Kako dodijeliti rad na razvoju web mjesta

Možda tek započinjete svoju web prisutnost i trebate novu stranicu. Ili ste možda vlasnik postojećeg web mjesta koji želi da vaše web mjesto bude bolje. Postoje mnoge situacije za koje sam siguran da ste se poigrali idejom da outsourcing vašeg web-razvoja, bilo u cijelosti ili u dijelovima.


Prije nego što pročitate dalje, moram vam reći da sam iz škole mišljenja da se posao uvijek treba usredotočiti na njihove temeljne sposobnosti. To znači da ako vaš glavni prihod potiče od aktivnosti koje nisu web razvoj, onda možete preraditi svoj web razvoj!

Imajte na umu da outsourcing web razvoj neće upravo ukloniti sav napor sa vaših ramena, već samo potrebne dijelove.

Kako djeluje outsourcing

Evo općenito kako djeluje vanjski razvoj web-rješenja –

1- Odaberite pravog partnera koji je outsourcing

2- Početni kontakt i postavljanje

3- Planirajte i postavite prekretnice

4- Sastavite ugovore

5- Razvoj i pokretanje

Uvod: Web Dizajn vs Web Razvoj

Iako bi mnogi mogli reći da je samo odabir nitnih preko terminologije, web dizajn i razvoj zapravo nisu ista stvar. Dizajn se odnosi na estetiku web mjesta – kako lijepo izgleda. Razvoj može obuhvatiti dizajn mjesta, ali uključuje izgradnju motora koji radi na tom mjestu.

PSD u HTML / PSD u WordPress više ne radi

Vlasnici tvrtki su prije nekog vremena dizajnerima opisivali kako žele da izgleda njihova web stranica. Dizajner bi izradio izgled i izgled web mjesta koristeći nešto poput Photoshopa, a zatim bi ga predao programeru koji će PSD datoteku pretvoriti u HTML kôd.

Sada je to već zastarjelo zahvaljujući masivnom prilivu uređaja različitih veličina zaslona. Dizajn “jedna veličina svima” više nije izvediv, a osim ako niste spremni potrošiti vrijeme i novac radeći odvojeni dizajn i razvoj za svaku vrstu uređaja – PSD u HTML više nije realan.

PSD u HTML i danas je velika tema na webu (vidi pretraživanje) – iako dizajn ‘jedna veličina odgovara svima’ danas više nije izvediv.

Pogledajte primjerice WordPress i razmotrite ovu činjenicu. Upotreba predložaka može olakšati probleme dizajna i mnogi od njih su responzivni, što znači da se predložaci prilagođavaju različitim formatima zaslona.

Nemojte me krivo shvatiti, i dalje to možete učiniti, u stvari čak možete pretvoriti svoje PSD datoteke u WordPress predloške, ali vrijedi li problema?

Kako djeluje outsourcing web razvoj

Prvo što trebate znati je da ćete čak i uz outsourcing svog web razvoja, kao budući vlasnik web lokacije, još uvijek jako uključiti u razvojni proces. Od odabira pravog partnera do definiranja opsega vaših mrežnih aktivnosti, vaš je unos od vitalnog značaja ako očekujete da nećete biti razočarani onim što ispadaju vaši web programeri..

Zapamtite: Web programeri isti su kao i ostali vlasnici tvrtki – oni su stručnjaci u svom području. Ono što vam je potrebno je da im možete prenijeti svoju stručnost u vašoj domeni i omogućiti im da ta znanja prenesu u svoj tehnički dizajn. Pobrinite se da stvari budu napisane što jednostavnijim riječima, tako da nema mjesta pogrešnom tumačenju.

Žalba u IndijiWeb je prepun prigovora na vanjski razvoj web sadržaja

Što očekivati 

 • Kašnjenja s vremenskom trakom projekta
 • Predložene izmjene u dizajnu
 • Internom osoblju trebat će odrediti vrijeme za povezivanje s programerom
 • Barem manja prekoračenja troškova

Što ne očekujem da bude uključen:

 • Sadržaj za web mjesto
 • Sve posebne slike / videozapise
 • Pretraživač & Marketing društvenih medija
 • Web hosting i naziv domene

1. Odaberite pravog partnera za vanjske poslove

Sada kada smo to već izvukli iz ruke, kako možete znati je li web programer prikladan za vas? Nije tako lako kao što se čini.

