Weblap készítése: A-to-Z kezdő útmutató

Ebben a cikkben megmutatom a webhely létrehozásának alapvető lépéseit.


 1. Regisztráljon egy domain nevet
 2. Regisztráljon egy webtárhelyhez
 3. Tervezze meg weboldalát
 4. Érvényesítse és tesztelje webhelyét
 5. Finetune és növekszik

Alapvető webhely létrehozása egyszerű. Magának a munkavégzésnek nem szabad több, mint egy óra. A választások megértése és a helyzethez való igazítása azonban nem könnyű feladat.

Tekintettel arra, hogy egyes lépésekhez további ismeretek szükségesek lehetnek, amelyek nem tartoznak a cikk hatálya alá, szükség esetén csatoltam a hivatkozásokat a részletes forrásokhoz.

Miért hoz létre egy weboldalt?

Mielőtt elkezdenénk, fontos, hogy először meghatározza a céljait.

Mindannyian tudjuk, hogy egy weboldal fontos része lehet online jelenlétének – üzleti vagy magánszemélyként. Magánszemély számára ez lehet valami egyszerű, mint egy alapprofil vagy annyira részletes, mint a teljes portfólió. A vállalkozások számára ezt az eszközének kell tekinteni, és vissza kell kapcsolódnia a profiljához, termékeihez vagy az Ön által elvégzett dolgokhoz.

Ha egyértelmű célt szem előtt tart, akkor jobb döntést hozhat az úton – azaz mely platformokat kell használni, mely marketingcsatornákkal kell kapcsolatba lépni, stb..

A webhely felépítésének néhány tipikus oka:

 • Termékek eladása – Ha elsődleges célja a termékek eladása, akkor webhelyének tartalmaznia kell termékbemutatókat, egy online bevásárlókosárot, biztonságos fizetési átjárót és lehetőleg egy értékesítési pont rendszert..
 • Nak nek információ megjelenítése – Ha célja a vállalati vagy a személyes adatok megjelenítése, fontolja meg egyszerű egyoldalas weboldal felállítását egy megfizethető platformon.
 • A jelenlegi ötletek és tapasztalatok megosztása – A blog általában a legjobb a felhasználók számára, akik szeretnek írni és ötleteiket megosztani a világgal.

Ezeknek az okoknak nem kell egymást kizárniuk. Például van olyan webhelye, amely a fenti két vagy több elemet ötvözi.

A webhely felépítésének alapvető lépései

Miután rendezte webhelyének céljait, ideje építeni! Az induláshoz először meg kell …

1. Regisztráljon egy domain nevet

Mi az a domain név??

Webhely elindításához az első dolog, amire szüksége van, egy domain név.

A domain név az a cím, amely azonosítja webhelyét az interneten. Néhány példa a Yahoo.com, a Google.com vagy a BuildThis.io (a jelenleg olvasott webhely)..

Hol kell regisztrálni egy domain nevet?

A domain birtoklásához regisztrálnia kell egy domain regisztrátornál.

A domain regisztrátor segítséget nyújt Önnek annak ellenőrzésében, hogy a domain név egyedi-e, mielőtt engedélyezi a regisztráció folytatását. A GoDaddy és a NameCheap két népszerű domain regisztrátor. Nagyon hosszú ideje használom őket a domainjeim kezelésére.

Hogyan válasszuk ki a domain nevet?

A domain név kiválasztása gyakran a legnehezebb, mivel annak nemcsak tükröznie kell a márkáját, hanem könnyű, egyszerű és emlékezetes is..

