ECC në dispozicion

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • Domain SSL- 249 $ / vjet
 • Organizata SSL – 349 $ / vjet
 • SSL e zgjatur – 599 $ / vjet
 • Wildcard SSL – 849 dollarë / vit

6. DigiCert

Certifikatë DigiCert SSLDigiCert SSL

Motoja e kompanisë për DigiCert është “Suksesi juaj është ndërtuar mbi besimin”. Kjo duhet t’ju japë një ide të mirë se sa seriozisht e marrin sigurinë. Me një fokus kryesor në inovacionin SSL, DigiCert synon të jetë partneri i besueshëm i sigurisë për të gjitha rrugët e industrisë dhe tregtisë.

DigiCert ishte gjithashtu anëtari themelues i CA / Browser Forum, dhe është një nga autoritetet e pakta që përfshin në zhvillimin e teknologjisë së re SSL. Certificertifikatat SSL që ata ofrojnë janë Certifikata OV, Certifikata EV, dhe madje Certifikata DV për bizneset më të vogla ose faqet e internetit.

përfitimet:

 • Kompania e besuar – anëtar i CA / Forumi i Shfletuesve
 • Siguroni të dy www.domain.com dhe domain.com
 • Rishikime falas të pakufizuara për tërë jetën
 • Algoritmi SHA-2 dhe kriptimi 256-bit
 • Mjete falas në dispozicion për menaxhimin e certifikatës
 • Lëshimi i shpejtë i certifikatës – brenda disa orësh
 • Mbështetje për klientët fitues të çmimeve

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • SSL standarde – 175 dollarë / vit
 • EV SSL – 295 $ / vjet
 • SSL Multi-Domain – 299 $ / vit
 • Wildcard SSL – 595 $ / vjet

7. Thawte

Thawte SSLThawte SSL

Thawte është i njohur për sigurimin e çertifikatave të përballueshme SSL, si dhe 17 vjet të besueshmërisë. Ata ofrojnë një listë gjithëpërfshirëse të produkteve SSL e cila përfshin çertifikatat EV, OV, DV, SGC, Wildcard dhe madje edhe SAN SSL.

Si një ofrues i certifikatës SSL me kosto të ulët, planet e Thawte SSL janë me çmime të arsyeshme me çmimin e tyre më të lirë për 149 dollarë në vit i cili përfshin një numër karakteristikash të tilla si shifrimi 256-bit. Ekziston një mundësi në dispozicion për të shtuar Wildcard në plan me tarifa shtesë.

përfitimet:

 • Certifikatë provë SSL falas për prova 21-ditore
 • Logoja e vulës së faqes së kompanisë në dispozicion
 • Instaloni certifikatën në serverë të pakufizuar
 • Certifikatë falas për ri-lëshimin pa pagesë shtesë
 • Mjete për t’ju ndihmuar të menaxhoni dhe instaloni certifikatën
 • Pajtueshmëria e shfletuesit 99%
 • Garanci deri në 1.5 milion dollarë

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • Serveri SSL në internet – 199 dollarë / njësi
 • Serveri SSL i SSL me EV – 299 $ / njësi
 • SSL 123 – 149 $ / vit
 • Nënshkrimi i Kodit – 260 $ / njësi

8. GeoTrust

GeoTrust SSLGeoTrust SSL

Në GeoTrust, ju mund të zgjidhni një numër çertifikatash SSL të cilat përfshijnë BusinessID të Vërtetë me EV, True BusinessID, WildCard të vërtetë BusinessID dhe premium QuickSSL. Midis të gjithëve, True BusinessID me EV është çertifikata e rekomanduar SSL me sigurinë dhe garancinë më të lartë me një çmim konkurrues.

Fillimet dhe biznesi i vogël do t’i konsideronin çmimet e GeoTrust tërheqëse, plus ato ofrojnë një numër karakteristikash siç janë shifrimet 256-bit, vlefshmëria e zgjatur, garancia që shkojnë nga 100,000 dollarë deri në 1.5 milion dollarë, pajtueshmëria e shfletuesve 99% dhe mbështetja e pakufizuar e klientit.

përfitimet:

 • GeoTrust 30 ditë provë falas certifikatë SSL
 • Koha e lëshimit të certifikatës së shkurtër
 • Konzolë për menaxhimin e certifikatës
 • Kriptimi deri në 256-bit, rrënjë 2048-bit
 • Shuma e adresës së shfletuesit të gjelbër në dispozicion
 • Garanci deri në 1.5 milion dollarë
 • Mbështetje falas e ekspertëve SSL

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • BusinessID i vërtetë (OV) – 218 $ / vit
 • BusinessID i vërtetë (EV) – 344 dollarë / vit
 • Wildcard i vërtetë i Biznesit (OV) – 688 $ / vjet
 • Premium QuickSSL (DV) – 149 $ / vit
 • WildSSard Premium QuickSSL (DV) – 745 $ / vit

