Как да възложите работата си за разработване на уебсайт

Може просто да започнете да присъствате в мрежата и се нуждаете от нов сайт. Или може би сте съществуващ собственик на сайт, който желае уебсайтът ви да бъде по-добър. Има много ситуации, чрез които съм сигурен, че сте играли с идеята да аутсорсирате уеб разработката си, изцяло или на части.


Преди да прочетете по-нататък, трябва да ви уведомя, че съм от училището на мисълта, че бизнесът винаги трябва да се фокусира върху основните си възможности. Това означава, че ако основният ви доход е от дейности, различни от уеб разработка, след това възлагайте на вашето уеб развитие!

Само имайте предвид, че аутсорсингът на уеб разработката няма да премахне цялото напрежение от раменете ви, а само необходимите части.

Как работи аутсорсингът

Като цяло ето как работи аутсорсингът на уеб разработката –

1- Изберете подходящ партньор за аутсорсинг

2- Първоначален контакт и настройка

3- Планирайте и създайте основни етапи

4- Изготвяне на договори

5- Разработка и стартиране

Въведение: Уеб дизайн срещу уеб разработка

Макар че много хора могат да кажат, че това е просто прибиране на нита в терминологията, уеб дизайнът и разработката всъщност не са едно и също нещо. Дизайнът се отнася до естетиката на сайта – колко хубаво изглежда. Разработката може да обхваща дизайна на сайта, но включва изграждането на двигателя, който управлява сайта.

PSD в HTML / PSD към WordPress вече не работи

Преди доста време собствениците на фирми описваха пред дизайнер как искат да изглежда уебсайтът им. Дизайнерът ще изготви външния вид на сайта с помощта на нещо като Photoshop и след това ще го предаде на програмист, който ще превърне PSD файла в HTML код.

Това е най-вече остаряло, благодарение на масивния приток на устройства с различна големина на екрана. Дизайнът с един размер отговаря на всички вече не е възможен и освен ако не сте готови да отделите време и пари за отделен дизайн и разработка за всеки тип устройство – PSD до HTML вече не е реалистичен.

PSD to HTML все още е масивна тема в мрежата днес (виж търсене) – въпреки че дизайнът „един размер отговаря на всички“ днес вече не е възможен.

Просто погледнете WordPress например и помислете за този факт. Използването на шаблони може да облекчи много дизайнерските тежести и много от тях са отзивчиви, което означава, че шаблоните се адаптират към различни формати на екрана.

Не ме разбирайте погрешно, все още можете да го направите, всъщност дори можете да превърнете PSD файловете си в шаблони на WordPress, но си струва неприятностите?

Как работи аутсорсингът на уеб разработката

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че дори при аутсорсинг на уеб разработката си, като бъдещ собственик на сайт, вие все още ще участвате много в процеса на разработка. От избора на подходящ партньор до определянето на точния обхват на вашите онлайн дейности, вашият принос е жизненоважен, ако очаквате да не бъдете разочаровани от това, което вашите уеб разработчици се оказват.

Запомнете: Уеб разработчиците са същите като другите собственици на бизнес – те са експерти в своята област. Това, от което се нуждаете, е да можете да предадете своя опит в своята област на тях и да им позволите да прехвърлят тези знания в техния технически дизайн. Уверете се, че нещата са изписани възможно най-просто, за да няма място за погрешно тълкуване.

Жалба в ИндияМрежата е изпълнена с оплаквания от външни разработки в мрежата

Какво да очаквам 

 • Закъснения с времевата линия на проекта
 • Предложени промени във вашите дизайни
 • На вътрешния персонал ще трябва да бъде определено време за връзка с предприемача
 • Поне малки превишения на разходите

Какво да не очаквате да бъдете включени:

 • Съдържание за уебсайта
 • Всякакви специални изображения / видеоклипове
 • Търсачка & маркетинг на социални медии
 • Уеб хостинг и име на домейн

1. Изберете подходящ партньор за аутсорсинг

Сега, след като сме го измъкнали, как да разберете дали уеб разработчик е подходящ за вас? Не е толкова лесно, колкото изглежда.