Osim uobičajene neželjene pošte od nigerijskih prinčeva i IRS-a koji su tražili da na neki način povratim milijune koji su mi pripisani, posljednjih sam godina počeo dobivati ​​i neželjenu poštu od web programera. To su obično pojedinci, a neželjena pošta čak je evoluirala u hladne pozive pokušavajući prodati svoje usluge.

Danas postoje doslovno tisuće tvrtki za razvoj web stranica i još veći broj freelance web programera. Problem je pronalaženje pravog za suradnju s vama na vašoj web lokaciji.

Evo nekoliko savjeta za odabir jednog;

 • Pitajte ih za reference – Sve tvrtke za razvoj web stranica mogu smisliti svoju pristojnu web lokaciju i zamijeniti je, ali dokaz je to što imamo sretne kupce. Pogledajte te reference i zabilježite njihove komentare.
 • Ocijenite protok komunikacije – Pitajte kako izgleda tijek radne komunikacije. Jednom sam surađivao s programerom koji je imao vrlo neovisan pristup – komunicirao sam s njihovim pomoćnim osobljem, koji je komunicirao sa svojim tehničkim osobljem i odvojio druge ljude koji su rješavali račune, pritužbe i tako dalje. Proces je bio bolno spor i mnogo puta zbunjujući.
 • U skladu s vašim proračunom – Često će biti primamljivo otići s manjim programerom koji vam obećava mjesec i zvijezde za sitnicu. Za usporedbu, veća, uglednija tvrtka možda će se usredotočiti na neke stvari koje su vam potrebne – slušajte obje strane realno i nepristrano prije nego što odlučite o razini rizika koju želite preuzeti.

Izvrsne mogućnosti za outsourcing rad

Outsource platforma # 1- Codable

Početna stranica s pristupom (posjetite na mreži)

Osnovan 2012. godine, Codeable je započeo preuzimanjem nadarenih pojedinaca, a potom ih angažiranjem onima kojima je potrebna ad-hoc podrška web stranice. Danas su se pretvorili u jedan od najboljih resursa koji su dostupni onima koji trebaju WordPress vještine.

Pojednostavili su sustav freelancinga kako bi smanjili vrijeme i trud potreban za pronalaženje pravih vještina. Sve što trebate učiniti je reći im što želite, a oni će vam pomoći pronaći prave talente i navesti jednu cijenu – uz jamstvo.

* Napomena – udružili smo se s Codeableom i ovdje ima ugrađeni obrazac za ponude. Pošaljite svoje podatke o projektu i zatražite 1) besplatnu ponudu i 2) preporuku za programere; pomoću ovog obrasca. 

Pros

 • Razumne satnice od 70 do 120 USD
 • Procjena pojedinačne cijene pomaže da se fokusira troškove
 • Stručni freelanceri u više od 60 zemalja
 • 28-dnevno jamstvo ispravke grešaka

Cons

 • Naknada za uslugu od 17,5% obračunava se na vrh satnice
 • Naknade za usluge nisu refundirane
 • Dostupne su samo specifične vještine za WordPress

Idite na Codeable

Outsource platforma # 2- Stack Overflow

Stackoverflow (posjetite ploču poslova ovdje).

Kao freelancing mreža specijalizirana za guruse kodova, Stack Overflow je započeo još u 2008. godini. Oni su rasli do te mjere da su prošli kroz četiri kruga financiranja u iznosu od 70 milijuna dolara. Danas se hvale mrežom od više od 50.000 programera.

Ono što ih čini jedinstvenim u mrežnom prostoru freelancinga je njihov Q&Model koji vam omogućuje jednostavno postavljanje pitanja i sudjelovanje u razmjeni znanja. Web mjesto je mjesto okupljanja kvalificiranih programera koji rado sudjeluju u Q-u&Sjednice.

Pros

 • Nema dodatnih naknada – plaćajte samo ono što naplaćuje freelancer
 • Veliki Q pogon zajednice&Baza podataka
 • Omogućuje objavljivanje poslova

Cons

 • Tradicionalna struktura radnog mjesta za pronalaženje freelancera

Idite na StackOverflow

Outsource platforma # 3- Fiverr

Snažniji talenti u programiranju i tehnologiji (posjetite putem interneta).