A domain nevének egyedinek kell lennie – a névnek nem szabad a teljes világon más személy vagy szervezet tulajdonában lennie. A domain nevek létrehozásakor szem előtt tartandó általános hüvelykujjszabály a következő:

 • Tartsa rövid és könnyen megjegyezhetőnek
 • Ne használjon védjegyekkel ellátott neveket
 • Ha lehetséges, keresse meg a .com vagy a .net webhelyet
 • Légy kreatív és használj összetett vagy összeállított szavakat
 • Próbálja meg kulcsszóvá tenni

Műveleti tippek

 • Ha nehezen találja ki a domain nevet, akkor mindig felhasználhatja a domain név generátorokat ötletekhez. Néhány népszerűbb közülük Wordroid és Lean domain keresés.
 • Ha Ön kezdő, akkor azt javasoljuk, hogy GoDaddy-hez vagy a Namecheap-hez keresse meg a domain nevet. Mindkettő megkönnyíti az újszülöttek számára a domain név vásárlását és regisztrálását.

2. Iratkozzon fel egy web hosting fiókra

Mi az a webgazda??

A webgazda egy nagy számítógép (más néven szerver), amelyet a webhely részeként szükséges fájlok tárolására használnak.

Gondolj úgy, mint egy házra, amely bútorokat és háztartási készülékeket tárol – a ház az Ön internetes házigazda, és bármi, ami megy ban ben a ház az Ön webhelyének tartalma. A webhely tartalma általában szöveget, képeket, videókat és minden egyéb elemet magában foglal, amelyet Ön szükségesnek tart.

Milyen döntései vannak a fogadásnak??

A web hosting ma különféle csomagokban érkezik. Hagyományosan, a webtárhely-szolgáltató csak a kiszolgálók bérbeadásáról rendelkezik alapszoftverekkel és műszaki támogatással. Webhelyének tárolása egy hagyományos tárhelyszolgáltatóval általában olcsóbb és rugalmasabb; de egy kis extra munkát igényel a webhely beállításához.

Manapság a vállalatok egyesítik a különböző szolgáltatásokat, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy webhelyeket építsenek, tároljanak és kezeljenek mind egy szolgáltatótól. Ezeket a vállalatokat általában webhely-készítőknek vagy online áruház-építőknek hívjuk. Webhely tárolása ezeken a „kötegelt” platformon általában drága és kevésbé rugalmas; de könnyen el fog készíteni egy weboldalt vagy online áruházat.

Hosting platform kezdőknek

Ha csak most kezd el – az alapvető megosztott tárhely általában elég jó. Ehhez ajánlom a Hostinger Egységes Tervet – amely lehetővé teszi, hogy egyetlen webhelyet üzemeltessen alacsony áron, csupán $ 0.80 / hónap.

Hostinger tárhelyHostinger Single Plan – Host egy webhelyet 10 GB SSD tárolással és 100 GB sávszélességgel (több, mint elegendő az indulók számára) 0,80 USD / hónap.

E-kereskedelem / online áruházak tárhelye

Ha azt tervezi, hogy közvetlenül a webhelyéről (e-kereskedelmi áruházból) szeretne termékeket eladni, akkor érdemes megnéznie a Shopify Basic szolgáltatást (kezdő ár 29 USD / hónap).

Vásároljon platformokat800 000 e-kereskedelmi üzlet használja a Shopify-t, beleértve az NBA Lakers Store-t és a Tattly.com-ot. A Shopify Basic $ 29 / hónap kezdődik.

Tárhely platform a könnyen elkészíthető webhelyek / kisvállalkozások számára

Ha csak egy egyszerű webhelyre van szüksége, amely bemutatja üzleti portfólióját és elérhetőségét, akkor a csomaghoz mellékelt tárhely választás megfelelő lehet. Wix és Weebly azok a két oldalépítő, akiket szeretek – bőven írunk a kettőről, és itt megnézheti véleményeinket – a Wix beszámolója / Weebly beszámoló.

Wix csomagolt opciókéntOnline szolgáltatásként kínált Wix lehetővé teszi, hogy drag-and-drop vizuális szerkesztővel együtt dolgozzon webhelyének felépítésében, még akkor is, ha nulla kódolási ismerete van. A Wix Unlimited Plan havi 12,50 dollárral kezdődik.