Освен обичайния спам от нигерийските принцове и от IRS, които ме молеха да възстановя милиони, приписани ми по някакъв начин, през последните години започнах да получавам и спам от уеб разработчици. Обикновено това са хора и спамът дори е еволюирал до студени обаждания, опитвайки се да продадат услугите си.

Днес има буквално хиляди компании за уеб разработки и още по-голям брой разработчици на свободна практика. Проблемът е в намирането на подходящия за работа с вас на вашия уебсайт.

Ето няколко съвета за избор на един;

 • Попитайте ги за справки – Всички компании за уеб разработки могат да изградят приличен собствен сайт и да го рекламират, но доказателството е в това да имате доволни клиенти. Проверете тези справки и се запознайте с техните коментари.
 • Оценете комуникационния поток – Попитайте как изглежда потока на работната комуникация. Веднъж работих с предприемач, който имаше много силен подход – общувах с техния персонал за поддръжка, който общуваше с техния персонал и отделно други хора обработваха сметки, жалби и т.н. Процесът беше болезнено бавен и много пъти объркващ.
 • Поставете бюджета си – Често ще бъде изкушаващо да отидете с по-малък предприемач, който ви обещава луната и звездите за копейка. Сравнително, по-голяма и по-реномирана компания може да се поинтересува за някои от необходимите неща – изслушвайте двете страни реалистично и безпристрастно, преди да вземете решение за нивото на риск, който сте готови да поемете..

Страхотни опции за аутсорсинг работа

Аутсорсинг платформа № 1- Codable

Кодируема начална страница (посетете онлайн)

Основана през 2012 г., Codeable започва с приемането на талантливи лица, след което ги наема на онези, които се нуждаят от специална поддръжка на уебсайтове. Днес те са се превърнали в един от най-добрите ресурси, достъпни за тези, които се нуждаят от WordPress умения.

Те опростиха системата за фриланс, за да намалят времето и усилията, необходими за намиране на правилните умения. Всичко, което трябва да направите, е да им кажете какво искате и те ще ви помогнат да намерите правилните таланти и да предложете една-единствена цена – подкрепена с гаранция.

* Забележка – Партнирахме си с Codeable и тук има вградена форма на оферта. Изпратете подробности за вашия проект и поискайте 1) безплатна оферта и 2) препоръка на разработчика; използвайки този формуляр. 

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Разумни часови ставки между 70 и 120 долара
 • Единичната оценка на цената помага да се премахне фокусът върху разходите
 • Експерти на свободна практика в над 60 страни
 • 28-дневна гаранция за отстраняване на грешки

CONS

 • 17,5% такса услуга се начислява върху часовите тарифи
 • Таксата за услуги не се възстановява
 • Налични са само специфични умения за WordPress

Отидете до Codeable

Аутсорсинг платформа № 2 – Препълване на стек

Stackoverflow (посетете таблото за работа тук).

Като мрежа за фрийлансиране, специализирана в кодови гурута, Stack Overflow започна още през 2008 г. Те нарастват до степен, че са преминали през четири кръга на финансиране в размер на 70 милиона долара. Днес те се хвалят с мрежа от повече от 50 000 разработчици.

Това, което ги прави уникални в пространството за свободна балансираща мрежа, е техният Q&Модел, който ви позволява просто да задавате въпроси и да участвате в споделянето на знания. Сайтът е конгрегационен пункт за квалифицирани разработчици, които с готовност участват в Q&А сесии.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Без допълнителни такси – плащайте само това, което таксува фрийлансърът
 • Голям Q задвижване в общността&База данни
 • Позволява обяви за работа

CONS

 • Традиционна структура на списъците със задачи за намиране на свободна практика

Отидете на StackOverflow

Аутсорсинг платформа # 3- Fiverr

По-добри таланти в програмирането и технологиите (посетете онлайн).