Fiverr je još jedan resurs koji vam omogućuje pregledavanje bazena freelancera za bilo što, od stvaranja sadržaja do podrške na društvenim mrežama. Oni omogućavaju freelancerima da stvaraju ponude koje onda možete odabrati sami. Alternativno, možete stvoriti posao (poslati “zahtjev”) koji vam je posebno potreban i omogućiti Fiverr freelancerima da licitiraju za njega..

Za svaku transakciju Fiverr će smanjiti cijenu u obliku naknade koja je vezana za konačnu cijenu. Naknada varira ovisno o vrijednosti transakcije. Zbog sustava reputacije Fiverr freelanceri mogu biti agresivni u nastojanju da udovolje zahtjevima posla.

Pros

 • Dostupan je širok spektar vrsta i razine vještina
 • Pretraživanje poslova može biti izvor ideja za ono što vam treba
 • Fiverr zadržava plaćanja dok ne kažete da ste zadovoljni obavljenim poslom

Cons

 • Postojanje nekih zastarelih postova
 • Širok raspon nereguliranih cijena
 • Neki prodavači mogu biti nekvalificirani

Idite u Fiverr

Outsource platforma # 4- Toptal

Toptal početna stranica (posjetite na mreži)

Tvrdi se da ova mreža slavi i to što vam pomaže da outsource radite na kremi samostalnog izrade web programera. Uspjeli su okupiti talente koji pokrivaju svaku vještinu koja bi mogla biti potrebna web lokaciji, čak i dizajnere.

Bilo da tražite opće programere ili one koji imaju određena područja vještina kao što su Node.js ili motor Unity, ovdje ćete naći pomoć..

Pros

 • Veliki izvor visoko talentiranih programera i dizajnera
 • Odgovara svim veličinama poduzeća
 • Slobodno angažirani stručnjaci na zaslonu na više razina – Vještine, jezik, radna etika i još mnogo toga
 • Besplatno probno razdoblje sa svim freelancerima

Cons

 • Mogu se skuplje sa satnicama između 60 i 210 dolara
 • Za pregled talenta potrebna je registracija

Idite na Toptal

Outsource platforma # 5- Gun.io

Početna stranica Gun.io (posjetite na mreži)

Gun.io pokušava razbiti tradicionalne bolne vještine u brodovima, pridonoseći svoje vještine procesu slobodnog angažiranja. Okupljaju iskusne talente (ovdje nema novaka) koji su spremni raditi na osnovi ugovora i pregledavaju ih nakon toga pomažu u pronalaženju odgovarajućih profesionalaca i za slobodnjake i za vas..

Nemaju popise freelancera koje možete pregledavati, ali radite s onima koji se žele izravno zaposliti. Jedan poziv da im pomogne u misiji utvrđivanja činjenica rezultirat će pronalaženjem prave osobe za posao.

Pros

 • Samo iskusni freelanceri
 • Unaprijed provjereni i ocijenjeni kandidati
 • Ne morate pregledavati popise da biste pronašli ono što želite
 • Utakmica talenata u roku od 48 sati

Cons

 • Troškovi se svode na duljinu najma – kratki poslovi mogu biti skupi

Idite na Gun.io

Outsource platforma # 6- Upwork

Ažurirana početna stranica (posjetite na mreži)

Nadogradnja je više multi-mix web mjesto za freelancing, a ne specijalist gurua za web razvoj. Oni nude sve, od web razvoja do računovodstva, specijaliziranih za udaljene radnike koji su dostupni s bilo kojeg mjesta širom svijeta.

Način rada uvelike je poput tradicionalnog formata popisa ploča za posao gdje se talenti svih vrsta objedinjuju i kategoriziraju kako biste ih pronašli. Osim freelancera, ovdje su navedene i agencije koje pružaju dodatnu mogućnost tražiteljima talenta.

Pros

 • Dostupne su razine više vještina
 • Dostupan je širok spektar skupova vještina

Cons

 • Registracija je potrebna za pregledavanje freelancera
 • Ono što možete vidjeti ograničeno je pretplatničkim paketom (cijena se kreće od besplatno do 499 USD mjesečno)
 • Do 13% režijskih troškova za obradu

Idite na Upwork

2. Znajte što želite (i jasno recite)

Ono što ovdje mislim je da morate imati viziju za svoju web stranicu. Koje su vaše namjere? Da li želite da vaša web stranica jednostavno bude informativna i podržava vaše primarno mjesto poslovanja, ili je želite koristiti kao virtualno proširenje vašeg poslovanja?