9. Besimi

Besimi SSLBesimi SSL

Entrust e konsideron veten si një kompani paramenduese që siguron siguri në një gjerësi të gjerë të industrive të ndryshme. Ato ofrojnë zgjidhje sigurie për ata që kanë nevojë për siguri në transaksione, vërtetim të sigurt celular, dhe natyrisht, çertifikata SSL. Ata ofrojnë çertifikata EV dhe OV me çmime që fillojnë nga 174 dollarë në vit.

përfitimet:

 • Algoritmet e nënshkrimit SHA-2
 • Kyç RSA 2048 bit / 3072 bit / 4096 bit
 • Karakteristikat e sigurisë përfshinin mbrojtjen kundër dobësive të faqes në internet
 • Licencimi dhe ripërdorimi i pakufizuar i serverit
 • Siguria e vulës së sitit me kontrollin në kohë reale
 • Platforma e menaxhimit të certifikatave
 • Mbështetje opsionale e platinës 24x7x365

Lloji i certifikatës & çmimi:

 • Standard (OV) – 174 dollarë / vit
 • Avantazhi OV – 208 $ / vjet
 • Multi-Domain UC – 278 $ / vit
 • Multi-domain EV – 373 $ / vjet
 • Wildcard (OV) – $ 609 / vit

10. Zgjidhjet e Rrjetit

Zgjidhjet e Rrjetit SSLZgjidhjet e Rrjetit SSL

Themeluar në 1979 dhe me seli në Herndon, Virginia, USA, Solutions të Rrjetit kanë evoluar vazhdimisht shërbimet e tyre SSL përgjatë viteve dhe vazhdon të sigurojë certifikatat SSL me çmim më të ulët për përdoruesit. Sidomos kur bëhet fjalë për çertifikatat SSL me mandat shumëvjeçar, Network Solutions ofron disa nga çmimet më të përballueshme në treg. Për shembull, nsProtect Secure Express i tyre do t’ju kthejë 59,99 dollarë vetëm për një mandat 2-vjeçar. Në krahasim, GoDaddy ofron shërbime të ngjashme që kushtojnë 74,49 dollarë në vit.

përfitimet:

 • Kriptimi 256-bit
 • Garantoni deri në 1 milion dollarë
 • Vula site dhe dollap i mbyllur në dispozicion
 • Njohja e 99% e shfletuesit
 • Shiriti i shfletuesit të adresave jeshile në dispozicion
 • 24/7 mbështetje e drejtpërdrejtë e personit real
 • Koha standarde e lëshimit

Lloji i certifikatës a& çmimi:

 • Xpress (DV) – 59,99 $ / vit
 • Themelore (OV) – 124.50 $ / vit
 • Avancuar (OV) – 199,50 $ / vit
 • Wildcard – 579,00 dollarë / vit
 • Zgjatur (EV) – 399.50 $ / vit

Krahasoni koston e certifikatës SSL

Këtu është tabela e përmbledhur e çmimeve për 10 ofruesit e certifikatave SSL të listuara më lart.

Siguruesi SSL
Domain single, DV
Niveli më i lartë
Mëso më shumë & urdhër
SSL.com$ 36,75 / vit$ 319,20 / vitKliko këtu
Namecheap$ 7.88 / vit$ 167.50 / vitKliko këtu
TheSSLStore14,95 $ / vit$ 4,540.79 / vitKliko këtu
GoDaddy$ 79.99 / vit$ 369,99 / vitKliko këtu
GlobalSign$ 249.00 / vit$ 939,00 / vitKliko këtu
DigiCert$ 399,00 / vit$ 2785 / vitKliko këtu
Thawte$ 199.00 / vit$ 299.00 / vitKliko këtu
GeoTrust$ 149.00 / vit$ 745,00 / vitKliko këtu
besoj$ 174.00 / vit$ 609.00 / vitKliko këtu
Zgjidhje rrjeti$ 59.99 / vit$ 579,00 / vitKliko këtu

Nëse duhet të shkoni për marrëveshjen më të lirë SSL?

Karakteristikat e një certifikate të lirë ssl janë më se të mjaftueshme për një uebfaqe ose blog të vogëlShembull – Certifikata Themelore e SSLL-së vjen me një vlefshmëri të automatizuar (kursimtar i kohës), 2048+ kriptim BIT SHA2, dhe pajtueshmëri 99% të shfletuesit – këto karakteristika duhet të jenë më se të mjaftueshme për një faqe interneti ose blog të biznesit të vogël.