Műveleti tippek

 • Különböző típusú tárhely érhető el: megosztott tárhely, dedikált szerver tárhely és felhő / VPS tárhely.
 • Ha kis webhelyed van, olcsóbb a megosztott tárhely-terveket megtenni. Nagyobb oldalak számára javasolt felhő vagy dedikált tárhely használata.
 • Néhány kulcsfontosságú tulajdonság, amelyet figyelembe kell vennie egy internetes házigazda kiválasztása előtt, az árak, a szerver sebessége és az üzemidő mértéke. A Hostinger (kezdőknek), valamint az InMotion Hosting és a SiteGround (nagyobb webhelyeknek) néhány népszerű név.
 • Fontolja meg egy üzletépítő, például a Shopify vagy a BigCommerce használatát, ha közvetlenül a webhelyéről szeretne termékeket eladni.

3. Készítse el weboldalait

Ha készen áll a domain nevére és az internetes házigazdájára, itt az ideje, hogy tegyen valamit az internetre. Weblapjainak tervezéséhez bérelhet web-fejlesztőt, vagy teheti meg saját maga.

Itt részletesen megvitatjuk, hogyan lehet kiszervezni egy webes fejlesztési feladatot. Ha ki akar bérelni valakit az Ön webhelyének fejlesztéséhez, hagyja ki a következő lépéseket, és lépjen tovább az oldalra.

A DIYers számára a weboldal elkészítésének három egyszerű módja van:

1- Amit-mit látsz-mit kapsz (WYSIWYG) webszerkesztő

A WYSIWYG szerkesztő lehetővé teszi egy weboldal beállítását és weboldalak tervezését nulláról, kódolás nélkül. Ugyanúgy működik, mint egy normál szövegszerkesztő – elkezdi egy sablonnal vagy egy üres oldallal, majd létrehozza a weboldalát. Ha kész, akkor töltse fel őket tartalommal, és a fájlátviteli protokoll (FTP) program segítségével töltse fel a teljes mappát a webes hostra..

Ha ezt a módszert kívánja használni, akkor a legjobb, ha rendelkezik alapvető HTML / CSS ismeretekkel és általános ismeretekkel az internet működéséről.

Számos WYSIWYG webszerkesztő érhető el – néhányuk nem kereskedelmi használatra ingyenes, másoknak fizetett licencre van szükségük. Microsoft Expression Web, Google Web Designer, BlueGriffon, és Nyitott elem van néhány jó, hogy ellenőrizze.

FTP programhoz – FileZilla és WinSCP a két legjobb ingyenes lehetőség.

Microsoft Expression - WYSIWYG szerkesztőPélda – Itt van egy képernyőkép a Microsoft Expression webszerkesztőről. Mappalista (balra) – A webhely szerkesztése mappák segítségével. Szerkesztő (középen) – Írja be és formázza itt a szöveget. Stílusok / Eszköztár (jobbra) – Az oldal stílusa és kialakítása a CSS segítségével (opcionális). Vegye figyelembe, hogy el kell készítenie egy oldalnevek indexét (.html / .htm / .php / .asp) – ez az Ön webhelyének kezdőlapjaként fog működni..

Ez a lehetőség csak akkor lehetséges, ha hagyományos tárhelyet használ (például Hostinger). A WYSIWYG szerkesztő használata rugalmas és szórakoztató, ha élvezi a webkódolás elsajátítását … de ez nem kivitelezhető olyan kezdők számára, akik azonnali weboldalt akarnak..

2- Tartalomkezelő rendszer (CMS) használata

A legtöbb webhelyet ma CMS-sel építik fel és kezelik. A CMS számos előnnyel jár a webhelytulajdonos szempontjából. Könnyen kezelhetők, rugalmasak a tervezés és fejlesztés során, és költséghatékonyak (ingyenes!) – három fő előnye.

Ha még nem hallottál róla – a WordPress az internetes webhelyek kb. 33% -át táplálja a legnépszerűbb CMS a világon.

Azok számára, akik a 2. lépésben a hagyományos hostolási lehetőséget választják, néhány kattintással telepítheti a WordPress programot.