Ovdje su ključne razlike u opsegu koje web programer mora znati.

Nakon što odlučite što treba biti na vašoj web lokaciji, obavezno jasno prenesite njegove podatke svom web programeru. Iako su izgledi važni, nemojte se zamarati i previše se fokusirati na dizajn vaše web lokacije.

Primjeri: žičani okvir i digitalne skice koje koristimo prilikom ponovnog razvoja ove web stranice u 2018. Video snimke, chatovi, slike i skice ruku korišteni su za jasno komuniciranje.

3. Utvrditi prekretnice projekta

Radite sa svojim programerom kako biste smislili vremensku traku koja je obojica prihvatljiva. Svaka bi faza trebala postojati procjena kako biste bili sigurni da možete nazvati vrijeme za slučaj da osjetite da nešto ne ide onako kako bi trebalo..

Vremenska traka također vam daje bolji osjećaj kada će vaš konačni proizvod (web stranica) biti dostupan, tako da možete planirati prateće aktivnosti poput soft-lansiranja, nekih promocija ili drugih marketinških aktivnosti oko datuma lansiranja.

Standardne prekretnice za razvoj web stranice. Svaki projekt web dizajna jedinstven je, ali ovo je dobra referenca za korisnike koji prvi put uspostavljaju prekretnice svog projekta (izvor).

4. Sastavite ugovor

Do sada vjerojatno znate da vaša web stranica može biti neprocjenjiv alat na kojem možete izgraditi još više poslovnih aktivnosti. Zbog toga ćete se na mnogo načina zalagati za to. Imajući ugovor štiti i vaše ulaganje i interese web programera.

Imajte na umu, međutim, da ako odlučite dati outsourcing trećoj strani u, recimo, Indiji, tada također morate naučiti koliko je svaki izvršni ugovor s njima primjenjiv.

5. Izgradite dobar odnos sa svojim programerom

Jednom kada imate svoju web stranicu, obično je pravilo da povremeno neke stvari mogu poći po zlu. Održavanje dobrih odnosa sa svojim razvojnim programerom pomoći će da se brzo riješe bilo koje pogreške ili drugi problemi.

Također se dodatno temelji na povjerenju i pruža vam dobru opciju u slučaju da ikada odlučite dodati “Fazu 2” na svoju web stranicu. Momci koji su je izgradili obično će je moći razviti dalje na kraćem vremenskom traku i s manje resursa.

Priča o uspjehu: Credo

Izvor: Poduzetnik povećava poslovanje outsourcingom

Kao marketinški savjetnik u kredo, John se teško mogao samostalno natjecati protiv drugih tvrtki koje su klijentima dale sigurnost “veličine”. Postojala su ograničenja u tome koliko je mogao postići svaki dan sam i odlučio je predati programeru WordPressu.

Kroz radni odnos John je dostigao točku u kojoj se više nije osjećao stresnim razvojnim problemima u svom savjetodavnom radu i uspio se usredotočiti na svoje temeljne poslovne ciljeve..

Izbjegavajte ovih 5 pogrešaka prilikom outsourcinga

 1. Odabir pogrešnog partnera
 2. Uspostavite nerealan proračun
 3. Nemaju jasno definirane ključne ciljeve
 4. Previše ‘ruke od ruke’ u procesu razvoja
 5. Ne izrađujte marketinški plan oko vaše web stranice

Zaključak: Je li outsourcing pravo za vas?

Svaki je posao drugačiji, kako u poslu, tako iu onome u čemu se radi. Ako se pitate je li outsourcing pravi izbor za vas, vjerojatno jest. Ono na što biste trebali gledati, mnogo je onoga što sam opisao u ovom članku.

Nemojte me krivo shvatiti – put vanjskih poslova nije obložen ružama i sadrži više nego što je njegov udio trnja. Međutim, na kraju dana, ako se učini kako treba, tada ćete steći izuzetno profesionalno sredstvo u svojim osnovnim poslovnim aktivnostima.

Ključna razlika između outsourcinga ili ne leži u nekoliko osnova. Ako dajete vanjske resurse, umjesto da se fokusirate na tehničke kompetencije koje vam više nikada neće trebati, umjesto toga nadogradite na druge dobre upravljačke kvalitete – komunikaciju i planiranje projekata.

Oni će funkcionirati u vašu korist bez obzira na poslovnoj liniji u kojoj se nalazite, čak i nakon završetka projekta za web razvoj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map