Një SSL e lirë ofron të njëjtën siguri si ato të shtrenjtat. Pra, në shumicën e rasteve, nuk ka nevojë të zgjedhësh një certifikatë “të markës” SSL – e cila është e shtrenjtë.

E vetmja kohë kur duhet të konsideroni blerjen e një certifikate të shtrenjtë SSL është nëse jeni një kompani e madhe eCommerce që po kërkon të kryejë transaksione në një pajisje që përdor softuerin e vet pronar.

Bizneset më të mëdha duhet të zgjedhin gjithashtu një certifikatë SSL “të markës”, si pjesë e procesit tuaj të kujdesit të duhur. Arsyeja për këtë është se kompanitë që lëshojnë këto certifikata shpesh kanë regjistrime të njohura të pista, të cilat mund të jenë të nevojshme për arsyetimin e përzgjedhjes.

Pyetjet e bëra gjatë blerjes së certifikatave SSL

&# 11088; Pse na duhet një çertifikatë SSL

Arsyeja kryesore për të përdorur një certifikatë SSL është të sigurohemi që të dhënat e dërguara nëpër internet bëhen të koduara. Pra, të gjithë të tjerët nuk mund të lexojnë informacionin, përveç për serverin të cilit po i dërgoni informacionet. Kjo mund të parandalojë hakerat dhe hajdutët në internet të vjedhin të dhënat tuaja.

&# 11088; Sa kushton një certifikatë SSL?

Pricesmimet e certifikatës SSL ndryshojnë në varësi të llojit të certifikatës dhe numrit të fushave që dëshironi të mbroni. Një çertifikatë SSL e dedikuar për një domen të vetëm fillon me 7.88 dollarë në vit. Një çertifikatë SSL e kartave të egra që mbron nënfushat e pakufizuara fillon me 72,88 dollarë në vit. Ju mund të krahasoni kostot dhe veçoritë e çertifikatave të ndryshme SSL këtu.

&# 11088; A kam nevojë për një certifikatë SSL për faqen time të internetit?

Po, rekomandohet të keni një certifikatë SSL për faqen tuaj të internetit. Motorët e kërkimit tani etiketojnë faqet e internetit pa SSL si uebfaqe “Jo të sigurta” dhe që mund të ndikojnë në renditjen tuaj. Gjithashtu, të paturit e një certifikate SSL mund të fitojë besimin e vizitorëve tuaj sepse vizitorët e dinë se të dhënat e tyre janë të sigurta.

&# 11088; A kërkohet çertifikatë SSL për dyqan online?

Rekomandohet të instaloni një certifikatë SSL për dyqanin tuaj online edhe pse nuk është e detyrueshme. Certifikata SSL kodon të dhënat e klientit, informacionin e ndjeshëm, detajet e pagesës, etj dhe i mban ato të mbrojtura gjatë transferimit. Përveç sigurimit të faqes në internet, duke instaluar një certifikatë SSL, ajo ndihmon për të fituar besimin e klientëve dhe për t’i inkurajuar ata për blerje të sigurt dhe të sigurt në internet..

&# 11088; Cili është ndryshimi midis një certifikate falas SSL dhe një certifikate të paguar SSL?

Nuk ka asnjë ndryshim në sigurinë midis një certifikate falas SSL dhe një certifikate të paguar SSL. Dallimet kryesore midis të dyjave janë sa i përket llojit të certifikatës, nivelit të vlefshmërisë, mbështetjes dhe garancisë. Për shembull, çertifikatat falas SSL vijnë vetëm me Validimin e Domain (DV) dhe pa garanci. Nga ana tjetër, një çertifikatë e paguar SSL përfshin gjithçka që ju kërkohet.

Kjo është ajo ku çmimet e ndryshme hyjnë në lojë me certifikatat SSL. Garancitë për certifikatat e paguara SSL mund të ndryshojnë shumë – nga aq pak sa disa mijëra dollarë deri në dy milion dollarë (Me sa dimë, vetëm DigiCert shkon lart).

&# 11088; Certificatefarë certifikate SSL më duhet?

Nëse po drejtoni një faqe në internet të vogël ose një blog, një certifikatë DV është mjaft e mirë. Nëse faqja juaj në internet kryen transaksione financiare, është më mirë të shkoni për një certifikatë EV që kthen shiritin e adresës në jeshile.

&# 11088; SSshtë falas SSL i sigurt?

Po, nuk ka asnjë rrezik të përdorni një çertifikatë falas SSL. Sidoqoftë, një çertifikatë falas SSL ka disa mangësi siç është periudha e kufizuar, ofron vetëm domen të vërtetuar, asnjë mbështetje nga kompania dhe asnjë garanci. Nëse drejtoni një dyqan online, një çertifikatë falas SSL mund të mos jetë një zgjedhje e përshtatshme.

* Traslation: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map