A WordPress telepítése a HostingerbeÍgy állíthatja be a WordPress szolgáltatást a Hostingernél. Jelentkezzen be Hostinger-fiókjába, lépjen a webhelyre > Automatikus telepítő > WordPress > Állítson be egy jelszót és a webhely nevét > Telepítés.

A WordPress telepítése után kap egy alapvető webhely-keretet. Ezután a WordPress sablon segítségével megtervezheti weboldalait. Az előre elkészített WordPress-sablonok a következők ingyenesen elérhető a WordPress.org webhelyen (hivatalos témakönyvtár). Vagy vásárolhat prémium sablonokat professzionális fejlesztőktől, például az Elegant Themes vagy az Artisan.

Disha itt magyarázta el, hogyan lehet blogot vagy webhelyet létrehozni a WordPress használatával. Kérjük, kövesse az utasításokat, ha további információra van szüksége.

Megjegyzés – Nem használhatja a CMS-t, ha a 2. lépésben úgy döntött, hogy a „Bundle” platformon, például Wix vagy Weebly lép fel..

3. A drag and drop weboldal / áruház készítőjének használata

A drag and drop weboldal / áruház készítője a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer webhely létrehozására.

Nincs szükség webfejlesztési ismeretekre – csak válasszon előre elkészített sablont, ragadja meg a szükséges webelemeket az építőtől (pl. Kapcsolattartási űrlap, legördülő menük, Google Map, fizetőgombok, bevásárló kosár stb.), És kész a teljes funkcionalitású webhely.

Számos weboldal-készítő van szétszórva az interneten – a Wix és a Weebly a legnépszerűbbek. És amint fentebb említettük, a Shopify nagyszerű választás, ha online áruházat épít.

Wix demo

Webhely létrehozása és szerkesztése a Wix Editor segítségévelWeboldalának megtervezése a Wix-en: Helyi menü (bal oldalon) – Oldalak kezelése, a háttér kiválasztása, a navigáció beállítása, szövegek és hivatkozások hozzáadása, képek feltöltése stb. Összehangolás (középen / balra) – Itt rendezheti és igazíthatja a weboldal elemeit; Előnézet (jobb felső rész) – webhelyének mentése, előnézete és közzététele.

Weboldal tervezése a Wix előre elkészített sablonjainWix-sablonok – több száz előre elkészített sablon található a Wix-ben (lásd az összeset).

Shopify bemutató

Webhely létrehozása és szerkesztése a Shopify szerkesztő segítségévelTervezze meg online áruházát egy előre beépített témával a Shopify-n. Menü (balra) – Válasszon témákat és adjon hozzá üzlet elemeket (diák, címsorok, képek, láblécek stb.); Előnézet (középen / jobbra) – itt megtekintheti áruházának előnézetét.

Shopify sablonokA Shopify ingyenes és prémium témák széles skáláját kínálja (lásd a mintákat).

Hostgator webhelykészítő demonstráció

Gator Weboldal-készítőA Gator Website Builder használata – Menü (balra) – Válasszon témákat, adjon hozzá oldalakat, és itt adjon hozzá egy oldalrészt; Előnézet (középen / jobbra) – az oldalak közötti váltás a navigációs sáv felső részén; mentse el, tekintse meg és tegye közzé webhelyét.

Ingyenes témák a Gator Website BuildernélTeljesen testreszabható és reagáló webhelysablonok, amelyeket a Hostgator Website Builder kínál.

Műveleti tippek

 • Böngésszen az e-kereskedelem ingyenes webhelysablonjain a Shopify, a BigCommerce, a Wix és a Weebly segítségével egy oldalon
 • Lépésről lépésre egy webhely létrehozására a Wix segítségével
 • Tekintse meg a Wix-rel létrehozott webhelyek példáit
 • Lépésről lépésre egy webhely létrehozására a Shopify segítségével
 • Tekintse meg a Shopify segítségével létrehozott webhelyek példáit

4. A webhely validálása és tesztelése

Amint a webhely készen áll – ideje ellenőrizni és tesztelni, hogy működik-e a fő böngészőkben (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11 stb.), Valamint a különböző képernyőméreteken..