Fiverr е поредният ресурс, който ви позволява да разглеждате пулове от фрийлансъри за всичко – от създаване на съдържание до поддръжка в социалните медии. Те позволяват на фрийлансъри да създават оферти, които след това да бъдат избрани от вас. Като алтернатива можете да създадете работа (публикувате „заявка“), от която се нуждаете конкретно, и да позволите на Fiverr фрийлансъри да наддават на нея.

За всяка транзакция Fiverr ще намали под формата на такса, която е приложена към крайната цена. Таксата варира в зависимост от стойността на транзакцията. Поради системата за репутация, фрилансерите от Fiverr могат да бъдат агресивни в опитите си да отговорят на изискванията за работа.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Наличен е широк спектър от видове умения и нива на умения
 • Търсенето на работа може да бъде източник на идеи за това, от което се нуждаете
 • Fiverr задържа плащания, докато не кажете, че сте доволни от свършената работа

CONS

 • Наличие на някои остарели публикации
 • Широка гама от нерегламентирани цени
 • Някои продавачи може да са неквалифицирани

Отидете до Fiverr

Аутсорсинг платформа №44 Toptal

Начална страница на Toptal (посетете онлайн)

Твърдението на тази мрежа за славата е, че ви помага да работите с аутсорсинг за крема на реколтата на уебсайтове на свободна практика. Те успяха да обединят заедно таланти, покриващи всяко умение, което е възможно да се наложи на уебсайт, дори дизайнери.

Независимо дали търсите общи разработчици или такива, които имат специфични области на умения като Node.js или двигателя Unity, вероятно тук ще намерите помощ.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Голям източник на високо талантливи разработчици и дизайнери
 • Обслужва всички предприятия
 • Предварителни екрани на свободна практика на множество нива – Умения, език, работна етика и други
 • Безплатен пробен период с всички фрийлансъри

CONS

 • Може да се скъпи с часови ставки между 60 и 210 долара
 • Регистриране, необходимо за разглеждане на таланти

Отидете в Топтал

Аутсорсинг платформа № 5- Gun.io

Начална страница на Gun.io (посетете онлайн)

Gun.io се опитва да пречупи традиционните болезнени умения на борда, като допринася своите умения за процеса на наемане на свободна практика. Те обединяват много опитни таланти (тук няма новаци), които са готови да работят на договор и ги преглеждат, след което помага да намерят подходящите приспособления както за фрийлансъри, така и за вас.

Те нямат списъци с фрийлансъри, през които можете да преглеждате, но работите с тези, които искат да наемат директно. Един призив да им помогне в мисия за установяване на факти ще доведе до това да намерят точно подходящия човек за работата.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Само опитни фрийлансъри
 • Предварително проверени и оценени кандидати
 • Няма нужда да преглеждате списъци, за да намерите това, което искате
 • Мач на таланта в рамките на 48 часа

CONS

 • Размерът се намалява до дължината на наемането – късите наемания могат да бъдат скъпи

Отидете на Gun.io

Аутсорсинг платформа № 6- Довършена работа

Актуална начална страница (посетете онлайн)

Upwork е по-скоро мулти-микс сайт за фрийлансиране, а не специалист в гурута за уеб разработка. Те предлагат всичко – от уеб разработка до счетоводство, специализирана в отдалечени работници, които са достъпни от всяка точка на света.

Начинът на работа много прилича на традиционния формат за обявяване на борда за работа, където таланти от всякакъв вид се обединяват и след това категоризират, за да ги намерите. Освен фрийлансъри, тук са изброени и агенции, което дава и на търсещите таланти допълнителна възможност.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Налични са нива на много умения
 • Наличен е широк спектър от набори от умения

CONS

 • Необходима е регистрация, за да разглеждате фрийлансъри
 • Това, което можете да видите, е ограничено от пакета за регистрация (цена варира от безплатно до 499 долара на месец)
 • До 13% режийни такси за обработка

Отидете на Upwork

2. Знайте какво искате (и кажете ясно)

Това, което искам да кажа тук, е, че трябва да имате визия за вашия уебсайт. Какви са вашите намерения? Искате ли уебсайтът ви да бъде просто информационен и да поддържа основното ви място на бизнес, или искате да го използвате като виртуално разширение на вашия бизнес?