Ezeket a teszteket ingyenes online eszközök segítségével futtathatjuk.

Jelölés érvényesítése

W3C - Hitelesítse webhelyét, miután készen áll a létrehozásáraKönnyen ellenőrizze webhelyének jelölését W3C Markup Validation Service.

Mi a jelölés érvényesítése?? A kódoló nyelveknek vagy szkripteknek, például a HTML, a PHP és így tovább, mindegyiknek megvan a saját formátuma, szókincse és szintaxisa. A jelölések érvényesítése annak ellenőrzése, hogy webhelye megfelel-e ezeknek a szabályoknak.

Böngésző teszt

Tesztelje webhelyét különböző böngészőkbenKeresztül tesztelje webhelyét akár 115 különböző böngésző számára egy lövés alatt BrowserShots.

Képernyő teszt

Tesztelje webhelyét különböző méretű képernyőkönHasználat Screenfly weboldalának előnézete monitorokon, táblagépeken, okostelefonokon és más különféle képernyőméreteken.

5. A webhely finomítása és bővítése

A webhely internetes közzététele az első szakasz. Még sok más tennivaló van webhelye sikerének biztosítása érdekében. Íme néhány feladat, amivel kezdem:

Finomítsa a weboldal sebességét

A Google egyértelműen kijelentette, hogy a webhely sebessége az egyik rangsorolási tényezője. Ez azt jelenti, hogy webhelye magasabb rangú lehet, ha gyorsan tölti be.

Továbbá – minél gyorsabban tölti be webhelye, annál boldogabb lesz a webhely látogatói. Számtalan esettanulmányban és kísérletben bebizonyosodott, hogy a webhely lassú töltése károsítja a felhasználói élményt és befolyásolja a weboldal bevételeit. Az Amazon becslések szerint 1,6 milliárd dolláros bevételt veszített volna, ha webhelye akár egy másodperccel is lelassulna.

Ha a webhely jelenlegi sebessége lassú, megtanulják, hogyan lehetne javítani.

Javítsa a webhelyek keresésének láthatóságát

Nem szükséges, hogy mestere legyen a keresőoptimalizálásnak (SEO), hogy webhelye észrevehető legyen. Néhány alapvető keresőmotor-optimalizálási készség azonban mindig jó.

Hozzon létre egy webmesteri fiókot itt: Google Search Console hogy elküldje webhelyét a Google-nak, és azonosítsa az esetleges SEO problémákat. Végezzen alapvető kulcsszó-kutatást, majd optimalizálja az oldal címét és címsorát az elsődleges kulcsszavakhoz. Végezzen el sémajelölést a webhelyén, hogy kitűnjön a keresési eredményoldalaktól.

További SEO tippekért olvassa el a SEO dummies útmutatónkat.

Végrehajtja a HTTPS-t

A Google Chrome azóta, hogy a HTTP webhelyeket „Nem biztonságosnak” nevezte, az SSL tanúsítvány nagy ügy lett. Annak biztosítása érdekében, hogy webhelyét a felhasználók megbízják-e, a HTTPS-kapcsolat szükséges.

Adjon hozzá alapvető oldalakat

Egyetlen webhely sem azonos, mivel eltérő célt és / vagy funkciót szolgálhatnak. Három szabványos oldal létezik, amelyeknek minden weboldalnak rendelkeznie kell: Tárgymutató (honlap), A névjegy és a Kapcsolat oldal.

Homepage

A kezdőlap gyakran az első olyan hely, ahol a legtöbb látogató meglátogatja, miután leszállt az Ön webhelyére. Honlapjának a megfelelő hangmagasságot kell biztosítania, és a látogatókat mélyebben kell vezetnie a webhelyére.

Példa a weboldalra - HausPélda – A Haus honlapján egyértelmű navigációs menü és galéria stílusú kialakítás található (amely tökéletes a termékbemutatóhoz).