Тук има ключови разлики в обхвата, които уеб програмистът трябва да знае.

След като решите какво трябва да бъде на вашия сайт, не забравяйте да предадете ясно информацията му на вашия уеб програмист. Макар че изглеждат важни, не се увличайте и не се фокусирайте прекалено много върху дизайна на вашия сайт.

Примери: Течна рамка и цифрови скици, които използваме, когато преразработваме този сайт през 2018 г. Видеозаписите, чатовете, изображенията и ръчните скици бяха използвани за ясно общуване.

3. Установете основни етапи на проекта

Работете със своя програмист, за да измислите времева линия, която е приемлива и за двама ви. На всеки етап трябва да има точка за оценка, за да сте сигурни, че можете да извикате тайм аут, в случай, че почувствате, че нещо не върви както трябва.

Времевата скала също така ви дава по-добро усещане кога ще бъде достъпен вашият краен продукт (уебсайтът), така че да можете да планирате поддържащи дейности като мек старт, някои промоции или други маркетингови дейности около датата на стартиране.

Стандартен етап от развитието на уебсайта. Всеки проект за уеб дизайн е уникален, но това е добра справка за потребителите, които установяват своите етапи за първи път (източник).

4. Съставете договор

Вече сигурно осъзнавате, че вашият уебсайт може да бъде безценен инструмент, чрез който можете да изградите още повече бизнес дейности. Поради това вие ще бъдете ангажирани с него по много начини. Сключването на договор защитава както вашата инвестиция, така и интересите на уеб разработчика.

Имайте предвид обаче, че ако решите да възложите на трета страна в, да речем, Индия, тогава трябва също да научите колко изпълним е всеки договор, който може да имате с тях.

5. Изградете добри отношения с вашия разработчик

След като имате своя уебсайт, обикновено е норма, че понякога някои неща могат да се объркат. Поддържането на добри отношения с вашия програмист ще ви помогне бързо и бързо да се разрешават всички грешки или други проблеми, които имате.

Освен това той надгражда доверието и ви дава добра опция в случай, че някога решите да добавите „Фаза 2“ към вашия уебсайт. Момчетата, които са го изградили, обикновено ще могат да го разработят допълнително на по-кратка времева линия и с по-малко ресурси.

История на успеха: Кредо

Източник: Предприемачът увеличава бизнеса чрез аутсорсинг

Като маркетингов консултант в кредо, Джон трудно се състезаваше сам срещу други компании, които дадоха на клиентите гаранция за „размер“. Имаше ограничения за това колко може да постигне всеки ден сам и реши да възложи на WordPress разработчик.

Чрез работна връзка Джон стигна до момент, в който вече не се чувства стресиран от проблемите на развитието в консултантската си работа и е в състояние да се съсредоточи върху основните си бизнес цели.

Избягвайте тези 5 грешки при аутсорсинг

 1. Избор на грешен партньор
 2. Създайте нереалистичен бюджет
 3. Няма ключови цели
 4. Твърде „ръцете“ в процеса на разработка
 5. Не се изгражда маркетингов план около вашия уебсайт

Заключение: Аутсорсингът ли е подходящ за вас?

Всеки бизнес е различен, както в това, което правят, така и в това, което има в него. Ако се чудите дали аутсорсингът е правилният избор за вас, вероятно е така. Това, което трябва да гледате, е голяма част от това, което разгледах в тази статия.

Не ме разбирайте погрешно – пътят на аутсорсинга не е облицован с рози и съдържа повече от справедливия му дял тръни. В края на деня обаче, ако се направи правилно, тогава ще спечелите изключително професионален актив от основните си бизнес дейности.

Ключовата разлика между аутсорсинга или не се крие в няколко основи. Ако се възлагате на аутсорсинг, вместо да се съсредоточите върху техническите компетенции, които никога повече няма да ви трябват, вместо това надграждате други добри управленски качества – комуникация и планиране на проекти.

Те ще работят добре във ваша полза, независимо в каква бизнес линия сте, дори и след като бъде направен проектът за уеб разработка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map