Az oldalról

Az Page oldalról szól, hogy kapcsolattartót készítsen a látogatókkal. Ez lehetővé teszi, hogy bemutatkozzon, és részletes információkat adjon (jó?) Az Ön webhelyéről. Általában javasoljuk, hogy mellékeljen fényképeket azokról az emberekről, akik a webhely tulajdonosa és üzemeltetik.

Példa a webhelyre - Bulldog bőrápolóPélda – A Bulldog Skincare névjegye kedves és emlékezetes üzenetet küld.

Kapcsolat oldal

Fontos, hogy kommunikáljunk a felhasználókkal és a potenciális ügyfelekkel. Ezért – a kapcsolat oldal. Vegye fel az összes lehetséges kommunikációs csatornát (közösségi média profilok, kapcsolatfelvételi űrlapok, e-mail cím stb.) Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a látogatók elérhetik-e Önt.

Példa a webhelyre - FelügyelniPélda: a Survicate kapcsolati oldala szépen van kialakítva, nagy űrlapmezőkkel, tiszta cselekvésre ösztönzővel; és minden szükséges információt tartalmaz.

Bővítse elérhetőségét a közösségi média platformon

Az Ön webhelyének jelen kell lennie a közösségi média platformon is, ahol a célzott közönség nagy része lóg. A BuildThis.io számára ez azt jelenti, hogy a Facebook és a Twitter. Másoknak a LinkedIn, a Tumblr vagy a Pinterest.

Íme néhány közösségi média marketing-tipp kezdőknek.

Adjon hozzá favicont

Láttad a „B”Egy sárga körben, amely megjelenik a böngésző fül bal oldalán? Az úgynevezett „favicon”. Mint a logó, a favicon egy kisebb vizuális elem, amely egy webhelyet reprezentál.

A Favicon egy ízléses kis márkanév-technika, amelyet a webhelytulajdonosok gyakran figyelmen kívül hagynak. Ha ez úgy hangzik, akkor használja ezt az ingyenes favicon generátort, hogy segítsen.

Készítsen egy webhelyre vonatkozó GYIK-ot

Készíthet saját weboldalt ingyen?

Ingyenes webhelyet hozhat létre a következő használatával ingyenes web hosting mint például a 000Webhost ajánlatok, vagy néhány weboldal-készítő által kínált ingyenes terv felhasználásával. Például a Wix korlátozott erőforrásokkal rendelkező ingyenes tervet kínál, amely kicsi, alacsony volumenű webhelyek számára alkalmas.

Hogyan hozhatok létre webhelyet vállalkozásom számára??

A weboldal-készítők ideális módja annak, hogy a kisvállalkozások kiszervezés nélkül hozzák létre saját webhelyüket. Ezek a lehetőségek nem igényelnek műszaki ismereteket, és gyakran előre megtervezett sablonokat kínálnak, amelyek hasznosak lehetnek > Kattintson ide a kezdéshez.

Mi a legjobb weboldal készítő??

A „legjobb” egy szubjektív kifejezés – az, ami nekünk a legjobb, valószínűleg nem megfelelő az Ön számára. A népszerűség szempontjából – a Squarespace a legnépszerűbb weboldal készítő, 22% -os piaci részesedéssel. Őket követi Wix és GoDaddy GoCentral a második, illetve a harmadik helyen.

Létrehozhatok egy weboldalt a Google-on?

A Google a G Suite termékválasztékának részeként webhely-készítőt kínál. Az árak 5,40 USD-tól / havonta kezdődnek.

Hogyan hozhatok létre egy PDF-fájlt egy weboldalról?

Ha az Adobe olvasó telepítve van a számítógépére, a CTRL-P megnyomásával létrehozhat egy PDF-fájlt egy weboldalról. A megnyíló nyomtatási menüben válassza ki a kimenetet a PDF fájlba, majd mentse a fájlt.

Most már kész!

Most már több mint elegendő a sikeres weboldal létrehozásához és felépítéséhez. Ideje elkészíteni tudását. Most kezdje el, és ringatja az internetet!

* Fordítás: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map